Page 1

D! n . O frå kla ÅG sin Sic RS ga t i VA a ere t m rt Et kva p kö

SICKLA.SE

E T T M A G A S I N F R Å N K Ö P K VA R T E R E T I S I C K L A . V Å R 2 0 1 4 .

I PÅSEN I VÅR.

LÄS MER PÅ SID 15.

Vårens MODE I KÖPKVARTERET

SHOPPA LOSS!

Nu öppnar Headspot i kvarteret !

HUR TRÄNAR VI I VÅR?

Träningstips från Friskis & Svettis och SATS.


Letar du present?

Visst är det roligt att själv kunna få välja och vraka bland butikerna i kvarteret? Presentkortet köper du snabbt och enkelt i någon av automaterna i Sickla Galleria eller Magasinet och laddar sedan med valfritt belopp.

I vårt kvarter ges ut av köpkvarteret i Sickla. Besöksadress: Simbagatan, 131 54 Nacka. Tel: 08-644 2128. E-post: info@sickla.se Text och form: Narrow Relations. Tryck och repro: åtta45/ Kampanjmakarna. Vi reserverar oss för tryckfel och eventuella felprissättningar.

Omslagsfoto: Christoffer Edling.

2

Bästa gå-bortpresenten!

VÅREN 2014 SICKLA KÖPKVARTER Presentkortet_86x54.indd 1

2013-10-10 11:08


Innehåll

VARSÅGOD ! ETT MAGASIN FRÅN KÖPKVARTERET I SICKLA!

I VÅRT KVARTER l NO. 4 l VÅREN 2014 WHAT'S COOKING

Vårkänslor i kvarteret. Äntligen dags att uppdatera vårgarderoben. Men var börjar man? Vår stylist Siroun Forsberg ger tips och råd.

4

GODA GRANNAR

Hår. Peter på Sachajuan firar 5-årsjubileum i Sickla och tipsar om trenden som äntligen kommit till Sverige.

8

PÅ GÅNG

Nyöppnat. Ta en paus på shoppingrundan; Taco Bar flyttar in en liten del av Mexiko i kvarteret.

14 I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

3


WHAT'S COOKING VÅ R S T Y L I S T S I R O U N F O R S B E R G T I P S A R O M H U R V I K L Ä R O S S VÅ R E N 2 0 1 4 .

Det våras för garderoben. SÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS ATT HÄNGA UNDAN VINTERJACKAN OCH TA FRAM VÅRENS ALLA PLAGG. VÅR STYLIST SIROUN FORSBERG GUIDAR DIG MED NÅGRA TIPS INFÖR DINA INKÖP: ”NU ÄR DET DAGS ATT SÄTTA LITE FÄRG PÅ TILLVARON! TILL KOSTYMEN, TILL KJOLEN, I HÅRET – FÄRG OCH MÖNSTER KOMMER STORT I VÅR!” AV F E L I C I A W E L A N D E R . S T Y L I N G S I R O U N F O R S B E R G . F O T O C H R I S T O F F E R E D L I N G .

SIROUN FORSBERG, STYLIST Siroun Forsberg är huvudstylist på TV4. Hon har tidigare jobbat som modell och tycker mode är det roligaste hon vet. Här tipsar hon om vårens trender, hur du tar fram din unika stil – och andra knep inför vår och sommar.

"M

ycket är vunnet om du vågar mixa och matcha material och mönster för bästa effekt”, berättar Siroun. ”Var inte rädd för att ’missmatcha’ – den här våren är inget fel!” Som kontrast kan man också våga vitt. Vitt är vårens svarta – även om starka färger kommer stort. ”Vågar du inte gå loss på färg hela vägen – sätt färg på accessoarerna. Ett färgstarkt nagellack eller ett par riktigt röda läppar kan räcka.”

” Har du en stor byst eller rumpa – så vad är det för fel med det? Var stolt över det istället.” Ett av Sirouns bästa tips är att satsa på den knälånga kjolen som är smickrande för alla typer av kroppar. Pennkjol eller klockat – eller kanske plisserat? ”Tillsammans med den skira blusen är den knälånga kjolen ett bra val som fungerar till både vardag och fest”, menar Siroun. Gärna med en skinnjacka till. Det romantiskt rockiga fortsätter också vara trendigt, men det viktiga är att alltid utgå ifrån sin egen kropp. Istället för att skyla – så ska vi försöka plocka fram det vi försöker dölja på ett smickrande sätt. ”Har du en stor byst eller rumpa – så vad är det för fel med det? Var stolt över det istället. Ingenting döljs med mer svart – så den 4

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER

TRÄFFA VÅR STYLIST!

myten kan vi döda”, Den 5 april får du stiltips säger Siroun bestämt. och råd av Siroun på Men misströsta inte, plats i kvarteret. om du ändå fastnat för Läs mer på sickla.se svart kan du börja med att våga sätta färg på accessoarerna – oavsett om du är man eller kvinna. Till exempel på bröstnäsduken, slipsen, scarfen, skärpet, nagellacket. ”Färg är alltid vackert och det här är en vår som mer än någonsin vill bjuda på färg, något som många butiker i Sickla tagit fasta på både i både mode och inredning. Hatten av för det!” avslutar Siroun.

3 VÅRTIPS FRÅN STYLISTEN: 1. Mixa och matcha mönster. 2. Sätt färg på accessoarerna! 3. Skinnjackan ger rätt känsla. KVINNA: • Välj en bra BH • Prova knälånga kjolen • Framhäv – dölj inte MAN: • Våga välja accessoarer • Sätt färg på slipsen • Blanda material

Fossil armband, Smycka, 595 kr.


”Vitt är vårens svarta.”

SHOPPA LOSS Jacka, Best of Brands 2 995 kr.

Klänning, Vero Moda 350 kr.

Lång scarf, Local Act 599 kr.

Bröstnäsduk, Brothers, 399 kr.

Våga ”missmatcha” – den här våren är inget fel!

Solglasögon, MQ, 199 kr.

Sko, Best of Brands 2 700 kr.

Nagellack, Åhléns 150 kr.

BH och trosa, Lindex 149 / 79,50 kr. Filippa K Print Shirt, Best of Brands, 1 295 kr.

INKÖPSTÄLLEN I KÖPKVARTERET I SICKLA: Bröstnäsduk, Brothers. Scarf, Local Act. Jacka, Best of Brands. Klänning, Vero Moda. Solglasögon, MQ. Sko, Best of Brands. Nagellack, Åhléns. Skjorta, Best of Brands. BH och trosa, Lindex.

I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

5


” Våga lyfta fram dina unika egenskaper och prova nytt. Om du är osäker, fråga i butikerna – där finns stor kunskap att ta del av.” Siroun Forsberg.

Kostym, Local Act 2 499 kr.

Skor, Local Act 1 999 kr.

6

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER


SHOPPA LOSS Bröstnäsduk, Best of Brands 400 kr.

Skjorta, MQ, 799 kr.

Solglasögon, Best of Brands 1800 kr.

Klassikern Stan Smith är tillbaka i vår! Nilson Shoes 899 kr.

Pricken över i – accessoarerna! Best of Brands, från 300 kr/st.

Prova något nytt.

Skärp, Best of Brands 500 kr. Lee-shorts, Brothers, 699 kr.

Fluga, Brothers 299 kr.

Jacka, Jack & Jones, 900 kr.

SIROUNS TOPP TRE: I vår kommer mönster stort, även för herrar. Mixa gärna med några utvalda accessoarer, som ett snyggt armband, eller en ring som med fördel kombineras med: 1. SNEAKERS med ovandel i canvas och mocka och yttersula i gummi, Stadium 299 kr. 2. CHINOS från Velour finns i fler färger, Local Act 999 kr. 3. MC-JACKAN i vintage-modell – ett måste i vår, Brothers 3 995 kr.

1.

2.

3.

INKÖPSTÄLLEN I KÖPKVARTERET I SICKLA: Kostym, Local Act. Skor, Local Act. Skjorta, MQ. Accessoarer, Best of Brands. Stan Smith, Nilson Shoes. Jacka, Jack&Jones. Fluga, Brothers. Shorts, Brothers. Sneakers, Stadium. Chinos, Local Act. MC-jacka, Brothers.

HETA VÅRTIPS!

I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

7


GODA GRANNAR I N T E R V J U M E D P E T E R P E D E R S E N , M A S T E R S T Y L I S T O C H M A N A G E R PÅ S A C H A J U A N I S I C K L A .

Hårfagert hos Sachajuan. HOS SACHAJUAN ÄR DU ALLTID VÄLKOMMEN IN FÖR ATT FÅ HJÄLP ATT HITTA DIN UNIKA STIL. ”DET FINA MED HÅR ÄR ATT VI INTE BEHÖVER BEGRÄNSA OSS TILL KOLLEKTIONER, VI KAN GÖRA NÅGOT SKRÄDDARSYTT FÖR INDIVIDEN OCH TA FRAM NÅGOT SOM PASSAR KUNDENS ANSIKTE – OCH VARDAG”, SÄGER PETER, MASTERSTYLIST PÅ SALONGEN I SICKLA. AV F E L I C I A W E L A N D E R . F O T O C H R I S T O F F E R E D L I N G .

S

Boka din tid på 08-640 16 10 eller på sachajuan-sickla.com

ACHAJUAN FIRAR SNART 5-årsjubileum i Sickla och enligt Peter Pedersen, manager, kunde de inte valt ett bättre läge för sin salong.

”Många som bor i området brukade åka till stan för att klippa sig, nu stannar de här och kommer till oss istället. I Sickla finns också alla olika stilar och det är inte lika homogent som i andra delar av Stockholm.” HUR VILL VI SE UT I HÅRET I VÅR? Fortfarande är det många som frågar efter Dip Dye, dvs att man doppar topparna i en annan färg än resten av håret. Men vi försöker annars att inte begränsa oss till trender. Idag är det viktigare att hitta sin egen stil och vara individualistisk. Att helt enkelt hitta något som passar in i din livsstil. Det är en ”trend” som äntligen börjar komma till Sverige – att våga vara unik.

HUR HITTAR MAN SIN STIL? Det handlar om att ta fram det unika hos varje person – och det är just det som vi är bra på. Vi har frisörer och frisyrer för alla stilar. Något många uppskattar är att komma in och få hjälp och förslag, innan de bestämmer sig.

PETER PEDERSEN,

MANAGER OCH MASTERSTYLIST, SACHAJUAN I SICKLA.

8

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER

Foto: Sebastian.


SHOPPA LOSS

DE . TA ER YT RT FL A IN KV NY ÅRT IV

Headspot

– för både öga och hår. NU ÖPPNAR HEADSPOT I SICKLA – MED BUTIK FÖR HÅRVÅRD,

HUDVÅRD, MAKEUP OCH DOFT. DESSUTOM KOMMER DU ATT KUNNA BOKA TID I SKÖNHETSSALONGEN FÖR BÅDE HUD OCH NAGLAR. Hos Headspot hittar du något för alla hårtyper och humör! Här finns varumärken du längtat efter – som är svåra att hitta någon annanstans, men också de mer udda valen. Butiken öppnar i slutet av mars och kommer vara en av de modernaste i Sverige.

Hårvård i tre steg.

Kevin Murphy Hydrate-Me wash och rinse 250 ml 249 kr/st. Bodyguard hårlotion 150 ml 249 kr.

Den 5 april kan du träffa Headspot som tillsammans med vår stylist Siroun Forsberg hjälper dig att hitta stilen inför våren! Håll utkik på sickla.se

Davines Love conditioner harsh&frizzy hair 250 ml 229 kr. Davines Love shampoo, lovely smoothing shampoo 250 ml 209 kr.

”Vi har haft ögonen på Sickla länge”, berättar Morris Batan, delägare på Headspot. ”Salongen öppnar i Sickla Galleria vilket passar oss för att det är en modegalleria, men också för att den har allt: caféer, butiker, kontor – bra parkering – tja, verkligen allt.”

"Vi har haft ögonen på Sickla länge. Här finns allt!"

HETA VÅRTIPS!

Morris Batan, delägare på Headspot.

Xtreme Fiber E+46 100 ml 99 kr.

Argan Secret Shada Luxury sulphate free shampoo och smoothing conditioner 236 ml 189 kr/st. Argan Secret Miracle 10. Davines Modeling gel i presentförpackning 250 ml 249 kr, leave-in spray treatment 229 kr.

American Crew Forming cream 85 g 205 kr. SICKLA KÖPKVARTER I VÅRT KVARTER VÅREN VÅREN 2014 2014

9


GODA GRANNAR

3 röster från kvarteret. NU NÄR VÅRLJUSET FLÖDAR FINNS MASSOR AV SÄTT ATT GÖRA DIN OUTFIT RÄTT. HÄR GER NÅGRA AV SICKLAS EXPERTER DIG TIPS OCH RÅD.

KELLY, KICKS

JOSEFINE, MAKE UP STORE

LANA, LINDEX

Foto: Kicks.

Foto: Make Up Store.

Foto: Lindex.

Härliga dofter tar fram den rätta vårkänslan. För dam har vi Boss Jour 50 ml 629 kr. För herrar rekommenderar vi Jean Paul Gaultier Le Male 125 ml, 695 kr.

I vår satsar vi på färgstarka ögon, som Marble eyeshadow. Flera färger i en och samma skugga gör att du kan variera din ögonmake på många sätt. För dig som vill framhäva läpparna har vi nya Slim lipstick som sitter otroligt bra. Och glöm inte naglarna! Dekorera gärna i häftiga mönster. Ögonskugga, 140 kr.

I vår klär vi oss mycket i svart, vitt och grått. Även lugna färger som puderrosa, beige och blått. Armband, 79,50 kr. Annars är vårens viktigaste plagg definitivt jackan och byxorna. Jackan finns i olika modeller, allt från blusjackan till den längre med mera volym. Även byxan är ett måste i flera modeller, t ex vida, cropped, carrot. Komplettera gärna vårens outfit med en hatt.

Efter en lång vinter behöver torr hud lite extra omvårdnad, till exempel med KICKS Skin Treat Sugar Scrub 200 ml 129 kr och KICKS Skin Treat Shower Oil 250 ml 69 kr.

Hatt (finns även i svart), 199 kr.

"Prova vårt nya glittriga läppglans med en inbyggd lampa!” Tänk på att skydda ansiktet när du vistas i vårsolen. Filorga UV-defence spf 50 håller om ansiktet när solen tittar fram. 40 ml för 395 kr.

Mineralpuder är också en perfekt, skyddande basprodukt att använda under vår och sommar. Vår fina bronzing powder i löspuderform är en av mina favoriter! Scented bronzing powder har en fräsch somrig doft och ger en skimrig, gyllenbrun färg.

HETA VÅRTIPS!

Jacka 199 kr.

10

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER


GODA GRANNAR KLÄDER EFTER FUNKTION Se till att kläderna passar för den träning du ska delta i. Prova dig fram och var kräsen – känns det bra så funkar det bra. Om du ska välja en sak som du vill satsa på så är skorna det viktigaste.

BÅDE HÖGINTENSIVT OCH LUGNT ÄR POPULÄRT Många vill träna effektivt och är tidspressade samtidigt som vi också vill hitta lugnet, en ibland

svåråtkomlig kombo. Vi testkör nu i vår en kortvariant av vårt HIT-pass, snabb och explosiv träning. Vårt allträningskort ger en bra ingång för dig som vill träna varierat och effektivt i både grupp och individuellt. Den viktigaste träningen är ju som bekant den som blir av – samtidigt som din lust och nyfikenhet att våga testa är nyckeln för att hitta det just du tycker är roligast.

DELA UPP DIN TRÄNING Att träna mer och komma i form till sommaren är ett utmärkt mål. Dela upp din målsättning i kortare perioder så att du har några delmål att sikta emot. Har du inte delmål så är det lätt att tappa motivationen. Se till att belöna dig med t ex nya träningskläder och beröm dig själv för väl utförd träning. Sikta sedan vidare mot nästa mål för att till slut nå dit du vill.

EVA MALMSTRÖM OLSSON

FRISKIS & SVETTIS

Friskis & Svettis bygger om – fler träningsytor och större omklädningsrum!

Kettlebell, 8 kg, Stadium 499 kr.

HETA VÅRTIPS!

Funktionsträning, Intersport 699 kr.

Pulsklocka, Intersport 1 199 kr. Funktionströja, Stadium, 299 kr.

! R Å V I I V R A N Ä SÅ HÄR TR Hopprep, Intersport 99 kr.

Asics löparsko, Team Sportia 1 599 kr.

Lättillgänglig musik när du tränar hemma, DesignTorget 195 kr.

FÄRGSTARK VÅR

MIA STEINHOLTZ,

PERSONLIG TRÄNARE, SATS

I vår klär vi oss i starka färger. På damsidan är det mycket rosa i olika nyanser men även starkt gult kommer stort. På herrsidan gäller gröna nyanser men även neongult och orange. Blått i olika nyanser finns alltid med för herrarna, men herrshorts i ljusblått sticker ut lite extra.

TRÄNINGSTRENDIGT MED SLOW AND FAST Under FLX-klasserna ligger fokus på effektiva stretchövningar som hjälper dig till ökad rörlighet och bättre kroppskontroll. En mer intensiv träningsform är Speed ’n’ Sports – en gruppträningsklass med fokus på konditions- och snabbhetskrävande övningar för

Välkommen in till SATS Sickla och bo ka din provträning.

att öka spänst och smidighet. Fler och fler tar också hjälp av en personlig tränare för att nå sina specifika träningsmål. Välkommen in! I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

11


"För barn gäller glada färger i vår! Gärna kaxigt, sportigt och lekfullt!" Siroun Forsberg

Tunika, Lindex 149 kr.

Väst, Åhléns 249 kr.

Skor, Stadium 349 kr. Spring i benen, Dieselverkstaden.

12

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER


SHOPPA LOSS

FRÅN BUDGET TILL LYX.

Skjorta, Lindex 299 kr.

Skjorta, Best of Brands 2 000 kr.

"Den vita skjortan är ett av vårens verkliga modemåsten.” Siroun Forsberg

Solglasögon, Specsavers 499 kr.

Solglasögon, Specsavers 1800 kr.

Jeans, Best of Brands 1 800 kr.

Jeans, Lindex 399 kr.

HETA VÅRTIPS!

Weekend-bag, Brothers 1 999 kr.

Weekend-bag, Best of Brands 3 595 kr. I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

13


PÅ GÅNG våren 2014 8 MARS – 20 APRIL Barnutställning ”På drift i vardagsrummet”, utställning i Nacka konsthall. 29 MARS Dagisverksamheten Pysslingen kommer till Sickla Galleria, berättar mer om sin verksamhet och erbjuder barnpassning under dagen. FAMILJELÖRDAGAR! Scenkonst för hela familjen i Dieselverkstaden i mars och april. Cirkusdans, dockteater, pantomim och barnjazz. Se fullständigt schema på dieselverkstaden.se

En riktigt God jul... ... blev det tack vare vårt samarbete med Rädda Barnen #delajulen.

SICKLA KÖPKVARTER

Stort tack till alla som köpte presentkort i julas och hjälpte till att samla ihop hela 54 494 kr till barn som har det svårt. Just nu är det snart 3 år sedan konflikten i Syrien började och Rädda Barnen fortsätter sitt arbete för att bland annat skydda de syrianska barnen. Läs mer på raddabarnen.se

NYINFLYTTADE I VÅRT KVARTER. Nu finns Taco Bar i köpkvarteret i Sickla! För dig som börjar bli hungrig är det här stället att pausa på. Inspirerat av gränsstaden El Paso serveras Nachos, Tacos och Enchiladas i en mysig miljö som passar både små och stora. Här finns också möjlighet att ta en iskall läsk, en Corona, ett glas vin eller en Frozen Margarita.

Perfekt mat innan bion!

Öppet måndag – torsdag 11– 21, fredag – lördag 11– 23, söndag 11–21.

5 APRIL – TRÄFFA STYLISTEN Den 5 april kommer vår stylist Siroun Forsberg till Sickla. Kom och träffa Siroun, lyssna på hennes föreläsning om stil och få hjälp av Headspot och Make Up Store med just din unika stil. Välkommen! /Sickla

ANDY´S LEKLAND HAR FÅTT NYA KLÄDER! Populära Andy’s lekland har byggt om. Nu finns fler fräscha kalasrum där mycket roligt och bus händer i vår. Kom förbi! NY VINTAGEBUTIK: STYLES BY SICKLA Siden & Taft har startat en ny verksamhet. På Smedjegatan hittar du numera utvalt vintage-mode och accessoarer.

Erbjudanden i vårt kvarter!

Hämta ditt kuponghäfte! Håll utkik! Nu delar vi ut kuponghäften i kvarteret – med massor av rabatt i butiker, restauranger, caféer och andra spännande ställen! Du kan också gå in på facebook.se/sickla eller sickla.se och ladda hem ditt häfte. Föredrar du att få dina kuponger digitalt? Använd QR-koden här bredvid.

14

VÅREN 2014 I VÅRT KVARTER

RM VÅ

O

DE

/Sicklakopkvarter

ÖPPETT IDER I SICKLA KÖPKVA RTER: VARDAG AR 10 – 20, LÖR 10 – 18, SÖN 11 – 17 ICA KVANTU M: 8 – 22 WILLYS: MÅN – LÖR 8 – 21, SÖN 10 – 21

5 APRIL Familjelördag på Dieselverkstaden, ”Jag vill ha blommig falukorv ”.


KVARTERSFRÅGAN

Vad har du i påsen? Visst blir man nyfiken på vad andra har shoppat ? Vi har frågat några glada besökare i kvarteret vad de har i påsen.

MADLEN SANDBOM, VÄRMDÖ

INGA-LILL SKÄGG, SALTSJÖ-BOO

CATHERI NE BILLET, SALTSJÖBADEN

«Det blev några pikétröjor och en skjorta. Jag åker alltid till Sickla när jag ska handla, här får man så trevligt bemötande.»

«I min påse har jag färgglada t-shirts och blusar som jag köpt till sommaren.»

«Idag har jag köpt barnkläder, galonkläder i härligt blått.»

INSTAGRAM-TÄVLING!

Vinn plagget!

Återvunnet mode hos Stadsmissionen. Stadsmissionens egna modemärke Re-make består av återvunna kläder som sys om av medarbetare på väg tillbaka ut i arbetslivet. Du hittar Stadsmissionen på Smedjegatan.

Lägg upp det plagg som du skulle vilja vinna, ur någon av Sicklas butiker. Tagga med #vinnplagget och skriv varför du skulle vilja vinna. 10 lyckliga vinnare utses och meddelas på modeeventet den 5 april (se På gång här bredvid).

#vinnplagget I VÅRT KVARTER VÅREN 2014

15


/Sicklakopkvarter /Sickla

Scarf, Local Act 599 kr.

Rock, Best of Brands 3500 kr.

Crescent, Team Sportia 5 499 kr.

ÖPPETTIDER: BUTIKER: vardagar 10 – 20. Lördag 10 – 18. Söndag 11– 17. ICA KVANTUM: alla dagar 8 – 22. WILLYS: vardagar 8 – 21. Lördag 8– 21. Söndag 10 – 21. 2 600 FRIA P-PLATSER. Hos oss finns 2 600 parkeringsplatser med fri parkering i 3 timmar mot p-skiva. SICKLA.SE

I vart kvarter nr 4  

Magasin från köpvarteret i Sickla med modeinspiration och nyheter från kvarteret.