Page 1

Satakunnan ammattikorkeakoulu

HAKIJAN

OPAS


INSINÖÖRI (AMK) ENERGIA- JA YMPÄRISTÖTEKNIIKKA Energia- ja ympäristötekniikka on globaali ja kasvava ala, joka työllistää laajalti myös kotimaassa. Opintojen aikana suuntaudut energiatekniikkaan tai ympäristötekniikkaan.

KONETEKNIIKKA Konetekniikan insinöörinä voit työskennellä esimerkiksi suunnittelu-, tuotanto- sekä tuotekehitystehtävissä. Konetekniikan osaajille on yrityksissä jatkuva pula ja ala työllistääkin hyvin.

LOGISTIIKKA Logistiikka on kokonaisvaltaista materiaali- ja sitä tukevan tietovirran hallintaa. Logistiikan insinöörit työllistyvät useille eri toimialoille suunnittelu- ja kehitystehtäviin.

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOTEKNIIKKA Opinnoissa keskitytään erityisesti sähkövoima- ja automaatiotekniikkaan, jota tarvitaan teollisuusautomaation suunnittelu- ja käyttötehtävissä. Voit valita opinnoissa myös tietotekniikan painotuksen ja syventää osaamistasi mm. ohjelmoinnista tai analytiikasta.

Haluatko työskennellä ympäristön tilan parantamisen ja energiaratkaisujen uudistamisen parissa? Energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa opit, miten rajallisia energia- ja raaka-ainevaroja Konetekniikassa hyödynnetään myös on hyvät työllisyysnäkymät. tulevaisuudessa Pääset jo opintojen aikana mukaan tehokkaaasti. lukuisiin projekteihin. Opiskelijat

ovat mm. suunnitelleet ja rakentaneet 3-wheelereitä. Tiesitkö, että SAMKissa on opiskelijoiden käytössä hydrauliikkapuristin? Insinööriopiskelijat mittaavat sillä kappaleiden kestävyyttä.

Soveltava liikunta tarjoaa mahdollisuuksia kaikille! #mysamk #fysioterapia #pyörätuolirugby #murderball #moniottelu

Turvallista viikonloppua! Have a safe weekend! #mysamk #tutors


INSINÖÖRI (AMK) RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa suuntaudut rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun. Valmistuttuasi olet rakentamisen, talotekniikan tai kiinteistönpidon asiantuntija.

TUOTANTOTEKNIIKKA JA TUOTANTOTALOUS Koulutuksesta saat ymmärryksen niin liiketoiminnasta, tuotannosta kuin tuotetason teknisistä ratkaisuista. Valmistuttuasi voit toimia laajalla alalla markkinoinnista tuotantoon.

MERENKULKUALAN INSINÖÖRI Merenkulun insinöörinä voit työskennellä sekä maissa että merillä. Opiskelet mm. laiva- ja konetekniikkaa, huolto- ja kunnossapitoa sekä merimiestaitoa.

KUVATAITEILIJA (AMK) Perinteisten maalaustaiteen, kuvanveiston ja taidegrafiikan lisäksi voit opiskella myös esitystaidetta. Koulutuksessa saat tukea itsenäisen taiteilijanuran rakentamiseen.

RESTONOMI (AMK) Matkailun koulutus tarjoaa laajan työskentelykentän elämyspalveluiden parissa. Osaat palvella kotimaisia ja ulkomaisia asiakkaita sekä suunnitella, toteuttaa ja markkinoida palvelukokonaisuuksia.

Merenkulun insinöörinä työskentelet kansainvälisessä ympäristössä eri kokoisilla aluksilla tai maaorganisaatioissa. Opintoihin kuuluu olennaisena osana harjoittelut simulaattoreissa ja aluksilla. Opit työskentelemään haastavissa toimintaympäristöissä ja totut merenkulkuammatin erityisvaatimuksiin.

Matkailu on luovaa ja innovatiivista palveluliiketoimintaa, jonka ensisijaisena tehtävänä on tuottaa asiakkaille elämyksiä. Opiskelijat ovat mukana mm. erilaisten tapahtumien järjestelyissä. Kansainvälisessä International Tourism Management -koulutuksessa voit opiskella matkailua myös englanniksi.

Insta alareunaan

Ripustuspäivä! Kuvataiteen opiskelijoiden kevätnäyttely siirtyi syksyyn.

We are still enjoying very beautiful summer weather in Satakunta!

#mysamk #kuvataide #finearts #taidekoulu

#mysamk #studyinfinland #visitpori #kirjurinluoto


FYSIOTERAPEUTTI (AMK) Fysioterapeutti on ihmisten liikkumis- jatoimintakyvyn ylläpitämisen asiantuntija. Ihmisläheisessä ammatissa työskentelet eri-ikäisten asiakkaiden kanssa.

SAIRAANHOITAJA (AMK) Sairaanhoitajana voit työskennellä sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja sosiaalialan toimipaikoissa. Hoitotyön opinnot sisältävät runsaasti käytännön harjoittelua.

SOSIONOMI (AMK) Sosiaalialan opinnoissa voit suuntautua aikuissosiaalityöhön, erityiskasvatukseen ja vammaistyöhön, varhaiskasvatukseen tai lastensuojeluun, perhetyöhön ja nuorisokasvatukseen.

Hyvää ystävänpäivää! <3

Hyvää lukukauden alkua kaikille. Ja tervetuloa uudet opiskelijat!

#mysamk #valentinesday #photobooth

#mysamk #semester2020 #lukukausialkaa

Kaikk i koulu en ammat tikor jen yh keateis amm attiko een porta ali on ke rkeak rät ouluu in n.fi tietoa ty paljon a j eri al oista, ankohtais lusta ta A MK-o ja op iskeli piske javali nnois ta.


TRADENOMI (AMK) LIIKETALOUS Suuntaudut joko taloushallintoon tai luovaan markkinointiin. Tradenomina voit työskennellä esimerkiksi markkinointisuunnittelijana, myynti-, markkinointi- tai ostopäällikkönä, kirjanpitäjänä tai pankkitoimihenkilönä. Kansainvälisen kaupan tradenomina voit työskennellä kansainväliseen markkinointiin, taloushallintoon ja merenkulun liiketoimintaan liittyvissä työtehtävissä tai myös erilaisissa EU-tehtävissä.

TIETOJENKÄSITTELY Tietojenkäsittelyn tradenomina rakennat ja ylläpidät tietojärjestelmiä, tietoverkkoratkaisuja ja internetin palveluja. Työtehtäviä voi olla esimerkiksi peliohjelmoija, web-ohjelmoija, järjestelmäasiantuntija, verkkopalveluiden suunnittelija tai kouluttaja.

Oletko pohtinut englanninkielistä koulutusta, mutta tuntuu liian suurelta hypyltä aloittaa heti kokonaan englanninkielisessä opinnoissa? Kansainvälisen kaupan koulutus on pehmeä lasku kansainvälisyyteen. Englanninkielisiä opintoja tulee lisää pikkuhiljaa. Opintojen loppusuoralla olet vanha tekijä. Voit suorittaa osan tutkinnosta myös ulkomailla.

ENGLANNINKIELISET AMK-KOULUTUKSET (Bachelor’s Degree) Artificial Intelligence • International Business • Industrial Management International Tourism Management • Logistics • Nursing • Physiotherapy • Sea Captain Katso myös AMK-monimuoto ja Master-koulutustarjonta osoitteesta samk.fi/haku


HAKEMISEN

ABC

TUTUSTU ERI ALOIHIN Mieti, mikä sinua kiinnostaa. Lue nettisivuja, surffaa Opintopolussa, katso videoita ja seuraa somea. Tutustu työllisyysnäkymiin ja mieti, missä ammatissa viihtyisit ehkä koko työurasi ajan.

VALITSE HALUAMASI TUTKINTO Kun ala tai koulutus on selvillä, tutustu siihen tarkemmin. Lue opintojen sisällöstä, syvenny uratarinoihin ja valintaperusteisiin.

TUTUSTU VALINTAPERUSTEISIIN Katso, mitä sinulta hakijana edellytetään, jotta voit tulla valituksi koulutukseen. Koulutusten valintaperusteet löydät nettisivuilta ja Opintopolusta.

HAE OPINTOPOLUSSA Yhteishakuajat 2021 7.1.–20.1.2021 17.3.–31.3.2021 1.–15.9.2021

OPISKELIJAVALINTA Suurin osa opiskelijoista valitaan ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon perusteella. Loput paikat täytetään digitaalisen valintakokeen perusteella.

OTA PAIKKA VASTAAN SAMKISTA Kun olet tullut valituksi, muista ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi.

samk.fi/haku EIKÖ TÄRPÄNNYT? Voit kerryttää opintopisteitä tietyltä alalta tai esim. prepata kieliä avoimen AMKin opintojen kautta. Lisätietoja: samk.fi/avoinamk


6000 OPISKELIJAA

200

PARTNERIA YMPÄRI MAAILMAA

#1

Ammattikorkeakoulujen opetuksen LAADUSSA

#1

Satakunnan korkeakoulujen YRITYSYHTEISTYÖSSÄ

60

ERI KANSALLISUUTTA OPISKELEE KAMPUKSILLAMME

#1

TYÖLLISTYMISESSÄ pääkaupunkiseudun ulkopuolella

35

KOULUTUSOHJELMAA

4

KAMPUSTA


AMK-TUTKINNOT päiväopiskeluna FYSIOTERAPEUTTI (AMK) • Fysioterapia, Pori • Physiotherapy, Pori INSINÖÖRI (AMK) • Energia- ja ympäristötekniikka, Pori • Konetekniikka, Pori • Logistiikka, Rauma • Merenkulku, Rauma • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Pori • Sähkö- ja automaatiotekniikka (mahdollisuus tietotekniikan painotukseen), Pori • Tuotantotekniikka ja tuotantotalous, Rauma

TRADENOMI (AMK) • Artificial Intelligence, Pori • International Business, Rauma • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi), Pori • Liiketalous (kansainvälinen kauppa), Rauma • Tietojenkäsittely, Pori

KUVATAITEILIJA (AMK) • Kuvataide, Kankaanpää MERIKAPTEENI (AMK) • Sea Captain, Rauma RESTONOMI (AMK) • International Tourism Management, Pori • Matkailu, Pori SAIRAANHOITAJA (AMK) • Hoitotyö, Pori • Nursing, Pori SOSIONOMI (AMK) • Sosiaaliala, Pori

PORI RAUMA

KANKAANPÄÄ HUITTINEN

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU Satakunnankatu 23 • PL 10001 • 28101 Pori samk.fi/haku • hakijapalvelut@samk.fi • (02) 623 4801

SAMK somessa:

Profile for SAMK Satakunta University of Applied Sciences

SAMK hakijanlehti 2021  

Hakijan opas vuoden 2021 yhteishakuihin ja tarjolla oleviin koulutuksiin.

SAMK hakijanlehti 2021  

Hakijan opas vuoden 2021 yhteishakuihin ja tarjolla oleviin koulutuksiin.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded