Möllebladet nr 2 2021 - SFIF - Skanör Falsterbo IF

Page 1

M LLEBLADET

Programtidning för Skanör Falsterbo Idrottsförening Nr 2 2021

Nytt för i höst

– ambitionsträning Populära fotbollsskolan Kompisgänget gjorde succé i Bromölla


Bästa läsare av Möllebladet Det har i de flesta avseenden varit en fantastisk sommar att lägga bakom sig. Rent allmänt börjar vardagen återgå till det normala eller ska vi kanske kalla det för det nya normala.

EM och OS

Fotbollsmässigt fick vi uppleva ett underbart fotbolls EM med en värdig mästare i Italien, som spelade bra fotboll hela vägen. En jämn finalmatch mot England ledde till en avslutande straffläggning som är slumpartad och allt kan hända och händer. Sverige gjorde väldigt bra ifrån sig intill sista spelminuten i förlängningen, då ett förargligt baklängesmål betydde respass när de flesta nog riktat in sig på en straffläggning. Innan dess ett övertygande gruppspel där Sverige oväntat stod som gruppsegrare. Apropå straffläggning så fanns det många som hade chansen att för evigt skriva in sig i historieboken, då även damernas OS-final gick till straffar. Ingen tog den och när alla slagna straffar summerades var Kanada oväntade mästare och antalet missade straffar översteg antalet som gick i mål. Någonstans så bör du kunna kräva bättre kvalitet i straffskyttet, men då jag själv stått som syndabock i en straffläggning väljer jag att vara ödmjuk. I övrigt var det många bra matcher som damlandslaget bjöd på och utöver det var det många fina idrottsögonblick som OS gav oss.

Champions League

Vi måste återigen vara stolta över att MFF ännu en gång tagit sig vidare i Europaspelet. Denna gång ända in i finrummet och en inledande hemmamatch mot Juventus på stadion. Chelsea stod för motståndet i Europa League 2019 där det då blev respass. Kanske läge för revansch även om det sannolikt är mot Zenit som poängen ska tas.

2

Underskatta dock inte publiktrycket på hemmamatcherna, som kan bära fram till stordåd. Har haft förmånen att se några Champions League matcher 2014 och 2015. Det känns fortfarande som en stöld när Athletico Madrid vann med 2-0 efter att MFF dominerat matchen och domaren avgjorde den.

Seriespel

De flesta stora ligor är igång med ett par spektakulära värvningar av storspelare. Fantastiskt kul att se all publik som är tillbaka på de stora arenorna. Våra egna lag är i full gång när det gäller matcher och seriespel. Många av dem ska spela seriematcher långt in i november. Vissa helger är det upp till det 3 matcher igång samtidigt och parallellt med det träningar för de yngsta barnen. Det fungerar på Möllevallens stora ytor men när vi i mitten av oktober ska flytta till Tångvallas konstgräs kommer det att bli trångt. Känns som om det blir mindre och mindre plats, då föreningen har växt de senaste åren med fler aktiva och flera lag än tidigare. I det korta perspektivet njuter vi av all fotboll på gräs, när vi nu får ha publik på våra matcher. Känns extra bra att kunna erbjuda våra åskådare något att både äta och dricka när de går ”po match”. Ett publiktak på för närvarande 600 åskådare bör ju räcka långt. Vi ses på Möllevallen! Christer Hansson


ALKOHOLFRI & KLAR ATT SERVERAS!

3


Ordföranden har ordet Hej på er! Då är höstterminen här även om vi hoppas att få njuta av några varma och soliga dagar till nere på vårt fina Möllevallen. Under sommaren har vi haft ett fullspäckat schema med seriespel och matcher i en strid ström. Det glädjer oss att även publiken kommit tillbaka och stöttar oss, nu när vi äntligen har öppnat upp vår kioskverksamhet igen. I somras hade vi en väldigt lyckad MFFfotbollsskola som är ett kul inslag för både våra medlemmar och en del sommargäster. Ett arrangemang som lockar fler och fler barn och ungdomar för varje år. Tack till vår kanslist Christer och till Malmö FF för utvecklande dagar.

Ambitionsträning & tjejsatsning

I augusti körde vi även igång med vår Ambitionsträning som har varit ett efterlängtat inslag för de spelare som vill träna och utvecklas ännu mer inom fotbollen. Att få nya ögon på sig och att få lyssna på andra ledare är spännande bara det. Detta är något som vi hoppas kunna fortsätta med även till våren 2022.

Vi samlar alla ledare

Under hösten kommer vi för första gången att anordna en stor ledarträff tillsammans med RF-SISU Skåne (f.d Skåneidrotten), där vi kommer att prata om hur man skapar Trygga Idrottsmiljöer för att ge alla barn förutsättningar att utvecklas, inte bara inom fotbollen utan även som individer. Här har idrottsföreningar ett stort ansvar och därför vill vi ge våra ledare rätt verktyg för att kunna hantera situationer som uppstår som har med normer, ansvar och värderingar att göra. Detta är en del i vår nya hjärtegrund där vi i styrelsen jobbat länge med att ta fram ett policydokument som ska vara en vägvisare för alla ledare och föräldrar.

Vi fortsätter även vår satsning på våra tjejlag - BOOST SFIF. I september kommer tjejerna att få gå en 3-dagars utbildning i Självförsvar och ökad självbild via Höllvikens Boxningsklubb. En utbildning som leds av polisen och kommer att innehålla fysisk aktivitet varvat med praktiska övningar.

Alltid kul med publik

Positivt är också att vårt A-lag lyckades vinna när vi lockade ner publik till Möllevallen genom att bjuda alla medlemmar på korv med bröd. Det blev en härlig lördagseftermiddag med publik i alla åldrar, precis som det ska vara. Nu håller vi tummarna för fler vinster och för ett fortsatt intresse att se vårt seniorlag spela match.

4

För att på ett pedagogiskt sätt beskriva hur processen gått till med vårt hjärtegrundsarbete (som vi kommer att presentera på vår ledarträff i september) har vi gjort en film och dessutom tagit fram två nya SFIF-maskotar i form av Möllis & Vallis.


Vi hoppas att vi genom filmen tillsammans ska sprida budskapet till våra medlemmar, unga som gamla och till våra framtida sponsorer och samarbetspartners, så att alla vet vad vi står för genom vår nya hjärtegrund. Filmen kommer ni snart att hitta på sfif.se och i våra sociala kanaler.

Bli STÖDMEDLEM du med!

Slutligen vill jag passa på att tacka alla våra medlemmar, föräldrar, ledare, domare med flera som på ett eller annat sätt bidrar till att vår förening fortsätter att utvecklas och skapar engagemang på orten.

Ett stödmedlemsskap kostar 300:- per år.

Väl mött!

Anmäl dig på vår hemsida sfif.se/bli stödmedlem

Frida Myllenberg

Blir du medlem i år, gäller det även för 2022.

Varmt tack för att du stödjer våra fotbollstjejer & -killar!

Välkommen till oss! Öppet året runt!

Lokal bank nära dig

HOTELL & KONFERENS CATERING FAMILJEHÖGTIDER

Handelsbanken Skanör

www.handelsbanken.se/skanor

Ljungvägen 1 | HÖLLVIKEN | 040 45 91 50 www.hollviksnas.nu | info@hollviksnas.nu

5


Populära fotbollskolan i samarbete med MFF Måndagen den 2 augusti var det dags för årets Fotbollsskola tillsammans med MFF. 120 förväntansfulla barn anlände och gick ut till sin grupps träningsyta. Precis som tidigare år var intresset stort med över 170 anmälda. Även i år var det ett antal återbud, där några inte kunde åka hem pga krångliga karantänsregler och dyra intyg och tester. Visa av erfarenheten från ifjol, att barnen var mer fokuserade och avslappnade utan närvaro av föräldrar, så önskade vi det även i år. Totalt sex olika grupper indelade någorlunda efter ålder och i två av dem var det mixat med killar och tjejer. De yngsta tjejerna hade en egen grupp. Mycket hjulningar, volter och frågesport i den gruppen, som sannolikt var en av de roligaste att ha hand om. Alla MFF-sakerna då? De delades ut på måndagseftermiddagen, så att alla skulle komma iförda de kläderna på tisdagsmorgonen. Efter några byten till rätt storlek såg det ut som ett helt gäng med smurfar på Möllevallen. Fantastiskt kul att se alla i likadana kläder. Tyvärr fanns det inte med någon biljett till MFF-match i år. Trist men dock förståeligt då de får ta in drygt 5 000 åskådare, men har sålt

6

över 10 000 årskort. Dock så blir det en biljett om det återigen blir fritt med antal i publiken på de allsvenska matcherna.

Tränarna

Från MFF kom 13 tränare, två stycken till varje grupp och en målvaktstränare. Bland tränarna hade de nog spelat drygt 2 500 allsvenska matcher tillsammans, så erfarenhet var ingen bristvara. Många av dem jobbar som instruktörer på några av de akademier som MFF har på olika platser i Skåne. Väldigt kul att vi hade fyra tjejer som ledare varav tre spelar i MFF:s damlag. Till sin hjälp hade de tillgång till tolv ungdomar från SFIF. De gjorde ett fantastiskt jobb och är verkligen förebilder för de yngre barnen, med goda fotbollskunskaper och väldigt gott uppförande. Några av dem assisterade grupperna vid övningar och matchspel, medan andra skötte backoffice och allmänt fixande, som gick runt i ett schema som de hanterade själva.


Luncher och mellanmål

Mellanmål serverades på träningsytorna och luncherna portionerades ut vid klubbhuset. Samtliga grupper åt sina luncher på separata platser och när maten var uppäten var det spontanfotboll som gällde under överinseende av våra ungdomstränare.

Stort tack till ICA Toppen i Höllviken för frukt, dryck och mellanmål. Lika stora tack till Skånemejerier, som såg till att det fanns juice till alla luncher och mellanmål samt till Midsona för alla riskakorna. Tack till ledare, ungdomar och ni som hjälpte till så att det gick att genomföra det hela. Vi är otroligt glada att vi även i år kunde arrangera fotbollsskolan och att alla parter verkade nöjda och glada. Givetvis hoppas vi kunna genomföra vår fotbollsskola på ett lika bra sätt nästa sommar. Christer Hansson

Våra utomhuskranar kom till god nytta även i år, både för handtvätt och att fylla på vattenflaskorna. Några tendenser till vattenkrig, men det fick vi avstyra innan det spårade ur. Generellt så var uppfattningen att det var lugnare under luncherna i år då tidigare år har blivit lite intensivt i vissa grupper. Lunchen lagades på Höllviksnäs Kursgård i Höllviken och rätterna som serverades var populära om man ser till hur mycket det åts och att många tog en portion till. Populärast precis som ifjol var köttbullar med potatismos.

Tack

Vi får säga ett stort tack till vädrets makter. Det kom några droppar regn i 10 minuter en av dagarna. Regn och åska hade varit förödande då omklädningsrum ska undvikas.

7


8


Varmt välkommen att besöka oss i Malmö 7-10 mars

Ring för ett kostnadsfritt hembesök! 040-617 04 40 046-30 70 60

Välkommen att besöka oss i Hölllviken, Lund och Lomma. Öppettider hittar du på hemsidan - moogio.se

OPTIMERA SKANÖR Bäckatorget 040 – 38 18 90 Måndag – Fredag 7 – 17 Lördag 9 – 13

MONTER E30

Markiser Persienner Rullgardiner Plisségardiner Lamellgardiner Gardiner

www.moogio.se

Träning för alla! Gym Crossfit Gruppträning

www.optimera.se

9


Några röster från fotbollsskolan Märta och Johanna – Det är jättekul med alla kompisar och vi är här för att bli bättre på fotboll. Match är den absolut roligaste övningen. Våra ledare här är lika bra som våra egna tränare, fast de vi har här är mycket bättre på fotboll. Sagt om deras ledare Rebecka och Melina som spelar i MFF:s A-lag.

Charlie

Julia och Linnéa

tycker att Fotbollsskolan är mycket bra och har varit med några gånger. – Jag tycker det är kul att träna mycket och intensivt i så många dagar i sträck. MFF-ledarna är riktigt bra och varierar träningarna på bra sätt.

– Det är jättekul att spela fotboll. Träffar många kompisar som du spelar med och de som bara är med i Fotbollsskolan. Den bästa maten hittills är korvstroganoff fast vi tror kanske hamburgarna sista dagen är godare. Bästa fikan är knäckebröden. Med på bilden är även Julias storebror Philip.

10


Louise, Ellen och Edith tycker att fotbollsskolan är toppen. Det är första gången de är med. Vad är bäst med att vara med i MFF:s Fotbollsskola? – Det bästa är att man får lära sig nya saker och att man får nya kompisar. Leken Helge är superkul.

RALLCO

Vänta inte med att dina besvär ska gå över – boka tid hos oss! Professionell fysioterapiklinik i Höllviken

Rehab av idrottsskador, ortopediska ingrepp, stötvågsbehandling

UTHYRNING & UTBILDNING

Nära samarbete med läkare för röntgen och bedömning

L I F TA R MINIKRANAR STÄLLNINGAR HÄNGSTÄLLNINGAR

W W W. R A L L C O. S E

aktivfysiohollviken.se 0793 40 38 66 11


Isabella, Stina, Hedda, Alva och Alva

Elliot är med i fotbollsskolan för första gången som hjälptränare till MFF-tränarna. – Det är verkligen kul att vara med och testa på rollen att vara tränare och att lära de yngre spelarna nya saker.

Alla har varit med tidigare år och det är kul att spela fotboll många dagar med alla kompisar. – Vi är med för att lära oss nya tricks och nya finter som vi kan använda när vi spelar match. Bästa övningarna är Helge och Coca Cola, men att spela match är det roligaste.

Säkra din plats! Vill du också synas med en skylt på Möllevallen? Hör av dig till kansliet för mer info 040 47 55 29 eller kansli@sfif.se eller läs i dokumentet under Sponsring på vår hemsida. Varmt tack för att du stöttar våra lag! 12


Välkommen till oss! Toppen ICA öppet alla dagar 8-20

(övriga öppettider se nedan) Toppengallerian, Kungstorpsvägen, Höllviken www.toppengallerian.se Följ oss på instagram och Facebook @toppengallerian

0771-450 450

45 20 39

45 65 74

45 71 85

42 49 60

44 40 46

618 91 20

45 15 00

45 00 53

45 00 51

070 841 41 74

45 22 24

hollviken@lecroissant.se

45 63 73

45 50 60

010 452 62 38

070 713 58 03

45 75 81

45 78 10

47 02 08

45 63 93

Apoteket vard 09-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Le Croissant vard 10-20 lörd 10-17 sönd 11-17

En perso n shoppingli-gare upplevels nära dig!e

n i i d´s cosmetics&parfumes

45 19 11

45 63 46

45 83 00

45 08 08

45 73 80

45 39 15

45 39 15

698 93 23

Systembolaget Toppengallerian Evidensia vard 10-19 vard 10-20 vard 08-20 lör 10-15 lörd 10-17 lörd 10-17 sönd 11-17 sönd 11-17

Rinse vard 08-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Burger King vard 10-23 lörd 10-23 sönd 10-23

Välkomna!

13


Vi älskar fotboll ...

P2011 körde fotbollsgolf som sommaravslutning.

F08/09 14


F2010/2011: Maj bjöd på en hel del regn och vi körde då teori under tak.

I F08/09 avslutade vi i juli vårsäsongen med goda resultat i 9-manna. Det är alltid svårt när man ska förändra något som är inarbetat, men tjejerna börjar mer och mer ta egna beslut och hitta lösningar. Alltid roligt att följa utvecklingen i detta lag. Vi har också mött flera och nya lag under vårsäsongen, så vi ser fram emot en ny och spännande höstsäsong.

Med ett lag som är så sammansvetsat och fina mot varandra, så är upplevelserna alltid roliga. Vi har också hejat fram våra fantastiska silvermedaljörer i OS och var så klart besvikna över förlusten, men ändå grymt stolta över insatsen. Nu har vi massor med roligt att planera och att ta igen, som vi missat det senaste året och det ser vi jättemycket fram emot. 15


Vi älskar fotboll ... P09 har haft en intensiv och framgångsrik vårsäsong. Vi är ett gäng på 20 grabbar som i ur och skur tar sig till träningarna. Vi har fortsatt att fokusera träningarna med teknik speltempo och spelförståelse, vilket har gett väldigt bra resultat. Ett fortsatt samarbete med P10, ger möjlighet för dem att spela med ett år äldre.

16

Sammanhållningen i laget är mycket bra, både på träningarna och utanför. Träningarna har blivit roligare och det har vi som tränare märkt stor skillnad på. Det hårda arbetet på träningarna har gett fina resultat i vårt matchspel.


Linoljefärger BESVÄRAS DU av SMÄRTA i MUSKLER och LEDER? VILL DU FÅ BEHANDLING SNABBT?

Ottossons linoljefärger, oljor, terpentiner och penslar - de goda råden får du på köpet. Vi har öppet när du kan - ring Göran i Skanör 070-575 32 79

Som SFIF-medlem har ni 15% rabatt på naprapatbehandling

Annas Bageri

facebook.com/petershemotradgard

Ljunghusen - öppet alla dagar 040 45 07 50

Stora och små uppdrag inom marknadsföring och reklam www.epafi.se

17


Kompisgänget gjorde succé i Bromölla

Äntligen dags för cup

och som killarna längtat, då alla cuper blivit inställda det senaste året. Den 2 juli åkte P08 med ett lag till Bromölla för att spela gruppspel i IFÖ Cup. Pga covid-19 hade cupen begränsat antal lag per åldersklass. IFÖ Cup är annars en av de större cuperna i södra Sverige.

Innan hemfärd till Skanör blev det ett dopp i intilliggande Ivösjön i den härliga sommarvärmen. Vi såg alla fram emot att åka tillbaka till Bromölla på lördagen för att spela slutspel.

En av de bättre matcherna vi spelat

Första matchen i gruppen spelades mot värdlaget IFÖ Bromölla och killarna börjar nervöst och får inte alls igång det spel som de brukar visa upp. Det blir mycket kamp under matchen, men vi är det bättre laget och får till slut in några bollar och vinner matchen med 2-0. I match två mot Asarum IF FK börjar passningsspelet sitta och vi vinner matchen med hela 10-0. Sista matchen väntade gruppfinal mot Mjällby AIF och hela laget gör en riktigt bra match med fina kombinationer och jättebra presspel. En av de bättre matcherna vi spelat och vi vinner matchen med 6-0 mot ett duktigt Mjällby. Vi spelade bättre och bättre under dagen och vinner gruppen med 18 gjorda mål och en hållen nolla. 18

Det var taggade killar som åkte upp för att spela kvartsfinal på lördagen. Vi börjar kvartsfinalen på ett fantastiskt sett och leder med 6-0 i halvtid, killarna spelar sedan av andra halvlek och vinner klart med 8-1. Även i semifinalen gör killarna en riktigt bra match och vinner med 3-0.


Dags för final

i ett stekhett Bromölla. I finalen väntade ett revanschsuget Mjällby AIF, som vi även mötte i gruppspelet och som slog ut FK Karlskrona Akademi i en jämn semifinal. Vi tar tag i taktpinnen direkt i finalen och gör återigen en riktigt bra insats och styr matchen från start till slut och vinner finalen med 4-0.

SFIF P08 vinnare av IFÖ Cup 2021 med en målskillnad på 33-1! Vilken grym prestation vi har fått se av detta kompisgäng från lilla Skanör Falsterbo. Extra kul när vi får beröm av både tränare och föräldrar i motståndarlaget efter finalen. Sjukt stolta tränare över alla grabbar som spelar i detta grymma lag. IFÖ cup spelas på fantastiskt fina gräsplaner på mysiga Strandängens IP och kan varmt rekommenderas till andra lag i föreningen. Tränarna i P08

19


Ambitionsträning – ny aktivitet under hösten

Extra träning ledd av legendarer

– Det finns många fördelar med att erbjuda extra fotbollsträning. Barnen kan gå direkt ner till Möllevallen efter skolan, få lite gott mellanmål, kanske till och med ta med sig sin läxa och sitta i klubbstugan en stund innan träningen och sen lira boll. Att vi dessutom fått två rutinerade instruktörer med oss känns fantastiskt roligt, säger ordförande Frida Myllenberg.

Ambitionsträningen kommer att ledas av inga mindre än MFF-legendarerna Tommy Hansson och Anders Olsson, som under många år varit instruktörer på MFF:s sommarfotbollsskola. Intresset i föreningen har varit stort och till starten har vi nästan 50 anmälda spelare.

Det kommer även att ge lite extra input och inspiration till klubbens tränare, vilket är ytterligare en fördel med konceptet.

Med start den 17 augusti kommer föreningen att erbjuda Ambitionsträning i 8 veckor för utvalda åldersgrupper. Syftet är att skapa extra träning för de spelare som vill utveckla sitt spel och sin teknik ytterligare. Detta har efterfrågats ett tag från både föräldrar, ledare och spelare. Därför känns det bra att vi nu äntligen har hittat ett bra upplägg att erbjuda.

Detta året kommer träningarna vända sig till årgångarna, P06/07, P08, F08/09, P09 och P10. Tanken är, om konceptet faller väl ut, att fortsätta fylla på med yngre årgångar kommande år. Frida Myllenberg

20


Köp ditt

SFIF PARAPLY på kansliet!

199:-

21


Leif Törnquist - med många aktiva år i föreningen Hur har ditt engagemang i föreningen sett ut?

Jag började som tränare för P89-laget 1994 när deras verksamhet drog igång. Det föll sig naturligt då min son Gustaf ville börja spela fotboll. Totalt var vi efter ett år 35 killar och en tjej som spelade i den årgången. Det var intensivt då vi var tre tränare för hela gruppen. Möllevallen var inte lika fin och tillgänglig då som den är nu, så vi började träna på en gräsyta vid Skanörs skola för att något år senare träna på en gropig gräsyta vid vattentornet vid Tångvallaskolan. Jag höll på som tränare fram till de var cirka 15 år gamla och under de åren spelade vi massvis med matcher och deltog i ett flertal cuper. Vi vann Trelleborgsserien vid ett flertal tillfällen. Det blev ingen cup utomlands även om planer fanns att åka till Bornholm och spela där. En stor skillnad om du jämför verksamheten då och nu, är att föräldraengagemanget är mycket större idag. Förr var det inte alls lika många föräldrar i publiken som det är när det spelas matcher idag. Även om det senaste året varit märkligt när det gäller matcher och publik.

När jag avslutat min tränarinsats satt jag i styrelsen under några år och det blev mycket arbete med olika projekt, som bl a Sillamarknaden. Vill passa på att tacka mina duktiga tränarkollegor Bo Persson, Per Larsson och Ulf Månsson som delat tränarbördan och de föräldrar som alltid ställde upp och hjälpte till och körde killarna till olika matcher i Skåne.

Hur ser du tillbaka på Sillamarknaden?

Det var ett stort arrangemang för föreningen som engagerade mycket folk och frivilliga. De sista åren märktes att det blev svårare och svårare att få folk engagerade. Då ställde många ungdomar upp och tjänade en slant. De som jobbade på Sillamarknaden hade både mycket att göra samt hade roligt och tog gärna extrapass om de fick tillfälle till detta. Det finns många roliga episoder, som när vi satt några stycken och räknade pengar mitt i natten för att sedan åka till banken och lämna det i serviceboxen. På den tiden var det inte kort och swish som gällde utan kontanter. Då var vi lite nervösa att något skulle hända. Sillamarknaden lades ner för cirka 10 år sedan och ersattes av Möllevallscupen. Den cupen är bra då den är mer verksamhetsnära och är mindre beroende av väder och vind. Det har hänt att Sillamarknaden bokstavligt talat både regnade och blåste bort. Den sista Sillamarknaden gick med rejält överskott och utgjorde ett bra tillskott till klubbkassan som var tom då vi inledde marknaden.

22


Toppengallerian i Höllviken 040 45 63 93 Officiell sportleverantör till Skanör Falsterbo IF 23


Hur ser din koppling till Skanör Falsterbo ut?

1953 när jag var ung grabb var vi sommarboende på gamla Hagavägen. Jag kan säga att orten har förändrats enormt mycket sedan dess. Det var få åretruntboende och många av de ytor som idag är bebyggda var hagar, ängsmark, handelsträdgårdar och sanka ytor. En av samlingspunkterna var Göransson lanthandel på Mellangatan, som sedermera flyttade och blev ICA-butiken. När Leif läste om att Tångvallaskolan drabbats av fukt, berättar han att det området och även andra ytor på orten jämt stod under vatten på vinterhalvåret pga högt grundvatten. Huset på Hagavägen var byggt på en liten kulle och ibland fick man vada dit. Efter att ha jobbat med väg- och vattenbyggnad och fastigheter under många år, konstaterar han att nedläggning av dagvattenavledning bl a var en nyckelfaktor för att exploatera Skanör Falsterbo då grundvattnet sänktes.

Din egen fotbollskarriär?

Den var kort om än nästan obefintlig och bestod mest av spontanspel med kompisar på ängen och inget organiserat i någon förening. Det var faktiskt övervägande hästar och hästsport som gällde.

Tänker du fortsätta vara engagerad i föreningen?

När världen återgår till att börja bli normal igen så kommer jag att försöka starta upp ett projekt som kommer att heta SFIF:s vänner. Målet är att behålla de som har en anknytning eller koppling till föreningen längre. Många släpper kontakten med föreningen när t ex deras barn slutar spela fotboll, flyttar etc. Jag har genom åren skaffat mig många kontaktytor och varför inte nyttja dem.

En form av supporterförening?

Lite åt de hållet. Att få fler supportrar till föreningen samt att även kunna fungera som en träffpunkt för pensionärer och andra intresserade. Att vara en social funktion samt även en resurs som skulle kunna hjälpa till vid bl a matcher, arrangemang och julgransförsäljning. Vi tackar Leif för alla de insatser och allt arbete han lagt ner i föreningen genom åren och ser med tillförsikt an SFIF:s vänner. Christer Hansson

Vem blir årets SFIF:are 2021? Denna utmärkelsen kommer att ges till någon som gjort något värdefullt för klubben under året. Det kan t ex vara en ledare, spelare, förälder eller stödmedlem. För att kunna nominera någon måste både du och den du nominerar vara medlem i föreningen. Juryn som utser årets vinnare är föreningens styrelse. Priset kommer att delas ut på vårt årliga julbord under december månad. Så håll nu utkik efter någon i föreningen som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet.

24

Gör så här: ● Ange namnet på personen du nominerar. ● Skriv en motivering (obligatoriskt) varför du tycker att personen i fråga förtjänar priset. ● Mejla din nominering till kansli@sfif.se Skriv ”Årets SFIF:are” i ämnesraden. ● Vi vill ha din nominering senast den 31 oktober 2021.


Medicinsk Massageterapeut Återförsäljare av svensk naturlig hudvård

0768 50 12 50 www.nasetsenergiohalsa.se

Skanörs hamn

25


Helt onödigt vetande men visste du att: ▸ mer än 6 500 byggarbetare mist livet i bygget av arenorna till fotbolls VM 2022 i Qatar?

Hur kan man bara placera ett VM på en sådan plats? Skrämmande & inte onödigt vetande.

▸ UEFA, efter EM fotbollen, nu upptäckt att idén med spel i en massa olika städer och länder

inte var en bra idé? Kommer inte att upprepas? Det är bra att tänka innan beslut!

▸ MFF sedan 2014 spelat gruppspel två gånger i European league och tre gånger i Champions League 2021 inräknat? Imponerande!

▸ Barcelona betalade ut 104 % av sina inkomster i löner under förra säsongen, vilket var anled- ningen till att man inte kunde behålla Messi? Skulder på 12 miljarder kronor tyder inte på något större ansvarstagande i klubben.

▸ att det tog två dygn efter att uppgifterna om den så kallade superligan kom ut i pressen

innan de engelska klubbarna började dra sig ur projektet efter påtryckningar från supportrarna? Tack för det!

▸ de 12 utbrytarklubbarna skulle få 3.5 miljarder euro var i välkomstgåva? Garanterades av bankjätten JP Morgan. Girigheten har inga gränser.

▸ Pontus Jansson är lagkapten i Brentford, som denna säsong spelar i Premier League?

▸ Andreas Georgsson just har återvänt till MFF efter att ha varit assisterande tränare i Brentford innan han den senaste säsongen varit anställd av Arsenal? Vid årsskiftet blir han sportchef i MFF.

▸ Joakim Persson, tränare i Varberg, nog är Allsvenskans mest spännande tränare?

Första året i Allsvenskan klarade man en elfte plats och nu är laget på väg att ordna nytt kontrakt igen trots små resurser.

▸ Martin Bengtssons öde som fotbollspelare nu kommer på bio? Tigrar heter filmen som gjorts

av Ronnie Sandahl. Filmen handlar om Martin som håller på att gå under i psykisk ohälsa i en ogästvänlig fotbollsmiljö. Filmen har fått ett antal priser på filmfestivaler under året.

Krister Kjellström

26


Framtidens Företagshotell Nära Dig. HyrKontor- HyrStol- HyrLokal- HyrLager

VELLINGE BUSINESS PARK

TM

0708-42 10 00 • www.vellingebusinesspark.se

27


Spelprogram & resultat 2021 Du hittar alla matcher och resultat (de som registreras) både för herrarna och våra ungdomslag i kalendern på vår hemsida under sfif.se. Bilder på tjejer i F10/11 och killar i P06/07.

Appen Min Fotboll Dela matchen, dela upplevelsen

Följ dina lag och få livescore, bilder, video, resultat och tabeller. Rapportera från era matcher och dela spänningen och glädjen! Svenska Fotbollförbundets officiella app. Läs mer på: https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se

Nyckelring hämtar du på kansliet.

Extra bonus till klubben när du använder nyckelringen på ICA Torgboden

Torgboden Falsterbo

28


Tack för att du lägger ditt stämplade kvitto i SFIF:s låda, när du handlar på ICA Supermarket i Skanör. Detta ger extra kronor till föreningen, som kommer våra medlemmar till godo.

VÄLKOMMEN

Varmt tack för att du stödjer våra fotbollstjejer & -killar! och matglädje in för inspiration På ICA Supermarket Skanör sätter vi dig som kund i centrum. Vi satsar stort på färskvaror och på våra manuella kött- och delikatessavdelningar som är en ren fröjd att handla ifrån.

DIN FÄRSKVARUBUTIK I SKANÖR

Skanör

Öppet alla dagar 7–23 • Tel 040-47 02 58 Ombud för

29


Hej - det är vi som är SFIF:s styrelse 2021 Frida Myllenberg ordförande

Louise Falck Edeheim vice ordförande

Driven, kreativ och engagerad fotbollsmamma till Otto i P08. I princip uppväxt bredvid fotbollsplanen då brorsan spelade i SFIF som ung. Därav ett stort fotbollsintresse. Jobbar som egen företagare inom marknadsföring och organisationsutveckling. På fritiden blir det mycket Padel och en och annan golfrunda. Vill gärna bidra med att skapa en naturlig mötesplats i klubben för våra barn och ungdomar.

Engagerad fotbollsmamma i SFIF sedan flera år tillbaka, då mina söner spelar mycket och har många av sina kompisar genom klubben. Arbetar med rekrytering och driver egen verksamhet tillsammans med en kollega sedan ett par år. Jag är uppväxt i Skanör Falsterbo och flyttade tillbaka 2014.

Joakim Hindemith

Per Sunding

En fotbollsintresserad pappa med två spelande barn, har alltid spelat hellre än bra när det gällt mig själv, men gillar att titta på fotboll speciellt när den är bra. Har haft säsongskort både i Manchester för United och i Hamburg på HSV.

Fotbollsälskande psykolog och musiker. Moderklubb: NIKE. Har en pojke i Juniorlaget och är hjälptränare för dem. En A-lagsmatch för SFIF på meritlistan (div IV 2013). En match som brukar benämnas ”Miraklet i Genarp”.

Bianca Davidson

Rutger Hagstad

Har under många år varit engagerad i klubben, bland annat som lagledare för 03:or och juniorer. Nu del av staben för Herrlaget där vår son spelar. Fd tävlingssimmerska som lärt många Näsetbarn att simma. Arbetar med grafisk kommunikation i eget företag. Uppväxt i Skanör och bott här som vuxen sedan 1990. Brinner för att alla som vill, ska få spela fotboll, ha kul och trivas i SFIF.

Fantastiskt kul och motiverande att komma tillbaka till SFIF igen! Jag började spela i den röda tröjan som liten och fick vara med om många härliga år i A-laget. Arbetar sedan många år på PUMA, där jag är Marknadschef för Norden, och har lyckan att få jobba med fotboll på olika plan. Jag brinner för föreningslivet, fotbollen, gemenskapen och ser verkligen fram emot att vara en del av SFIF som klubb.

kassör

ledamot

30

ledamot

ledamot


Karl Lundquist

Lina Laurén

Pappa till Jakob som älskar fotboll och som spelar i P09. Under min uppväxt var jag alltid del av idrottsföreningar och förstår och värdesätter den gemenskap, sammanhållning, men också fostran som en klubbtillhörighet ger. I ett samhälle som tenderar bli mer stillasittande och där utanförskap bland både vuxna och barn ökar, spelar klubbarna en viktig roll för att verka mot denna negativa trend. Min egna meritlista är kort och toppas av en bortlottning som avbytare i det lag som sedan tog ungdoms SM guld i vollyboll. Hellre än bra är ord som präglar min bollsportskarriär. Har högt engagemang och ser fram emot att bidra till att driva SFIF i rätt riktning.

Uppvuxen på Näset och Skanörsbo sedan 2006. Jag är ett stort SFIF fan och mamma till Axel i P09. Tycker att det är lika spännande varje gång jag tittar på SFIF matcher. Jag har inte mycket att ge ute på plan, men vill gärna bidra med att arrangera roliga aktiviteter för våra barn i föreningen.

ledamot

suppleant

Lukas Bergh suppleant

Född, uppvuxen och åter bosatt i Skanör sedan 2009, med ett oerhört stort intresse för fotboll. Spelar numera gubbfotboll, tittar nästan dagligen på fotboll och tränade min sons lag i 5 års tid. Jobbar idag som Försäljningschef på Imperial Logistics och har jobbat med logistik i stort sett hela mitt yrkesliv.

Våra kontaktuppgifter hittar du på sfif.se/Om klubben/Organisation-Styrelse Möllebladet ges ut av Skanör Falsterbo IF och delas ut 3 gånger per år till samtliga hushåll i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen. Upplaga 4 800

Form & produktion: Bianca Davidson, Epafi AB Annonser: Bianca Davidson, bianca@epafi.se Omslagsbild: Christer Hansson Övriga bilder: Privata

Ansvarig utgivare: Frida Myllenberg 31


Skarp Städning Låt Oss. Vi Kan.

Städ- & Servicetjänster 040-608 29 99 www.davego.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.