__MAIN_TEXT__

Page 1

KirsteN Ahlburg

Vad gillar Misse? Noa får en fin idé.

– en möjlighet för alla

Kirsten Ahlburg • Noa och julklappen

Det är jul. Noa vill ge sin katt en julklapp.

och julklappen

NypoN förlAg


Titel: Noa och julklappen Författare: Kirsten Ahlburg Illustrationer: Jon Ranheimsӕter Originalets titel: Bo og gaven © Special-pædagogisk forlag A/S, Danmark Översättning: Hans Peterson Första upplagan 2013 Antal sidor: 20 Lix: 8 Lättlästnivå: Från 7 år. Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se På vår hemsida finns gratis lektionsmaterial ISBN 978-91-87221-96-5


Kirsten Ahlburg

Noa och julklappen

Nypon fรถrlag AB


Noa är glad. Snart är det jul. Då får han paket. Mamma och pappa får paket. Och Noa får paket. Men Misse, då? Misse är Noas katt.

4


Misse måste också känna att det är jul. Ja, Misse ska få ett paket. Noa tänker. Vad ska han ge Misse? Hon har redan en korg och en boll. Så kommer Noa på något bra.

5


Misse gillar fisk. Det är det bästa hon vet. Men det är vinter. Noa kan inte gå ut och fånga fisk nu. Han går till köket och tittar i frysen. Där kan det ligga en fisk. Noa är ensam hemma. Han kan leta i lugn och ro.

6


Och d채r ligger en fisk! Den ska Misse f책. D책 blir hon glad.

7


Det är tre dagar kvar till jul. Det är bra. Då kan fisken tina upp. Misse gillar inte frusen fisk. Noa slår in fisken i en tidning. Så hittar han ett fint papper. Det är tomtar på. Det blir ett fint paket.

8


På paketet skriver Noa: Till Misse från Noa Så går han ut till skåpet. Där står en säck med paket. Noa lägger sitt paket i säcken. Misse kommer att bli glad.

9

Profile for Smakprov Media AB

9789187221965  

9789187221965  

Profile for smakprov