Gourmet nr. 3 2022

Page 1

Nr. 3 / 2022 årgang 18
ÅR TETT PÅ!
60
FEST
Fleksibel og serviceinnstilt jubilant SOMMERFEST Tips og råd for sommeren BOBLER TIL
magasin om mat og drikke
Champagne-spesial SYSTEMKJØP En lønnsom samarbeidspartner Et

En sprek 60-åring!

Gourmet

Servicegrossistenes magasin om matglede, inspirasjon, bransjenytt og mattrender. Gourmet utkommer 5 ganger p.a og distribueres til Servicegrossistenes kunder, samarbeidspartnere og leverandører.

Redaktør:

Mads Christian N. Gribbestad, mads@sg.no og Kristin Aamotsmo, kristin@sg.no

Design og produksjon: Winkel AS, www.winkel. no

Redaksjonen:

Gratulerer med dagen!

Servicegrossistene fyller 60 år i år, og vi inviterer deg med på feiringen!

For 60 år siden startet Norsk Dypfryst opp, noe som skulle bli starten på eventyret vi i dag kaller Servicegrossistene. I dette nummeret blir det noen historiske tilbakeblikk der vi vil vise frem hva vi har bygget opp, hvor vi er i dag, og kanskje du blir enda mer kjent med hvem vi er og hva vi driver med? Det er ingen tvil om at vi er en kundefavoritt – og vi i Servicegrossistene er stolte av å ha så mange fornøyde kunder og samarbeidspartnere. At vi er en verdsatt leverandør for kundene våre fikk vi igjen bevis på da vi nylig ble kåret til årets matleverandør av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Sommeren er faktisk her, og nå er det høysesong for feiring – 60-årsjubilant eller ei. Derfor har vi samlet mange gode sommertips som du kan ta med deg når du serverer gjestene dine. I tillegg må vi nevne våre gode jubileumstilbud: Ekstra kjekke priser på en mengde varer!

Len deg tilbake og nyt både sommeren og denne utgaven av Gourmet.

– Hipp hipp!

Mads Christian N. Gribbestad

Markedssjef

Petter Utne Børrehaug, Helene Ask Hunskaar, Design og layout: Helene Ask Hunskaar

Forsidefoto: Shutterstock

Magasinet er trykket på 100 % resirkulert papir, på svanemerket trykkeri – i tråd med Servicegrossistenes fokus på miljø og bærekraft.

Rett i postkassen!

De fleste av våre lesere får levert Gourmet rett i postkassen. Vi håper med dette at enda flere kunder får glede av magasinet vårt med mattips, nyheter og inspirasjonssaker!

Om du ikke får magasinet, men ønsker å motta det, ta kontakt med marked@sg.no. Ønsker du ikke å motta magasinet, skriv til marked@sg.no, så fjerner vi deg fra distribusjonslisten.

SERVICEGROSSISTENE AS

Lilleakerveien 10 0283 Oslo

Postadresse: Pb. 504 1327 Lysaker www.sg.no

Leder

Gourmet

# 3 2022

s. 6- 8 Vi vil alltid være tett på!

Om hva vi har oppnådd og veien videre

s. 12-15 Tidslinje

Historien som har formet oss

s. 20-27 Sommerfest!

Tips til tidenes festsesong!

s. 24-25 Champagne til fest og feiring

Sprudlende om champagne

s. 28-29

Bursdagsgave til kundene

Gode jubileumstilbud i hele sommer

s. 32-34 Systemkjøp

Juni, juli

Medlemshjelper og samarbeidspartner

Innhold
s. 12- 15 s. 24-25 s. 22-33 s. 32-34

Merkedager

for matfolk:

1. juni. Verdens melkedag

11. juni. Sjømatens dag

23. juni. Sankthansaften

29. juli. Olsok

Rømmegrøt, spekemat og flatbrød eller lefser er maten som, tradisjoen tro, virkelig spiller opp til fest på Sankthans og Olsok.

Sankthansaften

Servicegrossistene: Årets matleverandør 2021!

Kriteriene for utvelgelsen var lokal og sentral oppfølging, samarbeidsevne, innovasjon, produkt- og salgsutvikling, kvalitet i forhold til pris, kundeforståelse og samfunnsansvar. Juryen trekker spesielt fram leveringskvalitet på utfordrende steder, god lokal kontakt samt gode kampanjer og aktiviteter med rabatter.

Salgsdirektør Frode Olsen uttaler: «Å vinne denne prisen beviser at vår iherdige innsats når det kommer til service og kundeoppfølging lønner seg, og vi er utrolig takknemlige for kundene som har valgt å nominere oss!»

Servicegrossistene har vært nominert tidligere, så det er særdeles hyggelig å oppleve at vi nå går helt til topps!

Dette er en lagseier både fra kjedekontoret og alle våre 18 Servicegrossister.

Servicegrossistene gikk av med seieren foran Bama Storkjøkken, Domstein Sjømat og Vestfold fugl, som også var nominert til prisen.

Prisutdelingen foregikk på NHO Reiselivs årskonferanse i Trondheim 23. og 24. mai 2022.

23. juni

Mat-aktuelt
Jubileums-konkurranse! DIGITAL VERSJON AV PLAKATEN FINNER DU HER! – Bli med i konkurransen! Hvor mange finner du? FLERE AV MINE VENNER* HAR GJEMT SEG — KLARER DU Å FINNE ALLE SAMMEN? *JEG TELLER IKKE :-) Svar på sg.no/60 eller bruk QR-koden og bli med i trekningen av et gavekort på 5.000 kroner. En heldig vinner trekkes 1. august 2022. Gourmet – nr. 1 2022 – 5

Ord fra administrerende direktør Jan van der Burg

Vi vil alltid være tett på!

Fullsortiment, fleksible løsninger og blide kundekjennere:

- Det er Servicegrossistene i et nøtteskall

Derfor lykkes vi «Jeg har vært i Servicegrossistene i 11 år, og det har vært en fantastisk reise med dyktige grossister», sier administrerende direktør i Servicegrrossistene, Jan van der Burg entusiastisk. «Dette er en utrolig fin og stabil gjeng som har jobbet ekstremt positivt for sin egen bedrift, men også for kjeden totalt.» Servicegrossistene har nemlig en desentral styringsmodell, der grossister som har hverdagskontakten med kundene sine og tar egne beslutninger til gode for kunden, har vist seg å være en vinneroppskrift. «Servicegrossistene er opptatt av å tilpasse seg til sortiments- og leveringsbehov for enhver kunde, noe vi opplever det settes stor pris på. Vi tror også det er årsaken til at vi ifølge Horca-rapportens bransjetall har fremstått som en vekstvinner i mange år», forteller Jan. «Dyktige, lokale kunder er selve drivkraften i virksomheten vår. I tillegg legger vi til rette for et nasjonalt system med gode, digitale løsninger. Vi vinner stadig flere avtaler med større kjeder og offentlige tjenester. Dette hadde ikke vært mulig å få til uten et nasjonalt fotavtrykk. Samtidig får kokkene nyte fordelene av det å operere lokalt; gode leveransefrekvenser, tilgang på

lokale råvarer, mulighet for å bestille noe i siste liten når det er noe de har glemt. Alle grossistene har det samme grunnsortimentet av kjente varer. - Og er det spesielle varelinjer de ønsker å få inn, så skaffer vi dét! Servicegrossistene er faktisk en av få grossister som tilbyr kundene sortimentsfrihet: Du velger selv akkurat de varene som passer ditt spisested.»

Historisk vekst

De siste ni-ti årene har Servicegrossistene nesten doblet omsetningen. I 2014 startet en nasjonal satsing på frukt- og grønt og alkohol. I dag er Servicegrossistene en fullverdig alkoholleverandører og frukt og grøntaktør. Fullsortimentsløsningen gir kundene stor frihet, og dessuten er det praktisk og tidseffektivt: Du har ett sted hvor du kan bestille alt, du får alt du trenger levert i samme leveranse, og alt betales på én faktura. Det romslige vareutvalget og den unike fleksibiliteten Servicegrossistene tilbyr, ser kundene ut til å sette stor pris på: Veksten har vært formidabel!

Alle alternativer og fulle varelagre «Vi tror at kundene ønsker seg en grossist som tar seg av lokale

6
Lysaker

interesser, både på sortimentsbredde, men også på leveringsfrekvens og tilpasningsdyktighet», påstår den daglige lederen. «Derfor tror vi at å være tett på kunden, gi dem valgmulighetene, og at vi kan snu oss på flekken for dem, er viktig. Dette ligger i Servicegrossistenes DNA. Vi vet dessuten at det koster å leie lokaler, uansett hvor man befinner seg i Norge. Vi tar dermed gjerne på oss rollen som et forlenget kjøle- og fryselager for kundene våre. Dette er en trend vi ser i Europa også: økt frekvens av leveranser. – Og du kan stole på leverandørene: Vi går ikke tom for varer!»

Lovende storsatsing

Servicegrossistene er veldig stolt av SG Øst: Dette er et fellesprosjekt som skal bli en stadig bedre plattform for kunder i store og små restauranter og offentlige instanser i en stor region på det sentrale Østlandet. Det har også vært flere eierskifter i Servicegrossistene i år, både i Trøndelag og Agder. Servicegrossistene har med dette fått færre eiere, og i større grad et slags kryss-eierskap. «Vi skal beholde ≥

Gourmet – nr. 3 2022 – 7
« Å være tett på kunden, gi dem valgmulighetene og at vi kan snu oss på flekken for dem er viktig. Dette ligger i Servicegrossistenes DNA.»
Jan van der Burg
1. Daglig leder i Servicegrossistene, Jan van der Burg.
1 2 Servicegrossistene 60 år
2. Selv om Servicegrossistene sikter fremover, bærer daglig leder Jan med seg historien med andakt.

den gode, lokale driften», sier Jan med et smil, «og vi er ekstremt opptatte av at de lokale nøkkelpersonene ute hos den enkelte grossist skal få enda bedre verktøy til å drive bra butikk. Gjennom kryss-eierskapet skal vi stå tettere samlet som gruppe i møte med fremtidens konkurranse og marked. Dette vil skape en bedre gjennomføringskraft overfor leverandørene, som igjen vil komme kundene våre til gode. Fremtiden ser veldig positiv ut for Servicegrossistene!»

Lokalt og tett på

«Vi har mange fine planer fremover!», sier Jan. «Som kjedekontor forsøker vi å legge til rette så godt vi kan for at grossistene kan fortsette å jobbe med det de kan best lokalt. Vi prøver å profesjonalisere oss, bedre systemene våre og bli enda mer konkurransedyktige. Vi har stor tro på styringsformen vi allerede har innarbeidet: Lokalt tar grossistene de beste valgene for kundene sine, men sentralt vil vi være tett på grossistene og hjelpe til for at alle lykkes enda bedre. Vi kommer til å utvikle vårt eget DNA, vår tradisjonelle kundeprofil enda mer tydelig og enda bedre enn vi har gjort før. Med profesjonaliseringen vil vi få en mer helhetlig forretningsstruktur og kundeprofil. Derfor tror jeg at SG virkelig kommer til å befeste sin posisjon i markedet i fremtiden.

En positiv fremtid

Visste du at Servicegrossistene har så mange som 17 lokallagre, spredt rundt i landet?

Når vi snakker bærekraft, mener vi nemlig at det er mye bedre å kjøre fra Mosjøen til Sandessjøen eller fra Levanger til Steinkjer, enn å kjøre varer hele den lange veien fra Oslo til Alta. Vi har en effektiv varer inn-strøm, og vi har korte turer ut til kundene våre. Det er Servicegrossistene som har det tetteste nettet med varelagre i landet, og vi er tett på kunden.

Markedet ser veldig positivt på fremtiden. Selvfølgelig vil utfordringer komme og gå, det er en del av hverdagen når man driver med servering. - Men vi har sett det skjer gang på gang; selv i dårligere tider vil store deler av bransjen fungere bra likevel. Gjestene vil kanskje utsette byggeprosjekter eller en eksotisk ferietur, men folk vil likevel ønske å kose seg ute med en god middag med familien eller venner, eller ha en hyggelig lunsj med jobben. «For oss i bransjen gjelder det da å tenke smart og stå sammen», sier Jan. «For gjestene våre handler det om å være sosial, og det handler om å leve!» SG

Servicegrossistene feirer vårt 60-års jubileum i medvind. Gjennom disse årene har Servicegrossistene vært en solid og trygg samarbeidspartner å stole på, både for kunder og leverandører. Vårt oppsett er ambisiøst, ved at vi skal ha de beste løsningene for kunder over det ganske land, enten det er private eller offentlige. Og kunden skal til enhver tid føle god service.

Storhusholdningsmarkedet er i utvikling, og Servicegrossistene arbeider kontinuerlig for å fortsatt være den beste og mest relevante samarbeidspartneren. Det skal vi lykkes med ved godt og tett samspill mellom våre entusiastiske og positive grossister, ansatte, leverandører og kunder.

Jeg ønsker oss selv og alle våre samarbeidspartnere både til lykke med jubileet og lykke til med fremtiden.

Om Servicegrossistene AS

Servicegrossistene er en fullsortimentsgrossist med 17 lokalt forankrede grossistlagre. Servicegrossistene leverer et bredt spekter med varer til storhusholnningskunder over hele landet.

Servicegrossistene legger sin stolthet i gode innkjøpssystemer, nettbutikk, fleksible løsninger, gode betingelser og dedikert kundeservice.

8
Grossistportrett
En stolt jubilant, som med glede og iver tar fatt på (minst) 60 år til!
Bjarte Røyrvik, stolt styreleder i Servicegrossistene AS

Hyllest til en sprek 60-åring

Hilsner til jubilanten!

ECD gratulerer:

Celebrating 60 years from the Founding of Servicegrossistene.

We are delighted to wish you all the best on the 60 th. Anniversary! We hope you can celebrate this major achievement in the right way with your staff.

Time to remember: Servicegrossistene joined the ECD in 1993, the year before EU-referendum in Norway. They wanted a good partner in Europe in case Norway would join the EU in 1994, which they did not. So Servicegrossistene got to know ECD due to the fact they met Svensk Cater at a fair. Today Servicegrossistene is a national full range wholesaler for the Foodservice sector in our network.

No matter what is happening in Europe right now and that could spoil the mood, we in ECD are optimistic right now. That is why you should be optimistic too, celebrate your birthday appropriately and be happy what has been achieved so far. We express our special respect for the great development and standing of Servicegrossistene in Norway and in Europe. On behalf of ECD I can say we are very proud to have Servicegrossistene as a shareholder, appreciate the special teamwork, and look forward to develop our cooperation further in the future.

Happy Birthday and our best wishes, Ioannis and the rest of the ECD team

Jeg ønsker Servicegrossistene AS til lykke med 60 år i norsk varehandel. Det har vært en imponerende historie så langt!

Jubileumshilsen fra

Inge Eliassen, tidligere adm. dir.

Inge Eliassen

The European Foodservice Wholesaler Group

European Catering Distributors er en internasjonal matvareleverandør-gruppe, eid av medlemmene selv. Medlemmene er alle betydelige fullsortiments-leverandører i sine respektive land.

ECD ble opprettet i 1991, og 15 land er i dag representert: Slovenia, Estland, Storbritannia, Italia, Nederland, Østerrike, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Sverige, Belgia, Island, Romania og Ungarn. Servicegrossistene er den eneste norske representanten i samarbeidet. (Fra: ecd.eu)

Gourmet – nr. 3 2022 – 9 Kundeportrett
« Det har vært en imponerende historie så langt! »
Servicegrossistene 60 år

Gjelder

32 26 60 00 aass@aass.no www.aass.no Aass Bryggeri AS Postboks 1530 - 3007 Drammen
Aass Pilsner flaske EPD 5932918 Rabatt 1,5 per flaske Aass Pinta flaske EPD 5744230 Rabatt 1,5 per flaske Aass UTEN flaske EPD 5932900 Rabatt 1,5 per flaske Aass LITE flaske EPD 5745203 Rabatt 1,5 per flaske rabatt 2,00 rabatt 1,50 rabatt 1,50 rabatt 1,50
periode: Mai/Juni GJØR KLAR TIL SOMMEREN!

Friele Cafitesse-konseptet tilbyr deg kombinasjonen av god smak, valgmuligheter, enkel håndtering og moderne maskiner.

I «Kaffetørst»-konseptet har JDE gjort det enkelt for deg. Konseptet består av en anbefalt maskin, kaffe, tilbehør og serviceavtale, slik at du har alt du trenger for å skape en komplett kaffeopplevelse.

KAFFETØRST er konseptet for deg som ønsker å servere en god kopp svart kaffe til dine gjester eller ansatte. Du får den samme gode smaken hver gang, med minimal tid brukt på påfylling, rens og vedlikehold. Maskinen låner du av JDE, og det er ingen bindingstid.*

MASKIN UNDERSKAP KAFFE JDEprofessional.no E: KontaktNorge@JDEprofessional.no | T: 800 800 15
*Lån av maskin betinges av et årlig minimumskjøp av Friele Cafitesse-kaffe. Det tilkommer en oppstartskostnad og en årlig servicekostnad. KAFFELØSNINGEN
KONTAKT OSS I DAG FOR Å HØRE MER! DU HAR LETT ETTER

I 1962 så vi dagens lys – den gang under navnet Norsk Dypfryst. Det var på denne tiden at dypfrysere ble en populær innovasjon rundt om i norske hjem, og dermed oppstod et nytt marked – og vi ble til. I begynnelsen var vi store på leveranser til dagligvarebutikker, og leverte faktisk ingenting til storkjøkken. I dag er vi storkjøkkenspesialist, så tidene har virkelig forandret seg!

I starten var vi bare 12 grossister, men i dag har vi vokst oss store, og teller hele 18 grossister over hele landet. Selboe & Aasebø på Finnsnes og Arne Sjule i Mo i Rana er de av våre grossister som har vært med i kjeden aller lengst.

De første årene ble det kjøpt inn produkter som Findus ikke hadde i sitt sortiment, som blant annet hvalbiff og spekesild fra Heide AS, klippfisk, lutefisk og kjøtt fra Vestfold Slakteri og diverse fisk fra Borgund Preserving AS fra Ålesund.

I løpet av dette året satte vi kunden enda mer i fokus og endret måten å drive grossisthandel på. Tidligere hadde salgssjåførene med varene på bilen, og dette førte ofte til at de kundene som kom sist på dagens besøksliste, ikke fikk de varene de hadde behov for. Det ble derfor innført et forhåndssalg av varer.

Da reiste salgskorpset vårt ut om morgenen for å ta opp bestilling hos kundene. Varene ble så plukket per kunde, og levert fra frysebilen kort tid etter. Dette førte til at alle kundene fikk de varene de hadde behov for til avtalt tid – noe som fortsatt er vår viktigste oppgave i Servicegrossistene.

Salget av dypfryste produkter økte stadig, og vi opplevde en sterk vekst. Dypfryst var i vinden!

Dette var året for endring: arbeidet med å gjøre oss landsdekkende var i gang, kjernekunden endret seg, og en stadig større andel storkjøkkenkunder fant veien til Servicegrossistene.

1978 12 Temasak
Vi ble en rendyrket storkjøkkengrossist!
60 år med service!
1962
1973
1983 1984

Vi kjøper vår første datamaskin!

Vi feirer vårt 25-årsjubileum. Vi talte nå 11 grossister med et salg på 240 mill. Det hadde vært 25 utfordrende år, men med et spisset konsept pekte pilene nå oppover!

Vi får mange nye grossister med på laget, og en av disse er vår kjære Encon i Voss! Litt senere på året ble Namsos Agentur, nåværende Nær Engros, ble også med i kjeden.

Både Nær Engros og Encon er to tydelige aktører i hvert sitt lokalmarked den dag i dag.

Norsk Dypfryst endrer navn til Servicegrossistene! Navnet vi er så stolte av viser tydelig hva som er vårt fokus – nemlig deg som kunde. Vi har alltid vært en utfordrer og kjemper hver eneste dag om å gi deg den beste totalopplevelsen, med et ekstra servicenivå.

(Fortsetter neste side)

Servicegrossistene 60 år
Logo 1992
1985
1987 1991 Gourmet – nr. 1 2022 – 13
1992

TP-Engros i Kristiansund blir med i kjeden! TP-Engros er i dag en del av Servicegrossisten Møre, sammen med Sunnmøre Engros. TP-Engros har røtter tilbake til slutten av 1800-tallet og er en av våre aller mest tradisjonsrike grossister.

En av Bergens største grossister, med i team Servicegrossistene, og nå kan vi kalle oss landsdekkende!

Systemkjøp ble opprettet! Les mer om hvorfor det er lurt å være medlem i en innkjøpskjede på side 32-34.

D. Danielsen i Stavanger og Safari Engros i Førde ble dette året med i kjeden, og styrket markedsposisjonen vår på Vestlandet!

Dette året startet vi også å levere offshore, og vi er i dag en av markedslederne på levering av mat til oljeplattformer, fiskebåter og andre offshorevirksomheter.

Levering offshore har vært viktig for oss i mange år, og vi er en tillitsfull partner for våre maritime kunder. Eurosupply ble en del av kjeden dette året, og er fremdeles spesialistene på maritime kunder.

Haugaland Storhusholdning og Agder Grossisten blir kjedemedlemmer, og Servicegrossistene fikk to flinke grossisthus med på laget.

I tillegg styrket vi satsingen vår på frukt og grønt, og får Fruktringen med som leverandør. Frukt og grønt er et av våre kjerneområder, og du har sikkert hørt om produktserien vår som i dag heter Fantastisk Fersk?

Servicegrossistene fyller 40 år!

1994 Leverandør
2000 2002 2001 14
1995
1996 60 år med service!
1998

Vår aller første utgave av kundemagasinet Gourmet utgis! Visste du at Gourmet utgis fem ganger årlig? Vår visjon er at Gourmet skal gi deg som storkjøkkenoperatør faglig påfyll og nyttig lesestoff. På sg.no kan du bla i alle tidligere utgaver!

Vi styrker markedsposisjonen vår og inngår et strategisk innkjøpssamarbeid sammen med Reitangruppen. I Servicegrossistene er vi opptatt av å tilby så gode betingelser som mulig for deg som kunde!

Omsetningsrekord! Servicegrossistene knuser alle forventninger og leverer knallsterke tall. Det er tydelig at kundene verdsetter en grossist med omtanke for kunden.

Vi leverer vår første rapport om bærekraftig forretningspraksis. I Servicegrossistene er vi opptatte av positiv miljøpåvirkning og jobber hver eneste dag for å bli en enda flinkere aktør.

Innkjøpskjeden NHO Reiseliv inngår avtale med oss, og med det fikk enda flere storkjøkken levert mat med ekstra service på kjøpet.

En kjempe reiser seg på Østlandet. Flere grossister går sammen og blir til Servicegrossisten Øst! Kunder over hele Østlandet blir betjent av våre dyktige kolleger på Liertoppen.

Vi feirer femti år med ny leder – Jan van der Burg begynner som ny administrerende direktør, og er fortsatt ved roret den dag i dag. I tillegg slår salget alle tidligere rekorder. Vår første ordentlige nettbutikk lanseres.

Gjennom 60 år har vi vært en utfordrer i markedet som kundene har satt pris på. Vi gratulerer alle de som har jobbet beinhardt for å levere hver eneste dag, og samtidig vil vi si: TAKK! Uten deg som kunde, hadde vi aldri vært her!

Hilsen alle oss i Servicegrossistene

Gourmet – nr. 3 2022 – 15
2004
Nettbutikk 2011
2011 2015
2013 2021 60 til! 2022 2006 2008 Servicegrossistene 60 år

Vi hjelper deg med foto fra A-Å

Våre dyktige fotografer har en unik spisskompetanse innen produktfoto og bransjestandarder. La oss gjøre dine produkter tilgjengelig på best mulig måte for dine kunder! Kontakt oss på salgmediastore@tradesolution.no eller tlf. 4000 7475.

18 Mondelez Norge AS Johan Throne Holsts plass 1, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo Norway, tel. +47 22 04 40 22, mdlznordic.com NYTT arT.Nr. Philadelphia Original 1,65 kg, 4-pk á 1,65 kg EPD 966580 Oreo knust kjeks 12-pk á 400 g EPD 02294437 EPD Freia Bakepulver 3-pk á 1 000 g 2774024 EPD Freia Sjokoladedrikk 30-pk, 3 pk á 960 g 5898655 EPD Freia Regia Kakao 2-pk á 1 000 g 517086 EPD Freia Twist-sylinder 4-pk. á 1,5 kg 4516209 EPD Toblerone Tiny mix (sylinder), 4-pk. á 904 g 4300307 EPD Freia mix sjokoladebox (224 stk.) 1 stk. á 5,9 kg 1702596

Med hest og vogn - og håndkjerre

En av våre eldste grossister, Selboe og Aasebø i Finnsnes, distribuerte varene stort sett med håndkjerre eller hest og vogn før de fikk sin egen lastebil i 1954.

Mange av grossistene har hatt en lang historie før de ble med i Servicegrossistene. Visste du blant annet at:

...Servicegrossisten Paul Nygaard begynte med beredskapslager for mel på Helgelandskysten i 1946, og navnet “mel-Nygård” har hengt ved firmaet i generasjoner etterpå.

...Servicegrossisten Selboe og Aasebø startet ved at Rolf Selboe og Halvor Aasebø overtok et Friele-agentur på Finnsnes i 1950.

...Servicegrossisten D. Danielsen startet opp som landhandel i Tananger i 1874 og drev lenge sitt eget bakeri. I dag er D. Danielsen den eldste bedriften i Sola kommune.

..Servicegrossisten Måkestad begynte som frukthandler i Hardanger på 50-tallet.

..Servicegrossisten TP Engros, etablert i 1893, er i dag en av de eldste selskapene som har vært i kontinuerlig drift i Kristiansund.

i dag 51.308 unike produkter

og 9.112 av dem er alkoholvarer

Kaffebrenneri og arbeidsbekledning

TP Engros har ikke bare et godt navn hos de profesjonelle storhusholdnings-kundene, men også hos den jevne Kristiansunder. Helt frem til midten av 1970-tallet ble bedriftens egen kaffe «Varde» brent i eget brenneri og solgt over hele Møre og deler av Trøndelag. Klær og arbeidstøy fra Berserk Fabrikker stammet også fra denne engrosvirksomheten.

Popcorn og brødposer

En gang fikk TP Engros inn en bestilling på en hel semitrailer med ferdigpoppet popcorn. Det viste seg at det skulle være en beredskapsøvelse ved oljefeltet Njord, og at popcorn i sjøvann har samme egenskaper som oljesøl. Popcorn ble levert, og samme bestilling har kommet inn hvert annet år. En annen gang etterspurte kapteinen på båten MS Nordnes poser til å oppbevare brød i. Kona til tidligere daglig leder, Torunn Monge, satte seg da ved symaskinen og iverksatte poseproduksjonen. Kaptein og besetning var i ekstase!

Driftige familier

Ganske mange av Servicegrossistene er familiebedrifter. Slike bedrifter er mer en livsstil enn en jobb, som for eksempel SG Møre, som drives av familien Monge. Som storhusholdningsgrossist og leverandør av ferske varer, nytter det ikke med normal ferieavvikling. Møringer trenger mat også i fellesferien, så familien Monge er alltid på vakt. Blir det likevel tid til en liten hyttetur, er familiehytta i umiddelbar nærhet til TP-Engros-bygget. «Vi lever av kundeservice, det er den som er unik. Varer får man jo også andre steder, men servicegraden skal vi alltid være best på!»

Hos Paul Nygård har stort sett hele familien Nygård vært involvert i firmaet: Som drivere, og som pakkere, renholdere og sjåfører.

Temasak
Kilder: forskning.no, matprat.no. frukt.no, brødogkorn.no
Servicegrossistene leverer
Servicegrossistene 60 år
« Varer får man jo også andre steder, men servicegraden skal vi alltid være best på!»
–Gourmet – nr. 3 2022 – 19 SG
Fun facts om jubilanten – på fornavn med kunden!

Sommerfest!

Mange av gjestene dine har kanskje fortsatt hjemmekontor. Samtidig melder mange drivere at sommerfest-bestillingene har rullet inn i et galopperende tempo i vår.

Folk er mer enn klare for sommer, sosiale sammenkomster og god stemning igjen. Denne sommeren kan bli heftig! Derfor har vi samlet noen tips og råd som gjør deg litt mer forberedt på festhungrige gjester.

Hvordan du enn velger å arrangere sommerens festligheter for gjestene dine, husk: Det er du som er eksperten!

« Det er ikke bare bloggere som skaper trender. Mattrender skapes kanskje i enda større grad i vår bransje. Det er i restaurantene fagfolkene og matkunstnere er!»

Jan van der Burg, adm. dir. Servicegrossistene

20 Servicegrossistene 60 år
Sommerfest

Sett stemningen!

Uteservering i lyse sommernetter: Temperaturen er behagelig, stemningen høy og gjestene har tid og overskudd!

Avslappet servering

Uteservering i seg selv kan gjerne overraske med eksklusive smaker og kreativitet, men rammene rundt er ofte upretensiøse og avslappede. Se på den tradisjonelle buffeten: Det er enkelt med selvbetjening, og alle gjester finner noe de liker.

En sterk catering-trend som har blitt veldig populær i Norge de siste årene, er leie av grill, inkludert kokk og mat, til private selskaper. Har du mulighet til å avse en grillmester en sommerkveld?

Husk - til bordet

Engangsservise til sommerarrangementet? Det er lettvint med engangs, og nå finnes det mye nytt på markedet. Se mer på Servicegrossistenes store non-foodutvalg på sg.no. Her finner du produkter med miljøsnille avtrykk og i spennende materialer. - Vel verdt å utforske!

- Og husk: Legg frem lune tepper, for norske sommernetter...

Pynt

Girlandere, vimpler og pomponger av papir gjør mye ut av seg for en billig penge. Om du har tid, kan du lage pomponger selv av servietter, eller du kan kjøpe dem ferdig. Tenk volum, tekstur og fargekombinasjoner: Heng pynten opp og skap lune soner, eller legg den på bordene for å skape feststemning.

Det finnes gratis der ute, om man gjør en liten innsats: Markblomster, eller bare friske, grønne kvister og vekster i vaser. Gå ut og plukk enten tidlig på morgenen eller på kvelden, da skal det holde seg friskt lenger. – Og jo «villere» bukett, jo bedre: Det er faktisk trendy! (Obs: Unngå planter som kan gi allergiske reaksjoner.)

Belysning

Dempet belysning er flatterende, og levende lys på bordene oppfordrer til nære samtaler.

Lyslykter og lyslenker setter også stemningen, og kan bidra til å ramme inn og lage en intim spisesone i et stort og uoversiktlig uteområde. Dessuten vil dere synes på avstand når mørket faller på...

Gourmet – nr. 3 2022 – 21
Sommerfest Gourm

Klar for fest og feiringer?

Lyden av sommer

I beit for passende musikk til sommerarrangementet? Søk opp «Café de Mar» (- ja, årtusenskiftet er hot igjen!), «Chilled»/«Ultra chilled», eller «Dinner party»-spilleliste på plattformen du bruker.

Cocktail på tapp

Flere av Servicegrossistenes alkoholleverandører leverer ferdigmiksede cocktails på keykeg. En effektiv måte å servere store mengder gjester på i sommervarmen.

Vil du heller lage selv? Kjøp store glasskrukker med kran og la gjestene forsyne seg selv av dine hjemmelagde drinker!

Frem med slushmaskinen!

«Selvfølgelig, det er jo sommer», tenker du kanskje, men de fargerike tromlene kan glede langt flere enn bare overopphetede barnestruper. Smak deg frem til en litt mer voksen vri, med forfriskende mocktails og cocktails. Den frosne massen har nemlig på moten igjen! Ikke trenger du å pakke den bort når vinteren kommer, heller! Hva med å overraske med freidige velkomstdrinker i julebordsesongen?

Gode partytriks

Planlegg godt: Smarte innkjøp, et rent kjøkken og en uthvilt og tilgjengelig stab. Forbered maten på forhånd så langt dere kan.

Menyen: Bygg opp menyen på rimelige ingredienser av god kvalitet. Følg et tema eller en rød tråd. Se på menyen som helhet: En balansert sammensetning av smaker og teksturer. Søte, smakfulle og spicy toner, gjerne med en mix av både sunne og litt mer «syndige» ingredienser. Bruk tid på å plukke ut de perfekte drikkevarene til maten.

Musikken: Sammenkomster innebærer skravling, men når maten kommer på bordet, blir det stillere. Da er musikken en viktig kulisse. Velg musikkstil etter stemningen du ønsker å sette. I formelle selskaper: Instrumental musikk, som myk jazz, piano eller gitar. Til uformelle middager: Populærmusikk. La gjerne ferdige spillelister på en musikk-app gjøre DJ-jobben for deg. Sørg for et passe høyt volum: Gjestene skal høre musikken, men den skal ikke overdøve småprat.

Overrask gjesten! Mange er opptatte av å gjøre alt korrekt og oppføre seg pent. Vipp gjestene dine litt av pinnen og gi dem noe å snakke om! En smaksprøve ved bordet? En sjokoladebit ilt kaffen? Et overraskede musikkinnslag? En bursdagssalutt? Eller har du spill du kan ta frem? En utfordring eller en konkurranse?

Begrenset drikkemeny? Om du ikke har det store mangfoldet; legg i hvert fall opp til å servere et par trendy, allround cocktails. Sørg for at du har nok av ingredienser på lur for hele kvelden.

Gammel folketradisjon?

Kundeportrett 22
Sommerfest
Den nordiske sommeren har vært et påskudd for fest og sosiale sammenkomster i århundrer!

Lag feststemning med Sablering!

Visste du at...

Du kan bruke nesten «hva som helst» til å sablere med. Hvis du ikke har champagnesabel, er baksiden av en kokkekniv kanskje best for en nybegynner. Med litt trening kan du bruke det meste så lenge gjenstanden har en hard kant: En smørkniv, skaftet på en teskje, en vinopptrekker... Så lenge du kan holde i den med et fast grep, er det ingen sak å imponere.

1.

Ta av folien. Studer flasken og finn skjøten i glasset, som går på langs av flasken. Sikt deg ut treffpunktet: Det bredeste punktet på flaskehalsen, rett under korken, og i glass-skjøten.

2.

Bruk baksiden av kniven. Hold med et fast grep og før den langs flasken med en rask og bestemt bevegelse mot treffpunktet. Hold farten og tenk at du skal forbi!

3.

Pass på bakgrunnen og hold glassene klare!

« Champagne skal være kald, tørr og gratis!»

« Jeg drikker kun champagne når jeg er forelsket og når jeg ikke er det.»

CHAMPAGNEKAMPANJE Fra 25. mai til 31.august

Haugen-Gruppen

Ayala Brut Majeur 75 cl

Jubileumstilbud!

Rabatt: kr. 30,-

EPD: 1500669

Haugen-Gruppen

Bollinger Spécial

Cuvée Brut 75 cl

Rabatt: kr. 30,-

EPD: 519702

Fondberg

Champagne Tattinger

Brut Reserve 75 cl

Rabatt: kr. 65,-

EPD: 1008127

Fyll opp lageret og gjør klar for en fantastisk sommer!

Handle enkelt på sg.no.

Sommerfest
Coco Chanel Sir Winston Churchill 1. 2. 3.

Champagne til fest og feiring

Tekst: Erik Wallentin

Musserende vin i høye glass skaper umiddelbar feststemning og det jubles når korken smeller i taket. Men vent, her har vi allerede gått på en mulig blunder, ja kanskje flere.

Et grunnkurs

Få begreper er vel så uløselig knyttet til fest og feiring som Champagne. Men det er ikke Champagne alt som bobler, og vi har kanskje også arvet en og annen uvane fra generasjonene før oss. Her skal du få et lite grunnkurs før du spretter neste kork.

Vindistriktet Champagne

Kjører du et par timer østover på A4 fra Paris, kommer du til byen Reims. Herfra og ca. 10 mil sørover strekker det seg et bølgende landskap med grønne åser og vinranker. Dette er vindistriktet Champagne. Her har de enerett for hele verden på begrepet Champagne. Ingen musserende vin får hete Champagne hvis den ikke er laget på riktig måte, av de rette druesortene, dyrket her.

Unik kombinasjon

Det som gjør Champagne både unikt og relativt dyrt, er kombinasjonen av druesorter, det kjølige klimaet, den kalkrike og drenerende grunnen og den tidkrevende produksjonsmetoden. Det finnes enormt mange produsenter i området. De største og mest kjente Champagne-husene kjøper storparten av druene fra de mange vinbøndene. De senere årtiene har flere og flere av bøndene begynt å produsere ferdig vare selv, i stedet for å selge druene.

Årgang eller ikke

Været og vekstvilkårene kan være ganske forskjellige fra år til år. De store

husene lager sin basiskvalitet som en blanding av årganger med ulike egenskaper, for å gjøre husstilen så lik og gjenkjennelig som mulig. Men de beste årgangene får gjerne skinne alene. Står det årgang og kanskje også navn på vinmarken på etiketten, skal innholdet normalt ha en høyere kvalitet og koster gjerne deretter.

De tre druene

Med noen få unntak er all Champagne laget av en eller flere av de tre druesortene Chardonnay (hvit), Pinot Noir (rød) og Pinot Meunier (rød), og vinen er fortsatt hvit. Saften i røde druer er like lys som i de grønne druene. Fargen sitter i skallet, som siles raskt vekk etter en skånsom pressing.

Boblene

Boblene dannes i flasken etter tapping ved at det tilsettes en liten dose sukker og gjær. Gjæringen skaper kullsyre, og denne gangen blir den fanget i flasken. Det sies at det dannes ca. 30 millioner små bobler. Samtidig dannes det bunnfall av gjærrestene, som må lures ut av flasken før den korkes for siste gang. Det er en tidkrevende prosess. Smeller du korken i taket, mister du en del av den deilige kremete munnfølelsen boblene gir. I tillegg til å risikere å skade noen. Klarer du å smyge av korken med minst mulig lyd, får du mere bobler å nyte i munnen.

SGs kategorisjef for alkoholholdige drikker, Erik Wallentin.

Glassets rolle

De høye og smale glassene er laget for å holde lenge på boblene. Men de smaleste holder også tilbake de deilige duftene, som kan spenne fra epler, sitrus og blomster til nøtter, sopp og brøddeig. De bør uansett ha innsving mot toppen, for å hindre duftene i å rømme over kanten før de når nesen. Du kan med fordel velge enda bredere glass, gjerne de samme du ville drikke andre viner av. Men de brede og flate glassene noen sverger til, må antakelig være for de som verken liker boblene eller duftene.

Salige syrer

Gjennom den langsomme modningen av druene i så kjølig klima, dannes det ekstra mye smaksstoffer i druene, og samtidig utvikler de et høyt syrenivå. Disse komponentene er i perfekt balanse og gjør Champagne til en i særklasse anvendelig matvin. Den som synes Champagne er i sureste laget kan vurdere ett eller flere av disse tiltakene: Spise noe til, ikke servere den fra fryseboksen, bruke videre glass, trene mer. SG

24 Drikketips

« Jeg drikker min champagne når jeg er glad og når jeg er trist. Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene. Har jeg selskap, anser jeg den som obligatorisk. Jeg nipper til den når jeg ikke er sulten og drikker den når jeg er det. Ellers rører jeg den aldri – bortsett fra når jeg er tørst.»

Lily Bollinger

« Champagne! Ved seier fortjener du den. Ved tap trenger du den.»

Napoleon Bonaparte

« Maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Pérignon ’52 can’t be all bad.»

James Bond

Trykket i en Champagne er gjerne seks atmosfærer når den er nytappet. Det er dobbelt så mye som i bildekk!

Premier Cru

Det nest høyeste prisog kvalitetsnivået for druene.

All Champagne har godt av litt lagring – mange kan lagres lenge. De bør lagres stående og kjølig.

Grand Cru

–17 av landsbyene i Champagne-distriktet regnes for å ha bedre (og dermed dyrere) druekvalitet enn de øvrige. Alle druene i en Champagne må komme fra en eller flere av disse for å ha Grand Cru på etiketten.

Slik åpner du hvis du vil spare bobler: –

Hold under flasken med den sterkeste hånda, og på korken med den andre. Hold flasken på skrå. Vri flasken, ikke korken. Hold igjen korken når den begynner å løsne, og smyg den av. Du kan gjerne la ståltråden sitte igjen over korken etter å ha løsnet den fra flaskehalsen. Da får du bedre grep. Og for all del ikke rist!

Server Champagne ved 7-8 grader. Temperaturen stiger i glasset og det er helt ok. Ikke glem igjen flasken i kjøler med is. Da blir den for kald.

Bare Champagne er Champagne –

Musserende viner fra andre områder heter noe annet.

Blanc de

–Hvit vin av røde druer

Blanc de Blancs –Hvit vin av hvite druer

Nesten all Champagne på markedet i dag er for tørr til å matche jordbær. Prøv heller noe søtere, som en musserende Moscato eller Brachetto.

Viktige begreper for champagnekjennere:

Søthetsnivå (antall gram tilsatt- eller restsukker pr. liter): Demi-sec/Doux – Halvsøt/søt. Fra 35 g/l og oppover Sec – kalles tørr, men oppleves nok som halvtørr. 17-35 g/l Brut – relativt tørr, opptil 15 g/l

Extra Brut – opptil 6 g/l

Ultra brut, Brut nature, Brut integral – opptil 3 g/l Brut zero, Non dosé – 0 g/l

Gourmet – nr. 3 2022 – 25 Drikketips
Noir
26
Sommerfest
Foto og oppskrifter: matprat.no

Ukomplisert sommerfest!

Kyllingspyd med cæsarsalat

En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!

12 porsjoner

• 12 kyllingfileter, eventuelt lårfilet

• 6 ss olje

• 6 båter revet hvitløk

• 3 ss revet frisk ingefær

• 6 ts chiliflakes

• 12 grillspyd

Dressing

• 6 eggeplommer

• 3 ts dijonsennep

• 3 båter revet hvitløk

• 9 finhakkede ansjosfilet

• Saft av 1,5 sitron

• Kvernet pepper

• 4,5 dl nøytral olje

• 90 gr fersk parmesan

Salat

• 3 hoder romanosalat, eventuelt hjertesalat

• 1,5 stk. rødløk

• 6 ss parmesan

• 12 skiver brød

• 3 ss olje

Ananas og ingefærøl med vaniljeis

Prøv en forfriskende og deilig krysning av dessert og leskende, kald drikke. Det er perfekt på de varmeste sommerdagene. – Og om du allerede har kuleis i isdisken, serverer du denne i en håndvending.

Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en pose sammen med revet hvitløk, revet ingefær, chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre. Træ kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg. Grill baconskivene gylne og sprø, gjerne på aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte. Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som majones. Vend inn en revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Stek dem midt i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med kvernet, sort pepper og pynt gjerne med grønne spirer. Server kyllingspydene og salaten sammen.

• 1800 gr frisk ananas

• 1,5 liter ingefærøl

• 600 gr vaniljeis

12 porsjoner Skjær ananas i biter og kjør til mos i en blender eller med stavmikser. Fordel mosen i store glass, og fyll på med ingefærøl til glasset er ¾ fullt. Legg en stor kule vaniljeis på toppen og pynt med tynne ananasskiver. Server med en gang.

Forfriskende bær!

Sommeren er endelig her, og søte bær er klare til å nytes. Det finnes vel ingen andre matvarer som er så bærekraftige, sunne, forfriskende og feststemte som norske bær? – Men sesongen er kort! Skynd deg med å finne frem de mest fargerike oppskriftene du har!

Gourmet – nr. 3 2022 – 27
Sommerfest

-20%

KAMPANJER I JUNI 2022

Jubileumstilbud!

Sun Profesjonell tabletter oppvask Oppvasktabletter, selvoppløselig folie til profesjonelle oppvaskmaskiner.

100 stk.

Lev. varenummer: L-3385

EPD: 2938751

-15%

Lilleborg

-20%

Eplebåter

Eplebåter av Granny Smith, en fast og sprø eplesort med en frisk og syrlig smak. Deilig i pai, kake, salat, tilslørte bondepiker, i saft eller i smoothies. Hurtig nedfrysing bevarer næringsstoffene.

2,5 kg

Lev. varenummer: 2284

EPD: 481804

Norrek

Ketchup spruteflaske Heinz Heinz originale tomatketchup fra 1876. Laget på solmodne, kjøttfulle og smaksrike Heinztomater, dyrket på utvalgte plantasjer. Uten konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer.

570 gr

Lev. varenummer: 1527

EPD: 463471

-15%

Haugen-Gruppen

-10%

Amerikansk pizzabunn Rå, 40 cm m/saus

Slåttos Rå pizzabunner gir et sluttprodukt i toppklasse. Pizzabunnen er tilsatt saus som du kan krydre etter egen smak. Må heves før steking.

20 x 700 gr

Lev. varenummer: 1340

EPD: 4147815

Slåtto

Kylling overlår med skinn og bein Saftig og mørt overlår med skinn og bein. Se våre tips: https://www.denstoltehane.no/ product/kylling-overlar-med-skinn-og-ben/

2,5 kg

Lev. varenummer: 90954

EPD: 5439963

-15%

Vestfold Fugl

Coca Cola uten sukker

Markedet for sukkerfritt vokser og det er viktig med bred distribusjon og mange valgmuligheter. Coca-Cola uten sukker passer alle anledninger hos alle Servicegrossistenes kunder.

24 x 0,5 l

Lev. varenummer: 472426

EPD: 5123641

Coca Cola

apr mai nov aug des sep jul jun okt

Grønne sommergleder på festmenyen

Kanskje den norskeste av alle norske mattradisjoner: Å tilpasse retter og oppskrifter etter hva vi til enhver tid har tilgjengelig. - Og når sommeren endelig åpenbarer seg, har vi virkelig tilgang på det meste! Det er fråtsesesong, og festbuffeten skal frem!

Enkelte typer mat skaper mer fest enn andre. Ferske frukter og bær er egentlig litt luksus; før i tiden ble det meste sanket inn, saftet og syltet og konservert til trangere tider. Å kunne leve i nuet og nyte ferske råvarer er et fantastisk gode!

Det ligger også mye stolthet i norskdyrkede råvarer: finnes det for eksempel noen matvare som innleder sommeren bedre enn den norske ferskpoteten? - Og hvert år ligger det mye heder og ære i å bli den første produsenten til å levere. Norskproduserte frukt, bær og grønnsaker er dessuten noe av det mest bærekraftige vi kan spise!

Til slutt: En liten utfordring til alle drivere, fra frukt- og grønt-avdelingen vår: Lag fargefest på matbordet i sommer: Lek deg med frukt og grønt på grillen, få dreisen på knasende, fargerike salater til buffeten eller til påsmurt-disken. Det kan nemlig være et konkurransefortrinn å vise at du er god på å tilby gjestene sunn mat!

Skap fest med frukt og grønt:

1. Frem med fargene!

2. Knasende sprøtt og friskt

3. Næringsrike vitaminbomber

Norske råvarer som er rett rundt hjørnet:

Mai

Reddik

Brokkolini

Frilandsdyrket salat

Blomkål

Asparges

Rabarbra

Spinat

Juni

Jordbær

Bringebær

Brokkoli

Vårløk

Squash

Selleri

Sukkererter

Gled deg til:

Juli

Purre

Gulrot

Fennikel

Knutekål

Løk

Solbær

Kirsebær/morell

Rips

August

Pære

Eple

Mais

Plomme

Skogsblåbær

Den norske ferskpoteten

Seongens første, norskdyrkede poteter høstes rundt St. Hans. Disse er sarte og milde, og smaker best om de spises i løpet av få dager. Senere i sesongen høstes de mer hardføre potettypene.

Frukt og grønt
30
Kilder: frukt.no, matprat.no

Grillede grønnsaker

med hummus og tzatziki

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.

• 2 gule squash i skiver på langs

• 2 grønn squash i skiver på langs

• 2 auberginer i skiver på langs

• 2 snackpaprika (spiss paprika)

• 1 dl valnøttolje

• Salt og pepper etter smak

• 100 g fetaost

Skjær grønnsakene i skiver på langs og pensle med olje. Krydre med salt og pepper etter smak. Grill grønnsakskivene på direkte varme til de er møre. Snu ofte. Legg de ferdig grillede grønnsakene over på et fat. Lag ruller med fetaost og grønnsaker. Fest rullene med en cocktailpinne eller tannpirker. Server grillede grønnsaker med tzatziki og hummus, og gjerne noen hakkede valnøttkjerner, om du ønsker.

Grønt som lager feststemning på grillen:

Sitroner, fersk hvitøk, paprika, squash, melon, salat, kål, asparges, søtpotet, mais, vårløk

Hummus Tzatziki

• 1 boks hermetiske kikerter

• 1 ss olivenolje

• 1 dl hakket frisk koriander

• 1 båt hvitløk

• 1 ts sitronsaft

• Salt og pepper

Hell vannet av kikertene og skyll dem. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

• 2 slangeagurker

• 3 fedd hvitløk

• 3 dl matyoghurt

• Salt og pepper

Riv agurkene på grovt rivjern. Press eller hakk hvitløken over i yoghurten. Bland agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper. La gjerne tzazikien stå og godgjøre seg i kjøleskap en times tid.

Oppskrifter og bilder: Opplysningskontoret for frukt og grøntfrukt.no.
Gourmet – nr. 3 2022 – 31
Frukt og grønt

Lønnsomhet satt i system!

Systemkjøp

Når Servicegrossistene jubilerer, er det mange som står i kø for å gratulere! Innkjøpskjeden Systemkjøp er en av Servicegrossistenes nærmeste samarbeidspartnere, og en lønnsom støtte for deg i en travel storkjøkkenhverdag.

En del av noe større Det kan vært utfordrende å drive serveringssted. Markedet er i konstant endring, og når de store leverandørene stadig blir større og mer rigide, blir det enda viktigere å tenke strategisk i den daglige driften. Da er det godt å vite at det finnes innkjøpstjenester som Systemkjøp, som ønsker å gjøre hverdagen til deg som driver litt enklere. Det koster ingenting å melde seg inn i Systemkjøp, og fordelene er mange: Med 4.000 medlemmer og et samlet innkjøpsvolum på mer enn 2 milliarder i året, har Systemkjøp den tyngden og overbevisningen som kreves for at de store leverandørene skal lytte. Dette betyr at alt du kjøper inn i løpet av et år, har betydning for 4.000 andre kolleger, og bidrar til å skape et interessant volum for leverandørene. Som Systemkjøp-medlem blir behovene dine tatt på alvor, og du har en stab i ryggen som hver eneste dag jobber for at ditt sted skal bli mest mulig lønnsomt og levedyktig.

Fleksibilitet og lokal frihet

Systemkjøp-medlemmene finner vi i hele Norge. Systemkjøps salgsapparat er alle ansatte i de nedslagsområdene de jobber i, og denne nærheten

til kundene er viktig. Systemkjøps medarbeidere samarbeider også tett på de lokale Servicegrossistene. Oppstår det problemer for kunden, er veien kort for å gå tilbake og ordne opp direkte hos grossisten. De som jobber i Systemkjøp er ambisiøse og hardtarbeidende, og de vet hvordan markedet og bransjen fungerer. Mange ansatte her har lang arbeidserfaring fra både handel og horeca. Her vil du møte mennesker som har den samme «kremmerånden» og iveren etter å finne de beste tilbudene, som deg selv.

Innkjøp som lønner seg For deg som allerede er vant til å gjøre innkjøpene dine hos Servicegrossistene, vil du fortsatt ha tilgang på akkurat det samme vareutvalget som du er vant til, og de samme menneskene å forholde deg til, men med en enda bedre lønnsomhet. Systemkjøp fremforhandler avtaler med alle betydelige leverandører, noe som gir deg best mulig betingelser på hele storhusholdningssortimentet til Servicegrossistene. I tillegg har Systemkjøp et eget avtalesortiment med ekstra gode betingelser og bonusordninger på enkelte produktgrupper. De medlemmene som får mest mulig ut av medlemskapet

sitt, er dem som kjøper mest mulig ut fra dette sortimentet. Avtalesortimentet gir ekstra rabatter i kombinasjon med en årlig kontantbonus.

Mer enn bare rabatter

I tillegg til gode betingelser, rabatter og bonusordninger som følger med medlemskapet, tilbyr også Systemkjøp en verktøykasse for deg, uansett hvilken type serveringssted du driver. Systemkjøp har et effektivt kjedekontor og et nasjonalt og regionalt salgsapparat som alltid står til din rådighet. Med Systemkjøp kan du søke råd og tips, få hjelp til å effektivisere innkjøpene dine, og få hjelp til å utarbeide en profil for stedet ditt.

Burgerkonsept i vekst

Systemkjøp driver også sitt eget serveringskonsept. Burger- og pizzakonseptet Go2 Grill har hatt stor suksess. 17 restauranter over hele landet er nå i drift, og to nye stedet ser dagens lys i løpet av sommeren 2022. (Les mer om Go2 Grill på side 34.) ≥

32 Innkjøpskjede
32

Her er noen av dem du kan møte på Systemkjøps kjedekontor på Lysaker: Sittende bakerst (fra venstre): Eivind Brynhildsen, daglig leder, Knut Kleivenes, markedssjef og Cornelius Nordstrøm, CFO. Stående foran: Emilie Arneberg, medlems-/markedskoorinator, Sandra Børresen, konsept-/markedsansvarlig og Kristoffer Bobrowicz, controller.

« Med 4.000 medlemmer og et innkjøpsvolum på mer enn 2 milliarder i året, har Systemkjøp den tyngden og overbevisningen som kreves for at de store leverandørene skal lytte.»

Systemkjøp

Som medlem i Systemkjøp får du tilgang til ferdigforhandlede avtaler på alle innkjøp. I tillegg til gode, faste rabatter på et komplett sortiment, finnes det også bonusordninger som gjør innkjøpsprisene dine enda bedre, om du samler innkjøpene hos utvalgte leverandører.

Systemkjøp AS

Systemkjøp er en av Norges største innkjøpskjeder innen storhusholdning. Systemkjøp gir deg som medlem tilgang til et komplett sortiment av husholdningsvarer, drikkevarer, frukt og grønt og ferskvarer, tilpasset dine unike behov.

systemkjop.no

Gourmet – nr. 3 2022 – 33 Innkjøpskjede

Go2 Grill pizza: Ry kende ferskt konsept med sukessoppskrift på menyen!

Du har kanskje allerede hørt om konseptet Go2 Grill og de saftige burgerne deres? Burgerkonseptet har vært en suksess så langt, og nå har Go2 Grill tatt steget videre og lanserer pizza som en del av totalkonseptet. Her kan du velge mellom et stort spekter velsmakende signaturpizzaer av den samme, høye kvaliteten som vi kjenner fra suksessburgerne.

Velutviklet burgermeny

Fire signaturretter danner grunnlaget for menyen i Go2 Grill-konseptet og er spesialutviklet for Go2 Grill, med ekte premium beefburgere. Alle rettene fås også i kylling- og vegetarvarianter.

Nytt pizzakonsept

Nytt i 2022 er syv faste signaturpizzaer. Pizzakonseptet er utarbeidet med vår hovedleverandør Slåtto og AnneLise Sørensen, som driver Go2 Grill Patricias gatekjøkken i Bardu, og det matcher vårt fantastiske burgerkonsept. Pizzabunnene er tykke, sprø og ferske, og i stil med burgerne, er de beste råvarene valgt. Pizzautvalget består av deilige smakskombinasjoner med både kjøtt, kylling og vegetar, så her finner du noe for alle!

Pizzaene finnes nå hos flere av Go2 Grill-steder over hele landet. Om du velger å sette tennene i en raus burger, eller forsyne deg med en fersk og deilig pizza, kan vi garantere en velsmakende matopplevelse!

• Landsdekkende serveringskonsept fra Systemkjøp AS.

Kebabkjøtt, grønnsaker, reinsdyrkjøtt eller klassisk pepperoni? Her kan den enkelte driver velge hvilke pizzatyper som skal serveres ut ifra en stor, gjennomtestet meny.

BESTILL MATEN ENKELT MED GO2’GRILL-APPEN!

Go2 Grill-konseptet har utviklet sin egen bestilingsapp. Selvfølgelig kan du bestille de nye kampanjepizzaene her, også!

• Totalt 17 serveringssteder i dag og 2 nyåpninger i mai og juni 2022.

• Et profilert konsept med basis i felles signatur- og kampanjeretter, samt muligheten for å tilby et lokalt tilleggssortiment.

• Et konsept som binder drivere fra hele Norge sammen i et felleskap der viktig erfaring og kunnskap deles.

• Et konsept uten franchiseavgift med lave etableringskostnader, og tilgang til en komplett driftsverktøykasse.

Kontakt Systemkjøps regionsansvarlige om du vil starte din egen Go2 Grill, for mer informasjon eller du ønsker en uforpliktende prat.

Besøk også go2grill.no for mer informasjon.

Kundeportrett 34
Sandra Børresen, konseptansvarlig for Go2 Grill Go2 Grill
34
Innkjøpskjede SG

VELG SPISEKLART SÅ KLART!

Aldri mer tørr kylling…. Prøv våre spiseklare kyllingprodukter. Supersaftig og smakfull, klar til å brukes i en salatbowl, wraps, sandwich, burger etc. Det har aldri vært enklere å sette sunn, klimasmart og smakfull kylling på menyen.

Kyllingspesialisten viser deg hvordan – sjekk ut vår nye inspirasjonsbrosjyre.

Sommerens godbiter!

GEIA FOOD: SNACKSNYHETER

Se flere nyheter på geiafood.com

SUSHINYHETER

NYHETER FRA DANORA: RUSTIKKE FLATBREAD

Saftig, luftig og mykt brød med tynn skorpe. Tiner raskt. Delikat mønster på toppen.

Flatbread 80 gr, 75 st. fryst.

PÅSMURT

Breaded onion Rings, 6 x 1 kg. EPD: 6011431

Chili Cheese nuggets, 6 x 1 kg. EPD: 6011449

Mozzarella Sticks, 6 x 1 kg. EPD: 6011456

Kyllingspyd Hot Chilli 30 gr, 6 x 1,5kg. EPD: 2198182

Kyllingspyd Satay Chill 30 gr, 6x1,5kg. EPD: 2198257

Tobikko Rød

EPD: 5608856

Tobikko grønn

EPD: 5608617

Tobikko orange

EPD: 5608823

Unagi Eel Topping

EPD: 5639695

Tuna Saku blokk,

EPD: 5852538

MSC Tunfisk Loins 10kg Bulk EPD: 5628656

Goma Wakame

EPD: 5636287

Edamame bønner

EPD: 2552370

MONDELEZ OREO 2-PK

2-pakninger med Oreokjeks, perfekt til kaffen eller som litt energipåfyll!.

EPD: 5980230

EPD: 5957576

Flatbread sorte oliven 80 gr, 75 st. fryst. EPD: 5957741

Flatbread 100 gr, 100 st. fryst. EPD: 5957584

Flatbread 120 gr, 50 st. fryst.

EPD: 5957824

Flatbread 150 gr, 55 st. fryst. EPD: 5957592

Flatbread kylling BBQ, Singelpakket. EPD: 5729272

Flatbread kylling BBQ ECC, Singelpakket. EPD: 5918404

Flatbread salami inferno, Singelpakket. EPD: 5765896

Flatbread skinke og ost, Singelpakket. EPD: 5729264

BARILLA AL BRONZO – FOR EN INTENS SMAKSOPPLEVELSE

Nye produksjonsmetoder! Nytt EPD-nummer!

Barilla Al Bronzo er fremstilt med en ny, spesiell bronseekstrudering med mikro graveringer. Dette gir pastaoverflaten en intens, jevn ruhet. Pastaen har en fyldig og grov tekstur som holder på sausen, en delikat ravgul farge og et høyt proteininnhold (14%). Tilgjengelig i fire pastaformer:

Fusilloni EPD: 5958905

Mørt og saftig!

PER’S KJØKKEN: KYLLING CONFIT

Kylling confit «sous vide». Pakken med kyllinglår legges i varmt vann til geleen blir flytende kraft. Ta kyllinglårene ut av pakken og stek dem i ovn med skinnsiden opp på 200 grader i ca. 20 minutter. Kraften i posen kan kokes opp og brukes som sjy.

EPD: 5990361

PULLED PORK MED JALAPENO

Pulled pork jalapeno er produsert sous vide. Jalapenoen gir kjøttet litt ekstra «sting». Pulled pork kan varmes i posen, alternativt tas ut av posen og varmes i ovn i 200 grader i ca. 15 min. før kjøttet rives fra hverandre.

EPD: 5971676

Linguine EPD: 5959069

Spaghetti EPD: 5957568

Tortiglioni EPD: 5959093

NORICE – NZ HOKI LOINS

Loins uten skinn og bein (Macruronus Novazaelandiae) Hoki er en kaldtvannsfisk som fiskes året rundt. Den er en veldig god matfisk med hvitt, saftig, magert, fast kjøtt med en mild smak som minner om torsk eller hyse. Den kan tilberedes på alle mulige måter: Til steking og koking, i fiskegrateng, fiskesupper, røkt og saltet.

EPD: 5056312

Kundeportrett 36
Spennende, ny mat!
Nyheter

NYTT SNACK-KONSEPT FRA ROYAL GREENLAND

Snack’it er et helt nytt snackskonsept, som består av deilige små butterdeigssnacks med fyll, sprøpanerte kaldtvannsreker og saftige små Pretzel Cod Bites. Felles for dem alle er de mange bruksområdene og den korte steketiden i ovnen – direkte fra fryseren.

Forstekt og fryst, 1 kg

EPD: 6065106

Royal Greenland, 20 gr

EPD: 6067581

Butterdeigsnacks med Røkt Laks

Royal Greenland, 30 gr

EPD: 6065056

Panerte reker, 60 % Pretzel Cod Bites

SALT KARAMELL VEGANVIBES

100% plantebasert super premium is!

En vakker silkemyk opplevelse med premium vegansk karamellis blandet og toppet med sjokoladedragerte peanøtter og avsluttet med en deilig salt karamellsaus.

For en overraskelse!

TIPS

Best serveringstemperatur -18 grader

EPD | 5743687

ALLERGENER

Peanøtt, soya.

Kan inneholde spor av melk, gluten og nøtter.

MULTISENSORISK

Ønsker du kontakt med en av våre salgskonsulenter, se hennig-olsen.no Se filmen om Skåret tallerkenservering Les Skåret magasin digitalt

Grossister

Nord-Norge

ServiceNord Engros AS 77 00 22 40 / firmapost@servicenord.no

Selboe & Aasebø AS 77 84 04 22 / firmapost@aasebo.no

Servicegrossisten Bodø AS 900 18 788/ firmapost@sgbodo.no

Paul Nygaard AS 75 11 14 30 / firmapost@p-nygaard.no

Arne Sjule AS 75 19 88 88 / firmapost@sjule.no

Midt-Norge

Fleksible

Vi er Servicegrossistene : Lokalt

Personlig service

Nær Engros AS 74 22 61 00 / namsos@narengros.no

Nær Engros Levanger AS 74 08 55 60 / levanger@narengros.no

Nær Engros Trondheim AS 73 95 73 00 / trondheim@narengros.no

SG Møre avd. TP Engros AS 81 53 00 38 / firmapost-tp@sgmore.no

SG Møre avd. Sunnmøre Engros AS 81 53 00 38 / firmapost-se@sgmore.no

Vestlandet

Safari Engros AS 57 75 77 50 / firmapost@safariengros.no

Encon AS 56 52 09 20 / postmaster@encon.no

Euro Supply AS 55 39 46 60 / post@eurosupply.no

Måkestad Engros AS 55 14 10 30 / firmapost@makestad.no

Haugaland Storhusholdning AS 52 73 64 66 / firmapost@hshh.no

D. Danielsen AS 51 64 88 00 / firmapost@d-danielsen.no

Sør- og Østlandet

Servicegrossisten Øst AS 32 23 12 00 / kundeservice@sgost.no

Agder Grossisten AS 37 09 79 90 / firmapost@agdergro.no

www.sg.no

leveranser
Kundefokusert
Side 39 - innside cover (bak)
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.