Verrassend Winkelen Monnickendam & omstreken editie2 winter 2015

Page 1

Meer dan 150 leuke artikelen

Shopping Magazine winter 2015

VWinkelen Verrassend

Bekijk alle info en edities op verrassendwinkelen.nl

Editie 2

in Monnickendam & omstreken

magazine in W

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door Graphic Box Edam, oplage 9.000. Verspreiding Monnickendam en omstreken, 2015 nr. 2

! ld ge op Sh

B D W

Binnenkijken bij 14 bijzondere winkels bij jou om de hoek De mooiste cadeautjes en fashion voor de aankomende feestdagen Wil je shopgeld winnen? De prijzenpot bedraagt 250 euro. Doe ook mee! Kijk op pagina 34

Met o.a. De Boutique Carin, Coffee Sako,Computers Bo Haarmode en veel nog veel winkels! la Madeleine, Sweet & Cacao, Cool, Smile en nog meermeer winkels!


W


W

Voorwoord

Winkelen in mooi Waterland

Een jaar na de 1e uitgave van de glossy Verrassend Winkelen in Monnickendam e.o. ligt er nu de 2e editie op de deurmat. We hopen u hiermee weer aangenaam te verrassen en een blik te gunnen in de winkels in de binnenstad van Monnickendam en omgeving waar u misschien wel al een tijdje niet geweest bent. De winkeliers hebben hun assortiment en winkel weer helemaal klaar voor de aankomende feestdagen en heten u dan ook van harte welkom! Laat uzelf, uw moeder of vriendin eens een heerlijke behandeling ondergaan of boek een leuke creatieve of chocolade workshop. Geniet met het hele gezin van een heerlijke pannenkoek of ga gezellig aan de borrel met garnituur. Haal de lekkerste wijnen in huis voor de feestdagen en de mooiste boeketten en decoraties voor op de tafel. Kleed uzelf helemaal in het nieuw of geef eens een mooi juweel of horloge cadeau. Een nieuwe frisse coupe mag natuurlijk ook niet ontbreken en als dessert een kersttaart al helemaal niet! Kortom, er is genoeg om u over te verbazen en de winkels in Monnickendam snel te bezoeken.

C

We hopen samen met de winkeliers u weer een mooi blad te hebben bezorgd waarin voor iedereen wel wat wils staat. Als u deze glossy op prijs stelt laat het dan vooral ook de winkeliers weten! Doe mee met de prijsvraag achterin het blad en maak ook nog eens kans op shopgeld, de prijzenpot bestaat uit 250 euro! Dat maakt de Verrassend Winkelen glossy toch ĂŠcht het leukste Huis-aan-Huis blad als je van winkelen houdt!

Colofon Concept, vormgeving, fotografie en realisatie: Graphic Box design, vormgeving & media, Edam. Adres: Vijzelstraat 4, 1135 BH Edam. T. 0299-372687 of M. 06-14445184. www.graphicbox.nl of www.verrassendwinkelen.nl Verspreider: GraphicBox Edam, 9.000 stuks Interesse om in de volgende editie van dit Glossy boekje te staan? Bel of mail ons! (info@verrassendwinkelen.nl) Afbeeldingen, teksten en prijzen kunnen mogelijk afwijken. Deze glossy wordt H-A-H bezorgd in Monnickendam en omstreken (o.a. Marken, Uitdam, Zuiderwoude, Overleek, Broek in Waterland, Ilpendam). Losse exemplaren zijn verkrijgbaar bij de deelnemers.

We wensen u verrassend veel winkelplezier! Gonny Springer en Peter Jan van Dijk Graphic Box Edam design, vormgeving & media

3


Winkels in de spotlights

2

at

a

eek

10

13

4

Zui de 1

inde

Ke

tr r ks

5 14

7

yen

12

‘t P ro o

Hav en

3

Haringburgwal

Noordeinde

9

8

Galg 11

dlaan r a h n Ber

6

Speciale dagen Monnickendam 6 december Uitzwaaien Sint Nicolaas start Grote kerk Monnickendam 12 december Winteravond Straattheater, centrum Monnickendam 13 december 2e hands kerstmarkt Kerstmarkt, binnenstad Kerststallenroute

4

17 december Films over watersnood 1916, Waterlandsmuseum de Speeltoren 20 december Kerstsamenzang I.K.K. Melody in de Grote- of St. Nicolaaskerk 25 december Kerstgezangen door de straat, centrum Monnickendam

27 december Meezingen met Nederlandstalige muziek, Marker Veerhuis 15 januari Trekking prijsvraag Verrassend Winkelen dus zorg dat je het magazine bewaart

e


1

2 3 4

6 7

12

Sako Juwelier

14

Beauté Pour Vous

16

De Koperen Vis

18

Bo Haarmode

20

Eten-Drinken-Uitgaan, Havenstraat 1, Monnickendam

8

Haarmode, Zuideinde 44, Monnickendam.

9

Style Fashion & Living

Schoonheidssalon, Kerkbuurt 90, Marken 16

10

Juwelier, Kerkstraat 58, Monnickendam

Boutique Carin

Lifestylewinkel, Zuideinde 15/17, Monnickendam

5

8

Exclusieve mode, Noordeinde 36 Monnickendam

Roos Bloematelier

Bloemen, Noordeinde 6, Monnickendam

6

Gifts & workshops, Zuideinde 20a, Monnickendam

Kia Ora

Inhoud

Wijnhuis Monnickendam 22 Wijnhandel, Haringburgwal 1a, Monnickendam

10 Coffee & Cacao Lunchcafé

24

Chocolaterie • Patisserie, Zuideinde 3, Monnickendam

11 De Witte Swaen

26

Pannenkoekenhuis, Dorpstraat 11/13, Broek in Waterland

12 Boersma Juweliers

28

Juwelier, Kerkstraat 57, Monnickendam.

13 Kees Gutter Bakker van Waterlands, 30 Zuideinde 11/‘t Spil 38, Monnickendam

14 2ehandssieraden.nl 32 Juwelier, Kerkstraat 58, Monnickendam

tip Doe mee en win shopgeld 34 De spelregels staan op pagina 34.

5


De formule van een winkel en daarbij workshops blijken een schot in de roos! De winkel wordt goed bezocht en de workshops zijn steeds volgeboekt. De creatieve workshops van Nynke en Carolien aan de mooie grote houten tafel zijn elk kwartaal weer nieuw. In de winkel met het regelmatig wisselend assortiment kun je terecht voor leuke originele cadeautjes, dus neem af en toe een kijkje of bezoek de webshop!

K

Gifts & Workshops

Kia Ora

OH DENNEBOOM Kaars in besneeuwde denneboomvorm vanaf

19,50

BOODSCHAP

6

Zet een persoonlijke boodschap op je etui of portemonnee Inclusief pixels 12,99

Kia Ora draagt graag haar steentje bij aan de samenleving en staat voor het motto: Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Dit vindt je terug in producten die handgemaakt worden in bijvoorbeeld China, Congo, Thailand en IndonesiĂŤ zodat daar goede doelen gesteund worden. De producten worden grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal en zijn kinderarbeidvrij. Een mooi gegeven!


Eigenaressen: Nynke Zwijnenburg en Carolien van der Spek Website: kiaoragiftsenworkshops.nl Adres: Zuideinde 20a Monnickendam. Telefoon 06 5175 2442 en 06 1130 8568.

DAT RUIKT LEKKER!

Heerlijke zeep van Puur zeep Zeep in blikje 5,50 Handsoap 7,95 Showergel 7,95 Hart zeepje 3,95

Merken: o.a. Puur Zeep!, Daphne Kick, It’s About Romi, Zzier, Jolipa, Handed By, FabsWorld, Jots kaarten en prachtige leren tassen van Just Gunbag. Categorie: Bijzondere cadeauwinkel met artikelen die op een eerlijke manier vervaardigd zijn. Voor de workshops werkt Kia Ora samen met Groenrijk, Zuid-Oost Beemster. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. Zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur.

WINDLICHTEN Gezellige waxinehouders in stervorm vanaf 4,90

PROOST! Mooie kaars in wijnfles vorm, leuk cadeau! 11,50

7


VOOR DE MOOISTE BOEKETTEN Gevestigd naast het Waterlandsmuseum de Speeltoren aan het Noordeinde 6 te Monnickendam bevindt het Bloematelier Roos zich werkelijk in het hart van Monnickendam. De winkel is een creatief atelier waar alle energie wordt besteed aan het maken van de mooiste bloemstukken en decoraties. Vanzelfsprekend bezorgt men zelf alle boeketten, cadeaus, decoraties en bloemstukken in de regio. Eventuele bezorgkosten voor de rest van Nederland worden vooraf met u besproken. Bloematelier Roos bezorgt het graag bij u of voor u!

WARM WELKOM Een krans op de deur is een mooi welkom 9,50

R

Bloematelier

Roos

atie

Kerstpresent

Kerstpresentatie zo. 6 dec. van 12.00 tot 17.00 uur Kerstworkshop 9 dec. Doopgezinde kerk Wezenland 15 Kerstbomen AAA verkoop start 6 dec. bij het Bolwerk.

8


Bloematelier

NATUURLIJKE DECORATIE Windlichtjes en deco druifjes van glas op een schijf boomstam in diverse kleuren. Windlicht 13,75 Druifjes 15,75 Schijf boomstam 7,-

GEZELLIG OP TAFEL Vaas van kleine vaasjes, leuk voor losse bloemen 13,50

Eigenaresse: Rosemarie Glas Website: www.bloematelierroos.nl Adres: Noordeinde 6, Monnickendam. T 0299 651551.

BIJZONDERE POTTEN Aardewerk potten in verschillende formaten met prachtige kleuren vanaf 6,50

ALTIJD HANDIG, FLEUROP Even geen tijd om langs te komen, bestel dan je boeket via Fleurop.

Merken: o.a. Roberts Collection, Fidrio, Pottery Pots en Luimes & Luimes Categorie: Bloematelier Roos heeft bijzondere bloemen voor elke gelegenheid. Bruids- en bloemwerk, rouwwerk- en afscheidsbloemen en bloem abonnementen. Aangesloten bij Fleurop. Openingstijden: Maandag van 13:00 tot 18:00 uur. Dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur. Zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.

9


PRACHTIGE HANGERS

Alle bedels zijn handgemaakt en uniek. Pimps&Pearls vervaardigt al haar producten in eigen atelier en gebruikt daarvoor uitsluitend eerlijke en natuurlijke materialen.

B

Boutique Carin heeft met haar eigenzinnige collectie haar naam gevestigd in Monnickendam. Modegevoelige dames vanaf 20 jaar, die exclusievere mode weten te waarderen, kunnen zich hier van top tot teen in het nieuw steken. Ook de accessoires om iedere look af te maken, ontbreken niet.

Boutique Carin

Eigenaresse: Carin Kroonenburg Adres / telefoon: Noordeinde 36, Monnickendam. Telefoon: 0299 652027. Merken:

Categorie:

Openingstijden:

10

Kleding van o.a. Passport, NYDJ, Michellé, Monari, Etoile Du Monde, Sportalm, Léo Guy, Bloomings, Para MI, Eroke, Aldo Martins en Atmos Fashion. Accessoires van o.a. Myomy (My Paper Bag), Giuliano en Pimps&Pearls Boutique Carin is al 38 jaar een begrip in Waterland als het gaat om damesmode. Verrassend, fijnzinnig, exclusief en actief, dat kenmerkt de collectie. Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.


STOER EN STIJLVOL

Pimps&Pearls. Lederen armbanden en kettingen in diverse kleuren.

Kijk vooral ook regelmatig in het Outlet vak, deze wordt regelmatig aangevuld en bevat nu al weer hele leuke feestdagenitems! Bijzonder is dat er af en toe unieke jasjes en jacks in de winkel hangen die in eigen atelier vervaardigd zijn. Je bent dan echt de enige, want dit betreft steeds unieke exemplaren, hoe bijzonder is dat!

LIEF Een nieuwe collectie armbanden van edelstenen in prachtige tinten. De armband is voorzien van een echt zilveren hartje.

FAIRTRADE

Prachtige leren tassen van My Paper Bag zijn in Fairtrade productie vervaardigd van eerlijk buffelleer.

11


SFEERVOLLE LANTAARN Stoere lantaarn met sterren van Long Island River 34,95

LOOP EENS BINNEN! De unieke lifestyle winkel van Claudia en Annegien op het Zuideinde 15-17 is inmiddels een begrip in Monnickendam. De voortdurend nieuwe items nodigen je steeds weer uit om even binnen te lopen en lekker rond te neuzen. www.stylefashionliving.com

S

Fashion & Living

Style

n in KerstshoSpptyele stijl bij De combinatie van kleding en wonen geeft de winkel een extra gezellige uitstraling!

12


BLING BLING Te leuke sieraden van My Jewellery, met leuke gekleurde stenen om je outfit helemaal af te maken vanaf 8,95 Ring 39,95

STEEDS WISSELEND AANBOD

SHOP IN STIJL

Tas 24,95 Hoed 19,95 Portemonnee Fab. 89,95

De fijne lichte en overzichtelijke winkel biedt mooie betaalbare kwaliteitskleiding, altijd leuke accessoires en prachtige merkkleding. De woon collecties om uw huis gezellig aan te kleden zijn inmiddels weer helemaal in kerstsfeer in de nieuwste najaarskleuren. Loop er eens naar binnen en kijk je ogen uit. Claudia en Annegien heten u van harte welkom in hun mooie winkel!

Eigenaren: Claudia Heldoorn en Annegien van Pothoven Website: stylefashionliving.com Adres: Zuideinde 15-17, Monnickendam. Telefoon 0299 654599.

LEKKER OP DE BANK Heerlijke kussens en een fleece plaid voor een koude winteravond. Geborduurd kussen 19,95 Doorgestikt kussen 17,95 Fleece plaid 21,95

Merken: o.a. Fransa, Il dolce, Fabulous Fabs, Riverdale, PTMD, Long Island Living, G-max, Beaumont, My Jewellery, Green Leaf, Fab. en l’Authentique. Categorie: Een unieke lifestylewinkel met een uitgebalanceerde mix van kleding en wonen. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. Zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur.

13


RONDOMAT

van Bruno en Söhnle, een automatisch horloge

Sako Juwelier is al ruim 40 jaar een begrip in het hartje van Monnickendam. Naast een grote up-to-date collectie sieraden kunt u hier terecht voor de reparatie van uw horloges en sieraden.

1990,-

BRUNO EN SÖHNLE Deze collectie horloges zijn allemaal voorzien van saffier glas met zowel quarts als mechanische uurwerken en een Duitse afwerking. Vanaf 295,-

S

PESARO 2

van Bruno en Söhnle, quarts horloge 610,-

Mocht u op zoek zijn naar een exclusief juweel bent u van harte welkom om de uitgebreide huiscollectie diamanten of groeibrillianten van Rodriques en Cohem te komen bekijken. Voor het verkopen van uw oude goud, het uitzoeken van trouwringen of speciale wensen kunt u een afspraak maken, dan neemt men ruim voldoende de tijd voor u. Sako Juwelier, dé juwelier van Monnickendam.

Sako Juwelier

1 Eigenaar: Website: Adres / telefoon: Merken:

Julian Oosterloo samen met zijn moeder en collega Joke. www.sakojuwelier.nl, www.horlogebestellen.nl en www.sieraadbestellen.nl Kerkstraat 58, Monnickendam. Telefoon 0299-653023. Mail info@sakojuwelier.nl Horloges o.a. Seiko, Fromanteel, Kyboe!, Bruno & Söhnle, Hugo Boss, Pulsar, Bering time, Boss orange, Tommy Hilfiger, Esprit, Mondaine, Ice-Watch, Daniël Wellington. Sieraden o.a. Sparkling jewels, Rebel & Rose, Tov essentials, Zinzi, Pandora, Rabinovich, Trollbeads, Melano, Mi-moneda, Silk jewelry, Esprit, The Rubz, huiscollectie zilver en staal. Juwelen: R&C diamonds, Pas diamonds en gouden huiscollectie Categorie: Sako Juwelier is het adres voor uw sieraden en horloges, met 40 jaar ervaring in verkoop, reparatie, restauratie en inkoop kunt u hier voor al uw sieraden kwesties terecht. Openingstijden: Ma. van 9:00 tot 16:00 uur. Di. t/m vrij. van 9:00 tot 18:00 uur. Za. van 9:00 tot 17:00 uur.

14


REBEL & ROSE

Nr. 1 BESTELSITES

HĂŠt nieuwe merk armbanden voor mannen en vrouwen. Halfedelsteen met leer en zilver vanaf 31,95

Kimm zorgt ervoor dat de bestelling van uw sieraad of horloge verwerkt en verstuurd wordt.

SPARKLING JEWELS

MELANO Dankzij het unieke systeem met de verwisselbare items, kun je je MelanO sieraden blijven aanpassen. Zowel de ringen als armbanden en kettinghangers pas je steeds weer naar je outfit aan. Vanaf 17,50

Door een slim wisselsysteem kunt u de natuurstenen ballen verwisselen en uw sieraad aanpassen aan uw outfit! Setprijs vanaf 125,-

15


Ingegeven door haar gevoel en haar kennis koos Anita Kaper, er enkele maanden geleden voor om te gaan werken met een nieuw merk.

CADEAUTIP Geef zo’n feestelijk verpakte cadeaubon cadeau voor een heerlijke behandeling, dat is nog eens fijn uitpakken!

B

De producten van Lakshmi gaan volgens haar verder dan beauty en verenigen innerlijk welzijn met uiterlijke schoonheid. Lakshmi is puur en zuiver en rijk aan de meest waardevolle werkzame stoffen die Moeder Natuur ons biedt. Eerlijke producten dus, waarbij ook de verpakkingen duurzaam zijn.

Beauté Pour Vous

op het Met uitzichMt arken pittoreske

Eigenaresse: Anita Kaper Website: bpvmarken.nl Adres / telefoon: Kerkbuurt 90, Marken. Telefoon 0299 417490. Merken: LakShmi Categorie: Schoonheidssalon Beauté Pour Vous biedt u heerlijke behandelingen. Openingstijden: Uitsluitend op afspraak.

16


ALLEEN HET BESTE VOOR UW HUID In het kort komt het erop neer dat er drie huidtypen zijn: Vata (lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water en aarde). Elk van deze kent een eigen productrange en behandeling. Door het gebruik van dit merk zie ik de huid van mijn klanten zienderogen verbeteren. “Ik ben oprecht verrast hoeveel meer een goed product voor de huid kan doen.” aldus Anita.

VERWENNEN

U ontvangt de LakShmi bodylotion t.w.v. 18,95 gratis bij aankoop van een product. Zolang de voorraad strekt.

OPVALLENDE MOND Lipstick van natuurlijke grondstoffen, met zachte textuur voor een mooie look! 19,95

17


De Koperen Vis is een sfeervolle horeca gelegenheid in een voormalige synagoge (1894) waar alles kan, s’ochtends genieten van een ontbijt (tot 12:00) of een heerlijke cappucino met daarbij onze bekende huisgemaakte appeltaart. In de middag zorgt onze chef voor de best belegde broodjes (bekijk de lunchkaart) en s’avonds staat het keukenteam klaar om de lekkerste diner gerechten te bereiden! Na het diner op vrijdag en zaterdag kan er vanaf 22:00 gedanst worden met elk weekend live muziek en dj’s! Iets te vieren, presentatie of vergadering dat kan in de afgesloten sfeervolle zaal.

D

Een cadeaubon van De Koperen Vis valt altijd goed in de smaak!

De Koperen

Eigenaar: Rick Schröder Website: www.dekoperenvis.nl Adres: Havenstraat 1, Monnickendam. T 0299 650627. Categorie: De Koperen Vis biedt als horecagelegenheid alle aspecten van uitgaan. Heerlijk lunchen en dineren, gezellig stappen en live muziek. Openingstijden: Zo. t/m do. van 10:00 tot 01:00 uur. Vr. en za. van 10:00 tot 02:00 uur. Dinsdag gesloten.

18

ONGEDWONGEN SFEER

De gasten zijn elk moment van de dag welkom bij De Koperen Vis. U kunt hier terecht om een krantje te lezen aan de riante leestafel onder het genot van een goede cappuccino met heerlijk stuk huisgemaakte appeltaart. Ook behoort een uitgebreide zakelijke lunch of even snel tussendoor een rijk belegd boerenland broodje tot de mogelijkheden. Ongedwongen een hapje eten aan de bar of een romantisch diner met eerlijke gerechten en heerlijke wijnen. Alles is mogelijk bij De Koperen Vis!


Cadeautip! HIGH WINE

Volg de Koperen Vis op facebook en ontdek steeds weer leuke evenementen bij De Koperen Vis

Gezellig met je familie, collega’s of vrienden genieten van heerlijke kleine gerechtjes (5 gangen) en de lekkerste wijnen (3 soorten en 1 sherry). 27,50 pp

Vis

HEEFT U IETS TE VIEREN?

CADEAUTIP Cadeaubon voor een diner of High wine verpakt in een luxe geschenkset met 2 glazen en een fles wijn naar keuze!

De sfeervolle feestzaal of vergaderruimte voorzien van een complete bar, geluidsinstallatie, feestverlichting en airco staat volledig tot uw beschikking. Dus heeft u bijvoorbeeld een jubileum, bruiloft, verjaardag of familiefeest te vieren, dat kan bij De Koperen Vis. Vraag naar de mogelijkheden, niets is te gek!

15,50 p.p.

19


NIOXIN De 3-delige systemkits van NIOXIN zijn op maat gemaakt voor specifieke haar- en hoofdhuidbehoeften. De Cleanser, Scalp Revitaliser en Scalp Treatment zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik voor een gezonde hoofdhuid en dikker, voller uitziend haar. 40,80

B

In 1917 is de salon begonnen als barbier in Monnickendam, tegenwoordig is het een moderne salon voor dames, heren en kinderen. Bo Haarmode werkt met het professionele merk Wella. Wella richt zich op alle soorten haar in alle omstandigheden en heeft een groot assortiment kleurproducten met veel nuances, een perfecte kleurintensiteit, grijsdekking, gebruiksgemak en een kleurresultaat waar je op kunt vertrouwen.

Bo Haarmode

de Gun je hhaaanrdeling! beste be

20


WELLA PROFESSIONALS EIMI Met EIMI stylingproducten kun je laten zien wie je bent en waar je voor staat. EIMI creëert en bevordert, vormt en inspireert: In één woord: individualiteit.

WELLA PROFESSIONALS ELEMENTS Beschermt de keratinestructuur van je haar, waardoor je haar glanzend en gezond blijft, zonder gebruik te maken van sommige chemicalien die voorkomen in haarverzorgingsproducten.

Eigenaar: Anita Groot Website: bohaarmode.nl Adres / telefoon: Zuideinde 44, Monnickendam. Telefoon 0299 651072. Merken: Wella Categorie: Kapsalon voor dames, heren en kinderen. Openingstijden: Maandag van 09:00 tot 14:00 uur. Dinsdag t/m/ donderdag van 09:00 tot 17:30 uur. Vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur. Zaterdag van 08:00 tot 15:30 uur.

21


Wijnhuis Monnickendam wordt sinds 2006 gerund door Arjan en zijn vrouw en inmiddels zijn ook de 2 zonen werkzaam in het bedrijf.

DAT IS LEUK GEVEN! Uw wijn cadeau kan in diverse soorten en maten wijnkistjes verpakt worden, altijd een mooi cadeau op maat!.

W

Naast de vestiging in Monnickendam heeft men ook nog 2 zaken in Amsterdam en houdt men zich sinds 1988 al bezig met wijn waardoor er ook veel product kennis is. Voor een goede fles wijn bent u hier aan het juiste adres, door slim in te kopen is er voor elke portemonnee iets lekkers en passends te vinden. Er zijn altijd mooie aanbiedingen per doos of fles.

Monnickendam

Wijnhuis

Eigenaar: Arjan Klein Adres / telefoon: Haringburgwal 1a, Monnickendam. Telefoon 0299 656556. Assortiment: o.a. wijn, gedistilleerd, relatiegeschenken, port, champagne, speciaalbier, enz. enz. Categorie: Wijnhuis Monnickendam voor o.a. wijn, speciaal gedistilleerd, relatiegeschenken en bierpaketten. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur. Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

22


r!

Bijzonder bie

Heeft u de plaatselijke bieren al eens geprobeerd, leuke cadeautip!

DE JUISTE WIJNEN Arjan en zijn medewerkers denken graag met u mee om bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner de juiste wijnen te schenken.

MAAK JE RELATIES BLIJ Met zorg en aandacht samengestelde relatiegeschenken voor elk budget, maken het geven tot een feestje! Uiteraard wordt uw geschenk desgewenst feestelijk verpakt.

wjaar!

Wijnhuis

M onnickendam

u Gelukkig nie

Toast op het nieuwe jaar met de lekkerste champagne!

23


LUNCHCAFÉ Een zakelijke lunch of gewoon lekker met vrienden of familie, genieten doe je gegarandeerd! Je kunt kiezen uit diverse heerlijke goed “aangeklede” broodjes, diverse soepen en salades. Er wordt altijd gewerkt met verse ingrediënten en dat proef je natuurlijk!

WELKOM BIJ COFFEE & CACAO

een Klaar voorlunch? heerlijke

C

Bij Coffee & cacao is zelfs het binnenkomen al een feestje, zodra je de drempel overstapt komen heerlijke geuren je tegemoet. Coffee & Cacao is een heel veelzijdig lunchcafé en winkel in één.

Coffee & Cacao Voor een prettige prijs kun je lekker genieten van echt goede kwaliteit; dat is waar Coffee & Cacao voor staat. Ontspan in het karakteristieke pand in de binnenstad en geniet!

“LEKKERE” CADEAUBOX Een TIP voor de feestdagen is natuurlijk de cadeaubox van Coffee & Cacao waar allerlei lekkers inzit.

24

VERRAS EENS IEMAND Een lekkere high tea is niet te versmaden met een keur aan kleine hapjes vergezeld door een heerlijke pot thee of kop koffie, er zijn verschillende arrangementen. Vraag naar de mogelijkheden.

cht!

Pure amba

Susan is hier bezig met het vervaardigen van de overheerlijke Florentine koeken.


og wel tje n t s u l k i .… nne een Bonbo

BONBONS Heerlijke bonbons in wel 30 soorten! Alle bonbons worden op ambachtelijke wijze in eigen keuken gemaakt en dat proef je.

KERSTCHOCOLADE Vanzelfsprekend is er allerhande kerstchocolade in leuke figuren.

ONTBIJTEN De dag goed en gezellig beginnen kan met een lekkere verse croissant tot en met een heus uitgebreid verwen ontbijt voor 2 personen. Dat is smullen! Te bestellen tot 11:30 uur.

WORKSHOPS Wil je met een groepje vrienden lekker creatief bezig zijn? Bij Coffee & Cacao worden er verschillende workshops gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Altijd leuk en vooral lekker, het resultaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen!

Eigenaresse: Miriam Rozenga Website: www.coffeecacao.nl Adres / telefoon: Zuideinde 3, Monnickendam. T. 0299 654343. Categorie: Lunchcafé, chocolaterie en patisserie. Alles wordt ambachtelijk vervaardigd in eigen keuken en is dus verser dan vers. Alles wordt gemaakt met de beste ingrediënten en dat smaakt! Openingstijden: Di. t/m vr. 9:30 tot 17:30 uur Za. van 9:30 tot 17:00 uur. Zo. van 10:30 tot 17:00 uur.

25


SCHILDERACHTIG PLEKJE Pannenkoekenhuis De Witte Swaen is idyllisch gevestigd in een prachtig pand in Broek in Waterland. In de gezellige ambiance van het restaurant kan je genieten van wel meer dan 60 verschillende soorten pannenkoeken of je nu van zoet of hartig houdt er zal altijd iets van je gading tussen zitten. Voor wie liever wat anders wil, zijn er bovendien nog eens een aantal uitstekende vis- en vleesgerechten te bestellen.

D

Pannenkoekenhuis

De Witte Swaen

nde 60 versckhoilekleen! pannen In de open keuken kan iedereen zie hoe de pannekoeken worden “omgegooid�.

26


GEZELLIG EN ONGEDWONGEN Bij Pannenkoekenhuis De Witte Swaen kunnen de kinderen naast het eten van een lekkere pannenkoek zich ook nog eens prima vermaken met de kleurplaten en het speelgoed waardoor u extra van uw eigen maaltijd kunt genieten!

(H)EERLIJKE GERECHTEN

LIKKEBAARDEND LEKKER

De Ă la carte gerechten zijn heerlijk en zien er fantastisch uit.

De dessert kaart is uitgebreid en biedt voor elk wat wils voor de echte toetjesliefhebbers!

GA EENS LEKKER FONDUEN IN BROEK IN WATERLAND De heerlijke kaasfondue is bekend en ook de maaltijdsalades zijn niet te versmaden. Dus als u lekker wilt eten voor een eerlijke prijs ga dan eens naar De Witte Swaen. Reserveren is aan te raden!

Eigenaar: Sander Herrebrugh Website: dewitteswaen.nl Adres / telefoon: Dorpstraat 11/13, Broek in Waterland. Telefoon: 020 4031525

GENIETEN Als je net een wandeling hebt gemaakt door het prachtige Waterland is het even heerlijk relaxen met de lekkerste verse appeltaart en een warme chocolademelk met slagroom.

Categorie: Pannenkoekenhuis en al la carte Restaurant voor jong en oud. Openingstijden: Dagelijks geopend van 12:00 tot 21:00 uur. Gesloten op 1e kerstdag en 31 december.

27


1

B

Bij Boersma Juweliers staat al sinds de oprichting in 1992 het ambachtelijke aspect van het juweliersvak hoog in het vaandel. U kunt hier sieraden of uw horloges vakkundig laten repareren tegen scherpe prijzen. Boersma Juweliers is gespecialiseerd in het ontwerpen en het realiseren van exclusieve sieraden: een oude ring of juweel kan verwerkt of aangepast worden tot een nieuw uniek sieraad! Daarnaast kunt u hier ook altijd terecht voor b.v. het vervangen van uw horlogebatterij of het opknappen van uw sieraden. Ook worden er horlogebanden van nagenoeg alle gerenommeerde merken aangeboden. En wilt u uw oude goud en zilver verkopen? U kun de waarde vrijblijvend laten berekenen.

Boersma Juweliers

Eigenaar: Website: Adres :

Jelle Boersma www.boersmajuweliers.nl Neem eens een kijkje in de webwinkel van Boersma Juweliers met de zekerheid en service van een echte winkel! Kerkstraat 57, Monnickendam. Telefoon 0299 651179.

Merken:

o.a. Roamer, Alliance ringen, TW Steel, Citizen, Danish Design, VendouX, Dacaya, Joy de la Luz, G-Shock, Jéh Jewels en andere geïmporteerde sieraden uit het buitenland. Verkoop en reparatie van sieraden en horloges. Ontwerp en realisatie van exclusieve sieraden. Inkoop goud/zilver. Webwinkel sieraden en horloges. Dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 18:00 uur. Vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur. Zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

Categorie: Openingstijden:

28

2


odern

Vintage is m

Als voorbeeld ziet u hier 2 unieke gouden ringen die wij onlangs nog hebben mogen vervaardigen. Dergelijke ontwerpen kunnen samen, of geheel door de goudsmid gemaakt worden.

Nr. 1 Uit het Atelier van Boersma: Rosé- witgouden ring met citrien en diamant 995,Nr. 2 Stoere zilveren armbanden van Sterling Elephant geïmporteerd uit Bali Indonesië prijzen vanaf 50,-

ARMBAND HORLOGE Goudkleurig staal

159,DANISH DESIGN

Het merk Danish Design staat sinds 1988 bekend om zijn elegante horloges. Door de jaren heen hebben diverse Deense ontwerpers een bijdrage geleverd aan het succes van Danish Design. Door de grote vraag en het relatief kleine aanbod aan design horloges, is Danish Design de afgelopen decennia groot geworden.

MOTHER OF PEARL Milanese band en parelmoer wijzerplaat 139,-

KRASBESTENDIG Keramiek en staal in rosé en zwart met saffierglas 189,-

29


Niet alleen staat de ‘Bakker van Waterlands’ voor het heerlijke Waterlands Meergranen brood dat er in de bakkerij gebakken wordt, het staat ook voor de betrokkenheid van het bedrijf Kees Gutter, bij alles wat er in Waterland gebeurt. Tijdens de feestdagen legt men zich erop toe u te verrassen met speciale producten zoals de overheerlijke banketletters, heerlijke stollen en tulbanden en niet te vergeten een prachtige kersttaart met marsepein. Laat het u smaken!

NIET TE VERSMADEN Heerlijke cake tulband met rozijnen.

K

MAG NIET MISSEN OP TAFEL Luxe stol met hele hazelnoten en amandelspijs.

Kees Gutter DE BAKKER VAN WATERLANDS Bakkerij Kees Gutter is actief in het gebied vanaf Zeeburg tot Oosthuizen en van de Beemster tot Marken. In deze Waterlandse omgeving hebben zij acht eigen winkels, maar verzorgen ze ook veel leveringen aan andere bedrijven, waar hun producten te koop zijn, of waar met hun producten gewerkt wordt.

SINTERKLAAS KAPOENTJE Van strooigoed en marsepeinen varkens tot de lekkerste banketletters.

30


Eigenaren: Familie Gutter Website: www.keesgutter.nl Adres / telefoon: Zuideinde 11 en ‘t Spil 38, Monnickendam. Telefoon 0299 651322 of 0299 654704. info@keesgutter.nl Categorie: Al 25 jaar lang de bakker van het meest gewaardeerde brood van Waterland! LEKKER BIJ DE KOFFIE Kerstkrans met vruchten of met poedersuiker.

Openingstijden Zuideinde (winterseizoen): Maandag van 7:30 tot 14:00 uur. Dinsdag t/m vrijdag van 7:30 tot 17:00 uur. Zaterdag van 7:30 tot 16:00 uur. ‘t Spil: Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur. Zaterdag van 8:00 tot 17:00 uur. Tevens vestigingen in Volendam, Purmerend en Amsterdam.

KLEIN MAAR FIJN Gezellige kerst Petit Fours.

SCHUIF GEZELLIG AAN Echt kerst met deze prachtige ronde marsepeinen kersttaart.

31


VINTAGE IS HOT Vintage gouden entourage ring met roosgeslepen diamanten in zilveren zetting. Van 1695,- nu voor

847,50

2

2ehandssieraden.nl is de site voor het bestellen van sieraden en horloges. Meer dan 1200 tweedehands sieraden en horloges zijn uit eigen voorraad leverbaar. Bij 2ehandssieraden.nl vindt u zowel nieuwe als tweedehands sieraden in zilver of goud. Tevens kunnen er merkhorloges, gouden horloges en zilveren horloges geleverd worden. Indien u zoekt naar exclusieve juwelen bent u hier op de goede plaats. Van alle aangeboden gouden sieraden en zilveren sieraden is er slechts 1 exemplaar in voorraad.

2ehandssieraden.nl

BIJZONDER Geelgouden fantasiering met diamanten. Van 2495,nu voor 1247,50

SIERLIJK Platina hanger met diamanten en een parel. Van 1950,nu voor 975,-

SPRANKELEND

32

Bicolour gouden entourage ring met diamanten. Van 1250,- nu voor 625,-


Snuffelen! Er komen maandelijks zo’n 100 nieuwe producten bij dus loop eens binnen bij Julian in de Kerkstraat 58 om te komen snuffelen.

Alle sieraden zijn voorzien van een keurmerk en worden aangeboden voor de helft van de actuele taxatiewaarde! Eigenaar: Julian Oosterloo (op de foto medewerkster Mandy) Webwinkel: 2ehandssieraden.nl info@2ehandssieraden.nl Adres / telefoon: Kerkstraat 58, Monnickendam. Telefoon 0299 653023.

VERFIJND Geelgouden solitairring met diamant van 0.17ct. Van 825,- nu voor 412,50

VORSTELIJK Vintage gouden prinsessenring met diamanten en saffier in een zilveren zetting. Van 1295,nu voor 647,50

Categorie: Bij 2ehandssieraden.nl vindt u zowel nieuwe als tweedehands sieraden in zilver of goud. Edelsteen en diamant. Openingstijden: Maandag van 9.00 tot 16.00 uur. Dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

EYECATCHER Antieke gouden broche met roosgeslepen diamanten in een zilveren zetting. Van 3950,nu voor 1975,-

33


Shopgeld winnen van Verrassend Winkelen? Doe mee en maak kans op 1 prijs van € 50,en een prijs van wel € 150,-. Houd tevens Facebook in de gaten want daar geven we ook nog 2 x € 25,- shopgeld cadeau. De prijsvraag is simpel: 1 Bij welke deelnemer kun je “de wijn niet drinken maar aansteken”? 2 Bij welke deelnemer kun je een cadeautje voor je “prinses” kopen? 3 Bij welke deelnemer is er “een kerstpresentatie van de winkel” op 6 december”?

Wat moet je daarvoor doen? 1 Zoek de antwoorden van onze prijsvraag in dit magazine en mail ze voor 14 januari 2016, incl. je facebookpagina naar info@ verrassendwinkelen.nl 2 Bewaar ons magazine in ieder geval t/m de trekking 3 Ga naar onze facebookpagina www.facebook.com/verrassendwinkelen “like en deel” onze pagina.

De winnaars, die in het bezit zijn van dit magazine, zullen via facebook op 15 januari 2016 bekend worden gemaakt. Het prijzengeld kan alleen volledig besteed worden bij de deelnemers en/of adverteerders die in dit Verrassend Winkelen magazine staan. De prijs is inwisselbaar voor de kassabon(nen) tussen 16 januari en 16 februari 2016 en is dus één maand geldig. De prijs is niet inwisselbaar voor contanten.

“Like” us now Meer dan 200 leuke artikelen

Shopping Magazine najaar 2010

Meer dan 250 leuke artikelen

Meer dan 220 leuke artikelen

Shopping Magazine voorjaar 2011

Shopping Magazine winter 2011/2012

Meer dan 300 leuke artikelen

Shopping Magazine voorjaar/ zomer 2012

Meer dan 300 leuke artikelen

Shopping Magazine najaar 2012

VWinkelen VWinkelen VWinkelen VWinkelen VWinkelen Verrassend

Verrassend

Verrassend

in Edam

Win 250 euro van Verrassend Winkelen Kijk op pagina 50 Divers winkelplezier Met nieuwe deelnemers uit Volendam en Edam Mooi geëtaleerd Leuke, bijzondere en verrassende winkels

Met o.a. Hotel Volendam, Slijterij de Stient, Markee, 747 en nog veel meer winkels!

B W D

Binnenkijken bij 22 mooie winkels in Volendam en Edam Win 250 euro Doe eens mee met de prijsvraag Download de App voor elke week opnieuw exclusief voordeel

Met o.a. De la Madeleine, Sweet & Cool, Smile Computers en nog veel meer winkels!

Meer dan 300 leuke 240 artikelen

Shopping Magazine najaar 2013

VWinkelen Verrassend

Bekijk alle info en edities op www.verrassendwinkelen.nl

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door Graphic Box Edam, oplage 10.500. 10.000. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2013 nr. 7 6

Winterwinkelen in het sprookjesachtige Edam en het levendige Volendam

Met o.a. 747, L’Auberge Damhotel, De Leuke Keuken, MF Design en nog veel meer winkels!

W D M

in Edam-Volendam

magazine

Een nieuwe opticien midden in het hartje van Edam

Bekijk alle info en edities op www.verrassendwinkelen.nl

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door Graphic Box Edam, oplage 10.500. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2012 nr. 5

Nieuwe deelnemers uit Volendam staan nu ook in deze glossy

Verrassend

in Edam-Volendam

magazine

Laat u inspireren door de 19 deelnemers met de mooiste ideeën!

Met o.a Living-in, De Kapper & Zo, Jorritsma, Intofun, Mei Ling en nog veel meer winkels!

N E W

Bekijk alle info en edities op www.verrassendwinkelen.nl

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door Graphic Box Edam, oplage 10.000. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2012 nr. 4

Even het terras op bij de Fortuna of het Strandbad Paviljoen

Verrassend

in Edam-Volendam

magazine

De leukste winkels Mooi, leuk, verrassend Edam geëtaleerd

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door GraphicBox Edam, oplage 10.000. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2011 nr. 3

Laat u inspireren door de mooiste ideeën!

Met o.a De Kast, ‘t Klooster, De Leuke Keuken, Sas Bloemiste en nog veel meer winkels!

D E L

Bekijk alle edities op verrassendwinkelen.nl

magazine

Binnenkijken bij 17 leuke winkels

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door GraphicBox Edam, oplage 10.000. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2011 nr. 2

Shoppen in Edam Sfeervol winkelen dichterbij dan u denkt

magazine

Verrrassend Winkelen wordt uitgegeven door GraphicBox Edam, oplage 7.500. Verspreiding Edam-Volendam en omstreken, 2010 nr. 1

magazine

S B L

in Edam

www.verrassendwinkelen.nl

in Edam-Volendam

T K F

250 euro aan prijzen! Kijk op pagina 38 en like en deel onze FB pagina Kerst vier je thuis De mooiste cadeautjes vind je om de hoek Food inspiratie Gezond eten met 100% biologische producten

Met o.a. Sas De la Bloemiste, Madeleine, DeSweet Leuke&Keuken, Cool, Smile Ten-B, Computers De Dierenspiegel en nog veel en nog meer veel winkels! meer winkels!

Ook in de volgende editie staan? Dat kan natuurlijk. Meld je alvast aan voor de volgende uitgave van de glossy zodat je zeker weet dat je er een plekje in zult hebben, want in welk ander blad krijg je als winkel zo’n geweldige exposure. We hopen dat er nog meer fraaie winkels uit Monnickendam & omstreken zich zullen aanmelden. VerrassendWinkelen wordt uitgegeven door Graphic Box Edam Wij zijn een grafisch bureau en uitgeverij dat van alle markten thuis is. Van het uitgeven van onze glossy tijdschriften tot boeken (bv CulinaireTOUR, het beste wielerkookboek te bestellen via www.CulinaireTour.com) van design en vormgeving van folders tot websites, van naamkaartjes tot mega grote doeken, van gevelaankleding tot POS materiaal. Ook voor fotografie of het verzorgen en verspreiden van drukwerk kunt u bij ons terecht. Bijkomend voordeel? Onze scherpe prijzen voor grafisch werk en het verzorgen van uw drukwerk (vaak onder de internetdrukwerkprijzen!) Vraag eens vrijblijvend een offerte aan. in Edam. T. 0299 372687

34


PIET HEIN EEK De sloophouten kast uit 1990 was zijn reactie op de heersende hang naar perfectie. Inmiddels heeft Piet Hein Eek zijn eigen brillenlijn. IndustriĂŤle accenten kenmerken de collectie, maar de monturen zijn wel tot in de perfectie gemaakt.

Damplein 6, Edam. Telefoon 0299 315057.

www.oogedam.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.