Page 1

TIETOKESKUS-YHTIÖIDEN ASIAKASLEHTI

keep IT simple Uusi jakso nörttipomon päiväkirjasta

Älä unohda vanhoja hyviä ratkaisuja

Me otimme Nokian Lumiat osaksi IT-ratkaisujamme

Tulostaminen palveluna – Mitä & Miksi

Yhdessä jo yli 20 vuotta

Palvelemme valtakunnan laajuisesti


SISÄLLYSLUETTELO

keep IT simple s. 6

Pääkirjoitus

3

Liikkuva työ vaatii laadukkaat laitteet

4

Nörttipomon päiväkirja

6

Tietoturva osana kokonaisvaltaista IT-järjestelmäpalvelua Tietokeskus valitsi Nokian Lumia-puhelimet

8 10

Tietokeskus Resurssi 12

s. 8

s. 14

Polarmatic Oy valitsi Tietokeskuksen ja Lenovon 14 Huippulaadukasta tulostusta palveluna

16

Esittelyssä Helsingin Tietokeskus

18

Åbo Akademi luottaa Tietokeskuksen osaamiseen ja HP:n verkkoteknologiaan 19

Tietokeskus palvelee A-klinikkasäätiötä valtakunnan laajuisesti

20

Menestystarinoita yhdessä jo yli 20 vuotta

22

Tietokeskus konsernin vuosittaiset hyväntekeväisyystempaukset kohdistuvat lasten ja nuorten hyväksi.Tänä vuonna oli Salon Tietokeskuksen vuoro ja he valitsivat kohteeksi Halikon perhetukikeskuksen. Halikon perhetukikeskus tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi. Meidän mielestä on tärkeää, että lasten syrjäytymistä ja eriarvoisuutta voidaan ehkäistä, ja antaa nuorelle turvallinen kasvuympäristö. Ja juuri tätä Halikon perhetukikeskus tekee. Jos tällä pienellä huomionosoitukselle saamme hieman lisää positiivista otetta lasten ja nuorten elämään, olemme onnistuneet. Sillä nuorissahan on Suomen tulevaisuus.

2


PÄÄKIRJOITUS

Kesällä tyttäreni kertoi innostuneena:

–”Isä, löysin uuden tavan tehdä popcorneja. Haluan ehdotto-

masti tehdä popcorneja uudella tavalla!”. Aloin heti miettimään, mitäs uutta laitetta meille nyt yritetään myydä. Tiedustelin, tyttäreltäni tietoja uudesta laitteesta. –”No otetaan kattila, kuumennetaan öljyä, lisätään maissin siemeniä ja ne sitten poksahtavat popcorneiksi!” vastasi tyttäreni.

Älä unohda vanhoja

hyviä ratkaisuja!

En tiedä, mistä lähtien lapset ovat kasvaneet luullen, että mikropopcorn on se oikea alkuperäinen ratkaisu. Tämä hauska tapahtumalomallamme palautti mieleeni myös työmme IT –maailmassa; miten me markkinoimme itseämme ja ratkaisujamme. Useasti valmistajien ratkaisujen markkinoinnissa unohdetaan vanhat toteutukset ja viesti keskittyy uusiin ratkaisuihin. Se ei tarkoita, että vanhat ratkaisut olisivat huonoja. Itse asiassa, jos yrityksellänne on toimiva järjestelmä tai jos yrityksen liiketoiminta tai tarve ei ole muuttunut, niin ei ITratkaisunkaan tarvitse muuttua”. Kuten sanonta kuuluu, jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Me olemme moniratkaisutalo. Emme keskity pelkästään yhteen tai mihinkään kapeaan sektoriin, emme juuri nyt hehkuta pilvipalveluiden ihmeellisyyttä. Me tarjoamme laajasti yritysten ja yhteisöjen tietotekniikka infrastruktuuria. Me rakennamme yrityksille heidän tarpeisiinsa perustuvia ratkaisuja. Ei ole olemassa vain yhtä uutta tapaa tehdä se, vaan tänä päivänä toteutamme ns. hybridimalleja. Osa tehdään perinteisesti, osa virtuaalisesti, osa hankitaan pilvestä ja niin edespäin. Tutustu lehtemme avulla näihin ratkaisuihin. Näin toimien olemme kasvaneet vahvasti jo 7 vuotta. Viime tilikaudella saavutimme jo 20 miljoonan euron liikevaihdon. Älä unohda vanhoja hyvä ratkaisuja - keep IT simple!!

Tietokeskus toimii lähellä sinua.

Tervetuloa! 3

Tuomas Kaukinen toimitusjohtaja Turun Tietokeskus


FUJITSU

Liikkuva työ vaatii

laadukkaat laitteet

Kattavat palvelut ja laatu ratkaisivat, kun Tampereen seurakuntayhtymä valitsi toimittajakseen Tietokeskuksen ja laitevalmistajaksi Fujitsun. Tampereen seurakuntayhtymä järjesti keväällä tarjouskilpailun, jossa valittiin noin viidenkymmenen seurakunnan työasematoimittaja seuraavaksi neljäksi vuodeksi.Valintaperusteissa hinnan osuus oli 60, muiden tekijöiden 40 prosenttia. jöillä ja diakoniatyötä tekevillä ei ole välttämättä toimistoa käytössään lainkaan. Siksi kannettavien osuus työasemista kasvaa koko ajan.”

–”Tarjousten pisteytyksessä Tietokeskus ei

ollut halvin ratkaisu, mutta sen tarjoamat palvelut ja laadulliset tekijät ratkaisivat”, Tampereen seurakuntayhtymän tietohallintopäällikkö Jukka Erilaisille käyttäjille Nyrhinen toteaa. Valinnassa painotettiin varsinkin mahdollisimman joustavia takuita, Onkin tärkeää, että tehty huollon toimivuutta ja sitä, että koneiden esiasennus- sopimus ei sido IT-yhteismalli pysyy linjassa aiemman työaluetta vain sovittuihin laitemalleihin. käytännön kanssa. Lisäksi esiasennettujen koneiden toimitusten on hoiduttava mallikkaasti eri puolille IT-yhteistyöaluetta.

tarvitaan erilaisia koneita. Kysyntää alkaa olla myös tableteille. Onkin tärkeää, että tehty sopimus ei sido IT-yhteistyöaluetta vain sovittuihin laitemalleihin. –”Fujitsun laitekirjo on osoittanut erittäin hyväksi – siitä löytyy sopivia laitteita laidasta laitaan.” Nyrhinen kiittää.

Yhteisvoimaa

Fujitsun aktiivisuus alkuvaiheista lähtien oli myös tärkeää. –”Tiedämme, että yhteyshenkilömme Tietokeskuksessa ei ole tässä yksin emmekä mekään. Saamme Fujitsulta tukea, jos sitä tarvitaan.” Nyrhinen toteaa.

Työasemaostojen keskittäminen seurakuntayhtymään on perua Kirkkohallituksen päätöksestä rakentaa jäsentietojärjestelmä kaikille seurakunnille. Se edellyttää seurakunnilta järjestelmän tietoturvallista käyttömahdollisuutta.

Liikkuva työ lisääntyy

Seurakunnat ovat kuitenkin usein pieniä, joten niillä on harvoin omaa IT-väkeä. Siksi viime vuosikymmenen lopulla ryhdyttiin perustamaan alueellisia sopimuspohjaisia IT-yhteistyöalueita, jotka toteuttavat IT :n yhteistyönä seurakunnille, laitehankinnat mukaan lukien.

Tarjouksessa määritettiin kolme laitetyyppiä: yksi pöytäkonemalli ja kaksi kannettavaa. Laitteet tulevat lähinnä toimistotyöhön, joka kuitenkin yhä useammin tapahtuu muualla kuin toimistossa. –”Meillä on paljon liikkuvia käyttäjiä ja kotona työskenteleviä. Esimerkiksi papeilla, nuorisotyönteki4


Palvelut ja laadulliset tekijät ratkaisivat. Kuvassa Tietokeskuksen Kari Litukka, Tampereen seurakuntayhtymän Jukka Nyrhinen ja Fujitsun Marko Toivonen

Alku ei aina ole hankalaa Tampereen alueella yhtymä palvelee seurakuntia noin 120 kilometrin säteellä. Alue vastaa pääosin Kilpailutuksen jälkeen yhteistyö Tietokeskuksen ja Tampereen hiippakuntaa. Alueen koko – Kihniösseurakuntayhtymän välillä pääsi todenteolla käyntä Hyvinkäälle ja Somerolta tiin juhannuksena. Tähän Jämsään – asettaa laitteiden mennessä on toimitettu toimitukselle omat haasKaikki on sujunut alusta al- parikymmentä konetta. teensa. Toinen ongelma on Neljävuotisen sopimuksen kaen hyvin. Olemme saaneet se, että etäpisteissä ei ole aikana työasemia toimiteaina ihmisiä paikalla. –”Etä- koneet hyvin pienellä vaival- taan kaikkiaan noin 1600. piste voi olla käytössä vain la. Uskommekin, että olem- Tällä hetkellä tästä on kanmuutaman tunnin tiettyinä me tehneet hyvän valinnan, nettavia noin kolmannes, päivinä. Miten varmistaumutta niiden osuus on toteaa Nyrhinen. dutaan siitä, että joku on kasvussa. Pöytäkoneiden paikalla vastaanottamassa määrää vähennetään väkonetta? Tältä osin projekti hitellen sitä mukaa, kun on vasta käynnistymässä, mutta uskon, että löyvanhojen laitteiden leasing-sopimukset päättyvät. dämme yhdessä hyvän ratkaisun”, Nyrhinen sanoo. –”Kaikki on sujunut alusta alkaen hyvin. Uskommekin, että olemme tehneet hyvän valinnan.” Tähän asti toimitukset ovat sujuneet erittäin hyvin, sillä Tietokeskuksen Kari Litukka on kuskannut laitteita paikalle henkilökohtaisesti. –”Tämä on auttanut meitä tutustumaan toisimme, mikä helpottaa yhteistyön tekemistä jatkossa.”

5


EMC

Nörttipomon päiväkirja

Päivä IT-asiantuntijan mukana

Ulkopuolisen silmin IT-ala näyttäytyy usein toinen toistaan hienompina laitteina. Alalla työskentelevät sen sijaan tietävät, että laitteet - niin hienoja kuin mielenkiintoisia ne ovatkin - ovat korvattavissa toisilla laitteilla. Data sen sijaan on yleensä ainutkertaista ja sen häviäminen on paljon kalliimpaa kuin minkään laitteen rikkoutuminen.

8:15 - Aamutoimet ”Aamupuuron syön perinteisesti lautaselta mutta sanomalehden luen digiversiona läppäriltä ja samalla saa kerrattua päivän agendan. Lasten kouluun kuljettamisen jälkeen käännetään auton nokka kohti työpaikkaa, matkaa on sen verran että ajellessa ehtii valmistautua päivän palavereihin. Tänään pitäisi käydä läpi asiakkaan kanssa toiminnanohjauksen tietokannan varmistusta.”

EMC:n Avamar Deduplikoiva varmistusjärjestelmä:

Hyödyt: Tietoliikenteen yli siirretään mahdollisimman vähän dataa

Avamar on nopea ja turvallinen varmuuskopiointi - ja palautusjärjestelmä mm. VMwareympäristöihin, etätoimistoihin, työasemiin, kannettaviin tietokoneisiin sekä konesaleihin. Avamar suorittaa varmistusten yhteydessä deduplikointia, elikkä Avamar ei tallenna mitään tiedostolohkoa toista kertaa. Avamarista on mahdollisuus siirtää data deduplikoidusti myös nauhalle.

Nopeat varmistukset Skaalaa pienistä suuriin ympäristöihin Helppokäyttöinen portaali tiedostojen palautukseen Erittäin kustannustehokas lyhyine investoinnin takaisinmaksuaikoineen VMware varmistuksissa hyöty keskimääräisesti 95% verkkoliikenteessä, 90% varmistuksen aikaikkunoissa, 50% levykuormassa, 80% prosessorinkäytössä ja 50% muistin käytössä

Kysy lisää Resurssi-varmistuksesta omasta Tietokeskuksestasi 6


9:00 - Toimistolla ”Normaaliin tapaan jutustellaan asiantuntijatiimin kanssa päivän ohjelmasta kahvikupin ääressä. Kiskosen Eerik vaikuttaa maansa myyneeltä ja syykin on ilmeinen. Edellisen viikonlopun valokuvausmatkan lopputuloksena on parisataa huippukuvaa jotka hävisivät työkannettavan mukana paluumatkalla. Uusia koneita toki saa, mutta se data... Onneksi Tietokeskukselle hankittiin viime keväänä EMC Avamar -tallennusjärjestelmä ja varmistusagentti oli asennettuna myös Eerikin kannettavalle.”

11:00 - Lounaspalaveri

ohessa. Taikasana on deduplikointi, jolla saadaan minimoitua verkon yli siirrettävän datan määrä, Eerik kertoo innoissaan.”

”Päivän agendassa on lounaspalaveri 30 henkilöä työllistävän suunnittelutoimiston IT-vastaavan kanssa. Heidän uusi asiakkaansa oli esittänyt vaatimuksia datan varmistuksen suhteen. Alkavan projektin suunnitteludata - yhteensä noin 100 GB. josta osa on tallennettuna Autocad-tiedostoihin ja osa MSSQL-tietokantaan - pitää saada varmistettua asiakkaan tilojen ulkopuolelle. Nykyinen erilliselle levylle toteutettu varmistusjärjestelmä ei tätä vaatimusta täytä, eikä nauhanvaihtorumbaan haluttaisi enää palata. Yleensä Internet-yhteyden yli varmistavat deduplikoivat järjestelmät vaativat suuria investointeja, joihin pienellä yrityksellä ei ole mahdollisuuksia. Toimivimpana ja edullisimpana ratkaisuna nähdään Tietokeskuksen tarjoamaan varmistuspalvelua, joka toteutetaan EMC Avamar -järjestelmällä. Data saadaan varmistettua helposti nykyisen hitaahkon Internet-yhteyden yli. Vielä kun Avamar tukee suoraan MSSQL:n kantojen varmistusta ja sisältää tarvittavat sovellukset, ei edes ohjelmistohankintoja tarvitse tehdä.”

14:00 - Tietokeskuksen Palveluryhmän On-Line meeting ”Iltapäivälle on vielä sovittu palveluryhmän - jossa on mukana asiantuntija jokaisesta Tietokeskuksen toimipisteestä - Lync-palaveri. Tällä kertaa käydään läpi omien järjestelmien käytettävyyttä ja varmistuksia. En malta olla hehkuttamatta kuinka kadonneen kannettavan tilalle saatiin uusi työkalu datoineen kolmessa tunnissa. Asioita ollaan siis tehty oikein.”

15:30 - Paperityöt ”Loppupäivä sujuu paperitöiden merkeissä. Sähköposteja, laskujen hyväksyntää ja muuta. Tämä on kai sitä rutiinityötä.”

17:00 - Kotiin ”Kotona odottaa päivällisen jälkeen ihan erilaiset hommat. Vihdoin on ollut pari päivää satamatta, joten nurmikon leikkaus haukkaa illasta melkoisen osan.”

13:15 - Eerikin kannettava ”Jälleen toimistolla. Käyn nopeasti moikkaamassa Eerikiä jolla on jo paljon valoisammat tunnelmat. Uusi kannettava on löytynyt varastosta ja imagen tiputuksen jälkeen alkaa olla työkalut taas käytössä. Hymy on herkässä, kun myös viikonloppuna otetut valokuvat löytyivät Avamarin syövereistä. 3G-yhteys riitti tuonkin kuvamäärän varmistamiseen ja vieläpä Facebook-profiilin päivittämisen

23:30 - Nukkumaan ”Kun päivän askareet sekä työ- että kotirintamalla on saatu hoidettua ja ehditty pikkuisen katsoa telkkariakin, voikin siirtyä unten maille. Nykyään sitä nukkuu hiukan paremmin, kun tietää että varmistukset on kunnossa.” 7


F-SECURE

Tietoturva osana

kokonaisvaltaista IT-järjestelmäpalvelua

Syksyllä 2011 Robertsin IT-järjestelmien ylläpitoon päätettiin vaihtaa toimittaja ja Tietokeskus valikoitui tarjoajien joukosta voittajaksi. Tietokeskus oli juuri sopivan nopea, joustava, paikallinen ja palveluiden kustannusten ennakoitavuus sopi Robertsille loistavasti. Koko prosessi vietiin läpi kuukaudessa. Projektin läpi vientiä näin nopeassa aikataulussa helpotti Tietokeskuksen kokemus vastaavista projekteista. Jokaisessa tämän tyyppisessä projektissa tulee vastaan tilanteita, joissa räätälöidään palvelua tai peruslaitekantaa, jotta järjestelmästä saadaan mahdollisimman hyvin toimiva. Tietoturva on yhä tärkeämpi osa IT-järjestel-

Tämän ongelman ratkaisimme hetkessä F-Secure Messaging Security Gateway – tuotteeseen pohjautuvalla palvelullamme. Ohjasimme Robertsin sähköpostiliikenteen kulkemaan

mää, jotta työasemat, palvelimet ja koko yritysverkko pysyvät puhtaina eikä toiminta keskeydy tai luottamuksellisia tietoja pääse vuotamaan haittaohjelman tai huijauksen seurauksena.

Palvelun käyttöönotto vähensi sähköpostipalvelimen kuormaa oleellisesti ja nopeutti sen toimintaa.

Tietoturvaohjelman tärkein tehtävä on suojata mahdollisimman tehokkaasti, eikä se saa hidastaa koneen tai palvelun toimintaa. Tietoturvapalvelun kilpailukykyisen tarjoamisen edellytys on kehittynyt hallintaohjelmisto jolla valvonta- ja hallintaoperaatiot voidaan tehdä tehokkaasti ja reaaliajassa etänä. F-Secure Policy Manager 10 –tuotteella hallittavat, vuoden 2011 ylivomaisesti parhaana tietoturvaohjelmana palkittu (AV Test) F-Secure Client Security 9 sekä F-Secure Server Security 9 olivat Robertsin koneisiin luonnollinen valinta.

Tietokeskuksen palvelun kautta, jossa roskapostit, huijausviestit sekä haittaohjelmia sisältävät viestit suodatetaan pois tehokkaasti sähköpostiliikenteestä jo ennen sähköpostipalvelinta. Työntekijöiden ajan säästymisen lisäksi palvelun käyttöönotto vähensi sähköpostipalvelimen kuormaa oleellisesti ja nopeutti sen toimintaa. Lisäksi palvelu mahdollistaa salatun sähköpostin lähettämisen kenelle tahansa vastaanottajille napin painalluksella.

Pian huomasimme, että Robertsin sähköpostipalvelimelle ja edelleen käyttäjille tulevan roskapostin määrä on valtava.

8


Tehokas haittapostin suodatus säästää työntekijöiden aikaa, Robertsin tietohallintopäällikkö Juhani Mäkirinta toteaa

on 1910 perustettu perheyritys joka on valmistanut ja välittänyt elintarvikkeita yli 100 vuotta. Vuosikymmenten saatossa monipuolistunut toiminta kattaa tänä päivänä hillojen, marmeladien, täytteiden, jälkiruokastikkeiden ja makuaineiden valmistuksen sekä raakaaineiden ja puolivalmisteiden toimittamisen leipomo- ja horeca-aloille. Toimintaa täydentää laaja jäätelötarvikkeiden ja -lisukkeiden valikoima. Tuotteiden lisäksi Roberts tarjoaa asiantuntija-apua koeleivonnan, reseptipalvelun, tuoteneuvonnan ja räätälöinnin kautta. Laatuun panostamisen ohessa erityistä huomiota on kiinnitetty tuotannolliseen tehokkuuteen. Roberts valmistaa lukuisia tuotteita kaupan omilla merkeillä.

Liiketoiminnassamme tiedon saatavuuden, luottamuksellisuuden ja eheyden varmistaminen ovat elinehto. Ehdottomia edellytyksiä tähän ovat etähallinta, automaattiset päivitykset ja jouheva käyttö. F-Securen tuotteilla olemme voineet keskittyä ydintoimintoihin.

” 9


MICROSOFT

Tietokeskus valitsi Windows Phone -

käyttöjärjestelmällä toimivat Nokian Lumia-puhelimet Tietokeskus päätti ottaa loikan kohti tulevaisuutta Nokian Lumia-puhelimilla, joissa pyörii Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmä. Nykyään lähes kaikki yhtiön työntekijät käyttävät Lumioita päivittäisessä työssään ja mikseivät käyttäisi. Lumiathan ovat Windows Phone -käyttöjärjestelmän myötä kuin tehtyjä valloittamaan toimistojen pöydät ja työläisten taskut.

– ”Microsoftin Nokia-yhteistyö valoi uskoa Tietokeskuksessakin Windows Phone -käyttöjärjestelmään, joka oli tätä ennen ollut melko pieni tekijä suurilla ja kilpailluilla markkinoilla”, kertoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Tuomas Kaukinen.

mättä suositeltavissa myös asiakasyrityksille. Nyt Tietokeskuksen asiakkaat voivat hankkia puhelimet ja tietokoneet samasta paikasta palveluineen.

– ”Lumioiden hallittavuus ja hyvä integroitavuus Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän kanssa sekä erinomaiset sosiaalisen median viestintäominaisuudet ovat ehdottoman positiivisia asioita, jotka varmasti takaavat Lumia / Windows Phone -parivaljakon suosion toimistokäytössä”, Tuomas Kaukinen jatkaa.

Annetaanpa Microsoftin Windows Phone -liiketoiminnasta vastaavan Vesa-Matti Paanasen kertoa, miten Windows Phone parantaa yrityksen päivittäistä tuottavuutta.

Windows Phone yrityksissä tuottavuusnäkökulmasta

– ”Windows Phone -käyttöjärjestelmästä ei ole erikseen kuluttaja- ja yrittäjäversioita, vaan yksi järjestelmä soveltuu molemmille käyttäjäryhmille. Ja koska yritysten oma viestintä ja asiakaskontaktipinnassa työskentely ovat siirtymässä sosiaaliseen mediaan, mikä olisikaan parempi tapa hallita molempia kuin Windows Phone, jonka tulevan Windows 8:n kanssa yhtenäinen käyttöliittymä ja älykkäät sovellukset tarjoavat uudenlaisen tavan yhteydenpitoon”, Paananen alleviivaa. Yrityksissä osataan varmasti arvostaa myös Win-

Windows Phonen tyylikkään ja selkeän käyttöliittymäkokemuksen myötä työnteko helpottuu, ja innovatiiviset viestintätyökalut ovat suoraan integroidut käyttöjärjestelmään itseensä. Näiden positiivisten kokemusten myötä Tietokeskus on nykyään myös Nokia-jälleenmyyjä ja ylpeä sellainen. Lumiat ovat helppo valinta yritykseen, joka jo muutenkin toimii Microsoft-ympäristössä ja empi-

10


Yhtenäinen käyttöliittymä ja älykkäät sovellukset tarjoavat uudenlaisen tavan yhteydenpitoon, Microsoftin Vesa-Matti Paananen alleviivaa.

dows Phonen tarjoamaa hyvää internet-kokemusta, integroituja Outlook- ja Office 2010 Mobile-ohjelmia ja Microsoftin pilvipalveluiden kuten Office 365:n saumatonta toimintaa muun toimiston tietotekniikan kanssa. – ”Windows Phonen tietotur-

– ”Windows Phonen mobiililaitehallinta Microsoftin System Center -palvelun avulla takaa hyvän hallittavuuden ja useiden puhelimien samanaikaisen konfigurointimahdollisuuden Active Sync -rajapinnassa”, kertoo Reimaa.

– ”Samalla Windows Phone -alustalla on käytössä myös Windows Intune -pilvipalvelu, joka mahdollistaa keskitetysti tietokoneiden ja mobiililaitteiden etähallinnan ja esimerkiksi sovellusten ja työkalujen asennuksen mobiililaitteisiin. Yritykset hyötyvät näistä ominaisuuksista, sillä ne tekevät tietotekniikan ja mobiililaitteiden hallinnasta integroidumpaa ja helpompaa – yritykset voivat keskittyä omaan erityisosaamiseensa”, Reimaa päättää.

Windows 8:n kanssa yhtenäinen käyttöliittymä ja älykkäät sovellukset tarjoavat uudenlaisen tavan yhteydenpitoon

” va on myös erityisen hyvä, sillä esimerkiksi ulkopuoliset eivät pääse puhelimen muistiin käsiksi ja laitearkkitehtuuri suojaa muutenkin haittaohjelmilta. Windows Phone on näin turvallinen ja riskitön valinta yritykselle ja se tuo samalla säästöä, koska erillistä virustorjuntaa ei tarvita”, Paananen kertoo.

Windows Phonen keskitetty hallittavuus yrityksissä Microsoftin System Center –tuotepäälliköllä Riku Reimaalla on vielä sanansa sanottavana Windows Phonen hallinnasta yrityskäytössä.

11


RESURSSI

Resurssi tarjoaa

juuri sen mitä yrityksesi tarvitsee

Ei enempää - eikä vähempää ASIAKASKOHTAISET RATKAISUT YLLÄPITO

HOSTING

HELPDESK

VALVONTA ULKOISTUS

TIETOTURVA

TIETOKESKUS RESURSSI on tehokkain ja joustavin tapa huolehtia siitä, että yrityksesi tietotekniikka on aina osaavissa käsissä, ja että asiantunteva apu on lähellä jos sitä tarvitaan. Resurssi antaa yrityksellesi mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa sen sijaan, että aikaa ja energiaa menisi tietotekniikan hallinnointiin.

Resurssilla varmistat, että yritykselläsi on aina käytettävissään oikea tekniikka oikeaan hintaan, ja että IT-ratkaisusi on suunniteltu nimenomaan sinun yrityksesi tarpeita ajatellen.

12


TIETOTURVA

TIETOTURVALLA tarkoitetaan tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista uhilta.

Palomuuri Yrityksen verkkoyhteyksien suojaamisessa palomuurilla on merkittävä asema. Sen avulla suojataan yrityksen sisäverkko Internetistä tulevilta uhilta sekä yhdistetään eri toimipisteitä ja etäkäyttäjiä tietoturvallisesti yrityksen järjestelmiin.

ULKOISTUS

Virustorjunta Virustorjunta on keskeinen osa jokaisen yrityksen tietoturvaratkaisua, palvelimista mobiililaitteisiin. Toimitamme ja ylläpidämme asiakkaamme virustorjuntaratkaisun osana RESURSSI-sopimusta. Tarjoamme merkittävimpien toimittajien virustorjuntaohjelmistot niin palveluna kuin lisensseinäkin.

Varmistus

RESURSSI-palvelun osana tarjoamme palo-

RESURSSI-varmistus takaa että yrityksesi

muuriratkaisun kokonaan palveluna tai toimitamme palomuurin asennuksineen ja ylläpitoineen. Ratkaisu on täysin operaattorivapaa joten se sopii myös mainiosti ulkomailla sijaitsevien pisteiden välisen liikenteen suojaamiseen.

liiketoiminnalle tärkeät tiedot pysyvät tallessa. Mahdollisen vikatilanteen tai onnettomuuden sattuessa, pääset nopeasti takaisin normaaliin päiväjärjestykseen sillä palautamme varmistetut tiedot tuhoutuneiden tietojen tilalle.

Sähköpostin suojaus RESURSSI-tietoturvapalveluiden avulla suodatetaan virukset ja roskaposti pois sähköpostivirrasta sekä ainutlaatuisena ominaisuutena salaataan lähetettävät sähköpostit vastaanottajan käyttämästä sähköpostijärjestelmästä riippumatta. Resurssi-tietoturvapalvelu perustuu tunnettuihin F-Securen tuotteisiin.

RESURSSI-varmistus toteutetaan EMC Avamar-laitteistolla ja järjestelmä sisältää sekä tallennuskapasiteetin että varmistukseen käytettävän ohjelmiston. Palvelu soveltuu sekä palvelimille että työasemille.Palvelu tukee lähes kaikkia nykyisin käytössä olevia käyttöjärjestelmiä, tietokantoja sekä sähköpostijärjestelmiä.Unohtamatta muitakaan IT-infrastruktuurin komponentteja. Koska varmistettaessa siirretään vain sellainen muuttunut data jota ei jo ole palvelimella, voidaan suurenkin tietomassan varmistus hoitaa onnistuneesti jopa 3G-yhteydellä. Varmuuskopioitu tieto lähetetään ja säilytetään salattuna.


LENOVO

Polarmatic Oy

luottaa Tietokeskukseen ja Lenovoon Testauksesta työpöydälle

Jokaiseen käyttötarkoitukseen löytyy oikea Lenovo-malli

Polarmatic Oy:n tuotanto- ja projektijohtaja Mia Kauhanen ja Tietokeskuksen tekninen ratkaisumyyjä Petri Muhonen pistivät vuoden 2012 alussa viisaat päänsä yhteen ja ensimmäisenä tarkoituksena oli löytää kevyt, kestävä ja riittävästi akkutehoa omaava kannettava yrityksen käyttöön.

Käyttöönoton suhteen oli myös selvää, että X220 ja X230 –mallit eivät istu jokaisen käyttäjän vaatimuksiin, sillä mm. suunnittelijat tarvitsevat koneelta enemmän vääntöä ja isompaa näyttökokoa. Myyjät arvostavat taas akun kestoa ja sitä, että kannettavan näyttö on riittävä, mutta paino pysyy hallussa.

Yrityksen testauskäyttöön toimitettiin Tietokeskukselta Lenovo X220 –kone, joka oli varustettuna kahdella erillisellä akulla, 6 –kennon ja 9 –kennon. Kone matkasi yrityksen käytössä ja sitä testailtiin aktiivisesti työkäytössä. Koneen suorituskykyyn työtehtävissä oltiin erittäin tyytyväisiä.

Suunnittelijoille valittiin T520 –koneet, jotka eroavat erityisesti muista Lenovon koneista 15” tuuman koollaan sisältäen kuitenkin tutut alan johtavat tehokkuus- ja tuottavuusominaisuudet.

Polarmatic Oy otti käyttöönsä myös Lenovon X230 –mallia, joka eroaa edeltäjästään X220 -mallista mm:

Myyjien konemallin valinta oli selkeä: T420S. Mallissa on 14” näyttö yhdistettynä kohtuulliseen 1,7 kg painoon mutta ominaisuudet liikkuvan käyttäjän tehokannettavan tasolla.

Entistä tehokkaampi suorituskyky Kolmannen sukupolven Intel Core-prosessorit (Turbo Boost 2.0, jopa 60% paremmat grafiikkaominaisuudet)

Käyttöönotto Tietokeskuksen työasema-asiantuntija Kai Virtala oli käyttöönotossa mukana, hänen tehtävänään oli tehdä migraatio vanhoista työasemista uusiin. Tämä sisälsi mm. ohjelmistojen asennukset, oheislaitteiden asennukset, tiedostojen siirron vanhoista koneista uusiin. Kaikki koneet otettiin käyttöön avaimet käteen periaatteella.

2x Super speed USB 3.0 portit Uusi kuusirivinen taustavalaistu näppäimistö Dolby Advanced Audio 2.0 Mini-DisplayPort Uusi kasvojen seurantatoiminto konfrenssikokouksia varten

14


Tietokeskuksen Kai Virtala ja Polarmaticin Mia Kauhanen

Tampere - Moskova

sujen olevan hyvinkin kilpailukykyisiä ja täyttävän tarpeemme seuraavien vuosien ajan. ”

Käyttöönotot onnistuvat myös sujuvasti itäisen naapurin kielellä, Polarmatic Oy:n Moskovan toimipisteen asennukset hoiti Tietokeskuksen Sergei Bourianine. Sergein vastuulla oli hoitaa asennukset venäjänkielisille ohjelmistoille, käyttöjärjestelmille ja asiakastukikin tapahtui sujuvasti puhelimitse venäjäksi.

Tietokeskuksen Kai Virtala: –”Projekti onnistui hyvin ja saatiin aikataulutettua asiakkaan toiveiden mukaisesti ” Tietokeskuksen Petri Muhonen: –”Tärkeintä asiakkaalla toteutettavissa projekteissa on se, että asiakasyrityksen työntekijät ovat tyytyväisiä lopputulokseen ja että olemme aktiivisesti yhteyksissä eri portaisiin ja hoidamme asian kuntoon vaikka toinen jalka kipsissä. Haluamme kuulla asiakkaalta, että olemme luotettava ja helposti lähestyttävä IT-kumppani.”

Työasemien ylläpito Polarmatic solmi Tietokeskuksen Resurssi-ylläpitosopimuksen, jonka kautta tarjotaan päivittäinen tuki, mm. help-deskin avulla. Tietokeskus on tietysti myös valtuutettu Lenovon takuuhuoltokumppani, jolloin koneiden mahdolliset laitteistoviat saadaan nopeasti korjattua.

Polarmatic on erikoistunut betoniase-

Projektin päätössanat, näkemys kolmesta kulmasta

mien lämmitys-, automaatio- ja mittausjärjestelmien kehittämiseen, suunnitteluun ja toimittamiseen. Innovatiivisen ja patentoidun TURBOMATIC™‑lämmitys järjestelmän kehittämisen lisäksi Polarmatic on ollut edelläkävijä myös betoniteollisuuden ohjausjärjestelmien alalla jo 1970-luvulta alkaen.

Polarmatic Oy:n Mia Kauhanen: –”Arvostamme IT-kumppanimme toiminnassa erityisesti asiakastarpeiden ymmärtämistä, niiden pohjalta tehtyjä laitemalliehdotuksia sekä nopeaa ja tehokasta asiakaspalvelua. Luotamme asiantuntevaan kumppaniimme ja uskomme nyt valittujen ratkai-

15


SAMSUNG

Sam

– Tietokesku Järkeistämällä tulostusympäristöä voitte säästää jopa 25% tulostamisen kokonaiskustannuksista

RESURSSI-tulostusulkoistuksella tiedätte aina tulostamisen kokonaiskustannukset

Helposti budjetoitavissa, ei yllättäviä korjaus- tai varaosakuluja

Ennakoivalla huollolla saavutamme lähes 100%:n käytettävyyden

Työtä tehdessä jokainen tunti ilman tulostinta on tuskaa

Optiot normaalien tulostusominaisuuksien lisäksi:

RESURSSI-tulostuslaitteesi skaalautuu myös tulevaisuuden tarpeisiin

16

arkistointiratkaisut tekstintunnistus mobiilipäätetulostus turvatulostus


msung huippulaadukas A3 tulostaminen

uksesta palveluna Areva Service Oy monialainen salolainen pitkän linjan yritys. Toimintaan kuuluu mm. aurinko- ja tuulienergian laitteiden myynti ja asennus, saaristo rakentaminen -avaimet käteen periaatteella ja matkailuautokauppa huoltoineen. Viimeisimpänä aluevaltauksena hankittiin ulkosaariston kiinteistö ja huoltamotoiminta. Kaiken takana on 35-päinen henkilöstö, joista 7 henkilöä työskentelee Salon konttorista. Salon konttoriin haettiin uutta monitoimilaitetta joka palvelisi mahdollisimman monipuolisesti. Areva Servicen vaatimuksina olivat monipuoliset tulostus- ja skannausominaisuudet myös A3koossa. Tietokeskuksen tarjoama Samsung CLX9250ND laite vastasi tarpeisiin. Laite tarjoaa myös liitettävyyden järjestelmiin esimerkiksi tulevaisuuden skannaustarpeita silmällä pitäen. Laite tukee myös mobiilitulostusta ja skannausta Android-, iOS- ja Windows käyttöjärjestelmistä ja palvelee näin myös liikkuvaa käyttäjää. Tietokeskuksen Rainier Kekkonen: –”Asiakkaan tarpeet kuultuani tiesin heti mikä laite heille sopii. Parasta oli että pääsin tarjoamaan heille laitetta, jossa maksetaan ainoastaan käytöstä, ei itse laitteesta.” Uusi Samsung CLX-9250ND asennettiin Areva Servicelle huoltosopimuksen kera kesän 2012 alussa. Anu Areva Areva Serviceltä: Monipuolisena laitteena Samsungin nopeus ja helppo käytettävyys yllätti meidät iloisesti. Iso näyttö ja suomen-

Kuvassa Tietokeskuksen Rainier Kekkonen ja Arevan Anu Areva

kielinen käyttöliittymä auttavat kokematontakin käyttäjää kokeilemaan uusia tapoja tulostaa, minäkin olen nyt puhelimelta tulostamisen mestari! Huoltosopimuksen vaivattomuus oli meille erittäin tärkeä seikka laitevalintaa tehdessä.

17


Esittelyssä

Helsingin Tietokeskuksen IT-ammattilaiset

Helsingin Tietokeskuksen ammattimiehet yhteiskuvassa vasemmalta oikealle: Mika Rantanen, Tapio Karppinen, Markku Pääkkönen, Olli Kuukkanen, Kari Kivi, Mikko Kärmeniemi ja edessä alhaalla Marek Davidjuk


HP NETWORKING

Åbo Akademi luottaa Tietokeskuksen osaamiseen ja HP:n verkkoteknologiaan

Vuonna 1918 perustetun ruotsinkielisen yliopiston Åbo Akademin juuret ulottuvat aina vuoteen 1640, jolloin Turkuun perustettiin ensimmäinen akatemia. Monitieteelliseksi yliopistoksi kasvaneessa yliopistossa on noin 7000 opiskelijaa ja tutkijaa. Verkkoihin liittyvän vaatimustason kasvaessa Åbo Akademi on uudistanut yliopiston kiinteitä ja langattomia lähiverkkoja Tietokeskukselta hankkimallaan HP:n teknologialla. Teksti: Petri Tuominen

Huippunopea tietoverkko

48-porttisilla HP Networking 2910 al -kytkimillä. Langattomia lähiverkkoja on toteutettu HP:n tukiasemilla kaikkiaan kaksi, Turkuun ja Vaasaan. Niissä käytetään HP MSM (Multi Service Mobility) WLAN -tukiasemia, joita on ympäristössä nyt noin 200.

Yliopistossa opiskelee 800 kansainvälistä opiskelijaa yli 70 maasta. Tieteellisiä julkaisuja yliopisto julkaisee vuosittain noin 1500. Åbo Akademin verkkoympäristö kattaa Turun, Vaasan ja Pietarsaaren kampusalueiden lisäksi yliopiston eri laitoksia ympäri Suomea, kuten Helsingissä sijaitsevan G18:sta, Ahvenanmaalla sijaitsevan biologisen tutkimuskeskuksen, saaristokeskuksen Korppoossa sekä Forum Marinumin Turussa.

Åbo Akademin verkkoympäristöä päivitetään ja valvotaan HP ProCurve Manager -hallintaohjelmistolla. Sen avulla voidaan hallita tehokkaasti jopa satoja tukiasemia sisältäYhteydet opetusta ja tutviä verkkoja. Näille kytkikimusta palvelevaan huipmille ja WLAN -tukiaseHP:n verkkoteknologia on punopeaan Funet-tietoverkmille HP tarjoaa ikuisen laadukasta ja takuuehdot koon tullaan toteuttamaan takuun sekä vikaantuneen 10 gigatavun kahdennetuin erinomaiset. Ammattilaisten laitteen vaihdon seuraakuituyhteyksin. Runkovervan työpäivän kuluessa. kanssa on helppo toimia kon kuiturinki sisältää TurusKytkinten maksuttomat sa neljä noodia, joista on 10 ohjelmistopäivitykset helgigatavun kahdennetut kuituyhteydet molempiin pottavat verkon ylläpitoa. suuntiin. Vaasan kampusverkko tullaan liittämään –”Tietokeskuksen kautta hankkimillamme laitteilTurun runkoverkkoon 10 gigatavun kahdennetuin lamme olemme voineet toteuttaa toimivan ja kuskuituyhteyksin. Runkoverkon kaikki komponentit tannustehokkaan verkkoympäristön, joka palvelee on kahdennettu. erinomaisesti kasvavia tarpeitamme. Toiminnan jatkuva kehittäminen edellyttää, että verkkoympäLähiverkoissa HP:n teknologiaa ristömme vikasietoisuus ja suorituskyky ovat korTurun, Vaasan ja Pietarsaaren kiinteitä ja langattokealuokkaisia”, kertoo Åbo Akademin suunnittelija mia lähiverkkoja on uudistettu HP:n teknologialla. Thomas Backa. –”HP:n verkkoteknologia on laaKiinteitä lähiverkkoja on yhdistetty runkoverkkoon dukasta ja takuuehdot HP Networking 4200 vl -sarjan keskuskytkimillä. erinomaiset. AmmattiKeskuskytkimiin on yhdistetty lähes 300 verkkolaisten kanssa on helpkytkintä, joita tullaan uudistamaan muun muassa po toimia.”

19


HP

Tietokeskus palvelee A-klinikkasäätiötä valtakunnan laajuisesti

Tietokeskus tarjoaa päihdetyötä tekevälle A-klinikkasäätiölle kattavan palvelukokonaisuuden työasemien, kannettavien ja tulostimien keskitettyyn hankintakanavaan. Koko maan laajuisesti toimiva A-klinikkasäätiö kattaa 16 toimipistettä ja kaikkiaan 800 työntekijää. Tietokeskus on uudistanut ja yhtenäistänyt A-klinikkasäätiön toimipisteiden laitekantaa samalla palvelukonseptilla. Teksti: Petri Tuominen

–”Päädyimme kilpailutuksen jälkeen vaihtamaan työasemien, kannettavien ja tulostimien tuotemerkin HP:n malleihin. Organisaatiomme eri yksiköt ostivat aiemmin tietokoneita ja tulostimia eri toimittajilta. Siksi ympäristömme koostui monen eri laitevalmistajan laitteista”, kertoo A-klinikkasäätiön ATK-suunnittelija Kaj Askolin. –”Nyt lähes kaikki organisaatiomme tietokoneet on päivitetty HP:n laitteisiin. Hankinnat olemme keskittäneet Tietokeskukselle.”

Vuonna 1955 perustettu A-klinikkasäätiö tarjoaa monipuolisia sekä luottamuksellisia hoitopalveluita päihde- ja riippuvuusongelmista kärsiville.

A-klinikkasäätiölle on vakioitu yhtenäinen laitekanta. –”Päädyimme HP:n laitteisiin, sillä ne olivat hinnan osalta kilpailukykyisiä ja valikoima oli kattava. Valintaan vaikutti myös aiemmat kokemuksemme HP:n laitteista, laitevalmistajan palveluista muun muassa takuuehtojen ja tukipalveluiden osalta”, sanoo Askolin. ”HP:n laitteet ovat osoittautuneet kilpailukykyisiksi ja toimintavarmoiksi.”

”Laitekannan yhtenäistäminen on tuonut meille tuntuvia säästöjä”

Tuntuvia säästöjä

Vakioitu laiteympäristö oli A-klinikkasäätiölle tietoinen valinta. –”Saamme yhdenmukaisen, hallitun ja toimintavarman laiteympäristön. Keskittämisen ja vakioinnin myötä IT-ympäristömme hallinta sekä tietoturva paranevat. Olemme saavuttaneet laitekannan yhtenäistämisellä tuntuvia säästöjä”, sanoo Askolin. –”Palvelu ja toimitukset ovat sujuneet hyvin.”

HP tuo toimintavarmuutta Askolin korostaa, että A-klinikkasäätiö on jo vuosia luottanut Tietokeskuksen osaamiseen ja palveluihin. ”Tietokeskus tarjoaa meille tarvittavan palvelupaketin, joka sisältää meille räätälöidyt ja valmiiksi esiasennetut työasemat koko organisaatiomme laajuisesti.” 20


Askolin korostaa, että A-klinikkasäätiössä tehdään yhä enemmän liikkuvaa työtä. –”Säätiön hoitajat, lääkärit ja terapeutit tekevät asiakastyötä paljon myös toimipisteiden ulkopuolella. Siihen tarvitaan luotettavia kannettavia ja korkealuokkaista tietoturvaa.”

työpäivän kuluessa. Koneissa on valmiiksi asennetut ohjelmistot. Olemme toimittaneet A-klinikkasäätiölle jo yli 500 työasemaa ja kannettavaa”, sanoo Tietokeskuksen Marek Davidjuk. Tietokeskus on toteuttanut A-klinikkasäätiölle portaalin, josta sopimustuotteiden tilaaminen onnistuu vaivattomasti. Portaalissa on tilattavat laitemallit hintoineen. –”Laadukkaasti toteutettu ylläpitopalvelu tuo A-klinikkasäätiölle myös säästöjä. Olemme tehneet hankinnan helpoksi. Laitteiden korkealuokkainen laatu on pitänyt huoltotarpeen hyvin vähäisenä”, kertoo Davidjuk.

Helppoa ja toimivaa palvelua Tietokeskus palvelee kaikkia A-klinikkasäätiön toimipisteitä samalla konseptilla. Uusi laite toimitetaan mihin tahansa säätiön eri toimipaikkaan seuraavan työpäivän kuluessa. Niiden huollosta vastaa HP:n valtakunnallinen huolto-organisaatio, joka tekee huollot paikan päällä seuraavan työpäivän kuluessa. –”Pääkaupunkiseudulla toimitamme asiakkaalle uuden laitteen täysin käyttövalmiina jopa saman

21


IBM

Menestystarinoita yhdessä jo yli 20 vuotta

IBM:n ja Tietokeskuksen kolmatta vuosikymmentä kestänyt yhteistyö on tuottanut Tietokeskukselle korkeasti sertifioituneita IBM-asiantuntijoita ja asiakkaille hyvin onnistuneita projekteja.

IBM:n ja Tietokeskuksen yhteistyö alkoi jo

kasta asiakaspalvelua. Sekä tekniset asiantuntijat, että myyjät päivittävät osaamistaan säännöllisesti IBM-sertifiointiohjelmissa. –”Tietokeskuksen suorittamat koulutukset ja sertifioinnit auttavat suoraan asiakkaitamme alentuvina asennus- ja ylläpitokuluina. Pelkät päämiesten sertifioinnit eivät ole riittäviä, vaan liittyen laatujärjestelmäämme ”Kumppanimme tarjoavat IBM:n tuotteita ja palveolemme luoneet myös oman sisäisen sertifioinluja yhdessä omien ratkaisujennin. Näin osoitamme mahdollisa kanssa. Kumppaneidemme simman laaja-alaista osaamista osaaminen on meille tärkeää ja sekä asiakkaillemme, että pääTietokeskus on hyvä miehillemme.” Tietokeskukse varmistetaan sekä myynnin-, että teknisten asiantuntijoiden esimerkki sitoutuneesta sen toimitusjohtaja Tuomas sertifiointiohjelmien avulla”, ja osaavasta kumppani- Kaukinen kertoo. toteaa Suomen kumppanioryrityksestä. ganisaation maajohtaja Raine IBM:n tuotevalikoimasta löytyy Haapasaari. –”Tietokeskus on ajankohtaiset ja oikeat ratkaihyvä esimerkki sitoutuneesta ja sut yrityksen koosta riippumatosaavasta kumppaniyrityksestä. Sekä myynti, että ta. –”Olemme ehdoton ykkönen markkinoilla, mitä tekninen IBM-osaaminen on viety pitkälle ja sen tulee tuotekehitykseen, tuotteiden skaalautuvuukehittäminen on jatkuva yhteinen prosessi. Tämä teen ja elinkaareen”, Haapasaari ynnää. IBM:llä on takaa, että yhteiset asiakasyrityksemme saavat vankka, yli satavuotinen kokemus yhteistyöstä eri aina oikean, omaan yksilölliseen tarpeeseensa sotoimialojen ja eri kokoisten yritysten kanssa. Jouspivan ratkaisun IBM:n laajasta tuoterepusta”, Haatava, yrityksen kokoon ja kasvuodotuksiin mukaupasaari jatkaa. tuva IT-ympäristö nostaa yrityksen liiketoiminnan kokonaan uudelle tasolle. IBM on sitoutunut tarTietokeskus on aina ymmärtänyt henkilöstön joamaan suomalaisille, kaiken kokoisille yrityksille osaamisen kehittämisen tärkeyden osana laaduinnovatiivisia, tehokkaita ja edullisia ratkaisuja. Tietokeskuksen perustamisvuonna 1989. Tänä aikana on tietotekniikalle tapahtunut paljon. Vuosien mittaan on IBM:n jälleenmyyjiksi valikoitunut ne harvat, jotka pystyvät vastaamaan IBM:n korkeisiin tuotteiden osaamiseen liittyviin vaatimuksiin.

22


Kuvassa Tietokeskuksen Jussi Rainamo ja Richard Palonen sekä IBM:n Raine Haapasaari

–”IBM tarjoaa päämiehenä todella monipuolisen sen alhainen DOA (Dead On Arrival) prosentti, ne tuotevalikoiman joka istuu hyvin suomalaisen ovat hyvin loogisesti asennettavissa, hallintaohyrityksen tarpeisiin, yrityksen koosta riippumatjelmistot ovat kattavia ja silti helposti ymmärretta. Myyjän elämää helpottaa täviä. Ja mikä parasta - IBM myös tuotteiden ja tukipaltarjoaa loistavia tukipalveluja veluiden korkea laatu, jotka kaikista kinkkisimpiinkin taMyyjän elämää takaavat erittäin uskollisen pauksiin.” helpottaa myös tuotteiden asiakaskunnan. Usein enja tukipalveluiden korkea Aika on näyttänyt, että IBM simmäinen kysymys asiaklaatu, jotka takaavat kaan suunnitellessa uutta ja Tietokeskus ovat IT-alalla ratkaisua onkin –”Löytyisipysyvä konsepti. Yhteistyötä erittäin uskollisen kö IBM:ltä jotain tähän taronkin hyvä jatkaa tältä pohasiakaskunnan. peeseen?”, toteaa Tietokesjalta ainakin seuraavat kolme kuksen IBM-ratkaisumyyjä vuosikymmentä. Jussi Rainamo.

Tietokeskuksen tekninen asiantuntija Richard Palonen yhtyy myyntikollegansa mielipiteeseen: –”Asentajan perspektiivistä IBM on hyvin haluttu merkki monestakin syystä; laitteissa on harvinai23


Turun Tietokeskus Oy Satakunnantie 110, 20320 Turku puh +358 2 273 4200 myynti@turuntietokeskus.fi www.turuntietokeskus.fi

Rauman Tietokeskus Oy Hallikatu 6, 26100 Rauma puh +358 2 822 4025 myynti@raumantietokeskus.fi www.raumantietokeskus.fi

Helsingin Tietokeskus Oy Lepolantie 16 A, 00660 Helsinki Puh. 09 278 000 00 myynti@helsingintietokeskus.fi www.helsingintietokeskus.fi

Salon Tietokeskus Oy Myllyojankatu 18-20, 24100 Salo Puh. 010 8416 327 myynti@salontietokeskus.fi www.salontietokeskus.fi

Tampereen Tietokeskus Oy Lempääläntie 21, 33820 Tampere puh: 010 421 5300 myynti@tampereentietokeskus.fi www.tampereentietokeskus.fi

Haluamme kehittää lehteä paremmaksi Kaikki palaute on tervetullutta, lehden paras ja huonoin juttu tai kokonaan uusi juttuidea. Kaikesta palautteesta oppii joten jos käytät hetken asian mietiskelyyn ja laitat vapaamuotoisen palautemeilin minulle, lupaan palkita rakentavimmat palautteet! Tietokeskus-yhtiöiden Kehitysjohtaja Nina Ekman nina.ekman@turuntietokeskus.fi

Tietoisku 2012  

Tietokeskus-yhtiöiden asiakaslehti 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you