Page 1

Torsten Bengtsson

Erik är på fest hemma hos Lea. Alla ska gömma sig. Erik går upp på vinden. Han gömmer sig i ett skåp. Då hörs det steg. Vem är det som går på vinden?

Torsten Bengtsson

Erik

på fest

Erik på fest

– en möjlighet för alla

Nypon förlag


Titel: Erik på fest Författare: © 2012 Torsten Bengtsson Illustratör: © 2012 Jonas Anderson Första upplagan 2012 Antal sidor: 20 Lix: 9 Lättlästnivå: Från 7 år Nypon förlag - en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se På vår hemsida finns gratis lektionsmaterial ISBN 978 91 87061 35 6


Fรถrfattare: Torsten Bengtsson Illustratรถr: Jonas Anderson

Erik pรฅ fest

Nypon fรถrlag AB


Idag ska Erik på fest. Pappa kör honom. – Ska det bli kul med fest hos Lea? frågar pappa. – Så där, svarar Erik. Men det är inte sant. Han längtar till festen. Erik tycker om Lea. Han är nog lite kär i henne. Fast det vill han inte säga. Nu är de framme. – Ring när jag ska hämta dig, säger pappa. Erik kliver ur bilen.

4


I handen håller han ett paket. Han har köpt en mask av gummi. Den kan man ha över huvudet. Den liknar en vampyr med blod runt munnen. – Ha det så kul, säger pappa och vinkar.

5


Hela klassen är hemma hos Lea. Hon får en massa paket. Hon skrattar åt vampyr-masken. Sedan får de tårta, glass och godis. Efter det blir det lekar. Det är full fart i hela huset.

6


7


– Nu är det sista leken. Sedan är festen slut, säger Leas mamma och ser på klockan. Alla ska gömma sig. Sedan ska Lea leta. Den som hon hittar sist får pris. Erik tänker vinna. Han ser en trappa. Den leder till vinden. Han går dit upp.

8


På vinden är det mörkt. Tänk om det finns vampyrer. Men så tänder han en lampa i taket. Då ser han ett skåp. Han gömmer sig i det. 9

9789187061356