Sitruuna kustannus_kevät 2023

Page 1

KEVÄT 23

KEVÄÄN 2023 UUTUUDET

Pidätämme oikeudet ennakkotietojen mahdollisiin muutoksiin. Ajantasaisimmat tiedot löydät aina verkkosivuiltamme www.sitruunakustannus.fi.

Sitruuna Kustannus Oy Päivärinteentie 1 A 8 04250 Kerava

Kustantaja Ritva Holmström p. 044 039 9013 ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

Operatiivinen assistentti, äänikirjatuotanto Johanna Hulkko p. 040 521 7699 johanna@sitruunakustannus.fi

Kustannustoimittaja Jenni Poutiainen jenni@sitruunakustannus.fi

FB @SitruunaKustannus IG @sitruunakustannus

SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS
E- JA ÄÄNIKIRJANA
LASTENKIRJAT POKKARIT
Viimeinen yö Pariisissa -kirjan kirjoittajan koskettava uutuus! Maaliskuu Englanninkielinen alkuteos The Last Hours in Paris Suomentanut Elina Salonen Sidottu | n. 400 s. | KL 84.2 ISBN 978-952-7471-50-0 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS Aiemmin julkaistu

Hetki ennen lähtöä

Pysäyttävä tarina rakkaudesta ja petoksesta miehitetyssä Pariisissa

Pariisi 1944. Saksa on miehittänyt Pariisin. Élise Chevalier on menettänyt sodassa sulhasensa, nuoren ranskalaisen sotilaan. Hän miettii, miten pystyisi osaltaan taistelemaan vihollista vastaan.

Saksalainen Sébastian Kleinhaus on joutunut taistelemaan jo neljä vuotta sodassa, johon hän ei usko ja pitämään univormua, jota hän halveksii. Hän tuntee olonsa ulkopuoliseksi tovereidensa keskellä. Mistä hän löytäisi vapauden ja valon elämäänsä?

Englanti 1963. 18-vuotias Joséphine Chevalier löytää äitinsä sängyn alta matkalaukun, jonka sisältö paljastaa jotain odottamatonta. Hän matkustaa Pariisiin ja saa kuulla kielletystä romanssista Ranskan vapautuksen kynnyksellä sekä sitä seuranneesta petoksesta.

Druartin aiempi kirja Viimeinen yö Pariisissa on lumonnut lukijat jo yli 20 maassa!

RUTH DRUART varttui Isle of Wightilla ja lähti 18-vuotiaana opiskelemaan psykologiaa Leicesterin yliopistoon. Hän on asunut Pariisissa vuodesta 1993, missä hän on työskennellyt opettajana ja kasvattanut kolme poikaa ranskalaisen aviomiehensä kanssa.

Kirja täynnä rakkautta ja tuskaa, kaipausta ja yhtä suruista suurinta, lapsen menetystä erikoisissa olosuhteissa, oli minulle kuin junan huuto yössä, kun rakkaus on kuollut."Leena Lumi -blogi kirjasta Viimeinen yö Pariisissa

5
RUTH DRUART
www.ruthdruart.com IG @ruthdruartwriter TW @ruth.druart FB @RuthDruart
Kuva Florentia Buckingham
Naisille, jotka ompelivat Rajah-tilkkutyön. Heidän kättensä työ elää. SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS Toukokuu Englanninkielinen alkuteos Dangerous Women Suomentanut Arto Konttinen Liepeellinen flexi | n. 360 s. | KL 84.2 ISBN 978-952-7471-46-3

Vaaralliset naiset

Tositapahtumiin pohjautuva rikosmysteeri ystävyydestä vankilaivalla ja asioista, joita ihmiset tekevät selviytyäkseen

Englanti, 1841. Satakahdeksankymmentä naista nousee purjelaiva Rajahiin, jonka määränpää on Tasmania. He ovat tyttäriä, sisaria, äitejä ja rikollisia, ja heidät on tuomittu aloittamaan uusi elämä maailman toisella laidalla. Kun Rajah jättää mantereen taakseen ja aloittaa yhdeksänkymmenen päivän matkan kohti Australiaa, jaettu kohtalo tuo naiset yhteen.

Kezia Hayter tietää, etteivät naiset ole vaarallisia. Hän valitsee heidän joukostaan käsityötaitoiset ja laittaa heidät ompelemaan monimutkaista tilkkutyötä. Jokainen ommel tuo naisia lähemmäs toisiaan, kunnes yksi heistä surmataan ja hauras ystävyys joutuu koetukselle.

Kun murhaajan metsästys alkaa, kaikki laivassa ovat epäiltyjä. Kuka on seuraava uhri ja keneen voi luottaa? Kuinka todistaa syyttömyys, kun on jo kerran todettu syylliseksi?

Vaaralliset naiset on jännittävä historiallinen murhamysteeri naisten solidaarisuudesta viktoriaanisella vankilaivalla. Mukaansatempaava tarina pohjautuu tositarinaan.

”Adamsin kirja muuttaa todellisen 1800-luvun merimatkan häikäisevän intiimiksi draamaksi. Lukijat, jotka pitävät tositapahtumiin perustuvista historiallisista mysteereistä, ihastuvat tähän taatusti.

- Publishers Weekly

HOPE ADAMS syntyi Jerusalemissa ja asui lapsuudessaan eri puolilla maailmaa. Hän on työskennellyt näyttelijänä, laulajana ja opettajana ennen kuin ryhtyi kokoaikaiseksi kirjailijaksi. Adams kirjoittaa lasten- ja nuortenkirjoja nimellä Adèle Geras.

www.adelegerasbooks.com IG @adelegeras TW @adelegeras

Rajah-laivalla naisten tekemä tilkkupeitto on nykyään museossa Australian Canberrassa. Peiton koko on n. 3,3 m x 3,2 m. Laivalla vapaamatkustajana ja naisten valvojana toiminutta Kezia Hayteria pidetään työn suunnittelijana.

7
HOPE ADAMS
8 Neljä rikosta, neljä murhaajaa ja vain yksi mies, joka voi pysäyttää heidät Huhtikuu Englanninkielinen alkuteos Over My Dead Body Suomentanut Suvi Koskiniemi Liepeellinen flexi | n. 400 s. | KL 84.2 ISBN 978-952-7471-53-1 SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS Aiemmat osat

Kuolleen ruumiini yli

William Warwick -sarja, osa 4

Lontoon poliisivoimat on perustanut uuden ratkaisemattomien murhien yksikön saadakseen satimeen rikolliset, joita kukaan ei ole pystynyt jäljittämään.

Väärentämisestä ja varkaudesta tuomittu miljonääri ja taiteenkeräilijä Miles Faulkner julistettiin kuolleeksi Genevessä pari kuukautta aiemmin. Miksi siis hänen häikäilemätön asianajajansa, Booth Watson, edustaa edelleen edesmennyttä asiakastaan? Ja kuka on salaperäinen mies, jonka kanssa Faulknerin leski aikoo avioitua?

Varakas asiakaskunta nauttii elämästään Atlantin valtamerellä luksusristeilijä Aldenilla. Rikkaiden juonittelu ja valtataistelu on vaarassa johtaa jonkun murhaan.

Kaikkien tapahtumien ytimessä on rikosylikonstaapeli William Warwick. Hän on ainoa, joka voi tuoda rikolliset oikeuden eteen. Saadaanko murhaajat kiinni ennen kuin on liian myöhäistä?

Kuolleen ruumiini yli on William Warwick -sarjan neljäs osa, jonka voi lukea itsenäisenä teoksena tai jatkona edellisille osille Oikeus ja kohtuus, Näkymätön ansa ja Sokea piste. Sarjan viides osa (eng. Next In Line) julkaistaan syksyllä 2023!

JEFFREY ARCHERin (s. 1940) ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1974. Tällä hetkellä hän on Ison-Britannian menestynein kirjailija, jonka teoksia on myyty yli 320 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

Archerin suomennettuja teoksia ovat mm. seitsenosainen Clifton-kronikka, Kruuna vai Klaava sekä Kane ja Abel ja novellikokoelma Totta vai tarua.

Jeffrey Archer on naimisissa Dame Mary Archerin kanssa. Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa.

9
Archerin kirjoja on myyty Suomessa jo 80 000 kpl!
JEFFREY ARCHER
www.jeffreyarcher.com FB @Jeffrey Archer Official IG @jeffrey_archer_author TW @Jeffrey_Archer
Kuva Boosk Saib
10
KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS
Maaliskuu mp3 | Lukija Jukka Pitkänen | ISBN 978-952-7343-93-7 epub | ISBN 978-952-7343-94-4
Aiemmin julkaistu

Tuhkat

Tragikoominen

kertomus yhden miehen matkasta läpi

Euroopan, halki sekavien sukulaisuussuhteiden kohti

omaa itseään

Pekka Haarakosken elämä on asettunut syviin ja muuttumattomiin uomiinsa. Raskaan ja vastuullisen työn vastapainoksi hänellä on vastuuton isä, jonka hän jo luuli jättäneensä tarpeettomana taakseen. Kun isä yllättäen ottaa yhteyttä ja kertoo olevansa elämän loppusuoralla, Pekka ei näe tarvetta matkustaa Espanjaan asti avaamaan vanhoja haavoja.

Jokin isän puhelussa kuitenkin saa Pekan lähtemään liikkeelle, mutta liian myöhään. Perillä häntä odottaa enää muovikassillinen käteistä, asunto ja naisystävä, pelikorttiringillinen huru-ukkoja, kesken jäänyt Rojekti ja Reino Ryynänen, puutarhatontun näköinen vanhus, jonka yhteinen historia isän kanssa alkoi jo vuonna 1943 Rovaniemellä. Hänen kauttaan Pekka kuulee, kuinka isä oli saksalaisen vääpelin lapsi, samoin kuin Reino saksalaisen lentosotamiehen.

Samaan aikaan Islannissa purkautuu tulivuori, joka kylvää taivaat täyteen tuhkaa. Lentomatka kotiin on mahdoton, joten Pekan on pakko järjestellä kuolinpesän asiat, tuhkata isänsä ja lähteä junalla kohti Suomea. Matkalla on aikaa kerrata ajatuksia ja muistoja siitä, miksi kaikki meni pieleen.

HEIKKI HIETALA on tietojenkäsittelyn lehtori Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan englantilainen filologia. Hietala on innokas brittikomedian ystävä ja Monty Python -asiantuntija ja harrastaa sotahistoriaa sekä populaarikulttuuria. Hän tilasi MADlehden yhdentoista vuoden vaikutuksille alttiissa iässä, mikä varmaankin selittää aika monta asiaa. Hietala asuu Klaukkalassa perheensä kanssa.

www.tulagihotel.com IG @kirjailija_heikki_hietala FB @kirjailijaheikkihietala

”Hietalan kirjoittama tarina muistuttaa minua Hollywood-elokuvista. Jackin tarina etenee kuin suurelle yleisölle kirjoitettu filmi tunteisiin käyvine kohtauksineen höystettynä sopivalla määrällä toimintaa.

- Luettua-blogi kirjasta Hotelli Tulagi

”Heikki Hietala hallitsee spekulatiivisen fiktion. Hän nyrjäyttää todellisuuden pois raiteiltaan ja repii realismin rajoja.

- Luetut.net -blogi Viisto valo -kirjasta

11
HEIKKI HIETALA
Kuva Ossi Hietala
12 Tervetuloa suoraan lähetykseen! Toukokuu Saksankielinen alkuteos Die Schule der Magischen Tiere - Top oder Flop! Suomentanut Tuula Syvänperä Sidottu | n. 210 s. | mustavalkokuvitus | KL L84.2 Ikäsuositus 8+ ISBN 978-952-7471-56-2 LAPSILLE Aiemmat osat

Maagisten eläinten koulu - Hitti vai huti!

Kuka tällä kertaa saa maagisen eläimen?

Talvikiven koulussa on jännitystä ilmassa, nimittäin opettaja Cornfieldin luokka esiintyy televisiossa! Koululaiset ovat päässeet mukaan tietokilpailuun Hitti vai huti. Kaikki ovat innoissaan, myös maagiset eläimet Cooper – siisti rotta ja Tingo – röyhkeä simpanssi. Hauskanpito voi alkaa! Vai voiko? Jokin näyttää olevan vinksallaan kilpailussa... Voivatko oppilaat ja heidän maagiset eläimensä selvittää mysteerin?

Maagisten eläinten koulu – Hitti vai huti! on supersuositun lastenkirjasarjan viides osa. Kirjassa on hauskoja piirroskuvia ja läjäpäin lukuiloa. Tutustu todellisen ystävyyden taikaan!

MARGIT AUER halusi lapsena tulla posteljooniksi joka ajaa keltaisella polkupyörällä jakamassa kirjeitä. Toisin kävi. Hän on työskennellyt toimittajana useassa saksalaisessa päivälehdessä. Saatuaan perheenlisäystä hän alkoi lastenkirjojen lukemisen lisäksi myös kirjoittaa niitä. Margit Auerille on myönnetty Heidelberger Leander -lastenkirjapalkinto vuonna 2019.

www.margitauer.com FB @margit auer, author IG @auer_margit

NINA DULLECK on piirtänyt ja maalannut siitä asti, kun kynä ja sivellin ovat pysyneet kädessä. Nina asuu perheineen Reinin varrella viinitarhojen ja kirsikkaviljelmien keskellä. Siellä hän kuvittaa lastenkirjoja ja kuuntelee samalla puutarhassaan kauniisti laulavaa punarintaa. Sitä voisi sanoa maagiseksi.

www.ninadulleck.de FB @nina.dulleck IG @ninadulleck

13
MARGIT AUER

Alea Aquarius 1 Meren kutsu Alea Aquarius 2 Meren värit

Meri on vetänyt Aleaa puoleensa niin kauan kuin hän muistaa. Mutta houkutteleviin aaltoihin liittyy hengenvaara. Alea ei saa missään olosuhteissa joutua kosketuksiin kylmän meriveden kanssa. Hän muistaa erittäin hyvin äitinsä varoituksen ennen kuin tämä katosi jäljettömiin.

Kuka Alea on ja mistä hän on lähtöisin? Alkuperäänsä etsiessään hän tutustuu Alpha Cru-seikkailujengiin, joka purjehtii Crusis-veneellä maailman valtamerillä. Eräänä päivänä myrsky iskee ja heittää Alean yli laidan, eikä mikään ole enää ennallaan...

Meri tarvitsee Aleaa! Alea tietää vihdoin, miksi hän on aina tuntenut olonsa jotenkin ulkopuoliseksi: hän on merenneito - merentytär. Mutta mitä hänen biologiselle äidilleen tapahtui yksitoista vuotta sitten, ja miksi vedenalainen maailma näyttää siltä kuin se olisi kuollut sukupuuttoon? Alea ei voi olla ainoa, joka on jäljellä merenkansasta.

Yhdessä Alpha Crun kanssa hän lähtee kohti myyttistä Loch Ness -järveä. Hän toivoo löytävänsä vastaukset sieltä. Myös Lennox pohtii salaa, onko hän merenihminen. Senkö takia he tuntevat vetoa toisiinsa? Maaliskuu

LAPSILLE
Maaliskuu Saksankielinen alkuteos Alea Aquarius - Die Farben des Meeres Suomentanut Sari-Anne Ahvonen Sidottu | n. 350 s. | mv-piirroskuvitus | KL L84.2 Ikäsuositus 9+ ISBN 978-952-7471-65-4
Saksankielinen alkuteos Alea Aquarius - Der Ruf des Wassers Suomentanut Sari-Anne Ahvonen Sidottu | n. 350 s. | mv-piirroskuvitus | KL L84.2 Ikäsuositus 9+ ISBN 978-952-7471-62-3

TANYA STEWNER on yksi Saksan menestyneimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista. Hänen palkittuja teoksiaan on myyty kansainvälisesti yli 4,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty lähes 20 kielelle. Stewner työskenteli useita vuosia kääntäjänä ja toimittajana ennen kuin ryhtyi kirjoittamaan kokopäiväisesti. Stewner asuu perheensä kanssa Düsseldorfissa ja tekee musiikkia yhdessä aviomiehensä kanssa. He säveltävät mm. äänikirjojen teemamusiikkia ja lastenlauluja. Myös Alea Aquarius -sarja on saanut oman albuminsa, Alea Aquarius - Die Songs. Kirjasarjalle on suunnitteilla elokuvasovitus ja televisiosarjatuotanto.

www.tanyastewner.de IG @tanyastewner FB @Tanya Stewner

15
TANYA STEWNER
Ekofantasiaa, seikkailuja maailman merillä, ystävyyttä ja ympäristötekoja! Uuden ajan merenneitotarina kertoo ystävyksistä, jotka omistautuvat ympäristön suojelemiselle, koska maailman tulevaisuus kuuluu nuorille. Lähes miljoona myytyä kirjaa!
Kuva Joerg Schwalfenberg
16 Yhden pojan toiveikas ja sydäntä särkevä matka kadonneen satakielen perässä LASTENKIRJAT ”Opettava kertomus ystävällisyydestä, hyväksynnästä ja luonnosta. - Daily Mail Toukokuu Englanninkielinen alkuteos The Hunt for The Nightingale Suomentanut Jaakko Kankaanpää Sidottu | n. 200 s. | KL L84.2 ISBN 978-952-7471-59-3

Satakieltä etsimässä

Satakieltä etsimässä kertoo syvästi liikuttavan ja kauniin tarinan rakkaudesta, luonnosta ja menetyksen kaipuusta.

Kymmenenvuotias Jasper on odottanut koko kevään, että hänen rakas satakielensä palaisi laulamaan puutarhaan. Se ei kuitenkaan ole siellä, kuten ei myöskään hänen sisarensa Rosie. Vanhemmat vaikuttavat surullisilta ja poissaolevilta, joten Jasper kerää rohkeutensa, reppunsa ja arvokkaan Lintukirjansa ja lähtee yksin etsimään satakieltä ja siskoaan. Tutkimusmatka vie Jasperin kaupungin ja maaseudun halki ja hän tapaa joukon hahmoja, jotka myös etsivät kadonneita asioita. Auttaessaan uusia ystäviään Jasper ymmärtää, ettei välttämättä löydä etsimäänsä matkan päätteeksi. Surullisimmalla hetkellä jostain kuuluu satakielen laulu.

SARAH ANN JUCKES on englantilainen lasten- ja nuortenkirjailija. Hänen esikoiskirjansa Outside oli ehdolla Carnegie Medal Award 2020, Mslexia's Children's Novel Award ja Bath Novel Award -palkintojen saajaksi. Hänen toinen romaaninsa The World Between Us julkaistiin maaliskuussa 2021. Satakieltä etsimässä on hänen ensimmäinen lastenromaaninsa. Hänet löytää usein talvehtimassa kirjavajassaan Lontoon East Sussexissa kissansa kanssa.

SHARON KING-CHAI on palkittu kuvittaja, jolla on visuaalisen viestinnän kunniatutkinto Sydneyn teknillisestä yliopistosta. King-Chain kuvakirja Starbird voitti Kate Greenaway Shadower’s Choice -palkinnon vuonna 2021.

www.sharonkingchai.com IG @sharonkingchai TW @SharonKingChai FB @Sharon King-Chai

17
SARAH ANN JUCKES
www.sarahannjuckes.com IG @sarahannjuckes TW @sajuckes
18 Lähde tutkimusretkelle luontoon! Hurmaava tietokirja houkuttelee kaikenikäiset lukijat tutustumaan lähimetsien elämään LASTENKIRJAT - TIETO Maaliskuu Teksti Sinikka Piippo Kuvitus Anu-Riikka Lampinen Sidottu | n. 124 s. | KL L57.11 | Koko 210 x 297 mm Ikäsuositu 8+ ISBN 978-952-7471-12-8 Samaan
julkaistaan
Metsän lumo -värityskirja
aikaan
myös

Metsän lumo - Lasten oma kirja puista, luonnosta ja vuodenajoista

Mitä puut ovat? Kuinka vanhoiksi puut elävät?

Miten maailman metsät voivat? Näkevätkö ja kuulevatko puut?

Ota selvää, mikä merkitys puilla on ihmisten, eläinten ja koko maapallon hyvinvoinnille. Metsän lumo kertoo monipuolisesti puista, mutta myös muista kasveista ja eläimistä sekä siitä mitä luonnossa eri vuodenaikoina tapahtuu ja mitä siellä voi tehdä. Kirjan upea kuvitus ilahduttaa kaikenikäisiä lukijoita. Metsän lumo on professori Sinikka Piipon lämminhenkinen tietokirja lapsille. Kirja opastaa lukijansa ymmärtämään ja kunnioittamaan puita sekä luomaan oman yhteytensä luontoon ja sen moninaisiin ja joskus yllättäviinkin asukkeihin.

SINIKKA PIIPPO on on kasvitieteilijä, biologi ja tietokirjailija, joka on opettanut lääkekasveista, yrteistä, villivihanneksista sekä mieltä ja kehoa kuntouttavista kasveista. Hän on pienestä pitäen seurannut luonnon kulkua ja puista on tullut rakkaita ystäviä. Piipon pihalla kasvaa 19 Suomen luonnonvaraista puuta ja lisäksi monia muita lajeja. Kasvien lisäksi hänen harrastuksiinsa kuuluvat kirjat, kissat ja valokuvaus.

ANU-RIIKKA LAMPINEN on pirkanmaalainen kuvittaja, taiteilija ja graafinen suunnittelija, jolla on työhistoriaa varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa erityisopettajana. Kuvittajana häntä kiehtovat erityisesti luonto ja lapsille suunnatut tarinat.

www.rinuaakankoti.fi

IG @rinuaakka

FB @Anu-Riikka Lampinen

19
SINIKKA PIIPPO
Kuva Satu Palojärvi

Upea tarina vahvasta naisesta ja hänen elämästään!

- @minajakirjat

Kurkistus inArcher on tarinankertoja vertaansa vailla.

- Kirjojen kuisketta -blogi

Marie Benedict Lady Churchill

422 s. | KL T84.2 Hintaryhmä G ISBN 978-952-7471-68-5

Helmikuu

Kurkistus intialaiseen kulttuuriin on yhtä herkullinen kuin täydellinen palak paneer.

- Eeva-lehti

Jeffrey Archer

Näkymätön ansa, William Warwick 2

496 s. | KL T84.2

Hintaryhmä G ISBN 978-952-7471-69-2

Maaliskuu

Balli Kaur Jaswal Shergillin sisarusten odottamattomat seikkailut

462 s. | KL T84.2 Hintaryhmä G ISBN 978-952-7471-70-8

Huhtikuu

20
POKKARIT
21 AIEMPIA JULKAISUJA
22 ÄÄNIKIRJOJAMME
LADY CHURCHILL MARIE BENEDICT
23 ÄÄNIKIRJOJAMME
Tulossa syksyllä 2023! Ennen kuin olimme sinun -kirjan kirjoittajalta

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.