Esborrador 2n trimestre 21/22

Page 1

211 TriP1estre 2021/2022

L'ESBORRADOR s

E T e M u A L N T A u

R

A L

SORTIDES I TALLERS!

e

A

R E

s

T

o T E

s


ÍNDEX - Racó de Direcció - La innocència dels nens - Entrevistes: Sergi Padilla i Xavi Palà - Sortides i tallers: - GENER: - Taller: “La moda que incomoda” (1r i 2n ESO, 11/01/22) - Sortida al Museu d’Història de Catalunya: Rol play: La Prehistòria (1r ESO, 14/01/22) - Un riu d’històries (en anglès) (3r ESO, 18/01/22) - Taller imatge corporal. Com em veig, com em sento, com actuo (2n ESO, 24/01/22) - FEBRER: - Taller de hip-hop i cultura urbana (3r ESO, 09/02/22) - Teatre Sant Vicenç: “Dr. Jekyll i Mr. Hyde” (1r i 2n ESO, 17/02/22) - Setmana Esportiva i Cultural (21 al 25/02/22) - Setmana Esportiva i Cultural i Carnestoltes (EI - 3 anys) - MARÇ: - Xerrada d’alumnes de 1r d’ESO a 6è (6è, 01/03/22) - Xerrada Arturo Padilla de Juan (1r ESO, 02/03/22) - Saps què feia la teva besàvia (en anglès) (2n ESO, 02/03/22)

2


ÍNDEX - Fira Connecta’t a FP Sabadell (4t ESO, 03,04, 31/03/22) - Visita a la UAB (4t ESO, 04/03/22) - Sortida al Museu d’Història de Sabadell: Sabadell a l’Edat Mitjana (2n ESO, 14/03/22) - Taller Innova’t: Vols fer el currículum més original? (4t ESO, 16/03/22) - Sortida de les Papallones a la Biblioteca dels Safareigs (EI - 3 anys) - Històries del carrer (en anglès) (1r ESO, 23/03/22) - Visita a l’hort ( EI - 5 anys) - Taller: De què parlem quan parlem de drogues (4t ESO, 29/03/22) - Taller de hip-hop i cultura urbana (4t ESO, 30/03/22) - Servei comunitari (4t ESO) - Còmic - Passatemps i Solucionari - Fotos festes: Carnestoltes

3


RACÓ DE DIRECCIÓ Apreciats tots, com anem?! Avui, en aquest racó, vull transcriure un poema que es va convertir en cançó i que tots hem escoltat alguna vegada. La persona a qui li agradava molt aquesta cançó tenia la meva edat i ens va deixar aquest cap de setmana. Ell era una d’aquelles persones que va quedar exclosa de l’escolarització ordinària per tenir una especificitat. Diuen que era diferent. Tots ho som i, encara sort… Va viure a Granera en una masia i va respirar el mateix aire que hem respirat tots allà, va veure els mateixos camps i, heus ací aquesta cançó, l’il·luminava el mateix sol: “O sole mio”!! La resplendor i l’alegria que transmetia cada vegada que ens vèiem (no amb mi, amb tothom), era com aquest sol que surt després de la tempesta, ara, a la primavera. És aquest sol que fa florir els arbres, fa tot més bonic i fa que es disparin tots els nostres sentits. Malgrat totes les desgràcies que estem veient i que ens passen cada dia, malgrat l’estupidesa humana moltes vegades, mireu als ulls dels vostres fills i us adonareu que ells són com aquest sol; fem possible també que siguem nosaltres mateixos i que puguem transmetre aquesta alegria, aquesta energia i tota la força per tirar endavant. No busqueu més enllà, el teniu a davant, i el teniu a dins.

4


LLETRA - CANCÓ Che bella cosa na jurnata 'e sole N'aria serena doppo na tempesta Pe' ll'aria fresca para gia' na festa Che bella cosa na jurnata 'e sole Ma n'atu sole Cchiu' bello, oi ne' 'O sole mio Sta nfronte a te 'O sole, 'o sole mio Sta nfronte a te Sta nfronte a te Quanno fa notte e 'o sole se ne scenne Me vene quase na malincunia Sotta 'a fenesta toia restarria Quanno fa notte e 'o sole se ne scenne Ma n'atu sole Cchiu' bello, oi ne' 'O sole mio Sta nfronte a te! 'O sole, 'o sole mio Sta nfronte a te Sta nfronte a te

5

“O sole mio”, Enrico Caruso


LA INNOCÈNCIA DELS NENS Els primers anys de la nostra vida Per què els nens són innocents? Són innocents per naturalesa i això els fa especials. Tots hem nascut sense prejudicis, sense jutjar els altres,sense preocupacions i sent molt feliços. Amb el pas del temps ens tornem diferents, tant físicament com mentalment, per les experiències que anem vivint al llarg de la nostra vida, les responsabilitats, la gent que ens envolta... Tot el que ens va passant ens fa finalment ser qui som actualment. Els somnis dels nens Totes les respostes infantils estan basades en una lògica endinsada en la fantasia i els coneixements inicials. Com ser cantant, ballarina,futbolista… Preocupacions dels nens Tot i que diuen que la infància és l'etapa més feliç i senzilla de la vida, els menors també tenen preocupacions i aquestes varien segons l'edat o l'etapa de desenvolupament en la qual es trobin. A mesura que creixem les preocupacions són moltes més i més greus. Alguns nens són més enutjosos que d'altres, altres més sensibles o desperts, cosa que influirà en la manera en què el menor interpreta l'entorn en el qual es va desenvolupar i les persones o coses que l'acompanyaran fins a entrar en l'adolescència. A continuació, us deixem el que estressa els menors d'acord amb la seva edat.

6


Nadons i nens petits de 0 a 2 anys - Separar-se dels seus pares: Dels 8 a 10 mesos els nadons estan tan acostumats a la companyia materna que quan desapareix momentàniament, (així sigui només per anar pel biberó), els menors pensen que te n'has anat per sempre, fins que s'adonen que tornes i la calma hi torna. - Sorolls forts. - Control Extern: Quan els nadons comencen a fer els seus primers passos comencen a sentirse independents, per aquesta raó qualsevol so o moviment que no controlin ells (com la sirena d'una ambulància) els pot ocasionar una sensació aterridora. Preescolar (3-5 anys) - Por a la foscor. - Gent amb disfresses. De 6 a 11 anys d' edat A aquesta edat, els nens canvien de temors. Comencen a superar la por a la foscor, però altres preocupacions apareixen. - Estar sol a casa. Encara no creuen poder enfrontar el món sense els seus papàs. La seva imaginació torna i es poden imaginar el pitjor. - Ser rebutjat. El món és més gran del que pensaven. Tan sols imaginar que els seus companys de classe o alguns dels seus familiars no els accepten el cercle els provoca un alt grau d'ansietat. - Quelcom pot passar-li a un ésser que els importa. De 12 anys, en endavant: - Per ells mateixos: Comencen a preguntar-se pel seu paper i el dels altres al món. Surten del sistema de suport familiar a un de basat en companys. - Les seves qualificacions. - La independència: Els agrada i els espanta la idea alhora. Volen sentir-se independents, però alhora volen la teva atenció. A l'adolescència és fins a cert punt natural que entrin en conflicte, ja que també és una etapa en què coneixen altres facetes.

7


-L’

adolescència

L'adolescència és principalment una època de canvis. És l'etapa que marca el procés de transformació del nen en adult, és un període de transició que té característiques peculiars. Es diu adolescència, perquè els protagonistes són joves que encara no són adults, però que ja no són nens. Els aspectes d'idees del futur, en comparació amb la infància són diferents. Els plans de futur són més reals i assolibles. La majoria d'adolescents ja han deixat de creure en coses com ser bomber de gran o ser el superheroi més estimat del món, ara tot va canviant i es torna més difícil, hi ha més decisions i més pensaments sobre el futur. A aquesta edat ja comencen a pensar sobre el seu futur.

8


ENTREVISTA SERGI PADILLA Com era ser advocat? Ser advocat era al principi molt emocionant, m’involucrava molt en els temes, però després, va ser un continu de debats interns, sobre casos que em van tocar, i aquests debats eren que si realment era el que volia fer o no volia fer, i em va portar a deixar-ho. Quin és el pitjor cas que has tingut com a advocat? Eren molts casos civils,familiars, hi havia nens, etc. El pitjor cas va ser un cas de pornografia infantil, el segon n’hi ha molts, però el primer és aquest. Quina és la feina que t'hauria encantat tenir? La feina que m’hagués agradat tenir era advocat o professor, als 17 ja començava a fer campus, esplais… Què és el que més t'agrada de ser professor? I el que menys? El que més m’agrada ser profe és el tracte amb els alumnes,i el que menys és la gestió del Còvid. Et penedeixes d'haver deixat la teva feina d'advocat? No me’n penedeixo d’haver deixat la feina d’advocat.

9


Hi ha algun professor que admiris? Admiro a molts profes, ja que alguns han sigut profes meus, però com a profes molts. Hi ha algun cas paranormal que t'hagi passat a la vida? No he tingut casos paranormals. On creus que hi ha els límits de l'humor? El que no fa gràcia. Creus en alguna religió? No, en cap profundament, ateu. Has fet alguna cosa il·legal a la teva vida? I si és així, què és el més il·legal que has fet? Estant de pont amb uns amics, necessitàvem diners, i vam agafar una barra de pollastres i la vam agafar i la vam posar al cotxe, però la vam tornar, mai he provat les drogues, només l’alcohol i el tabac, però mai les he tastades.

10


ENTREVISTA XAVI PALÀ Presenta’t: “El meu nom és Xavi Palà Garcia.” On vas estudiar? “Vaig fer l’EGB a l’escola Pia de Sabadell, BUP i COU al centre d’estudis Gresol, a Matadepera.” Ets el professor que sempre has volgut ser? “Sí, sens dubte, m’assemblo bastant al que pretenia.” Sempre has volgut ser professor? “Tenia dubtes en ser metge, però m’agrada molt explicar, per això vaig ser professor.” Quina assignatura t’agrada més ensenyar? “Depèn del tema, del curs…Però m’agraden molt la química i les mates.” Hi ha algun professor que et va marcar en la teva etapa com a estudiant? “2, un bo i un dolent. El dolent, el professor de Física de BUP i COU, no explicava bé i no li importava si l’enteníem. El bo, la professora de Química de COU,era apassionant com explicava, però ara soc així gràcies al dolent, perquè no vull assemblar-me a ell.” Abans de ser professor vas tenir alguna altra feina? “Sí,jo vaig haver de buscar-me la vida per tirar endavant els estudis i vaig haver de treballar en un bar a les nits, portar pizzes o fer classes particulars a alumnes.”

11


Com va ser la teva experiència a la mili? “Els primers 3 mesos van ser horribles, no saps què feies allà. Jo estava a mitja carrera i vaig haver de deixar els estudis,vaig perdre un any. Jo havia d’ensenyar a la gent que no tenia el graduat escolar. Vaig tenir un problema ja que la meva àvia va sigar uns papers que deien que no estudiava. Què és el que no suportes d’un alumne? “Les faltes de respecte, si algú em contesta malament em dol tant que m’enfado perquè crec que no m’ho mereixo.” Què és el que més valores d’una persona? “L’esforç, la gent que s’esforça aconseguirà molt a la vida.”

Alguna vegada t’has plantejat deixar la feina? “No, els adolescents són difícils, però si els tractes bé i tens paciència, tot és portable.” Com t’agradaria que et recordessin els alumnes? “Amb afecte, que quan et recordin t’arribi un somriure i no pas tristesa.” T’agradava tant ser professor com alumne? “A mi no em disgustava anar al col·le, en el col·legi he passat moments molt diferents, en general, era molt atent, sempre feia els deures, estudiava…va haver alguna època, amb 17 anys, que vaig posar-me una mica en contra dels professors.” Vas tenir alguna anècdota? “Una que em va marcar va ser una mare que tenia una malaltia molt greu, terminal, i em va demanar que, si us plau, cuidés del seu fill.”

12


SORTIDES TALLER: LA MODA QUE INCOMODA Els alumnes de segon d'ESO el passat dimarts 11 de gener vam fer un taller sobre la moda titulat "La moda que incomoda". A aquest taller ens van ensenyar el procediment de la roba, el recorregut que fa fins arribar a les nostres mans i com reciclar-la correctament. Vam fer diferents activitats: Un joc de rol que consistia en dividir-nos en grups i representar una marca. En aquest procediment ens van fer saber com s'organitzava cada marca perquè la roba arribés a les botigues. Al final, les vam comparar i vam saber quina marca era la més ecològica. Un joc interactiu en el que havíem d'escollir la resposta correcta entre les altres opcions. Amb aquest joc vam aprendre algunes dades sobre el moviment de la roba en tot el món. Amb aquesta activitat hem après moltes coses sobre la roba que no sabíem i què fer amb la nostra roba quan ja no la fem servir.

13


VESTIGIS DEL PASSAT Quins van ser els primers pobladors del territori on avui vivim? Qui eren i com vivien les persones a la Prehistòria? Totes aquestes preguntes i moltes més les hem resolt en la sortida que els alumnes de 1r d'ESO hem fet al Museu d'Història de Catalunya. Els alumnes s'han convertit en autèntics arqueòlegs que, a partir de diferents objectes prehistòrics, han interpretat, han formulat hipòtesis i han descobert com sabem el que sabem d'aquesta gran etapa. Hem anat descobrint els continguts essencials dels diferents eixos de treball de classe: habitatge, tecnologia, socioeconomia i cultura. Un cop finalitzada l'activitat hem fet turisme pel Parc de la Ciutadella. Matí espectacular i molt profitós!!!!

14


UN RIU PLE D’HISTÒRIES

This past Tuesday 18th January, the 3rd of ESO students went on a school trip to discover the stories hidden in the streets of Sabadell. They learned several things: a street was renamed 5 times, there are words that are only used in Sabadell as "xurruca or estrep", there were also swindlers 2 centuries ago…All in all, Sabadell is a city full of stories.

15


TALLER IMATGE CORPORAL

El dia 24 de gener, a la tarda, van venir a la classe de 2n d’ESO unes monitores a fer un taller sobre la imatge corporal. El taller pretenia abordar la pressió social que patim les persones sobre la construcció dels nostres cossos. Aquesta pressió, exercida sobre els i les joves en una etapa de construcció de la seva identitat, afecta de múltiples formes que es van anar analitzant al llarg del taller. El taller va començar amb una breu introducció i després vam fer diverses activitats, entre elles una que consistia en col·locarnos en grups de quatre i posar-nos d’acord en com seria el noi o la noia dels nostres somnis, al final, vam arribar a la conclusió que la gran majoria escull el mateix, i les monitores ens van explicar que això és producte dels estereotips. Les monitores ens van explicar, ajudant-se d’un vídeo, que com més grans ens fem, més ens preocupem per la nostra imatge corporal i que des de ben petits mitjançant, sobretot dibuixos animats, ens fiquen al cap que hem de ser d’una manera determinada, o si no, mai serem feliços o mai tindrem èxit a la vida. També ens van explicar, mitjançant exemples, com les persones que la societat vol que siguem, no existeixen, que no tot el que veiem a la televisió, xarxes socials o publicitat és de veritat, normalment editen aquestes fotos o les persones que fan aquests anuncis passen per tractaments molt forts i intensos. A més a més, ens explicaven que mai ha estat el mateix tipus de cos ideal, això ha anat canviant al llarg del temps, fa molts anys el concepte de “cos ideal” era totalment diferent a l’ actual, així que no ens hem d’obsessionar pel nostre físic.

16


TALLER DE HIP-HOP

Els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Ca l’Estruch el 9 de febrer a fer el taller de Hip-Hop. Els dos monitors van ensenyar-nos alguns moviments bàsics de HipHop. En arribar, vam escalfar abans de començar la classe. Vam aprendre alguns passos com el molt conegut “Pas de Bourrée” i també el “Reebok” i “Baby Freeze”. Vam estar practicant una bona estona i, per últim, vam fer un joc mentre ballàvem. Abans de tornar, els monitors van convidar-nos a una presentació que tindran al març a Barcelona. Vam acabar molt cansats, però va ser molt entretingut.

17


DR. JEKYLL AND MR. HYDE

1st and 2nd of Eso went to the theater of Sant Vicenç in La Creu Alta. We watched the play “Dr. Jekyll and Mr. Hyde”. The story was about a scientist, called Dr. Jekyll, who made an experiment on himself and he duplicated himself. He made an evil version of himself. Gabriella was new at the hospital and when she entered the room, she met Mr. Hyde. He was partly naked. She met a guy in the hospital and some time later she found his head in the 1st floor. She discovered that Mr. Hyde and Dr. Jekyll were the same person. She was kidnapped and she sent an audio to her mother and she killed Mr. Hyde. In the end she turned out to be like Mr. Hyde. After the show finished, they allowed us to ask some questions in English or Spanish. It was truly entertaining.

18


SETMANA ESPORTIVA I CULTURAL La

setmana del 21 al 25 de febrer vam celebrar la tradicional setmana cultural i esportiva de l'escola. Va ser una setmana intensa, plena d’esport, joc, tallers, rauxa i disbauxa. Enguany hem treballat els 4 elements de la terra i la seva importància: Terra, aigua, foc i aire!!! Tots els grups han realitzat tallers, experiments i activitats relacionats amb els 4 elements i han confeccionat les disfresses d'un dels elements. A banda de tot això s'han fet diferents esports com Corfbol, atletisme, tennis, pàdel, tennis-taula, esgrima, futbol, gimcanes.... Una setmana màgica que ha tingut com a final de festa la tradicional Rua de Carnaval pels carrers propers a l'escola.

19


SETMANA ESPORTIVA, CULTURAL I CARNESTOLTES: L'última setmana de febrer ha sigut molt especial i divertida per a les papallones. Amb l'arribada del rei Carnestoltes vam començar una setmana plena d'activitats i tallers. Ens va agradar molt anar a les pistes d'atletisme i participar en les diferents proves que ens havien preparat els nois i noies d'ESO. També vam realitzar diferents experiments relacionants amb l'aigua, el vent, el foc i la terra. I, per últim, vam fer tallers per fer la nostra disfressa de FOC. El divendres tots els nens i nenes de l'escola ens vam posar la disfressa que havíem fet a l'escola i vam participar a la Rua. Que bé ens ho hem passat ballant al ritme dels tambors!!!

20


ENTREVISTA DE 1R ESO A 6È DE PRIMÀRIA Són molts els dubtes i els neguits que se'ns plantegen als alumnes quan arribem a 6è de primària. Sentiments trobats per l'alegria d'acabar aquesta etapa i les incerteses de cara al proper curs, primer d'ESO. I qui millor que alumnes que ja han passat per aquest moment per ajudar-nos a resoldre els nostres dubtes. Fa unes setmanes, dos alumnes de primer d'ESO, van venir a fer una xerrada a classe, on d'una manera dinàmica, propera i divertida, ens van explicar la seva experiència. Nosaltres teníem moltes preguntes preparades i ells, pacientment van respondre a totes elles. Moltes gràcies per aquesta experiència tan enriquidora, per orientar-nos i aconsellarnos tan i tan bé.

21


XERRADA ARTURO PADILLA DE JUAN El dimecres, 2 de març, va venir l'autor de la novel·la “Supervivientes detrás de las cámaras” i altres llibres, ens va fer una xerrada sobre la seva vida com autor i sobre el seu llibre. També ens va comentar que a part de ser autor, també és professor de llengua castellana. Durant la xerrada ens va comentar de participar en un concurs de fer un booktràiler i que el millor booktràiler guanyarà 400€. Després va començar la ronda de preguntes en la que ens va respondre molts dubtes que teníem. Quan van acabar les preguntes vam anar al pati per fer-nos una foto tot el grup de 1r d'ESO amb ell, al tornar a classe ens va signar els llibres amb una dedicatòria amb nom. El seu web: https:/arturopadilladejuan.com

22


SORTIDA AL CENTRE Aquest dimecres, 2 de març, els alumnes de 2n d' ESO vam fer un recorregut pel centre de Sabadell i ens van explicar com van influir les dones a l'antiguitat d’aquesta ciutat. El recorregut va començar al mercat del centre. Allà, la Marta, la monitora d'aquesta activitat, va iniciar la seva explicació, ens va explicar com van influir les dones de la postguerra a la societat de Sabadell, va explicar el seu paper a la política, economia, el treball i la seva manera de viure. Ens va explicar diversos exemples de dones que van fer coses importants, com ara: Agnès Armengol, una dona sabadellenca que va ser escriptora, pianista i promotora de la participació de les dones en el moviment catalanista. Va tenir la gran sort de néixer a una família de fabricants tèxtils molt adinerada, que va tenir la sort de poder estudiar, i així poder manifestar el seu talent d'escriptora. En aquesta sortida vam poder aprendre quin era el paper de la dona en aquells temps i la seva importància.

23


VISITA A LA UAB Divendres, 3 de març, els alumnes de 4t d'ESO vam anar a la Universitat Autònoma de Barcelona dins del programa d'orientació del pla d'acció tutorial. Ens van explicar el funcionament, l'estructura i els serveis de la universitat i ens van fer una visita guiada pel campus. Vam anar per les diferents facultats on ens van fer una xerrada sobre els diferents graus universitaris dividits en les branques del saber i les vies d'accés. A poc a poc anem rebent més informació per mirar d'aclarir el nostre futur.

24


SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE SABADELL

El passat dia 14 de març, els alumnes de 2n d'ESO vam anar al museu d'història de Sabadell a fer la visita itinerant: "Viure a l'època medieval". Vam poder descobrir com era Sabadell a l'Edat Mitjana i com neix la nostra ciutat a partir d'un mercat setmanal que es feia els dissabtes ( d'aquí ve el nostre nom: sabatum=sabadello= sabadell). També vam descobrir que la nostra vila va ser una vila reial. Com les inclemències meteorològiques no ens van acompanyar, ens vam refugiar a la Casa Duran, una casa emblemàtica de l'edat moderna que ens va donar molt material per seguir treballant a classe l'edat mitjana.

25


TALLER DE 4T D'ESO

El passat 16 de març de 2022 ens van venir a fer un taller per a ensenyar-nos a crear el nostre currículum de forma original. Enguany dins de l'orientació acadèmica, un dels punts que treballem és la recerca de feina. En aquest sentit, cada cop pren més importància el fet de destacar entre els/les candidats/es que opten a un lloc de treball. Les seves fortaleses, competències i habilitats adquirides a partir de les seves experiències personals i àrees d'activitat rutinàries (l'escola, l'oci, la família...). Ens van presentar múltiples eines, concretament la infografia, el currículum per competències, el videocurrículum i el currículum Europass. Ara ja som una mica més competents per entrar al mercat laboral.

26


SORTIDA DE LES PAPALLONES A LA BIBLIOTECA DELS SAFAREIGS Les papallones hem anat a visitar la biblioteca dels Safareigs i hem realitzat l'activitat "Toca, mira i escolta". L'Eli és la persona que ens ha explicat els serveis, les normés d'ús i el comportament a la biblioteca. També ens ha explicat un conte amb titelles que ens ha agradat moltíssim. Després hem pogut mirar i gaudir dels llibres que més ens agradaven. Ha sigut una molt bona experiència!!

27


HISTÒRIES PEL CARRER

Aquesta setmana els alumnes de 1r d'ESO han visitat el centre de Sabadell i han descobert un munt d'històries. Des d’oficis, canvis de nom de carrers fins a anècdotes i personalitats de la ciutat, tot un descobriment!

28


VISITA A L’HORT El passat dimecres, la classe dels saltamartins vàrem visitar l’hort de l’avi de la Sofia. Va ser un matí ple d’emocions, diversió i aprenentatges. Ens va agradar molt veure les hortalisses que hi tenia plantades, especialment les pesoleres ja que ha estat el tema del nostre repte d’aquest trimestre. Les hem vist molt grans, hem vist molt bé la forma de les seves fulles i les característiques de les seves flors. L’avi Juan ens va explicar i ensenyar les faveres, els enciams, les cebes i els alls. També ens va ensenyar les eines que fa servir per treballar l’hort: l’aixada, el rasclet, el margalló... i les vam poder utilitzar. Pesaven molt!!! Vàrem observar els diferents arbres fruiters, que ara començaven a brotar les seves fulles, la pomera, la perera, el cirerer, la prunera. Dins de l’hort hi havia un galliner i vàrem recollir una pila d’ous blancs i rossos i vam conèixer “els Manolos” uns galls molt simpàtics que ens van acompanyar i alegrar l’estada. Eren preciosos i amb l’ajuda de l’avi Juan els vàrem poder tocar i observar de prop. Volem agrair a la família de la Sofia, a l’avi Juan i la Charo, la seva mare, la bona predisposició, interès i ajuda que ens van oferir durant tota la sortida. Ha estat un matí fantàstic.

29


TALLER DE QUÈ PARLEM QUAN PARLEM DE DROGUES

Els alumnes de 4t hem fet el taller: De què parlem quan parlem de drogues? L’activitat ha estat en format gimcana que ens ha permès descobrir mites, tabús en relació a l’alcohol, tabac, begudes energètiques, cànnabis i informació general sobre aquestes substàncies addictives. Hem reflexionat sobre els interessos econòmics darrere el consum d'alcohol, tabac i cànnabis per part del joven i com fan aquestes empreses per publicitar-se i arribar als joves. Per últim, s’ha fet una reflexió sobre canvis en actituds i comportaments relacionats amb el consum.

30


TALLER DE HIP-HOP

Avui els alumnes de 4t d'ESO han anat a Ca l'Estruch per a fer un taller de Hip-Hop. Dos components del grup Brodas Bros han estat els professors i els alumnes han fet activitats variades, han descobert els principals passos. Han fet de robots tot preparant una petita coreografia amb un/a company/a, exercicis que exigien una gran coordinació i han acabat fent una gran rotllana per ballar tots junts. Una excel·lent forma de conèixer el hip hop com a cultura urbana, els seus orígens (música, pintura i dansa), tècniques dels diferents estils que el componen (Popping, Locking, Hip hop, B-boying/Breakdance).

31


APROPA'T A L'FP

El passat 31 de març els alumnes de 4t vam a anar al recinte firal de Sabadell dedicada a la formació professional: Apropa’t a l’FP. Allà hem trobat expositors de la majoria de centres del Vallès Occidental que ofereixen els seus cicles formatius, serveis d’assessorament de l’oficina jove i el departament d’ensenyament, a més d’una completa programació d’activitats, conferències, tallers i altres formats per assessorar i orientar als nostres alumnes en els seus estudis postobligatoris. Per últim, vam tenir el privilegi d’assistir a una sessió de coaching sobre gestió de les emocions en la presa de decisions, que ens ha fet pensar, reflexionar i afrontar aquesta etapa amb una perspectiva molt diferent i que sense dubte ens ajudarà en el futur. Una de les darreres activitats programades en l’orientació acadèmica que esperem que ens serveixi de cara a les preinscripcions del 20 d’abril!!

32


SERVEI COMUNITARI Els nois i noies de 4t d’ESO hem engegat per fi el projecte de servei comunitari "Papa Cuéntame Otra Vez", vinculat al Centre Cívic de la Creu Alta. La idea de mantenir un vincle amb la gent gran del barri i compartir experiències i coneixements que ens enriqueixin mútuament, és el gran objectiu d'aquest projecte. Dins del projecte es desenvolupen diferents activitats com: - Conversem en anglès. - Concert i taller de Sant Jordi - Història viva, a partir d'entrevistes per saber i aprendre com van viure el franquisme i la guerra civil ells i els seus pares i la transició. Avui hem donat el tret de sortida a aquest apassionant projecte amb els alumnes de 4t que han creat uns petits relats sobre diferents valors morals i ètics, per commemorar el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions (29 d’abril). Ens hem adonat que l'edat no és una distància insalvable si compartim valors. Intercanvis d'opinions, riures, bromes...una valoració molt positiva que han fet tots els assistents que ja esperen la següent activitat.

33


34


PASSATEMPS

35


36


37


38


SOLUCIONARI PASSATEMPS

39


40


41


42


DECORACIÓ ENTRADA

43Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.