Höstens Mini-makeover

Page 1

sadolin presenterar

a k e m o i v n e i r ¯ M SÅ GÖR DU ETT NYTT KÖK FÖR LITEN PENG!

F Ö R N YA DITT HEM MED HÖSTENS KULÖRNYHETER

SADOLIN.SE


g n i r d n ä r ö f LITEN KOSTNAD MEN STOR

Har ditt hem sett likadant ut lite för länge? Kanske hade ett rum eller två verkligen mått bra av en rejäl uppfräschning, men du saknar både tid och pengar för att byta ut hela möblemanget och dra igång en stor renovering. I så fall har vi ett antal smarta knep på lager som med minimal ansträngning gör vanliga, tråkiga rum kreativa och inbjudande. Det enda du behöver är lite färg och fantasi – sen är det bara att sätta igång med din mini-makeover! Den här gången har vi gett nytt liv åt ett äldre standardkök och en outnyttjad vardagsrumsvägg. Vi har utgått från de möbler och saker som redan finns i rummet och bara tillsatt färg och enkel styling. En kulörkollektion att experimentera med Som inspiration till din mini-makeover har vi även tagit fram en kulörkollektion med fina nyanser som kan kombineras fritt efter din personliga smak och inredningsstil. Ton-i-ton är en stark kulörtrend som i kollektionen representaras av ett antal neutrala nyanser – Creamy Coconut, Cool Sand, Sandcastle och Smoked Oak. I kombination med de ljusa pastellerna Vanilla Cream, Cool Mint och Soft Blush samt den fylliga mörkgröna kulören Ocean Green ger dessa baskulörer enkelt ett stilsäkert resultat. Om du laddar ner appen Sadolin Visualizer gratis så kan du dessutom testa kulörerna innan du målar och se vad som blir bäst i just ditt rum. Lycka till! /

PS. Tagga in @sadolinsverige och #sadolin om du delar din egen mini-makeover på Instagram, vi vill gärna se ditt resultat. Stort som litet projekt!

Ann-charlotte

CREAMY COCONUT GN.01.89

VANILLA CREAM G3.10.86

SANDCASTLE F1.04.56

SMOKED OAK F1.03.27

OCEAN GREEN N8.40.21

COOL MINT N9.05.83

SOFT BLUSH C8.10.70

COOL SAND F2.04.74


Efter !

a n r e j l deta DET SITTER I

COOL M I N T N9. 05. 83

1. Ett kreativt sätt att skapa förändring med små medel är att måla i något som kallas gradienter, som löper från mörkt till ljust. Till exempel om du har ett antal likadana pallar eller köksstolar som du vill sätta piff på. Vi använde en bruten Sadolin Snickerifärg V Super 40 på pallen som är underst. För nästa pall tillsatte vi obruten vit färg av samma produkt (inte direkt i färg­burken utan i ett plasttråg) och ännu lite mer vit till den sista pallen. På så sätt får du en nyans till varje möbel, utan att behöva köpa flera burkar i olika nyanser.

VAN I L L A CR E A M G3. 10. 86

2. Om du vill arbeta med färg men inte har lust att måla in en hel vägg, finns ett kul alternativ. Välj en vägg och en trämöbel som skulle må bra av ett lyft. Mät och tejpa en fyrkant på väggen som är större än möbeln och fyll med Sadolin Väggfärg glans 7 eller Sadolin Fashion Velvet i valfri kulör. Båda färgerna har en matt och snygg finish. Använd Sadolin Snickerifärg V Super 5 eller 40 i samma kulör för att måla in möbeln och vips så har du skapat en stilren och spännande effekt. Hur enkelt som helst!

C OOL SAND F2.04.74

S AN D CAS TL E F 1. 04. 56

S M OKE D OAK F 1. 03. 27

3. Trappan brukar ju sällan kännas som en del av inredningen. Men med lite fantasi och en skvätt färg kan du ge den ett helt eget uttryck. Börja med att välja ett antal kulörer ur kulörkartan och tejpa skarvarna väl. Måla sedan ett trappsteg i taget med vår slitstarka Sadolin Snickerifärg V Super 40 och låt den torka ordentligt mellan varje målning. Väggen målar du med Sadolin Väggfärg glans 7 eller Sadolin Fashion Velvet för bäst resultat.


Före !

S O F T B L US H C 8 . 1 0 .7 0

C OO L M I NT N9.05.83

SMOKED OAK F1.03.27

a l s n ä k d e m k ö k

FRÅN STANDARDTRIST TILL

En köksrenovering blir ofta en dyr historia. Men faktum är att du på egen hand kan förvandla ett tråkigt standarkök till ett riktigt wow-kök – enbart med hjälp av lite färg. Se bara till att välja en snickerifärg med bra utflytning så får du jämna och fina ytor på alla skåp, lådor och trädetaljer. I detta originalkök har vi tagit tillvara på 50-talskänslan med de pastelliga kulörvalen och genom att behålla de tidstypiska beslagen. En mer nutida detalj är hyllorna som är inmålade i samma ljusa kulör som överskåpen och väggarna, hela vägen upp till taket. Ett knep som i kontrast till de mörkare underskåpen får hela köket att kännas stort och luftigt. Topplådornas kulörer återkommer sedan i utvalda detaljer så som skärbrädan och pallen vilket ger en enhetlig och genomtänkt känsla. Den gammalrosa kulören Soft Blush använde vi även på väggarna inuti skåpen – ett ytrymme som ofta glöms bort men som här blir en pigg och spännande detalj.

KÖK! NYTT AD OSTN K G R FÄ 0:-*

steg 1

Se och läs ! hur vi gjorde

0 c a 3  6

Gå in på sadolin.se och se alla moment steg för steg.

steg 2

steg 3

steg 4

steg 5

*Estimerat på de målade ytornas totala m².


Efter !

och Ljust upptill gör mörkt nedtill re köket luftiga

Väggen är målad med Sadolin väggfärg glans 20. Köksskåp, luckor och lådor, vägghyllplan, pall och köksredskap, är målade med Sadolin Snickerifärg V Super 40.

IC ECOLAB RD

EL

NO

g Välj väggfär efter rum ! SADOLIN VÄGGFÄRG HALVMATT När du väljer väggfärg till ditt kök är det viktigt att färgen tål både stänk och matos. Det gör Sadolin Väggfärg Halvmatt som är en vattenburen väggfärg av hög kvalitet med glansgrad 20. Den ger lyster åt dina väggar och håller sig fin längre än annan väggfärg då den lätt torkas av vid behov.

Satsa på en er ! färg som håll SADOLIN SNICKERIFÄRG V SUPER 40 För möbler och köksluckor som behöver tåla slitage, väljer du med fördel Snickerifärg V Super med glans 40. En halvblank färg av hög kvalitet med extremt bra ut­flytning och reptålighet. Du kan utan problem torka av smuts från luckorna utan att färgen tappar sin finish.


Från vanlig vas till designvas med rinnande färg ! Se hur på sadolin.se

a y n n e D n e g g ä fondv

O C EA N G REEN N8.40.21

Har du en hörna i ditt hem som inte tillför någonting? Fondväggen är ju en klassiker när det ska väckas liv i sömniga rum – inte så konstigt med tanke på hur stor skillnad lite färg faktiskt kan göra. En vägg kan ju dessutom lätt målas över om du skulle råka tröttna på kulören. Med ”den nya fondväggen” tar vi konceptet ett steg längre och får ett resultat som känns både tidsenligt och spännande.

VA N I L L A C R E A M G3.10.86

Vi har utgått från en outnyttjad vägg med skjutdörr och förvandlat den till rummets blickfång. Genom att måla in dörren och Ikea-skåpet Ivar framför fondväggen i en snickerifärg med samma kulör som väggen skapas en stilren och medveten helhet. Att måla insidan av skåpet i en utstickande kulör är ett effektivt sätt att ge spänning och dynamik till en enkel möbel. Mässingsbenen ger skåpet en mer exklusiv känsla

C R E A MY COCONUT GN.01.89

som plockas upp av de dekorativa ljusstakarna. Lätt fixat med metallspray, som du hittar i hobbyaffärer eller på byggvaruhus.

steg 1

Se och läs ! hur vi gjorde Gå in på sadolin.se och se alla moment steg för steg.

steg 2

steg 3

steg 4


Före !

Efter !

n av Måla insida ntrast skåpet i en ko r dymanik ! kulör för me TIL! NY S D STNA O K G FÄR 00:-*

c a 1  5

Väggen är målad med Sadolin Fashion Velvet. Skjutdörr, golvlist, dörrfoder och skåp är målade med Sadolin Snickerifärg V Super 5. *Estimerat på de målade ytornas totala m².

IC ECOLAB RD

EL

NO

r Matt färg ge yck ett lyxigt intr SADOLIN FASHION VELVET En Svanenmärkt väggfärg av hög kvalitet som ger en elegant, extramatt och reflexfri yta med en lyxigare känsla. Den torkar på bara en timme och är övermålningsbar redan efter två timmar. Perfekt för fondväggar och andra projekt där du vill ha snabb förändring.

hen Matcha finis na på snickerier SADOLIN SNICKERIFÄRG V SUPER 5 Den snygga helmatta finishen på och i skåpet får du genom att måla med Sadolin Snickerifärg V Super 5. Detta är en unik snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet. Perfekt för alla snickerier inomhus som riskerar att slitas lite extra.


ll Gratis app ti er din telefon ell surfplatta !

P R O VA D I N K U L Ö R M E D

Sadolin Visualizer Vår app Sadolin Visualizer finns att hämta gratis i App Store och Google Play. Med appen kan du t ex: SE DITT RUM I VALFRI KULÖR, DIREKT! Testmåla Sadolins kulörer på dina väggar genom att bara peka på skärmen. HITTA OCH IDENTIFIERA DIN KULÖR Ta en bild och peka på en punkt eller en möbel i fotot så hjälper appen dig hitta rätt kulörkod. Du får också ett urval av matchningar till de nyanser du gillar.

Vinnare !

" I N N O VAT I O N O F T H E Y E A R " I D I G I TA L C O M M U N I C AT I O N AWA R D S 2 0 1 5

HITTA RÄTT PRODUKT Välj bland produkter, välj ut och sök efter nya kulörer samtidigt som du granskar ditt rum.

NO

NO

EL

IC ECOLAB RD

IC ECOLAB RD

EL

NO

IC ECOLAB RD

EL

IC ECOLAB RD

EL

NO

Ett noggrant grundarbete ger bästa resultat.

G R U N D FÄ R G F Ö R VÄ G G A R O C H TA K

VÄ G G F Ä R G FA S H I O N V E LV E T

VÄ G G F Ä R G G L A N S H A L V M AT T 2 0

Ger en fin och slät yta åt dina väggar. Används för skarv- och bredspackling på tapetskarvar, puts, betong och skivmaterial inomhus.

Helmatt vattenburen grundfärg av god kvalitet. Lättapplicerad och täcker bra på puts, betong, byggskivor, glasfiberväv, sandspacklade ytor mm.

Väggfärg av hög kvalitet som ger en elegant, extramatt och reflexfri yta, med en lyxigare känsla.

Väl anpassad glans (god tvättbarhet) för användning på väggar i kök och groventré.

IC ECOLAB RD

EL

NO

SADOLIN S PA C K E L M E D I U M

SADOLIN S N I C K E R I S PA C K E L

S N I C K E R I­G R U N D V

S N I C K E R I FÄ R G V SUPER 40

S N I C K E R I FÄ R G V SUPER 5

Ger en fin och slät yta åt dina snickerier. Används för spackling av snickerier inomhus.

Sadolin Snickerigrund V är en snabbtorkande grundfärg avsedd för inomhusmålning av snickerier och väggar.

Halvblank snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet.

En unik helmatt snickerifärg av hög kvalitet med extremt bra utflytning och reptålighet

Miljösmart ! För fler tips och idéer, gilla Sadolin Sverige på Facebook och följ @sadolinsverige på Instagram. Akzo Nobel Decorative Coatings AB, 205 17 Malmö. Telefon: 040-35 50 00.

Visste du att vi har massor av produkter som är bra för både människa och miljö? Läs mer om vårt miljöansvar och se våra miljö­märkta produkter på sadolin.se

SADOLIN.SE

Alla kulörer i denna broschyr är återgivna så gott det går med den tryckteknik som finns. Därför kan vissa avvikelser förekomma.

T VÄ T T A O C H S P A C K L A , G R U N D A O C H M Å L A !