Regionaal uitgelicht 201803s

Page 1

DE GROOTSTE EN MEEST COMPLETE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar het leukste bewaarexemplaar

Muziek in Geldermalsen

p3

De regio-agenda voor maart 2018

The Beatles in Nieuwegein

p9

Oplage 227.200 Jaargang 4 nr 29

Lopen in Meteren

p9

Deze maand met onder andere: • • • • • • •

Dansen in Geldermalsen Kunstenaars in Nieuwegein Goud van Oud in Culemborg Concert in Houten Gluren bij de Buren Steppen in IJsselstein Modelspoort in Houten

• • • • • • •

The Beatles in Nieuwegein Kofferbakmarkt in Houten Blues in Leerdam Kunst in Gorinchem Harlopen in Meteren Muziek in Buren Aktiedag in Culemborg

• • • •

Vianen in het donker Zingen in Gorinchem Vooruitblik APPELPOP 2018 EEN COMPLEET NIEUWE WEBSITE!

regionaaluitgelicht


2

Maart 2018

Kom dansen bij Just M

H

eb je zin in een ouderwets gezellig (dans) feest? Dan is de feestavond van de coverband Just M – op zaterdag 17 maart in het dorpshuis in Meteren dé place to be. Het thema van de feestavond is ‘’Let me entertain you’’. En wie mee komt feesten, wordt inderdaad voor meer dan 100% ge-entertaind. De jeugdband M-Tastic! o.l.v. Sylvie de Lyon begint om 20.00 uur te spelen en zal het (dans)publiek ongetwijfeld alvast opwarmen voor het optreden van de coverband Just-M, die om 21.00 uur de zaal gaat vullen met Rock and Roll-muziek, disco-nummers, swingende dansnummers en nog veel meer.

Sixties Event Goud van Oud

Summer of ‘69, Rock ‘n’ Roll is einde gebracht. King, Kiss and say goodbey, It’s raining men….. het gaat 17 maart Behalve eigen optredens, wordt de allemaal voorbij komen. unieke coverband – waarvan er in de verre omtrek geen tweede bestaat- de laatste tijd meer en meer Feesten en partijen De coverband Just-M! heeft zijn ingehuurd voor feesten en partijen. thuisbasis in Meteren, waar het zijn oorsprong heeft in de Harmo- Daarnaast zijn er natuurlijk de eigen feesten, zoals die op 17 maart nie Prins Hendrik. Die tijd behoort echter allang tot in Meteren. het verleden. Just-M! is tegen- Wil je een avond geweldige muwoordig een 29-man sterke cover- ziek van een live coverband? Kom band- bestaande uit koperblazers, dan 17 maart naar het Dorpshuis elektrische gitaren, uitgebreid in Meteren aan de Achtersteweg slagwerk, een mooie saxofoonsec- 17. De entree is gratis, je kunt vrij tie én twee geweldige zangeressen binnenlopen. en een zanger. De band, die onder leiding staat M-Tastic! verwelkomt je vanaf van dirigent/arrangeur Aart Ver- 20.00 uur! met nummers van Ed sluis, staat garant voor een avond Sheeran, Coldplay en nog veel geweldig (dans)plezier en heeft al meer moois!! En daarna kun je menig feest tot een onvergetelijk volop dansen.

W

anneer u muzikaal terug in de tijd wilt, is er voor de echte liefhebbers uit de hele regio zaterdagavond 17 maart weer een Back to the Sixties/Seventies avond in Culemborg.

aan de Grote Kerkstraat 13 te Culemborg. Aanvang 20.30 uur.

Je kunt non-stop swingen op Gouwe Ouwe hits van weleer. Deze populaire goud van oudavond staat onder muzikale begeleiding van de live-band Big Caz and The Bobs.

Voorverkoop kaarten zijn verkrijgbaar bij De Lantaarn, Primera, Markt 44, of telefonisch bij Piet van Oort (06-55 525 529).

Toegangskaarten zijn vanaf 2 maart in de voorverkoop € 10,--p.p. Kaarten aan de zaal kosten € 12,50 p.p.

Kaarten per e-mail bestellen kan ook via de website: www.sixtiesculemborg.nl

De Sixties/Seventies-avond is in het Partycentrum ‘De Lantaarn’

Moderne elec. relaxfauteuil Macumba. In leer vanaf 1599,-

Moderne leren bank Portobello. In leer vanaf 1099,- euro

Zitbank Lara voor aan eettafel. In leer vanaf 699,- euro.

Stoere U – Hoekbank Valor. Leverbaar vanaf 2399,-

Miltonhouse Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem 0345 - 752858 info@miltonhouse.nl www.miltonhouse.nl (ook webshop!)

Neem alvast een kijkje in onze webshop! www.miltonhouse.nl

Openingstijden Showroom Maandag - Gesloten Dinsdag 10:00 tot 17:00 Woensdag 10:00 tot 17:00 Donderdag 10:00 tot 20:30 Vrijdag 10:00 tot 17:00 Zaterdag 10:00 tot 17:00


3

Maart 2018

De Engel in concert

Expositie in Kunstenaars Centrum

Met optredens van onder anderen Henk Dissel, Wesley Klein en Roosy belooft dit weer en spectaculaire vond te worden. Tijdens de eerste editie van De Engel in Concert waren de optredens van Tomas Berge, Vinzzent en Michael Oomen een succes. Ook de tweede editie van de concertreeks –deze keer met Wolter Kroes, Kees van de Stad en Ronald Engel was ÊÊn groot feest. De derde editie op zaterdag 10 maart zal ook vast een geweldige avond gaan worden. De kaartverkoop is al in volle gang. Een entreekaart kun je reserveren via www.deengel.nl/tickets.

D

aan het werk, dans, kalligrafie en luisteren naar muziek en gedichten. De galerie van Kunstenaars Centrum Nieuwegein is te vinden aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en vrij toegankelijk op zater- en zondagen Op zondag 11 maart doet het Kun- van 14.00 tot 17.00 uur. stenaars Centrum Nieuwegein ook mee aan het jaarlijkse evenement Meer informatie over de galerie en de exposanten is te vinden op de De expositie omvat schilderijen, ‘Gluren bij de Buren’. foto’s en keramiek en zowel ab- De galerie is dan geopend vanaf website van de galerie: www.kcnstract als figuratief is vertegen- 12.00 uur. Je kunt dan niet alleen galerie.nl. gluren naar de expositie ‘Leden & woordigd. Lente’, maar ook naar kunstenaars e lente komt er aan en de leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein willen dit ook weten. Vandaar dat zij tot en met zondag 25 maart een expositie van eigen werken inrichten onder het motto ’Leden & Lente’. Zij willen laten zien hoe de lente al bij hen in de bol is geslagen.

Grote namen op Appelpop 2018!

C

hef’Special, Golden Earring, Wulf, Jeangu Macrooy en Traudes zijn de allereerste namen In de voorverkoop kosten de kaar- voor Appelpop 2018 ten ₏ 15 p.p; bij de deur op 10 maart ij Restaurant De Engel aan de ₏ 17,50 (minimum leeftijd 18 jaar). Het gratis tweedaagse festival Burgemeester Wallerweg 2 in maakt daarmee een mooi begin Houten kun je zaterdag 10 maart De Engel in Concert begint om met de line-up voor de 27e editie terecht voor de derde editie van De 21.00 uur en duurt tot 02.00 uur. op 7 en 8 september. Engel in Concert. In 2016 was Appelpop een van de

B

Expositie wijk de Batau

“

Van (geen) wijken weten� is de titel van een doorlopende expositie in Museum Warsenhoeck in Nieuwegein, over de wijken in Nieuwegein. Dit is een wisselexpositie waarin steeds nieuwe wijken aan bod komen. De wijken Batau-Noord en BatauZuid zijn nu aan de beurt. Aan de hand van foto’s, films, documenten en afbeeldingen van kunstwerken kom je bij de expositie meer te weten over deze wijk. Bewoners uit de wijken nemen je

Maak kennis met de verschillende en zeer diverse stijlen van de exposanten en laat je verrassen; misschien krijgt je ook al lentekriebels van hun werk.

weinige festivals waar Chef’Special te zien was. Een jaar later zag de tourlijst er heel anders uit en deed de band bijna alle grote festivals aan. Het seizoen werd afgesloten met een knallende ĂŠn uitverkochte show in de Ziggo Dome. Met ook steevast uitverkochte shows tijdens de recente clubtours blijft er werkelijk geen enkele reden over deze ‘Amigo’ niet terug te halen naar Appelpop. Met hun heerlijke catchy mix van rap, funk, reggae en pop is dit momenteel een van de beste live acts van Nederland!

al wandelend mee door hun wijk en zijn ook op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens je bezoek aan deze expositie ontdek je hoe mooi Nieuwegein nu is. Wil je weten wat Museum Warsenhoeck voor je in petto heeft, kom dan tot en met 3 juni naar het museum en overtuig jezelf. De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur. Het adres is Geinoord Al meer dan 50 jaar is Golden Ear11 Nieuwegein, in het Natuur- ring een begrip in het Nederlandse kwartier.

Op zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ was het veelzijdige stemgeluid van Jeangu Macrooy al goed te horen. Met zijn eerste veelgeprezen album ‘High On You’, dat afgelopen jaar uitkwam, weet hij nog meer facetten te raken. Van heerlijke upbeat funk tot fijne soul; uitermate geschikt voor een ‘gloomy sunday’. Met zijn achtkoppige band komen de nummers Met zijn catchy hit ‘Mind Made live helemaal tot leven en voert Up’ heeft de veelzijdige singer- Jeangu je moeiteloos mee op de songwriter Wulf al een groot deel klanken van zijn stem, zijn soul en energieke funk. van Nederland verovert. Na eerder een grote zomerhit te hebben gehad met Sam Feldt en De band Traudes maakt een origiLucas & Steve heeft Wulf zo een nele mix van hiphop, rap en (elecsuccesvol begin gemaakt met zijn tro)pop en weet tegelijkertijd alle eigen werk. Inmiddels zijn de sub- smaken te behouden. Het resultaat tiele gitaarriffs en luchtige melo- is fris, heeft een zuurtje, is catchy dielijnen van zijn tweede single en funky met een edgy bite, maar ‘All Things Under The Sun’ ook is bovenal overtuigend. Zo is de band rondom frontman Benjamin niet van de radio af te slaan. Mocht je hem komend festivalsei- Traudes een zeer welkome en orizoen missen is Appelpop als af- ginele nieuwkomer. sluiter van het seizoen het ultieme Appelpop 2018 Vrijdag 7 en zatermoment om hem live te komen be- dag 8 september. Regionaal Uitgelicht houdt je op de hoogte! wonderen. muzieklandschap. Met hits als ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ kende de band zelfs succes in de VS. In eigen land zijn de vier heren samen een gegeven dat er met gemak een volgende tiental jaren aan vast knoopt. En wanneer je ze live ziet weet je ĂŠĂŠn ding zeker: de klassieke hits vliegen je om de oren.

( ,.*") ! ," .0/

+

!!

+

Voor een waardevolle en betrouwbare aankoop! Everwijnstraat 17a 4101 CE Culemborg 0345 - 512305 www.vanzantenculemborg.nl

444522

!"# $$%& ' ($% % ) *%+!$,* 12% & ,0"%3 ' % ) 0 ) *,, *%+ )' $& ,) EASYFIKS WEL ZO MAKKELIJK

*

DEALER van o.a. MIELE - SIEMENS - LIEBHERR - LOEWE - BOSE - PHILIPS - SONOS - BLUESOUND


4

Maart 2018

Expositie Goran Stepanov in Beatrixziekenhuis in Gorinchem

I

broer die op de kunstacademie zat, tekende en schilderde Stepanov al van jongs af aan. Als autodidact heeft hij nooit persoonlijke begeleiding gehad. Vanaf zijn 18e is hij gaan schilderen in olieverf en potlood, waarbij vrijNa de middelbare school elektro- heid en natuur onuitputtelijke techniek wilde Stepanov zich toe- bronnen voor veel van de schilderijen blijken. leggen op het kunstschilderen. De oorlog die uitbrak besliste echter anders en Gorans familie moest Verschillende stijlen Servië verlaten. Maar de liefde Stepanov schildert hoofdzakelijk voor het schilderen bleef. met acryl, aquarel en pastel. Stepanov vestigde zich in Neder- Met aquarel en pastel kan snel geland en bleef naast zijn reguliere werkt worden. werk actief als kunstschilder. Zijn belangrijkste onderwerpen Inspiratie zijn realistische landschappen, Gemotiveerd door zijn oudere zeegezichten, portretten en stillen het Beatrixziekenhuis in Gorinchem vindt momenteel een expositie plaats van de in Servië geboren Nederlandse kunstschilder Goran Stepanov. Zijn schilderijen zijn te zien tot 31 maart.

vens van alles wat hem interesseert en intrigeert. Door zijn brede belangstelling en betrokkenheid bij de dagelijkse dingen zijn zijn onderwerpen heel divers. Zijn portretten zijn weliswaar realistisch, maar hebben toch een lichte losse impressionistische toets. Stepanov’s schilderstijl is vooral impressionistisch maar soms ook, afhankelijk van hoe zijn pet staat, expressionistisch met de neiging naar abstractie.

HELP DIEREN IN NOOD, OOK BIJ U IN DE BUURT www.dier.nu

Op www.stepanov.nl is meer informatie te vinden over het werk van Stepanov.

Modelspoorbeurs in Houten

W

at eens ontstond als “kofferverkoop” bij Motel Maarsbergen is uitgegroeid tot een Internationale Modelspoorbeurs van betekenis.

Frankrijk hun producten te koop aan, maar zij zijn ook geïnteresseerd in modelspoorbanen, treinen en toebehoren die door bezoekers te koop worden aangeboden.

schalen (van spoor Z tot spoor 1), om bouwdozen, al in elkaar geplakte huisjes (ook in alle schalen), onderdelen van treinen, artikelen om de modelspoorbaan te automatiseren, onderdelen om boompjes en struikjes zelf te maken, auto’s die zelfstandig over de modelspoorbaan rijden, modellen van trams en autobussen van verschillende maatschappijen: alles is te bekijken en natuurlijk te koop.

In een aparte zaal is Houten Digitaal georganiseerd. In deze zaal staat het digitaal laten rijden van treinen centraal. Alle beschikbare digitale systemen zijn hier te koop. Je kunt je door de verschillende deelnemers uitvoerig Daar is zaterdag 10 maart van 10.00 laten informeren over het systeem Ook is er een uitgebreide collectie boeken en Dvd’s te vinden, waarin tot 15.00 uur weer een grote inter- dat voor jou het beste is. iedereen naar hartenlust kan rondnationale beurs. neuzen. Treinen en aankleding De toegang bedraagt 7 euro (kinde- De Internationale Modelspoorbeur- Sommige exposanten hebben een ren tot en met 1 jaar onder begelei- zen te Houten en Rail te Houten testbaan op hun stand staan, zodat ding van een volwassene gratis). bieden de bezoekers een totaal- de nieuwe aankoop direct getest overzicht van alles wat op model- kan worden. Naast de vele tafels met huizen e.d. spoorgebied te koop is. Digitale systemen De organisatie van de Modelspoor- Iedereen kan er terecht om datgene is op deze beurs erg veel voor de beurs heeft de beschikking over te vinden wat op zijn/haar baan aankleding van de baan te vinden. nog ontbreekt. drie grote zalen. Voor meer informatie kun je terecht Daarin bieden deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Of het nu gaat om treinen in alle op www.modelspoorbeurs.nl Via de Spijkerzaal te Driebergen, de Flint in Amersfoort en verschillende kleine zalen, is de Modelspoorbeurs terecht gekomen in EXPO HOUTEN aan de Meidoornkade 24 te Houten.

ON

GRIEKS RESTAURANT

tm r zi

u

E

in ziek

l Tie

MUZIEKWINKELTIEL Nieuw in de collectie!

ON

GRIEKS RESTAURANT

Muziekwinkel Tiel voor alles op muziekgebied!

Muziekwinkel Tiel info@muziekwinkeltiel.nl

www.muziekwinkeltiel.nl


5

Maart 2018

Eerste kofferbaksale in Houten

Tweede IJsseltrail door IJsselsteinse natuur

N

a een succesvolle eerste editie komt er op 25 maart in IJsselstein een vervolg van de IJsselTrail. IJsselTrail is dé manier om sportief te genieten van de mooie natuur in IJsselstein en Montfoort.

TrailWalk

TrailRun

Goede doelen

De TrailWalk kent slechts 1 afstand, namelijk ca. 20 kilometer. De route is zo goed als gelijk aan de TrailRun enkel de start en finish is bij korfbalvereniging Fortissimo aan De routes zijn uniek en gaan door een zeer gevari- de Zomerdijk 42b in IJsselstein. eerde omgeving. Alle wandelaars krijgen een stempelkaart en onderBij de 20 km-route bijvoorbeeld, loop je door het net weg een kop koffie. Er worden ook wat streekproducaangelegde bos van IJsselstein, maar ook langs ver- ten aangeboden. schillende eendenkooien en langs zeer mooie kades. IJsselTrail is een ‘Leave nothing but foot prints’ eveBij een TrailRun wordt er van de verharde paden af- nement en loopt door een prachtig natuur. geweken, om hardlopen op een geheel andere manier Er wordt naar gestreefd het gebied te gebruiken zonte beleven. der het gebied en de dieren die er leven onnodig te Het gaat hierbij niet zozeer meer om de eindtijd, maar belasten. Bij een ‘Leave nothing but foot prints’ evemeer om de beleving. De steeds wisselende onder- nement nemen deelnemers hun eigen afval mee. grond zorgt ervoor dat je constant alert moet zijn. Er is voor gekozen om een beperkt aantal startbewijzen uit te geven. Voor de TrailRun geldt maximaal De hardlopers krijgen een chip om de tijd in de gaten 125 lopers per afstand. Bij de TrailWalk zijn 250 startte houden. bewijzen verkrijgbaar.

H

outen heeft vier edities van Heel Houten rommelt gehad in sporthal de Wetering in Houten. Maar daar is een einde aan gekomen. Door een wijziging in de verhuur van de sporthal de Wetering is het niet mogelijk om in de hal opnieuw de rommelmarkt te organiseren. De vraag naar een gezellige rommelmarkt in Houten bleef echter. En daarom heeft de organisatie ‘’Heel Houten rommelt’’ omgedoopt naar een kofferbaksale op de grote parkeerplaats naast Expo Houten aan de Meidoornkade 24 .

op zondag 11 maart. Geen gesleep dus meer met spullen uit de auto naar de sporthal of omgekeerd, maar directe verkoop vanuit de auto. Vanaf 10.00 uur kun je volop op zoek gaan geweldige, leuke of functionele hebbedingetjes. Het aanbod is er breed, dus dat belooft een mooie kofferbaksale te worden. De entreeprijs bedraagt € 1,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie op de website www.heelhoutenrommelt.nl of de facebookpagina.

De TrailRun begint bij de jachthaven Marnemoende. Er zijn twee afstanden: 10 kilometer (deze route is 60% onverhard) en 20 kilometer (maar liefst 90% onverhard). Onderweg is er een verzorgingspost met EHBO en water (zelf je beker meenemen).

De opbrengst van IJsselTrail gaat naar verschillende goede doelen, o.a. team4u (een Roparunteam dat voornamelijk uit IJsselsteiners bestaat). Meer informatie is te vinden op de www.IJsselTrail.nl Via deze website kun je je ook inschrijven.

De eerste editie gaat plaatsvinden

Jerney Kaagman

‘IK BEN BLIJ MET DE PARKINSON VERENIGING’ Voor meer informatie: www.parkinson-vereniging.nl

DE LEKKERSTE SPARERIBS Eetcafé Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

www.uwcheftricht.nl info@uwchef.nl 0345-572 111

Privéleasing helemaal op maat, persoonlijk afgestemd op uw wensen. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

Eetcafe

Uw Chef Tricht

KOMEN UIT TRICHT !

www.visscher.nl


Driebergen

Montfoort

Nieuwegein IJsselstein

Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg Zaltbommel

donderdag 1 maart 2018 Nieuwegein

Boeken- en Hobbyfestijn

vrijdag 2 maart 2018 Beesd

Legofeest

zaterdag 3 maart 2018 Beesd Tricht

Legofeest Swing-In

zondag 4 maart 2018 Buren Cothen Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede

Kruidenwandeling Linedance Inloop stadswandeling Concert in de Grote Kerk

zaterdag 10 maart 2018 Beusichem Houten Houten Leerdam Nieuwegein Odijk

One Single Planet De Engel in Concert Modelspoorbeurs Blues 2018 in Het Dak Mega Vlooienmarkt Om Odijk

zondag 11 maart 2018 Bunnik Cothen Houten Nieuwegein Nieuwegein Tiel

Kromme Rijn Concert Blokfluitconcert Blokfluitkwartet Brisk Militariabeurs Gluren bij de Buren Mega Vlooienmarkt Gluren bij de Buren

zaterdag 17 maart 2018 Buren Culemborg Culemborg Lienden Meteren Nieuwegein

BinnenInBuren Aktiedag Ethiopië Back to the Sixties Gezonde Traktatiemiddag Dansen in het Dorpshuis Verzamel en Curiosabeurs

zondag 18 maart 2018 Culemborg Jam Jazz en Pizza Nieuwegein Verzamel en Curiosabeurs Wijk bij Duurstede Wijn- en Spijswandeling

vrijdag 23 maart 2018 Houten Camper EXPO beurs Wijk bij Duurstede Nachtwandeling Ome Ko

zaterdag 24 maart 2018 Houten IJsselstein Vianen

Camper EXPO beurs Steppen door de natuur Earth Hour

zondag 25 maart 2018 Houten Houten Meteren

Camper EXPO beurs Dassenakker Live De Ronde van Meteren (SamenLoop voor Hoop)

dinsdag 27 maart 2018 Wijk bij Duurstede The Passion

zaterdag 31 maart 2018 Beusichem

Dansvoorstelling ‘t Zoetzand

REDACTIE PLAATSEN? STUUR BERICHTEN NAAR REDACTIE@REGIONAAL-UITGELICHT.NL

COMPLEET NIEUWE WEBSITE e website van Regionaal Uitgelicht D is volledig vernieuwd. Hij is nu nóg overzichtelijker gemaakt en je kunt (bijna) overal op selecteren!

De website van Regionaal Uitgelicht is compleet vernieuwd. Dankzij diverse tips die de redactie van Regionaal Uitgelicht ontvangen heeft van de lezers, hebben we de website nu nog meer afgestemd op de wensen van de lezer.

Ook andere recreatie Je kunt nu volledig selecteren op onderwerp en plaats. Daarbij kun je nu beter zien op welke datum er iets te doen is. Alles is mooi en overzichtelijk neergezet. Verder is er een rubriek

Oproep: Gratis toevoegen Er zijn heel wat recreatieve uitstapjes in de regio die ‘bekend’ zijn, maar ook een aantal die onbekend zijn of een stukje extra bekendheid kunnen gebruiken. Op de site van Regionaal Uitgelicht geven we zo veel mogelijk instanties graag de ruimte. Deze blijven dan continu op de site staan, of zolang nodig is. Plaatsing van dergelijke berichten is geheel gratis.

Stuur maar op... Stuur alle informatie, inclusief een paar mooie foto’s naar REDACTIE@REGIONAAL-UITGELICHT.NL

en de kans is groot dat het op de website verschijnt.

“(Bijna) iedere dag te doen”. In deze rubriek vind je alles wat je vandaag of deze week zou kunnen ondernemen. Breng een bezoek aan een expositie, museum, speeltuin of kinderboerderij... en dagelijks wordt deze rubriek verder uitgebreid!

UITgelicht

Uitgaan in de Regio

Houten

Vianen

t/m 4 maart

Events

REGIO-AGENDA

Maart 2018

Wanneer de ruimte dit toelaat gaan we dergelijke berichten ook in deze krant gaan plaatsen. Hou daarom de website en uiteraard de krant goed in de gaten!!

WWW.REGIONAALUITGELICHT.NL

Vr.

2 mrt Teenage Dance Brothers Bunnik

Vr. Za.

2 mrt Froetyloeps Club Rodenburg 3 mrt Luxurious Brothers Bunnik

Za.

3 mrt Frenchcore S’il vous plait Club Rodenburg

Vr. Za.

9 mrt La Bomba Club Rodenburg 10 mrt JDV Events Club Rodenburg

Za.

17 mrt Im a Flirt Club Rodenburg

Za. Vr.

17 mrt Dinnershow Event Center Culemborg 23 mrt Classics Brothers Bunnik

Za.

24 mrt 7th Heaven Club Rodenburg

Za.

24 mrt Dinnershow Event Center Culemborg

Vr. Vr.

30 mrt Brothers zingt Hazes Brothers Bunnik 30 mrt PartyPeepz Club Rodenburg

Za.

31 mrt Hipster Brothers Bunnik

Za.

31 mrt Bass Protocol Club Rodenburg

Iets leuks te doen bij jou of bij jou in de buurt? Laat het ons weten en wij plaatsen het de volgende keer in deze agenda. Stuur aanvullingen naar ƌĞĚĂĐƟ ĞΛƌĞŐŝŽŶĂĂůͲƵŝƚŐĞůŝĐŚƚ͘Ŷů

Kijk voor het meest actuele overzicht op WWW.REGIONAALUITGELICHT.NL Op de website staan alle bovengenoemde evenementen en uiteraard alle andere (grote en kleinere) evenementen die tussentijds gemeld worden. Evenementen kun je altijd aanmelden en worden gratis geplaatst

6


7

Maart 2018

Stepteam IJsselstein gaat steppen in de polder

Ga ook ‘Gluren bij de buren’

je conditie te verbeteren zonder al te belastend te zijn. Blessures komen weinig voor. Stepteam IJsselstein heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen op de step te krijgen. Daarom biedt de club de groepstrainingen en de tochtjes gratis aan. Zij hebben daarvoor ook een aantal steps beschikbaar. Lidmaatschapskosten of kledingvoorschriften zijn er niet!

Z H

eb jij altijd al eens willen gluren bij jouw buur? Ga dan ‘Gluren bij de Buren’ in Tiel & Nieuwegein! Zondagmiddag 11 maart kan je genieten van het beste wat Tiel en Nieuwegein te bieden hebben in huiskamers bij jou om de hoek!

genre, en voeg online optredens naar keuze toe in je persoonlijke programma.

In totaal kan er in heel Nederland in 16 gemeenten gegluurd worden, waaronder in Tiel (23 huiskamers en 69 optredens) en in Nieuwegein (27 huiskamers en 81 optredens).

Ga je ook ‘’gluren’’ dan krijg je zondagmiddag 11 maart de meest uiteenlopende muziek (en andere kunstvormen voorgeschoteld. En het leuke is dat je helemaal je eigen keus kunt maken!!

Ga je gluren in je ĂŠigen buurt, dan kun je ook nog je eigen buurtgenoten leren kennen. De speeltijden zijn zo ingedeeld dat je in totaal maximaal 7 optreGluren bij de Buren is hĂŠt huiska- dens kunt zien. Dus plan goed en merfestival van Nederland waarbij mis niets! huiskamers worden omgetoverd Gebruik je de site via je mobiel? tot incidenteel podium. Het vloerkleed is het podium, en Geef toestemming om je locatie de bank is de tribune. Overal is te zien en zie hoeveel stappen het gratis entree, en je krijgt zelfs een volgende optreden van je vandaan is! kopje koffie aangeboden!

Looproutes Om goed voorbereid op bezoek te Bekijk www.glurenbijdeburen.nl kunnen bij je buren zijn er han- voor het hele programma en meer dige looproutes gemaakt. Sorteer informatie. het programma op wijk of per

aterdag 24 maart gaat het Stepteam IJsselstein een poldertocht maken van 35 km. Het is een tocht die is uitgezet voor steppers ĂŠn voor fietsers. De startplaats is Evenemententerrein Het Podium aan de Podiumweg 2 in IJsselstein.

Via deze kanalen is ook meer informatie verkrijgbaar.

Step er op los

Elke woensdagavond om 19:00 uur en elke zondag om 11:00 uur is er vanuit het Stepteam IJsselstein de activiteit ‘Step er op los’. Er wordt dan gestept in IJsselstein De kosten van deelname zijn 6,00 en de regio. Het is niet alleen geeuro (p.p.) incl. koffie met wat lek- zellig, je kunt op deze manier grakers. tis sporten en op gewicht blijven. ls je mee wilt doen en je hebt zelf geen step, kun je er ĂŠĂŠn huren. Tij- Steppen is dĂŠ trend om uw gewicht dig reserveren is dan wel gewenst. en conditie op peil te houden. Het stepteam is steeds meer te zien in Als je mee wilt steppen of fietsen, IJsselstein en omgeving. Steppers meld je dan vóór zaterdag 24 maart die op een plezierige manier met aan via 06-53560594 of te mailen hun gezondheid bezig zijn zoeken naar wimdommelen@gmail.com elkaar op en maken gezamenlijk tochten. De sport is uitstekend geschikt om

SMS: INFO KRANT NAAR 3010 Zet daarachter een cijfer van 1 tot 10 wat je voor waardering geeft voor deze krant - waarbij 1 slecht is en 10 uitstekend zet daar jouw woonplaats en leeftijd bij en maak kans op een van de leuke prijzen! Winnaars worden gebeld. MAAK KANS OP 1 MINUUT GRATIS WINKELEN of ĂŠĂŠn van de andere leuke geldprijzen 50 x â‚Ź 50,- | 50 x â‚Ź 75,- | 25 x â‚Ź 100,(Kosten SMS â‚Ź 0,25 per deelname + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon. Zorg bij Pre-Pay voor voldoende belsaldo. Je ontvangt ĂŠĂŠn bericht van ons ter bevestiging. Totaalkosten bedragen â‚Ź 0,25 per deelname )

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@middagleerdam.nl

MIDDAG LEERDAM 1500 M2 showroom!

Het is gezellig en al snel heb je de techniek onder de knie en raak je maar zo stepverslaafd! Voor je het weet leg je flinke afstanden af en vliegen de kilo’s er af terwijl je een gespierd lichaam overhoudt. De woensdagavond (19:00uur) en de zondagochtend zijn de vaste trainingsdagen. Een groepje maakt dan een tocht door de omgeving. Steppers spreken ook vaak individueel af voor een tochtje. Ook rijden ze regelmatig tochten buiten de regio waarbij ze proberen te carpoolen. Maar niets is verplicht, je bepaalt altijd zelf waar je aan mee doet. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.step-team-ijsselstein. com! En voor wie het steppen een keer wil proberen‌.. schrijf je in voor de tocht van 24 maart!

KƉĞŜĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x;ŊĚĞŜ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

! " # "

$

Waarom Middag Leerdam? X

Meer dan 25 jaar ervaring

X

Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels

X

Passend in ieder budget

X

Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen

X

Geen aanbetaling

X

Snelle en correcte levering

sŽŽĆŒ Ä‚ĹŻĹŻÄžĆ? Ç Ä‚Ćš žĞƚ ĞĞŜ Ç€ĹŻĹ˝ÄžĆŒ ƚĞ žĂŏĞŜ ĹšÄžÄžĹŒÍ˜ DĹ?ĚĚĂĹ? ƚĞĹ?ĞůĆ? Ĺ?Ĺś >ÄžÄžĆŒÄšÄ‚ĹľÍŠ


8

Maart 2018

Colofon:

BluesLUES 2018 Leerdam Doel van Blind B’& the Visionairs is om met puur speelplezier van hoge kwaliteit , ‘de tent af te breken’. Meeslepende Rhythm & Blues waarbij de bandleden iedere kans aangrijpen om uit hun comfortzone te stappen. Bekende songs worden overgoten met een eigen vettige saus, meest met een lekkere Southern feel.

Memphiszaal

N

a vijf jaar stilte zal Party Centrum Het Dak in Leerdam op zaterdag 10 maart met de –nu al bijna legendarische- reünie Bluesfestival schudden op zijn grondvesten. De organisatie van de vermaarde bluesfestivals had er weer zin in om ‘DA BLUES’ eenmalig terug te laten keren in Leerdam en heeft daarvoor een groot feest op poten gezet: Als vanouds drie zalen, acht bands en een keur aan binnen- en buitenlandse artiesten dat staat te popelen om de ‘blues’ terug te brengen in Het Dak.

Voor de liefhebbers van akoestische blues is er weer de Memphiszaal, klein, intiem en dicht bij de artiest. Het spits wordt afgebeten door Big Bo. Big Bo speelt zijn blues als een heuse one-man-band. Met zijn ongepolijste soulvolle zang begeleidt hij zichzelf op acoustische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. En alles doorspekt met virtuoos slide-gitaar spel en fingerpicking-werk.

Om 22.45 uur is het de beurt aan Blue Clay. The Blue Clay speelt akoestische blues, folk en americana en is inmiddels bekend door de flinke dosis energie op het podium. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, St Louiszaal Zaterdag 10 maart om 20.15 uur wordt het fes- tex-mex- en zydeco muziek. Beide bands spetival door Peter Schoemaker officieel in de St len twee sets van drie kwartier met een kleine pauze. Louiszaal geopend. Drie bands spelen hier de sterren van de hemel en zorgen ervoor dat het in deze zaal uitein- Chicagozaal delijk dampt en kolkt van het zweet tegen de Dit is de zaal waar het grote geweld plaatsvindt. ramen. Afgetrapt wordt er door Rootbag. Begonnen als Afgetrapt wordt er door Guy Verlinde & the regionale band maar inmiddels uitgegroeid tot Mighty Gators die hun nieuwe cd zullen preeen internationaal opererend gezelschap. senteren. De band laat zich inspireren door de Blues uit Wie de veelzijdige Guy Verlinde kent weet dat de Mississippi Delta. De band mixt alles door deze sympathieke Belg en wereldartiest in staat elkaar tot een Rootbag-style gumbo soep. Rauw, is om binnen vijf minuten de zaak op zijn kop intens, soulful en groovy. te zetten. De band pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks.Elk optreden Tweede band is Detonic. Uit hetzelfde hout ge- eindigt steevast in één groot feest. sneden; rauw, ruig, maar bij tijd en wijle ook sluw en vrouwelijk gevaarlijk. Vervolgens betreedt Sugar Queen, een stem Afsluiter hier is Blind B’& the Visionairs. Na als een klok, begeleid door the Straight Blues het geweld van de eerste twee bands aan hen Band het podium. de schone taak om het verhaal in deze zaal af Blues met een wijds palet aan klankkleuren te maken. Van blues naar soul en terug verzorgt Sugar

Queen een muzikale emotionele reis met thema’s als onrecht, verloren liefdes maar ook feesten en succes. Kortom ‘straight blues from the heart’. Mike Wheeler sluit het festival af. Uiteraard vertolkt deze band een Chicagomix van ‘Texasto-Memphis panache’ en achterbuurt agressie. Met special guest Kai Strauss binnen de gelederen zal het na afloop nog lang onrustig blijven in Het Dak

Uitgever De MediaRaad Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Tel. 06 - 20 27 08 70 redactie@regionaal-uitgelicht.nl Advertentieverkoop: - Regio Zuid: Adriaan Brouwers

06 - 30 10 1437 Blues 2018 10 maart, Party Centrum Het Dak; Tiendweg 9, Leerdam. Zaal open om 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. De entreekaarten kosten 25 euro zijn telefonisch te reserveren bij Het Dak, tel. Nr. (0345) 613626.

Programma:

- Regio Zuid-Oost Wim Verbeek

06 - 21 26 48 63 - Regio Noord: Peter Bakker

06 - 38 70 8380 advertentie@regionaal-uitgelicht.nl

Memphiszaal: 20.45-22.30 Big Bo 22.45-00.30 Blue Clay St. Louiszaal: 20.15-21.45 Rootbag 23.15-23.45 Detonics 00.15-01.45 Blind B & the Visionairs Chicagozaal: 20.30-22.00 Guy Verlinde & the Mighty Gators 22.30-24.00 Sugar Queen 00.30-02.00 Mike Wheeler

Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl

Oplage: 227.230 Alle updates: www.regionaaluitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf woensdag 28 maart verspreid

Deadline 21 maart 2018

Wanneer er wijzigingen zijn van berichten vermelden we dat op onze website en op facebook

VOORJAARSSCHOONMAAK Showmodellen al v.a. € 750,-

Stop met hangen, start met vangen!

Nu met

€10,bonus*

*vraag naar de voorwaarden

Wij van Reli Groep hebben een tof baantje voor je: een keer per week weekbladen bezorgen in je eigen buurt! Je verdient er een mooi zakcentje mee. Dat komt wel uit in deze dure tijden, toch? We regelen het goed voor je: je krijgt van ons een fietstas in bruikleen en we leveren de weekbladen en folders gewoon bij jou thuis af! Wat zeg je ervan? Ben jij degene die er met dit ultieme baantje vandoor gaat in jouw straat? Bel ons nu, dan kunnen we meteen zaken doen!

Ben je 13 jaar of ouder? Meld je dan direct aan via www.reli.nl Of bel: 0184 - 414 539

Kom vrijblijvend langs in onze uitgebreide showroom

Vakkundige montage en maatwerk ŝƐ ĂůƟũĚ ŵŽŐĞůŝũŬ

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183 - 35 22 44 | www.kcmiddennederland.nl


9

Maart 2018

The Beatles Revival band in Nieuwegein

Hardloopevenement voor het goede doel.

D

e Ronde van Meteren is een hardloopevenement dat op zondag 25 maart wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de SamenLoop voor Hoop (KWF). De start vindt plaats om 10:30 uur bij het dorpshuis in Meteren aan de Achtersteweg 17 te Meteren. Lopers kunnen kiezen om 6,5 km of 10 km te lopen. De inschrijfkosten bedragen 10,00 bij inschrijving voor 5 maart. Daarna en op de dag zelf bedragen de inschrijfkosten 12,50 â‚Ź. Het startnummer is tevens een lotnummer waarmee je na de run leuke prijzen kunt winnen. Inschrijven kan op https:// www.fitnessgeldermalsen.nl/sfgnieuws/ronde-van-meteren/.

Een muzikaal avondje uit

D O

p vrijdag 30 maart treedt de The Beatles Revival band op in Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht aan de Buizerdlaan 2 in Nieuwegein. The Beatles zijn vaak geĂŻmiteerd. Maar nog nooit was de gelijkenis zo groot als bij de zeer populaire tributeband: The Beatles Revival uit Praag (TsjechiĂŤ)! De reden van de hand over hand toenemende populariteit van Beatles Revival komt door de ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles: dezelfde kapsels, de kostuums compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten en apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox).

Zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. De perfecte “stage lookâ€? is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney linkshandig gespeelde bas. Ze worden door de Beatles-fans ook niet voor niets gezien als ĂŠĂŠn van de beste Beatles Tribute-band van de wereld! Mis dit speciale concert niet en bestel je kaarten of een geheel arrangement met diner en/of overnachting via www.fletcherevents. nl, koop ze telefonisch via Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht, 030 604 4844 of aan de balie op Buizerdlaan 10 in Nieuwegein

Sleeptime

v.a.

e club muzikanten die actief was bij Buren Toen Theater ĂŠn muzikanten die al eerder met Marjon Dobbe hebben gewerkt, hebben besloten in de huidige samenstelling door te gaan. Wat heeft geresulteerd in een muziekgroep die in de maand maart vier concerten gaat geven. De muziek die Marjon Dobbe componeert is wat deze groep inspireert en heeft samengebracht. Dobbe heeft behalve muziek voor Buren Toen (waarvan de teksten voor Bert Eggink werden gemaakt) vele andere stukken gecomponeerd en ten gehore gebracht, onder andere liedjes op teksten van Henk van den Hoofdakker. Voor alle spelers van Buren Toen (Theater), maar ook voor het toen aanwezige publiek ĂŠn iedereen die daar niet was, maar benieuwd is naar de muzikale composities, zijn de concerten een aanrader. De concertreeks van vier optredens hebben het thema ‘’Dobbe: Eigen Wijs’’ en gaan over het leven n de unieke wijze waarop een ieder dat ervaart. Woord, beeld en veel muziek wisselen elkaar af in de voorstellingen met een verhaal. Op vrijdag 9 maart is er in Theater Het Heerenloge-

),1$/ :,17(56$/( Eetkamerstoel Rogier Diverse kleuren Smeedijzer

â‚Ź

ment in Beusichem een voorstelling van Dobbe: Eigen Wijs. Aanvang 20.15 uur. Restaurant Het Heerenlogement biedt de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling te genieten van een theatermenu (zie website). Op zaterdag 10 maart kun je in Herberg De Zoelensche Brug aan de Achterstraat 2 in Zoelen een voorstelling bijwonen (aanvang 20.15 uur) en donderdag 15 en vrijdag 16 maart treedt het muziekgezelschap op in Grand CafĂŠ De Hofhouding aan de Onderdreef in Buren (aanvang 20.15 uur). Entreekaarten a â‚Ź 9,50 voor de concerten kun je reserveren via www.dobbemuziek.nl

Hoekbank Cadillac Leverbaar in diverse stoffen ook als 2 en 3 zits leverbaar

Zweefdeurkast Kronach 175 cm breed met spiegeldeur

$.7,( â‚Ź

â‚Ź

Eetkamerstoel San Sebastian

$.7,( â‚Ź

â‚Ź Hoekbank Salvatore VOORRAAD AKTIE van â‚Ź 998,-

Eetkamertafel Antique Diverse kleuren 160 en 190 cm lang voorraad aktie v.a.

v.a.

â‚Ź

â‚Ź

Vergeet niet onze facebookpagina te liken en te volgen voor leuke acties en aanbiedingen:

cosmopoliteliving

Zweefdeurkast Quadra Leverbaar in: 2 hoogtes 5 breedtes 7 verschillende kleuren en fronten vanaf

Salontafelset Colombia Voorraad mango hout/staal AKTIE

â‚Ź

v.a.

Loungebank Sandy Longchair links of rechts, 250 x 160 cm

â‚Ź

â‚Ź

Hoekbank Fabien ook leverbaar als 3- 2 zits met verstelbare hoofdsteun. in stof, leder of met relax leverbaar

â‚Ź

Sanoma eiken voorraad 218 cm breed met spiegeldeur

Salontafelset Primex 2 stuks mangohout/staal salontafelset voorraad aktie

WWW.COSMOPOLITELIVING.NL WWW.BUDGETKINGSTORE.NL

â‚Ź

Techniekweg 22 Leerdam Openingstijden: di.-vr.10.00 - 17.30 / za. 10.00 - 17.00 uur

Boxspring incl. topper 140 -160 - 180 x 200 cm 3 kleuren Leverbaar vanaf

â‚Ź 2 8000 m WOONPROMENADE


10

Maart 2018

Aktiedag voor Ethiopië.

Openingsexpositie tichting Kunst bij Karel, die S als doel heeft een podium te bieden aan beginnende, ama-

lijke opening. Voor de openingsexpositie hebben een aantal van de aan de Stichting teur en professionele kunste- Kunst bij Karel verbonden kunstenaars, heeft haar galerie ver- naars een keur van hun topstukplaatst naar Langendijk 88 te ken aangeleverd. Deze zijn vanaf de opening tot 1 Gorinchem. april zeker in de galerie te zien. Na een succesvolle tijd op twee eerdere locaties in de binnenstad De galerie is open op donderdag van Gorinchem, wordt een nu voor van 11.00 tot 21.00 uur, vrijdag en een definitieve huisvestiging geko- zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak open zijn. zen. Het pand aan de Langendijk is ge- Voor meer informatie: heel verbouwd en op zaterdag 3 zie www.kunstbijkarel.nl maart om 14.00 uur is de feeste-

O

p zaterdag 17 maart houdt de werkgroep Culemborg van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/ Eritrea van 10.00 tot 15.00 uur in zalencentrum Open Hof aan de Beethovenlaan in Culemborg weer de gezellige Akt!edag voor Ethiopië. Bij diverse kramen kun je voordelig inkopen: levensmiddelen; mooie kaarten, leuke cadeautjes; boeken en cd’s/dvd’s enz. Even uitrusten? Laat je verwennen met een heerlijke hand- en/of stoelmassage. Gokje wagen? De hele dag draait het Rad van Avontuur, waar, dankzij de Culemborgse bedrijven en middenstand, prachtige prijzen te winnen zijn. Voor de kinderen is er een vrolijk spelencircuit met leuke behendigheidsspelletjes, kunnen ze geschminkt worden en bij goed weer zich uitleven op een springkussen of in de ballenbak. Workshops Dit jaar kun je ook creatief bezig

zijn: een workshop hand lettering, je eigen hanger van speksteen maken, of iets moois met macramé techniek. De volledige opbrengst van deze zeer schappelijk geprijsde workshops is voor het project! De inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten: heerlijke cake of taart voor bij de koffie, maar ook Hollandse haring van de Hockesingel, tosti’s, hotdogs, pannenkoeken en meer. De totale opbrengst van deze dag is bestemd voor het project Eye medication. In Ethiopië zijn veel mensen blind of slechtziend door staar of trachoma; een ernstige ontsteking van het oog. Geld voor een operatie of medicijnen hebben ze niet. Ook veel kinderen worden getroffen. Slechte hygiëne, vervuild water en de vliegen zijn belangrijke oorzaken. De stichting ondersteunt een team artsen die screenings organiseren op het platteland. Mensen met oogproblemen wor-

den zo opgespoord en behandeld. Medicijnen worden verstrekt of soms is een bril of advies voldoende. Is een staaroperatie nodig, dan wordt deze in de speciale kliniek in Zeway, ongeveer 150 km ten zuiden van Addis Abeba, uitgevoerd. Zo’n operatie, inclusief vervoer en 2 nachten verblijf, kost ong. 85 euro. Door waterputten te slaan en informatie over hygiëne te geven wordt het probleem bij de bron aangepakt. Met de opbrengst van deze akt!edag hoopt de organisatie veel mensen, letterlijk, hun zicht terug te kunnen geven zodat ze weer kunnen werken, of in het geval van de kinderen, naar school kunnen. Voor meer informatie over het project of de akt!edag kun je bellen met Ina Ritsema, tel.nr 0345 531 734 of via facebook: www.facebook.com/isee-culemborg. Graag tot ziens op 17 maart in de Open Hof. De toegang is gratis.

Earth Hour in Vianen: De wereld een uur in het donker

O

p 24 maart vindt weer de jaarlijkse wereldwijde actie tegen klimaatverandering plaats. Daarom organiseert het WNF Regioteam Rivierenland op 24 maart in Vianen voor de 5de keer een evenement rondom Earth Hour.

Uitvoering Oratorium de `Crucifixion’

H

et Gorcum Boys Choir voert vrijdag 23 maart het Oratorium de `Crucifixion’ uit in de Grote Kerk te Gorinchem. Aanvang 20.00 uur. Medewerking aan dit concert verlenen de tenor Rik Henning, de bas Johan Meijer en organist Nico Blom. Het geheel staat onder bezielende leiding van de dirigent van het koor Jeroen Bal. Oratorium de ‘Crucifixion’ is gecomponeerd in 1887 door Sir John Stainer. Het oratorium is een meditatie over het lijden van de Heiland, dat door Sir John Stainer is opgedragen aan zijn leerling en vriend W. Hodge en het koor van de kerk van Marylebone in Londen. Dit koor was een typisch Engels kerkkoor, dat voor een groot gedeelte bestond uit jongensstemmen. Stainer was een integer en gevoelig man, met een goede literaire smaak. Hij koos voor dit werk de tekst van J. Sparrow-Simson. En bij het op muziek zetten van

deze tekst zocht Stainer naar een verhoging van de emotionele uitwerking van de vocale lijnen, door het orgel een orkestrale rol te laten vervullen. Met als gevolg, dat men voor de uitvoering van dit werk een groot orgel met zwelkast en speelhulpen nodig heeft. Met een echt jongens- en mannenkoor en het prachtige Batz-Witte orgel van de Grote kerk zal de Crucifixion optimaal tot zijn recht komen. De Crucifixion bestaat uit beschouwende koorwerken en koralen die door middel van recitatieven aan elkaar zijn verbonden. Het werk is geschreven voor tenor solo, bas solo, koor en orgel, waarbij het de bedoeling is dat de koralen in wisselzang door koor en gemeente gezongen worden. In de voorverkoop is de toegang € 10,00, t/m 12 jaar en cjp € 5,00. Gezinskaart € 25,00. De voorverkoop gaat via de webshop van het koor www.gorcumboyschoir.nl

The Vaults in Highlands

Buffet

Om 20.00 uur is er in samenwerking met traiteurslagerij De Goeij en ’t Klooster een 3-gangen stamppotbuffet in Zalencentrum ‘t Klooster. Het buffet begint met soep en daarna gaat het buffet open en kun je genieten van de heerlijke stamppotten Activiteiten voor kinderen en slagersworst waarna het ijsje weer uitgeserveerd Vanaf 14.00 uur worden er op de Voorstraat Noord zal worden. allerlei activiteiten georganiseerd. Dit alles inclusief 3 consumpties voor 25 euro. Eet je Zo zullen er twee springkussen zijn, je kunt je laten gezellig mee? schminken of een tattoo laten zetten. Stuur dan een e-mail naar Rivierenland@wnfregioEr wordt popcorn verkocht. En er is een kinderboer- team.nl derij waar je onder begeleiding dieren zoals onder andere: ezel, os, geiten, kippen, schapen, eenden en Kom dus langs op de Voorstraat en/of in zalenceneen hond kunt knuffelen. trum ‘t Klooster in Vianen op 24 maart. En natuurlijk is de WNF panda aanwezig waarmee Breng je vrienden en familie mee. En laat zien dat je kinderen op de foto kunnen. Daarnaast wordt er ook de aarde belangrijk vindt! een loterij gehouden met mooie prijzen, waarbij de opbrengt gaat naar het WNF.

O

p vrijdag 9 maart is er bij Af en toe maken ze uitstapjes naar Highlands aan het Hoogland swingende, bekende en onbeken1 in IJsselstein weer een Jamses- de, Rhythm & Blues. sie. Iedere tweede vrijdag van de Om 21.00 uur is er eerst een optre- maand wordt er bij Highlands IJsden van de Coverband The Vaults. selstein een “Jamsessie” gehouden voor muzikanten en hun familie The Vaults is een vijf mans Rhythm en fans uit IJsselstein en wijde om& Blues formatie uit de provincie geving. Utrecht. De band bestaat uit een groep er- Er staat dan een compleet drumvaren muzikanten die hun sporen stel, een basversterker, 2 gitaarversterkers en een professionele zangreeds hebben verdiend. Ze spelen een repertoire dat be- installatie voor de deelnemende staat uit covers die worden ge- muzikanten klaar. bracht met een eigen geluid bestaande uit oude Chicago Blues, De Jamsessies duren tot ongeveer 01.00 uur. 60’s R&B covers.

Specialist in haarden en schoorsteentechniek RIJKSSTRAATWEG 47-A | 4194 SK METEREN | TEL: 0345 - 74 54 76 | WWW.KACHELKOPEN.NL

SCHOORSTEEN VAKKUNDIG LATEN VEGEN? €47,50 Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 18:00 uur | zaterdag van 10:00 t/m 16:00 uur Incl. BTW, voorrijdkosten en het veegdocument


UITgelicht 11

Theaters

Maart 2018 De Agnietenhof 01-mrt 02-mrt 03-mrt 09-mrt 10-mrt 23-mrt

20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl Beau Schneider, Plien van Bennekom e.a. - Hendrik Groen Introdans - 5***** Shirma Rouse - Aretha Franklin Celebration Tour Karin Bloemen & band - Volle Bloei Wëreldbänd - SLÄPSTICK Theater Terra - De Kleine Zeemeermin (6-99 jr)

Agora Theater Druten 01-mrt 02-mrt 03-mrt 11-mrt 23-mrt

20:30 20:30 20:30 14:30 20:30

Calypsotheater 10-mrt 11-mrt

20:30 11:00

Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl Zigeunerorkest Tata Mirando Kleintje Kaf met Olaf en de Pretraket

De Gelderlandfabriek 03-mrt 04-mrt 08-mrt 09-mrt 10-mrt 11-mrt 11-mrt 17-mrt 18-mrt 31-mrt

20:30 14:30 20:30 20:30 19:30 14:00 20:30 20:30 15:00 19:00

20:15 20:30 20:30 20:15 20:30 20:15 20:15 20:15 20:30 20:15 20:30 15:00 16:00 20:30 16:30 20:15 20:15

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl Henriëtte Tol e.a. - Vele hemels boven de zevende Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - Hotel Victoria Ulrike Quade Company e.a. - Coco Chanel African Mamas - Siyabonga Makeba De Onzen - André Manuel Bas Muijs, Onno Innemee - In de Vlaamsche Pot Omnia - Celtic World De Lief en Leed Tour - Eric van Sauers Speelman en Speelman - Het moet eruit The American Country Legends - A Night at the Opry Mijn broer en ik - Pieter Verelst Het huis van Jip en Janneke (4+) Thomas Beijer, Karin Strobos e.a. - Die schöne Magelone Kim Hoorweg en Nawras Altaky - De Uitdaging Theatergroep Bambie - Bambie is Back! Staatsopera van Tatarstan - Die Zauberflöte (Mozart) Porgy Franssen, Carine Crutzen e.a. - WIJN een thrillerkomedie

De Stadshof 10-mrt 25-mrt

20:15 15:00

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl De Eddy Zoëy Band Jochem van Gelderen en Ron Bons

De Fransche School 01-mrt 04-mrt 04-mrt 09-mrt 11-mrt 15-mrt 22-mrt

20:30 14:00 16:00 20:30 15:30 20:30 20:30

20:30 20:30 20:30

Eric van Sauers - De Lief en Leed Tour Dire Straits - BOOM, Like That Niet Schieten - Tijd voor een Trio

Go Theater 03-mrt

20:30

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl Reddsome

Het Heerenlogement 06-mrt 07-mrt 13-mrt 18-mrt 21-mrt 28-mrt

20:30 20:30 20:30 16:00 20:30 20:30

Peeriscoop 04-mrt 11-mrt 13 mrt 18-mrt 24-mrt 25-mrt 31-mrt

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

16:00 16:00 20:30 14:00 20:30 14:00 20:30

World of Ludique - Zarah, zonde van de Liefde Kikki Vanhautem - Eva Braun Mylou Frencken en Pieter Tiddens - Omdat ik zoveel van je haat Witte Raaf - De sterke verhalen van Thor Daisy Correia - Balans in mijn Fado Eva van den Bosch - De Kleine Zeemeermin Jochem Nooyen - Influence

20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30

Anne Neuteboom - Kijk haar gaan Flip en de Noormannen - The Big One Spruijt en Opperman - Zij en Ik Loes en Die Kleine - Kleinkunstliedjes En Vrac - Theaterconcert Renee van Bavel - Denkend aan Holland Haan & Hoogeboom - Vonken Katell Chevalier - Chansons et popZ

‘t Pand 02-mrt 03-mrt 09-mrt 16-mrt 17-mrt 23-mrt 24-mrt 30-mrt

Korenbeurs 3-5 Gorinchem - www.theaterpand.nl

Pantalone 10-mrt 17-mrt 18-mrt 23-mrt 24-mrt 25-mrt

20:00 19:00 14:00 19:00 19:00 14:00

Linnaeusweg 5 IJsselstein - www.theaterpantalone.nl Benefietconcert No Direction - With a little help from my friends De Juf is zoek De Juf is zoek De Juf is zoek De Juf is zoek De Juf is zoek

Theater Aan de Slag 04-mrt

16:00

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

19.30 uur De Toneelmakerij: Spijker 20.15 uur Marijn Brouwers, Leonie Meijer en Merijn Oerlemans: Bella Italia 20.30 uur Pip Utton: Shakespeare in Love 20.15 uur Conny Janssen danst: Inside Out 20.15 uur Lucic: Caravan Cigana 19.30 uur Het Filiaal Theatermakers: De Nachtwaker 20.15 uur Jan Rot, Sharon Kips, Job Hubatka en Tango Extremo: De Mattheus Passie 20.15 uur George &Eran: George en Eran Lossen wereldvrede op! De finale

Zinderpodium Tiel 24-mrt

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

Vespucci kwartet zondag

Theater Aan de Slinger 02-mrt 10-mrt 17-mrt 22-mrt 22-mrt 23-mrt 29-mrt 31-mrt

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

Javier Guzman Rod Picott Esther Groenenberg Jeroen van Veen Marjolijn van kooten Cosmic Carnival

20:30

Rechtbankstraat 1 Tiel - www.zinder.nl

Julian Sas

Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) Bovenstaande gegevens zijn door de betreffende theaters beschikbaar gesteld.

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

Fulco Theater 20:30 20:30 13:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:00 20:00 13:00 19:00 20:30

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

Muziek: René van Kooten en band met A Shifting Daylight Jeugdvoorstelling: De grote reptielenshow Jeugdvoorstelling: De grote reptielenshow Cabaret: Los! Met Vast Muziek en wijnproeverij: Gé Reinders, Klaas Drupsteen en Hijlco Span Toneel: Debbie Petter met In mijn hoofd Muziek: Gerard van Maasakkers en muzikanten met 40 jaar liedjes

De Poorterij 01-mrt 03-mrt 04-mrt 06-mrt 07-mrt 08-mrt 10-mrt 14-mrt 16-mrt 23-mrt 24-mrt 24-mrt 25-mrt 27-mrt

Stationsweg 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl

DJ Chris Shakes & band - Shakes + Seven Jam Jazz & Pizza met Cor Bakker en Gideon Tazelaar Conrad Project - The Secret Agent try-out (theatervoorstelling) Conrad Project - The Secret Agent première (theatervoorstelling) Voorronde Parel van de Betuwe (bands) Conrad Project - The Secret Agent (theatervoorstelling) Conrad Project - The Secret Agent (theatervoorstelling) OnStage met: PEER + Electric Company (bands) De Vrouw Die Alles Had (theatervoorstelling) Kunsteducatie Culemborg Voorspeelconcert

DE KOM 03-mrt 03-mrt 08-mrt 09-mrt 09-mrt 10-mrt 14-mrt 16-mrt 16-mrt 17-mrt 17-mrt 18-mrt 18-mrt 20-mrt 23-mrt 28-mrt 29-mrt

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

Cabaret Eva Crutzen/Opslaan Als Muziek René van Kooten en Shifting Daylight/Something so Real Cabaret Cameretten/Finalistentournee 2017 Kids vanaf 6 jaar Ila van der Pouw/De Grote Vriendelijke Reus Cabaret Rayen Panday/Fenomeen

28-mrt 30-mrt 31-mrt

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl Eric Vloeimans Levanter Rob & Emiel Blow me Away Blues op zondagmiddag Toneelgroep Het Volk De God van de Slachting Kommil Foo - Schoft Vuile Huichelaar De vijfde van... (reprise) Projectkoor Peter Elbertse - Beatles vs Stones Le Roux & d’Anjou - Echte Liefde (try out) Joep Onderdelinden - Ooit Starlight Boulevard - Big Fish - de Musical Starlight Boulevard - Big Fish - de Musical Starlight Boulevard - Big Fish - de Musical Starlight Boulevard - Big Fish - de Musical De Mattheus Passie - Jan Rot, Sharon Kips e.a.

Kijk ook op onze facebookpagina FACEBOOK.COM/REGIONAALUITGELICHT en volg daar onze berichtgevingen. (Maak dan ook regelmatig kans op GRATIS entreebewijzen)

FEESTELIJKE OPENING Tijdens de openingsweken

AANBIEDINGEN EN NOVITEITEN NIEUWE

Luxaflex® Gallery shop Showroom : Ambachtsweg 1 - Nieuwegein

www.vockinginterieur.nl


KUBUS WONEN

Bezoek onze webshop www.kubuswonen.nl en bestel via onze webshop wanneer het jou uitkomt!

Twinz, moderne & toonaangevende relaxfateuils van Gealux ŵĞƚ ŽƉƟŵĂĂů njŝƚĐŽŵĨŽƌƚ͘ ůĞŬƚƌŝƐĐŚ ǀĞƌƐƚĞůďĂĂƌ ŝŶ ĚĞ ĚŽŽƌ Ƶ ŐĞǁĞŶƐƚĞ ĐŽŵĨŽƌƚƐƚĂŶĚ ĚŽŽƌ ŵŝĚĚĞů ǀĂŶ Ϯ ŵŽƚŽƌĞŶ н ŶŽŐ ĞĞŶ ϯĞ ŵŽƚŽƌ ǀŽŽƌ ĚĞ ŬĂŶƚĞůĨƵŶĐƟĞ͘ >ĞǀĞƌďĂĂƌ ŝŶ ĚĞ ŵĂƚĞŶ ^ŵĂůů Ͳ DĞĚŝƵŵ Ͳ >ĂƌŐĞ

Relaxfauteuil 5049 /Ŷ ĚŝǀĞƌƐĞ ŬůĞƵƌĞŶ ůĞĚĞƌ ĞŶ ƐƚŽĨ ůĞǀĞƌďĂĂƌ

vanaf

Twinz Relaxfauteuil ĞůĞŬƚƌŝƐĐŚ ǀĞƌƐƚĞůďĂĂƌ ŝŶƚƌŽĚƵĐƟĞƉƌŝũƐ ǀĂŶ Ϯϴϱϴ͕Ͳ voor

2499,-

883,-

RĞůĂdžĨƵŶĐƟĞƐ ŽƉ ŵĂĂƚ ǀŽŽƌ ƵůƟĞŵ ĐŽŵĨŽƌƚ

Relaxfauteuil 6456 In diverse ŬůĞƵƌĞŶ ůĞĚĞƌ ĞŶ ƐƚŽĨ ůĞǀĞƌďĂĂƌ vanaf

972,-

Relaxfauteuil 5070 In diverse ŬůĞƵƌĞŶ ůĞĚĞƌ ĞŶ ƐƚŽĨ ůĞǀĞƌďĂĂƌ

vanaf

Twinz relaxfauteuils worden d.m.v. een oplaadbare accu gevoed. Dus geen snoeren over de vloer.

^ƉŝƞŝƌĞ͕ /Ŷ ĚŝǀĞƌƐĞ ŬůĞƵƌĞŶ ůĞĚĞƌ ĞŶ ƐƚŽĨ ůĞǀĞƌďĂĂƌ͕ Ϯ njŝƚƐ vanaf

816,-

737,-

Verona elektrische relaxbank ŽĂůƐ ŐĞƚŽŽŶĚ ϯ njŝƚƐ ŝŶ ůĞĚĞƌ ƐŶŽĞƌůŽŽƐ ŵĞƚ ĂĐĐƵ ĞŶ ǀĞƌƐƚĞůďĂƌĞ ŚŽŽĨĚƐƚĞƵŶĞŶ ŶƵ

van 3499,- voor

1439,Vita elektrische relax hoekbank ϮЪ н ŽƩŽŵĂŶĞ ŝŶ ŵŝĐƌŽůĞĚĞƌ ŬůĞƵƌ ĐŽŐŶĂĐ ŽĨ ĂŶƚƌĂĐŝĞƚ ĞŶ ǀĞƌƐƚĞůďĂƌĞ ŚŽŽĨĚƐƚĞƵŶĞŶ ŶƵ

Ranch fauteuil in ĚŝǀĞƌƐĞ ŬůĞƵƌĞŶ ůĞĚĞƌ ǀĂŶ ϲϰϵ͕Ͳ

voor

van 1749,- voor

599,-

1590,-

Metalux Ϯ njŝƚƐ ǀĂŶĂĨ

730,-

Bonanza banken concept in diverse uitvoeringen stof en leder in verschillende kleuren. Altijd de scherpste prijs!! Diablo 3 Zits van dŽƵĐŚĠ njŽĂůƐ ĂĨŐĞͲ ďĞĞůĚ ŝŶ ZŽLJĂů ůĞĚĞƌ ŬůĞƵƌ ĐŽŐŶĂĐ ϮϮϰ Đŵ ďƌĞĞĚ ǀĂŶ ϯϮϲϰ͕Ͳ voor

LUXUEUS & INDUSTRIEEL Kom langs en ervaar onze nieuwe collectie stoere fauteuils in top kwaliteit leder.

KUBUS WONEN

A. Van Diemenstraat 34 A 4104 AE Culemborg tel: 0345 - 54 98 10 info@kubuswonen.nl www.kubuswonen.nl

1999,-

Ruime collectie eetkamerstoelen al vanaf

78,-

Passion meets creation.....

www.kubuswonen.nl

Openingstijden dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag

10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-21.00 10.00-17.00 12.00-17.00 gesloten