9789188009012

Page 1

Anna Hansson & Johanna Kristiansson

Saga

och kamelen som rymdeAnna Hansson & Johanna Kristiansson

Saga

och kamelen som rymde


I samma serie: Saga och tältkatastrofen Saga och cirkuslopporna

Saga och kamelen som rymde Utgiven av Beta Pedagog AB Skutevägen 1, 432 99 Skällinge info@betapedagog.se www.betapedagog.se tel. 0340-355 05 Copyright © Anna Hansson, Johanna Kristiansson och Beta Pedagog AB, 2015 Författare: Anna Hansson Illustratör: Johanna Kristiansson Redaktör: Isac Carlsson Art. nr beta-0432 ISBN 978-91-88009-01-2 Första upplagan, första tryckningen InPrint, Lettland, 2015


Sagas farbror Ă…ke har en cirkus. Saga fĂĽr vara där hela sommar-lovet.


– Saga! ropar Åke. Nu måste du hjälpa mig. Han är borta igen! Saga slutar jonglera. Hon lägger bollarna i hinken.

4


5


– Vad är det som har hänt? frågar Saga. Vem är det som är borta? – Glenn, så klart, säger Åke. Vem annars? Du måste hjälpa mig att hitta honom.

6


7


– Var såg du honom senast? frågar Saga. – I hans hage, så klart, svarar Åke. – Okej, säger Saga. Om du går till höger, så går jag till vänster.

8


Åke nickar. – Vi säger inget till de andra, säger han. Jag vill inte att de ska bli oroliga. Åke går iväg åt ett håll, och Saga åt det andra.

9


Kamelen Glenn har rymt, och Saga får i uppdrag att leta rätt på honom. Hon letar överallt, men hittar honom inte. Vart har han tagit vägen? Varför har han rymt? Och kan Saga komma på ett sätt att få honom att stanna i hagen?

Saga och kamelen som rymde ingår i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (LIX) är 13. I slutet av boken finns ett arbetsmaterial med, bland annat, läsförståelsefrågor. Anna Hansson är lärare och författare till flera barn- och ungdomsböcker. Hon skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Art. nr beta-0432

www.betapedagog.se