Page 1

SECO HÍRÖSSZEFOGLALÓ 2014-1


2


LEGYŐZNI A KIHÍVÁSOKAT A Seco vállalatnál mindent azért teszünk, hogy Ön legyőzze mai és holnapi kihívásait. Globális csapatunk szorosan együttműködik a világ minden táján valamennyi iparágban működő partnereinkkel, és így a piaci trendekről felülmúlhatatlan tudást halmoznak fel. Kutatásra és fejlesztésre fordított erőforrásainkat ezek az információk irányítják, lehetővé téve, hogy azokra a területekre összpontosítsunk, ahol a legnagyobb hatással lehetünk az Ön vállalkozására. Seco 2014-1 hírlevele az új termékek és választékbővítés színes egyvelegét tartalmazza. Ezzel új megoldásokhoz juthat, akár kis átmérőjű marókról, hőálló ötvözetek fúrásáról, rozsdamentes anyagok esztergálásáról, vagy akár más szokásos műveletekről van szó. Mint mindig, több mint 45 országban több mint 5000 dolgozónk áll rendelkezésére, hogy a legtöbbet hozza ki fémforgácsolási műveleteiből. Akár egy egyszerű, egyetlen szerszámot igénylő alkalmazásról, akár egy egész gyártmánycsalád használatáról van szó, készen állunk, hogy az Ön sikerét garantáló intuíciót és szaktudást nyújtsuk Önnek. Ebben a kiadványban megtalálja legújabb fejlesztésű termékeink áttekintését, és azok hatását munkájának termelékenységére. További részletes információért keresse fel weboldalunkat a www.secotools.com címen, vagy keresse fel helyi Seco szakértőjét.

Square T4-08 ......................... 4 X4 ........................................... 6 MS2050 minőség ................... 8 335.25 állítható tárcsamaró .. 9 Steadyline™ Combimaster befogók ................................ 10 EPB A610 nagyoló

kiesztergáló fejek és EPB 5835 hidraulikus befogók ............ 11 Double Octomill™ nagy előtolású maró ............ 12 150.10 Jet kés ....................... 13 W-MF4 nagy előtolású geometria............................. 14

Crownloc® Plus M és L geometriák........................... 16 M06 geometria .................... 18 Jetstream Tooling® .............. 19 Seco megoldások esztergáláshoz ...................... 20 Jabro® tömör keményfém szármarók ............................ 22

3


A LEGÚJABB SAROKMARÁSI MEGOLDÁS ÖNNEK

SQUARE T4-08 R220.94-08 / R217.94-08

Az új Square T4-08 koncepció ideális egyensúlyt teremt a nagy teljesítmény és a költséghatékonyság között. Az erős, megbízható lapkafészkek és a többélű lapkák optimalizálják a stabilitást és valóban 90°-os oldalakat állítanak elő. A lapkákat a felületbe süllyesztve (tangenciálisan) építik be, ezzel biztosítva az erőt a kis átmérőnél szükséges nagy fogásmélységhez. A Square T4-08 pozitív élszögei, és a vágóélek változó belépési szögei egyenletes forgácsolási erőt biztosítanak. A marók kiemelkedően jók a legtöbb öntöttvas és acél megmunkálásban, valamint nehezebben megmunkálható anyagok kontúrmarásában is.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A négy vágóél gazdaságosan nyújt nagy teljesítményt • A maró innovatív kialakítása megnöveli az anyagleválasztás sebességét

4


MARÁS

TANGENCIÁLIS MARÓ W

SUGÁRIRÁNYÚ MARÓ W

Marók: Dc = 16-63 mm Max. ap = 8 mm Befogás típusok: • Feltűzhető csatlakozás (R220.94-08) • Combimaster, hengeres, hengeres/Weldon (R217.94-08) Lapkák: Geometriák: M08, MD08 Minőségek: MP1500, MP2500, MP3000, MM4500, MK1500, MK2050, T350M, F40M

A paláston besüllyesztve elhelyezett lapkákkal működő marószerszámnál a forgácsolóerő a lapkák legvastagabb része irányában hat, ami rendkívül stabil marást eredményez.

További információt az Update 2014.1-es katalógus 40-45 oldalán talál.

5


JOBB EREDMÉNYEK BESZÚRÁSI ÉS LESZÚRÁSI MŰVELETEKNÉL

X4

Egyedi kialakításával és illeszkedésével az X4 rugalmas és nagy teljesítményű megoldást kínál a beszúrási és leszúrási műveletekhez. Az X4 egyesíti az erős tangenciális lapkák és a merev rögzítőrendszerek előnyeit a legnagyobb biztonság érdekében, és nagyobb fogásmélységet tesz lehetővé. A többféle, 0,5-3 mm közötti vágóél-szélesség rugalmasságot biztosít a beszúrási műveleteknél, és minimalizálja a leszúrási anyagveszteséget. Legfeljebb 6,5 mm-es fogásmélységével az X4 a legfeljebb 13 mm átmérőjű anyagok leszúrásához használható. Emellett bármelyik befogóba bármelyik X4 lapka befogható, ami csökkenti a szükséges szerszámok számát. Az X4 lapkánál két új lapkageometriát vezettünk be. Az FG geometria a rögzítőgyűrű-hornyokhoz és szabványos laposmenetekhez alkalmas, míg az R geometria a teljesen rádiuszos lapkák választékát kínálja. A szerszám élettartamát tovább növeli, és a lapka kezelhetőségét javítja, hogy az X4 kompatibilis a Jetstream Tooling Duo rendszerrel, amely két hűtőfolyadék-sugarat alkalmaz az optimális forgácsképzéshez és -kezeléshez.

R geometria

6

FG geometria


BESZÚRÁS ÉS LESZÚRÁS

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A négy vágóél gazdaságosan nyújt nagy teljesítményt • Nagyon sokoldalú, hiszen bármelyik lapka befogható bármelyik befogóba • A keskeny vágóél miatt kisebb az anyagveszteség • A Jetstream Tooling Duo nagyobb szerszám élettartamot és jobb forgácskezelést biztosít

A befogók és az X4 cserélhető lapkák széles választéka Szerszámszár méretek: 16 mm, 20 mm, 25 mm Seco-Capto™: C4, C5, C6 Horonyszélesség b = 0,5-3 mm Horonymélység ar max = 6,5 mm Vágóél kialakítása: semleges és döntött (R/L) Geometria választék: MC, FG*, R* Minőségek: CP500, CP600 *Új geometria! További információt az Update 2014.1-es katalógus 36-38 oldalán talál.

7


MARÁS

NÖVELJE A TITÁNÖTVÖZETEK MEGMUNKÁLÁSÁNAK TERMELÉKENYSÉGÉT!

MS2050 MINŐSÉG

Új bevonatolási technológia alkalmazásával és a nehéz körülményekhez optimalizált hordozóanyagával az MS2050 lapkaminőség javítja a megbízhatóságot és magasabb forgácsolási paramétereket tesz lehetővé titánötvözetek megmunkálásánál. Az MS2050 lapkák PVD bevonata javítja a kopásállóságot és kiküszöböli a szerszám és a munkadarab anyaga közötti reakciót. A repülőgépipari gyártók és mások, akik titánötvözetek megmunkálásával foglalkoznak, az MS2050 minőséget a meglévő F40M és T350M minőségek kiváló kiegészítőjének fogják találni. Az új minőség számos, sarokmaráshoz, síkmaráshoz, másoló maráshoz és nagy előtolású maráshoz alkalmas pozitív geometriával kapható.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Megnövelt termelékenység, jobb költséghatékonyság és hosszabb szerszámélettartam • A nagyobb megbízhatóság jobb gépkihasználtságot eredményez További információt az Update 2014.1-es katalógus 64-78 oldalán talál.

8


MARÁS

TEGYE RUGALMASABBÁ MARÁSI MŰVELETEIT

335.25 MARÓTÁRCSA ÁLLÍTHATÓ SZÉLESSÉGGEL A nagyon sikeres 335.25 marótárcsák családját kibővítettük 21 és 32 mm közötti szélességben állítható marókkal. Mivel 160 és 315 mm közötti átmérőkben, a marótárcsáknál használatos valamennyi geometriával, lapkaminőséggel és sarokrádiusszal kapható, az új ajánlatokkal a 335.25 sorozat még átfogóbbá és sokoldalúbbá vált. Az állítható marótárcsák cserélhető kazettákkal készülnek, amelyek megkönnyítik a marási szélesség gyors és precíz beállítását. A kazetták tartósságát növeli a bevonat, a kétféle nagyságú kazetta pedig optimális forgácsteret és fogszámot biztosít a termelékeny és megbízható forgácsolási műveletekhez. Emellett a 335.25 sorozat valamennyi marószerszáma egyedi lapkageometriát kínál, amely csökkenti a forgácsolóerőt és a zajszintet, de maximális forgácsáramlást biztosít.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • • • •

Az egyszerűen állítható marási szélesség sokoldalúságot biztosít A lapkánként négy vágóél gazdaságosan nyújt nagy teljesítményt A beépített wiper rész kiváló felületminőséget eredményez Az egyedi lapka- és szerszámkialakítás csökkenti a forgácsolóerőt és optimalizálja a forgácsáramlást

21-32 mm horonyszélesség Dc = 125-315 mm rε = 0,8-6 mm Geometria választék: E, M Minőségek: MP2500, F40M, MK2050, H25 További információt az Update 2014.1-es katalógus 46-57 oldalán talál.

9


MARÁS

GYŐZZE LE A HOSSZÚ KINYÚLÁS KIHÍVÁSÁT

STEADYLINE™ COMBIMASTER BEFOGÓK A Seco népszerű, közepes méretű maróknál alkalmazott Combimaster szerszámtartó rendszere mostantól a Steadyline rezgéscsillapító technológiával egészül ki. Az új szerszámtartók optimális teljesítményt nyújtanak a nehezen elérhető részek megmunkálásához szükséges nagy szerszámkinyúlások esetén. A Steadyline dinamikus rezgéscsillapító rendszer növeli a szerszám élettartamát, növeli a folyamat biztonságát és a megmunkáláshoz szükséges időt akár 50%-kal is csökkentheti. A Steadyline Combimaster szerszámtartó választék része az EPB K820, amely kúpos kivitelével a legjobb kompromisszumot nyújtja a merevség és a munkadarab elérhetősége között. Az EPB K821 típus hengeres kivitelű a munkadarab legjobb elérhetősége érdekében.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Hosszú kinyúlás esetén megnő a stabilitás • Magasabb forgácsolási paraméterekkel dolgozhat a bonyolult és a hagyományos megmunkálásoknál is • A hagyományos befogók képességeit meghaladó bonyolult műveletek elvégzésére is alkalmas További információt az Update 2014.1-es katalógus 120-125 oldalán talál.

10


KIESZTERGÁLÁS

EGYSZERŰSÍTSE LE A KIESZTERGÁLÁSI MŰVELETET

EPB 610 NAGYOLÓ KIESZTERGÁLÓ FEJEK Az egyszerűen használható és beállítható EPB 610 nagyoló kiesztergáló fejek alapja a Graflex® modulrendszer. Az átmérőbeállítás ötletes tolóvonó mechanizmussal történik. Az EPB 610 szimmetrikus és lépcsős megmunkáláshoz is alkalmas, és a 39-115 mm átmérőtartományban négyféle méretben kapható.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Egyszerűen használható, és ötletes kialakítása nem igényel oktatást • Kompakt kialakítása biztosítja a fúrószerszám maximális merevségét • Nagy termelékenységét az akár a lapka szélességének felével egyenlő fogásmélység biztosítja További információt az Update 2014.1-es katalógus 105-108 oldalán talál.

GYORSABB ANYAGLEVÁLASZTÁS

EPB 5835 HIDRAULIKUS BEFOGÓK A hagyományos hidraulikus befogókhoz képest az „erős kivitelű” EPB 5835 hidraulikus befogók rövidebb teste és nagyobb külső átmérője kiváló merevséget és rezgéscsillapítást eredményez. Ezekkel a befogókkal garantált a nagyobb nyomatékátadás, lehetővé teszik az agresszív forgácsolási paraméterek alkalmazását és a nagyobb anyagleválasztási sebességet nagyoló marásnál. Az EPB 5835 a Weldon befogókhoz képest növeli a teljesítményt, és alternatívát kínál a Shrinkfit eszközzel nem rendelkező gyártóknak.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Megnövelt merevség, nagyobb termelékenység, nagyobb anyagleválasztási sebesség • Ütése legfeljebb 4 μm 3xD-nél • 3 és 32 mm közötti átmérőkkel használható közvetlen, vagy szűkítőhüvelyes befogásra További információt az Update 2014.1-es katalógus 135-140 oldalán talál. 11


MARÁS

NÖVELJE A NAGYOLÁS SEBESSÉGÉT

DOUBLE OCTOMILL™ NAGY ELŐTOLÁSSAL Az új, nagy előtolású Double Octomill High Feed kialakítása maximalizálja az acél és öntöttvas megmunkálása során az anyagleválasztást, és ezzel jelentősen növeli a termelékenységet. Az új nagy előtolású marószerszámok 80 és 160 mm közötti átmérőben kaphatók, és legjobban a nagy méretű alkatrészek megmunkálásánál előnyös a használatuk. Valamennyi Double Octomill nagy előtolású marószerszámnál egyedi lapkafészek-kialakítást és a lapkákon köszörült hornyot alkalmaztunk a lehető legnagyobb pontosság érdekében.

MIT JELENT A NAGY ELŐTOLÁSÚ MARÁS?

Marók: Dc = 80-160 mm Max. ap = 2 mm Befogás típusa: feltűzhető csatlakozás Lapkák: Geometriák: M12, M14, MD16 Minőségek: MP1500, MP2500, MK1500, MK2050 További információt az Update 2014.1-es katalógus 58, 61 oldalán talál.

12

Ennél az eljárásnál a fogásmélység alacsony, a fogankénti előtolás pedig nagy, ami nagyobb anyagleválasztási arányt biztosít, és ezáltal több alkatrész munkálható meg. A forgácsolóerők a gép főorsójában tengelyirányúak, ami növeli a stabilitást, csillapítja a rezgéseket és megnöveli a szerszám élettartamát.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A nagyobb anyagleválasztás jelentősen növeli a termelékenységet • A robusztus szerszámtest megbízhatóvá teszi a folyamatot • Lapkánként 16 vágóél garantálja a kiváló költséghatékonyságot


LESZÚRÁS

SZUPERÖTVÖZETEK ÉS ROZSDAMENTES ACÉLOK LESZÚRÁSÁNAK OPTIMALIZÁLÁSA

150.10 JET PENGE

A legnagyobb merevséget biztosító kialakítású 150.10 Jet pengénél a gyorsacél kést a Jetstream Tooling Duo befogóval egyesítettük, hogy megoldást kínáljunk a nehezen megmunkálható anyagok leszúrásához. A leszúrókések jelenlegi választékát kibővítő 150.10 Jet penge jelentős értéket képvisel a repülőgépipari gyártók, illetve a rozsdamentes acélokat és szuperötvözeteket megmunkáló vállalatok számára. A Jetstream Tooling Duo technológiánál két nagy nyomású hűtőfolyadéksugár irányul a forgácsolási zóna optimális pontjaira, amelyek biztosítják a megfelelő forgácsképzést és a forgács hatékony eltávolítását. Ennek alkalmazása a 150.10 Jet pengénél megnöveli a szerszám élettartamát, és magasabb forgácsolási paraméterek használatát teszi lehetővé.

FORGÁCSTÖRŐ ÉS LAPKAMINŐSÉG ÚTMUTATÓ KÖZPONTIG

CSŐ

Könnyű Feltételek

Nehéz Feltételek

Könnyű Feltételek

Nehéz Feltételek

12 CP500

12 CP600

16 TGP45

16 CP600

14 CP500

16 CP600

14 CP500

16 CP600

12 TGP35

16 T25M

12 TGP35

16 TGP45

14 CP500

16 CP600

14 CP500

16 CP600

16 HX

14 CP600

16 HX

16 CP600

16 HX

16 T350M

16 HX

16 T350M

Könnyű feltételek: előzetesen megmunkált felület, kis átmérő, kis falvastagság stb. Nehéz feltételek: nyers felület, nagy átmérő, nagy falvastagság stb.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A magasabb forgácsolási paraméterek gyorsabb megmunkálást tesznek lehetővé • A szerszám hosszabb élettartama csökkenti a költségeket • A csillapított rezgések miatt stabilabb a folyamat

Lapkaszélesség 2-6 mm Forgácstörő útmutató: -12 elsődleges választás acélhoz, kis előtolásoknál -14 elsődleges választás rozsdamentes acélhoz és acélhoz, közepesen nagy előtolásoknál -16 elsődleges választás acélhoz és öntöttvashoz, nehéz feltételek mellett vagy nagy előtolásoknál További információt az Update 2014.1-es katalógus 34-35 oldalán talál.

13


ESZTERGÁLÁS

NÖVELJE A TERMELÉKENYSÉGET ÉS JAVÍTSA A MINŐSÉGET A ROZSDAMENTES ACÉLOK ESZTERGÁLÁSÁNÁL

W-MF4 GEOMETRIA

A W-MF4 célirányos fejlesztése és kialakítása a korábban csak normál acéloknál elérhető teljesítményt nyújt. Számos iparágban hasznosíthatják az új geometria előnyeit, többek között a repülőgépgyártásban, hajógyártásban, olaj- és gáziparban, élelmiszeriparban, szivattyúgyártásban és általános gépgyártásban. A W-MF4 nagy előtolású (wiper) geometriával a rozsdamentes acélok megmunkálásánál jelentőset lendít a felületminőségen és a legnagyobb előtoláson. A gyártók ugyanazt a felületminőséget sokkal gyorsabban érhetik el, ugyanakkora idő alatt sokkal jobb minőséget állíthatnak elő, vagy alkalmazhatnak olyan forgácsolási paramétereket, amelyekkel a minőség és termelékenység egyidejűleg javítható.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A nagyobb termelékenység és hosszabb szerszámélettartam növeli a gyártott mennyiséget • A kiváló felületminőség javítja az alkatrész általános minőségét • Jobb forgácskezelés 14


Minőségek: TM2000, TM4000, CP500 Lapkák: CNMG, DNMX, WNMG

6 MF4 5

Összehasonlító diagram: CNMG120408W-MF4, TM4000 a CNMG120408-MF4, TM4000-hez képest κ = 95° ap = 1 mm vc = adott vágósebesség melletti szerszámélettartam az előtoláshoz igazítva

Ra [mikron]

4

3

2

W-MF4

További információt az Update 2014.1-es katalógus 5, 15, 23, 31 oldalán talál.

1

0 0,1

0,2

0,3

0,4

0,5

0,6

0,7

0,8

Előtolás [mm/ford]

15


FÚRÁS

NÖVELJE A FURATKÉSZÍTÉS BIZTONSÁGÁT

CROWNLOC® PLUS M ÉS L GEOMETRIÁK A Crownloc Plus cserélhető hegyű fúrók családja két új geometriával bővült. Ezzel a bővítéssel a megmunkálások még szélesebb körénél alkalmazhatók ezek a költséghatékony szerszámok. A Crownloc Plus fúróknál biztonságos illesztést alkalmaznak a fúrófej testhez rögzítésére, így a kopás miatt nem kell az egész szerszámot, hanem elég csak a fúróhegyet cserélni.

Ø DC

Md

Az L geometria rugalmas süllyesztési műveleteket tesz lehetővé.

16


A BEVÁLT P GEOMETRIA

M GEOMETRIA

L GEOMETRIA

Az általános fúrási műveletekhez leggyakrabban alkalmazott P geometria erős és sokoldalú megoldás, amely az anyagok széles választékában kínál megbízható megmunkálási műveleteket.

Az M geometria szabadon forgácsoló fúrócsúcsával minimálisra csökkenti a hőképződést, és kiváló teljesítményt nyújt titán, titánötvözetek és rozsdamentes acélok megmunkálásánál. A 10%-ban mikroszemcsés alapanyag, a cserélhető fej TiAlN bevonata, valamint a kis súrlódású TiN bevonat együtt növeli a szilárdságot és csökkenti az élfelrakódás lehetőségét.

Az L geometria egy sík geometriát egyesít egy 140 fokos csúccsal, amellyel optimálisan kezelhető a lágyabb, hosszú acélforgács. A kettős vágóélszalag kiválóan alkalmassá teszi a nagy igénybevétellel járó megmunkálásokhoz, például az áttörésekhez. A 180 fokos kialakítás miatt az L geometria alkalmas a csavarfejeknek készülő süllyesztések megmunkálására. Az átmérőválaszték tartalmazza a leggyakrabban használt metrikus csavarok méreteit.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Hosszú és tervezhető szerszámélettartam nehezen megmunkálható anyagoknál is • A hőképződés jelentős csökkenése

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A kiváló forgácskezelés biztonságosabb folyamatvégzést nyújt • Hosszú és tervezhető szerszámélettartam nehezen megmunkálható anyagoknál is

Fúrótest 3xD, 5xD, 8xD Dc = 12,00-19,99 mm Ra = 1-3 μm Szár kivitele: hengeres, ISO 9766 Furat tűrése IT9 – IT10 További információt az Update 2014.1-es katalógus 95-97 oldalán talál.

17


MARÁS

OPTIMALIZÁLJA A ROZSDAMENTES ACÉLOK ÉS TITÁNÖTVÖZETEK MEGMUNKÁLÁSÁT

M06 GEOMETRIA X0EX10T3 a következő rádiuszokkal: 0,4, 0,8, 1,2, 1,6, 2,0, 2,4, 3,1 További információt az Update 2014.1-es katalógus 75 oldalán talál.

18

Az X0EX10T3 lapkáknál alkalmazott M06 geometriával megnő a szerszám élettartama rozsdamentes acélok és titánötvözetek megmunkálásánál. A már bevált Turbo 10 sarokmaró szerszámcsaládhoz kifejlesztett új lapkageometriát az F40M, T350M, MP2500, MP1020, MM4500, MS2500 és MS2050 minőségű lapkáknál alkalmazzák.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A hosszabb szerszámélettartam csökkenti a költségeket • Kompatibilis a már bevált Turbo 10 marókkal


ESZTERGÁLÁS

NÖVELJE ESZTERGÁJA TELJESÍTMÉNYÉT

JETSTREAM TOOLING

A nagy termelékenységű Jetstream Tooling szerszámok mostantól a szár alján található csatlakozás mellett a szár végén is rendelkeznek hűtőfolyadék-csatlakozással. Ez több géptípusnál megkönnyíti a Jetstream Tooling szerszámtartók használatát, hatékony forgácskezelést és nagy termelékenységet biztosít. Az alternatív hűtőfolyadék-csatlakozást a pozitív (központi rögzítésű) lapkák és a negatív lapkák fogadására alkalmas szárakon is alkalmazzák. Az új szerszámtartók is a Jetstream Tooling Duo technológiával készülnek, ami a homloklapra irányított felső sugárhűtő mellett egy kiegészítő sugárhűtőt használ a hátlap felületének leöblítéséhez. A nagyolási műveletek teljesítményének további növelése érdekében a Jetstream Tooling szerszámok mostantól új, opcionális nagyoló rávezetővel is kaphatók a standard simításhoz és közepes nagyoláshoz használt rávezető mellett.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Jobb forgácsképzés és -kezelés optimális hűtőfolyadék-szállítás mellett • A jobb hőszabályozás miatt megnő a szerszám élettartama és javul az alkatrész minősége Az ezzel a funkcióval ellátott szerszámszárak termékjelölésében az utolsó karakter B, például PCLNR2525K12JETLB További információt az Update 2014.1-es katalógus 2-3, 6-10 oldalán talál.

19


ESZTERGÁLÁS

HASZNÁLJA KI JOBBAN AZ ESZTERGÁLÁS LEHETŐSÉGEIT

SECO MEGOLDÁSOK ESZTERGÁLÁSHOZ

CP600 POZITÍV VÁLTÓLAPKÁK A kivételesen szívós PVD bevonattal ellátott CP600 váltólapkák mostantól központi rögzítésű pozitív lapkáknál is megtalálhatók. A CP600 szívós keményfém összetétele, a PVD bevonat és éles élei kiváló eredményeket nyújtanak a rozsdamentes acélok kihívást jelentő belső megmunkálásánál. A folyamatbiztonság jelentősen javul a szűk furatok és nagy megszakítások esztergálásánál.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Jelentősen nagyobb folyamatbiztonság az igényes esztergálási megmunkálások során

20

TH1000/TH1500 LAPKAMINŐSÉGEK A TH1000/TH1500 lapkaminőségek szélesebb geometria-választékban kaphatók. Ezek a kivételesen kemény lapkák kiválóan alkalmasak a nehezen megmunkálható anyagokhoz, például edzett acélokhoz és szuperötvözetekhez. A TH1000/TH1500 jelentős előnyöket nyújt a repülőgépés autóipari gyártóknak.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Kiváló teljesítmény nehezen megmunkálható anyagoknál


M6 FORGÁCSTÖRŐ A TK2001 LAPKÁN

HEAVY HOLDER SZERSZÁMTARTÓK ANGOLSZÁSZ MÉRETEKBEN IS

Az öntöttvas esztergálásához optimalizált, TK2001 jelű Duratomic® minőségű lapkák nagy termelékenységű M6 forgácstörővel is kaphatók. Ez a kiegészítés képlékeny öntöttvas és más nehezen megmunkálható öntöttvasak nagyolásánál megnöveli a szerszám élettartamát és magas forgácsolási paraméterek melletti megbízhatóságát.

A nagy teljesítményű szerszámtartók sikeres választéka már hüvelykes méretekben is kapható. Ezeknek a robusztus termékeknek az előnyei így a megmunkálások még szélesebb körénél kihasználhatók.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK?

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • A nagy teljesítmény az alkalmazások szélesebb körében elérhető

• Biztonság vagy termelékenység öntöttvas megmunkálásánál

21


MARÁS

FEJLESSZE TOVÁBB MARÁSI LEHETŐSÉGEIT

JABRO TÖMÖR SZÁRMARÓK JS522 JABRO – TÖMÖR2 SZÁRMARÓK ANGOLSZÁSZ MÉRETEKBEN A mély hornyok simítására alkalmas JS522 szerszám megfelel a repülőgépipar szigorú merőlegességi és felületminőségi feltételeinek, ugyanakkor növeli az anyagleválasztás sebességét. Mivel mostantól a gyakran keresett angolszász (hüvelykes) méretekben is kapható, a maróval az alkatrész végleges felületminősége egy fogásban kialakítható.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Az egy fogásban elvégezhető befejező megmunkálás miatt csökken a ciklusidő • Megkönnyíti a szigorú minőségi követelmények betartását

22


ÚJ JABRO-SOLID2 JS400 SZÁRMARÓK ALUMÍNIUMÖTVÖZETEKHEZ A JS400 sorozat négy új geometriáját kifejezetten az alumíniumötvözetek általános gépipari és repülőgépipari megmunkálásához alakították ki. A sorozat további repülőgépiparral összefüggő megmunkálásra lett alkalmas, mert a JS453 új sarokrádiuszos és hosszú változatai is elkészültek.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Az optimális forgácsképzés miatt magasabb forgácsolási paraméterek alkalmazhatók • Az új rádiuszokkal és a hosszabb kinyúlással a megmunkálások szélesebb köre végezhető el

JABRO JC0710 ZN-4 ÉLŰ ÉS ZN-6 ÉLŰ HORONYMARÓ VÁLTOZATOK A tömör HSS-E szármarók JCO710 sorzatának új tagjai megnövelik a folyamatbiztonságot a horonymarási műveleteknél, különösen az ideálisnál rosszabb forgácsolási feltételek között. Emellett a JCO710 új zn-6 élű horonymaró változatai alkalmasak magas vállak hatékony és gazdaságos kontúrmarására is, akár 4xD hosszban, egy fogásban.

MIÉRT ELŐNYÖS EZ ÖNNEK? • Nagy folyamatbiztonság és horony telibe marása a JCO710 geometriával • Régebbi gépeken lehetséges a magas vállak egy fogásban való, nagy tömegű megmunkálása

23


WWW.SECOTOOLS.COM 02917829, ST20136426 HU, © SECO TOOLS AB, 2013. Minden jog fenntartva. A műszaki adatok külön értesítés nélkül változhatnak.

Hu brochure summary 2014 1 hr  
Advertisement