Page 9

Blik op Azië Agio betekent letterlijk het bedrag of de meerwaarde dat een investeerder boven de nominale waarde van een aandeel betaalt. Dat is exact wat de consultants en advocaten van AGIO voor jou kunnen betekenen: een meerwaarde voor je onderneming.

ten – en Agio Capital & Business Solutions – dé matchmaker tussen ondernemers, investeerders en businesspartners – anderzijds.

bij niet zelden ook een tandem met Aziatische investeerders wordt gezocht.

AGIO is de overkoepelende naam van drie verschillende businesspartners die als een ecosysteem samenwerken: Agio Capital & Business Solutions, Agio Law en Agio Finance. In deze reportage zoomen we in op Agio Law enerzijds – een ervaren team van een twintigtal advoca-

Agio Capital & Business Solutions is vandaag voornamelijk werkzaam in drie door technologie gedreven sectoren: Lifescience & Healthcare, Industry 4.0 en Digital Innovations. Ze helpen bedrijven om kapitaal te vinden en daarnaast ook om commerciële structuren op te zetten zoals een joint venture, een licentie-overeenkomst, enzovoort. Hun belangrijkste actieterrein zijn Europese bedrijven, waar-

De gebruikelijke taal-, cultuur- en andere verschillen ziet AGIO als een uitdaging, niet als een hindernis. “Het zijn gelijkaardige uitdagingen die zich enkele decennia geleden ook afspeelden bij het verkennen van de Amerikaanse markt”, aldus AGIO zelf. “Daar waar er nog vaak gezocht wordt naar kapitaal in Europa of Amerika, zijn wij ervan overtuigd dat in deze denkoefening Azië niet mag worden overgeslagen.”

Henk Joos, directeur van de tak Lifescience en Healthcare:

Roel Van Ranst, directeur van de tak Industry 4.0:

Philippe Van den Broecke, managing partner bij Agio Law:

“Azië wordt vandaag, net als de westerse wereld, met verouderingsziektes of ziektes als diabetes geconfronteerd. De bewoners – maar ook investeerders – worden steeds kapitaalkrachtiger, wat maakt dat de Chinese overheid steeds meer onder druk komt te staan om betere geneesmiddelen op de markt te brengen. De verwachting is dat Azië over ongeveer twintig jaar de Verenigde Staten achter zich laat in grootte van de geneesmiddelenmarkt. AGIO Capital helpt dan ook Europese bedrijven om China naast de Verenigde Staten en Europa aan te bieden als optionele eindmarkt en bron van investeringsgeld. We hebben in 2020 verschillende transacties gerealiseerd, ook voor twee Belgische bedrijven: eTheRNA Immunotherapies en Miracor Medical. We hebben hen geholpen bij het aantrekken van investeerders en businesspartners uit ‘Greater China.’”

“Industry 4.0 is een snel evoluerende markt: wat vandaag ‘hot’ is, is morgen weer ‘not’. Aan het begin van de lockdown zagen we dat er overal gigantisch aan de rem werd getrokken, terwijl er vandaag weer meer durf voelbaar is. In Azië verloopt het leven min of meer zoals vóór corona en dat merk je ook aan de investeringsdrang. In mijn branche werken we niet zelden samen met jonge start- of scale-ups die naast financiering ook nog heel wat andere ondersteuning kunnen gebruiken. We coachen onze klanten dan ook in het gehele proces. Van procedures tot cultuurverschillen, van contracten tot samenwerkingsvormen, dankzij ons ecosysteem hebben we alle knowhow in huis. Bij ons kun je rekenen op een doorgedreven technische kennis, slim inzicht in de commerciële markt en juridische bijstand via onze businesspartner Agio Law.”

“Juridische skills en ervaring slim inzetten leiden tot een op maat gemaakte oplossing en een return on investment die elke onderneming begrijpt. Elk teamlid bij Agio Law draagt in zich een mix van advocaat, consultant en ondernemer. Voor ieder aspect van een dossier hebben we een specialist in huis, zodat we complementair en multidisciplinair samenwerken. Onze insteek? Vaak kun je een probleem niet alleen oplossen en zelden kent een probleem maar één oplossing.”

Agio Capital & Business Solutions zijn early birds wat betreft hun kijk op de Aziatische investeringsmarkt. Want niet alleen hun healthcare-tak kijkt naar het Oosten, ook hun afdeling Industry 4.0 en Digital Innovations ziet het potentieel van de Aziatische markt.

www.agiocapsol.com

Joos en Van Ranst kennen net als hun collega's uit eigen ervaring de pijnpunten van kleine bedrijven, de logheden van grote bedrijven én runnen op dit moment Agio Business & Capital als echte ondernemers. Met Agio Capital & Business Solutions wandelt er dus een partner gedurende het hele proces mee die jouw bedrijf begrijpt en wéét waar het over gaat. En daarbij wordt samengewerkt met Agio Law, de juridische businesspartner.

AGIO biedt een compleet pakket aan als je plannen hebt om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen. Maar je kunt evengoed beroep doen op slechts enkele specialisten (juridisch advies, economisch inzicht...) van dat totaalpakket, of je laat AGIO samenwerken met je eigen adviseurs. Jij runt je bedrijf, jij neemt de beslissingen. Maar weet dat AGIO graag met jou meewandelt.

www.agiolaw.be

Profile for Smart Media Agency | Fokus

Fokus Business Guide  

Een content marketing campagne van Smart Media bij De Standaard.

Fokus Business Guide  

Een content marketing campagne van Smart Media bij De Standaard.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded