Page 1

30

Nieuws

Maleisie: smeltkroes van cultuur, natuur en gastronomie Van luxehotel tot backpack hostel, van bounty-eiland tot groene jungle, van metropool Kuala Lumpur tot authentieke dorpjes. In Maleisië vind je het allemaal. De vakantiebestemming blijft maar groeien in populariteit, niet te min vanwege haar scherpe prijzen, vele toeristische attracties en veiligheid.

De Jong Intra Vakanties De Jong Intra Vakanties heeft een uitgebreide brochure en boekt al vele jaren schitterende reizen en strandvakanties naar Maleisië. Een land dat voor iedereen toegankelijk is en dat zowel per huurauto alsook met privé chauffeur en deskundige gids te bereizen is. Uiteraard bieden wij ook diverse groepsrondreizen met enthousiaste Nederlandse reisleiders. Geniet van onze prachtige reizen langs het koloniale Malacca, de oerwouden van het Taman Negara National Park, de uitgestrekte theeplantages in de Cameron Highlands en het tropische maar ook jungle rijke eiland Langkawi met prachtige stranden. Heeft je klant andere wensen of ideeën? Neem dan contact op met onze afdeling Verre Reizen die je graag helpen met het samenstellen van een reis geheel op maat. Daarnaast zijn onze reizen nú al boekbaar tot en met 31 maart 2015!

“2014 is voor Maleisië goed begonnen met een spectaculaire start van het Visit Malaysia Year”, aldus Zuraini Ghani, Director Tourism Malaysia Benelux. “Het wordt een belangrijk, maar vooral speciaal en feestelijk jaar. Maleisië is een bruisende smeltkroes van culturen en religies. Al die verschillende invloeden hebben niet alleen een gastronomisch paradijs van het Aziatische land gemaakt, maar het vormt ook jaarlijks het decor voor honderden kleurrijke festivals. Dit jaar wordt het allemaal nog veel grootser en feestelijker.

Toeristen wacht een unieke ervaring. Op de speciale website www.vmy2014.com kun je een top 50 van de belangrijkste feestelijkheden vinden, maar ook alle andere evenementen staan aangegeven. Denk aan muziek-, dans- en eetfestivals, Colours of Malaysia parades, het F1 event, zeilregatta’s, vliegertoernooien, een lichtfestival en nog veel meer. Leuk dus om je klanten op het VMY’14 programma te wijzen, zodat ze daar in hun reisschema rekening mee kunnen houden”, aldus Ghani.

De Nederlandse man Het Visit Malaysia Year heeft ook een officiële mascotte, de proboscis aap. Vanwege de opvallend grote neus van de mannetjes staan ze ook wel bekend als neusapen of zelfs orang belanda (Nederlandse man), naar de eerste scheepslui en missionarissen die in Borneo aan wal kwa-

Kuoni Maleisië is een gevarieerd en eenvoudig te bereizen land, ook voor gezinnen met kinderen. De bevolking is vriendelijk en spreekt in veel gevallen Engels, waardoor de klanten hun weg makkelijk weten te vinden. Kuoni biedt naast de bestaande rondreizen als Malaysia in Style, met een combinatie van luxe accommodaties en een strandverlenging op Borneo, dit jaar veel korte programma’s op meerdere niveaus die de klanten zelf aan elkaar kunnen koppelen. Zo is er een uitgebreid aanbod aan thematische bouwstenen, zoals ‘Experience The Banjaran’ (spa), ‘Belum Rainforest Experience’ (natuur), ‘Climbing Mount KInabalu’ (avontuur) en bieden we duikarrangementen op Lankayan en Pom Pom. Nieuw is ‘Experience Malaysia’, waarbij de belangrijkste plaatsen van WestMaleisië worden gecombineerd met een bijzondere fietstour en ontspannen strandverblijf op Langkawi. Op Borneo kunnen klanten ‘back to basic’, overnachten in traditionele longhouses.


special maleisië

Travel Trend Wat Maleisië onderscheidt van de omringende landen, is de goede kwaliteit van de wegen. Dat maakt het land goed geschikt voor self-drives. Die zijn dan ook een populair product bij Travel Trend. Daarnaast is er een stijgende vraag naar Borneo, zowel voor de rondreizen als voor de bouwstenen. Een hoogtepunt van een bezoek aan Borneo is het orang oetan rehabilitatiecentrum. Het een onvergetelijke ervaring om oog in oog te staan met een orang oetan! Deze bouwsteen wordt dan ook veel geboekt. Ook boeiend op Borneo is een bezoek aan een traditioneel longhouse, bijvoorbeeld in de provincie Sarawak. Kortom, in Maleisië is veel te zien. De bestemming doet het deze winter goed bij Travel Trend en ook de eerste cijfers voor zomer 2014 tonen een groei. Een mooi begin van het ‘Visit Malaysia Year 2014’.

Holland International Maleisië is één van de meest veelzijdige bestemmingen van Azië. De vele gebieden met elk

men. Deze zeldzame apensoort komt alleen op het eiland Borneo voor, voornamelijk in de Maleisische deelstaat Sabah. Hier kun je de VMY mascotte in het wild zien in de buurt van rivieren. Met een beetje geluk springen ze zelfs over je heen van de ene naar de andere oever of zwemmen ze voor je bootje langs.

Zeer goed bereisbaar Maleisië is een geweldig vakantieland voor zowel jong als oud. Vanwege de goede infrastructuur en veiligheid kun je uitstekend op eigen gelegenheid door het hele land reizen. Per huurauto of openbaar vervoer. Omdat Maleisië een voormalige Britse kolonie is, is Engels de tweede voertaal. Het is, zeker voor Aziatische begrippen, ook een schoon land. Dat merk je direct als je iets te eten bestelt bij één van die duizenden straatkraampjes. Een leuke manier om kennis te maken met de smakelijke Maleisische eetcultuur is via een foodtour. In Kuala Lumpur worden bijvoorbeeld diverse tours aangeboden door Simply Enak.

we uiteenlopende reistips. Maleisië is qua landschappen al net zo divers als qua cultuur. Het is daarom een ongelooflijk veelzijdig land en staat garant voor verrassende vakanties. Van het door Nederlandse historie doordrongen Malakka, tot de zeer moderne hoofdstad Kuala Lumpur vol wolkenkrabbers. Van ‘homestay programma’s’ waarbij toeristen bij lokale families terecht komen tot de zeer luxueuze resorts op bountystranden. Van de jungle in Maleisisch Borneo tot de koele Cameron Highlands met de vele theeplantages. Van de vele prachtige golfbanen tot ’s werelds beste duikbestemmingen. Van de onbewoonde Expeditie Robinson eilandjes tot de vakantieeilanden Penang en Langkawi. Voor meer informatie over het Visit Malaysia Year kun je ook terecht bij de Maleisië stand (04. C010) op de Vakantiebeurs, of lees meer in de komende editie van TravelPro. Wij waren bij de opening van VMY’14.

zijn eigen hoogtepunten, maken het land tot een vakantiebestemming boordevol variatie. Wandelen door theeplantages, neusapen spotten in de oeroude jungle of dagdromen op witte stranden; Maleisië heeft voor ieder wat wils. Niet voor niets worden rondreizen door Maleisië steeds populairder. Holland International biedt een gevarieerd aanbod aan groeps- en individuele rondreizen door zowel West-Maleisië als Borneo. Een 16-daagse groepsrondreis inclusief vlucht met Etihad Airways, Nederlandstalige reisleiding, gegarandeerd vertrek en veel excursies inclusief is al te boeken vanaf € 1399. Naast verzorgde rondreizen, biedt Holland International ook korte arrangementen, losse accommodaties en heerlijke strandvakanties naar Langkawi. Geheel verzorgd of een reis op maat, Holland International heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke vakantie naar deze boeiende bestemming.

Judith Buitenhuis

Kindvriendelijk Maleisië is ook een zeer kindvriendelijk land. De lokale bevolking staat bekend als zeer gastvrij en erg hartelijk voor families met kinderen. Bovendien zal geen kind zich hier vervelen. Er zijn verschillende attractieparken, waaronder het recent geopende LEGOLAND en Hello Kitty Land. Ook de bekende opvangcentra voor olifanten en orang-oetans, de canopy walk in het regenwoud Taman Negara en de meeste andere toeristische trekpleisters zijn zeer geschikt voor kinderen. Het land wordt niet voor niets als het meest kindvriendelijke vakantieland in Azië gezien.

Tourism Malaysia Benelux Tourism Malaysia Benelux zal reisagenten dit jaar actief betrekken bij het Visit Malaysia Year 2014 door middel van acties, studiereizen, beurzen en een meet&greet met de Maleisische Minister van Toerisme eind begin maart. Op onze facebook. com/TourismMalaysiaBenelux pagina houden we reisagenten en reizigers overigens ook op de hoogte over evenementen, maar hier kun je ook regelmatig winacties vinden en geven

www.travelpro.nl

31

Travelpro nr1 maleisië  
Travelpro nr1 maleisië