Tidningen Succé Nr12 December 2021

Page 30

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

1

Julia Fridlund BK Atle-brottaren från Lyckeby som kan lägga till ”Svensk Mästare Brottning” i sitt CV. Först vinner hon junior-SM. Sedan efter knappt en månad tar hon på ett övertygande sätt även guldet i senior-SM. Mer svensk mästare än så går det ju inte att bli... Urstarkt Julia! Vi är alla i parterrläge!!!

2

Karlskrona Zoologiska Äntligen har Trossös egen djurbutik fått ett riktigt namn! För här kan nämligen de flesta djur shoppa loss. Inte bara hundar alltså. Katter, kaniner, hundar, fiskar, fåglar och alla tänkbara smådjur hittar rätt grejor här. Djuriskt bra och fullständigt zoo-logiskt!

3

Mattias Falck Vår egen bordtennisstjärna åkte till USA och grävde guld. Tillsammans med Kristian Karlsson fixades VM-guldet i dubbel. Det första svenska på trettio (30!) år! Snacka om ett bra bordsskick!

4

Tomteskogen på Trossö På Klaipedaplatsen mitt i city har det vuxit upp en magisk tomteskog. Här händer det mycket julkul. Framförallt varje fredag till söndag ända fram till julafton. Håll koll på följande datum och tider: Fredagar: 14.30 - 18.30. Lördagar: 10.00 - 15:00. Söndagar: 11.00 - 16.00. Dessutom 21, 22 och 23 december: 14.30 - 18.30. Ses där!

5

Beck är tillbaka! Julen är räddad!!! Fyra nya filmer är gjorda och den första, ”Beck - Ett nytt liv” har premiär den 25 december. Bästa julklappen kommer alltså en dag för sent i år. Vi är Beck-fans allihop!!!

Grattis Julia. Du ligger etta på Succélistan! – Tack så jättemycket! Svensk mästare. Var det något du hade räknat med? – Det var något jag hade hoppats på och det var målet men man vet ju aldrig! Du vann SM-finalen på fall. Var det en lätt match för dig? – Jag har mött denna tjejen innan och visste att jag slagit henne med god marginal förut och det gick ju bra denna gången också. Så mitt svar blir ja, jag antar det... Ha ha! Guld i senior-SM och en knapp månad före det guld i junior-SM. Du måste varit i toppform eller...? – Ja, jag hade förberett mig noggrant inför detta och formen kändes otroligt bra och det var kul!

Tack Julia och stort grattis till guldet! Eller gulden.

LÄSAR

N

VAL AS

FIASKO

TIPSA OSS! Finns det någon eller något du tycker borde ligga på Succé- eller Fiaskolistan?

Vindkraftsmotståndare Vindkraften måste byggas ut om miljön ska ha en chans. Sveriges kommuner kan i dag lägga in veto mot nya vindkraftsparker och det gör dem. De flesta vill alltså ha vindkraft men inte ”hemma hos sig”. Det är väl lite som vanligt att ”någon annan får göra...” Det är bara det att vi är där nu. Där precis ALLA MÅSTE göra...!

LÄSAR

N

VAL AS

Maila ditt eget förslag med en kort motivering till:

Succé - succe@succeblekinge.se Fiasko - fiasko@succeblekinge.se

Ny Audihall i Karlskrona God Jul & Gott Nytt År från oss på Börjessons

Blåportsgatan, Karlskrona www.borjessonsbil.se

30

0455-38 80 00


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.