Page 1

Watertje Zoeterwoude

38


_Watertje 38 Zoeterwoude

Zin om uw handen uit de mouwen te steken en een prachtige boerderij naar uw smaak op te knappen? Dan is dit uw kans! In deze volledig te renoveren monumentale woonboerderij met verschillende schuren en grasland lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Het pand ademt geschiedenis: de boerderij stamt uit 1730, de schuren uit 1842, en het is al sinds 1835 in handen van dezelfde familie. Er is een voor-/haalbaarheidsstudie aanwezig voor het bouwen van een tweede woning op het achtergelegen stuk grond. Na renovatie is deze karakteristieke woonst zeer geschikt voor gezinnen, echtparen of dubbele bewoning. Met de renovatie van dit pand kunt u uw dromen waarmaken! Het perceel ligt aan het water in de rustige straat Watertje. Deze straat wordt één van de mooiste van Zoeterwoude genoemd – en terecht! De woonboerderij is te bereiken via een eigen brug over het water. Op loopafstand vindt u het centrum van Zoeterwoude met de supermarkt en buurtwinkels. Ook scholen en sportvelden zijn in de nabijheid. Het object bevindt zich in een oase van rust in het Groene Hart, maar tegelijk op een zeer centrale positie in de Randstad. Leiden en Den Haag zijn nabij, en de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn gemakkelijk te bereiken.


bg


_Keuken U komt de woonboerderij binnen via de keuken. Deze is zeer eenvoudig en voorzien van losse apparatuur: een gasfornuis, twee koelkasten en een wastafel met werkblad. Ook beschikt de keuken over een wasmachine- en drogeraansluiting. Ten slotte staat in de keuken een authentieke waterput.


_Woonkamer Via de keuken bereikt u de eetkamer met meterkast. Daarnaast geeft de keuken uit op een hal, die toegang geeft tot een toiletruimte, een eenvoudige, niet functionele douche in een voormalige kastruimte, de trapopgang naar de eerste verdieping, de trap naar de kelder, de woonkamer met open haard en inbouwkast, een slaapkamer met inbouwkast en wastafel, en een eerste schuur met wasmachine-aansluiting. Via deze schuur bereikt u het terras en een grote tweede schuur. De gehele benedenverdieping is voorzien van houten vloeren, betonvloeren en een deel tapijt.


1e Op de eerste verdieping vindt u een ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers. De slaapkamers hebben alle inbouwkasten. EĂŠn van de slaapkamers heeft een eigen wastafel. Op de gehele verdieping ligt een houten vloer zonder afwerking.


_Tuin De woonboerderij beschikt over een terras. Naast de twee schuren die aan de woning vastzitten, vindt u op het perceel nog drie verschillende grote schuren waar nu onder andere materiaal in wordt opgeslagen. Achter de woonboerderij en de schuren ligt een uitgestrekt grasland met rijpad. Op het eigen terrein kunnen meerdere auto’s zowel buiten als in één van de schuren overdekt geparkeerd worden.


Plattegronden

• • • • • • • • • • • • •

volledig te renoveren object woonboerderij met kelder, vijf schuren en grasland aangebouwde voormalige tredmolen van kaasmakerij monumentaal karakter niet geïsoleerd muren: kalk, metselwerk, behang woonoppervlakte: 122 m² overige inpandige ruimte: 210 m² gebouw gebonden buitenruimte: 25 m² externe bergruimte: 392 m² inhoud woning: 1319 m³ inhoud bijgebouw: 1958 m³ bouwjaar: 1730 (boerderij) en 1842 (schuren)


Oppervlakten en inhoud

Kadastrale informatie

Gebruikersoppervlak wonen Overige inpandige ruimte Inhoud woning Externe bergruimte Inhoud bijgebouw

Kadastrale gemeente Zoeterwoude Sectie H Nummers 736 Eigendomssituatie Volle eigendom Perceeloppervlakte m2

122 m2 210 m2 1319 m3 392 m2 1958 m3

Algemene gegevens Type woning

Monumentale woonboerderij met grasland (volledig te renoveren) Woonlagen 2 Bouwjaar 1730 Boerderij, Schuren 1842

Indeling Aantal kamers 4 waarvan 3 slaapkamers Badkamer 1 Toilet 1

Energie Verwarming Warm water CV

Digitale presentatie Bekijk deze woning in 3D Scan onderstaande QR code met uw smartphone


Rijnsburg

Leiden

Katwijk

Sassenheim

Rijnsburgerweg 100 2231 AG Rijnsburg

Molenwerf 4 2312 CK Leiden

Andreasplein 14 2225 GR Katwijk

Hoofdstraat 220 2171 BN Sassenheim

T 071 - 405 16 16 E rijnsburg@deleeuw.nl

T 071 - 514 20 45 E leiden@deleeuw.nl

T 071 - 407 61 44 E katwijk@deleeuw.nl

T 0252 - 229 646 E sassenheim@deleeuw.nl

Profile for Topr

De Leeuw makelaardij - A4 landscape brochure  

De Leeuw makelaardij - A4 landscape brochure