Förnya ditt hem med rätt färg

Page 1

m e d r ät t f ä r g SNYGGA VÄGGAR I VARJE RUM Vardagsrum Kök Sovrum Barnrum Kontor Snickerier

Ett inomhus sortiment för hela ditt hem

SADOLIN.SE


g r ä f Rätt r ö l u k tt ä r h oc

Varje rum har sitt behov. I hallen, köket och i barnrummet utsätts väggarna för vardagslivets kladdiga fingrar, leriga skor och hängivna matlagning. I de rummen är en vägg som går att torkas av att föredra. Men vi vill inte kompromissa med stilen för det. Klart att även barnrummet ska ha snygga väggar.

SOFT HE ATHER Y6.05.52

I sovrummet och i vardagsrummet däremot, där ska väggarna vara behagligt matta och stilfulla. Oavsett vad du har för behov så har Sadolin en färg för dina väggar. Vi har dessutom tagit fram en ny kulörkollektion med snygga nyanser som du kan kombinera fritt efter smak och inredningstil. Självklart har vi en kulör som passar dig.

DUSTY BLUE S1.09.41

HEAVENLY GREY S0.05.65 S TARRY NIG HT U3.15.11

Vår nya kulörkarta utgår från tydliga trender inom inredning. De utgör en fin balans mellan varmt och kallt, mellan dämpat och fräscht, mellan ljust och mörkt. Nu är det äntligen tillåtet att blanda material som sammet, skinn, grovt stickat och silke. Väggarna får gärna vara matta, soffan i sammet och kuddarna i skinn. I år vågar vi måla och inreda med kulörer som går ton i ton. Testa till exempel att måla väggar, lister och möbler i samma rum med de tre blå kulörerna i vår palett. Förnya ditt hem med rätt färg. Och med rätt kulör.

DE LIGHTFUL KIWI G0.20.49

LIG HT HAZE ON.00.81

WATER L ILY GN.01.88 RASPBERRY PINK A 0.05.75


PROVA DIN KULÖR MED

n i l o d Sa r e z i l a Visu Vill du testa hur våra kulörer ser ut på dina väggar där hemma? Men appen Sadolin Visualizer kan du få en känsla av ditt nya rum utan att behöva måla en enda droppe färg. Genom att bara ta en bild med din smartphone eller surfplatta och peka på skärmen så kan du testa hundratals olika kulörer. Appen känner av väggar och möbler i rummet och ”målar” runt dem i realtid när

ill pp t a s i t Gra telefon i d n ller e ! latta p f r su

du rör skärmen i rummet. Utan det minsta kladd! Appen hjälper dig att hitta rätt kulörkod och ett fint urval av matchande nyanser som du kanske också gillar. Sadolin Visualizer finns att hämta gratis i App Store och Google Play.

år Se v izer al Visu m på fil in .se ol Sad

1. L adda ner Sadolin Visualizer på AppStore eller GooglePlay. 2. Ö ppna appen, välj FOTO VISUALIZER. Rikta din mobil mot väggen och klicka på den runda vita pricken för att ta en bild. Välj ANVÄND BILD och INOMHUS. 3. T estmåla genom att trycka på VÄLJ FÄRG, och på den kulör du önskar. Här kan du bläddra bland alla förslag eller välja direkt ifrån våra kulörkollektioner. Följ instruktionen. Tryck på väggarna för att färgsätta dem. Nu kan du testa vår nya kulörpalett som består av åtta kulörer samt hela urvalet från Sadolin på dina väggar. Du hittar våra utvalda kulörer och inspirationsbilder på Instagram under #fornyaditthem.


m u r s g a d r Va RÄTT VÄGGFÄRG I DITT

D USTY BLU E S1.09.41

WAT ER LILY GN .01.88

D ELIG HTF UL KIWI G 0.20.49

En lyxigare känsla

IC ECOLAB RD

EL

NO

Nyhet !

SADOLIN SUPERMATT Sadolin Supermatt är vår nyaste väggfärg. Den håller mycket hög kvalitet och ger en elegant, extra matt yta som dessutom är avtorkningsbar. Supermatt ger en finish med känsla av lyx. Används för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv mm.

Ditt vardagsrum är värt riktigt snygga väggar. Och du är värd ett riktigt snyggt vardagsrum. I det här rummet behövs varken praktiska möbler eller väggar som ska tåla stryk. Här ska det vara snyggt, vilsamt och skönt att umgås. Unna dig en elegant färg med matt yta och som inte ger störande reflexer.

D ELIGHTF U L K I W I G 0 . 2 0 . 4 9

D US TY BLUE S1.09.41

WATER LILY G N.01.88


HEAVENLY G REY S0.05.65

RÄTT VÄGGFÄRG I DITT

Kök

STARRY N IGHT U3.1 5.11

Väggar som tål att tvättas av

IC ECOLAB RD

EL

NO

D ELIG HTF UL KIWI G 0.20.49

SADOLIN HALVMATT GLANS 20 Sadolin Väggfärg halvmatt glans 20 är en väggfärg av hög kvalitet som ger en fin, halvmatt yta och lyster åt dina väggar. Tål att tvättas av. Används för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv mm.

Det finns en anledning till att vi till slut alltid samlas i köket. Det är hemmets hjärta, livets rum. Här slänger vi ihop vår vardagspasta och förhör barnen på läxorna, här puttrar våra långkok medan vi diskuterar stort och smått. Ditt kök ska med andra ord vara både trivsamt och tåla en hel del. Halvmatt glans 20 ger dina köksväggar en snygg glans och en yta som tål feta fläckar och klarar att tvättas av. Välkommen in i köket!

H EAV E NLY GR E Y S 0 . 0 5 . 6 5

D ELIG HTF UL KIWI G 0.20.49

STARRY N IGHT U 3.15.11


HEAVENLY G REY S0.05.65

RÄTT VÄGGFÄRG I DITT

m u vr So

RASP BERRY P INK A0.05.75

STARRY N IGHT U3.15.11

NO

Nyhet ! IC ECOLAB RD

EL

Sammetslent och rofyllt

LIG HT HAZE ON.00.81

SADOLIN SUPERMATT Sadolin Supermatt är vår nyaste väggfärg. Den håller mycket hög kvalitet och ger en elegant, extra matt yta som dessutom är avtorkningsbar. Supermatt ger en känsla en finish med känsla av lyx. Används för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv mm.

Sluta dröm om ett härligare sovrum. Fixa ett istället. Börja med att måla om väggarna med en riktigt bra matt färg som ger en sammetslen yta och en lyxig och rofylld känsla i hela rummet. Den matta väggen ger dessutom din kulör ett extra djup. Sov gott!

HEAVEN LY G R EY S 0 . 0 5 . 6 5

LIGHT HAZE ON.00.81, STARRY NIGHT U3.15.11

RASP BERRY P INK A0 .05.75


D USTY BLUE S1.09.41

RÄTT VÄGGFÄRG I DITT

LIG HT HAZE ON .00.81

RASP BERRY P INK A0.05.75

Lekvänligt och snyggt

IC ECOLAB RD

EL

NO

m u r n r Ba

SOF T HEATHER Y6.05.52

SADOLIN MATT GLANS 7 Sadolin Väggfärg matt är en väggfärg av hög kvalitet som ger en fin, matt yta. Används för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv mm.

Ett barnrum får ta emot lite vad som helst. De underbaraste ungarna, en skvätt vattenfärg, glitterlimm eller en söt liten sylthand. Väggarna här inne måste tåla lite tuffare tag, och att bli tvättade regelbundet. Vi tycker givetvis inte att du ska behöva kompromissa mellan ett praktiskt barnrum och ett snyggt. Med Matt glans 7 kan du måla ditt barnrum med en riktigt snygg matt färg med lite glans i en läcker kulör, samtidigt som du kan slappna av och låta dina barn får vara just barn.

S OF T H E ATH E R Y 6 . 0 5 . 5 2

RASP BERRY P INK A0.05.75

LIGHT HAZE ON.00.81


RÄTT VÄGGFÄRG I DITT

Kontor NO

IC ECOLAB RD

EL

Ljusare rum för ljusare idéer

SADOLIN LIGHT & SPACE Sadolin Light & Space är en helmatt, Svanengodkänd väggfärg av hög kvalitet. På grund av den unika Lumitec™ teknologin reflekterar Sadolin Light & Space upp till 40% mer ljus, vilket gör att konstgjorda ljuskällor kan reduceras med upp till 20%. Används för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv mm.

Unna dig ett snyggt hemmakontor med riktigt bra ljus. Låt det bli en plats för ro, energi och för de riktigt ljusa idéerna. Light & Space är en färg som reflekterar mer ljus än vanlig väggfärg, vilket ger ett helt annan känsla och mer liv i ditt arbetsrum. Det betyder också att du kan minska ljuset från lampor och spara en hel del energi. PU R E S NO W L S 1 3 9 – the secret ingredient

Up to 40% better SE Sadolin Light & Space med LumiTec teknologi reflekterar upp till 40 % mer ljus än traditionell väggfärg. Detta gör att rummet upplevs som större.

EXA Wall Colour: Pure Snow LS 139

LumiTec techology

SPACE LIGHT &

MPL

Without LumiTec

E

With LumiTec

LIGHT & SPACE

DK/NO Sadolin Light & Space med LumiTec teknologi reflekterer opp til 40 % mer lys enn vanlig veggmaling. Dette gjør at rommet/rummet vil virke større. Light absorption

FI Sadolin Light & Space LumiTec teknologialla heijastaa jopa 40% enemmän valoa kuin perinteinen seinämaali. Se saa tilan tuntumaan suuremmalta.

Wall Colour:

Pure Snow

LS 139

Wall Colour: Summer Blow LS 80

Traditional paint

Sadolin Light & Space

[High Light absorption]

Sadolin Colours by

05/03/13

Akzo Nobel Coatings AS, Postboks 565, 1411 Kolbotn Tlf: 66819400, post@sadolin.no, www.sadolin.no Akzo Nobel Deco AS, Holmbladsgade 70, 2300 København S Tlf: 32698000, teknisk.service@sadolin.dk, www.sadolin.dk Akzo Nobel Coatings OY, Valimotie 22, 01510 Vantaa Puh: 0108419500, info@sadolin.fi, www.sadolin.fi

13.23

LIGHT & SPACE KULÖRKARTA Du kan välja mellan några olika brutna kulörer av Light & Space där den ljus­ reflekterande funktionen är oförändrad. Vi har samlat sju av dem i en kulörkarta där vi målat flera olika rum med färgen. Vilken kulör väljer du? S P R ING F EEL I N G L S 1 0 2

LOV I NG WHITE LS 79

SAP nr. 6091593

Akzo Nobel Decorative Coatings AB, 205 17 Malmö Tlf: 040-355000, info@sadolin.se, www.sadolin.se

FI

7 391306 174483

7 391306

174483

SAP nr.

6091593

NB: Colour deviations may occur due to printing limitations.

SE

NO

DK


LIG HT HAZ E ON.00.81

STARRY NIG HT U3.15.11

D U ST Y B LU E S 1.09.41

RÄTT FÄRG TILL

r e i r e k Snic

D ELIG HTFUL KIWI G 0.20.49

SOFT HEATHER Y6.05.52

HE AVEN LY GREY S0.05.65

Ge nytt , liv åt möbler dörrrar och trädetaljer

SADOLIN V SUPER 40 / SADOLIN V SUPER 5 Sadolin Snickerifärg V Super är en polyuretanförstärkt snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet. Färgen är avsedd för målning inomhus på köksluckor, dörrar, karmar, socklar samt rost­ skyddsgrundade plåt- och ståldetaljer. Sadolin Snickerifärg V Super finns i glans 5 och glans 40.

Måla om istället för att köpa nytt. Ett bord och en byrå får ett helt nytt liv med ny kulör. Med snickerifärg kan du förvandla ditt hem på ett sätt som inte är allt för smärtsamt för din plånbok. Våga måla möbler och snickerier i ditt rum i samma kulör som fondvägg eller måla in bokhyllan i samma kulör som väggen. Det ger en fin effekt. Med bra förarbete och rätt färg är det inte särskilt svårt. STOL STARRY NIG HT U3.15.11, D ÖRR DU ST Y B L U E S1.09.41

PA L L B E N DUSTY BLUE S I. 09.41 O C H S O F T H E AT H E R Y 6 . 0 5 . 5 2 , B Y R Å HEAVENLY GREY SO. 0 5. 65

D ELIG HTF U L KIW I G0.20.49


g g ä v n i d m la o

SÅ HÄR GÖR DU

1. Skydda golv och lister med täckpapp eller plast. Förankra med tejp så att det inte glider runt. Kåporna till elutagen skruvar du bort, och kom ihåg att stänga av strömmen först.

2. Spackla över små hål och ojämnheter. Låt torka och upprepa när första lagret sjunkit in. Slipa de spacklade ytorna och borsta av slipdammet ordentligt.

3. Börja att måla vid kanter, hörn och lister med en pensel och stryk ut med en liten roller, sk spar­målning. Se till att det sparmålade området inte har torkat innan du målar de större ytorna. Sparmåla en väg i taget. Målar du vitt på en mörkare kulör behöver du först grundmåla.

r Se våra filme e på Sadolin .s e b och Youtu

MÅLA VÄGG

4. Doppa rollern i färgtråget och fyll med så mycket färg att du inte ser rollerns ludd. Rolla uppifrån och ner, inte mer än två roller­bredder i taget.

MÅLA MÖBLER

MÅLA DÖRR


r e i r e k c i n s Måla SÅ HÄR GÖR DU

1. Ta bort knoppar, beslag, ben och andra detaljer som du inte vill ha målade.

2. Färgen fäster allra bäst om du först ruggar upp ytan med sandpapper. Det är extra viktigt på ytor som redan är målade eller lackade.

3. Torka bort slipdammet så att det inte blir klumpar i färgen. Har ytan skador krävs ett mer noggrant förarbete. Då börjar du med att grundmåla och därefter spackla med snickerispackel. Slipa och borsta de spacklade ytorna innan du börjar måla.

4. Stora möbler som hyllor och skåp är lättast att måla med roller. Måla två lager för bästa resultat. Om du sedan vill ha en mer ”handmålad” finish, kan du efterstryka den våta färgen med en tunn pensel.

åg Kom ihPacka in roller, pensel och tråg i plastpåse efter första strykningen. Låt det första lagret färg torka helt och måla sedan ett lager till. Ta bort tejpen direkt när du är klar med arbetet.


H I T TA R ÄT T B L A N D VÅ R A F Ä R G E R Nyhet !

Snickerier NO

IC ECOLAB RD

EL

IC ECOLAB RD

EL

NO

Kontor

SADOLIN S U P E R M AT T

SADOLIN L I G H T & S PA C E

SADOLIN V SUPER 5

• Elegant matt finish • Låg reflektion • Avtorkningsbar • Mycket god täckförmåga

• Extra ljus och matt yta • Mycket god täckförmåga • Reflekterar upp till 40% mer ljus

• Helmatt • Extremt bra utflytning • Mycket reptålig • Hård yta

Barnrum

Snickerier NO

IC ECOLAB RD

EL

IC ECOLAB RD

EL

NO

Kök

SADOLIN M AT T G L A N S 7

SADOLIN H A L V M AT T G L A N S 2 0

SADOLIN V SUPER 40

• Matt yta • Lätt att rengöra • God täckförmåga • Tvättbar

• Halvmatt • Stark och tvättbar yta mot feta fläckar • God täckförmåga

• Halvblank • Extremt bra utflytning • Mycket reptålig • Hård yta

IC ECOLAB RD

EL

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter märkta med Svalan – Astma och Allergiförbundets symbol. Svalan fungerar som en vägledning för de som söker produkter som är bra ur allergisynpunkt.

NO

Sadolins mål är att ha miljömärkta produkter i alla kategorier så att det finns ett miljömärkt alternativ, oavsett vad du ska måla.

Märkningen av färg har fokus på luftvägsbesvär och doftöverkänslighet. Astma och Allergi­förbundet har tagit fram ett gränsvärde som ska uppfyllas två veckor efter målning, och färgen ska vara undersökt i ett certifierat och oberoende laboratorium.

För fler tips och idéer, gilla Sadolin Sverige på Facebook och följ @sadolinsverige på Instagram. Akzo Nobel Decorative Coatings AB, 205 17 Malmö. Telefon: 040-35 50 00.

SADOLIN.SE

Alla kulörer i denna broschyr är återgivna så gott det går med den tryckteknik som finns. Därför kan vissa avvikelser förekomma.

m Vardagsru och Sovrum