__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

M LLEBLADET

Programtidning för Skanör Falsterbo Idrottsförening Nr 1 2021

I år satsar vi extra på våra

målvakter

ÄNTLIGEN är seriespelet igång Träffa Årets SFIF:are 2020


Bästa läsare av Möllebladet Fotboll

Super League

Vi skriver slutet av maj och verksamheten på Möllevallen är i full gång med mängder av lag och spelare. Känslan är att det blir fler lag och spelare aktiva för varje år som går. Utöver det mycket spontanfotboll, vilket ger den där lilla extra träningen som behövs för att bli en bra spelare. Allsvenskan pågår tillsammans med de högre serierna i Sverige. Premier League och övriga europeiska ligor har slutförts med både väntade och oväntade mästarlag. Vi fick uppleva ett dramatiskt straffavgörande i Europa League-finalen där båda målvakterna fick lägga straffar. Varför stod de Gea på straffarna när han inte räddat en straff i en tävlingsmatch sedan 2016? Släppt in nästan 40 i rad och inte blev det bättre när han var den enda av alla 22 straffskyttar som missade. Brentford med Pontus Jansson som lagkapten tog klivet upp i Premier League via den så kallade ”miljardmatchen”. Mycket TV-pengar till vinnaren och förloraren är kvar i Championship med mindre budget. Vi ser fram emot en sommar med ett EM, som ser ut att kunna genomföras efter att ha varit uppskjutet ett helt år.

Det var för väl att protesterna från fansen var tillräckligt stora mot Super League, så de planerna snabbt förflyttades djupt ner i lådorna. Ett egoistiskt förslag från ett antal storklubbar, där syftet var rent ekonomiskt då de tycker att de största klubbarna möts för sällan. Visst stormatcher i all ära, men fotbollen är så mycket större än så.

EM Sveriges chanser? Finns väl några grupper som på pappret ser lättare ut än Sveriges, men alla matcher ska spelas. Nyckelmatchen för att gå vidare verkar vara Polen. Viktigt att tänka på är att även de fyra bästa grupptreorna tar sig vidare till åttondelsspel. Spelplatserna Sevilla och Sankt Peterburg känns inte helt logiska, men UEFA har valt det upplägget och vi får se hur det blir ur publikhänseende. Hur som helst mycket toppfotboll att se fram emot . 2

Matcher!!! Helgen 22–23/5 känns redan nu som en magisk milstolpe. Det var helgen då seriespelet startade upp igen, med riktiga matcher och tabeller som räknas i en del serier. Mer än en månad försenat med mängder av inställda och uppskjutna matcher. Väldigt efterlängtat även om det vid uppstarten ska vara fritt från publik och endast spelare och funktionärer på plats. Det är med stor glädje vi även fått klartecken att seniorserierna sätter igång den 5-6/6. Nu hoppas vi även få tillbaka publiken fullt ut.

Gåsalopp och Möllevallscup Det är med sorg i hjärtat vi får konstatera att Gåsaloppet och Möllevallscupen blir inställda även i år. De är båda alltför storta arrangemang att få till med kort varsel, då förutsättningarna är osäkra och i Möllevallscupen bedöms riskerna vad gäller att få ekonomi i arrangemanget som alltför stora. Förhoppningsvis går det att genomföra ett föreningsarrangemang någon av de dagar som cupen skulle genomförts. Trevlig sommar och sköt om er! Christer Hansson


ALKOHOLFRI & KLAR ATT SERVERAS!

3


Ordföranden har ordet Hej alla Möllebladet-läsare! Det är glädjande och smickrande att för första gången skriva denna text i rollen som ordförande i denna anrika fotbollsförening. Jag är inne på mitt tredje år i styrelsen och måste säga att det är fantastiskt roligt att få vara med och påverka våra barns och ungdomars fritidssysselsättning och utbilda och boosta våra grymma ledare. Äntligen är vi tillbaka på vårt älskade Möllevallen och vår- och sommarsäsongen är inledd. Det känns ändå som att gräset är lite grönare detta året :-). För visst är det så, att allt handlar om inställning och hur vi hanterar och förhåller oss till olika utmaningar. Både inom fotbollen och i livet i stort. Med tanke på hur världen har sett ut sedan våren 2020 har vi alla fått lära oss att tänka nytt, tänka om och kanske till och med lärt oss att uppskatta de små sakerna i livet, som vi tidigare tog för givet. Det finns inget ont som inte för något gott med sig! Det har vi i föreningens styrelse försökt ha som ett litet mantra det senaste året. För vi har lagt tid på nya saker och projekt och tvingats tänka nytt, vilket vi är helt övertygade om kommer att gynna alla våra medlemmar på sikt.

Vår nya hjärtegrund

Det stora arbetet har vi lagt på att ta fram en ny Hjärtegrund (Värdegrund) tillsammans med våra ledare och spelare, där vi tillsammans har skapat en gemensam plattform för vem vi är och vill vara. Fokuset kommer såklart att ligga på att utbilda våra medlemmar, men inte enbart som fotbollsspelare utan även som människor och medborgare. Vi vill också skapa en samverkan och ett utbyte med det lokala samhället. Att presentera vår nya Hjärtegrund och få den att genomsyra allt vi gör, är nu överst på vår lista. Så håll utkik, för inom kort kommer det att hända grejor.

4

Glädjande tillskott

Vi har även under året introducerat Målvaktsträning med legendaren Janne Möller, där vi ger våra äldre målvakter möjlighet att utvecklas individuellt. Vi har också glädjande nog fler tjejlag i spel än på väldigt många år. Under våren har vi även hunnit med att utbilda de flesta av våra ledare i en grundkurs i HLR och dessutom rustat upp klubbhuset med en ny hjärtstartare.

Utökade träningsmöjligheter

En annan rolig sak är att antalet medlemmar ökar i föreningen. Men det har även en baksida, eftersom våra träningsmöjligheter är begränsade. Därför har detta blivit en viktig fråga och vi för nu en dialog med kommunen angående utökade träningsmöjligheter under höst- och vinterhalvåret. Vår förhoppning är att vi inom en snar framtid kan komma med positiva nyheter kring detta.

Snart väldigt snart...

Snart hoppas vi att vi kan öppna upp vår Klubbstuga igen med Hang-Outs, kiosk- och grillverksamhet och inte minst mötas av ett Möllevallen fullt av publik i alla olika åldrar. Jag är otroligt stolt över att representera en förening med så mycket driv och framåtanda. Hos både spelare, ledare, föräldrar, styrelse och bland våra viktiga sponsorer. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en glädjefull, utvecklande gemenskap för våra älskade ungar. Väl mött! Frida Myllenberg


Säkra din plats! Vill du också synas med en skylt på Möllevallen? Hör av dig till kansliet för mer info 040 47 55 29 eller kansli@sfif.se eller läs i dokumentet under Sponsring på vår hemsida. Varmt tack för att du stöttar våra lag!

Välkommen till oss! Öppet året runt!

Lokal bank nära dig

HOTELL & KONFERENS CATERING FAMILJEHÖGTIDER

Handelsbanken Skanör

www.handelsbanken.se/skanor

Ljungvägen 1 | HÖLLVIKEN | 040 45 91 50 www.hollviksnas.nu | info@hollviksnas.nu

5


Herrlaget:

Att ha kul och jobba hårt hjälper oss till framgång Förväntningar inför säsongen

i november som ställdes in. Alla matcher inbokade i januari och februari blev inte av och därpå ett DM som skulle spelats första helgerna i mars. Initialt flyttades det fram några veckor, för att sedan skjutas fram ytterligare och till sist ställas in helt. Seriestarten skulle skett 1 maj, men flyttades fram till 22-23 maj för att sedan flyttas fram till helgen 5-6 juni. Det enda positiva med sista flytten var att vi slapp lägga tid på att flytta en bortamatch, som var inlagd samma dag som Sundsgymnasiet tar studenten. I truppen har vi nämligen ett antal spelare som springer ut den dagen.

Inga träningsmatcher, försenad seriestart och inställt DM

Tränarstaben och ansvarsfördelning

Träningsmöjligheterna har under förutsättningarna med covid-19 varit bättre än förväntat. Vi är fyra tränare som i princip är på plats varje gång. Det har möjliggjort för oss att kunna ha mindre träningsgrupper i det stora sammanhanget. Det som har varit svårt är de uteblivna matcherna i och med den försenade seriestarten. Det är också olyckligt att fler och fler lag dragit sig ur serien. Vi har som tur är inte haft samma avhoppsfrekvens, utan ser framför oss att kunna ha ett A-lag, ett U-lag och ett juniorlag i seriespel.

Det är naturligtvis väldigt tråkigt att vi inte kunnat spela någon match överhuvudtaget sedan sista seriematchen i oktober förra året. Vi hade ett antal träningsmatcher inbokade

I år har vi blivit en ny tränarstab med lite tydligare roller. Göran sköter huvudtränarsysslan och hanterar laguttagningar. Pär kommer att fortsätta som assisterande och ansvarig för U-laget, medan Micke och

Fr v Göran Holter, Mikael Ahrtzing, Daniel Pettersson, Pär Blondell och Jan Hultman 6


Danne assisterar på träningarna, eftersom de har andra åtagande privat och i klubben på helgerna. Janne fortsätter som tidigare år att sköta marksysslan, vilket han gör med bravur. Utan honom funkar inte laget. Så Janne ska ha ett särskilt omnämnande, som en viktig kugge i seniorlagets verksamhet. I år har några juniorer deltagit i seniorernas träningar, vilket medfört att två av juniorernas tränare Nigel och Anders också bistått vid flera tillfällen. Ledarstaben och ledarförsörjningen är väl säkrad, vilket är en oerhörd styrka för laget.

Nya spelare

Truppen i år har förstärkts med några nytillkomna spelare. Även spelare från andra klubbar, som hört rykten om vår fina sammanhållning, har valt att börja spela i föreningen. Juniorerna har också varit ett välkommet tillskott. Så just nu ser det väldigt bra ut i truppantalet. Nämnas bör att även juniorerna har fått tillskott av spelare från andra föreningar. Dessutom har kvaliteten på truppen ökat något, vilket gett oss goda förhoppningar om en bra säsong rent resultatmässigt.

Något speciellt att förvänta sig?

Förväntningarna inför denna säsong är att vi ska fortsätta på samma spår med laget, nämligen att jobba med sammanhållning och laganda. Vi kommer dessutom addera att vår prestation i matcherna ska förbättras ytterligare. Att ligga på den övre halvan av serietabellen är en självklarhet.

Hur är stämningen i truppen

Seniorlaget ska och kommer att fortsätta inriktningen som övriga klubben har, nämligen så många som möjligt så länge som möjligt i en utvecklande miljö. Vi kommer fortsätta ha ”hygge” tillsammans, samtidigt som vi finslipar vårt fotbollskunnande på planen.

Övrigt

Vi hoppas naturligtvis på att kunna spela våra matcher, som vi gjorde innan detta bröt ut. Att hemmamatcherna på Möllevallen ska vara en av helgens höjdpunkter, där vi hoppas kunna bjuda på bra fotboll inför en stor publik. Ses till seriepremiären! Ledarna & Christer Hansson

Mer fokus på den officiella bilden ... 7


Nu är tjejer och killar födda 2016 igång Nu har vi kört i gång fotbollen för blivande fotbollsspelare i Skanör Falsterbo, som är födda 2016 och då självklart för både tjejer och killar. Första träningen var lördagen den 8 maj på Möllevallen och det var stora förväntningar både från barn och föräldrar. Glada att det var över 30 barn på plats, då det var ett något blåsigt Möllevallen. Barnen delades in i tre grupper utifrån färg på västarna som de fick. Tre stationer med övningar var inplanerade och efter en inledande namnlek var det bananpjätt tillsammans med hinderbana, skott och att lira match som alla fick prova på. Populärast var att skjuta skott samt bananpjätten, som några barn fortsatte med efter träningen. Ni som inte var där är varmt välkomna kommande lördagar (kl 9-10). I gruppen finns nu drygt 30 spelare och det finns plats för några

8

till. Vår förhoppning är att på sikt kunna ha både en flick- och en pojkgrupp. Kom klädd för fotboll, ta med en vattenflaska och glöm inte benskydd.

Vill ditt barn spela? För att underlätta planering och kommunikation är vi väldigt tacksamma om ni vill anmäla era barn i förväg. Detta gör ni enklast på vår hemsida - www.sfif.se. I fältet överst finns en rubrik som heter Anmälan – ny spelare och där anger ni alla uppgifter. Känner du för att engagera dig som ledare? Anmäl intresse på samma ställe. Frågor eller funderingar? Kontakta Christer Hansson, kansli@sfif.se eller ring 040 47 55 29 alt 0709 47 58 70.


Varmt välkommen att besöka oss i Malmö 7-10 mars

Ring för ett kostnadsfritt hembesök! 040-617 04 40 046-30 70 60

Välkommen att besöka oss i Hölllviken, Lund och Lomma. Öppettider hittar du på hemsidan - moogio.se

OPTIMERA SKANÖR Bäckatorget 040 – 38 18 90 Måndag – Fredag 7 – 17 Lördag 9 – 13

MONTER E30

Markiser Persienner Rullgardiner Plisségardiner Lamellgardiner Gardiner

www.moogio.se

Träning för alla! Gym Crossfit Gruppträning

www.optimera.se

9


Hur coolt är inte det, att få träna för Janne Möller?

I år satsar vi extra på våra målvakter

Det är väldigt kul att vi för första gången på många år kan erbjuda målvaktsträning i föreningen. I slutet av april startade vi upp detta i samarbete med en av MFF:s genom tiderna bästa målvakt. Vi passade på att låta Janne berätta om karriär och minnen från sin aktiva elitkarriär som inleddes 1972, då han debuterade i MFF. Där spelade han till 1980 och under de åren missade han endast 2 matcher - då han åkt på en utvisning och blivit avstängd. 1980-82 spelade han i Bristol City, där han hade Roy Hodgson som tränare. Efter ett år i Toronto Blizzard återvände han till MFF 1984, där tränaren hette Roy Hodgson och vann allsvenska serien 5 år i rad. Ett tramsigt slutspel gjorde att SM-guldet inte hamnade ”himma” alla de åren.

Många minnesvärda händelser

Att ta ut något enskilt tillfälle är svårt, men matcher med landslaget samt Europacupspelet 78/79 är svårt att inte nämna. Janne spelade 17 landskamper och berättar att det var enormt stort att stå på innerplan med laget när nationalsången spelades. Det hade sannolikt blivit fler matcher om det inte varit 10

för att en viss Ronnie Hellström stod i vägen. Senare dök det upp en viss Thomas Ravelli som målvakt i landslaget. Hela Europacupspelet, som avslutades med Europacupfinalen mot Nottingham Forrest, var helt fantastisk efter att ha slagit ut det ena storlaget efter det andra. Janne säger att det var synd att de på grund av skador inte kunde göra sig själv rättvisa i finalmatchen, då spelare som Bosse Larsson, Roy Andersson och Staffan Tapper saknades. Tapper bröt en tå några timmar innan matchen och kunde bara spela delar av den.

Varför spela med målvaktshandskar?

Janne, som alltid spelade sina matcher utan målvaktshandskar, berättar att han inför finalmatchen fick frågan från Ronnie Hellström om han kunde spela matchen i handskar, i det märke Ronnie promotade. Janne svarade att han inte spelade i handskar varpå Ronnie sa att du får 1000 kronor om du har dem på dig och det räcker att de ligger vid sidan av målet under matchen. Enligt Janne hade det ändå inte gått att spela i dem, utan sa att de dög nog bäst som trädgårdshandskar.


Europacupfinalen finns på Youtube och om ni tittar noga så ser ni att Janne hade handskarna på sig i spelargången innan matchen och sedan spelar matchen utan handskar.

Hur många målvakter spelar idag utan handskar? Efter åren i MFF spelade Janne några år i HIF och TFF. Han lade handskarna på hyllan 1992 och fortsatte därefter som målvaktstränare. Fantastiskt kul att kunna erbjuda målvaktsträning i samarbete med Janne. I några av årgångar har ledarna redan märkt stor skillnad på målvaktsspelet. Christer Hansson

RALLCO

Vänta inte med att dina besvär ska gå över – boka tid hos oss! Professionell fysioterapiklinik i Höllviken

Rehab av idrottsskador, ortopediska ingrepp, stötvågsbehandling

UTHYRNING & UTBILDNING

Nära samarbete med läkare för röntgen och bedömning

L I F TA R MINIKRANAR STÄLLNINGAR HÄNGSTÄLLNINGAR

W W W. R A L L C O. S E

aktivfysiohollviken.se 0793 40 38 66 11


Vi älskar fotboll ...

F12/F13. Tångvalla den 6 april. Good spirits, trots hagel och snö.

P06/07. 11-manna premiären på härliga Möllevallen slutade med 6-2 vinst. 12


F/P 2014. Äntligen har vi haft premiär på Möllevallen. Samtidigt är vi imponerade och stolta över den fina uppslutning vi haft under hela vintern. Varje söndag har vi samlat ca 20 barn födda 2014 och i mellandagarna hade vi två extrainsatta träningar som avslutades med korv och samling.

Nu ser vi fram emot en vår- och sommarsäsong och hoppas vi får tillfälle att spela lite matcher och cuper med våra duktiga spelare. Men framför allt att fortsätta träffas på våra träningar, som nu utökas till två gånger i veckan.

F10/11. Alltid lika kul med fotboll.

13


Vi älskar fotboll ...

Äntligen matcher igen för F08/09.

När tre regnbågar samtidigt visar att guldet vid slutet = killarna i SFIF:s P11. 14


P13 är taggade inför en ny säsong och att spela sina första seriematcher.

P08. Härligt väder, sol & fotbollsmatchmagi.

P08. Första matchen efter 6 månaders matchuppehåll mot FF Atletiko Malmö. 15


Det finns säkert många härliga minnen bland våra SFIF:are. Vill du dela med dig av en speciell händelse? Har du inte möjlighet att skriva själv hjälper vi dig. Och det behöver inte vara en lång artikel, det räcker med några meningar. Mejla till bianca@epafi.seNågra av oss besöker fortfarande Gothia Cup och drömmer oss tillbaka Utöver otaliga fotbollscuper, inom- och utomhus, är det starkaste SFIF-minnet vår resa till Gothia Cup sommaren 1986 samt fotbollscup i England i mars - med boende i husvagn brrr - tre år senare. Vi fyllde det året 11, 12 och 13 år. Vi bodde i sovsäckar i stora salar på en skola i centrala Göteborg. Om man hittade en telefonkiosk och hade mynt i fickan ringde man hem en gång under veckan. Vi hade inte helt koll på var vår tränare höll hus och vice versa - utom just vid fotbollsmatcherna. Vi minns alla hur vi gick och gick och gick till en av matcherna och kom fram en dryg timme efter utsatt tid. Samtliga matcher förlorade vi stort. Eller vann. Här glider meningarna isär. Detta var med andra ord inte så viktigt. Vi minns i alla fall ett mål mot Finland. Vi var på disco i ett proppfullt Scandinavium, vi besökte Liseberg och vi hade fickpengar. Några av oss besöker fortfarande Gothia Cup varje år och drömmer tillbaka. Vilken upplevelse! Helene Annemark, minnen nedtecknade i december 2020

16


Köp ditt

SFIF PARAPLY på kansliet!

199:-

17


Årets SFIF:are 2020 Christoffer Filippini Under 2020 instiftades ett nytt pris i föreningen, Årets SFIF:are. En utmärkelse som ges till någon som gjort något värdefullt för klubben under året. Det kan t ex vara en ledare, spelare, förälder eller stödmedlem.

Du har ett stort engagemang som tränare i två årgångar (P06/07 & P10) samt spelar själv i Herrlaget?

Det blir mycket fotboll, men det har alltid varit mitt största intresse, så därför spenderar jag gärna alla de timmarna på Möllevallen.

Hinner du med att jobba?

Jodå, inga problem. Jobbar som IT-chef på Midsona och har frihet att strukturera upp det så att allting fungerar. Att komma ner på träningarna är det bästa sättet att rensa huvudet och få ny energi efter en tuff dag på jobbet.

När började du spela fotboll?

Jag började spela i Klagshamn när jag var 9 år. Vi bodde i Gessie Villastad så där fanns inget lag. Några år senare blev jag värvad till Vellinge IF med hjälp av en back läsk och spelade ungdomsfotboll där några år. När jag var 16 flyttade vi till Skanör och då blev det Skanör Falsterbo IF. Under dessa år låg föreningen i div 3 & 4, så konkurrensen var stenhård och jag nådde inte fram till att vara startspelare. Återvände till Vellinge och spelade där några år för att sedan pausa fotbollen. Återupptog den i 25-årsåldern i ett nystartat div 7-lag som hette Sorgenfri Boys, som klättrade i divisionerna och sedan blev det Korpen i laget ”Grabbarna grus”. Lade skorna på hyllan, men tog ner dem igen i början av 2020 då sönerna tjatat i många år och ville ge det en chans igen. Det roligaste med att ha börjat spela igen är få höra tugget, känna drivet och att få spela tillsammans med så många lovande ungdomar. På 90-talet spelade jag fotboll med några av deras pappor. 18

Hur ser du på Herrlaget?

Ett lag med väldigt mycket talang som är väldigt ungt, där jag är lite av åldermannen. Finns ett uppdämt behov av att spela matcher och både tror och hoppas på en framskjuten placering om vi kan få fram det där sista i truppen. Nästa år spelar vi i 5:an.

Det snyggaste målet du gjort?

Har faktiskt 3 att välja på. Som ung spelade jag forward och blev sedan nerflyttad till backen med färre gjorda mål. Men ett skott från halva plan, en språngnick på hörna och att en lagkamrats dåliga avspark framåt ledde till att jag inte kunde spela bollen bakåt utan fick gå framåt istället. Det gick bra, så när bara målvakten återstod rullade jag in bollen.

Favoritlag?

Självklart MFF och sedan Chelsea i Premier League. Tittade mycket på italiensk fotboll på 90-talet, då det fanns ett program på TV3 som hette Uno, kryss, due som visade de matcherna. Spelade alltid in sammandraget av veckans mål och kollade på det som inspiration inför mina egna matcher. Favoritspelaren där var Giuseppe Signori, som öste in mål trots att han inte spelade för favoritlaget i Italien som är Milan.

Hur går det i EM?

Både tror och hoppas att Sverige tar sig vidare från gruppspelet. Många bra nationer som kan vinna, men jag tror på Italien som på något sätt nästan alltid går långt i stora mästerskap.


Linoljefärger BESVÄRAS DU av SMÄRTA i MUSKLER och LEDER? VILL DU FÅ BEHANDLING SNABBT?

Ottossons linoljefärger, oljor, terpentiner och penslar - de goda råden får du på köpet. Vi har öppet när du kan - ring Göran i Skanör 070-575 32 79

Som SFIF-medlem har ni 15% rabatt på naprapatbehandling

Annas Bageri

facebook.com/petershemotradgard

Ljunghusen - öppet alla dagar 040 45 07 50

Stora och små uppdrag inom marknadsföring och reklam www.epafi.se

19


Sen har du även fått en egen parkeringsplats på Möllevallen?

Jo, jag har noterat det och har vid några tillfällen insett att den är ganska bra att ha, då det stått bilar nästan hela vägen upp till Ica och det var bara att glida förbi. Föreningen säger stort tack för ditt engagemang Christoffer och glömmer heller inte bort allt fantastiskt engagemang som finns i våra lag, som gör det möjligt att ha en väl fungerande fotbollsförening på orten. Har du något förslag på en person som ska nomineras till priset för innevarande år? Kontakta föreningen på kansli@sfif.se eller någon i styrelsen. Christer Hansson

Som Årets SFIF:are har du även förmånen att ha en egen parkeringsplats på Möllevallen.

Motivering

Christoffer Filippini är aktiv ledare i både årgång P07 och P10. P07 spelar numera tillsammans med P06/07 och är därmed en gemensam grupp. Som aktiv tränare och ledare för två årgångar lägger han många timmar å föreningens vägnar. Vi har till och med anpassat träningsdagar och tider så att de ligger efter varandra för årgångarna, för att Christoffer ska kunna vara med och hålla i båda lagens träningar. Inför årets säsong så bestämde sig Christoffer för att återuppta sin aktiva fotbollskarriär och började träna med herrlaget under vårsäsongen. 20

Målet var att åtminstone spela en A-lagsmatch. Detta infriades med råge, även om antalet matcher under denna säsong varit färre än vanligt. Utöver att spela egna matcher är Christoffer närvarande och coachar ungdomarnas matcher där så är möjligt, även om äldsta sonen född 2007 har valt att pausa fotbollsspelandet. Christoffer ställer upp och hjälper till med föreningsaktiviteter när möjligheten finns. Vid ett antal tillfällen har han även ordnat med sponsring av varor inför Fotbollsskolan och Möllevallscupen. Christoffer är mycket uppskattad. Han ser varje individ och får alla att växa. Ett föredöme både på och utanför planen.


Medicinsk Massageterapeut Återförsäljare av svensk naturlig hudvård

0768 50 12 50 www.nasetsenergiohalsa.se

Skanörs hamn

Vill du också synas i Möllebladet? Format och priser hittar du på www.sfif.se/Möllebladet 21


Fotbollsskolan - alltid lika populär Det är vår stora förhoppning att även i år kunna genomföra Fotbollsskolan tillsammans med MFF som planerat. Den arrangeras första veckan i augusti (2-5 aug) och blev snabbt fulltecknad med över 160 anmälda till de 120 platserna. En vecka senare i år än tidigare vilket har att göra med tillgången till ledare från MFF. Aktuell vecka finns alla tillgängliga och då hoppas vi återigen på att några gamla storspelare dyker upp tillsammans med yngre. Vi hoppas givetvis också på att det går att genomföra spelarbesök från MFF, som vi blev utan ifjol. Matleverantören är bokad och vi har lärt oss vilka favoritluncherna är och så hoppas vi kunna återinföra populära hamburgare till lunch på torsdagen. Känner du att du vill göra en insats så hör av dig och har du möjlighet att ordna någon sponsring av mat och dryck till luncher och mellanmål, är vi väldigt tacksamma. Hör av dig till kansli@sfif.se Christer Hansson

22

Bilder från 2016


Toppengallerian i Höllviken 040 45 63 93 Officiell sportleverantör till Skanör Falsterbo IF 23


Viktigt med utbildning - för domare, tränare och inom HLR Trots att det inte har varit lätt att anordna utbildningar har vi ändå lyckats genomföra ett antal.

Totalt nästan 40 personer som genomgått utbildningen med insikten, att om du gör rätt så ska ett eller flera revben gå av.

Domarutbildningar har alltid varit populära och så även i år. Tidigare utbildningar har genomförts på Möllevallen med engagerad utbildare och vetgiriga barn. Så icke i år då alla domarutbildningar genomfördes digitalt. Utbildningarna är uppdelade i kategorierna barn- respektive ungdomsdomare och skillnaden är att barndomare dömer 5- och 7-mannamatcher medan ungdomsdomaren även får döma 9-manna.

Det finns en hjärtstartare tillgänglig i klubbhuset, vilket kan vara en livsviktig vetskap att känna till.

Ludwig och Ludvig dömer sin första match

Föreningen är även stolt över att vi erbjudit och genomfört HLR-utbildning för våra ledare. Utbildningen som innehöll både teori och praktik genomfördes i mindre grupper på Möllevallen vid 7 olika tillfällen under april månad. Teorin bestod av film, bilder och bra diskussioner, medan den praktiska biten gick ut på att väcka liv i en docka där gröna dioder visade att du höll rätt tryck och frekvens i kompressionerna. Lös dioderna rött så fick du justera lite i takt och tryck. Det var många som kände av det i armarna efteråt. En nyttig kunskap som kan rädda liv om gör du rätt i en skarp situation. 24

Det enda vi inte har lyckats slutföra är den tränarutbildning som vi påbörjade i höstas, där andra och sista utbildningstillfället ställdes in några dagar innan de skulle genomföras. Förhoppningen är att den kan slutföras under sommaren, för välutbildade ledare är något föreningen strävar efter. Ambitionen är att kunna genomföra ytterligare tränarutbildning till hösten. Christer Hansson


Välkommen till oss! Toppen ICA öppet alla dagar 8-20

(övriga öppettider se nedan) Toppengallerian, Kungstorpsvägen, Höllviken www.toppengallerian.se Följ oss på instagram och Facebook @toppengallerian

0771-450 450

45 20 39

45 65 74

45 71 85

42 49 60

44 40 46

618 91 20

45 15 00

45 00 53

45 00 51

070 841 41 74

45 22 24

hollviken@lecroissant.se

45 63 73

45 50 60

010 452 62 38

070 713 58 03

45 75 81

45 78 10

47 02 08

45 63 93

Apoteket vard 09-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Le Croissant vard 09-20 lörd 10-17 sönd 11-17

En perso n shoppingli-gare upplevels nära dig!e

n i i d´s cosmetics&parfumes

45 19 11

45 63 46

45 83 00

45 08 08

45 73 80

45 39 15

45 39 15

698 93 23

Systembolaget Toppengallerian Evidensia må-fre 10-19 vard 10-20 vard 08-20 lör 10-15 lörd 10-17 lörd 10-17 sönd 11-17 sönd 11-17

Rinse vard 08-20 lörd 10-17 sönd 11-17

Burger King vard 10-23 lörd 10-23 sönd 10-23

Välkomna!

25


Gåsalopp och Möllevallscup - vi får hålla oss till tåls ytterligare ett år

Det är med sorg i hjärtat vi även i år måste ställa in Gåsaloppet. Något annat är inte tänkbart under rådande omständigheter, då det förutom de tävlande lagen brukar samlas tusentals åskådare längs Östergatan och i Skanörs stadskärna. Vi satsar på att köra det 37:e Gåsaloppet 2022 istället. Gott om tid att träna med andra ord. Likaså måste vi även ställa in Möllevallscupen i augusti. Denna härliga cup som blivit så populär och som skapar så mycket god gemenskap även internt i klubben, genom allt engagemang bland alla medlemmar. Ta hand om er! Styrelsen

26


Framtidens Företagshotell Nära Dig. HyrKontor- HyrStol- HyrLokal- HyrLager

VELLINGE BUSINESS PARK

TM

0708-42 10 00 • www.vellingebusinesspark.se

27


Spelprogram & resultat 2021 Du hittar alla matcher och resultat (de som registreras) både för herrarna och våra ungdomslag i kalendern på vår hemsida under sfif.se. Bilder på lyckliga tjejer i F10/11 och killar i P06/07, som äntligen fått spela match.

Appen Min Fotboll Dela matchen, dela upplevelsen

Följ dina lag och få livescore, bilder, video, resultat och tabeller. Rapportera från era matcher och dela spänningen och glädjen! Svenska Fotbollförbundets officiella app. Läs mer på: https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se

Nyckelring hämtar du på kansliet.

Extra bonus till klubben när du använder nyckelringen på ICA Torgboden

Torgboden Falsterbo

28


Tack för att du lägger ditt stämplade kvitto i SFIF:s låda, när du handlar på ICA Supermarket i Skanör. Detta ger extra kronor till föreningen, som kommer våra medlemmar till godo.

VÄLKOMMEN

Varmt tack för att du stödjer våra fotbollstjejer & -killar! och matglädje in för inspiration På ICA Supermarket Skanör sätter vi dig som kund i centrum. Vi satsar stort på färskvaror och på våra manuella kött- och delikatessavdelningar som är en ren fröjd att handla ifrån.

DIN FÄRSKVARUBUTIK I SKANÖR

Skanör

Öppet alla dagar 7–23 • Tel 040-47 02 58 Ombud för

29


Hej - det är vi som är SFIF:s styrelse 2021 Frida Myllenberg ordförande

Louise Falck Edeheim vice ordförande

Driven, kreativ och engagerad fotbollsmamma till Otto i P08. I princip uppväxt bredvid fotbollsplanen då brorsan spelade i SFIF som ung. Därav ett stort fotbollsintresse. Jobbar som egen företagare inom marknadsföring och organisationsutveckling. På fritiden blir det mycket Padel och en och annan golfrunda. Vill gärna bidra med att skapa en naturlig mötesplats i klubben för våra barn och ungdomar.

Engagerad fotbollsmamma i SFIF sedan flera år tillbaka, då mina söner spelar mycket och har många av sina kompisar genom klubben. Arbetar med rekrytering och driver egen verksamhet tillsammans med en kollega sedan ett par år. Jag är uppväxt i Skanör Falsterbo och flyttade tillbaka 2014.

Joakim Hindermith

Per Sunding

En fotbollsintresserad pappa med två spelande barn, har alltid spelat hellre än bra när det gällt mig själv, men gillar att titta på fotboll speciellt när den är bra. Har haft säsongskort både i Manchester för United och i Hamburg på HSV.

Fotbollsälskande psykolog och musiker. Moderklubb: NIKE. Har en pojke i Juniorlaget och är hjälptränare för dem. En A-lagsmatch för SFIF på meritlistan (div IV 2013). En match som brukar benämnas ”Miraklet i Genarp”.

Bianca Davidson

Rutger Hagstad

Har under många år varit engagerad i klubben, bland annat som lagledare för 03:or och juniorer. Nu del av staben för Herrlaget där vår son spelar. Fd tävlingssimmerska som lärt många Näsetbarn att simma. Arbetar med grafisk kommunikation i eget företag. Uppväxt i Skanör och bott här som vuxen sedan 1990. Brinner för att alla som vill, ska få spela fotboll, ha kul och trivas i SFIF.

Fantastiskt kul och motiverande att komma tillbaka till SFIF igen! Jag började spela i den röda tröjan som liten och fick vara med om många härliga år i A-laget. Arbetar sedan många år på PUMA, där jag är Marknadschef för Norden, och har lyckan att få jobba med fotboll på olika plan. Jag brinner för föreningslivet, fotbollen, gemenskapen och ser verkligen fram emot att vara en del av SFIF som klubb.

kassör

ledamot

30

ledamot

ledamot


Karl Lundquist

Lina Laurén

Pappa till Jakob som älskar fotboll och som spelar i P09. Under min uppväxt var jag alltid del av idrottsföreningar och förstår och värdesätter den gemenskap, sammanhållning, men också fostran som en klubbtillhörighet ger. I ett samhälle som tenderar bli mer stillasittande och där utanförskap bland både vuxna och barn ökar, spelar klubbarna en viktig roll för att verka mot denna negativa trend. Min egna meritlista är kort och toppas av en bortlottning som avbytare i det lag som sedan tog ungdoms SM guld i vollyboll. Hellre än bra är ord som präglar min bollsportskarriär. Har högt engagemang och ser fram emot att bidra till att driva SFIF i rätt riktning.

Uppvuxen på Näset och Skanörsbo sedan 2006. Jag är ett stort SFIF fan och mamma till Axel i P09. Tycker att det är lika spännande varje gång jag tittar på SFIF matcher. Jag har inte mycket att ge ute på plan, men vill gärna bidra med att arrangera roliga aktiviteter för våra barn i föreningen.

ledamot

suppleant

Lukas Bergh suppleant

Född, uppvuxen och åter bosatt i Skanör sedan 2009, med ett oerhört stort intresse för fotboll. Spelar numera gubbfotboll, tittar nästan dagligen på fotboll och tränade min sons lag i 5 års tid. Jobbar idag som Försäljningschef på Imperial Logistics och har jobbat med logistik i stort sett hela mitt yrkesliv.

Våra kontaktuppgifter hittar du på sfif.se/Om klubben/Organisation-Styrelse Möllebladet ges ut av Skanör Falsterbo IF och delas ut 3 gånger per år till samtliga hushåll i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen. Upplaga 4 800 Ansvarig utgivare: Frida Myllenberg

Form & produktion: Bianca Davidson Annonser: Bianca Davidson, bianca@epafi.se Omslagsbild: Christer Hansson Övriga bilder: Christer Hansson, Bianca Davidson Maxilia Davidson och privata 31


Skarp Städning Låt Oss. Vi Kan.

Städ- & Servicetjänster 040-608 29 99 www.davego.se

Profile for Skanör Falsterbo IF - SFIF

Möllebladet nr 1 2021 - SFIF - Skanör Falsterbo IF  

Möllebladet nr 1 2021 - SFIF - Skanör Falsterbo IF  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded