#diy forårets mini-makeover

Page 1

tips til din mini-makeover

Vi hjĂŚlper dig med at finde din farve ! SADOLIN.DK


Do it yourself – DET ER NEMMERE END DU TROR Har du lyst til forandring i dit hjem? For de fleste er en renovering noget som virker dyrt, tidskrævende og svært at komme i gang med. Nogen gange er det tilstrækkeligt med nogle spande maling, for at få et helt nyt rum! Eller til

1

opfriskning af et lidt kedeligt møbel. Vi kalder det for en Mini-makeover och det er noget alle kan gøre uden at betale ekstra for en håndværker. I denne brochure finder du masser af inspiration og gode tips til dine egne

2

DIY-projekter. Hvordan vælger du den rigtige farve? Vi giver dig nogle enkle tips som gør dit valg nemmere.

3

Brug Sadolin Visualizer Visualizeren er en prisvindende app som giver dig mulighed for at teste dine favoritfarver på dine egne vægge - helt uden at røre en pensel. Vælg den rigtige glansgrad I et køkken skal malingen være mere robust end i f.eks et soveværelse, og et mørkt værelse kan have brug for en farve som er ekstra god til at reflektere lys. Personalet i din Sadolin butik ved hvad dit rum har brug for. Prøvemal! Der kan være stor forskel på farven i et farvekort og når farven kommer på væggen derhjemme, afhængig af værelsets størrelse og lysindslip. I de fleste butikker kan du købe en lille farveprøve som du kan tage med hjem og teste.


Forårets farver !

I vores nye farvekort finder du otte smukke farver, som er nøje

M ID N IG HT S UN B 6 .3 0 .4 0

VIO L ET DUST Y6 .08. 34

FR O Z E N R9 .0 6 .7 3

R O SY MIST CN . 01. 83

T WIL IG HT G R E Y O N .0 0 .3 3

N O R D I C BEACH D 4 . 04. 71

FR E N C H P IN K A 8 .0 7 .7 8

P E AC H PASSION D 6 .24. 75

udvalgt udfra trends i hele verden, både indenfor indretning og mode. Farverne komplementerer hinanden smukt, så du nemt kan matche flere farver i et værelse med et rigtig flot helhedsindtryk. For at give dig ekstra inspiration til dine projekter har vi fået hjælp af den internationale blogger og DIY-ekspert monsterscircus. Det er Mette, @monsterscircus som har lavet det fine moodboard til venstre, og på bagsiden af denne brochure finder du også hendes bedste DIY-tips. God fornøjelse! /Teamet på Sadolin Er du selv igang med en Mini-makeover? Vi vil meget gerne se dit projekt. Anvend #sadolinminimakeover og tag os med @sadolindanmark.Hvis du har en åben profil vil vi meget gerne vise dit opslag til vores følgere!

ORES HENT V

Sadolin Visualizer-app

– DEN HJÆLPER DIG MED AT KOMME I GANG Se dit værelse i en valgfri farve med det samme! Testmal Sadolins farver på dine vægge blot ved et tryk på skærmen. Prøv flere farver samtidig Med funktionen ”Maskeringstape” kan du teste to eller flere farver på din væg samtidig. F.eks kan du se hvordan det ser ud hvis du vil male en halv væg eller give din væg en anden spændende effekt. Find og identificer din farve Tag et billede og tryk på et punkt eller et møbel i fotoet, så hjælper appen dig med at finde den rigtige farvekode. Du får også et udvalg af matchende farver til de nuancer du kan lide. Find det rigtige produkt Hurtig og enkel produktinformation hjælper dig med at matche et produkt til din valgte farve og dit maleprojekt.


PEACH PASSION D6.24.75

R O S Y MIST CN. 0 1.83

IC ECOLAB RD

EL

V I OL ET D U S T Y 6. 08 . 3 4

NO

g

alin bar m Vask éen ! tr til en FROZ EN R9.06.73

VÆ G M A L I N G G L A N S 1 0 M AT MIDNIGHT SUN B6 . 3 0. 40

NORDIC BEACH D4 . 0 4 . 7 1

En vaskbar vægmaling af høj kvalitet som giver en fin, mat overflade og glans til dine vægge

TWILIGHT GREY O N. 0 0.33

Entréen

– det første indtryk Entréen er oftest det rum som får mindst kærlighed i et hjem. Måske ikke så underligt når vi ikke bruger så meget tid her. Entréen er dog indgangen til dit hjem, det dine gæster møder først. Den er din chance for at skabe det vigtige første indtryk, så hvorfor ikke give entréen den opmærksomhed den fortjener? Vi giver dig nogle enkle forslag til forbedringer!

Tips !

På sadolin.dk kan du finde en gør-det-selv film som viser hvordan du bedst maler dine vægge.

Vov at lege lidt med effekter! Farverne Violet dust og Peach passion passer rigtig godt sammen hvis du vil skabe lidt dramatik. Rosy mist er et varmere alternativ til hvid som basisfarve. En enkel idé hvor du kan mikse dine favoritfarver. Vores nye kampagnefarver er et trygt valg hvis du vil være sikker på at alle farverne matcher hinanden. Her har vi malet med farverne Midnight sun, Nordic beach og Twilight grey.

Har du et lille stykke væg i dit hjem, er dette en sjov og iøjenfaldende måde at opfriske hele indtrykket på. Nederste del af væggen er malet med farven Rosy Mist og dørkarmmen med Twilight grey, som også får lov til at ’løbe’ ud på væggen. Øverste del og højre side har fået farven Frozen, som går helt op til loftet.


V I O L E T DU S T Y6.08.34

IC ECOLAB RD

EL

F R OZ EN R 9 . 0 6. 73

NO

inish

tf nt ma Elega n ! e til stu NO R DI C BEACH D4 . 0 4 .71

VÆ G M A L I N G X T R A M AT R OS Y M I S T C N . 01 . 8 3

TWILIGHT GREY O N. 0 0 . 3 3

Vægmaling af meget høj kvalitet som giver en elegant, ekstramat og refleksfri overflade, med en fornemmelse af luksus.

Ny stue på en dag ! Længes du væk fra de helt hvide vægge i stuen? Du er slet ikke alene. Mange satser på det hvide ’look’ for enkelhedens skyld, men mærker hurtigt at det kan blive lidt upersonligt. En løsning til at komme væk fra hvidt-i-hvidt er at lægge fokus på kun én væg, eller en del af rummet. En enkel måde at skabe dramatik i et helt rum med minimal indsats. En Mini-makeover!

Indram dine malerier med maling! Pludselig lever maleriet udenfor sine begrænsninger og du har skabt en del af kunstværket. Farverne er Nordic beach og Twilight grey, med Rosy mist som varmhvid-base.

Match farven Frozen med Nordic beach for at skabe en endevæg som giver en tilpas stor forandring fra det hvide. Rummet har stadig et lyst og roligt indtryk, men bliver meget mere interessant at være i. Ben på bordene og sofaen er malet med farven Violet Dust.


F R EN C H P I NK A8. 07 . 7 8

M I DNI GH T S U N B6 . 3 0 . 4 0

NO R DI C BEACH D4 . 0 4 .71

PEACH PASSION D6.24.75

NO

IC ECOLAB RD

EL

kt til Perfe ærelset ! v børne ROSY MIST CN.01.83

VÆ G M A L I N G G L A N S 1 0 M AT En vaskbar vægmaling af høj kvalitet som giver en fin, mat overflade og glans til dine vægge

Leg med farverne ! Et børneværelse behøver slet ikke at være barnligt og et

drengeværelse behøver ikke at være lyseblåt. Hop ud i at turde være kreativ også i børnenes værelser, for det bedste med maling er jo at det er nemt at ændre i takt med at børnene bliver ældre og finder en ny favoritfarve.

En gammel regel er at man ikke kan sætte rødt og lyserødt sammen. Helt forkert syntes vi! Endevæggen er French pink, en lyserød farve med en dråbe sort. Den passer så fint sammen med den rostrøde Midnight sun på kommoden, væghylden og taburetten. Tremmesengen er blevet malet med farven Rosy mist og værelsets basisfarve er Nordic beach. Brug malertape og gør værelset til et kunstværk. Her har vi fået skabt en solnedgangs-lignende effekt og hvis du søger på nettet er der mange sjove maletekniker at vælge imellem. Et godt udgangspunkt er at have en mørk farve i bunden og en lysere jo længere op ad væggen du kommer. Vi har malet, nedefra og op, med: Midnight sun, Peach passion, French pink och Rosy mist.


V I OL ET D U S T Y 6. 08 . 3 4

FR O ZE N R9.06.73

TWILIGHT GREY O N. 0 0.33

F RENCH P INK A8.07.78

T R Æ O G M E TA L V SUPER 5 M I D N I G H T S UN B6 . 3 0. 40

T R Æ O G M E TA L V SUPER 40

Træmaling i glans helmat og halvblank, af højeste kvalitet med ekstrem god udflydning og ridsefasthed.

Detaljerne

Med Sadolin Træ og Metal V Super har du alle muligheder for at live møbler og trædetaljer op. Malingen er enkel at male med, tørrer hurtigt og skaber en næsten sprøjtemalet finish. Perfekt til DIY-nybegynderen som vil have et professionelt resultat.

Mal et holdbart resultat

På sadolin.dk finder du gør-det-selv film som hjælper dig med at lykkes med dine projekter, trin for trin.

Mal undersiden af en hylde i en kontrast farve, som vi har gjort her med Violet dust. Frozen passer perfekt som farve til væggen.

Giv trappen et løft og skab en effektfuld overgang mellem to etager. Vi har satset på de mørke, kontrastfulde farver Twilight grey og Violet dust. Det lille skab er malet med farven French pink.

Smart DIY-tips: Skal du male en stol eller en taburet, så start med at sætte små søm under benene så møblet løftes fra gulvet. Så kan du meget nemmere male hele vejen ned på én gang. Endnu et godt eksempel på at rødt og lyserødt er fint sammen: French pink øverst og Midnight sun nederst.


NO

IC ECOLAB RD

EL

NO

IC ECOLAB RD

EL

IC ECOLAB RD

EL

NO

Et omhyggeligt forarbejde giver det bedste resultat.

S A N D S PA R T E L MEDIUM

A K R Y L S PA R T E L M A S S E

GRUNDMALING TIL VÆ G G E O G L O F T

GRUNDER TRÆ

Giver dine vægge en fin og glat overflade. Bruges til samlings- og bredspartling på tapetsamlinger, puds, beton og plademateriale indendørs.

Giver træværk en fin og glat overflade. Bruges til spartling af træværk indendørs.

Helmat vandfortyndbar grundmaling af god kvalitet. Let at påføre og dækker godt på puds, beton, beklædningsplader, glasfibervæv, sandspartlede overflader m.m.

Sadolin Grunder træ er en hurtigttørrende grundmaling beregnet til indendørsmaling af træværk og vægge.

Monsterscircus bedste DIY-tips ! 1 2 3

Grundarbejdet er et must for et perfekt resultat. Forbered væggene ved at fuge og spartle alle huller og sprækker for at få en glat overflade. Rengør træoverflader som lister og paneler med grundrens. Dæk overflade som ikke skal males med dækkepap og malertape. Husk at tage tapen af inden malingen er helt tør - men alligevel tør på overfladen! Hvis det har nået at tørre helt, så påfør en tyndt lag af malingen langs kanterne og nu kan tapen trækkes af uden besvær. Skal du male en væg i to forskellige farver eller skabe dynamiske kontrast felter, kan du med nogle enkle trin lave flotte skarpe linier. Placér malertapen på væggen og tryk med en finger langs tapens kanter for at sikre at den er helt tæt til væggen. ”Forsegl” kanterne af tapen dvs. mal et tyndt lag maling – i den farve som væggen allerede har (ikke den nye farve) - halvt over malertapen med en pensel eller en rulle. På den måde forhindrer du farven i at løbe ind under tapen og du får knivskarpe linier og overgange som resultat. Skab stemning med farve – at male er en billig og effektiv løsning. Giv dine rum karakter og få et smukt helhedsindtryk ved at vælge den rigtige farvepalette. Inden du begynder at male, er det en god idé at vælge farver som giver harmoni i rummet. Tag hensyn til de materialer og overflader som allerede findes i rummet. Har du meget lyst træ hjemme, kan du skabe en modeffekt ved at male dine møbler i mørkere nuancer. Vælger du derimod lyse og blide nyancer bliver helhedsindtrykket mere roligt.

Godt at have !

CHECKLISTE Rensesvamp og klud Spartelspade Malertape Sandpapir: groft og fint Slibeklods Malerrulle: lille og stor Malerbakke Pensler: lille, stor og radiatorpensel Beskyttelsesplast eller pap Plastposer (til malerbakke og pensler)

Mette elsker alt der vedrører interiør og design, og har en stærk passion for at udfordre sig selv kreativt på alle tænkelige måder. monsterscircus er en international interiør blog, en visuel inspirationskilde, hvis mål er at inspirere og opfordre læserne til at sætte sit eget personlige præg på deres hjem. Vove sig derud, hvor hverdagen gøres lidt smukkere med få, enkle, men effektfulde midler.

Få flere tips og idéer ved at like Sadolin Danmark på Facebook og følge @sadolindanmark på Instagram. Akzo Nobel Deco A/S, Amerikavej 15, 1756 København V., Telefon: +45 3269 8000

SADOLIN.DK

Alle farver i denne brochure er gengivet så godt som det kan lade sig gøre, med den trykteknik der findes. Visse afvigelser kan forekomme.

S PA R T L E O G M A L E !