{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Opg

I I o i r a M t s l n e i e r p P S

er

ich

67

51 eE Opla diti exem ge 1450 e plare 0 n

t 29 okt 19


programma 2020 VRIJDAG

ZATERDAG

14.00 uur Kroegentocht

12.49 uur Papklokkendamse Optocht

Prins Mario II en zijn Gevolg trekken van kroeg naar kroeg onder begeleiding van hofkapel ’t Kapelleke

vertrekkend vanaf het Mariahof slingeren we ons een weg naar de Markt

20.30 uur Hollandse Avond

burgemeester en kinderburgemeester vertrouwen ons de stadssleutels toe

kielen uit de kast voor de eerste ronde van vier dwaze avonden met een optreden van Jeroen van Zelst, hofkapel ’t Kapelleke en de muziek van DJ Peter Hak

14.14 uur Sleuteloverdracht

14.30 uur Inloopmiddag feest voor groot en klein onder leiding van Prins Mario II en Jeugdprins Nolan I, met een optreden van Jantje Bier, de muziek van DJ Peter Hak en hofkapel ‘t Kapelleke

20.30 uur Après KEY Party

ZONDAG

de stad is van ons! daar moet op gedronken worden! met een optreden van Peter Loree, hofkapel ‘t Kapelleke en de muziek van DJ Peter Hak

11.11 uur Frühshoppen bourgondisch brunchen, genieten van het vroeg concert van Concordia en lachen met de tonprater

14.00 uur Kindercarnaval feest voor alle Blauwlapjes onder leiding van Jeugdprins Nolan I, dansen en springen op de kids-hits van DJ Peter Hak

20.30 uur Papklokkendam Speelt! verras Prins Mario II met jouw variatie op of creatie voor dit thema, met een optreden van de Gebroeders Rossig en de muziek van DJ Peter Hak

MAANDAG 09.30 uur Vrijstadcarnaval de finale van de grote playback show van onze vrienden van Stichting Vrijstad

14.00 uur Seniorencarnaval feest voor de op leeftijd geraakte Papklokkendammer met een optreden van Trio Gullie en natuurlijk draait DJ Peter Hak de golden oldies uit vervlogen tijden

20.30 uur Sjloes Party de laatste loodjes vieren we met een optreden van Wim Florack en de muziek van DJ Peter Hak

2


Beste Blauwlappen Ja, als ik terug kijk op het afgelopen Carnavalsjaar dan was het in één woord geweldig!

En nu vooruitkijkend naar het nieuwe Carnavalsjaar met het nieuwe thema:

Ik heb genoten van dit mooie feest dat ik met zoveel Papklokkendammers heb mogen vieren! Normaal gaat het Carnaval al snel voorbij maar het leek er op dat het nu nog sneller ging. Want voor mijn gevoel waren we net bezig of mijn Adjudant riep mij al om mee te komen voor het laatste woordje voor het slapen gaan.

Ik ben op het thema gekomen door mijn eigen naam Mario van het wel bekende spel Mario Kart.

De optocht, vanaf de nieuwe start locatie, met meer deelnemers en het mooie weer, was ook zeer geslaagd. Mijn dank voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt: de Gemeente Culemborg, politie, verkeersbegeleiders, de optochtbegeleider en natuurlijk de deelnemers.

Papklokkendam Speelt!

We gaan er dus lekker een spel van maken tijdens de optocht. Eens kijken wie er het leukste komt meespelen! Van “Mens Erger Je Niet!” tot lekker kastelen bouwen in de zandbak, alles is mogelijk! Maar niet alleen tijdens de optocht, ook op zondagavond is het thema: Papklokkendam Speelt! Of op z’n goed Kuilenburgs: Papklokkendam Speult! Ook daar mag dus best mee gespeeld worden! Z.D.H. Prins Mario II

0 2 0 2 e i t a m Procla , I I o i r a M s n i r Z.D.H. P Proclameert: 1

Dat ik

ogen zijn.

Prins te m r ee w m o d in v r ee het een

Ceremoniemeester en l ce r a M t n a d Dat ik mijn Adju 2 Henri bedank voor hun steun. n prachtige groep ee r o o d n be d g in r at ik om 3 DDansmariekes. ezier toewens. pl l ee v I n la o N s in at ik onze Jeugdpr D 4 rde en leidsters. a g d g u Je e z n o p o Dat ik trots ben 5 lle Blauwlappen a r a a m , ij w n ee ll at niet a 6 Dmee doen in de optocht. het boordevolle r a a n k ij k it u en Dat ik tevred 7 Carnavalsprogramma. ag heten. m m o k el w r ee z k a Dat ik DJ Peter H 8 residentie in en r ie v l a v a n r a Dat we wederom C 9 De Blauwe Lantaarn. tje houden. le el sp n ee n a v el en w Dat mijn raadsled 10 is het toch fijn Dat ik besluit: wat 11 om een BLAUWLAP te zijn! II Z.D.H. Prins Mario en ECKV De Blauwlapp

3

EERSTE C ULEMBO RG KARNAVA LSVEREN SE IGING “DE BLA UW

LAPPEN”

Secretaria

at:

Datum op

richting:

Stationsw eg 1D 4101 NG Culemborg Tel: 0345 5210 14 06 543277 5 8 www.deb lauwlappe n.nl e-mail: info @deblauw lappen.nl

29 oktobe r 1967 De statute n van de v ereniging bij de Kam zijn gedep er van Ko oneerd o phandel te nummer 4 Tiel onder 0156701. Bankreken ing: NL 88ABNA0 55.93.22.6 07 ABN/AMR O Culemb org Residentie : DE BLAU WE LANT AARN Grote Kerk straat 13 4101 CB Culemborg Tel: 0345 5128 19 De Carna valskrant “De Blauw officiële u e Koerier” itgave van is een ECKV De Oplage: c Blauwlapp a. 14.500 en. e x emplaren. Huis-aan-h uis verspre id in Cule (Papklokk mborg endam tijd ens Carna val). Redactie: Marinus H oogmoed Vormgevin g: Ed te Boe khorst Ton Gomm ans (RTG Reclame) John Verh agen (Verh agen Med ia)

E C KV DE BLAUWLAPPE N


Via plus.nl je boodschappen in goede handen Bestel je boodschappen makkelijk en snel op plus.nl. De beste en meest verse producten worden speciaal door ons voor jou geselecteerd en bezorgd tot in de keuken of haal ze op wanneer het jou uitkomt.

Milieuvriendelijke stoomen dieptereiniging Milieuvriendelijke stoom- en dieptereiniging bij u op locatie! bij u op locatie! al uw gestoffeerd meubilair, Voor al uw gestoffeerdVoor meubilair, zowel zakelijk als particulier. zowelMilieuvriendelijke zakelijk als particulier. stoom- en dieptereiniging

Keuze uit ruim 16.000 artikelen

MilieuvriendelijkeVoor stoomdieptereiniging meereninformatie kunt u contact met

Jouw boodschappen door ons geselecteerd

bij u op locatie! Voor alons uwopnemen gestoffeerd meubilair, bij u op locatie! via al uwzakelijk gestoffeerd meubilair, Voor meerVoor informatie kunt u contact met zowel als particulier. Telefoon: 06-42716195

zowel zakelijk alsMail: particulier. info@bmsteamcleaning.nl ons opnemen via Volg ons op Facebook en Instagram Voor informatie: Telefoon: 06-42716195 Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via Tel. 06 - 42 71 61 95 Mail: info@bmsteamcleaning.nl Telefoon: 06-42716195 info@bmsteamcleaning.nl Volg E-mail: ons op Facebook en Instagram Mail: info@bmsteamcleaning.nl

Bezorgen of ophalen wanneer het jou uitkomt

Bestel nu!

Volg ons op Facebook en Instagram

Gegarandeerde kwaliteit

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 20.00 | zo 11.00 - 18.00

plus.nl

Giel Smits | Koopmansgildeplein 16 | 4105 TX Culemborg | T: 0345532525

Bereklauw 2 | 4102 KZ Culemborg t (0345) 51 28 72 e info@jojoshairstyling.nl

www.jojoshairstyling.nl Dames- en herenkapsalon

Theo Berendse Schoolhof-west 7a 4105 AL Culemborg

TRANSPORT, CONTAINERS EN AFVALVERWERKING Diefdijk 30 - 4145 MJ Schoonrewoerd Telefoon: 0345 - 641266 Fax: 0345 - 642440

Wij werken op afspraak, telefoon (0345) 513529

MARTENS SCHILDERWERK WANDAFWERKING EN KLUSBEDRIJF

www.culinaireserviceberdien.nl info@culinaireserviceberdien.nl Bel. 0627618372

GEBR. POTHUIZEN CULEMBORG

MARTENS SCHILDERWERK WANDAFWERKING EN KLUSBEDRIJF

Gert Martens Peppelbos 58

4191MG GELDERMALSEN Telefoon nr. 0345-573627 Mobiel 06-50.82.47.82

Meubeltransport sinds 1892 Gert Martens Peppelbos 58

4191MG GELDERMALSEN Telefoon nr. 0345-573627 Mobiel 06-50.82.47.82

tel. 0345 - 51 23 24 www.gebr-pothuizen.nl

Specialist in: Bruidsbloemwerk Wijnarrangementen Gelegenheidsbloemwerk

Marian Ramaaker Bovenwielstraat 17 4105 HC Culemborg T: 06-15475536 E: info@jo-esnails.nl W: www.jo-esnails.nl

Firma G.C. BAGGERMAN ERKEND TECHNISCH INSTALLATIEBEDRIJF VAN:

Gas - Water - Sanitair - Verwarming - Elektro Lood- en Zinkwerken - Dakbedekking

Goede service Kwaliteitsproducten Aangesloten bij de Fleurop verzendorganisatie

Everwijnstraat 21 4101 CE Culemborg - Centrum Tel. 0345 - 512651 www.heykoopbloemisten.nl

Tevens: Cadeauartikelen  Huishoudelijke artikelen  Speelgoed Witgoed  Lokale verwarming  Depot Shellgas  Depot Camping Gaz

Erichemseweg 44 4117 GK Erichem T. 0344 571 292 F. 0344 572 883 E. info@baggerman-erichem.nl

4


Het is bijna weer zover: Carnaval in Papklokkendam! Een paar dagen lol en plezier maken en vooral samen beleven. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘spelen’. Een vrolijk thema dat natuurlijk helemaal past bij carnaval. Spelen, verkleden, muziek, dansen en een beetje gek doen zijn onlosmakelijk verbonden met carnaval. Elk jaar is Carnavalsvereniging De Blauwlappen weer in touw om de Culemborgers een spetterend carnaval te brengen. Het organiseren van de optocht, de verschillende feestavonden, bezoeken van de Raad van Elf aan senioren, de gezellige ochtend voor Culemborgers met een beperking en ga zo maar door. Daar gaat heel wat (vrijwilligers)werk in zitten. Heel erg bedankt voor het vele werk die de vele vrijwilligers van De Blauwlappen elk jaar weer verzetten! Op zaterdag 22 februari overhandig ik op het bordes van het stadhuis om 14.14 uur met een gerust hart de stadssleutel aan onze Prins Mario II. Ik vertrouw erop dat hij samen met de nieuwe Jeugdprins Nolan I goed voor de stad zorgt. En natuurlijk dat ik na carnaval de sleutel weer veilig terug krijg. Ik wens iedereen heel veel plezier toe tijdens het ‘speelse’ Carnaval in Papklokkendam! Gerdo van Grootheest Burgemeester van Culemborg

     Leo  van den Bosch

Harry van Everdingen

KAPSALON

Parketvloeren

    

Dahliastraat 56a M. 06 - 44405635  

Culemborg

BASIC LOOK

E. lgmvandenbosch@hotmail.com

Voor al uw Tuinonderhoud 

    



Zandstraat 25 4101 EC Culemborg

Zoals snoeien, winterklaarmaken etc. etc.          

Telefoon: 0345 - 51 64 21 Mobiel: 06 - 53 31 06 54

Iedere donderdag 20% korting op alle permanenten

Kattenstraat 7 4101 BL Culemborg Telefoon: 0345 - 530011

AUTOAUTO BOON BOON

A

T. (0345)T.–(0345) 513 355 CULEMBORG – 513 355 CULEMBORG Onderhoud,

repa Compleet, go

Compleet, goed en verrassend betaalbaar Deze Onderhoud aanbiedingen / gelden t/m Reparatie / 31 maart 2011 APK en zijn geldig voor ĂĄlle merken! Cornee de

Cornee de Ruiter

Ik ben Cornee de Ruiter, uw service adviseur. U kunt bij mij terecht voor het maken van een afspraak voor Onderhoud/ Reparatie/APK. Ook kunt u bij mij Ik het ben maken Cornee van de Ruiter, uw terecht voor onderhoud/reparatie-advies en een prijsopgave. Al onze medewerkers zijnservice gediplomeerd adviseur. U kunt bij vakbekwaam en beschikken over alle technische kennis. mij terecht voor het maken van Auto Boon: kwaliteit tegen een verrassend betaalbare een afspraakprijs. voorBel‌ Onderhoud/

Ruiter

T. 0345-513355 Verkoop

Kleine beurt Actie!

Kleine beurt

Wij zijn Antonet en Carolien Boon, uw verkoopadviseurs. U kunt bij ons terecht met uw persoonlijke wensen aangaande mobiliteit. Wij zijn niet automerk gebonden en bieden u daarom diverse automerken aan. U kunt ons ook een zoekopdracht geven. Daarnaast adviseren/regelen wij ook uw financiering, autoverzekering, reparatieverzekering, financial/operational leasing. Wees welkom.

Verkoop

Cornee de Ruiter

â‚Ź 119,-

Deze aanbiedingen gelden t/m vanaf 31 maart 2011 en zijn geldig voor ĂĄlle merken! Algehele controle, motorolie, motoroliefilter

Reparatie/APK. Ook kunt u bij mij terecht voor onderhoud/reparatie-advies en het maken van een prijsopgave. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd vakbekwaam en beschikken over alle technische kennis. Auto Boon: kwaliteit tegen een verrassend betaalbare prijs. Bel‌

Antonet en Carolien Boon T. 0345-513355

Onderhoud / Reparatie / APK

vanaf

Ik ben Cornee de Ruiter, uw service adviseur. U kunt bij mij terecht voor het maken v een afspraak voor Onderho Reparatie/APK. Ook kunt u terecht voor onderhoud/rep een prijsopgave. Al onze me vakbekwaam en beschikken Auto Boon: kwaliteit tegen e

â‚Ź 119,-

T. 0345-51335

Grote beurt vanaf

Algehele controle, motorolie, motoroliefilter

Verkoop

Antonet en C

Wij zijn Antonet en Carolien U kunt bij ons terecht met u aangaande mobiliteit. Wij z en bieden u daarom diverse U kunt ons ook een zoekop Daarnaast adviseren/regele autoverzekering, reparatieve leasing. Wees welkom.

Grote beurt â‚Ź 198,-

merken - al

le

m

s

l ea

ppijen - al le

â‚Ź 29,-

chappijen - alle ats l ea s

Lease OnderhoudService

scha aa t

me r

merken - al le

alle

lle -a

motoroliefilter, motormanagement uitlezen, remmen reinigen

a em

chappijen - alle ats le

m

Service Center

chappijen - alle ats l

n-

l ea

â‚Ź 198,-

BedrijfsWIJ DOEN ALLES VOOR UW AUTO! wagen merken - all e

scha aa t

vanaf

a em

APK

alle

Lease OnderhoudService

chappijen - alle ats le

ppijen - al le

chappijen - alle ats l ea s

nke

a em

Wij zijn Antonet en Carolien Boon, uwincl. verkoopadviseurs. luchtfilter, brandstoffilter, motorolie, U kunt bij ons terecht met uw persoonlijke wensen lter, motormanagement uitlezen, motoroliefi aangaande mobiliteit. Wij zijn niet automerk gebonden remmen reinigen en bieden u daarom diverse automerken aan. U kunt ons ook een zoekopdracht geven. Daarnaast adviseren/regelen wij ook uw financiering, reparatieverzekering, financial/operational e rke n - a mautoverzekering, ll e Algehele controle, GRATIS APK en o.a. alle leasing. Wees me welkom. n r incl. luchtfilter, brandstoffilter, motorolie, ke

a em

5

s

Antonet en Carolien Boon Algehele controle, GRATIS APK en o.a.

e r k en - a ll e

Actie!

lle m

Onderhoud / Reparatie / APK

-a

0345 - 513355 BLOKDRUKWEG 1 Onderhoud,T.reparatie enWWW.AUTOBOON.NL APK voor ĂĄlle merken Onderhoud, reparatie en APK voor ĂĄlle merken Compleet, goed en verrassend betaalbaar


Energie besparen, zoals u dat wilt! Besparen op uw energiekosten op een milieuvriendelijke manier! EnergieBesparingsExpert kan u helpen op het gebied van: • Warmtepompen

• Klimaatbeheersing

• Zonnepanelen

• Infraroodpanelen

• LED - verlichting

• Energiezuinige toebehoren

Salon

M A R I E LO U I S E PEDICURE

pedicure & gezichtsbehandelingen

•Staalweg 2

•4104 AT Culemborg

•0345-517013

VERZORGING VOOR VOETEN

•Info@energiebesparingsexpert.nl

WWW.ENERGIEBESPARINGEXPERT.NL

Inboedel Opstal

Parkerbaan 2 3439 MC Nieuwegein T: 030 - 609 43 94 E: info@nomot.nl W: www.nomot.nl

Dé interieurschadespecialist van Nederland sinds 1945

HET DAK GAAT ER WEER AF VAN 23 T/M 4 UUR (OM 2 UUR SLUIT DE DEUR)

twee bananen graven een gat zegt de ene tegen de ander: ik stop er mee, ik krijg een kromme rug

twee onderbroeken liggen in de wasmand vraagt de ene aan de ander: ga jij nog op vakantie? nee zegt de ander, ik ben al bruin genoeg!

twee eieren zitten in een pan met kokend water zegt de ene tegen de ander: wat is het warm hier zegt de ander: niet zo zeuren, daar wordt je hard van!

6


Dit is alweer de 51ste editie van De Blauwe Koerier, de Carnavalskrant voor Culemborg en omstreken. Een krant die zoals altijd met veel plezier gemaakt is met de hulp van vele vrijwilligers. Een vereniging als de onze kan niet zonder die hulp. Zonder de inzet van zo veel mensen zouden we simpelweg niet eens Carnaval kunnen vieren in ons mooie stadje. Daarom uit de grond van ons hart, aan iedereen die helpt, groot of klein, jong of oud: bedankt!!!

Ook in deze uitgave lees je weer wat er allemaal te doen is rond en tijdens het Carnaval in Papklokkendam. En voor de Carnavalsavonden heb je dan misschien een toegangskaart nodig, alle overige activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor niet-leden! Carnavalskleding is natuurlijk wel verplicht, het is nu eenmaal het feestje van lang leve de lol, confetti, serpentines en hoempa. En wat ons betreft blijft dat ook zo.

Natuurlijk staan er ook veel advertenties in deze krant en dat is niet zonder reden. De opbrengst van deze krant hebben wij nodig om dit feest te kunnen organiseren. Zonder deze krant zouden wij het merendeel van onze activiteiten niet kunnen openstellen voor iedereen, zouden we geen bezoek kunnen brengen aan De Driestad of De Witte Schuur, zouden we geen Seniorencarnaval, Kindercarnaval of Gehandicaptencarnaval kunnen vieren. We zouden geen Prinsenwagen kunnen bouwen, geen Tranenbal of Ladies Night kunnen organiseren.

Onze adverteerders en sponsoren maken dit allemaal mogelijk. Het zijn stuk voor stuk kanjers die ons een warm hart toedragen en daar zijn we heel blij mee! Dus blader eens met andere ogen door deze pagina’s en zie hoeveel mensen onze vereniging steunen. En voor wie dat nog nooit gedaan heeft: kom het feest eens een keer meevieren, we weten zeker dat je op een positieve manier verrast zal worden! Namens het bestuur van ECKV De Blauwlappen, Marinus Hoogmoed

Marinus Hoogmoed voorzitter

Jolien Walraven persvoorlichter

Henri Mikkers secretaris

Marcel van Dord bestuurslid jeugdzaken

Odette Burgers

penningmeester

            

Denkt u eraan om uw woning te verduurzamen? Wij adviseren, leveren en plaatsen: Zonnepanelen Zonneboilers Infrarood verwarming

Openingstijden Maandag op afspraak Dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur Woensdag- en vrijdagavond op afspraak

7

Solar Experience Center Anthonie van Diemenstraat 28c Culemborg 06 - 364 30 484 www.solarexperiencecenter.nl

    Â   Â?Â?  

Uw Culemborgse media partner voor alle online & offline projecten


Aan alle Blauwlappen Alaaf!!

Psychologenpraktijk Nieuwegein

Alles onder 1 dak! ADODak: de specialist voor het aanleggen van platte daken, zowel kunststof als bitumineuze. ADODak is ook hèt adres voor het aanbrengen van singles en het bedekken van vijvers of zwembaden.

• Onderhoud • Reparatie • Isolatie • Kwaliteit • 10 jaar garantie • Service

k Wij van ADODa wensen je een l! mooie carnava

+31 6 81 78 82 52 | info@adodak.nl | Ammerzoden

BIKOLAAN 22 4105 GH CULEMBORG 0345 569098 INFO@JESSIKASHAIRFASHION.NL

adodak

84

sinds 19

Dierenspeciaalzaak Van

350 m 2

DiĂŤn

ALLES VOOR UW HUISDIER - DÉ SPECIALIST VAN DE REGIO CULEMBORG

Gratis bezorging is mogelijk

Schoonheid in Gedenktekens

Verstand van dieren! Voor service, deskundigheid en persoonlijk advies bent u bij ons aan het juiste adres!

Wenst u veel Carnavalsplezier showroom: Staalweg 15b Culemborg www.denhollandsche.nl

Vierheemskinderenstraatje  BV Culemborg -  dierenspeciaalzaakvandien@gmail.com

8


Adjudant, een taak die ik geweldig vind om te mogen doen. Je begeleidt de Prins overal waar hij gaat en zo kom je in contact met heel veel mensen. Dan kom je er ook achter dat de Blauwlappen goed aan de weg timmeren en niet meer weg te denken zijn uit ons mooie Culemborg. Dit lukt alleen maar door de inzet van heel veel mensen die een warm hart hebben voor de vereniging. Daarom ook mijn dank aan iedereen. We zijn een geweldig team.

Ik ben er trots op dat Prins Mario II mij gevraagd heeft om ook dit jaar zijn Ceremoniemeester te zijn tijdens de Carnavalsactiviteiten in Papklokkendam. Ik zal de functie weer met ere invullen. Een hele uitdaging, maar ik heb er zin in. Ik kan bijna niet wachten tot alle festiviteiten weer beginnen.

Ook onze jeugd, waar ik als bestuurslid veel mee bezig ben, neemt een belangrijke plaats in binnen de club. Dat is onze toekomst en daar ben ik trots op.

Er komen hele mooie feesten en activiteiten aan, denk aan het Tranenbal, de Playbackshow, de Optocht, het Seniorencarnaval‌ te veel om op te noemen.

Op naar een geweldig Carnaval en ik wens alle Papklokkendammers veel plezier!

Naast onze vrienden, zijn wij ook heel blij met het grote aantal sponsoren van onze vereniging. Ook zijn we blij met alle vrijwilligers, die voor ons papier lopen en er ieder jaar weer voor zorgen dat de residentie er van binnen en buiten spik en span uitziet. Bedankt hiervoor!

Adjudant, Marcel van Dord

Met prins Mario II, de Raad van Elf en de Jeugd, gaan we als Blauwlappen weer een geweldig Carnaval vieren! Ik hoop ook dit jaar weer veel vrienden en nieuwe gezichten te mogen ontmoeten; je moet er echt een keer bij geweest zijn! Dat het maar weer een geweldig, carnavalesk en gezellig Carnaval mag worden. En om af te sluiten zou ik willen zeggen:

Ceremoniemeester, Henri Mikkers

Ruimte Centrum Culemborg Voor opslagboxen groot of klein moet u bij zijn Tel. 0345 - 512847

TE HUUR: Opslagboxen van 5 tot 50 M2 SCHOONMAAKBEDRIJF VAN HAAFTEN

AUTOSCHADE? AUTOSCHADE?

CULEMBORG 0345-514115

9

www.schoonmaakbedrijfvanhaaften.nl

Rolweg 7 Culemborg Rolweg 7 Culemborg


14:00

met muziek van ‘t Kapelleke

20:30

met muziek van Trio Gullie en zanger bas

20:30

met muziek van E-sound en zanger Matheus

Friezenstraat 2-b 5249 JS Bedrijventerrein Kruisstraat Rosmalen

Grandico Solutions

t e o m t het

Omda

! ! n e klikk

. Uitzenden en detacheren. . Pay-rolling . Arbeidsbemiddeling. . ID en paspoort controle. 20:00

Nen gecertificeerd NBBU lid Wouwertweg 10, 4194 TM Meteren.

E-mail: info@grandicosolutions.nl www.grandicosolutions.nl

Tel: 0345-569100 GSM: 06-46310390

10


Darten, biljarten & live muziek! HAVENDIJK 22 – 4101 AB CULEMBORG – TEL. 0345-505 975

Een zaak met een enorme sortering klasse-fietsen Een modern bedrijf met ouderwetse service Voor al uw:

op vrijdagmiddag houden we samen met café De Mart, café De Havenmeester, tapperij De Poortwachter en Grand Café de Luifel een gezellige kroegentocht onder leiding van zijne dorstlustige hoogheid Prins Mario II en zijn Raad van Elf

Zandstraat 70 - 76 Culemborg Tel. 0345 - 513507

Kozijnen, Ramen, Deuren Verbouwingen Onderhoud en

Renovatie

Tel.: 06 - 55907044 of 06 - 22772568 Beusichemsedijk 20 - 4101 NV Culemborg

het Kuilenburgs kefé loope is vrij toegankelijk voor iedereen, zowel leden als niet-leden mogen gezellig meetrekken van kroeg naar kroeg, het is wel de bedoeling dat je je kleedt, de muziek wordt deze middag verzorgt door hofkapel en natuurlijk mag iedereen meedoen

Erik van Dillen tuinverzorging

11


12


aanvang alle avonden: 20.30 uur zaal open: 20.00 uur, voor iedereen met een geldige toegangskaart in de voorverkoop verkrijgbaar op zaterdag 8 februari tijdens de Doop van de Wagen, kaarten kosten 15 euro, entree vanaf 18 jaar vanaf 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene carnavalskleding verplicht, wees op tijd want als de Papklok slaat (21.55 uur) dan sluiten de deuren 13


maandag 24 februari

Stichting Vrijstadcarnaval aanvang: 09.30 uur | zaal open: 09.00 uur

Op dit vroege tijdstip zijn de gehandicapten bij ons te gast om gezellig carnaval te vieren. Aan optredens geen gebrek aangezien deze morgen in het teken zal staan van de finale van de grote Playbackshow. Tussen de optredens door is de muziek in handen van DJ Peter Hak.

toegang gratis, carnavalskleding verplicht maandag 24 februari

Seniorencarnaval aanvang 14.00 uur | zaal open: 13.30 uur Ook de 55 plussers kunnen weer gezellig carnaval komen vieren in onze residentie. Onder het genot van een hapje en een drankje zorgen wij dat de senioren een geweldige middag beleven, onder andere door een optreden van Trio Gullie en de muziek van DJ Peter Hak.

toegang gratis

en natuurlijk spelen we ook dit jaar op zeker en houden ridders Huib, Jaap en Cees een oogje in het zeil tijdens de maandagochtend en -middag

op zaterdag 15 februari brengen Prins Mario II en Jeugdprins Nolan I samen met hun complete hofhouding een bezoek aan het kindercarnaval van C.V.V. Vriendenschaar van 15.00 uur tot 16.30 uur

14


autorijschool

De De Snelweg Snelweg

P

Boermark

www.surpluus.nl

A2 Culemborg

Auto rijbewijs Motor rijbewijs Aanhanger rijbewijs Scooter rijbewijs 3D Online Theorie opleiding

In 1 dag je scooter rijbewijs

L

Autorijschool De Snelweg - info@desnelweg.nl - tel: 0345-575594 KvK-nummer 65942361 - www.desnelweg.nl

Hoveniersbedrijf

Frank van Gameren

VOOR AL UW BESTRATINGS- EN TUINWERKZAAMHEDEN

Schrijf je nu in voor ons theaterweekend op 6 en 7 juni. Regisseur Ivo Feuth leert je verhalen vertellen: leren en lachen! Samen theater maken in de buitenlucht op een boerderij aan de Beusichemsedijk (inclusief overnachting). Ervaring is niet nodig. Interesse? Stuur vrijblijvend een mail naar: post@surpluus.nl

je moet immers het hele jaar al jezelf zijn

Van Driel vD

Schilders & Afwerkingsbedrijf

Thuis in elke tuin WBT04_2017 achtste 93 x 66,25

Van Driel BV A. van Diemenstraat 8 4104 AE Culemborg T. 0345 - 51 04 25 www.vandriel-schildersbedrijf.nl info@vandriel-schildersbedrijf.nl

VOORBEREIDING ONTWERP AANLEG TIMMERWERK ONDERHOUD

BOOMVERZORGING OEVERBEHEERSING STRAATWERK GRONDWERK

Aalskamperweg 2, 4157 JD Enspijk (0345) 68 24 70 (06) 20 39 65 83 info@frankvangameren.nl U kunt ons ook bereiken voor alle boomverzorging

www.frankvangameren.nl Veluw compressoren Senco nietapparatuur Technische Handelsonderneming

K.J. van Veluw Tel. 0345 - 513988

Zรณ kan het ook! Maar Klaas van Veluw heeft er een passende compressor voor!

Houtweg 11 - Culemborg

15


23 54

24 25

26

27

55 56 57

28

29

58

30 31

59 32

61 6 2 35

60

33

63

Prinz

34

36

37 38

39

40

1 2 3 4 5


19

51

53

52

41

42 6

7 8

9

13

14

12

4 4 43 10

11

45

46 47

48

15

15

9 4

50

17

18

20 21 22

zenbord


Behendig stuurt Marcel zijn auto over de kleine binnenwegen die Culemborg met Erichem verbinden. Het is een frisse morgen en over de weilanden ligt een dunne deken van verse rijp. De laaghangende najaarszon is net te waterig om te kunnen verblinden en dat geeft ons de uitgelezen kans om zonder toegeknepen ogen te verzuchten hoe mooi dit stukje Nederland eigenlijk is. 'Dit vind je toch nergens', zegt Marcel meer tegen zichzelf dan tegen mij. Ik knik wat afwezig en laat m'n blik gaan over het weidse land. De lange brede sloten, de rietpartijen, de knotwilgen, de grienden. Het heeft wat. Iets waar ik niet direct m'n vinger op kan leggen. Iets vertrouwds, iets wat ik misschien langzaam ben gaan zien als thuis. Opeens klingelen de glazen als Marcel net iets te scherp de Hennisdijk opdraait. Ik kijk snel in de tas die tussen m'n benen staat. Alle glaasjes zijn nog heel. Ik controleer nogmaals de inhoud; naast de glaasjes, ook een fles advocaat, een bus spuitslagroom, schrijfblokje, pen, fototoestel, vier lepeltjes. Ja. Ik heb alles. Helemaal klaar voor het interview met Prinses Ellen II van carnavalsvereniging De Notenknokers uit Erichem oftewel Notendârp. 'We komen daar al heel lang', vertelt Marcel. 'Al sinds ze zijn opgericht in 2009. Wij gaan naar hun, zij komen bij ons. Dat zijn van die dingen die moet je er inhouden. Verenigingen als die van ons moeten elkaar steunen, elkaar helpen. En dat kan al door zoiets simpels als een wederzijds bezoek tijdens de Carnaval. Bovendien is het altijd gezellig in Erichem en het heeft ook wel wat zo'n Raad van Prinsessen.' Ik kijk even scherp opzij om te controleren of hij dat laatste wel echt meent. Ik ken Marcel als een man die mordicus tegen elke vorm van vrouwelijke inmenging is als het gaat om onze eigen Raad. Maar ik krijg geen kans meer er een opmerking over te maken, want met een laatste draai aan het stuur en een vrolijk 'We zijn er' parkeert hij de auto voor de winkel van Anton en Ellen Baggerman. [lees verder op pagina 28]

STOFFENHUIS MODE PER METER

Anthonie van Diemenstraat 28a - 4104 AE Culemborg Tel. 0345 - 505649 www.laminaatengo.nl / www.vloerenenzoculemborg.nl

- Dames-stoffen - Fournituren - Patronen-tijdschriften

- Kinder-stoffen - Breigaren

EVERWIJNSTRAAT 12 4101 CG CULEMBORG Tel: 0345 - 530223 TRIMSALON

JOY

www.kroezen.nl

Annita Uitman-Diks GEDIPLOMEERD TRIMSTER

Heinsiusstraat 52 4105 DG Culemborg Tel. 06 15 39 52 58

Uw opticien met dĂŠ persoonlijke service

Chopinplein , Culemborg telefoon 0345 - 51 31 12

Brillen

Geldersestraat 40, Geldermalsen telefoon 0345 - 57 48 37 info@wilfreddejong.com www.wilfreddejong.com

Contactlenzen Uw opticien met dĂŠ persoonlijke service Hoortoestellen

159040 AD Gemeentegids 75x90mm FC.indd 1

25-07-13 09:00

Chopinplein , Culemborg telefoon 0345 - 51 31 12 Geldersestraat 40, Geldermalsen telefoon 0345 - 57 48 37

Ellen Baggerman

met een advocaatje

Meergraaf 19 4011 GE Zoelen info@schildersbedrijfzoelen.nl www.schildersbedrijfzoelen.nl

0344-682072

info@wilfreddejong.com www.wilfreddejong.com

159040 AD Gemeentegids 75x90mm FC.indd 1

18

25-07-13 09:00


reparatie onderhoud verkoop               

       F1-Computers Culemborg www.f1-computers.nl

ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź

Zandstraat 34 4101 EH Culemborg Tel. 0345 - 785522

Willemslaan 14, 4101 JM Culemborg Tel. 0345 - 50 89 86 U kunt ook online reserveren: www.hairandbeautycreations.nl

ONDERHOUD

REPARATIE

VERKOOP

info@f1-computers.nl

Altijd welkom voor ď ľ

Service & Garan�e

ď ľ

nieuwe en gebruikte ďŹ etsen

ď ľ

onderhoud van vrijwel alle merken ďŹ etsen

ď ľ

een lekker kopje koďŹƒe!

ď ľ

Alle kennis en ervaring in Elektrisch Fietsen

Jan van Riebeeckstraat 54a Culemborg Tel. 0345 - 531572 | www.grauwelmantweewielers.nl

19


schoonmaak glasbewassing vloeronderhoud graffitiverwijdering

Als het schoon moet:

WWW.HMSSCHOONMAAK.NL

HOOGWERKER EN MATERIEEL VERHUUR Op ons kun je altijd rekenen! www.msrverhuur.nl Nikkelstraat 12

Dekkershoek 7

Costerweg 2c

2984 AM Ridderkerk

2552 DA Den Haag

4104 AJ Culemborg

ridderkerk@msrverhuur.nl

denhaag@msrverhuur.nl

culemborg@msrverhuur.nl

085 273 02 30

20


De regels van Prinzenbord zijn kinderlijk eenvoudig, het is dan ook een spel voor de hele familie, eigenlijk is het ook prima te spelen zonder regels (of familie), maar voor de liefhebbers van structuur, orde en regelmaat volgt hier toch de nodige leidraad. Voor het spelen van dit spel heb je nodig: 1) het Prinzenbord (te vinden op pagina 16 en 17), twee dobbelstenen (bij voorkeur blauw van kleur) en zo veel mogelijk minister-pionnen (deze vindt je door de hele krant heen, het is slechts een kwestie van knippen-vouwen-plakken en spelen!). Doel van het spel is zo snel mogelijk in vakje 63 terecht te komen met de door jou gekozen minister-pion. Wie dat lukt is de winnaar en mag zichzelf trakteren op een welverdiend pintje of een andere versnapering. Natuurlijk kan er van te voren worden afgesproken dat de winnaar getrakteerd wordt door de overige spelers, maar dit is een optionele regel en bovendien alleen van toepassing als het spel gespeeld wordt door meerdere personen. De jongste speler mag beginnen. Om te bepalen wie de jongste speler is raden jullie elkaars leeftijd. Als er een dame meespeelt, laat je haar beginnen. Spelen er meerdere dames mee, dan laat je ze het onderling uitvechten en trakteer je jezelf alvast op het eerder genoemde pintje. Ben je zelf een dame, dan mag jij beginnen. Als duidelijk is wie er beginnen mag, wordt er om de beurt met twee (2!) dobbelstenen gegooid. Het aantal ogen bepaalt het aantal zetten. Let op! We bedoelen hier de ogen van de dobbelstenen en niet het totaal aantal ogen van de speler of spelers. Wie in zijn eerste beurt 4 en 5 gooit (samen 9) mag meteen door naar vakje 53, wie direct weet te zeggen welk twee paar ogen ook samen 9 vormen mag door naar vakje 26. Wie deze regel niet eerlijk vindt of niet snel genoeg rekenen kan doet er verstandig aan zich te bekwamen in Mens erger je niet! en het spel voortijdig te staken en/of te knipogen. Wie onfortuinlijk terecht komt op vakje 6 (Avond4daagse) mag doorwandelen naar vakje 12. Zo zijn er nog meer bijzondere vakjes; zoals de vakjes met een afbeelding van een minister of adjudant of ceremoniemeester. Wie op een dergelijk vakje terecht komt mag eenzelfde aantal vakjes vooruit of achteruit als het aantal ogen gegooid met de twee (2!) dobbelstenen. Het vooruit of achteruit is afhankelijk van de neus- (niet wind!) richting van de minister, adjudant of ceremoniemeester. Vakje 19 is het stamcafé, daar is het altijd gezellig en dus moet je een beurt overslaan. Je mag ook gewoon stoppen en daadwerkelijk naar het café gaan, dat is helemaal aan jou en/of de overige spelers (indien van toepassing). Vakje 31 is het Tranenbal, ook hier sla je een beurt over en/of schrijf je je eigen regel op een bestaande melodie. Natuurlijk hoort de regel een echte tranentrekker te zijn. Echter, wie het daadwerkelijk voor elkaar krijgt bij een speler of meerdere spelers de waterlanders te laten biggelen moet alsnog een beurt overslaan (het is en blijft een spelletje). Vakje 42 is de kroegentocht. Tijdens de kroegentocht loop je voor de muziek uit en wordt je teruggefloten naar vakje 37. Voor wie deze regel aanleiding geeft de overige speler of spelers uit te fluiten en/of als je zelf uitgefloten wordt; jij of jullie mogen door naar vakje 49. Vakje 52 is de residentie. Natuurlijk wil je naar binnen, maar de deur zit op slot. Wacht tot een andere speler opendoet. Is er geen speler meer achter je? Sla dan een beurt over. Speel je alleen? Blijf dan wachten. Vakje 58 is een bierglas dat omvalt. Kennelijk is dat jouw schuld en al ging het dan misschien per ongeluk, het is en blijft zonde. Voor straf moet je terug naar vakje 1, je komt niet langs start en ontvangt geen 200 euro. Je mag eventueel wel een kanskaart pakken of een beroep doen op een algemeen fonds. Dan zijn er nog vakjes met een voetbal (39 en 48). Een voetbal betekent scoren! Bijvoorbeeld een bakje pinda’s of een plankje met worst of kaas of een plankje met worst én kaas. Je mag ook alleen, samen en/of in goed overleg besluiten dat dit vakje betekent: je mag nog een keer gooien. Alleen als je speelt met de minister van EA Sports mag dit niet, dan moet je hier een beurt overslaan. In de hoeken van het bord vindt je de Dansmariekes. Zij zijn druk met het spelen van hun eigen spelletje en dat is verder prima. ECKV De Blauwlappen wenst jou/jij/jullie (doorhalen wat niet van toepassing is) veel plezier met het spelen van Prinzenbord. Alaaf!

MAAK HET INBREKERS NIET TE MAKKELIJK!

GRATIS CHECK VEILIGE WONING

* INBRAAK BEVEILIGING REPARATIE NA INBRAAK * SLOTEN VERVANGEN SLEUTELS EN CYLINDERS * DEUREN, RAMEN, KOZIJNEN EN GLAS

DEUR DESIGN &

VARKENSMARKT 6 CULEMBORG WWW.DEURDESIGN.COM INFO@DEURDESIGN.COM

Bel voor een afspraak 0345 - 532911

Kwaliteit, service én deskundigheid Gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen

Varkensmarkt 15, 4101 CK Culemborg, (0345) 52 00 00 Prijssestraat 1, 4101 CM Culemborg, (0345) 51 73 78 Voorstraat 98, 4132 AT Vianen, (0347) 37 35 00 www.merkxbrillen.nl

21


Flightcases en CNC Freeswerk

Voor al uw tuin en park p machine es nieuw en g gebruikt. Ook voor onderhoud en n goed advie es. Erkende e dealer van de bekende merken Stih hl en Viking.

U vind ons op hett Hoogeind d 28 B te Le eerdam. mbdewith.n nl www.lm

info@lmbd dewith.nl

Nijverheidsweg 3 4104 AN Culemborg Tel. 0345 - 519 765 / 06 136 706 52

WWW.AWCASES.NL - INFO@AWCASES.NL

SNELLE LEVERING • GROTE VOORRAAD PICK AND RIDE • ZES DAGEN PER WEEK GEOPEND • • • • • •

SANDWICHDAK- EN WANDPANELEN PROFIELPLATEN ALUMINIUM, RVS EN STAAL

LAVÉ woninginrichting

KUNSTSTOF AFBOUWMATERIALEN ZETWERK

Color your life

EN NOG VEEL MEER!

ENERGIEWEG 18

T 0345 - 51 44 30

WWW.UITTENBOGERT.NL

4104 AH CULEMBORG

F 0345 - 51 69 09

INFO@UITTENBOGERT.NL

Tapijt-vinyl-laminaat-marmoleum-pvc Gordijnen-vitrage-inbetween Rolgordijn-jalouzie-lamel-plisse-duette Zonnescherm-screen-rolluik Insectenhorren voor raam en deur

Tollenstraat 14 4101 BE Culemborg Tel 0345-510041 www.lave-wonen.nl A. van Diemenstraat 18 Culemborg Tel: 0345 530146 www.familyfit.nl

Harrie van Beurden knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Oud Hollandsche Spellen omdat hij de oudste van de Raad is

Het sportcentrum waar het ‘t hele jaar gezellig is.

Accu’s en batterijen voor iedere toepassing Costerweg 4e

4104 AJ Culemborg

www.batteryservice.nl

+31 (0)345 511 468

22


 Theo van Bemmelen

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Wie is het? hij is de beheerder van de website

De nummer 1 in: kunststof en houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien

Residentiële huizen Commerciële gebouwen Vastgoedbeleggingen Financieringsspecialisten

KOOP NU NIEUW DRAAIRAAM EN U KRIJGT VAN ONS Uw

Lokale kapsalon Knippen Kleuren/ Highligts

BOUWEN EN ONDERHOUDEN

Dames Heren Kinderen

Veilig en transparant werken

Feestkapsels

Wij werken op afspraak Bel, App of mail Hairhappinez@gmail.com 06-41298669

Resident Commerciële gebouwen

Vastgoedbeleggingen

Vastgoedbeleggingen

Financieringsspecialisten

Financieringsspecialisten

Erasmusweg 4a 4104 AK Culemborg T: 0345 522 434 E: info@msalari-transport.nl www.msalari-transport.nl

Sierbestrating Metselstenen Betonklinkers Betonproducten Gebakken klinkers Voordeelpartijen Parallelweg West 25 4104 AZ Culemborg

23

Pascalweg 4C Culemborg Tel. 0345-512 678 www.scheurwater-kozijnen.nl

Vestigingen Nijmegen | Utrecht

Commerciële gebouwen

Flexibele maatwerk oplossingen voor uw logistieke projecten

001

Ouderwets vakmanschap

Residentiële huizen

EEN GRATIS INZETHOR! U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of een afspraak met ons maken (ook thuis)

Hoge klanttevredenheid

Hoofdhuid //haarproblemen

VOOR IEDER DRAAIRAAM

0318 701 001

www.SlimBestraten.nl

Flexibele maatwerk oplossingen voor uw logistieke projecten

Erasmusweg 4a 4104 AK Culemborg T: 0345 522 434 E: info@msalari-transport.nl www.msalari-transport.nl

IRENE VORRINKSTRAAT 25 4105 JA CULEMBORG TELEFOON: 0345 769 131


u Je

s n i r p d g

n a I l o N

Beste Carnavalsvrie

nden en vriendinne

n

Graag wil ik me aa n jullie voorstellen , want ik ben trot De Blauwlappen m s dat ik dit jaar de ag zijn, Jeugdprin Jeugdprins van s Nolan de 1e! Ik twee jaar met ve vind het een enor el plezier in de Je me eer, na eerst ugdraad te hebben Jayden. Dank je w gezeten als Adjud el Jayden, ik heb ant van Jeugdprin veel van je geleerd te laten zien. s en verheug me er op om dat dit jaar Samen met mijn Raad, (Rick, Thijs , Joey, Mats en W Yara, Senna, Esm esley) en mijn Dan ee, Tess, Suzanne, smarietjes (Tessa Angelique, Anouk van Papklokkenda , en Inès) willen we m een fijn en geze met alle kinderen llig Carnaval vieren ! Ook dit jaar gaan we naar scholen di e Carnaval vieren, do vieren we het Kin dercarnaval op de en we mee met de zondagmiddag. Ook optocht en is het voor kindere op zaterdagmidda n heel gezellig in g, na de optocht, residentie De Blauw allemaal gezellig m e Lantaarn. Ik ho ee komen feesten op ! dat jullie Wij zullen deze fe estelijkheden opvr olijken met dansjes Jeugdraad! Deze ac van de Dansmarie tiviteiten voor de tjes en de jeugd worden gere waar ik hen erg da geld door de grote nkbaar voor ben. Raad van Elf, Ik verheug me hier Prins Mario II en bij al op de samen zijn Raad van Elf. werking met Trouwens, ik vind het geweldig hoe de naaidames het alle jurkjes van de altijd weer voor el Dansmarietjes op kaar krijgen om tijd klaar te hebb jurkjes, een hele kl en. Dit jaar zelfs us, dank je wel Ber 2 geheel nieuwe ty, Lida, Ingrid, M arie-Louise en Jola Ik vind het ook su nda. per wat Marissa en Britt hebben ge zo mooi geweest! daan, anders war En ook wil ik Mar en de dansjes noo cel nog bedanken hoeft hij zelf niet it dat hij altijd bij de te dansen. dansjes is, ook al Ik beÍindig dit stuk je met iedereen ee n Fijn en Superge zellig Carnaval 20 20 toe te wensen !

M

ar

iss

a

Onze Jeug An

ge

liq

An

ou

ue

k

Jeugdprins Nolan I

0 2 0 2 e i t a m Procla proclameert:

I n a l o N s n i r p Jeugd

en. e Blauwlappen b

prins van D d g u e J e d r a ja e Dat ik trots en blij ben dat ik dit Jongens. n a v d a a R n ij m e Dat ik me sterker voel met smarietjes. n a D n ij m n a v s e Dat ik vol plezier kijk naar de dansje ritt allemaal B n e a s is r a leidsters M e Dat ik het geweldig vind wat de . voor ons doen t gaan krijgen. h c to p o e k u le n . e Dat ik hoop dat we weer ee nen Carnavallen n u k r e k k le l a a m e Dat ik mijn best ga doen dat we alle wlap te zijn! u la B n e e m o jn e Dat ik besluit: Wat is het toch fi nI Jeugdprins Nola lappen ECKV De Blauw

1 2 3 4 5 6 7

Te

Ya r

ssa

a

Es me

e

Su

za

nn

e


met zijn Gevolg

Br

itt

gd op een rij M

In

at s

ès

Se

Th

Ri ck

nn

ijs

a

Te

Jo ey ss

W

es

le

y


Onze liefde voor tijd is Tijdloos

Foto: Donkfoto.nl

Elke vrijdagavond een veiling/taxatie spreekuur. U bent welkom met al uw vragen over uw klok/horloge.

Ook voor een nieuwe batterij in uw horloge bent u bij Jasper aan het juiste adres.

Binnenpoort 3 ~ Culemborg 06-51777650 ~ byjasper.nl

Op ons kunt u bouwen, rekenen en vertrouwen…

body fashion

Rendement realiseren voor de opdrachtgever is de inzet van E & S adviseurs. Of het nu gaat om complete projecten of deeltrajecten, het professionele dienstenpakket verzekert u van ondersteuning op maat. Van technische berekeningen, calculaties en tekeningen tot advisering en projectbegeleiding. In diverse disciplines, waaronder installatietechniek, sanitair technische installaties, werktuigbouwkundige installaties en klimaatbeheersing. Wilt u weten waarom steeds meer architecten, bouwbedrijven, loodgieters, installateurs en organisaties bouwen op E & S adviseurs? Bel (0183) 66 04 54.

Weide 22 | 4206 CJ Gorinchem 0183 - 66 04 54 | info@esadviseurs.nl

www.esadviseurs.nl

Markt 51 4101 BW Culemborg

Tel. 0345 - 512774 - www.elands.nl

HANHART GRAAFTECHNIEKEN V.O.F. S P E C I A L I S T E N I N G R A F D E LV I N G

ALLES VOOR OP EN ROND

BEGRAAF

PLAATSEN Delven en dichten van graven - Het ruimen van graven - Opgravingen Onkruidvrijmaken van paden, zonder bestrijdingsmiddelen of branden

Molenstraat 9 6672 LA Hemmen Tel. 0488 - 45 13 24 / 06 51 55 92 46

Bert van der Horst

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Kaartspellen omdat hij graag klaverjast

Pearle Opticiens Markt 9 4101 BW Culemborg Telefoon: 0345 - 518008 Telefax: 0345 - 532996

26


N. VERRIPS & ZONEN B.V. GROOTHANDEL IN MATERIALEN VOOR DE MEUBELINDUSTRIE

ENERGIEWEG 4104 AH CULEMBORG GROOTHANDEL IN MATERIALEN VOOR DE12MEUBELINDUSTRIE t.(0345)512961 f.(0345)516323 PASCALWEG 11 4104 BE CULEMBORG T. (0345) 512961 F. (0345) 516323

WWW.VERRIPSBV.NL

WWW.VERRIPSBV.NL

Robbin Stender

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Tetris hij bouwt van alles op en af

• Engineering • Lasersnijden • Kanten / zetten • Plaatbewerking • Constructie Staal RVS / Aluminium • Conservering

Boezem 20 • 4206 CB • Gorinchem Telefoon: (+31) 0183 - 610 210 Fax: (+31) 0183 - 610 219 E-mail: info@postmetaalbewerking.nl www.postmetaalbewerking.nl

Miranda van Rooij

27

De specialist op het gebied van Outdoor en sportieve activiteiten. Bij ons ervaart u persoonlijke aandacht en het beste advies voor al uw onvergetelijke avonturen.

Chopinplein 7 Miranda van Rooij 4102 CP Culemborg Chopinplein 7 0345 - 51 43 74 4102 CP Culemborg 0345 - 51 43 74 info@drankenspecialist.net info@drankenspecialist.net www.drankenspecialist.net www.drankenspecialist.net

OUTDOORABLE LIFESTYLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734 - WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL

Miranda van Rooij


 Richard Lippinkhof

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Hamertje Tik

meubels maak je ook met een hamertje

Carlo van Schaik

Minister van Rummikub

knippen – vouwen – plakken – spelen

rekent en puzzelt tot het klopt

Een feestje organiseren wat altijd slaagt? Kom dan vooral eens kijken in onze gezellige feestzaal!

[vervolg van pagina 18] Het valt me meteen op hoe breed de winkel van de familie Baggerman is. Het zijn overduidelijk twee panden die samen één grote witgoedzaak vormen. Aan de linkerkant de ingang met etalages die ruimte geven aan een eerste blik op stofzuigers, waterkokers, wasmachines en glimmende kranen. En rechts een etalage vol met wasdrogers, meer wasmachines, afwasmachines en verwarmingsketels. Het is meteen duidelijk dat het bedrijf van Anton en Ellen meer is dan alleen een winkel, het is ook een installatiebedrijf. Gas - water verwarming - electro staat er in blauwe letters op de lichtbak aan de gevel. Met daarboven groot FA. G.C. BAGGERMAN en richting de nok een schild dat aangeeft dat ze zich hofleverancier mogen noemen. Dat verraad natuurlijk meteen een rijke historie. Een historie waar de familie terecht trots op is. Het is ook het eerste wat Anton me vertelt als we na het nodige handen schudden en voorstellen hebben plaatsgenomen aan de grote tafel midden in de winkel. 'We bestaan al sinds 1898 en al is het bedrijf gestart vanuit een smederij in Est, we zitten hier al meerdere generaties en zijn dus met recht een echt vertrouwd Erichems adres.' Een echte prater is de vrolijk ogende Anton niet, hij schuift twee fotoboeken naar me toe, zodat de rest van de geschiedenis me vertelt kan worden in de talloze foto's over de jaren heen. Terwijl ik door de albums blader, hoor ik Marcel en Ellen vrolijk praten over van alles en nog wat. Over ditjes, datjes, over carnaval natuurlijk. Als iedereen begint met het verorberen van de tompoezen (de echte, van Verhallen, die Marcel speciaal voor deze gelegenheid heeft meegenomen) is het heel even stil en kijk ik eens in alle rust om me heen. Ik zit in een mooie gezellige winkel met gezellige gastvrije mensen. Het heeft iets gemoedelijks en geeft me meteen een vertrouwd gevoel, een thuis gevoel, een gevoel dat je mag verwachten bij een plaatsje als Erichem. Het is de laatste winkel in het dorp zal Ellen me later vertellen en ook zal ik leren dat er geen school meer is, geen café, geen... er is niets meer eigenlijk. Maar van sluiten en weggaan wil de familie niets weten. Het is hun missie het dorp levendig te houden en dat is precies de reden waarom Ellen en haar Raad van Vrouwen carnaval blijven organiseren en vieren in Notendârp. En vooralsnog lukt ze dat met verve. Ieder jaar wordt er hard gewerkt om een uniek carnaval neer te zetten met een unieke sfeer. En met resultaat! Het carnaval in Erichem is een begrip en trekt mensen uit de hele omgeving, getuige de druk bezochte festiviteiten in het dorpshuis. Vooral op het Kindercarnaval is Ellen trots. Want voor een dorp dat kampt met krimp en geen lagere school meer heeft is het met recht een prestatie te noemen als je een feestmiddag weet te organiseren waar bijna 150 kinderen op afkomen. Dan doe je zonder twijfel iets heel erg goeds. Natuurlijk gaat de fles advocaat nog open al was deze als ijsbreker totaal overbodig. 'Wel leuk voor de foto', vindt Marcel. Op de terugweg begin ik te begrijpen waarom hij zo graag komt in een dorp als Erichem. Het is een gemeenschap waar voor elkaar en met elkaar niet alleen vanzelfsprekendheden, maar ook werkwoorden zijn. Samen. Niet toevallig ook het belangrijkste woord tijdens ons eigen carnaval.

Een geweldige lokatie voor uw grote of kleinere feestjes. Loop eens geheel vrijblijvend binnen voor informatie. Bezoek ook onze Facebook pagina!

Varkensmarkt 7 4101CK Culemborg - Tel : 0345504140

28


 Remco van Veldhoven knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Steltlopen

op zijn werk altijd met lange pijpen bezig

join us

@das.danceartstudios

danceartstudios.nl

Kijk, hier doen wij het allemaal voor!

Rolweg 21 4104 AC Culemborg Tel. 0345 - 517400 - info@bradaal.nl

Keuze uit meer dan 30 verschillende woonprogramma’s en bankstellen in diverse sferen. RUIM 6000 M2 WOON EN SLAAPPLEZIER VOOR SFEERVOL WONEN EN SLAPEN ZIT U BIJ ONS AAN HET GOEDE ADRES

Wij zijn zo trots op het resultaat van het klantenonderzoek. Met een 9,1 scoren we ruim hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wij danken onze klanten voor hun waardering. Team Gecu

Hoekbank Santa Fe van 2397,-

Stoel Leeds 6 stuks van 648,-

Stoel Manchester 6 stuks van 792,-

voor 485,-

voor 595,-

voor 1918,-

Woonprogramma Karo

Leverbaar in diversen kleuren

Schuifdeurkast Orion 200x217 van 600,- voor 485,-

VERKOOP

29

Randweg 12

Randweg 12 ■ 4104

GEC 47 Leaflet Klant tevredenheid.indd 1

TANKEN

WASSEN

Dressoir 4-deurs van 1098,Bergkast 2-deurs van 1010,Boekenkast 2-deurs van 944,Tafel Crocco ovaal afm. 220 x 120 van 1098,-

ONDERHOUD

■ 4104 AC Culemborg■ ■ TT 0345-513650 0345-513650 ■ info@gecu.nl ■ www.gecu.nl AC Culemborg ■ info@gecu.nl ■ www.gecu.nl

28-10-16 16:29

voor 988,voor 909,voor 849,voor 988,-

Hoekbank Torro van 1417,-

voor 1133,-

Boxspring Lion 180x200 Electrisch 2075,- voor 1650,Vlak 1175,voor 960,-


internet www.edwinvink.nl e-mail info@edwinvink.nl telefoon 06-10 88 50 74

Boerderijwinkel De Witte Schuur

Openingstijden: Maandag t/m Zaterdag 09:00 - 17:30

MEUBELSTOFFEERDERIJ

HEWI

RUIM 40 JAAR ERVARING IN VAKKUNDIG STOFFEREN VAN . . .

ANTIEK-KLASSIEK en MODERN LANGE HAVENDIJK 7 - CULEMBORG TEL. 0345-513343 - Mobiel 06 42455511

Prijsseweg 16 - 4105 LE - Culemborg www.de-witteschuur.nl

WWW.HEWI-MEUBELSTOFFEERDERIJ.NL

Repareren en vernieuwen van alle soorten banden Uitlijnen Balanceren Lichtmetalen wielen Remservice Uitlaten Totaal onderhoud en reparaties van personen en bestelwagens

Edward van Eijk

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van Mario Kart

zorgt dat je auto rijdt, net als in het spel

APK Airco service 24 uur service

30


 Richard van der Horst

knippen – vouwen – plakken – spelen

Minister van 30 Seconds

snel in de sport, zoals in het spel nodig is HET BESTE ALTERNATIEF VOOR MARKPLAATS.NL EN SNEL RESULTAAT. Matthijs Molders

Verboom | Zandstraat 62 | 0345-520590 Facebook.com/expertverboom

Ter Weijdelaan 13 4102 CA Culemborg 06 111 488 44 info@boom-tuinzorg.nl

Is een open en overdekte markt voor verkoop van uw 2de hands spullen. Natuurlijk ook voor de koopjeszoekers, speurneuzen en snuffelaars in curiosa. Dinsdag t/m vrijdag open van 9:30 - 17:30 uur. Zaterdag geopend van 9:30 - 17:00 uur. Zandstraat 43, 4101 ED Culemborg.

T: 06 - 1411 0567 - WWW.MARKTHALLEN.EU/CULEMBORG

Petra’s Nails & Feet Voor Pedicure, Manicure, Nagelversteviging en Nail Art

Weidsteeg 38 4101 GB Culemborg Tel. 0345 - 52 46 48

Petra Cappon

elcapone123@hotmail.com www.petrasnailsfeet.jimdo.com

Jasper Bosschaart

Minister van EA Sports

knippen – vouwen – plakken – spelen

beter in voetbal kijken dan zelf doen

MOGEN WIJ U VERRRASSEN MET EEN HEERLIJKE lunch, diner of een gezellige borrel? woensdag t/m zondag vanaf 12 uur geopend Everwijnstraat 27 | 4105 CE Culemborg T. 0345 – 51 36 27 www.tapperijdepoortwachter.nl

Reclame

31

VARIO ontwikkeling bv Onderdeel van Van Arnhem bouwgroep

chr. van arnhem en zonen bv bouw en aanneming

ADVIES - ZAKELIJK DRUKWERK GRAFISCHE VORMGEVING WEBDESIGN + SEO GEVEL- en SPANDOEKEN RECLAMEBORDEN

Ook deze krant werd door RTG verzorgd!

Beerzepad 1 Culemborg Tel. 0345 - 530303

Kijk voor alle informatie op www.rtg.nl


Autobedrijf Helmond

A. van Diemenstraat 6 - Culemborg - Telefoon 0345 51 49 99

Sponsor van De Blauwlappen www.autohelmond.nl

Profile for Ton Gommans

De Blauwe Koerier 2020  

De leukste en gezelligste krant van Culemborg: De Blauwe Koerier

De Blauwe Koerier 2020  

De leukste en gezelligste krant van Culemborg: De Blauwe Koerier

Advertisement