Page 1

Lotta Geffenblad

Astons presenter Text och illustration © Lotta Geffenblad, 2008 En originalproduktion från Bonnier Carlsen Bokförlag, Stockholm Tryckt av Proost, Belgien, 2008 1:a upplagan 978-91-638-6085-0 www.bonniercarlsen.se


Det är en snorig måndag. Fullt med droppar under nosen. Aston hostar i sin halsduk. Pappa tröstar. – På torsdag är du säkert frisk. – På torsdag är det min födelsedag! säger Aston.

Pappa ställer en kastrull på bordet. Det är fisk med pasta. – Har du sett saltet, Aston? undrar pappa. Aston sträcker fram ett prasslande paket.


Nu är det torsdag morgon. Aston väcks av kraxig sång och frukost. Och så är det dags: Äntligen får Aston själv presenter!


Brevb채raren b채r brev i trappan. Extra l책ng post till Aston idag!

Krusidullpresent i glansigt papper. Kort med fasterssnirklar. Och en liten planka.


Så sticker solen ut med sina strålar. Det har slutat regna. Mamma tar fram picknickväskan. Matsäck, saft och termos. Pappa tar fram draken. Aston tar fram hjälm och cykel. Och så Plankan såklart!

Draken prasslar ut i friska luften. Pappa flaxar hit och dit bland molnens tussar. Det glittrar i hans ögon. Plankan passar bra som skärbräda till en baguette.

9789163860850  
9789163860850