Page 1


Titel: Häxskolan Författare: © 2012 Mårten Melin Illustratör: © 2012 Jonas Anderson Första upplagan 2012 Antal sidor: 30 Lix: 15 Lättlästnivå: Från 9 år Nypon förlag - en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se På vår hemsida finns gratis lektionsmaterial ISBN 978 91 87061 02 8


Häxskolan Mårten Melin Illustratör: Jonas Anderson

Nypon förlag


1. På väg Jag satt på bussen. Det var kväll. Jag var på väg till min nya skola. En skola för häxor! Just det. Jag är häxa. Eller ska bli. Jag tittade i min ryggsäck. Där låg mitt trollspö. Man måste ha ett trollspö om man är häxa. Då kan man förvandla saker! Jag har redan förvandlat en sak. Min nalle. Den har blivit levande. Nallen låg också i väskan. – Brum, brum, lät den. – Tyst med dig, viskade jag.


En kille såg på mig. Han tyckte nog det var konstigt att jag pratade med en väska. Jag stängde väskan och såg ut genom fönstret. Mamma och pappa vet inte att jag går i häxskola. Jag vill inte att de ska bli oroliga. Så jag har sagt att det är en målarskola. Bussen stannade. Jag gick sista biten till vaxmuseet. Det är där häxskolan ligger.

9789187061028