Möllebladet nr 1 2016 - SFIF

Page 1

Programtidning för Skanör-Falsterbo Idrottsförening Nr 1/16

Fotboll är kul


Bäste läsare av Möllebladet Nytt fotbollsår Äntligen är fotbollen igång igen, efter ett vad vi fotbollsälskare tycker väldigt långt vinteruppehåll. Visserligen har vi kunnat njuta av internationell fotboll och de sista veckorna även av svensk cupfotboll, men den där riktiga känslan finns inte där innan doften av gräs kittlar våra näsor. Konstgräs Någon invänder kanske att med konstgräsets inträde i fotbollens finrum finns det ingen gräsdoft kvar. Nej, det är sant, och inte är jag glad över att så många lag i allsvenskan spelar på detta plastiga underlag. Självklart bra för lagen i norr som plötsligt fått bättre förhållanden för match och träning, men inte särskilt bra för svensk fotboll i stort. Skillnaden i underlag känns inte bra och inte heller rättvis. Dessutom är jag av den uppfattningen att skaderisken och förslitningen på spelarna ökar med spel på konstgräs. Fotbollssommar Ett intensivt fotbollsår ligger framför oss. Först ska vårsäsongen spelas i de nationella serierna, sedan kommer ett EM för herrar där vi kan glädja oss åt ett svenskt deltagande, tack vare Zlatans avgörande insatser under höstmatcherna. Sedan seriespel igen, innan det är dags för ett OS i Brasilien, där både de svenska damerna och herrarna är

representerade. Spännande, även om det är oklart vilken status det svenska herrlaget kommer att ha, eftersom seriespelet fortsätter på hemmaplan under OS. Hemmaplan SFIF:s egna lag kommer som vanligt att kämpa på Möllevallen. Förhoppningar finns förstås som alltid om framgångar och om en kamp i toppen av tabellen. Att vi alla önskar och hoppas att A-laget ska kunna avancera till division 5 är väl självklart, medan det kanske inte är lika viktigt med placeringarna inom ungdomsfotbollen. Här är det viktigaste att barn och ungdomar har roligt och får utvecklas efter sina egna förutsättningar. Spännande år Mycket spännande ligger framför oss. Ungdomarna ska iväg på cuper i när och fjärran, Gåsalopp ska köras, fotbollsskola hållas och vår egen sommarcup spelas för 5:e gången. Allt detta kräver massor av arbetsinsatser. Vill du hjälpa till? Om så är fallet hör av dig till föreningen på skanor-falsterboif@telia.com så lovar vi ta kontakt.

Välkommen till en ny säsong på Möllevallen / Krister Kjellström

Då är det dags att planera för årets outfit och börja träna! Läs mer på sidan 32

GÅSALOPPET 2016 2


Sugen på att spela fotboll? Är du 5 år eller äldre ...? Varmt välkommen att testa hos oss - vi bjuder på tre träningstillfällen!

Halva året tränar vi på vackra Möllevallens gräsplaner i Skanör och under vinterhalvåret håller vi till på konstgräsplanen vid Tångvallaskolan i Falsterbo, där vi även har tillgång till inomhusträning.

www.sfif.se

a oss gä r

Fotboll för så MÅNGA som möjligt så LÄNGE som möjligt i en så BRA MILJÖ som möjligt

Gill

na

Vi ses! Tränare & ledare i Skanör-Falsterbo Idrottsförening

Foto: Maxilia Davidson • Form: epafi.se

På vår hemsida, sfif.se, hittar du träningstider för våra olika lag. Det går bra att bara dyka upp på träningarna eller om man hellre vill, kontakta ledaren för åldersgruppen. Saknas din åldersgrupp? Anmäl ditt intresse till kansliet, så försöker vi starta upp en grupp.


Ordföranden har ordet 2016 – och vi ser fram emot ett år med mycket fotbollsglädje! Utbildningar Under vintern/förvåren har många av våra ledare tagit chansen att delta i en tränarutbildning. Detta ger vanligtvis mycket nya influenser och vi hoppas att i ännu större utsträckning kunna intressera och engagera våra ungdomar. Vi har också ett gäng ungdomar som gått domarutbildning tidigare i år vilket vi är tacksamma för. Utan domare blir det inga matcher. Våra lag Pojkar har vi igång från 5-åringar upp till 16-åringar. Tyvärr är det ett gap upp till seniorerna men målsättningen är att på sikt kunna täta det. På flicksidan ser det lite tunnare ut. I några av de yngsta åldersgrupperna mixas några få flickor in bland pojkarna. F08/09 har en egen träningsgrupp och målsättningen är att under våren få ihop till en träningsgrupp för flickor födda 10/11 och att årligen kunna fylla på med nya yngre flickgrupper. Prova på Alla är kanske inte lika övertygade om att fotboll är deras grej – men tänk på att man kan PROVA PÅ! För att komma ner och provträna vid några tillfällen krävs inget medlemskap. Kika på SFIF.se och kontakta ledare för aktuell åldersgrupp. Vi är många men vill gärna bli fler! Seriespel I mitten av april drog seriespelet igång och spelprogram för lagen finns på hemsidan. Matcher blir roligare med publik så kom 4

ner och heja fram våra spelare – stora som små! Och glöm inte att våra unga domare också kan behöva höra ett och annat positivt ord. Seniorer I seniorgruppen är ledarstaben i stort oförändrad vilket är glädjande. På spelarsidan har några lämnat och några tillkommit (välkomna!). Spelidén sitter lite djupare och känslan är positiv inför seriestarten mot Bara (som i skrivande stund inte är spelad). Vi ser med tillförsikt fram mot säsongen och jakten på division 5. Evenemang Till sist har vi lite evenemang att beta av under året. Först ut är sommarens Fotbollsskola som i år har lite nytt format. Lite MFF-glans blandat med lite mer traditionella inslag (se sfif.se för mer info). Gåsaloppet går som vanligt av stapeln på midsommarafton. Samla kompisgänget och var med. Eller varför inte hjälpa till med arrangemanget? Du behövs. I augusti är det dags för Möllevallscupen, vårt största enskilda evenemang med 120 lag och över 3000 besökare på Möllevallen. Får inte missas! Året avslutas med traditionella Luciacupen på Tångvallaskolan. Lite mindre format än Möllevallscupen men väl så trevligt.

Väl mött på Möllevallen / Peter Johansson


Trycksaker till rätt pris! MediapoolPrint är ett gäng erfarna människor från den grafiska branschen. Alla med olika egenheter och kunskaper i ett brett kontaktnät av kontrakterade tryckerier och underleverantörer i såväl Sverige som ute i Europa. Vi hjälper dig med allt från det lilla visitkortet och digitaltryck till böcker och kataloger i större volym. Även rulloffset, storformat till mässan, etiketter och förpackningar till dina produkter. – Låt oss ge dig ett bättre pris!

MediapoolPrint Grafisk produktion

mediapoolprint.se

Referenser: IKEA – Aller Media – Preiss Daimler – Duni – Viktväktarna – Melitta – CC Höganäs Byggkeramik – Studentlitteratur – SBM Försäkring – Vileda Professional – KB Väla Centrum – Kulturförvaltiningen Stockholm – BMW, Paulssons Bil – Defa Lightning – Hamilton Design – Skånska Byggvaror – Colorex m fl.


SFIF:s bästa 15-åring 2014 Pristagare Till 2014 års bästa 15-åring har SFIF utsett Mimmi Granborg. Mimmi som detta året fyller 17 år har varit intresserad och spelat fotboll sedan 10-års åldern. Mamma Jessica spelade i SFIF i sin ungdom men förstörde tyvärr sitt knä i en fotbollsmatch. ”Inga skador på mig än så länge”, säger Mimmi. Skola Mimmi går på gymnasiet i Trelleborg, Barn och Fritid, och trivs bra. Hon har precis varit på praktik och arbetat med barn vilket var roligt, men hon är inte säker på vad hon vill syssla med i framtiden. ”Ledar­skap gillar jag”, säger Mimmi och kanske är det något sådant hon siktar på. Vellinge IF Denna säsong spelar Mimmi fotboll i Vellinge IF eftersom underlaget i SkanörFalsterbo inte räcker för ett lag. Förra året hade man ett gemensamt lag där man tränade och spelade både i Vellinge och Skanör. 5 flickor från Skanörslaget fortsätter nu i Vellinge. Mimmi vill fortsätta att spela och har inte tröttnat på sporten. Just nu spelar hon på dispens i F-15 men spelar också i dam U-laget. Position Mimmi spelar mest som mittback, men ibland även som ytterback. Hon är höger-

fotad men använder båda fötterna i spelet. ”Jag gillar lagsporter, att träna och spela med laget”, säger Mimmi. ”Jag tycker också om att se på fotboll, när kompisar spelar eller när MFF spelar”. Trivs Även om Mimmi tycker det är tråkigt att det inte finns tillräckligt med flickor för ett lag i Skanör trivs hon bra i Vellinge.”Vi tränar två gånger i veckan och i vår har det varit ganska mycket styrka och kondition”, säger hon. ”Att det är trevliga tjejer i laget gör det roligare att spela och träna”. Första flicka Mimmi Granborg är den första flickan som får priset som klubbens bästa 15-åring, och hon är verkligen värd priset även om det delas ut först ett år efter det att hon fått det. Kanske kan detta sporra andra flickor på orten att fortsätta med fotbollen så att vi med tiden har ett eget damlag. Stort grattis till Mimmi som erhåller en kopia av vandringspriset, och en inteckning i Roland Anderssons Minnespris.

Lycka till med fotbollen i Vellinge önskar Möllebladet / Krister Kjellström

Sid 8-9

Gill

na

a oss gä r

Skanör Falsterbo IF officiella sida

www.sfif.se 6


7


Seniorerna SFIF Senioransvariga Vi som är ansvariga för seniortruppen är tre ledare som presenteras nedan: Jan Hultman, som är lag ledare för A-laget och tar hand om våra motståndare, domarna och diverse saker runt om spelarna både under match och träningarna. Mats (Teddy) Karlsson är huvudansvarig tränare som står för seniorernas träning och planering runt laget. Här ingår även taktik och laguttagning inför våra matcher. Jag Mihai Pap är assisterande tränare och står Teddy till förfogande i allt vad som gäller seniorerna under matcher och träningar. 2015 Förra året hade vi en målsättning att minst 8

ta en kvalplats till div. 5, men tyvärr missade vi möjligheten med några få poäng. Självklart var det direkt efter säsongen en besvikelse för oss, men vid analysen lite senare insåg vi att resultatet var mer än okey ändå. Vår spelidé tog tid att sätta sig och vi hade ett relativt ungt lag. Inför 2016 Seniorerna har varit igång med vinterträningen sedan den 12 januari och vi ligger bra till träningsmässigt. Inför detta år har vi fått behålla i stort sätt varje spelare och har en bra grund att bygga vidare på. Vi har också lyckats att locka till oss en hel del nyförvärv som gör truppen starkare. Det ser också ljust ut i ungdomslagen där pojkar födda 00 är den åldersgrupp, som är när-


mast seniorlaget. Här har vi redan haft två killar som varit med och tränat med A-laget. Spelsätt Vår fotbollsfilosofi tog tid att implementera hos spelarna förra säsongen. De har börjat vänja sig nu och det ser bättre ut för varje träning. Detta innebär ett spelande lag med mycket bollinnehav och ett ”position” spel, vilket förhoppningsvis ska ge resultat när spelarna tagit det till sig.

erfarenhet för killarna och för oss ledare. Nu är vi inne på andra året tillsammans, vilket gör att vi har en bättre kännedom om både förening och spelare. Vi har även ett reservlag i år, detta är till för att hålla alla spelare i matchform. / Teddy, Pap och Jan

Målsättningen inför 2016? Det är att avancera i seriesystemet upp till div 5, det är en gemensam målsättning hos både ledare och spelare. Vi anser att vi har ett så pass bra spelarmaterial att vi ska klara av detta. Förra året var en bra 9


Nu kör vi äntligen igång fotboll för tjejer födda 2010/2011 Nu har vi startat ett ett nytt tjejfotbollslag i Skanör-Falsterbo IF. Här får tjejerna möjlighet att träffas, leka och spela fotboll tillsammans. Tiden för detta är fredagar klockan 17:30 och vi håller till på Möllevallen. Barnen ska ha med sig vattenflaska och ha benskydd på sig. Anmäl er gärna på www.sfif.se under fliken Anmälan – ny spelare, eller kom bara ner en fredag. SFIF bjuder på tre träningstillfällen.

Har ni frågor eller vill anmäla att ni vill hjälpa till är ni välkomna att kontakta någon av oss. Helene Annemark helene@annemark.se Cecilia Hellström ceciliawilander@hotmail.com Ingrid Thernlund ingrid.thernlund@gmail.com Pelle Goldkuhl per.goldkuhl@seb.dk Vi ses på Möllevallen!

10Sid 12

Pojkar 06 Mycket fotboll Vi är idag 19 st grabbar som älskar fotboll. Under vintern har vi spelat Skåne-VM utomhus, Näset cup samt några inomhuscuper så det har blivit mycket fotboll under den så kallade lågsäsongen. 10-åringar Nu när vi är 10 år ser vi fram emot Halör Cup, även kallad SM för 10-åringar. Den spelas i Höllviken i början på maj, under Kristi Himmelsfärdshelgen. För att vässa oss lite extra till denna cup, har vi plockat

12

in en tränare till, nämligen Stefan “Biffen” Thunell, duktig före detta spelare i Höllvikens div 2 lag. Seriespel I mitten av april kommer seriespelet att dra igång och vi är mycket nöjda med att ha två lag anmälda, så att det blir matcher för alla i truppen. Alla älskar ju matcher! Vi ser fram emot en rolig vårsäsong och att Bajen får en bra start i Allsvenskan. / Patrik Vemmerstad, Daniel Krook, Stefan “Biffen” Thunell


Annons Möllebladet 124x91mm.ai 1 4/7/2016 2:56:44 PM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Idé & Projektering Tillverkning Montage Service & Reparation

040 - 29 40 10 www.skyltcompaniet.se

Få mer tid till fotboll Skaffa vår mobilbank. Välkommen till Swedbank i Vellinge och Höllviken.


Nu kör vi äntligen igång! Nu är det dags för pojkar födda 2011 att få börja spela fotboll i Skanör-Falsterbo IF. Tiden för detta är fredagar klockan 17:3018.30 på Möllevallen. Barnen ska ha med vattenflaska och ha på sig benskydd. Till att börja med ber vi er att gå in på vår hemsida och registrera ert barn, ni hittar detta till vänster på hemsidan http://www.sfif.se/ Anmälan – ny spelare

Vi är ett gäng väldigt taggade tränare som ser fram emot att dra igång detta, har ni frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss. Väl mött! / Tränarna P11 och SFIF

Philip Island – philip.island@atea.se, Henrik Nåslund – hena02@handelsbanken.se, Tobias Lindell - tobias.lindell@kpmg.se, Linn Skyvell – linn_skyvell@yahoo.se, Mikael Wallenman – mikael_wallenman@hotmail.com Andreas Wramdemark - a.wramdemark@hotmail.com 14


ÖPPET MÅNDAG - FREDAG 07.00 - 17.00 LÖRDAGAR 10.00 - 14.00 www.optimera.se

Äntligen! Nu har du möjlighet att få riktigt bredband via fiber till hemmet! Läs mer på www.bredband2.com/skanor-falsterbo

10% till SFIF! Rabattkod: inkast


Tränarutbildning C, ungdom Tränarutbildning Under våren har SFIF genomfört tränarutbildning tillsammans med Skånes fotbollsförbund, som en del av förenings satsning på att höja kunskapsnivån bland våra ledare. SFIFs målsättning är att erbjuda så många som möjligt att träna fotboll i en så bra miljö som möjligt. Vi kommer fortsätta att satsa på utbildning av våra tränare för leva upp till vår målsättning. Ungdom Tränarutbildning C ungdom, är det första steget i Svenska fotbollsförbundets utbildningsstege, och riktar sig framför allt till de ledare, som arbetar med barn från 6-12 år. Kursen är uppdelad på två utbildningstillfällen där teori och praktik blandas. Utbildningen hölls 16

av Sven Sjunnesson från Skånes fotbollsförbund. Sven är själv aktiv ledare i LB0, men arbetar även med utbildning i Skånes fotbollsförbund. 18 ledare från SFIF genomförde utbildningen denna gång. Omdöme Philip Island en av våra nya ledare i klubben skriver följande om kursen: ”Kursen var mycket bra. En utmärkt blandning av teori och praktik. Dessutom väldigt nyttigt att sitta tillsammans med andra SFIF tränare och höra hur dom tänker och agerar i vissa situationer. Vi diskuterade mycket om barns förutsättningar såväl fysiskt som psykiskt, att det är viktigt att alla får chans att utvecklas oavsett vilken nivå man är på. Utbildningen utgick mycket från att alla


övningar man gör ska ha ett syfte och att hela träningen gärna ska ha en röd tråd.” Praktik Philip fortsätter: ”Otroligt värdefullt att i praktiken själva få planera träningar och utföra dem. När man sen tillsammans reflekterar över övningar man gjort, inser man hur viktigt det är att förbereda träningarna och se till att instruktionerna är tydliga och enkla.” Lek och lärande ”Tycker vi fått en gedigen grund att stå på i kunskapen om själva spelet och hur man organiserar roliga, enkla och genomtänkta träningspass. Vi har fått lära oss hur man stimulerar barns och ungdomars lärande och hur man bäst kommunicerar och leder dem i deras utveckling. Vi har även fått lära oss vad leken betyder för lärandet och hur man skapar en varm och trygg miljö där varje enskild spelare står i centrum och alla spelare är lika viktiga.” Bra grund Philip avslutar: ”Utbildningen har gett oss

en väldigt bra grund och trygghet i hur vi ska bemöta barnen i SFIF. Vi har fått massor av bra verktyg att använda oss av för att utveckla barnen. Våra barn och ungdomar har rätt till en god och omtänksam vägledning in i fotbollen där var och en respekteras och bemöts på allra bästa sätt utifrån sina egna förutsättningar och behov.” Ny åldersgrupp Philip kommer tillsammans med 9 tränarkollegor, som även de gick utbildningen, leda den nya åldersgruppen P/F 11, som SFIF drar i gång träningen för i vår. Ett lag flickor födda 2010/2011 och ett lag pojkar födda 2011. Denna åldersgrupp kommer att ha 10 motiverade ledare, som kommer att ge dem en stålande start på deras fotbollskarriärer. Är du ledare i SFIF och inte gått Tränarutbildning C ungdom eller är intresserad av att gå någon annan utbildning kontakta Ungdomsansvarig Daniel Måhl. / Daniel Måhl Ungdomsansvarig SFIF och Philip Island ledare P11

Sommarträna på Formtoppen!

Formtoppen Höllviken & Skanör | 040-45 48 42 | www.formtoppen.nu 17


Flickor födda 08-09 Teknik och match Året med flickorna födda 08-09 har startat inomhus, med mycket teknikträning och ännu mer matchträning. Utomhussäsongen kommer vi att börja med lite matcher mot tjejlaget i Höllviken. Vi har också anmält oss till Möllevallscupen. Nya matchställ Vi har beställt matchställ och detta ser vi mycket fram emot, både stora och små. Vi har sett en enorm framgång i spelförståelse och teamkänslan i laget, något vi jobbar mycket med på varje träning.

18

Glädje Men mest av allt har vi himla kul tillsammans. Vi är samma grupp tjejer som tidigare och välkomnar alltid fler tjejer som vill prova på att spela med detta fantastiska lag i åldersgruppen 08-09. Utomhusträning Utomhusträningen på Möllevallen är igång och vi tränar på fredagar mellan 17.30–18.30. / För ledarna Therese


Nu har vi smycken från Michael Kors i butiken.

Välkommen in och förälska dig!

Lokal bank nära dig Handelsbanken Skanör

www.handelsbanken.se/skanor

Behöver du hjälp med en annons till Möllebladet?

kontakta bianca@epafi.se • 0707 97 50 91

Stora och små uppdrag inom marknadsföring och reklam


Möllevallscupen 2016 Boka Boka in den 13-14 augusti i almanackan för då spelas den femte upplagan av Möllevallscupen. Ett arrangemang som på några år har vuxit till en av de största cuperna som anordnas i kommunen. 2016 spelas cupen för pojkar födda 2004 till 2009. Extra kul är att vi i år har cup premiär för flickor, då vi har spel för våra yngsta flicklag som är födda 2008 och 2009. Många lag Vi räknar med uppemot 120 deltagande 20

Sid 20-21

lag, något fler än de 102 som deltog i fjol. I skrivande stund är det drygt 90 lag anmälda och någon klass är redan fulltecknad med ett antal lag på reservlistan. Ett flertal danska lag är anmälda och vi har fått flera förfrågningar från lag utanför Skåne. Frivilliga Cupen som helhet beräknas locka cirka 3000 besökare under helgen och som alltid vid stora arrangemang behövs det frivilliga krafter. Många har barn som ska delta i cupen och de gör en stor insats, men vi


hoppas även på att icke deltagande spelare och deras föräldrar, kan bidra med en arbetsinsats på några timmar. Stöd Samtidigt hoppas vi kunna behålla merparten av de utställare och samarbetspartners som deltagit tidigare år. Vi hoppas att fler besökare gör det mer attraktivt att synas i samband med cupen. Väder Hur många cuper kan erbjuda en så

fantastisk miljö som vi har runt Möllevallen? Många lag tog i samband med deltagandet chansen, att tillbringa några timmar på stranden. Allt annat än vackert väder under helgen är förbjudet. Fotbollsglädje Oavsett fotbollsintresse, rekommenderar vi ett besök på Möllevallen denna helg, för att uppleva den glädje och stämning, som sådana stora evenemang för med sig. / Styrelsen 21


SFIF:s bäste 15-åring 2015 Trivs Andreas trivs i skolan och gillar de flesta ämnen även om idrott och matematik nog är favoritämnena. Till hösten börjar han på Sundsgymnasiet och den nyöppnade linjen med fotbollsinriktning. Intressen Fotbollen är extremt kul, att få vara med kompisar på träning och i matcher. Skola, kompisar, lite golf, men den mesta fritiden läggs på fotboll. Antingen på träning och match eller genom att han läser om eller tittar på fotboll. ”Premier League framför allt, där jag håller på Tottenham, framför allt efter att jag varit på White Heart Lane och sett laget”. I Sverige är det MFF som gäller!

Årets 15-åring Andreas Hansson heter SFIF:s bäste 15åring 2015. Andreas som från början inte var särskilt sugen på att spela boll och nästan fick tvingas ner på träningar, brinner idag för fotbollen. ”Jag gillar sport i allmänhet, spelar lite golf men det är fotbollen som gäller”, säger han.

Cuper Att delta i olika cuper är något som Andreas uppskattar. Under två år har laget varit på Gothia Cup i Göteborg och det har varit en upplevelse. Att laget haft lite otur i lottningen och båda åren, först i B-slutspelet 2014 och sedan i A-slutspelet 2015, fått möta de slutliga segrarna förstör inte upplevelsen. I vår bär det iväg mot Danmark för en cup under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Styrkor som spelare God spelförståelse, snabb, tvåfotad och en bra passningsspelare, lång men inte särskilt bra på huvudet, ja så beskriver Andreas sig själv som spelare. ”Jag måste bli bättre på huvudet”, säger han. Andreas spelar mest mittback, men är inte främmande för att spela på innermittfältet eller i anfallet heller. I det avseendet verkar han brås på morbror Fredrik Kastensson som i många år spelade mittback i SFIF, men som avslutade karriären som vass målskytt.

Framtiden Under förra året deltog Andreas i tolv av fjorton LTU träffar (LTU= lokal talangutveckling) och ser fram emot årets träningar. Förhoppningsvis blir det också under säsongen möjlighet att få träna med seniorlaget vid några tillfällen. Stort grattis till Andreas till utmärkelsen och till inteckningen i Roland Anderssons minnespris säger Möllebladet och önskar Andreas lycka till med fotbollen och livet. / Krister Kjellström

22A-lagets spelprogram 2016 Datum Tid Match Resultat Vårsäsong 2016-04-09

14.00

Bara GOIF SFIF

2016-04-16

14.00

2016-04-23

13.00

2016-04-30

14.00

2016-05-07

14.00

2016-05 14

13.00

2016-05-21

12.00

2016-05-24

19.00

2016-05-28

13.00

2016-06-04

14.00

2016.06-11

13.00

2016-06-18

14.00

2016-06-23

19.00 Västra Ingelstad SFIF

-

2016-08-06

14.00

-

2016-08-13

13.30

2016-08-20

14.00

2016-08-25

19.00

2016-09-04

14.00

2016-09-11

14.00

2016-09-17

14.00

2016-09-25

13.00

2016-10-02

15.00

SFIF Västa Ingelstad Holmeja IS

3-2 1-1

SFIF

4-0

SFIF Skivarps GOIF

1-2

Gylle AIF SFIF SFIF L. Beddinge BK BK Skansen SFIF SFIF Klågerups GIF Anderslöv SFIF SFIF Gislövs IF Janstorps AIF SFIF SFIF Bara GOIF

0-5 -

Höstsäsong

Sid 2Sid 26 24

SFIF Holmeja IS Skivarps GOIF SFIF SFIF Gylle AIF L.Beddinge SFIF SFIF BK Skansen Klågerup SFIF SFIF Anderslöv

Gislövs IF SFIF SFIF Janstorps AIF

-


Linoljefärger Ottossons linoljefärger, oljor, terpentiner och penslar - de goda råden får du på köpet. Vi har öppet när du kan - ring Göran i Skanör 070-575 32 79

Allt i fisk och delikatesser – Färsk fisk från egen båt –

gelateria • bar • enoteca

Mellangatan 47 Skanör 040 474026

Skanörs hamn | 040 47 96 08 ICA Toppen, Höllviken | 040 45 78 10

www.stromsbilverkstad.com _____________________________________

info@aldo.se www.aldo.se

since 1947

Blästergatan 5 212 22 Malmö +46 40 186440 +46 40 186450 ____________________________________

0410-15380


P03 Välkommen Vi fortsätter att bygga laget och startade upp säsongen med ett antal träningsmatcher. Nytt för i år är att vi spelar 9-manna i seriespelet. Är du sugen på att prova hos oss är du varmt välkommen. Kontaktuppgifter och träningstider finns på hemsidan.

Aktiviteter I P03 gör vi mer än att spela fotboll. I vår planerar vi för ännu en FIFA 16 turnering och pizzakväll. När det blir varmare ska vi både spela beachfotboll och kolla in vrak utanför Skanörs hamn. Någon MFF match lär det kanske också bli. / Ledarna för P03

Fotboll för så MÅNGA som möjligt så LÄNGE som möjligt i en så BRA MILJÖ som möjligt 26


Karlskrona: 0455-30 85 40

Malmรถ: 040-93 00 14

www.rallco.se

Uthyrning - Alla typer av liftar - Upp till 52m

SPECIALIST Pร LIFTAR


SFIF:s styrelse 2016 Mårten Tenghagen, suppleant

Idrottsfantast som är fotbollsfostrad i Kiaby IF och Kristianstads FF på Skånes östra sida. Skanörsbo sedan 2003 och representerade själv SFIF under några år i mitten av 2000-talet. Förflutet som ungdomsledare i P/F-05, men nu i huvudsak en aktiv förälder.

Per Sunding, ledamot

Fotbollsälskande musiker, psykolog och Oldboys spelare. Moderklubb: GIF NIKE Har en pojke i P-04. En A-lagsmatch i SFIF på meritlistan, ”Miraklet i Genarp 2013”.

Bianca Davidson, suppleant

Företagsam fotbollsmamma i P03 där vår son spelar. Fd tävlingssimmerska som lärt många Näsetbarn att simma.

Christer Hansson, kassör

Kassör med mångårig bankerfarenhet. Aktiv som ledare i föreningens P-00 lag där sonen spelar. Dotter som spelat i klubbens F02-lag. Fotbollsförflutet i Malmöklubben IF Allians och håller på Tottenham sedan slutet på 70-talet.

Anders Wiberg, ledamot

Är en väldigt idrottsintresserad person med ett särskilt stort fotbollsintresse. Egna erfarenheter från division 3, 4 och 5. Favoritlaget är AIK. Är också intresserad av engelsk fotboll där Liverpool är laget som gäller. Har egna barn som spelar i SFIF.

Peter Johansson. Ordförande,

Näst intill livslång Skanör-Falsterbo bo och SFIF:are i nästan lika många år. Bakgrund som ungdomsspelare, seniorspelare, och ledare/tränare för både pojk- och flicklag (2 döttrar). Springer numera mer utanför planen än på planen. Håller hjälplig koll på FC Rosengård, Malmö FF och Arsenal (sedan Malcolm ”Supermac” Macdonalds dagar). 28

Daniel Måhl, V.ordf, Ungdomsansvarig

Utbildad ekonom som arbetar med barn och ungdomar i skolan. Stort intresse av träning och sport. Spelade fotboll tills jag var 15 år. Efter en lång paus kom jag tillbaka för 5 år sedan, som tränare. Ungdomsansvarig i SFIF och arbetar efter ledorden: Så många som möjligt så länge som möjligt.

Christian Blomström, sekreterare,

Entusiastisk fotbollsfantast som varit del av föreningslivet sedan barnsben. Tränare för P08. Tillhör den gyllene Tipsextrageneration och följer således Premier League men även Allsvenskan och framförallt MFF.

Fredrik Backman, ledamot,

Många år i föreningen, både som spelare, ungdomstränare och styrelsemedlem.

Tack Ett stort tack till John Keding, Philip Island och Ann Persson för gjorda insatser i styrelsen under 2015. Förhoppningsvis finns de kvar i olika positioner i föreningen även om det civila tyvärr hindrar dem från att delta i styrelsearbetet för tillfället. Samtidigt hälsar vi Per Sunding, Mårten Tenghagen och Anders Wiberg välkomna till styrelsen i SFIF. Vi är övertygade om att ni har mycket att tillföra föreningen och styrelsearbetet. Lycka till! / Styrelsen

Sid 31


VÅRDCENTRALEN FÖR HELA FAMILJEN NÄSETS LÄKARGRUPP

Höllviken 040-45 96 40 Skanör 040-45 92 30 Sjukgymnastik 040-45 96 41

WWW.HOTPINKCOOLBLUE.COM

www.nasetslakargrupp.se

revision | redovisning | rådgivning 040 45 91 90 www. scaniarevisorer.se

DIN BÄSTA CYKELAFFÄR!

040-45 09 34 • www.hollvikencykel.se


Onödig vetande men visste du att: * Sensationen Leicester City FC, som seriesegrare var spelade till oddset 5000 gånger insatsen innan säsongen startade? Nu leder de serien med 7 poäng och 5 matcher kvar. * Som jämförelse UniBet betalar 1501 gånger insatsen om Falkenberg vinner Allsvenskan? * MFF:s arena, Swedbank stadium, utsetts till Sveriges bästa arena av de allsvenska fansen i tidskriften Offside? Närhet till planen, bra sikt, många toaletter och trevliga publikvärdar är viktiga anledningar. * Även om man inte gillar konstgräs måste man nog inse att det gett norrlandslagen en möjlighet att konkurrera på bättre sätt, alla tre på konstgräs? Idag spelar Gefle, Sundsvall och Östersund i allsvenskan. * Degerfors mittback Boris Lumbana var med i melodifestival finalen under namnet Boris René? Med melodin ”Put your love on me” kom han på 10:e plats. * En del har högre tankar om sig själv än vad som är nyttigt? AIK:s Dickson Etuhu lär enligt uppgift ha hotat en dörrvakt med ”I´m fucking famous, if you touch me you´re a dead man”, efter en krognatt vid Stureplan. Bra reklam för föreningen? * Filmen ”DEN UNGE ZLATAN” verkligen är sevärd? Har du inte sett den tycker Möllebladet att du ska göra det. Ger en bra bild om hur Zlatan blev den han är. * PSG:s målsnitt säsongen 2016 utan Zlatan på plan, är 1,17 mål per match, med honom på plan är det 2,92 mål per match. Någon som fortfarande betvivlar hans storhet som fotbollspelare? * Michael Ahrtzing fortfarande spelar i vårt A-lag? Kan kanslist Nibb uppdatera Möllebladet om hur många matcher pojken har gjort för SFIF, det måste vara många nu. * Många av våra juniorer antingen slutar eller spelar i Höllviken? Tråkigt när de skulle behövas i SFIF. * SFIF fyller 90 år om två år, 2018? Det är ett tag sedan föreningen bildades 1928.

30


Ett stort varmt tack till alla som hj채lpte till!

31


Laddad inför Gåsaloppet 2016? 33:e året Ni glömmer väl inte att anmäla er till en av sommarens stora händelser i Skanör, Gåsaloppet 2016! Loppet körs på Östergatan från Apoteket till Rådhuset. 757,1 meter med 6 personer på 2 skidor. Gåsaloppet startades av Gåsamålaren Hasse Andersson och körs i år för 33 gången.

32

Info och anmälan Info om loppet hittar du på SFIF:s hemsida www.sfif.se Start på Midsommarafton klockan 12.30 prick. Förra året var över 20 lag med i tävlingen. Vill ni inte tävla hoppas vi att ni finns på plats som publik, och hjälper till att göra tävlingen till en riktig folkfest.


MÖLLEBLADET 2016 Frekvens: resterande 3 nummer (4 nr/år) 4-färg: inkluderad i pris Upplaga: 3 500 ex Utgivningsplan: juli, september, november Distribution: alla hushåll i Skanör Falsterbo, turistbyrån m fl Annonsproduktion: enklare annonsproduktion ingår

Annonspriser (inkl moms) gäller för 3 nummer Matchboll/logo

50x30 mm

850 kr

1/8-sida

59x43 mm

1 700 kr

Logo med länk på hemsida

1/4-sida

59x91 mm

3 400 kr

Logo med länk på hemsida

1/2-sida

124x91 mm

5 950 kr

Logo med länk på hemsida

Helsida

124x190 mm

8 500 kr

Logo med länk på hemsida både på partnersida samt i högerspalt

Bilagor

mot offert

Annonsbokning och material Krister Kjellström, fam.kjellstrom@bredband2.com Bianca Davidson, bianca@epafi.se, 0707 97 50 91 Annonsproduktion Bianca Davidson, bianca@epafi.se, 0707 97 50 91

www.sfif.se


VÄLKOMMEN in för inspiration och matglädje På ICA Supermarket Skanör sätter vi dig som kund i centrum. Vi satsar stort på färskvaror och på våra manuella kött- och delikatessavdelningar som är en ren fröjd att handla ifrån.

DIN FÄRSKVARUBUTIK I SKANÖR

Skanör

Öppet alla dagar 7–23 • Tel 040-47 02 58 Ombud för


Öppet till kl. 20 alla vardagar! Lördagar 10-17 · Söndagar 11-17 Systembolaget mån-ons till 18, tor-fre till 19, lör till 15 Toppengallerian, Kungstorpsvägen, Höllviken www.toppengallerian.se

0771-450 450

45 65 74

45 71 85

47 33 58

Bankomat

45 20 39

42 49 60

010 510 13 33

Layout

Date: 22.10.2012

60 mm

Job: In Vogue Model: Etiket Size: 60x40 mm Colours:

40 mm

Black

Notes/Preview:

skor dam b arn he rr

618 91 20

45 74 71

45 78 10

45 22 24

45 15 00

Din personliga shoppinggalleria nära dig!

45 00 53

45 00 51 W & CO Packaging är tillsammans med Scan Lux Packaging idag en av Skandinaviens ledande leverantörer av detaljemballage. Med kunder som ECCO, Skoringen, BR och Bestsellerkoncernen producerar vi för några av de största detaljkedjor i Skandinavien. Vi handterar hela logistiken med både lager och distribution ttill alla butiker. Caroline Vi erbjuder kundutvecklad webshop, så alla Era butiker kan handla 24 tim/dygn.

45 63 73

Louise Svendsen, Grafiker · Alexander Sakharoff, Mediegrafikerelev · Scan Lux Packaging A/S · +45 48 22 29

45 50 60

n i i d´s cosmetics&parfumes

010 452 62 38

45 83 00

600 fria p-platser!

45 43 80

45 19 11

45 63 46

45 75 81

13 99 11

45 18 00

45 08 08

47 02 08

Välkomna!

spelbutik 45 63 93

45 39 15

45 39 15

www.scanlux.se


Hemma på Näset

Mötesplatsen på Näset Östra Fädriften 45 Höllviken 040-45 01 60 www.mhus.se info@mhus.se