Page 1


Lars Arvidsson

Prins Korv p책 채ventyr

Leolair Produktion


copyright© text och bild Lars Arvidsson 2008 Leolair Produktion, Växjö www.leolair.se ISBN 978-91-977698-0-8


Har du någon gång funderat på om lampan i ditt kylskåp verkligen släcks när du stänger kylskåpsdörren?


Nu ska jag berätta en hemlighet för dig. Det är mycket du inte vet om ditt kylskåp. Lampan släcks inte när du stänger dörren. Men det händer mycket annat inne i kylskåpet när dörren är stängd. I vanliga fall märker man inget särskilt. Där finns bara det gamla vanliga, mjölk, syltburkar och en vanlig gryta. Men låt oss se vad som händer när dörren stängs!


Tittar man närmare ser man att därinne finns gator med små och stora hus. I smörpaketet har bröderna Ölkorv sin smörjhall. De glada och hoppiga köttbullarna bor på andra våningen i paketet med äppeldryck. Det är aldrig lugn och ro i burken med brunabönor. Där bor det 143 stycken brunaböntjejer som delar rum. Hemma hos de mexicanska pepparfrukterna är det heller aldrig tyst. De tittar jämt på fotboll på TV och hejar på lagen som spelar. Är de inte lite tystare så vaknar nog de sovande pommesfritesbarnen. Då blir deras mamma inte glad på pepparfrukterna! Längst in i kylskåpet finns ett slott med torn och tinnar.


Utanför stadens simhall finns det ett diskotek dit de bruna bönorna brukar gå. Att dansa på diskotek är det bästa bönorna vet. Simhallen är nästan alltid upptagen av gurkorna. De älskar att bada och busa i vattnet. De hårdkokta äggen, som är lite tuffa, tycker om att laga sina motorcyklar eller vara dörrvakter. Starkast i kylskåpet är den starka senapen. Han tränar med sina vikter varje dag. Hans kusin är inte alls lika stark. Han ska nog snart gifta sig med ketchupen förresten. I konservburken mittemot läskburken bor fru Bakpotatis och hennes son. Som du ser så bor det massor av olika figurer i kylskåpet.


Det stora fina slottet ligger högst upp på en kulle och där bor ingen mindre än Kung Falu och hans son Prins Korv. De tycker om att göra roliga saker och gör sånt som prinsar och kungar brukar göra.


Kungen håller tal...

… och de åker på parader.


De tycker att det är kul att busa och ha kuddkrig. Kung Falu och prinsen älskar rockmusik. De spelar ofta skivor och dansar och sjunger. Kungen förlorar oftast kuddkrigen men han är bättre än Prins Korv på att sjunga de gamla rocklåtarna.


Då och då bjuder Kung Falu alla i staden på kalas utanför slottet.


Ibland ligger de på rygg i gräset utanför slottet och pratar. De flesta i staden tycker om Kung Falu och Prins Korv tycker om honom allra mest.


En dag förändras allt. Kung Falu vill inte längre vara med på kuddkrig, hålla tal eller spela rocklåtar. Han sitter mest hela dagen och tittar på TV. Det är någonting fel med kungen tänker Prins Korv. Kanske behöver han muntras upp med lite dans och lek? Prins Korv försöker busa med kungen för att göra honom gladare. Men inget hjälper. – Jag är så dyster. Jag kanske är sjuk. Säger Kung Falu – Då går vi till doktorn. Han kan säkert hjälpa dig! Säger Prins Korv


Följ med på ett spännande, fantasifullt och roligt äventyr inuti ett kylskåp! Möt de lustiga figurerna som bor bland mjölkpaket och konservburkar. Läs om Prins Korvs spännande resa längst in i kylskåpet för att hjälpa Kungen. Detta är en bok med mycket humor, värme och spänning.

9789197769808  
9789197769808  

Lars Arvidsson Leolair Produktion copyright© text och bild Lars Arvidsson 2008 Leolair Produktion, Växjö www.leolair.se ISBN 978-91-977698-0...