Möllebladet nr 3 2021 - SFIF - Skanör Falsterbo IF

Page 1

M LLEBLADET

Programtidning för Skanör Falsterbo Idrottsförening Nr 3 2021

Vad har våra härliga lag hittat på under året? Vår nya HJÄRTEGRUND Tack för att du stödjer föreningen genom att köpa din gran hos oss


Bästa läsare av Möllebladet Mitten av november och de flesta svenska serier borde vara slut, men en sen seriestart gör att fotbollen fortfarande är igång på seniornivå. Ungdomsserierna höll på en bra bit in i oktober och ännu en konstig säsong läggs till handlingarna, även om det känts som vanligt igen när publiken kunnat återvända fullt ut till arenorna.

MFF

Barn och ungdom Rekordmånga lag i seriespel där några av de lag som fått tävla har gjort jättebra höstsäsonger med framskjutna placeringar i serierna. Seriesegrar för U-19 och P-13 samt en andraplats i P-15 och säkerligen ett flertal väldigt framskjutna placeringar i de yngre årgångarna som först får börja räkna tabeller när de fyller 13.

En säsong som varit lite upp och ner, men där du spelar gruppspel i Champions League och när detta skrivs, sitter i förarsätet med allt i egna händer när Allsvenskan ska avgöras. Att publiken är tillbaka innebär att våra deltagare i Fotbollsskolan 2020 äntligen kan få sina biljetter och få se MFF-Häcken på stadion.

Vi kan konstatera att vi under pandemin varit lyckligt lottade då vi, till skillnad från många andra idrotter, inte tappat aktiva. Likväl kvarstår utmaningen att hålla i våra spelare så länge som möjligt. Vi vill ju inte tappa spelare där du som ledare kanske tränat, lärt ut fotboll och följt dem i 10 års tid.

Vi får dock hoppas att vi slipper eländet med bengaler och fyrverkerier i samband med matcherna. Ett ganska egoistiskt agerande, där den absoluta merparten av publiken inte vill veta av det. Det klagas på villkorstrappan som polisen jobbar efter, men att i ena sekunden ha synpunkter på denna och i nästa sekund kasta saker bland publiken ger ju ingen trovärdighet. Lyft blicken och se hur det ser ut på internationella arenor. Vad hade konsekvensen av pyroteknik i samband med en Premier League match blivit?

Vintersäsong

Herrlaget

Efter en lite knackig inledning med tre poäng på de fyra första matcherna såg det inte alls bra ut. Blev även en märklig inledning av säsongen med endast tre matcher på våren och den 14/8 startade höstsäsongen. Dock hände något i truppen och trots ibland inte helt lysande spel så började vinsterna staplas på hög. Till slut blev det 10 raka vinster innan det blev en väldigt onödig förlust som bröt sviten. Framgångsfaktorer är att laget, för första gången på många år (känns det som), har kunnat spela med samma trupp flera matcher på rad. 2

Fotboll är numera en åretruntsport. Det är väldigt stor aktivitet även under vinterhalvåret, där alla årgångar vill träna mer utomhus på konstgräset samt att alla våra inomhustider är fullbokade. Vinterserierna börjar i slutet av november och är ett bra alternativ till traditionella träningsmatcher samt att inomhuscuperna har kommit i gång igen där många lag ska åka Skåne runt och spela cuper. Glöm inte bort att granförsäljningen startar första adventshelgen (lördag 27/11). Vi hoppas att ni stöttar föreningen med ett graninköp där årgångarna F-08/09 och P-09 kommer att sköta ruljangsen detta året. Tack för detta året, sköt om er - så ser vi fram emot att riktigt bra fotbollsår 2022! Christer Hansson


Skarp Städning Låt Oss. Vi Kan.

Städ- & Servicetjänster 040-608 29 99 www.davego.se 3


Ordföranden har ordet Hej! Då är tiden här då vi ska summera ännu ett fotbollsår. Ett år då Skanör Falsterbo IF har fått en ny Hjärtegrund att luta sig mot och som vi upplevt redan har lett till att vi ökat gemenskapen i klubben, vilket är otroligt glädjande! Ett fint exempel på denna gemenskap är när barn och vuxna slutit upp och hejat fram vårt A-lag nere på Möllevallen under höstsäsongen.

Ledarträff med RF-SISU

I september ordnade vi för första gången en ledarträff tillsammans med RF-SISU Skåne inne i Malmö. Vi i styrelsen var överväldigade över responsen och uppslutningen från våra engagerade ledare. Det blev ett bra utbyte och vi fick med oss massor av nya idéer på hur vi kan fortsätta utvecklas som förening. Detta blev startskottet på vår nya resa där vi kommer att jobba aktivt för att leva efter vår Hjärtegrund och ge våra ledare och tränare rätt förutsättningar för att fortsätta utbilda våra barn och ungdomar.

Detta är vi väldigt glada över och vi hoppas att alla våra medlemmar ska bära upp vår uppdaterade föreningslogga med stolthet. Alla nyheter och hela klädprofilen kommer att presenteras på en gemensam utprovardag under första delen av 2022.

Tack för att du köper din gran av SFIF!

Jag vill även passa på att lyfta en av årets viktigaste happenings för oss som förening, nämligen att vi snart börjar sälja våra fina SFIFgranar utanför ICA Supermarket i Skanör. Så vill ni stötta oss ekonomiskt och bidra till att vi kan fortsätta skapa bra förutsättningar för våra medlemmar så handla din gran av oss. Säljstart är lördagen den 27 november.

Vad har vi gjort under 2021?

Så här i slutet av året är det extra roligt att summera det vi skapat tillsammans under året. Därför kommer här en liten sammanfattning av vad vi åstadkommit som förening under 2021. ♥ Implementerat en ny Hjärtegrund i föreningen ♥ Erbjudit Ambitionsträning för utvalda årgångar ♥ Haft fokus på föreningens målvakter genom utbildning via Målvaktscoachen

♥ Skrivit avtal med Stadium Teamsales som börjar gälla 2022

♥ Tagit fram föreningens första maskotar i form av Möllis & Vallis

♥ Skapat en SFIF-film som på ett tydligt sätt visar vem vi är och vad vi står för

♥ Satsat på föreningens tjejlag med utbildning i självskydd/självförsvar

♥ Uppdaterat vår föreningslogga

Nytt samarbete med Stadium Teamsales

En av nyheterna vi presenterade på ledarträffen var att vi nu gjort klart med en ny leverantör inför kommande år, nämligen Stadium Teamsales. Stadium kommer att hjälpa oss att ta fram en ny klädprofil till klubben som innebär ett lyft för både spelare, ledare och föräldrar. 4

Visst har vi skapat massor av positiva saker under 2021 och vi lovar att vi kommer att fortsätta jobba framåt som förening genom våra hjärteord och med vår nya slogan: “Med hjärtat som grund”. Jag önskar er alla ett gott slut på 2021 och nu blickar vi framåt mot ett spännande 2022. Frida


God Jul & Gott Nytt år!

önskar SFIF alla som på olika sätt har stöttat föreningen under säsongen.

Sträck på er och var stolta över er insats under 2021!

Utan sponsorer, annonsörer, aktiva och passiva föräldrar, alla spelare i olika åldrar och framför allt alla ledare som gör ett fantastiskt jobb i föreningen, skulle vår förening inte existera.

Vi hoppas att ni vill vara med även nästa år. Stort tack! Styrelsen SFIF

Ett stort varmt tack! Välkommen till oss! Öppet året runt!

Lokal bank nära dig

HOTELL & KONFERENS CATERING FAMILJEHÖGTIDER

Handelsbanken Skanör

www.handelsbanken.se/skanor

Ljungvägen 1 | HÖLLVIKEN | 040 45 91 50 www.hollviksnas.nu | info@hollviksnas.nu

5


Vår nya Hjärtegrund Äntligen har vi lanserat vår nya föreningspolicy som vi döpt till Hjärtegrunden. Den ersätter Röda repet som varit rättesnöret under många år, men utifrån nya förutsättningar har det varit dags att göra om det arbetet från grunden. En pandemi både underlättade och försvårade detta arbete, genom att det fanns mer tid att jobba med dessa frågor, men svårare då det inte gick att involvera så många som var önskvärt. Våra hjärteord UTVECKLANDE, EN GEMENSKAP och GLÄDJEFYLLT är tänkta att genomsyra verksamheten och vara ett rättesnöre för alla involverade.

Det gäller såväl spelare, tränare, föräldrar, sponsorer, supportrar, styrelse och övriga som på något sätt bidrar till att våra ungdomar får en möjlighet att spela fotboll med bästa möjliga förutsättningar. Det finns en väldigt fin film om värdegrunden kopplat till verksamheten, som är inspelad på Möllevallen med sin fantastiska natur. Den och mer information om Hjärtegrunden hittar du på vår hemsida: SFIF.SE/OM SFIF/ VÅR HJÄRTEGRUND

En utvecklande och glädjefylld gemenskap med hjärtat som grund. ♥ UTVECKLANDE

Vi utmanar och utbildar, på och utanför planen.

♥ EN GEMENSKAP

Laget före jaget. Klubben före laget.

♥ GLÄDJEFYLLT

Vi ger allt, för att bli bättre och ha kul.

6


Saturnus glögg tillverkas endast 29 km från Möllevallen. Praktiskt taget hemmaplan.

7


HERRLAGET

I början av maj stod det äntligen klart att vi fick börja spela matcher efter en oerhört oviss tid i coronans spår. Vi startade året med en bred trupp som alla var väldigt taggade på att få putsa av fotbollsskorna. Träningsnärvaron har varit god under stora delar av året och det har varit en härlig känsla i truppen. De första matcherna syntes det dock att vi inte spelat match på väldigt länge och vi fick tyvärr inkassera tre raka förluster.

8

Vändningen kom i matchen mot Arlöv då vi fick hopp om att vårt fina spel skulle kunna ge utdelning och bära långt. SFIF:s vana trogen var sommaruppehållet inte till gagn för vår träningsflit och vi gick således på en mina mot Västra Ingelstad i upptakten av hösten. Efter denna match har vi radat upp 10! raka vinster och hoppas att vi ska kunna gå i mål med en hedersam andra plats i serien. Det var väldigt många år sedan vi lyckades med detta.


Framtiden för herrlaget ser ljus ut då vi under hösten slagit ihop seniorer med juniorer i träningssammanhang. Våra juniorer har bidragit med kämpaglöd och god kvalitet i både fotbollskunnande och vinnarmentalitet. HEJA SFIF!

En härlig supporterskara skapar underbar stämning på Möllevallen och stöttar laget. ... en gemenskap glädjefyllt utvecklande ...

Tränarna

Varmt välkommen att besöka oss i Malmö 7-10 mars

Ring för ett kostnadsfritt hembesök! 040-617 04 40 046-30 70 60

Välkommen att besöka oss i Hölllviken, Lund och Lomma. Öppettider hittar du på hemsidan - moogio.se

MONTER E30

Markiser Persienner Rullgardiner Plisségardiner Lamellgardiner Gardiner

www.moogio.se 9


JUNIORERNA

Obesegrade och seriesegrare för tredje året i rad.

När vi planerade för säsongen 2021 fanns det en möjlighet att spela i Skåneserien för 17-åringar, dvs födda 2004 som de flesta i vår

trupp är. Men vi hade vunnit allt i den serien året innan och siktade på juniorserien i stället. Juniorserien är födda 2002 och yngre. Vi hade för tredje året i rad ett lyckat samarbete med Löparfesten, där vi hjälpte till som flaggvakter och bättrade på vår lagkassa. Hur gick det då i serien? Allt hårt arbete och skolningen med tre tillslag, spela med fel fot leder till framgång! Det finns ingen fel fot i vårt lag. Obesegrade och seriesegrare för tredje året i rad. Flera av spelarna har även tagit steget upp till A-laget och gör en mycket stark insats där. U19 Tränarna

10


Eric Sjölin - talangfull fotbollskille som blev mästare i padel Eric började spela fotboll när han var fem och vid 14 års ålder blev han uttagen till STU*. När padel var i sin linda började han träna och idag är Eric och hans partner (Axel Olholt) rankade som andra bästa paret i P18-klassen på den svenska padeltouren. Han var även uttagen till JVM i Mexico, som tyvärr blev inställd.

n på Läs intervju

Vi blev nyfikna och har fått svar på lite frågor, som ”Vad har du för glädje/nytta av din fotbollsbakgrund när du spelar padel?”, ”Padel är ett lagspel med precis som fotboll – några likheter?”, ” Bästa fotbollsminne?”, ” Vad gör du efter studenten?” och många fler.

sfif.se

Intervjun kan du läsa på vår hemsida: SFIF.SE/ SFIF PROFILER & MINNEN/ SFIF PROFILER

* Skånes FF:s spelar- och tränarutbildning

RALLCO

Vänta inte med att dina besvär ska gå över – boka tid hos oss! Professionell fysioterapiklinik i Höllviken

Rehab av idrottsskador, ortopediska ingrepp, stötvågsbehandling

UTHYRNING & UTBILDNING

Nära samarbete med läkare för röntgen och bedömning

L I F TA R MINIKRANAR STÄLLNINGAR HÄNGSTÄLLNINGAR

W W W. R A L L C O. S E

aktivfysiohollviken.se 0793 40 38 66 11


P06/07 Under hela året så har vårt lag som spelar i P06-serien presterat fantastiska resultat mot många bra lag med långt större spelartrupper att tillgå. Vi mixar oftast tre och ibland fyra årgångar i laget, vilket inte alltid är det lättaste. Nya positioner i stort sett varje match för många av spelarna. Vid denna åldern händer det mycket och vi ser att det fysiska spelet börjar träda in. Våra spelare är oftast orädda och tillsammans så har de vunnit matcher där vi trodde vi var uträknade, som t ex matchen mot Sjöbo IF, som startade i ett rasande tempo och vi hade knappt bollen de första tio minuterna men ändå vann vi med 4-0 hemma på Möllevallen. Det visar på bra moral och tron på vad man har inom sig. En annan rolig händelse, som kan vara kul att nämna, var matchen mot Kulladal i 30 graders värme i juni. Deras spelare var lyriska över att få spela på härligt grönt naturgräs och när vi

12

sen bjuder dem och domaren på glass i paus så blir glädjen enorm. Vi hamnar överst i tabellen på vårsäsongen och nu i höst hamnar vi på fin andraplats efter TFF. Detta året har vi kört betydligt mer taktiska övningar och mer utveckling av ”spel utan boll” momentet, dvs rörelse och att ständigt försöka att vara spelbara. Under året så har vi haft två spelare på Skånebolls STU träningar: Victor Vemmerstad och Karl Hjort. De har presterat bra under dessa träningar och är nu uttagna till Skånelägret senare i höst. Nu går vi in i lite höstmood med två uteträningar och en inomhusträning per vecka. Några träningsmatcher och inomhuscuper blir det säkert också. Tränarna


Välkommen till oss! Toppen ICA öppet alla dagar 8-20

(övriga öppettider se nedan) Toppengallerian, Kungstorpsvägen, Höllviken www.toppengallerian.se Följ oss på instagram och Facebook @toppengallerian

0771-450 450

45 20 39

45 65 74

45 71 85

42 49 60

44 40 46

618 91 20

45 15 00

45 00 53

45 00 51

070 841 41 74

45 22 24

hollviken@lecroissant.se

45 63 73

45 50 60

010 452 62 38

070 713 58 03

45 75 81

45 78 10

47 02 08

45 63 93

Apoteket vard 09-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Le Croissant vard 8.30-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Jul nd ha la på n! la hemmap !

n i i d´s cosmetics&parfumes

45 19 11

45 63 46

45 83 00

45 08 08

45 73 80

45 39 15

45 39 15

698 93 23

Systembolaget Toppengallerian Evidensia vard 10-19 vard 10-20 vard 08-20 lör 10-15 lörd 10-17 lörd 10-17 sönd 11-17 sönd 11-17

Rinse vard 08-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Burger King vard 10-23 lörd 10-23 sönd 10-23

Välkomna!

13


P08

P08 har haft ännu ett härligt fotbollsår och detta året har alla i SFIF:s 13-åringar gått över till 9-manna spel. Vi har fortsatt en relativt stor trupp med 23 spelare i truppen och har under året haft två lag i seriespel. Utöver detta har ett antal spelare stöttat P06/07 i deras matcher. Killarna utvecklas hela tiden, har ett fantastiskt lagspel och hittar varandra på ett bra sätt på planen. I år var första året vi fick spela serier och cuper med slutspel, tyvärr ställde dock pandemin in det mesta i våras. I somras fick vi dock chansen att spela två cuper - IFÖ cup i Bromölla samt Vinslöv cup. Vi har många otroligt duktiga killar i laget och vinner A-slutspelet i båda

cuperna efter finalsegrar mot Mjällby AIF och Hässleholms IF. Det fina spelet har fortsatt under hösten och vi vinner en serie och blir fyra i den serie som troligtvis är Skånes bästa. I höst och vinter fortsätter vi med 9-manna i Skåne VM men kommer även spela lite 11-manna träningsmatcher samt ett antal inomhuscuper. Trots covid-19 har det varit ännu ett stimulerande år och det finns en fin lagsamhållning och glädje i laget vilket vi fortsätter bygga vidare på. Fredrik Albrektsson, Christian Blomström och Jonatan Hed

Läs mer om P08 i Möllebladet nr 2 i år. IFÖ cup i Bromölla Länk finns på sfif.se/Möllebladet 14


F08/09 Tjejerna hade sett fram emot en rolig cup med övernattning men den blev dessvärre inställd pga Corona, som så mycket annat. Men vi har fokuserat på att komma igång igen så snabbt som möjligt, då vi, som alla andra, har fått vänta på mycket av det som de flesta kommer mest ihåg och ser mest fram emot, cuper och mycket spel. Så vi planerar nu för en höst, vinter och vår full av roliga aktiviteter tillsammans, som träningsmatcher, övernattning tillsammans, pyssel och julbak, och så klart en massa, massa fotboll. Tjejerna har också deltagit i klubbens satsning i samarbete med Höllviken Boxningsklubb, som ska boosta deras självkänsla och kunna försvara sig i olika situationer. Det har varit en rolig och kanske lite skrämmande känsla, men därför så viktigt att de har lärt sig olika strategier för sådana situationer, och repetera det tills de känner sig komfortabla med det. Så en mycket uppskattad upplevelse.

hög ljudnivå som när de tar hand om kiosktjänsten, stundtals lite kaotiskt, men ändå alltid lika glatt. Vi är också så enormt glada för det härliga gänget som kommer och tränar med oss tisdagar och torsdagar. Det har varit en väldigt stabil grupp de senaste tre åren, med något avhopp men också nya spelare, samt de som kommer tillbaka igen för att för de saknar sina kompisar. Vi jobbar hela tiden med att utmana och utvecklas tilsammans. Med fokus som hela tiden ligger i ordet VÅGA. Och även om det kan kännas jobbigt, så växer de på att göra precis det, VÅGA. Så vi ser fram emot en spännande avslutning på 2021, och start på 2022 med allt det roliga det kommer att föra med sig.

F08/09-laget har också omfamnat uppgiften att ta hand om alla åskådare under A-lagets matcher hemma, med gott kaffe, bullar, hamburgare och korv samt ett fantastiskt engagemang och gott humör. Det har sällan varit så 15


P09

Fotbollsåret 2021 har varit ännu ett speciellt år med diverse restriktioner pga covid-19 men killarna har trots detta kunnat träna på och spela sina matcher. Laget består idag av 20 spelare, någon har fallit bort under året och någon har tillkommit. Tyvärr har det inte funnits möjlighet att delta i cuper, inomhus eller utomhus , vilket alltid annars är väldigt uppskattat och kul för killarna. Vi har kunnat träna på nästan som innan och den fina utvecklingen har fortsatt för laget. Mycket fokus har lagts på spelförståelse och rörelse med och utan boll, vilket resulterat i ett mycket bättre spel på matcherna. Vikten av kommunikation har vi även fokuserat på och detta kommer bli än viktigare under nästa år då offside kommer in i spelet. Killarna har även vuxit till sig och börjat ta för sig på ett annat sätt i närkamperna som vi inte sett innan. Överlag har laget presterat väldigt bra resultat under året. Detta tar vi med oss till nästa säsongs nya utmaningar.

Våra tre målvakter har fått specialträning via Målvaktscoachen och Malmö FF legendaren Janne Möller. Under hösten har även de spelare som velat, fått möjlighet att delta i klubbens ambitionsträning en gång i veckan. Det har periodvis varit många matcher och en hel del spelare har fått dubblera och spela mer än en match per helg. Träning tre dagar i veckan och match två gånger på en helg sliter på kroppen men ger också resultat. Vikten av ordentlig uppvärmning och stretching blir större och större för att undvika skador. Nu går vi in i höst och vintersäsong, denna säsong kommer bjuda på ett antal cuper, vintermästerskapet och fortsatt träning med fokus på bland annat nästa års 9-mannaspel. Att ha roligt och känna en gemenskap inom laget är något av det viktigaste för att skapa ett bra och vinnande lag. Denna känsla känner vi att vi har inom laget och tänker fortsätta bygga vidare på den under nästkommande år. Tack för 2021 - nu ser vi fram mot nya utmaningar! Tränarna P09

16


Linoljefärger BESVÄRAS DU av SMÄRTA i MUSKLER och LEDER? VILL DU FÅ BEHANDLING SNABBT?

Ottossons linoljefärger, oljor, terpentiner och penslar - de goda råden får du på köpet. Vi har öppet när du kan - ring Göran i Skanör 070-575 32 79

Som SFIF-medlem har ni 15% rabatt på naprapatbehandling

Annas Bageri

facebook.com/petershemotradgard

Ljunghusen - öppet alla dagar 040 45 07 50

Stora och små uppdrag inom marknadsföring och reklam www.epafi.se

17


P10

Efter några inledande månader på säsongen med träning efter träning pga restriktionerna fick vi så äntligen spela matcher igen. Ett mycket välkommet besked då glädjen och energin kom tillbaka till laget. Under sommaruppehållet hände något väldigt positivt med killarna, de blev äldre och mognade och sedan augusti har vi haft väldigt bra träningar och matcher, med bra fokus och hög träningsnärvaro som utvecklat killarna mycket.

18

Vi har sedan sommaruppehållet fått två nya spelare och fyra spelare som börjat igen, vilket är väldigt roligt. Närmast ser vi fram emot Vintermästerskapen och inomhuscuper. Under 2022 hoppas vi kunna spela fler cuper och komma iväg på någon kul och lagbyggande resa. Tränarna


F10/11

I truppen är vi i dagsläget 14 tjejer. Några nya spelare har tillkommit under året vilket är fantastiskt roligt. I somras avslutade vi säsongen med lekar och glass på Möllevallen innan det blev sommarlov. Flera tjejer deltog i både TFF:s akademiträning och MFF:s fotbollsskola i somras. De tyckte alla det var roligt att träffa nya kompisar och utveckla sitt spel.

På söndagar kör vi inomhus kl 14-15. Vet du någon tjej som är född 2010 eller 2011 som vill testa fotboll så är de hjärtligt välkomna till vårt lag! Ingrid Thernlund och Andreas Schöldström

Under hösten har vi äntligen kunnat spela mycket match. Det har varit efterlängtat bland tjejerna. Tillsammans med Höllvikens boxningsklubb har tjejerna även fått träna självförsvar vilket var både roligt och lite skrämmande. En höjdpunkt för laget är att vi fått en tränare till - Alva Markefors som går i nian på Skanörs skola. Alva spelar själv fotboll i Höllviken och hjälper till att coacha tjejerna varje tisdag. Vi kommer vara med i en cup i höst och under våren har vi planer på fler aktiviteter med laget även utanför fotbollsplanen. Nu drar vintersäsongen igång med utomhusträning varje tisdag på Tångvalla kl 18.1519.30. 19


P11 Vi har sedan vi gick på Möllevallen i slutet på april tränat tre dagar i veckan och vissa dagar börjat träna lite tidigare. Detta har verkligen fungerat bra och vi ser hela tiden hur killarna och truppen utvecklas tillsammans. Vi har spelat seriespel i två olika nivåer, nivå svår och nivå medel. Båda lagen har vunnit klart fler matcher än de förlorat. Vi tycker vi har uppnått fantastiska resultat där vi ser riktigt bra fotbollsutveckling på hela vår trupp. Vi har en härlig föräldragrupp i laget som ställer upp i vått och torrt och kör, stöttar och hejar fram oss. Tack alla föräldrar! SFIF:s Hjärtegrund är något vi försöker ha med i varje träning och varje match och vi pratar mycket med killarna om det. Vi har precis fått spela vår första cup sedan februari 2020 och nu vill vi bara ha mer. Vi ser fram emot att träna, spela matcher, åka på cuper, träningsläger och mycket mer med dessa härliga killar! Vi försöker involvera våra killar så mycket det går i allt vi gör så de känner sig delaktiga. Så för att sammanfatta 2021 bad vi denna gången killarna själva skriva några rader om vad de tyckt varit det roligaste under året. Här är deras helt egna ord om vad som varit roligast 2021: Viggo: - Vi har haft träning tre dagar i veckan. - Det har varit skönt med riktigt gräs. - Det har varit ljusare när vi tränat tidigt. - Det har varit roliga träningar och matcher. Isac: Det roligaste under 2021 är alla matcher framförallt den matchen när jag fick grönt kort och Ajax kvadraten*.

20

Rasmus: Jag tycker att det har varit kul. Det har varit bra övningar. Det är bra kompisar och gemenskap och bra tränare. Albert: Det har varit roligt att göra många övningar och det är kul att vara med kompisar och spela match. Otto: Det roligaste med detta året har varit att spela med alla i laget. Att få spela matcher mot en massa bra lag. Att få ha chansen att få vara målvakt och att träna målvakt. Att alla får chansen att spela matcher. Filip: Jag tycker det kul med fler träningar. Att få spela matcher. Lära känna nya människor. Lära mig nya övningar. Bastian: - Nya övningen hattrick**. - Älskar spela match med alla kompisar. - Att vi fick möta MFF och spelade 8-8. - Att vi hade en klack i sista matchen. - Vi har blivit mycket bättre tillsammans och har roligt. Wille: Jag tycker att det har varit kul på många sätt under 2021. Roligt med fler matcher igen och då känns det som vi utvecklas mycket. Jag känner att vi har börjat peppa varandra mer och då ökar gemenskapen och glädjen med fotbollen.


Jacob: Det som har varit roligt detta året är att vi har vunnit alla matcher förutom en. Jag tycker hattrick* och kvadraten är roliga. Jag tycker det är bra att vi tränar tre gånger i veckan. Det var roligt att vi åkte på en utflykt till fotbollsgolfen. Erik: - kul att lära sig att bli en bättre fotbollsspelare - köra roliga övningar, ett exempel är Helge*** - spela med kompisar är roligt för man får många kompisar i laget - tycker vi har en super fin fotbollsplan på Mölle - kul att spela matcher för vi har en bra publik som hejar på oss - En annan sak är att det varit kul att spela lite mer och att vi har så bra tränare

August: Jag tycker rondo är rolig. Jag tycker runda mål**** har varit rolig Jag tycker Hattrick** är rolig Jag tycker Engelska kvadraten* är rolig Lukas: Det har varit kul att vara målvakt. Matcherna på slutet av träningen har varit roliga. Man kan komma tidigare till träningarna för att målen är inte låsta. Hattrick** är den roligaste övningen. Anthon: Roligaste övningen är hattrick** och kvadraten har också varit rolig. Engelska kvadraten* gillas också mycket. Match är jätteroligt. Det är jättekul med fotbollsträning och bra tränare.

Axel: Jag tycker det har varit kul att köra Hattrick**. Vi har blivit mycket bättre på att spela bollen. Vi har fått mycket bättre kondition så vi orkar mer på matcher.

Ajax/Engelska kvadraten*: Övning med två kvadrater och en mittenyta med ett lag som jagar. Målet är att göra minst 3 passar inom laget och sen få över bollen till andra laget i andra kvadraten. Hattrick**: Övning P08 lärde oss, där man 3 och 3 övar på tre olika avslut. Dribbla - skott, väggspel - skott och inlägg - avslut. Helge***: Övning från MFF:s fotbollsskola. 2 och 2 löper in i kvadrat, en släpper boll till andre som skjuter. Missar man är man målvakt tillsammans. Runda mål****: Övning där man anfaller, avslutar. När man avslutat ska en runda målet samtidigt som två nya startar och är 2 mot 1. 21


P12

OPTIMERA SKANÖR Bäckatorget 040 – 38 18 90 Måndag – Fredag 7 – 17 Lördag 9 – 13 www.optimera.se

22

Träning för alla! Gym Crossfit Gruppträning


Toppengallerian i Höllviken 040 45 63 93 Officiell sportleverantör till Skanör Falsterbo IF 23


F12/13

Vi i F12/13 har haft en fantastisk utveckling i år där vi nu är 21 fantastiska tjejer. Vi har fått med oss nio nya tjejer i år och bara tre har slutat på grund av krockar med andra aktiviteter. Vi har haft både en bra vårsäsong, när den väl kom igång, och en bra höstsäsong med bra spel och många vinster. I våras spelade vi bara i en serie, men eftersom vi nu är så många spelare har vi spelat i två serier under hösten så att alla ska få så mycket speltid som möjligt. Nu på senhösten fokuserar vi mycket på att förbereda 2012:orna för att börja spela 7-manna till våren. Tränarna

24


P13 P13 har haft en fullspäckad vår och sommar. Under sommaren har vi även fått ett tillskott och idag består truppen av 37 aktiva spelare. Närvaron är hög och i snitt håller vi 27 spelare på träningarna. Vi ser en stor utveckling både individuellt och i lagsammanhang. Vi har tema på våra träningar som varar i ca tre veckor innan vi byter till något annat. Detta för att våra killar ska känna igen övningarna och vi lättare ska kunna utveckla dem. Vi har ett roligt gäng och alla är väldigt måna om varandra. Vi hoppas på lika stor uppslutning på träningarna hela hösten och ser fram emot de utmaningar vi kommer möta. Janina, Anders, Dennis, Mattias, Jan, Marc och Pehr

25


P/F14 Vi är en grupp på 29 killar, en tjej och fyra ledare. Sedan i våras har vi börjat träna två gånger i veckan. Eftersom det varit pandemiår och många har hemestrat körde vi träning under hela sommaren och hade bra uppslutning. Barnen har olika förutsättningar och är i olika utvecklingsfaser och vi försöker hitta träningsupplägg som passar alla. Vi vill få in mycket glädje på träningarna, att alla känner sig inkluderade och att alla kan deltaga i varje övning utifrån sin nivå och kunna utvecklas. Och visst ser vi mycket framsteg i bollbehandling och teknik. Vi har även börjat med matchspel med lag från kommunen och kranskommunerna och det märks att det är något extra för gruppen.

Längtan till helgen, nervositeten innan avspark, fullt fokus under matchen och glädjen (oftast) efteråt. Bilden är från en hemmamatch mot Lund. Det är ett fantastiskt härligt gäng tycker vi som ger oss väldigt mycket energi! Per, Joel, Stefan och Marc

P/F15 Under året har barnen födda 2015 jobbat mycket med skottövningar, stillaliggande, rullande och även boll på volley. Att lära sig sträcka på vristen och inte minst sikta när de sparkar till bollen. Passningsspelet jobbar vi vidare med och här finns fortfarande mycket att lära. Lyssnandet har barnen blivit mycket bättre på under året vilket gör alla övningar och lekar mycket roligare. Vi har även pratat mycket om sommarens EM- och OS spel.

26


P/F16 Vilken fantastisk första säsong detta har varit! Lördagen den 8:e maj var det dags att dra igång årets säsong och introducera en ny årskull till fotbollsträning nere på härliga Möllevallen. Tror att vi ledare var minst lika spända och nervösa som alla barn som mötte upp oss den morgonen … Våra tankar och mål med säsongen har varit att blanda lek med olika bollövningar, att försöka engagera alla barn på träningarna samt att skratta och ha kul. Vi har lärt känna barnen lite bättre och försökt blanda grupperna så att barnen ska lära känna varandra samt höja kompisandan, vilket vi upplevt funkat bra. Alla ska känna sig trygga på våra träningar. Sedan har vi tränare övat på att ”det blir inte alltid som man tänkt sig”, då man kan ha en grym plan för träningen men märker redan efter 5 min att intresset från barnen ligger någon annanstans denna dag. Då gäller det att ställa om och hitta en lösning som passar gruppen, vilket förstås är helt ok då barnen bara är 5 år och livet fyllt av andra roliga och

spännande saker som händer runt omkring oss hela tiden. Men vi upplever även stunder då man känner att de tar till sig vad vi pratar om och att vi varje träning blir lite, lite bättre vilket såklart är väldigt kul att se. Vi kommer köra på inomhus nu under vintern och då fortsätta med att barnen ska ha en boll vid fötterna så mycket som möjligt men framförallt ha kul. Vi kommer även börja prata lite om föreningens nya Hjärtegrund och Hjärteord: UTVECKLANDE – EN GEMENSKAP – GLÄDJEFYLLT. Som ledare tycker vi givetvis det är toppen om ni föräldrar också pratar om detta hemma med era barn, då det kommande år kommer genomsyra mycket av det vi jobbar med. Summa summarum så är vi ledare väldigt glada och stolta över att få leda denna årgång och tycker alla barn gjort en strålande första säsong. Vi hoppas få se alla tillbaka på planen när vi drar igång igen! Ledarna

27


P/F17 Stora delar av träningstillfällena har bestått av att få lära känna varandra, att få känna på bollen, att testa skjuta mål men även att bara låta bollen ligga där, vid sidan om planen, springandes efter sina kompisar i ännu en intensiv omgång bananpjätt eller Följa John. Genom leken uppkommer nya vänskaper och nya samarbetsförmågor vilket är fantastiskt att få se. Under september månad i år började klubbens minsta talanger, flickor och pojkar födda 2017, med att snöra på sig (nåja, med en smula hjälp) fotbollsskorna för första gången och ge sig ut på Möllevallen. Gruppen inledde direkt med att visa upp enorma mängder energi, nyfikenhet och glädje. En glädje som låtit sig spridas vidare både inom tränarstaben såväl som hos föräldrar som hejat på och assisterat. För vad är roligare än att se sin minsting för första gången spela boll? Jo, att se dem lära sig att samarbeta och ha glädje för varandra!

Vi i tränarstaben kan tacka samtliga barn för att de får oss att tänka kreativt. De gånger vi själva känt oss mindre kreativa så har barnen helt plötsligt upptäckt lite koner och småhäckar som legat på planen och vips så har de ställt sig på led, utan instruktioner, och börjat köra hinderbana där de turats om och hejat på varandra. Vi ser nu fram emot inomhussäsongen när vädret börjar bli för kyligt för de minsta och där vi får fortsätta se barnens utveckling tillsammans. Gustaf, Oscar, Douglas och Marcus

Medicinsk Massageterapeut Återförsäljare av svensk naturlig hudvård

0768 50 12 50 www.nasetsenergiohalsa.se

Skanörs hamn 28


Comeback ”Jonas den förskräcklige”, eller rättare sagt Jonas Svensson, gjorde comeback i den sista hemmamatchen för året, på Möllevallen. 7 år sedan senaste matchen, bott 2 år i Galicien men flyttat hem, två träningar och redo för sådär 10-15 minuter, men fick spela 80 från start, mycket pannben och glädje men väldigt ömma ljumskar efter matchen. Finns det inga andra ”gamla” SFIF:are som känner sig sugna på en comeback? Zlatan är fyllda fyrtio och spelar fortfarande så vad väntar du på? Krister Kjellström

29


Helt onödigt vetande men visste du att: ▸ SFIF:s segersvit för A-laget stannade på 10 matcher? En imponerande insats efter en ganska tuff start på säsongen, bra gjort!

▸ A-laget i sista hemmamatchen för säsongen förlorade med 0-1 mot Skabersjö, kanske för- klarligt med tanke på ett stort manfall till denna match?

▸ sista hemmamatchen för A-laget i år spelades lördagen den 6 november, nästan en månad senare än normalt? Och då återstår ändå två bortamatcher.

▸ man har svårt att se logiken i att först protestera mot villkorstrappan (vilket i sak kan vara nödvändigt) och sedan ha rusningar på läktaren efter matchens slut och på det kast av bengaler mellan klackarna (MFF-AIK)? Är inte det att spela polisen i händerna?

▸ Bengaler på fotbollsmatcher är ett gissel? Röken stoppar upp matcherna, spelarna kan inte

se sina med- eller motspelare, publiken sitter och andas in giftig rök och stämningshöjande är det bara för ett litet antal i klacken. Sluta med eländet!

▸ kändisars barnbarn nu börjar bli synliga inom svensk fotboll? Just nu Orvar Bergmarks

sonson Niclas i Örebro och Åke Ortmarks sonson Jacob i Sirius ( Om du inte känner till farfar får du googla).

▸ IFK Värnamo är klara för Allsvenskan? Det ska bli intressant att se om det kommer fram lika

många storspelare från ”Thernfabriken” denna gång. Tidigare storspelare som kommit fram tränade av Jonas Thern är Joseph Baffo (HBK), Viktor Claesson, Krasnogar, Niclas Hult, Hannover 96, Simon Thern, IFK Göteborg och säkert flera andra.

▸ Olof Mellberg väl måste vara den tråkigaste bisittaren i TV någonsin? Kan inte avsluta en mening utan hackar hela tiden i sitt prat, och är samtidigt väldigt negativ.

▸ det är imponerande av FC Rosengårds tjejer att fixa seriesegern trots att man fått byta ett stort antal spelare mitt i säsongen pga av skador och proffskontrakt?

▸ tre Skånelag hade bra chanser att åtminstone få en kvalplats till Allsvenskan när det återstod 5 matcher av serien? När det återstår två matcher har både Landskrona BOIS och TFF spelat bort sina chanser mot mediokra lag. HIF borde nu klara denna kvalplats med ett försprång på fyra poäng före jagande lag.

▸ det ska bli roligt att följa SFIF:s unga lag nästa säsong. Är man med från början borde det kunna bli en rolig säsong. Lycka till!

Krister Kjellström

30


Framtidens Företagshotell Nära Dig. HyrKontor- HyrStol- HyrLokal- HyrLager

VELLINGE BUSINESS PARK

TM

0708-42 10 00 • www.vellingebusinesspark.se

31


Spelprogram & resultat 2021 Du hittar alla matcher och resultat (de som registreras) både för herrarna och våra ungdomslag i kalendern på vår hemsida under sfif.se. Bilder på tjejer i F10/11 och killar i P06/07.

Appen Min Fotboll Dela matchen, dela upplevelsen

Följ dina lag och få livescore, bilder, video, resultat och tabeller. Rapportera från era matcher och dela spänningen och glädjen! Svenska Fotbollförbundets officiella app. Läs mer på: https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se

Nyckelring hämtar du på kansliet.

Extra bonus till klubben när du använder nyckelringen på ICA Torgboden

Torgboden Falsterbo

32


Tack för att du lägger ditt stämplade kvitto i SFIF:s låda, när du handlar på ICA Supermarket i Skanör. Detta ger extra kronor till föreningen, som kommer våra medlemmar till godo.

VÄLKOMMEN

Varmt tack för att du stödjer våra fotbollstjejer & -killar! och matglädje in för inspiration På ICA Supermarket Skanör sätter vi dig som kund i centrum. Vi satsar stort på färskvaror och på våra manuella kött- och delikatessavdelningar som är en ren fröjd att handla ifrån.

DIN FÄRSKVARUBUTIK I SKANÖR

Skanör

Öppet alla dagar 7–23 • Tel 040-47 02 58 Ombud för

33


Hej - det är vi som är SFIF:s styrelse 2021 Frida Myllenberg ordförande

Louise Falck Edeheim vice ordförande

Driven, kreativ och engagerad fotbollsmamma till Otto i P08. I princip uppväxt bredvid fotbollsplanen då brorsan spelade i SFIF som ung. Därav ett stort fotbollsintresse. Jobbar som egen företagare inom marknadsföring och organisationsutveckling. På fritiden blir det mycket Padel och en och annan golfrunda. Vill gärna bidra med att skapa en naturlig mötesplats i klubben för våra barn och ungdomar.

Engagerad fotbollsmamma i SFIF sedan flera år tillbaka, då mina söner spelar mycket och har många av sina kompisar genom klubben. Arbetar med rekrytering och driver egen verksamhet tillsammans med en kollega sedan ett par år. Jag är uppväxt i Skanör Falsterbo och flyttade tillbaka 2014.

Joakim Hindemith

Per Sunding

En fotbollsintresserad pappa med två spelande barn, har alltid spelat hellre än bra när det gällt mig själv, men gillar att titta på fotboll speciellt när den är bra. Har haft säsongskort både i Manchester för United och i Hamburg på HSV.

Fotbollsälskande psykolog och musiker. Moderklubb: NIKE. Har en pojke i Juniorlaget och är hjälptränare för dem. En A-lagsmatch för SFIF på meritlistan (div IV 2013). En match som brukar benämnas ”Miraklet i Genarp”.

Bianca Davidson

Rutger Hagstad

Har under många år varit engagerad i klubben, bland annat som lagledare för 03:or och juniorer. Nu del av staben för Herrlaget där vår son spelar. Fd tävlingssimmerska som lärt många Näsetbarn att simma. Arbetar med grafisk kommunikation i eget företag. Uppväxt i Skanör och bott här som vuxen sedan 1990. Brinner för att alla som vill, ska få spela fotboll, ha kul och trivas i SFIF.

Fantastiskt kul och motiverande att komma tillbaka till SFIF igen! Jag började spela i den röda tröjan som liten och fick vara med om många härliga år i A-laget. Arbetar sedan många år på PUMA, där jag är Marknadschef för Norden, och har lyckan att få jobba med fotboll på olika plan. Jag brinner för föreningslivet, fotbollen, gemenskapen och ser verkligen fram emot att vara en del av SFIF som klubb.

kassör

ledamot

34

ledamot

ledamot


Karl Lundquist

Lina Laurén

Pappa till Jakob som älskar fotboll och som spelar i P09. Under min uppväxt var jag alltid del av idrottsföreningar och förstår och värdesätter den gemenskap, sammanhållning, men också fostran som en klubbtillhörighet ger. I ett samhälle som tenderar bli mer stillasittande och där utanförskap bland både vuxna och barn ökar, spelar klubbarna en viktig roll för att verka mot denna negativa trend. Min egna meritlista är kort och toppas av en bortlottning som avbytare i det lag som sedan tog ungdoms SM guld i vollyboll. Hellre än bra är ord som präglar min bollsportskarriär. Har högt engagemang och ser fram emot att bidra till att driva SFIF i rätt riktning.

Uppvuxen på Näset och Skanörsbo sedan 2006. Jag är ett stort SFIF fan och mamma till Axel i P09. Tycker att det är lika spännande varje gång jag tittar på SFIF matcher. Jag har inte mycket att ge ute på plan, men vill gärna bidra med att arrangera roliga aktiviteter för våra barn i föreningen.

ledamot

suppleant

Lukas Bergh suppleant

Född, uppvuxen och åter bosatt i Skanör sedan 2009, med ett oerhört stort intresse för fotboll. Spelar numera gubbfotboll, tittar nästan dagligen på fotboll och tränade min sons lag i 5 års tid. Jobbar idag som Försäljningschef på Imperial Logistics och har jobbat med logistik i stort sett hela mitt yrkesliv.

Våra kontaktuppgifter hittar du på sfif.se/Om klubben/Organisation-Styrelse Möllebladet ges ut av Skanör Falsterbo IF och delas ut 3 gånger per år till samtliga hushåll i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen. Upplaga 4 800 Ansvarig utgivare: Frida Myllenberg

Form & produktion: Bianca Davidson, Epafi AB Annonser: Bianca Davidson, bianca@epafi.se Omslagsbild: Christer Hansson Övriga bilder: Privata Officiella lagbilder: Express-Bild 35


FINASTE GRANARNA KÖPER DU I SKANÖR! Vi finns vid ICA Supermarket (Södergatan) Betala med Swish och var med i utlottningen av 4 st 10-kort på Formtoppen v 47 v 48 v 49 v 50 v 51

Säljstart

27/11 10-16

lör-sön 27-28/11 tor-sön 2-5/12 mån-sön 6-12/12 mån-sön 13-19/12 mån-ons 20-22/12 22/12 kl 14-19

mån-fre lör-sön

17-19 10 -16

Ett stort varmt tack för att du stödjer våra fotbollstjejer och -killar!

Betalning med Swish eller kontant


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.