Sitruunan syksy 2024

Page 1

SYKSY 24

KEVÄÄN 2024 UUTUUDET

Pidätämme oikeudet ennakkotietojen mahdollisiin muutoksiin. Ajantasaisimmat tiedot löydät aina verkkosivuiltamme www.sitruunakustannus.fi.

Sitruuna Kustannus Oy Päivärinteentie 1 A 8 04250 Kerava

Kustantaja Ritva Holmström p. 044 039 9013 ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

Operatiivinen assistentti, äänikirjatuotanto Johanna Hulkko p. 040 521 7699 johanna@sitruunakustannus.fi

SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS
FB @SitruunaKustannus IG @sitruunakustannus

TIETOKIRJAT

POKKARIT

LASTENKIRJAT
Kaija Koirikivi - Leena-Kaisa Laakso Ihania irlantilaisneuleita

Ihmeellinen, väkevä ja armoton romaani

”Varpusen ääni on ainutlaatuinen ja koskettava.

- The Guardian

Syyskuu

Englanninkielinen alkuteos Sparrow Suomentanut Risto Mikkonen

Sidottu | n. 500 s. | KL 84.2

ISBN 978-952-409-000-1

4
SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

Varpunen

Yksi vaikuttavimmista ja mieleenpainuvimmista hahmoista viimeaikaisessa kaunokirjallisuudessa. Tämä on

Varpunen.

Jacob asuu bordellissa. Hänen syntyperäänsä ei kukaan tiedä. Jacob on varpunen, joka laulaa ilman syytä ja pyrähtää pakoon vaikeuksista. Hänen maailmansa on keittiö, yrteille tuoksuva puutarha, meluisa ja vaarallinen kapakka sekä mystinen yläkerta, jossa sudet – prostituoidut ja orjat – hoitavat asioitansa.

Jacobin päivät kuluvat keittiössä kuunnellen rakastetun ”äitinsä” Euterpen tarinoita, juosten asioilla tämän rakastajan, kokin, puolesta, väistellen bordellin valvojan väkivaltaisia lyöntejä ja vanhimman prostituoidun, Melpomenen, juonitteluja.

James Hynes kuljettaa lukijan elävästi muinaisen Rooman kaupungin Carthago Novan armottomille toreille, kaduille, kujille ja temppeleihin. Varpunen muistuttaa meitä siitä, miten suuri ja loistava imperiumi rakennettiin kukoistukseensa hänen kaltaistensa orjien työllä.

JAMES HYNES on kotoisin Michiganista ja asuu nykyään Austinissa, Texasissa. Hän on opiskellut Michiganin sekä Iowan yliopistoissa kirjoittamista ja myöhemmin opettanut luovaa kirjoittamista eri yliopistoissa. Hänen kirja-arvioitaan ja esseitään on julkaistu mm. The Washington Postissa ja The New York Timesissa.

Minä Jaakob, ei-kenenkään-poika, ei-kenenkään-isä, ei-kenenkään-rakastama, orja, huora, persepoika, eunukki, murhaaja, sutenööri, mahdollisesti juutalainen, mahdollisesti syyrialainen, mahdollisesti Niilin lietettä, työläinen, työnjohtaja, rampa, keuhkotautipotilas, hylätty omistusesine, kulunut ajopuun kappale, jonka vetäytyvä vuorovesi on jättänyt rannalle, ainoa asukas kuolevan keisarikunnan hylätyn provinssin autiossa kaupungissa, kirjoitin muistiin tämän elämäntarinani. Tarina ei tule saamaan päätöstään, sillä kukapa minun loppuni kirjoittaisi ylös?

5
JAMES HYNES www.jameshynes.com
Kuva: Mimi Mayer

Todellisiin tapahtumiin pohjautuva

6
Elokuu Englanninkielinen alkuteos Dust Child Suomentanut Elina Salonen Sidottu | n. 350 s. | KL 84.2 ISBN 978-952-409-042-1 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

Missä tuhka kukkii

Sydäntäsärkevä tarina menetetyistä ihanteista, omistautumisesta ja anteeksiannosta

Vietnam 1969. Sisarukset Trang ja Quynh lähtevät maaseutukylästään Saigoniin löytääkseen töitä. He päätyvät yhteen kaupungin monista baareista, jossa he viihdyttävät amerikkalaissotilaita maksua vastaan. Sodan lähestyessä kaupunkia Trang tempautuu romanssiin amerikkalaisen helikopterilentäjän kanssa.

Vuosi 2016. Orpo Phong, mustan amerikkalaisen sotilaan ja tuntemattoman vietnamilaisen naisen poika, päättää etsiä vanhempansa. Orpokodin eteen hylättyä Phongia on nimitelty koko hänen elämänsä ajan elämän tomuksi, äpäräksi, mustan Amerikan imperialistiksi, vihollisen lapseksi. Hän toivoo voivansa jättää kurjan elämänsä Vietnamissa ja päästä Yhdysvaltoihin. Samoihin aikoihin amerikkalaisveteraani Dan palaa Vietnamiin vaimonsa kanssa. Hän haluaa kohdata menneisyyden salaisuudet ja toivoo löytävänsä vihdoinkin rauhan itsensä kanssa.

Menneisyys ja nykyhetki kietoutuvat yhteen tässä unohtumattomassa ja runollisessa tarinassa, jossa päähenkilöt joutuvat kohtaamaan sodan aikana tehtyjen päätöstensä seuraukset – päätösten, jotka pakottavat heidät tutkimaan sisimpäänsä ja löytämään yhteisen maaperän rotujen, sukupolvien, kulttuurien ja kielten yli. Missä tuhka kukkii kertoo unohtumattoman ja syvällisen tarinan siitä, miten he, jotka perivät tragedian, voivat uudelleen määritellä kohtalonsa rakkauden, viisauden, myötätunnon, rohkeuden ja ilon avulla.

Tunteita herättävä teos aiheesta, josta on kirjoitettu liian vähän.

- Kirkus Review

NGUYỄN PHAN QUẾ MAI on palkittu vietnamilainen kirjailija, kääntäjä ja luovan kirjoittamisen tohtori. Forbes Vietnam on listannut hänet 20 inspiroivan naisen joukkoon vuonna 2021. Nguyen Phanilla on koti sekä Vietnamissa että Kirgisiassa, joissa hän asuu yhdessä aviomiehensä ja kahden poikansa kanssa. Hänen kirjojaan on julkaistu useilla kymmenillä kielillä.

www.nguyenphanquemai.com FB @quemai.nguyenphan IG @nguyenphanquemai_ X @nguyen_p_quemai

7
NGUYỄN PHAN QUẾ MAI
Kuva: Tapu Javeri
Aiemmin julkaistu

Mitä tapahtui Agatha Christielle?

”Nerokas.

- The Washington Post

8
SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS Elokuu Englanninkielinen alkuteos The Mystery of Mrs. Christie Suomentanut Hanni Salovaara Sidottu | n. 300 s. | KL 84.2 ISBN 978-952-409-030-8

Agatha Christien arvoitus

Jännittävä tulkinta yhdestä kirjallisuushistorian tunnetuimmasta

tapahtumasta: Agatha Christien salaperäinen yhdentoista päivän katoaminen vuonna 1926.

Joulukuussa 1926 Agatha Christie katoaa. Rikostutkijat löytävät hänen tyhjän autonsa syvän ja synkän lammen rannalta. Ainoat jäljet ovat renkaanjäljet sekä autoon jätetty turkistakki, mikä vaikuttaa oudolta kylmänä yönä. Agathan aviomies ja tytär eivät tiedä mitään hänen olinpaikastaan, ja niin Englannissa käynnistyy ennennäkemättömän laaja etsintä nousevan salapoliisikirjailijan löytämiseksi. Yksitoista päivää myöhemmin Agatha palaa takaisin yhtä salaperäisesti kuin katosikin. Selitykseksi hän kertoo muistinmenetyksen – ei mitään muuta.

Nuo yksitoista päivää ovat pysyneet arvoituksena näihin päiviin asti. Marie Benedict kuljettaa meidät Agatha Christien maailmaan ja menneisyyden varjoihin. Miksi niin nerokas kirjailija kuin Agatha Christie joutui niin synkkien tapahtumien keskipisteeseen? Mikä on totta, ja mikä ei? Mikä osuus tapahtumiin oli Agathan uskottomalla aviomiehellä, ja mitä hän jätti kertomatta rikostutkijoille?

Agatha Christien mestarillisten romaanien suosio on kestänyt aikaa, mutta hänen oma kertomaton tarinansa on jäänyt ehkä kaikkein suurimmaksi arvoitukseksi.

”Juonenkäänteitä, yllätyksiä ja loppuratkaisu, joka loksauttaa leuat. Tämä murhamysteeri tekee ehdottomasti oikeutta kuuluisalle sankarittarelleen.

- Kirjailija Lisa Wingate

MARIE BENEDICT on asianajaja. Hän on opiskellut myös historiaa ja taidehistoriaa. Benedict on kirjoittanut useita menestyskirjoja historian kiehtovista, merkittävistä mutta unohdetuista naisista.

www.authormariebenedict.com

IG @authormariebenedict

FB @authormariebenedict

9
MARIE BENEDICT
Kuva : Anthony Musmanno Aiemmin julkaistu

Tervetuloa

”Lukunautinto.

- Independent

10 Lokakuu Englanninkieinen alkuteos Broadway Butterfly Suomentanut Elina Salonen Sidottu | n. 350 sivua | KL 84.2 ISBN 978-952-409-033-9 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS / TRUE CRIME
glamouria uhkuvaan ja vaaralliseen
säkenöivään,
1920-luvun New Yorkiin

Broadwayn perhonen

Tositapahtumiin perustuva rikostarina manhattanilaisen nuoren naisen ratkaisemattomasta murhasta vuonna 1923

Manhattan, 1923. Skandaalinkäryinen nuori nainen Dot King löydetään kuolleena ylellisestä sängystään. Sängyn vieressä on pullo kloroformia ja hänen jalokivensä on ryöstetty. Murhaotsikot valtaavat kaupungin. Daily News -lehden rikostoimittaja Julia Harpman janoaa uutista miesvaltaisella alalla ja hän ryhtyy selvittämään totuutta. Jäljet johtavat Broadwayn parrasvaloista sen synkkään alamaailmaan ja maan vaikutusvaltaisimpien miesten juonittelujen keskelle. Se, mitä Julia saa selville, saattaa olla jopa murhaa vaarallisempaa…

Broadwayn perhonen on mehukas tositapahtumiin perustuva romaani, joka pohjautuu yhteen villin jazz-aikakauden pahamaineisimmista ratkaisemattomista murhista, jossa valta, politiikka ja salaisuudet salakavalasti hautaavat totuuden.

SARA DIVELLO on true-crime -kirjailija ja Mystery and Thriller Mavens -kirjailijahaastattelusarjan perustaja ja juontaja. Hän toimii myös sosiaalisen median strategiajohtajana International Thriller Writers -yhdistyksessä. Sara on esiintynyt useilla TV-kanavilla ja hänen artikkeleitaan on julkaistu mm. Marie Clairessa, Ellessä ja Cosmopolitanissa. Vapaa-ajallaan Sara rakastaa kokkaamista (ja syömistä!), puutarhanhoitoa ja rauhallisia kävelylenkkejä miehensä ja heidän rakkaan rescuekoiransa, Peludan, kanssa.

www.saradivello.com

”Historiallisen true crimen ja 1920-luvulle sijoittuvien tarinoiden ystävät rakastavat tätä.

- Publishers Weekly

IG @saradivello FB @AuthorSaraDiVello

11
SARA DIVELLO

”Jännittävä mysteeri.

- Kirjailija Elly Griffits

Wadia ratkoo

12 Elokuu Englanninkielinen alkuteos Midnight at Malabar House Suomentanut Inka Parpola Liepeellinen flexi | n. 350 sivua | KL 84.2 ISBN 978-952-409-039-1 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS / COSY CRIME Intian ensimmäinen naisetsivä
Persis

Kuolema koittaa keskiyöllä

Tervetuloa Malabar Houseenpaikkaan, jonne kukaan ei halua

Bombay, uudenvuoden aatto, 1949. Kun Intia juhlii historiallisen uuden vuosikymmenen tuloa, komisario Persis Wadia vartioi valppaana Malabar Housen kellarissa – paikassa, jonne kukaan kaupungin poliisi ei halua töihin. Hän on Intian ensimmäinen naispuolinen rikostutkija ja nyt hänet on tuomittu yövuoroon. Kun poliisiaseman puhelin soi ja hänelle kerrotaan merkittävän englantilaisen diplomaatin, Sir James Herriotin, murhasta, maan sensaatiomaisin tapaus tipahtaa suoraan hänen syliinsä.

Kun vuosi 1950 valkenee ja Intia valmistautuu maailman suurimman tasavallan rooliin, Persis huomaa olevansa keskellä tapausta, joka vaikuttaa enemmän ja enemmän poliittiselta. Scotland Yardin rikostutkija Archie Blackfinch tutkii murhaa hänen kanssaan. Älykäs, itsepäinen ja miesten vihamielisyyteen tottumaton Persis joutuu luovimaan työyhteisössä joka ei hyväksy häntä, ja maassa joka on muutosten keskellä. Persis on päättänyt ratkaista murhan hinnalla millä hyvänsä.

VASEEM KHAN on kahden Intiaan sijoittuvan palkitun dekkarisarjan kirjoittaja, joista historiallisen Malabar House -sarjan tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Bombayhin. Hänen ensimmäinen kirjansa, The Unexpected Inheritance of Inspector Chopra, valittiin Sunday Timesin 40 parhaan rikosromaanin joukkoon vuosina 2015–2020 ja on käännetty 17 kielelle.

”Tätä on historiallinen rikosromaani parhaimmillaan: sopiva sekoitus yhteiskunnallisia näkökulmia, monimutkainen juoni, ja kertakaikkisen kiehtova sankaritar.

- Mail on Sunday

Vuonna 2021 Midnight at Malabar House voitti maailman arvostetuimman historiallisen rikoskirjallisuuspalkinnon, Crime Writers Association Historical Daggerin. Vuonna 2023 hänet valittiin ensimmäisenä ei-valkoisena henkilönä Ison-Britannian vanhimman ja suurimman rikoskirjailijoiden järjestön, Crime Writers’ Associationin (CWA) puheenjohtajaksi.

13
VASEEM KHAN www.vaseemkhan.com IG @vaseemkhanwriter FB @VaseemKhanOfficial
Kuva: Nirupama Khan

William Warwick, osa 6

Lukijat rakastavat Archeria. Yli 300 miljoonaa myytyä kirjaa!

14 Lokakuu Englanninkielinen alkuteos Traitors Gate Suomentanut Suvi Koskiniemi Liepeellinen flexi | n. 400 sivua | KL 84.2 ISBN 978-952-409-048-3 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS / DEKKARI

Pettureiden portti

24 tuntia aikaa estää vuosisadan pahin rikos

Lontoon Tower

Läpipääsemätön. Hyvin suojattu. Turvallinen. Maailman arvokkaimpien jalokivien koti. Mutta kerran vuodessa Lontoon poliisivoimien on suoritettava kaikkein salaisin operaatio: kuljettaa kruununjalokivet Lontoon halki.

Scotland Yard

Neljän vuoden ajan poliisiylitarkastaja William Warwick yhdessä komisario Ross Hoganin kanssa ovat johtaneet tätä operaatiota. Ja neljän vuoden ajan se on toiminut kellontarkasti.

Huijaus

Mutta tänä vuonna kaikki on toisin, sillä mestarihuijari Miles Faulkner on päättänyt onnistua historian rohkeimmassa ryöstössä. Ja hänellä on kaikki mahdollisuudet siihen, sillä hän saa apua poliisivoimien sisältä. Saavatko Warwick ja Hogan hänet pysäytettyä, ennen kuin on liian myöhäistä…

Pettureiden portti on suositun William Warwick -sarjan kuudes osa.

www.jeffreyarcher.com

IG @jeffrey_archer_authorl

FB @Jeffrey Archer Official

X @ @Jeffrey_Archer

JEFFREY ARCHERin ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1974. Tällä hetkellä hän on Ison-Britannian menestynein kirjailija, jonka teoksia on myyty yli 320 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Archerin suomennettuja teoksia ovat mm. seitsenosainen Clifton-kronikka, Kruuna vai Klaava sekä Kane ja Abel ja novellikokoelma Totta vai tarua. Archer on naimisissa Dame Mary Archerin kanssa. Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa.

15
JEFFREY ARCHER
Kuva: Broosk Saib
Aiemmat osat
16 Elokuu Saksankielinen alkuteos Mademoiselle Coco und der Duft der Liebe Sidottu I n. 450 sivua I KL 84.2 Suomentanut Pekka Tuomisto ISBN 978-952-7471-97-5 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS / FEELGOOD
Maailmankuulun muoti-ikonin tarina

Mademoiselle Coco ja rakkauden tuoksu

"Loin elämäni uskomalla, että kaikella, mistä en pitänyt, olisi vastakohta, josta pitäisin."

Pariisi, 1919. Gabrielle "Coco" Chanel on onnistunut rakentamaan menestyksekkään muotitalon ja on uransa huipulla. Menestyksen ylle lankeaa synkkä varjo, kun hänen rakastettunsa Boy Capel kuolee auto-onnettomuudessa. Coco lamaantuu surusta ja muotimaailma pelkää hänen menettäneen luomiskykynsä.

Vasta ajatus uuden tuoksun suunnittelusta rakastettunsa muistoksi saa Cocon elämänhalun palaamaan. Etsiessään täydellistä tuoksua hän kohtaa venäläisen ruhtinaan, karismaattisen Dimitri Romanovin, joka elää maanpaossa Ranskassa. Hänen kanssaan Coco matkustaa suurten tuoksujen synnyinsijoille Etelä-Ranskaan ja löytää pian rakkauden tuoksun jäljille. Samalla kun hänen elämänhalunsa palaa, Coco luo Chanel N° 5:n, josta tulee maailman kuuluisin hajuvesi.

Mademoiselle Coco ja rakkauden tuoksu kertoo salaperäisestä ajasta ikonisen muotisuunnittelijan Coco Chanelin (18831971) elämässä.

MICHELLE MARLY, oikealta nimeltään Micaela Jary, on saksalainen bestsellerkirjailija, joka kasvoi muodin, elokuvan ja musiikin maailmassa. Hänen isänsä, säveltäjä Michael Jaryn kautta, hän löysi intohimonsa ranskalaiseen chansoniin jo varhain. Michelle Marly on työskennellyt pitkään eri lehtien toimittajana, mutta on nykyisin täysipäiväinen kirjailija. Hän asui pitkään Pariisissa, mutta nykyisin hän asuu miehensä ja koiransa kanssa Berliinissä ja Münchenissä.

”"Voit olla upea kolmikymppisenä, hurmaava nelikymppisenä ja vastustamaton koko loppuelämäsi."
- Coco Chanel
17
MICHELLE MARLY www.michelle-marly.com
Kuva: Sally Lazic Fotografie

” Historiallisen fiktion uusi loistava ääni.

- Lucinda Riley

18 Syyskuu Englanninkielinen alkuteos The Elopement Suomentanut Anu Heino Sidottu | n. 450 sivua | KL 84.2 ISBN 978-952-409-045-2 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS / ROMANTTISTA, HISTORIALLISTA Epäsovinnainen rakkaustarina viktoriaanisen ajan Englannissa

Syreenilehto

Rikas perijätär. Sopimaton avioliitto.

Skandaali seurapiireissä.

Rowena Blythe on varakas, etuoikeutettu ja kaunis. On vuosi 1897 ja hänen 24-vuotis syntymäpäivänsä lähestyy. Hänen odotetaan menevän hyviin naimisiin.

Rowenan vanhemmat tilaavat taiteilijan maalaamaan tytön muotokuvan. Taiteilijan assistentti Bartek on erilainen kuin kukaan Rowenan aiemmin tuntemista miehistä: villi, romanttinen ja boheemi. Seurapiiri odottaa Rowenan kihlausuutista, mutta hänen sydämensä sykkii Bartekille. Rowena tietää, että vanhemmat eivät koskaan tulisi hyväksymään Bartekia, joka heidän silmissään on vain rahaton muukalainen. Uskaltaako Rowena riskeerata kaiken rakkauden tähden?

”Historiallista fiktiota parhaimmillaan. Taidokkaasti punotun juonen ja ihastuttavien hahmojen kautta lukija uppoaa maailmaan, joka tuntuu aidolta, kiehtovalta ja viihdyttävältä.”

TRACY REES oli ensimmäinen Richard & Judy Search for a Bestseller -kisan voittaja. Hän on myös voittanut Love Stories Best Historical Read -palkinnon ja on ollut ehdolla RNA Epic Romantic Novel of the Year -palkinnon voittajaksi. Cambridgestä valmistunut Tracy on työskennellyt muun muassa tarjoilijana, baarimikkona, myymäläapulaisena, kiinteistövälittäjänä ja kouluavustajana. Tracy asuu Gowerin niemimaalla Etelä-Walesissa

- My Weekly Aiemmin julkaistu ” Ruusutarha kertoo naisten roolien ahtaudesta, luokkajaon murtumisesta ja naisten välisestä ystävyydestä, mutta tekee sen viihdyttävästi ja saarnaamatta.

- Mari Paalosalo-Jussinmäki, Eeva-lehti

19
TRACY REES www.tracyreesbooks.com X @AuthorTracyRees
Kuva: Beverley Rodgers

Ihan pihkassa!

Elokuu

Saksankielinen alkuteos Die Schule der Magischen Tiere - Voll verknallt! Suomentanut Tuula Syvänperä

Sidottu | 224 s. | mustavalkokuvitus | KL L84.2 Ikäsuositus 8+ ISBN 978-952-409-051-3

20
LAPSILLE / IKÄSUOSITUS 8+
Aiemmat osat

Maagisten eläinten koulu 8

Kaikki on ruusunpunaista Talvikiven koulussa

Suuret koulutanssiaiset saavat sekaisin opettaja Cornfieldin luokan: Sibel haluaa tanssia Jonen kanssa, Jone haluaa tanssia Lunan kanssa, ja mitä oikeastaan Ida haluaa? Maagiset eläimet ovat aivan ihmeissään, mutta kilpikonna Henrietta sen tietää: Kun olet ihastunut – olet ihan pihkassa! Kaiken hässäkän keskellä kaksi oppilasta odottaa malttamattomasti maagista eläintään.

Maagisten eläinten koulu – Ihan pihkassa! on suositun lastenkirjasarjan kahdeksas suomennettu osa.

Yli 3,5 miljoonaa myytyä kirjaa lähes 30 kielellä.

Suomessa kirjoja on myyty jo lähes 15 000 kpl!

MARGIT AUER halusi lapsena tulla posteljooniksi joka ajaa keltaisella polkupyörällä jakamassa kirjeitä. Toisin kävi. Hän on työskennellyt toimittajana useassa saksalaisessa päivälehdessä. Saatuaan perheenlisäystä hän alkoi lastenkirjojen lukemisen lisäksi myös kirjoittaa niitä. Margit Auerille on myönnetty Heidelberger Leander -lastenkirjapalkinto vuonna 2019.

www.margitauer.com

FB @margit auer, author IG @auer_margit

NINA DULLECK on piirtänyt ja maalannut siitä asti, kun kynä ja sivellin ovat pysyneet kädessä. Nina asuu perheineen Reinin varrella viinitarhojen ja kirsikkaviljelmien keskellä. Siellä hän kuvittaa lastenkirjoja ja kuuntelee samalla puutarhassaan kauniisti laulavaa punarintaa. Sitä voisi sanoa maagiseksi.

www.ninadulleck.de

FB @nina.dulleck

IG @ninadulleck

21
MARGIT AUER

Ekofantasiaa, seikkailuja maailman merillä, ystävyyttä ja ympäristötekoja

Yli miljoona myytyä kirjaa!

Syyskuu

Sidottu | n. 350 s. | mustavalkokuvitus | KL L84.2

Ikäsuositus 9+ ISBN 978-952-409-056-8

22
Saksankielinen alkuteos Alea Aquarius – Das Geheimnis der Ozeane Suomentanut Sari-Anne Ahvonen
LAPSILLE / IKÄSUOSITUS 9+

Suuntana Islanti!

Valtamerten salaisuus

Alea ja Alpha Cru lähtevät matkalle kohti pohjoista. Alea toivoo vihdoinkin löytävänsä isänsä ja sen myötä vastaukset kaikkiin kysymyksiin, jotka pyörivät hänen päässään. Mutta kun Alfa Cru saapuu määränpäähänsä, Alea joutuu kohtaamaan menneisyytensä. Eikä siinä kaikki: hän kohtaa myös salaperäisen Tohtori Orionin, joka tutkii merenkansan tuhonnutta kuolettavaa virusta. Pystyykö Alea toteuttamaan hartaimman toiveensa ja herättämään merenkansan henkiin tohtorin avulla? Ja voiko Lennox auttaa häntä siinä? Aleasta tuntuu, että Lennox salaa häneltä jotain, ja heidän ystävyytensä on koetuksella.

Uuden ajan merenneitotarina ystävyksistä, jotka omistautuvat ympäristön suojelemiselle, koska maailman tulevaisuus kuuluu nuorille.

Aiemmat osat

TANYA STEWNER on yksi Saksan menestyneimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista. Hänen palkittuja teoksiaan on myyty kansainvälisesti yli 4,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty lähes 20 kielelle. Stewner työskenteli useita vuosia kääntäjänä ja toimittajana ennen kuin ryhtyi kirjoittamaan kokopäiväisesti. Stewner asuu perheensä kanssa Düsseldorfissa ja tekee musiikkia yhdessä aviomiehensä kanssa. He säveltävät mm. äänikirjojen teemamusiikkia ja lastenlauluja. Myös Alea Aquarius -sarja on saanut oman albuminsa, Alea Aquarius - Die Songs. Kirjasarjalle on suunnitteilla elokuvasovitus ja televisiosarjatuotanto.

www.tanyastewner.de

FB @Tanya Stewner IG @tanyastewner

TANYA STEWNER
Kuva: Joerg Schwalfenberg

Käännetty jo 17 kielelle!

”Pimeä, omaperäinen ja hulvattoman hauska.

- The Times

Lokakuu

Englanninkielinen alkuteos Grimwood Party Animals Suomentanut Maija Heikinheimo Sidottu | 256 s. | mv-piirroskuvitus | KL L84.2 Ikäsuositus 7+ ISBN 978-952-409-054-4

24
LAPSILLE / IKÄSUOSITUS 7+

Outometsä 4 - Bilehirmut

Täydellistä luettavaa Roald Dahlin, Dav Pilkeyn Koiramiehen, Louie Stowellin Loki –Pahisjumalan päiväkirjojen ystäville. Ja jokaiselle, jolle maistuu kunnon naurut.

Bilehirmu Sharonin vauhti on hiipunut!

Kolmet juhlat päivässä näyttää olevan liikaa Outometsän vauhtihirmullekin, ja nyt Tedin, Nancyn, Viljan ja muun jengin tehtävänä on auttaa Sharonia pääsemään takaisin rytmiin. Yhteistyö, ystävyys ja mikä tärkeintä – tanssitaidot – joutuvat kaikki koetukselle, kun Outometsän väki yrittää saada juhlat taas käyntiin!

Tätä sarjaa rakastavat niin lapset kuin aikuisetkin.

NADIA SHIREEN askarteli lehtiä ja sarjakuvia lapsena. Hän opiskeli lakia yliopistossa ja työskenteli aikakauslehtijournalistina. Samaan aikaan hän alkoi taas piirtää ja palasi vanhan harrastuksen äärelle. Siitä käynnistyi hänen lastenkirjauransa. Nadia Shireenia on sanottu yhdeksi parhaimmista kuvakirjojen tekijöistä Isossa-Britanniassa. Hänen esikoiskirjansa Good Little Wolf voitti UKLA Book Awardin ja hänet on valittu Roald Dahl Funny Prize ja Waterstones Children's Book Prize -palkintojen ehdokkaaksi.

www.nadiashireen.org X @NadiaShireen

NADIA SHIREEN
FB
@nadiashireenillustration
Kuva Elizabeth Sullivan Aiemmat osat

Neulontamatka irlantilaisiin merenrantamaisemiin ja kulttuuriin

Ihania irlantilaisneuleita

Kansi tulossa!

Syyskuu Ohjeet: Kaija Koirikivi Tekstit: Leena-Kaisa Laakso

Sidottu | n. 200 s. | nelivärikuvitus | KL 65.43 ISBN978-952-7471-81-4

TIETO / NEULONTA
Kaija Koirikivi - Leena-Kaisa Laakso

Ihania irlantilaisneuleita

20 inspiroivaa neuleohjetta eri tasoisille neulojille. Selkeät ohjeet ja helpot ruutupiirrokset.

Ihania irlantilaisneuleita on neulekirja vihreiden maisemien, rennon kässäilyhengen ja perinteistä inspiroituneiden nykyneuleiden ystäville. Kirja vie Euroopan läntisen reunan ikiaikaisiin maisemiin. Myös sen mallit ovat saaneet inspiraationsa niistä. Kirjan neulemalleissa näkyy häivähdys perinteikkäistä irlantilaisista palmikkovillapaidoista ja kelttikuvioista, mutta mukana on myös tuulahdus uutta ja modernia.

Ohjeita erilaisiin neuleisiin ja asusteisiin on 20. Ne tarjoavat iloa monen tasoisille neulojille. Osa on helppoja, aloittelijallekin sopivia, osa haastavampia. Ohjeita siivittää selkeät ohjeet ja helpot ruutupiirrokset. Ohjeiden lomassa kurkataan myös irlantilaisten käsityöharrastajien elämään, neuleperinteeseen ja nykymenoon.

KAIJA KOIRIKIVI on koulutukseltaan pukuompelija sekä neulesuunnitteluun erikoistunut tekstiilialan artenomi. Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien aikana hän opiskeli myös graafista suunnittelua. Kaija on työskennellyt muun muassa lankakaupassa sekä markkinointitehtävissä käsityölankoja valmistavassa yrityksessä osallistuen Novita Neuleet -lehden tekemiseen. Viime aikoina Kaijan työpäivät ovat kuluneet verkkokaupan sisällöntuotannossa sekä ulkomaisia neule- ja käsityökirjoja suomen kielelle kääntäessä. Vapaa-aika kuluu käsitöiden, puutarhanhoidon ja brittidekkareiden parissa.

LEENA-KAISA LAAKSO on toimittaja, tietokirjailija ja kirjoittamiskouluttaja, joka rakastaa käsitöitä, omalaatuisia maisemia ja inspiroivia tarinoita. Hän on aiemmin kirjoittanut tarinalliset tietokirjat Irlannista, puutaloista ja metsän merkityksestä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa vapaana toimittajana, viestintätehtävissä, opettanut kirjoittamista sekä toiminut sähköisten oppimateriaalien käsikirjoittajana. Vapaalla hän innostuu retkeilystä, kässäilystä, joogasta ja kirjallisuudesta.

KAIJA KOIRIKIVI - LEENA-KAISA LAAKSO
Informatiivinen ja viihdyttävä teos ihmisyyden olennaisimmasta asiasta

Maaliskuu

Ranskankielinen alkuteos L'incroyable Histoire du Sexe Suomentanut Saana Rusi

Sidottu | 200 s. | nelivärikuvitus/sarjakuvakirja | KL 90.22 / 59.35 ISBN 978-952-7471-01-2

28
TIETO

Seksin historia

Aikamatka ihmisen seksuaalisuuteen

Kirja on jaettu kronologisesti kuuteen osaan, kuten Babylon – vapaa rakkaus; Keskiaika – taivas ja helvetti sekä 1900-luku – seksuaalinen vallankumous. Brenot tutkii eroottisuuden olemusta, esi-isiemme seksuaalista käyttäytymistä ensimmäisen parin muodostumisen jälkeen, taikauskon ja moraalilakien vaikutusta seksuaalisuuteen, digikauden pornografian käyttöä sekä sitä, miten jotkut muinaiset sivilisaatiot olivat edistyksellisiä sukupuolten tasa-arvon suhteen.

Seksin historia on ainutlaatuisen informatiivinen ja viihdyttävä teos ihmisyyden olennaisimmasta asiasta. Seksologian asiantuntija Philippe Brenot yhdistää teoksessaan antropologiaa, sosiologiaa, psykologiaa ja historiaa. Tarinaa täydentää Laetitia Corynin nokkela kuvitus.

PHILIPPE BRENOT on psykiatri, antropologi ja pariterapeutti. Hän toimii seksologian johtajana Pariisin Descartesin yliopistossa ja International Couple Observatoryn (Observatoire international du couple) puheenjohtajana. Tarinaa täydentää LAETITIA CORYNIN hauska ja nokkela kuvitus.

29
PHILIPPE BRENOT - LAETITIA CORYN

”Archer on tarinankertoja vertaansa vailla.

- Kirjojen kuisketta -blogi

Jeffrey Archer

Kruunuakin kalliimpi, William Warwick 2

465 s. | KL T84.2

Hintaryhmä G

ISBN 978-952-409-058-2

Syyskuu

”Se, mikä ensin näyttää perinteiseltä romanttiselta tarinalta, paljastuu joksikin ihan muuksi. Ruusutarha kertoo naisten roolien ahtaudesta, luokkajaon murtumisesta ja naisten välisestä ystävyydestä, mutta tekee sen viihdyttävästi ja saarnaamatta.

- Mari Paalosalo-Jussinmäki, Eeva-lehti

440 s. | KL T84.2

G

ISBN 978-952-409-059-9

30 POKKARIT
Tracy Rees Ruusutarha Hintaryhmä Heinäkuu

KEVÄT 24

POKKARIT
32 AIEMPIA JULKAISUJA
33 AIEMPIA JULKAISUJA
34 AIEMPIA JULKAISUJA
35 ÄÄNIKIRJOJAMME
36 ÄÄNIKIRJOJAMME
37 ÄÄNIKIRJOJAMME
LADY CHURCHILL MARIE BENEDICT Neljänneksi kunnelluin käännetty kaunokirja 2023!
38 ÄÄNIKIRJOJAMME
Sitruunan kustantamia Jeffrey Archerin kirjoja on Suomessa myyty jo yli 100 000 kappaletta!

Tragikoominen kertomus yhden miehen matkasta läpi Euroopan, halki sekavien sukulaisuussuhteiden kohti omaa itseään

”Tarinassa on jotain samaa kuin Miika Nousiaisen Juurihoidossa - kumpikin on aikuisen miehen kasvutarina. 10/10.

”Kesällä pohdittiin naisille suunnattujen hyvänmielen romaanien äärellä, onko vastaavia tarjolla myös miehille. Kyllä on, esimerkiksi tämä juuri lukemani Heikki Hietalan mainio romaani Tuhkat.

”Suosittelen lämpimästi tätä hersyvän hauskaa romaania, jossa surulliset ja vakavatkin asiat on oivasti käsitelty. Toivon Hietalan jatkavan tällä saralla, sillä mielestäni Suomessa on aivan liian vähän hyvää proosakomiikkaa kirjoittavia kirjailijoita.

- Kirjarouvan elämää -blogi

”Teksti on liukasta ja nautittavaa luettavaa, jossa hymynkare väkisin yritti karata äänekkäämpään naurahdukseen asti.... hyvää ja antoisaa kesäpäivien täytettä ehdottomasti.

- Luetut kirjat -blogi

HEIKKI HIETALA on tietojenkäsittelyn lehtori Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan englantilainen filologia. Hietala on innokas brittikomedian ystävä ja Monty Python -asiantuntija ja harrastaa sotahistoriaa sekä populaarikulttuuria. Hän tilasi MAD-lehden yhdentoista vuoden vaikutuksille alttiissa iässä, mikä varmaankin selittää aika monta asiaa. Hietala asuu Klaukkalassa perheensä kanssa.

www.tulagihotel.com

IG @kirjailija_heikki_hietala

FB @kirjailijaheikkihietala

Lukiessani Heikki Hietalan Tuhkatromaania (2023) mielessäni pyöri sanonta "kun vanhus kuolee, kirjasto tuhoutuu". Hietalan romaani osuu aiheeseen, jota suomalainen kirjallisuus on odottanut: viimein kirja siitä, millaista saksalaissotilaiden lapsilla sodan jälkeisessä Suomessa oli.

- Lapin Kansa

39
Muista myös!
HEIKKI HIETALA
Kuva: Ossi Hietala

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.