{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Opg

er

ich

67

50e Editie00 Oplage 145ren exempla

t 29 okt 19

m a d e n i e g k r k e o n l e k p n Pauist va br


FEESTJE? LAAT DAT MAAR AAN ONS OVER!

PARTYVERHUUR

|

CATERING

|

EVENEMENTEN

|

LICHT & GELUID

DS-events is uw totaalleverancier voor al uw feesten, partijen en evenementen. Voor een presentatie van onze producten kunt u altijd onze ruime showroom bezoeken voor een “live” indruk en advies. Voor een compleet overzicht van ons assortiment, verwijzen wij u graag naar onze online verhuurshop. Hier kunt u tevens makkelijk en snel uw bestelling plaatsen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor een vrijblijvend (kennismakings) gesprek.

COSTERWEG 8 4104 AJ CULEMBORG T E L 0 85 - 3 0 3 7 1 79 INFO@DS-EVENTS.NL BEZOEK ONZE ONLINE VERHUURSHOP WWW.DS-EVENTS.NL

2


Beste Papklokkendammers Het carnaval komt er weer aan en het is voor mij een eer om Prins te zijn. Voor mij is het niet helemaal nieuw, 5 jaar geleden heb ik er al eens aan mogen ruiken, toen Prins Richard I ziek was geworden. Ik mocht zijn taak waarnemen wat best wel vreemd was in het begin, maar heel leuk was om te doen.

ook jullie bedankt. Toch heb ik dit jaar een voltallige Raad van Elf tot mijn beschikking. Ik heet onze nieuwe raadsleden, Richard Lippinkhof, Edward van Eijk, Robbin Stender en Richard van der Horst, van harte welkom.

Toen ik op 11/11 als Prins gekozen werd door de Raad was ik trots en ik ga er vol voor dit carnaval.

En wat heb ik een geluk dat ik een Jeugdprins naast mij heb staan met een aantal jaren ervaring. Dus als ik het even niet weet, dan vraag ik raad aan onze Jeugdprins Jayden V, altijd handig zo’n ervaren collega.

Natuurlijk wil ik mijn voorganger Prins Eduard bedanken voor zijn inzet. Ook dit jaar hebben we wat veranderingen binnen de Raad, Richard Bakker, Tim Schuurman en Theo van Dam zijn afgetreden,

Onze stad Culemborg is mooi, al staan we daar niet altijd zo bij stil, maar ik ben nog steeds blij dat ik hier woon en vaak in deze stad mag werken. De opvallende bezienswaardigheden laten wij

ook zien op onze carnavalswagen, welke steeds meer een Kuilenburgse wagen wordt. Ik kan niet wachten tot de doop van de wagen op zaterdag 23 februari op de Markt en natuurlijk de Carnavalsoptocht die we houden op zaterdag 2 maart, welke zal starten vanaf het Mariahof. Dit is in goed overleg gegaan met de gemeente Culemborg. Het nieuwe vertrekpunt biedt meer ruimte aan alle deelnemers. Ik hoop dan ook dat de optocht nog groter en nog mooier zal zijn dan vorige jaren. Ik wens alle Papklokkendammers een fijn en gezellig carnaval toe. Z.D.H. Prins Mario I

9 1 0 2 e i t a m Procla

: t r e e m la c o r P I, Z.D.H. Prins Mario e

1

e

2e 3e 4e 5e 6e 7

Prins van Dat ik trots ben om mogen zijn. Dat

de Blauwlappen te n.

l mogen hebbe va a rn ca d n se ui br we een

n. ienden die ons helpe

lle vr Dat ik blij ben met a

mijn 4 Dat ik trots ben op

dansmariekes.

s Jayden V.

gen aan Jeugdprin Dat ik raad kan vra ze Jeugdgarde.

on Dat ik blij ben met

dersteund door on dt or w s n ri P ls a Dat mijn taak Raad van Elf. en er st ee m ie on em Adjudant, Cer ront. e Dat we worden ondersteund door het thuisf e Dat we een energieke verenging zijn. e t mijn raadsleden bruisen van energie. Da e t ik besluit: wat is het toch fijn Da zijn! om een Blauwlap te

8 9 10 11 3

I Z.D.H. Pr in s M a ri o en ECKV De Blau w la pp

EERSTE C ULEMBO RG KARNAVA LSVEREN SE IG “DE BLA ING UW

LAPPEN”

Secretaria

at:

Burgemee ster Scho rerlaan 23 4105 DM Culemborg Tel: 034 5 521014 06 543277 58 www.deb lauwlappe n.nl e-mail: info @deblauw lappen.nl Datum op richting: 2 9 oktober 1967 De statute n van de v ereniging bij de Kam zijn gedep er van Ko oneerd o phandel te nummer 4 Tiel onder 0156701. Bankreken ing: NL88ABN A055.93.2 2.607 ABN/AMR O Culemb org Residentie : DE BLAU WE LANT AARN Grote Kerk straat 13 4101 CB Culemborg Tel: 034 5 512819 De Carna valskrant “De Blauw officiële u e Koerier” itgave van is een ECKV De Oplage: c Blauwlapp a. 14.500 en. exemplare Huis-aan-h n. uis verspre id in Cule (Papklokk mborg endam tijd ens Carna val). Redactie: Marinus H oogmoed K oos Romij Vormgevin n g: Ed te Boe khorst Ton Gomm ans (RTG Reclame)


HANHART GRAAFTECHNIEKEN V.O.F. S P E C I A L I S T E N I N G R A F D E LV I N G

LAVÉ woninginrichting Color your life

Bibi’s café

Tapijt-vinyl-laminaat-marmoleum-pvc

ALLES VOOR OP EN ROND

Gordijnen-vitrage-inbetween Rolgordijn-jalouzie-lamel-plisse-duette

BEGRAAF

PLAATSEN

Zonnescherm-screen-rolluik Insectenhorren voor raam en deur

Delven en dichten van graven - Het ruimen van graven - Opgravingen Onkruidvrijmaken van paden, zonder bestrijdingsmiddelen of branden

Tollenstraat 14 4101 BE Culemborg Tel 0345-510041 www.lave-wonen.nl

Molenstraat 9 6672 LA Hemmen Tel. 0488 - 45 13 24 / 06 51 55 92 46

VOOR AL UW BESTRATINGS- EN TUINWERKZAAMHEDEN Heeft u nog plannen met de tuin?

Achterweg 27 4156 AB Rumpt

Frank van Gameren heeft de kennis en de groene vingers!

Tel. 0345-68 24 70 Fax. 0345-68 26 74 Mobiel 06-230 39 65 83

U kunt ons ook bereiken voor alle boomverzorging

info@frankvangameren.nl www.frankvangameren.nl

Openingstijden: dinsdag 14:00 - 00:00 woensdag 14:00 - 00:00 donderdag 14:00 - 01:00 vrijdag 14:00 - 02:00 zaterdag 14:00 - 02:00 zondag 12:00 - 20:00 Zaterdag tijdens de optocht zijn wij vanaf 12:00 uur geopend!

Chopinplein 15 Tel. 06 31376514

Voor al uw tuin en park p machine es nieuw en g gebruikt. Ook voor onderhoud en n goed advie es. Erkende e dealer van de bekende merken Stih hl en Viking.

U vind ons op hett Hoogeind d 28 B te Le eerdam. mbdewith.n nl www.lm

info@lmbd dewith.nl

Altijd welkom voor 

Service & Garan�e

nieuwe en gebruikte fietsen

onderhoud van vrijwel alle merken fietsen

een lekker kopje koffie!

Alle kennis en ervaring in Elektrisch Fietsen

Jan van Riebeeckstraat 54a Culemborg Tel. 0345 - 531572 | www.grauwelmantweewielers.nl

4


Samen lol en plezier! Carnaval in Papklokkendam! Na een lange periode van voorbereiding is het weer zover: een paar dagen van lol en plezier. Even de boel de boel laten. Verschillen doen er niet toe: of je nu oud of jong bent, Culemborger of Kuilenburger, directeur of verpleegkundige. Samen hossen, zingen, verkleden, achter de carnavalswagen aan in de optocht. Want Carnaval vier je samen! Op zaterdag 2 maart overhandig ik op het bordes van het stadhuis om 14.14 uur met een gerust hart de stadssleutel voor het eerst aan onze nieuwe Prins, Mario I. Ik vertrouw erop dat hij samen met Jeugdprins Jayden V goed voor de stad zorgt. En natuurlijk dat ik daarna de sleutel weer veilig terug krijg. Vanaf deze plaats wil ik ook graag Prins Eduard bedanken voor de afgelopen twee jaar! Zo’n feest komt er natuurlijk niet zomaar. Het bestuur en leden van Carnavalsvereniging De Blauwlappen steken al vele jaren de handen uit de mouwen om Carnaval in onze stad mogelijk te maken. Ik wil hen allen erg bedanken voor deze grote inzet! Ik wens iedereen heel veel plezier toe tijdens Carnaval in Papklokkendam! Gerdo van Grootheest Burgemeester van Culemborg

AUTOAUTO BOON BOON

A

T. (0345)T.–(0345) 513 355 CULEMBORG – 513 355 CULEMBORG Onderhoud,

repa Compleet, go

Compleet, goed en verrassend betaalbaar Deze Onderhoud aanbiedingen / gelden t/m Reparatie / 31 maart 2011 APK en zijn geldig voor álle merken! Cornee de

Cornee de Ruiter

Ik ben Cornee de Ruiter, uw service adviseur. U kunt bij mij terecht voor het maken van een afspraak voor Onderhoud/ Reparatie/APK. Ook kunt u bij mij Ik het ben maken Cornee van de Ruiter, uw terecht voor onderhoud/reparatie-advies en een prijsopgave. Al onze medewerkers zijnservice gediplomeerd adviseur. U kunt bij vakbekwaam en beschikken over alle technische kennis. mij terecht voor het maken van Auto Boon: kwaliteit tegen een verrassend betaalbare een afspraakprijs. voorBel… Onderhoud/

Ruiter

T. 0345-513355 Verkoop

Kleine beurt Actie!

Kleine beurt

Wij zijn Antonet en Carolien Boon, uw verkoopadviseurs. U kunt bij ons terecht met uw persoonlijke wensen aangaande mobiliteit. Wij zijn niet automerk gebonden en bieden u daarom diverse automerken aan. U kunt ons ook een zoekopdracht geven. Daarnaast adviseren/regelen wij ook uw financiering, autoverzekering, reparatieverzekering, financial/operational leasing. Wees welkom.

Verkoop

Cornee de Ruiter

€ 119,-

Deze aanbiedingen gelden t/m vanaf 31 maart 2011 en zijn geldig voor álle merken! Algehele controle, motorolie, motoroliefilter

Reparatie/APK. Ook kunt u bij mij terecht voor onderhoud/reparatie-advies en het maken van een prijsopgave. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd vakbekwaam en beschikken over alle technische kennis. Auto Boon: kwaliteit tegen een verrassend betaalbare prijs. Bel…

Antonet en Carolien Boon T. 0345-513355

Onderhoud / Reparatie / APK

vanaf

Ik ben Cornee de Ruiter, uw service adviseur. U kunt bij mij terecht voor het maken v een afspraak voor Onderho Reparatie/APK. Ook kunt u terecht voor onderhoud/rep een prijsopgave. Al onze me vakbekwaam en beschikken Auto Boon: kwaliteit tegen e

€ 119,-

T. 0345-51335

Grote beurt vanaf

Algehele controle, motorolie, motoroliefilter

Verkoop

Antonet en C

Wij zijn Antonet en Carolien U kunt bij ons terecht met u aangaande mobiliteit. Wij zi en bieden u daarom diverse U kunt ons ook een zoekop Daarnaast adviseren/regele autoverzekering, reparatieve leasing. Wees welkom.

Grote beurt € 198,-

e rk e n - a ll e

me

APK

s

l ea

ppijen - al le

€ 29,-

chappijen - alle ats l ea s

Lease OnderhoudService Center

scha aa t

me r

merken - al le

alle

n-

m alle

motoroliefilter, motormanagement uitlezen, remmen reinigen

a em

chappijen - alle ats le

em e

a

Service Center

chappijen - alle ats le

n-

l ea

€ 198,-

BedrijfsWIJ DOEN ALLES VOOR UW AUTO! wagen merken - all

scha aa t

vanaf

a em

APK

alle

Lease OnderhoudService Center

chappijen - alle ats le

ppijen - al le

chappijen - alle ats l ea s

nke

a em

Wij zijn Antonet en Carolien Boon, uwincl. verkoopadviseurs. luchtfilter, brandstoffilter, motorolie, U kunt bij ons terecht met uw persoonlijke wensen lter, motormanagement uitlezen, motoroliefi aangaande mobiliteit. Wij zijn niet automerk gebonden remmen reinigen en bieden u daarom diverse automerken aan. U kunt ons ook een zoekopdracht geven. Daarnaast adviseren/regelen wij ook uw financiering, reparatieverzekering, financial/operational e rke n - a le mautoverzekering, l ll Algehele controle, GRATIS APK en o.a. a me leasing. Weese welkom. ne r incl. luchtfilter, brandstoffilter, motorolie, k

a em

5

s

Antonet en Carolien Boon Algehele controle, GRATIS APK en o.a.

e r k en - a ll e

Actie!

lle m

Onderhoud / Reparatie / APK

-a

0345 - 513355 BLOKDRUKWEG 1 Onderhoud,T.reparatie enWWW.AUTOBOON.NL APK voor álle merken Onderhoud, reparatie en APK voor álle merken Compleet, goed en verrassend betaalbaar


Op ons kunt u bouwen, rekenen en vertrouwen…

Harry van Everdingen

Parketvloeren

Rendement realiseren voor de opdrachtgever is de inzet van E & S adviseurs. Of het nu gaat om complete projecten of deeltrajecten, het professionele dienstenpakket verzekert u van ondersteuning op maat. Van technische berekeningen, calculaties en tekeningen tot advisering en projectbegeleiding. In diverse disciplines, waaronder installatietechniek, sanitair technische installaties, werktuigbouwkundige installaties en klimaatbeheersing.

Zandstraat 25 4101 EC Culemborg

Telefoon: 0345 - 51 64 21 Mobiel: 06 - 53 31 06 54

Wilt u weten waarom steeds meer architecten, bouwbedrijven, loodgieters, installateurs en organisaties bouwen op E & S adviseurs? Bel (0183) 66 04 54.

Postbus 150 | 4200 AD Gorinchem 0183 - 66 04 54 | info@esadviseurs.nl

www.esadviseurs.nl

BOUWMATERIALEN WAAR & WANNEER JE MAAR WILT De bouw verandert snel en als bouwer verander jij mee. BMN Bouwmaterialen ondersteunt

BOUWMATERIALEN je daar volledig bij. Met de beste service, juiste voorraad, flexibele logistiek en vakkundig JE advies. WAAR & WANNEER MAAR WILT

Beste service Juiste voorraad

Ook consumenten die gaan (ver)bouwen zijn bij BMN aan

Flexibele logistiek

wilt

Vakkundig advies

BOUWMATERIALEN juiste adres. Snelle levering waar en wanneer je maar Dehetbouw verandert snel en als bouwer WAAR & WANNEER JE MAAR WILT doen we.

verander jij mee.DeBMN ondersteunt bouwBouwmaterialen verandert snel en als bouwer verander jijCulemborg mee. BMN ondersteunt je BMN daarI Culemborg volledigI Rolweg bij. Met de AV beste service, juiste 41 I 4104 I TBouwmaterialen 0345 545 555voorraad,

BOUWMATERIALEN je daar volledig bij. Met de beste service, juiste voorraad, flexibele logistiek en vakkundig advies. flexibele en vakkundig WAAR & WANNEER JElogistiek MAAR WILT advies. consumenten die gaan (ver)bouwen zijn bij BMN aan Ook consumenten dieOok gaan (ver)bouwen zijn bij BMN aan

het juiste adres. Snelle levering waar en wanneer je maar

Dejuiste bouw verandert snel en als bouwer Snellewilt levering het adres. doen we. waar en wanneer je maar verander jij mee. BMN Bouwmaterialen ondersteunt

wilt

doen we.

Culemborg I Rolweg 41 I 4104 AV Culemborg I T 0345 545 555 je daar volledig bij. MetBMN de I beste service, juiste voorraad,

Beste service

Beste service

Juiste voorraad

Juiste voorraad

Flexibele logistiek Flexibele

logistiek

Beste service Vakkundig advies

Vakkundig advies

Juiste voorraad

flexibele logistiek en vakkundig advies.

BMN I Rolweg 41(ver)bouwen I 4104 AV Culemborg I T aan 0345 545 555 OokI Culemborg consumenten die gaan zijn bij BMN

Flexibele logistiek

het juiste adres. Snelle levering waar en wanneer je maar wilt

doen we.

Vakkundig advies

BMN I Culemborg I Rolweg 41 I 4104 AV Culemborg I T 0345 545 555

Jayden: Hé pap, ik heb een heel leuk raadsel… De elektriciteit is uitgevallen en je staat voor vijf deuren, een gele, groene, rode, blauwe en een paarse, welke neem je? Henri: Uhm… de paarse. Jayden: Oké… nu sta je voor 4 deuren, een rode, groene, blauwe en een gele, welke neem je? Henri: De rode. Jayden: Goed, nu kom je bij twee openstaande deuren, bij de blauwe wordt je zonder veel pijn neergeschoten en bij de gele ga je dood door zware elektrische schokken, welke neem je? Henri: Ik kies de blauwe, dan doet het minder pijn. Jayden: Nou… ik had de gele deur genomen, want de elektriciteit was uitgevallen!

6


Beste Papklokkendammers Voor u ligt de nieuwe carnavalskrant die we weer met veel plezier invulling hebben gegeven. Dit exemplaar heeft wel een bijzonder tintje, want deze uitgave van De Blauwe Koerier is de “vijftigste”. Hier zijn we als vereniging trots op, want wie doet ons dat na?! Met name zijn we trots op de liefhebbers die deze krant al die jaren vorm hebben gegeven en natuurlijk op onze adverteerders. Deze bedrijven ondersteunen ons om carnaval in Culemborg op de kaart te blijven zetten en velen staan in zowel deze krant als ook in de eerste editie uitgebracht in 1970. Deze loyaliteit zien we ook terug bij onze vrienden (leden) van de vereniging, waarvan velen al heel lang lid zijn en waarschijnlijk hebben ze zelfs het eerste exemplaar van deze krant nog thuis liggen. Namens het bestuur wens ik u heel veel leesplezier met deze vijftigste editie, Joost van Schaik (Interim) Voorzitter

Inboedel Opstal

Parkerbaan 2 3439 MC Nieuwegein T: 030 - 609 43 94 E: info@nomot.nl W: www.nomot.nl

Ook bij een klein budget leggen wij de rode loper uit. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

www.visscher.nl

7

Dé interieurschadespecialist van Nederland sinds 1945


Voor opslagboxen groot of klein moet u bij

Wat heeft meer energie een onderbroek of een AUTOSCHADE? pamper? een onderbroek want een pamper is luier

Ruimte Centrum Culemborg

Rolweg 7 Culemborg

zijn Tel. 0345 - 512847

TE HUUR: Opslagboxen van 5 tot 50 M2

AUTOSCHADE? AUTOSCHADE? Rolweg 7 Culemborg Rolweg 7 Culemborg

AUTOSCHADE? N. VERRIPS & ZONEN B.V.

Rolweg 7 Culemborg

GROOTHANDEL IN MATERIALEN VOOR DE MEUBELINDUSTRIE

ENERGIEWEG 4104 AH CULEMBORG GROOTHANDEL IN MATERIALEN VOOR DE12MEUBELINDUSTRIE t.(0345)512961 f.(0345)516323 ENERGIEWEG 12 4104 AH CULEMBORG T. (0345) 512961 F. (0345) 516323

Kwaliteit, service én deskundigheid Gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen

WWW.VERRIPSBV.NL WWW.VERRIPSBV.NL

Varkensmarkt 15, 4101 CK Culemborg, (0345) 52 00 00 Prijssestraat 1, 4101 CM Culemborg, (0345) 51 73 78 Voorstraat 98, 4132 AT Vianen, (0347) 37 35 00 www.merkxbrillen.nl

ALL YOU CAN EAT Darten, biljarten & live muziek! HAVENDIJK 22 – 4101 AB CULEMBORG – TEL. 0345-505 975

MARTENS SCHILDERWERK WANDAFWERKING EN KLUSBEDRIJF www.jojoshairstyling.nl

FRIET AAN HUIS v.a. € 5,p.p 2 uur onbeperkt snacks

Bereklauw 2 | 4102 KZ Culemborg t (0345) 51 28 72 e info@jojoshairstyling.nl

MARTENS SCHILDERWERK WANDAFWERKING EN KLUSBEDRIJF

Gert Martens Peppelbos 58

4191MG GELDERMALSEN Telefoon nr. 0345-573627 Mobiel 06-50.82.47.82 8

Gert Martens Peppelbos 58


Beste Carnavalsvrienden

3x Alaaf reparatie onderhoud verkoop               

       F1-Computers Culemborg www.f1-computers.nl

ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź ď Ź

Zandstraat 34 4101 EH Culemborg Tel. 0345 - 785522

9

Anthonie van Diemenstraat 28a - 4104 AE Culemborg Tel. 0345 - 505649 www.laminaatengo.nl / www.vloerenenzoculemborg.nl

ONDERHOUD

REPARATIE

VERKOOP

info@f1-computers.nl


TRANSPORT, CONTAINERS EN AFVALVERWERKING Diefdijk 30 - 4145 MJ Schoonrewoerd Telefoon: 0345 - 641266 Fax: 0345 - 642440

OPWÈRREMERS

vrijdag 1 maart

VUR UT CARRENEVAL

Kroegentocht Papklokkendam

I.S.M. CAFÈ DE MART

zaterdag 16 februari 20:30 uur

TRANENBAL

op vrijdagmiddag houden we samen met café De Mart, café De Havenmeester en tapperij De Poortwachter een gezellige kroegentocht onder leiding van zijne dorstlustige hoogheid Prins Mario I en zijn Raad van Elf

met muziek van Trio Gullie en Duo Kwats zaterdag 23 februari 14:00 uur

DOOP van de WAGEN

met muziek van dweilorkest ‘t Kapelleke

tijdens dit Kuilenburgs kefé loope kost een biertje slechts 2 euro en mag je natuurlijk je eigen Blauwlappen bierpul meenemen, kledingadvies: carnavalesk

zaterdag 23 februari 20:30 uur

KLEINTJE CARNAVAL

met een optreden van Dave van Well donderdag 28 februari 20:00 uur

LADIESNIGHT

café De Mart verandert deze avond in Beautique Borrel & Bruis, alle dames van Papklokkendam zijn van harte welkom voor een warme opfrisbeurt onder de intieme leiding van Antonio de Frutti en zijn lief Alfonso, deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het team van Bij Marielle (Marielle, Marion en Manon) en Jo-Es Nails (Marian Ramaaker), fashion photographer Eduardo zal zorgen voor blijvende herinneringen aan deze nu al legendarische avond

14:30 verzamelen café De Mart 15:00 aanvang kroegentocht 15:15 aankomst tapperij De Poortwachter 16:15 aankomst café De Havenmeester 17:15 aankomst café De Mart

met muziek van hofkapel

‘t Kapelleke

mannen pas welkom als de Papklok geslagen heeft (om 21:55 uur)

MEER INFORMATIE VIA WWW.DEBLAUWLAPPEN.NL

Pearle Opticiens Markt 9 4101 BW Culemborg Telefoon: 0345 - 518008 Telefax: 0345 - 532996

www.kroezen.nl

Aan alle Blauwlappen Alaaf!!

STOFFENHUIS MODE PER METER - Dames-stoffen - Fournituren - Patronen-tijdschriften

- Kinder-stoffen - Breigaren

EVERWIJNSTRAAT 12 4101 CG CULEMBORG Tel: 0345 - 530223

10


11


Optocht

Verzamelen om 12.12 uur op het Mariahof. Vertrek om 12.49 uur. Route: Mariahof, Boerenstraat, Zandstraat, Weidsteeg, Oostersingel, Van Pallandtdreef, Anthonie van Lalainglaan, Beatrixstraat, Oranje NassauLaan, Parklaan, Mozartlaan, Chopinplein, Beethovenlaan, Rijksstraatweg, Zandstraat, Prijssestraat, Het Jach, Het Hof, Everwijnstraat, Markt. Om 14.14 uur zal burgemeester Gerdo van Grootheest de stadssleutels overhandigen aan Prins Mario I en Jeugdprins Jayden V. Op de Markt speelt hofkapel

Nadat de sleutels in ontvangst zijn genomen (en de stad officieel drie dagen van ons is!) gaan we onder begeleiding van dweilorkest ’t Kapelleke naar onze residentie De Blauwe Lantaarn (Grote Kerkstraat 13) voor de altijd gezellige

Inloopmiddag

‘t Kapelleke

Frühshoppen Kindercarnaval aanvang: 11.11 uur

aanvang: 14.00 uur

Bourgondische brunch onder het genot van de wonderlijke klanken van het altijd bruisende Koninklijk Stedelijk Muziekcorps

Aansluitend aan het Früshoppen is er een groot carnavalsfeest voor alle kinderen van Papklokkendam. Het gaat Jeugdprins Jayden V deze middag voor de wind en samen met zijn Jeugdgarde zorgt hij dat iedereen zijn of haar energie ruimschoots kwijt kan! Het wordt dansen, hossen en springen op de beats van

Concordia

Ook zal er energiek optreden zijn van tonprater

Frans Bevers

Iedereen is welkom, de entree is gratis, carnavalskleding verplicht! Het frühshoppen wordt mede mogelijk gemaakt door

partycentrum De Lantaarn

DJ Peter Hak

ballonnenclown Dylan Kappinga

Ook vertoont zijn kunsten en maakt weer de meest wonderlijke ballon figuren. Iedereen is welkom, de entree is gratis, carnavalskleding verplicht! Snoepkaarten verkrijgbaar aan de kassa voor 2½ euro per stuk.

12


aanvang alle avonden: 20.30 uur – zaal open: 20.00 uur

voor iedereen met een geldige toegangskaart in de voorverkoop verkrijgbaar op zaterdag 23 februari tijdens de Doop van de Wagen kaarten kosten 15 euro entree vanaf 18 jaar, vanaf 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene

carnavalskleding verplicht

wees op tijd want als de Papklok slaat (21.55 uur) sluiten de deuren

13


kindercarnaval bij C.V.V. Vriendenschaar aanvang 15.00 uur met om 16.30 uur een bezoek van Prins Mario I en

Jeugdprins Jayden V met hun complete hofhouding 14


HET BESTE ALTERNATIEF VOOR MARKPLAATS.NL EN SNEL RESULTAAT. Is een open en overdekte markt voor verkoop van uw 2de hands spullen. Natuurlijk ook voor de koopjeszoekers, speurneuzen en snuffelaars in curiosa. Dinsdag t/m vrijdag open van 9:30 - 17:30 uur. Zaterdag geopend van 9:30 - 17:00 uur. Zandstraat 43, 4101 ED Culemborg.

T: 06 - 1411 0567 - WWW.MARKTHALLEN.EU/CULEMBORG

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

2 uur onbeperkt snacken

2 uur onbeperkt snacken

www.feestjebouwen.com

www.feestjebouwen.com

Ook voor andere catering

Ook voor andere catering

06-16.61.0345

06-16.61.0345

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

2 uur onbeperkt snacken

2 uur onbeperkt snacken

Schoonheid in Gedenktekens www.feestjebouwen.com

www.feestjebouwen.com

Ook voor andere catering

Ook voor andere catering

06-16.61.0345

06-16.61.0345

Wenst u veel Carnavalsplezier All you can eat v.a. € 5,00 p/p

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

showroom: Staalweg 15b Culemborg 2 uur onbeperkt snacken www.denhollandsche.nl

2 uur onbeperkt snacken

www.feestjebouwen.com

www.feestjebouwen.com

Ook voor andere catering

Ook voor andere catering

06-16.61.0345

chr. eat vanv.a. arnhem enp/p zonen bv All you can € 5,00 bouw en aanneming Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf 2 uur onbeperkt snacken

10% KORTING

All you can eat v.a. € 5,00 p/p Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf 2 uur onbeperkt snacken

www.feestjebouwen.com

www.feestjebouwen.com

Ook voor andere catering

Ook voor andere catering

06-16.61.0345

06-16.61.0345

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

All you can eat v.a. € 5,00 p/p

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

Wij komen met een snackwagen aan huis / vereniging / bedrijf

2 uur onbeperkt snacken

2 uur onbeperkt snacken

www.feestjebouwen.com

www.feestjebouwen.com

Ook voor andere catering

Ook voor andere catering

06-16.61.0345

Bij inlevering van deze advertentie ontvangt u

10% korting op uw aankoop (geldt niet voor acties en aanbiedingen)

Houtweg 4a 4104 AB Culemborg Tel: 0345 - 510 734

Reclame

Email: info@keelaoutdoorable.nl www.keelaoutdoorable.nl ADVIES - ZAKELIJK DRUKWERK GRAFISCHE VORMGEVING WEBDESIGN + SEO GEVEL- en SPANDOEKEN RECLAMEBORDEN

Ook deze krant werd door RTG verzorgd!

15

06-16.61.0345

Beerzepad 1 Culemborg Tel. 0345 - 530303

Kijk voor alle informatie op www.rtg.nl

06-16.61.0345

Het is 2006 als er in de algemene ledenvergadering van carnavalsverenging De Blauwlappen gesproken wordt over het sterk teruglopend vermogen. Dat vermogen was voornamelijk opgebouwd door het houden van wekelijkse bingoavonden in de vorige eeuw, maar dit werd op enig moment door de wetgever niet meer toegestaan. In deze ledenvergadering werd er geopperd om oud papier op te gaan halen, dit werd ook door andere verenigingen gedaan in Culemborg en bracht met enige inzet van vrijwilligers best wat geld op. Dit voorstel werd door de ledenvergadering omarmd en de aanvraag naar de AVRI, om oud papier te mogen ophalen, ging de deur uit. De AVRI reageerde positief op onze aanvraag en we mochten vanaf 2007 in de Bloemenbuurt, een gedeelte van Voorkoop en Terweijde alsmede de eco-wijk papier op gaan halen op de donderdagavond met 2 vrachtwagens van de AVRI met chauffeur en achter iedere wagen 2 vrijwilligers. Omdat het behoorlijk wat aansluitingen zijn werd er per vrachtwagen een koffiestop ingepland. Bij zowel Jaap en Betty Rademakers als bij Mien Herfkens was dit altijd goed verzorgd en erg gezellig. Deze koffiestops zijn sinds 2018 afgeschaft daar de AVRI moest gaan voldoen aan het rijtijdenbesluit en de tijd daar niet meer toereikend voor is. De chauffeurs moeten namelijk om 21.00 uur weer op de zaak in Geldermalsen zijn. Het gevolg hiervan is dat we nu op de donderdagmiddag een route lopen, en 2 routes vanaf 18:30 tot 20:30 uur. We hebben nu nog een contract voor het ophalen tot en met 2019, daarna wordt door het Algemeen Bestuur (de wethouders van de aangesloten gemeentes) besloten of dit verlengd wordt. Deze inkomsten van het oud papier ophalen zijn van levensbelang voor de vereniging en ik roep dan ook het Algemeen Bestuur van de AVRI op, waarvan de gemeente Culemborg nu voorzitter is, deze manier van oud papier ophalen te continueren. Want hier is het bestaan van heel veel verenigingen van afhankelijk en het papier ophalen werd (voordat de AVRI eigenaar werd van het oud papier) altijd al door verenigingen en scholen opgehaald. Ons vrijwilligersteam voor het ophalen van het papier bestaat momenteel uit 22 enthousiaste mensen. Mocht u interesse hebben in het ophalen van oud papier, dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van De Blauwlappen (info@deblauwlappen.nl). Alle vrijwilligers en de AVRI bedankt voor de samenwerking en vanaf deze plaats een gezellig carnaval toegewenst. Uw eigen kliko en coördinator oud papier, Koos Romijn bestuurslid


De nummer 1 in: kunststof en houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien HARRIE

KOOP NU NIEUW DRAAIRAAM

VAN BEURDEN

VOOR IEDER DRAAIRAAM

minister van Vernieuwde Energie nadat hij een nieuwe hart klep heeft gekregen en nu ook nog opa is geworden

EN U KRIJGT VAN ONS EEN GRATIS INZETHOR! U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of een afspraak met ons maken (ook thuis)

Pascalweg 4C Culemborg Tel. 0345-512 678 www.scheurwater-kozijnen.nl

vsb|verhuur

Industrieweg 1d, 4104 AP Culemborg T: 0345-502615 E: info@vsbverhuur.nl

www.vsbverhuur.nl

16


FOTOCOLLAGE B&D ....... SAMENWERKEN MET: SLIGRO HET G-TEAM VAN GEEL-ZWA RECEPT: MAAK JE EIGEN B WILCO DE GREEF EEN DROOM DIE ALSNOG UI Culemborg HUB NOORD-BRABANT ..... DE TOEKOMSTIGE STER ... Renovatie WIE IS: NIELS SNAPHAAN Nieuw-& Verbouw STAGELOPEN BIJ B&D .... Allround timmerwerk GASTCOLLUMN ...........

CARLO VAN SCHAIK

Petra’s Nails & Feet Voor Pedicure, Manicure, Nagelversteviging en Nagel Art

minister van Krachtstroom een drijvende kracht in de vereniging een vraagbaak voor de Prins

Akelei 35 4102 JM Culemborg Tel. 0345 - 52 46 48

Petra Cappon

elcapone123@hotmail.com www.petrasnailsfeet.jimdo.com

06 - 30 25 20 19 wilcodegreef@hotmail.com

V O O R I N T E K E N I N G

Nico M. Peeters Art in Industry

Matthijs Molders

Oil paintings

Ter Weijdelaan 13 4102 CA Culemborg 06 111 488 44 info@boom-tuinzorg.nl

“Kent u dat beeld van kleine jochies, die ademloos kunnen kijken naar bulldozers en graafschoppen, naar vliegtuigen en treinen, kortom naar alles wat rijdt, vaart of vliegt, al dan niet met duimpje in de mond? Zo’n jochie was (ben) ik ook…“

Medio maart 2019 zal een cassette met twee schitterende

boeken over werk en leven van kunstenaar Nico M. Peeters verschijnen. Het eerste deel omvat zijn geïllustreerde autobiografie met complete oeuvrecatalogus met een introductie door kunsthistorica Irene B. Jacobs, verbonden aan het Maritiem Museum in Rotterdam. Het tweede deel bevat ongeveer 200 afbeeldingen van schilderijen in kleur, waarvan enkele op uitklappagina’s. De tekst is tweetalig, Nederlands en Engels. Als u nu intekent voor deze publicatie door een e-mail te sturen naar artist@nicompeeters.nl bent u verzekerd van

een cassette voor de prijs van € 69,95 (excl. verzendkosten). Na 1 maart is de prijs € 79,95 (excl. verzendkosten).

schoonmaak glasbewassing vloeronderhoud graffitiverwijdering

Een schitterend en compleet overzicht van vele werken en biografie www.nicompeeters.nl

Als het schoon moet:

WWW.HMSSCHOONMAAK.NL

17


s n i r P

m I o i r a M

ud a M

Is a

s i r K


met zijn Gevo l

st y

tl n e Y

g


001

HANS HERFKENS

minister van Water(bier)krachtcentrale bier geeft hem kracht hij bruist van energie, bier bruist net zo

Miranda van Rooij Chopinplein 7 Miranda van Rooij 4102 CP Culemborg Chopinplein 7 0345 - 51 43 74 4102 CP Culemborg 0345 - 51 43 74 info@drankenspecialist.net info@drankenspecialist.net www.drankenspecialist.net www.drankenspecialist.net

Miranda van Rooij Chopinplein 7 4102 CP Culemborg 0345 - 51 43 74 info@drankenspecialist.net www.drankenspecialist.net

Flexibele maatwerk oplossingen voor uw logistieke projecten

Erasmusweg 4a 4104 AK Culemborg T: 0345 522 434 E: info@msalari-transport.nl www.msalari-transport.nl

Sierbestrating Metselstenen Betonklinkers Betonproducten Gebakken klinkers Voordeelpartijen Parallelweg West 25 4104 AZ Culemborg

0318 701 001

www.SlimBestraten.nl

Flexibele maatwerk oplossingen voor uw logistieke projecten

Erasmusweg 4a 4104 AK Culemborg T: 0345 522 434 E: info@msalari-transport.nl www.msalari-transport.nl

20


BERT VAN DER HORST minister van Kernenergie

al 14 jaar bij de kern van de Raad van Elf

Veluw compressoren Senco nietapparatuur Technische Handelsonderneming

K.J. van Veluw Tel. 0345 - 513988

Zó kan het ook! Maar Klaas van Veluw heeft er een passende compressor voor!

Houtweg 11 - Culemborg

Accu’s en batterijen voor iedere toepassing Costerweg 4e

4104 AJ Culemborg

www.batteryservice.nl

+31 (0)345 511 468

HOOGWERKER EN MATERIEEL VERHUUR Op ons kun je altijd rekenen! www.msrverhuur.nl

21

Nikkelstraat 12

Dekkershoek 7

Costerweg 2c

2984 AM Ridderkerk

2552 DA Den Haag

4104 AJ Culemborg

ridderkerk@msrverhuur.nl

denhaag@msrverhuur.nl

culemborg@msrverhuur.nl

085 273 02 30


MAAK HET INBREKERS NIET TE MAKKELIJK!

GRATIS CHECK VEILIGE WONING

* INBRAAK BEVEILIGING REPARATIE NA INBRAAK * SLOTEN VERVANGEN SLEUTELS EN CYLINDERS * DEUREN, RAMEN, KOZIJNEN EN GLAS

DEUR DESIGN &

VARKENSMARKT 6 CULEMBORG WWW.DEURDESIGN.COM INFO@DEURDESIGN.COM

Bel voor een afspraak 0345 - 532911

MARINUS HOOGMOED

minister van Tomeloze Energie zonder toelichting ook duidelijk

A. van Diemenstraat 18 Culemborg Tel: 0345 530146 www.familyfit.nl

Het sportcentrum waar het ‘t hele jaar gezellig is.

Via plus.nl je boodschappen in goede handen Bestel je boodschappen makkelijk en snel op plus.nl. De beste en meest verse producten worden speciaal door ons voor jou geselecteerd en bezorgd tot in de keuken of haal ze op wanneer het jou uitkomt.

Keuze uit ruim 16.000 artikelen

Jouw boodschappen door ons geselecteerd

Bezorgen of ophalen wanneer het jou uitkomt

body fashion

Bestel nu!

Gegarandeerde kwaliteit

plus.nl

Openingstijden: ma - do 8.00 - 20.00 | vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 - 20.00 | zo 11.00 - 18.00

Giel Smits | Koopmansgildeplein 16 | 4105 TX Culemborg | T: 0345532525

Specialist in: Bruidsbloemwerk Wijnarrangementen

Markt 51 4101 BW Culemborg

Tel. 0345 - 512774 - www.elands.nl

Gelegenheidsbloemwerk Goede service Kwaliteitsproducten Aangesloten bij de Fleurop verzendorganisatie

84

sinds 19

Dierenspeciaalzaak Van

350 m 2

Diën

ALLES VOOR UW HUISDIER - DÉ SPECIALIST VAN DE REGIO CULEMBORG

Gratis bezorging is mogelijk

Verstand van dieren! Voor service, deskundigheid en persoonlijk advies bent u bij ons aan het juiste adres!

TRIMSALON

JOY

Annita Uitman-Diks GEDIPLOMEERD TRIMSTER

Heinsiusstraat 52 4105 DG Culemborg Tel. 06 15 39 52 58

Everwijnstraat 21 4101 CE Culemborg - Centrum Tel. 0345 - 512651 www.heykoopbloemisten.nl

Vierheemskinderenstraatje  BV Culemborg -  dierenspeciaalzaakvandien@gmail.com

22


REMCO VAN VELDHOVEN minister van Spanningszaken houdt het spannend zoekt graag de ontspanning op

John van Vrouwerf Timmer- en onderhoudsbedrijf Verbouwingen, aanbouw, dakkapel. Vervangen kozijnen Badkamers Keukens Dakramen plaatsen Schuttingen etc.

Rosmolenpad 3 4105 XE Culemborg tel. 06 - 57 88 71 75

Rundvlees scharrel varkensvlees biologische kip lamsvlees Tollenstraat 2 Culemborg  

info@johnvanvrouwerf.nl - www.johnvanvrouwerf.nl

SNELLE LEVERING • GROTE VOORRAAD PICK AND RIDE • ZES DAGEN PER WEEK GEOPEND

(schuin tegenover Bart Smit), tel. 0345 512762 

Willemslaan 14, 4101 JM Culemborg Tel. 0345 - 50 89 86

23

U kunt ook online reserveren: www.hairandbeautycreations.nl

• • • • • •

SANDWICHDAK- EN WANDPANELEN PROFIELPLATEN ALUMINIUM, RVS EN STAAL KUNSTSTOF AFBOUWMATERIALEN ZETWERK EN NOG VEEL MEER!

ENERGIEWEG 18

T 0345 - 51 44 30

WWW.UITTENBOGERT.NL

4104 AH CULEMBORG

F 0345 - 51 69 09

INFO@UITTENBOGERT.NL

Erik van Dillen tuinverzorging


ne

ar

a

en

na

Esm

An o u k

S uz a n

i js

ce

ss

a

Ange

liq

u

e

at h

in

s Te s

I nès

M

V R ic k

No l a n

M ats

J p d g u e

ee

S

Y

Te


s n i pr

d e n y V a Jm e t zijn G evolg


Beste Carnavalsv

rienden en vriend

Met trots en blijd schap kan ik alle kinderen van Cule melden dat ik dit mborg jaar voor de 5e k eer Jeugdprins va Blauwlappen mag n De zijn.

innen

We gaan met de hele Jeugdgarde een fa ntastisch Ca rn av al vieren. Ik hoop Dit jaar hebben w dan e een nieuwe Prin oo s. Ik ben super tr k da t ju lli dit jaar met Prins e allemaal naar de ots dat ik Mario I het Carn O pt av oc al h t in komen op Papklokkendam m vieren. Als Prins M ag zat ario I hulp nodig h erdagmiddag 2 m eeft, kan hij altijd ervaren Jeugdprin aart, en bij deze s terecht, ik zal h da em ar n a gr ee aa n gezellig bijstaan. Samen ga g met raad en da ad Ca an we er weer ee rn n av ge alsfeest gaan vier weldig Carnaval va maken. en in n onze residentie, “D e Blauwe Lantaarn”. Ik wil hierbij Prin s Eduard bedanken voor de afgelopen Ik heb het 2 gezel 2 jaren. lige en leuke jaren Op zondagmiddag gevonden. 3 maart vieren wij het Kin Mijn hofhouding is ook dit jaar wee dercarnaval, r uitgebreid! Dit ja in we een Jeugdraad “D e B la uw ar e Lantaarn”. Ik hebben met Vince, Nolan, Mathijs, Rick en h barsten allemaal oo p ve el kinderen uit Mats. Wij van de energie, om er een geweldig Ca Cu van te maken in le mborg daar te m rnaval Papklokkendam. ogen begroeten. 3 x Alaaf, en graa Ook dit jaar heb ik g tot ziens bij ons weer geweldige D ansmarietjes. Ze Kindercarnaval! weer een aantal m hebben ooie dansjes voor ons en jullie ingest wil bij deze ook M udeerd. Ik Papklokkendam, arissa, Sylvana en Mandy bedanken regelen en helpen voor het van de dansjes. Jeugdpr

ins Jayden V

9 1 0 2 e i eert: roclamat

P

Jeugd

rins te zijn.

Jeugdp r e e k e 5 e d voor

blij ben om n e s t o r t Dat ik nergie”. e e d n a v is bru Mario I. Ik dit jaar “ s in r P e w u ie met onze n n e b j Adjudant, li b n r ij e m p , s je t Ik su ie r alle Dansma ugdraad. p e o J n e e d b n s e t o je r t t Dat ik heel ijn Hofnarre m , r e t s e e m o nie k dit jaar z o mijn Ceremo o s n o y d n Ma e Dat Marissa, Sylvana enn met de dansjes. e bben geholp geweldig he ol en druk v n e e r e e w n, e Dat ook wij, met z’n alle ar. bben dit ja e h a t worden, m a a m g a r s e c c prog u s n cht weer ee o t p o e d r a . e Dat ook dit ja ooie wagens m n e s s r e m lne naval bij on r a c r e d met veel dee in K t ulemborg he C it u n e r e d e Dat alle kin en vieren. m o k alsfeest van n v e a n n n r u a k C ig ld per gewe e Dat we er dit jaar een su . gaan maken en zijn. d la e g p o l a a e Dat we helem p te zijn! la w u la B n e e toch fijn om t e h is t a w e Dat ik besluit :

1ee 2e 3e 4

clam

pro V n e d y a prins J

5

6

7

8

9

10 11

Mandy M ar is s a Syl v an a

ayden V Jeugdprins J uwlappen ECKV De Bla 26


Onze liefde voor tijd is Tijdloos

Foto: Donkfoto.nl

Elke vrijdagavond een veiling/taxatie spreekuur. U bent welkom met al uw vragen over uw klok/horloge.

Ook voor een nieuwe batterij in uw horloge bent u bij Jasper aan het juiste adres.

Binnenpoort 3 ~ Culemborg 06-51777650 ~ byjasper.nl

Ridders Ridders en energie. Er schiet me niet zo één, twee, drie een associatie te binnen. Ik kijk naar de badge. Ik zie de windmolen. Ik denk aan ridders. Windmolen, ridders... Opeens smelten de twee beelden als vanzelfsprekend samen tot dat van Don Quichot: de ridder die tegen molens vecht. Zijn zelfverzonnen goede daden moeten hem dichterbij zijn grote liefde brengen; de wonderschone, maar denkbeeldige, Dulcinea. Om bij haar in de gunst te komen trekt hij samen met zijn trouwe dienaar, Sancho Panza, ten strijde tegen talloze, maar eveneens denkbeeldige, gevaren. Don Quichot is een man die zichzelf in een hopeloze strijd stort en uit alle macht probeert te veranderen wat niet te veranderen is. Elke mogelijke vergelijking met onze eigen ridders gaat natuurlijk volledig mank. Onze ridders zijn geen Don Quichots, het zijn mannen van staal, mannen die zich al vele jaren inzetten voor onze vereniging en met hun kennis en kunde ons ondersteunen en helpen het feest te vieren zoals het feest bedoeld is. Want carnaval is een traditie en wordt, zoals het een traditie betaamt, doorgegeven van generatie op generatie zonder grote wezenlijke veranderingen. Tradities zijn stabiel en daarom bij uitstek geschikt om generaties met elkaar te verbinden. Daarom vieren we ons carnaval ook samen. Jong en oud. En misschien vergeten we weleens te vaak een simpel bedankje, niet alleen richting de ridders, maar richting alle mannen en vrouwen die ons helpen met hun jarenlange ervaring en daadkracht. Dus daarom, bij deze, namens mijn hele generatie: dankuwel. We hopen het feest nog lang met jullie te vieren en zijn trots jullie Sancho Panza’s te mogen zijn. Marinus

Service & Onderhoud Renovatie Nieuwbouw | Verbouw Retail Kolk 5 27

|

6662 WE ELST

|

www.phbdecombi.nl


THEO VAN BEMMELEN

minister van Wervelende Energie als hij eenmaal op de dansvloer staat dan gaat hij helemaal los

ROBBIN STENDER minister van Opkomende Windkracht nieuwe kracht binnen de Raad van hem krijgen we inzet en energie

Salon

M A R I E LO U I S E pedicure & gezichtsbehandelingen

narrekwatsj minder co2? mijn idee! meer groene energie? waarom ook nie? zolang het koolzuur in m’n bier maar blijft bruisen van plezier!

Een zaak met een enorme sortering klasse-fietsen Een modern bedrijf met ouderwetse service

Zandstraat 70 - 76 Culemborg Tel. 0345 - 513507

U kunt Delano vinden op de Anthonie van Diemenstraat 2 4104 AE Culemborg tel: 06-11071707 28


Dames- en herenkapsalon

Theo Berendse Schoolhof-west 7a 4105 AL Culemborg

Wij werken op afspraak, telefoon (0345) 513529

EDWARD VAN EIJK

minister van Zonnige Energie zonne energie / groene energie groentje in de Raad

• Engineering • Lasersnijden • Kanten / zetten • Plaatbewerking • Constructie Staal RVS / Aluminium • Conservering

Boezem 20 • 4206 CB • Gorinchem Telefoon: (+31) 0183 - 610 210 Fax: (+31) 0183 - 610 219 E-mail: info@postmetaalbewerking.nl www.postmetaalbewerking.nl

Repareren en vernieuwen van alle soorten banden Uitlijnen Balanceren Lichtmetalen wielen Remservice Uitlaten Totaal onderhoud en reparaties van personen en bestelwagens APK Airco service 24 uur service

29


Uw opticien met dĂŠ persoonlijke service

Chopinplein , Culemborg telefoon 0345 - 51 31 12

Brillen

Geldersestraat 40, Geldermalsen telefoon 0345 - 57 48 37 info@wilfreddejong.com www.wilfreddejong.com

Contactlenzen Uw opticien met dĂŠ persoonlijke service Hoortoestellen

159040 AD Gemeentegids 75x90mm FC.indd 1

RICHARD

25-07-13 09:00

LIPPINKHOF

Chopinplein , Culemborg telefoon 0345 - 51 31 12

minister van Wisselstroom

Geldersestraat 40, Geldermalsen telefoon 0345 - 57 48 37

hij maakte de wissel van de Snorrelikkers naar de Blauwlappen

info@wilfreddejong.com www.wilfreddejong.com

Verboom | Zandstraat 62 | 0345-520590 Facebook.com/expertverboom

159040 AD Gemeentegids 75x90mm FC.indd 1

25-07-13 09:00

MEER DAN 100 SFEERVOL INGERICHTE HUIS- EN SLAAPKAMERS IN MODERN, TIJDLOOS, INDUSTRIEĂ‹L EN LIFESTYLE

Kijk, hier doen wij het allemaal voor! Wij zijn zo trots op het resultaat van het klantenonderzoek. Met een 9,1 scoren we ruim hoger dan het landelijk gemiddelde.

Programma Giant Wij danken onze klanten voor hun waardering. Team Gecu I J < :K 8 <J @I< 98 8I ; <I : J M C< @ E> C< M< GI 8 8; OJ II 9F FF

L



In meerdere maten leverbaar in 5 verschillende stoffen leverbaar

BOXSPRING CARRESSE

Opstelling: 160 x 200 cm 2 x elektrische box, met uniek VERKOOP

TANKEN

WASSEN

â&#x20AC;&#x153;Pull-backâ&#x20AC;? systeem (terug-

ONDERHOUD

loopsysteem) voor ideale, ergonomische verstelling en zitpositie Ook leverbaar is vlakke uitvoering.

Lg^iX[\ln:Xi\jj\ Yfojgi`e^d\k\\e

Randweg 12

Randweg 12 â&#x2013; 4104

GEC 47 Leaflet Klant tevredenheid.indd 1

â&#x2013; 4104 AC Culemborgâ&#x2013;  â&#x2013;  TT 0345-513650 0345-513650 â&#x2013;  info@gecu.nl â&#x2013;  www.gecu.nl AC Culemborg â&#x2013;  info@gecu.nl â&#x2013;  www.gecu.nl

<I@J8C<<E:8I<JJ<9FOJGI@E>M8E8=% 00,#$ U VINDT ONS OOK OP WWW.BRADAAL.NL

Geopend: maandag 13.30 - 17.30 dinsdag t/m donderdag: 10.00 - 17.30 vrijdag 10.00 - 20.00 zaterdag 10.00 - 17.00 uur, â&#x20AC;&#x2DC;s zondags altijd gesloten

KFGG<I8:K@M<8@I ?P9I@;mffi

MC8BB<

jc\Z_kjĂ&#x2018;(''#$ \okiX

L@KMF<I@E>

Lg^iX[\ln:Xi\jj\ Yfojgi`e^d\k\\e

(+'o)''Zd

00,#$

KFGG<I8:K@M<8@I ?P9I@;mffi

28-10-16 16:29

jc\Z_kjĂ&#x2018;(''#$ \okiX

MC8BB<

L@KMF<I@E>

(+'o)''Zd

()0,#$ (+'o)''Zd

(-'o)''Zd

(+'o)''Zd

30


RICHARD VAN DER HORST minister van Jeugdige Energie

de jongste van de groep van hem kunnen we veel energie verwachten

Van Driel vD

Schilders & Afwerkingsbedrijf

Van Driel BV A. van Diemenstraat 8 4104 AE Culemborg T. 0345 - 51 04 25 www.vandriel-schildersbedrijf.nl info@vandriel-schildersbedrijf.nl

beste lezer van deze fraai vormgegeven krant, onze Prins, zijn Ceremoniemeester en Adjudant, adviseren ieder van uiterwaarden tot regulieren, de zorgen te vergeten en de teugels te laten vieren, vol energie, zonder weerstand en gespeend van elke rem, bruisend feest te vieren van Everdingen tot Beusichem

Flightcases en CNC Freeswerk

internet www.edwinvink.nl e-mail info@edwinvink.nl telefoon 06-10 88 50 74

Richard heeft een verband om zijn hoofd. Hoe komt dat? vraagt de andere Richard Nou… ik was gister bij een molenaar en die vertelde me dat een molen vier wieken heeft. Dus ik tellen: 1… 2… 3… 4... toen stak ik mijn hoofd naar buiten en kwam er nog een vijfde aan.

Petra’s Nails & Feet Voor Pedicure, Manicure, Nagelversteviging Petra Cappon Akelei 35 4102 JM Culemborg Tel. 0345 - 52 46 48

elcapone123@hotmail.com www.petrasnailsfeet.jimdo.com

BASIC LOOK

KAPSALON

Nijverheidsweg 3 4104 AN Culemborg Tel. 0345 - 519 765 / 06 136 706 52 31

WWW.AWCASES.NL - INFO@AWCASES.NL

Iedere donderdag 20% korting op alle permanenten

Kattenstraat 7 4101 BL Culemborg telefoon: 0345530011


een advocaatje met…

Geef het maar toe... zonder zou het leven wel erg saai zijn

1 & 2 Maart Houd onze social media in de gaten

- @cafedentollensteghe - Café Den Tollensteghe

autorijschool

De De Snelweg Snelweg

P

Boermark

A2 Culemborg

Auto rijbewijs Motor rijbewijs Aanhanger rijbewijs Scooter rijbewijs 3D Online Theorie opleiding

In 1 dag je scooter rijbewijs

L

Autorijschool De Snelweg - info@desnelweg.nl - tel: 0345-575594 KvK-nummer 65942361 - www.desnelweg.nl

Grandico Solutions

t e o m t

e h t a WBT04_2017Oachtste md 93 x 66,25

! ! n e klikk

Een beetje onwennig in mijn nieuwe rol als verslaggever/interviewer stap ik de showroom van Gecu binnen. Achter open jaloezieën zie ik Frans zitten en zonder verdere plichtplegingen richting Cyriel die aan de balie zit stap ik zijn kantoor binnen. Onmiddellijk word ik getrakteerd op een grote glimlach en een stevige handdruk. ‘Koffie?’, vraagt hij en zonder verder een antwoord af te wachten loopt Frans al honderduit vertellend naar het apparaat. Terwijl ik me afvraag hoe ik dit allemaal moet onthouden en of ik eigenlijk überhaupt wel een schrijfblokje of iets dergelijks bij me heb, hoor ik hem enthousiast vertellen over onze vereniging. ‘Ik vind het maar knap hoor, dat jullie al zo lang bestaan en jullie zijn bovendien populairder dan ooit! Of moet ik “wij” zeggen? Want sinds een paar jaar zijn Conny en ik ook lid van De Blauwlappen. Natuurlijk konden we altijd al op de carnavalsavonden naar binnen met onze sponsorkaarten, maar we hebben het altijd zo naar ons zin dat we besloten gewoon lid te worden. En waarom ook niet? Is het in Oeteldonk nou echt zo veel leuker dan hier? Daar kennen we niemand en in De Lantaarn komen we altijd bekenden tegen voor een praatje en een borreltje. Het is gewoon gezellig en daar houden we van.’ ‘Ik sponsor nu al weer een jaar of zes en ik heb er nooit spijt van gehad. Jullie, of wij moet ik zeggen hè, zijn een leuke gezellige actieve club met waardering voor de sponsoren. En dat is in deze tijd heel belangrijk! Ik krijg voortdurend aanvragen om iets te sponsoren en ik moet logischerwijs keuzes maken. Dan kies ik dus graag voor een club waar ik me thuis en gewaardeerd voel.’ ‘Wil je nog meer weten of wordt het tijd voor een foto?’ Een foto is een goed idee vind ik. ‘Ik wil deze rubriek “een advocaatje met…” noemen’, zeg ik en duik ondertussen m’n tas in. Frans ziet de bui al hangen en barst in lachen uit. ‘En dus heb je advocaat bij je’, lacht hij. ‘Met slagroom’, zeg ik. Niet veel later staan we bij de pomp. Na wat zoeken de meest in het oog springende locatie voor de foto. Ik vul de glaasjes met advocaat en Frans spuit ze vol slagroom. Cyriel staat geduldig in de aanslag met de camera. ‘Wel lachen hè’, zegt hij. ‘Ja, ja’, knikken wij. We nemen tegelijk een grote hap en trekken meteen een vies gezicht. ‘Helemaal vergeten dat ik niet van advocaat hou’, grijnst Frans. Cyriel ziet er de lol wel van in: ‘is ook een ouwe vrouwen drankie jongens, niks voor jullie.’ ‘Maak jij die foto nou maar’, lacht Frans. Niet veel later staan we weer binnen. Terwijl ik probeer te bedenken of ik nog iets wil weten spreekt Frans de hoop uit dat we als vereniging blijven groeien. ‘Iedereen die er voor openstaat heeft bij ons een leuk carnaval en daar zouden zo veel mogelijk Culemborgers van moeten kunnen genieten.’ Mooie laatste woorden van een enthousiaste sponsor en vriend van De Blauwlappen. Alaaf

Frans Geurts

en tot ziens bij het carnaval in Papklokkendam!

. Uitzenden en detacheren. . Pay-rolling . Arbeidsbemiddeling. . ID en paspoort controle. Nen gecertificeerd NBBU lid Wouwertweg 10, 4194 TM Meteren.

E-mail: info@grandicosolutions.nl www.grandicosolutions.nl

Tel: 0345-569100 GSM: 06-46310390

32


een advocaatje met…

Voor al uw:

Kozijnen, Ramen, Deuren Verbouwingen Onderhoud en

Renovatie

Tel.: 06 - 55907044 of 06 - 22772568 Beusichemsedijk 20 - 4101 NV Culemborg

33

de machine kreunt, de machine kraakt terwijl hij de zoveelste minister maakt ontsnapt er rook uit kieren en gaten tandwielen beginnen langzaam los te laten raderen draaien, door en tegen de klok de machine sist, de machine stokt het alarmlicht brand, de sirene loeit koelvloeistof lekt, smeerolie vloeit de machine is op sterven na dood hijgend, puffend en met een finale stoot verschiet hij vrolijk zijn laatste kruid en perst er nog één raadslid uit elf in totaal, een fraai getal precies genoeg voor het carnaval

Terwijl ik over de Honddijk rij kom ik langs Tuincentrum van den Hurk. Ik bedenk me dat ik ook nog een interview zou houden met Theo. Ik heb weliswaar geen advocaat bij me en zo op de bonnefooi loop ik natuurlijk het risico dat hij geen tijd heeft, maar… niet geschoten is nooit raak. Ik zet de auto in zijn achteruit en draai het terrein op. Ik parkeer naast de grote oplegger met de aankondiging van de verhuizing naar de Newtonweg. ‘Tuincentrum van den Hurk wordt Intratuin Culemborg’, lees ik op het zeildoek. Niet veel later heb ik Theo gevonden en na wat koetjes en kalfjes vertelt hij me over de grote veranderingen die op stapel staan. ‘Het wordt allemaal een stuk groter zie je’, Theo wijst op de grote plattegronden en tekeningen van het nieuwe bedrijf aan de muur van de kantine. ‘Meer dan 20.000 vierkante meter met allemaal aparte paviljoenen. Voor tuinplanten, kamerplanten, snijbloemen, dierverzorging, noem maar op. Met een groot restaurant en een speeltuin voor de kinderen. Dit is de toekomst: het tuincentrum als beleving. Dat is waar Intratuin in gelooft en ik ook.’ ‘Is het niet moeilijk om na zo’n lange tijd afscheid te nemen van de familienaam op de gevel?’, wil ik weten. ‘Nee hoor’, zegt Theo zonder lang nadenken. ‘Mijn kinderen nemen het stokje over en de nieuwe generatie mag het anders doen, moet het zelfs anders doen. Vooruitgang is goed. Hier kunnen we niet meer groeien en alleen door te groeien heeft het bedrijf toekomst. Bovendien biedt Intratuin een sterke franchise formule, we hoeven niet meer zelf naar de veiling en kunnen zeven dagen per week open zijn. Dat betekent dus dat we ook meer personeel nodig zullen hebben. Ik zie alleen maar voordelen, voor ons en voor heel Culemborg.’ Dan kijken we samen naar de oude luchtfoto’s van het bedrijf door de jaren heen. ‘Toen we hier begonnen stond hier verder nog niets. We hebben de huizen gebouwd zien worden en de buurt zien groeien. Veel van onze klanten wonen hier en net als ik zijn de meeste te oud aan het worden voor een groot huis met een grote tuin. Ze willen graag kleiner gaan wonen. In een appartementje of zo. Als het aan mij ligt komen er hier straks huizen te staan die aan die behoefte voldoen. Maar dan loop ik op de zaken vooruit hoor, die plannen moeten nog gemaakt worden. Maar het zou wel mooi zijn.’ ‘En blijft Intratuin Culemborg sponsor van De Blauwlappen?’, vraag ik. ‘Natuurlijk’, zegt Theo met een lach. ‘Niet alles verandert. We sponsoren al dertig jaar. Niet alleen met een advertentie in de krant, maar ook met prijzen voor de loterijen. Dat vinden we de normaalste zaak van de wereld. Wij horen bij Culemborg, De Blauwlappen horen bij Culemborg en dus help je elkaar. Zo hoort het en zo blijft het’. Van een foto wil Theo niets weten. Hij staat niet graag op de voorgrond. ‘Dat advocaatje hou je te goed’, besluit ik. ‘Komt wel goed’, lacht

Theo van den Hurk

‘we zien elkaar vast nog wel met de carnaval’.


MARK THIERS hoftapper

laat de glazen bruisen en de energie schuimen

MOGEN WIJ U VERRRASSEN MET EEN HEERLIJKE lunch, diner of een gezellige borrel? woensdag t/m zondag vanaf 12 uur geopend Everwijnstraat 27 | 4105 CE Culemborg T. 0345 – 51 36 27 www.tapperijdepoortwachter.nl

in de mart hebben ze geen ijsblokjes meer… margriet is het recept kwijt

Energie besparen, zoals u dat wilt! Besparen op uw energiekosten op een milieuvriendelijke manier!

MEUBELSTOFFEERDERIJ

HEWI

40 JAAR ERVARING IN VAKKUNDIG STOFFEREN VAN . . .

EnergieBesparingsExpert kan u helpen op het gebied van: • Warmtepompen

• Klimaatbeheersing

• Zonnepanelen

• Infraroodpanelen

• LED - Verlichting

• Energiezuinige toebehoren

ANTIEK-KLASSIEK en MODERN

LANGE HAVENDIJK 7 - CULEMBORG TEL. 0345-513343 - Mobiel 06 42455511

ik heb iets uitgevonden dat veel stroom bespaart, zegt Marcel wat dan? vraagt Mario een zaklamp op zonne-energie!

•Staalweg 2

•4104 AT Culemborg

•0345-517013

•info@energiebesparingsexpert.nl

WWW.ENERGIEBESPARINGSEXPERT.NL

34


het bestuur van ECKV De Blauwlappen wenst alle Papklokkendammers een bruisend Carnaval waar de Blauwe Vonken vanaf zullen knetteren!

v.l.n.r. Koos Romijn, Henri Mikkers, Jolien Walraven, Joost van Schaik, Odette Burgers en Marcel van Dord

GEBR. POTHUIZEN CULEMBORG Meubeltransport sinds 1892

tel. 0345 - 51 23 24 www.gebr-pothuizen.nl

Wat is het toppunt van energie?

met weerstand opstaan, de hele dag tegen de stroom inzwemmen, onder hoge spanning je werk doen, geladen naar huis gaan, contact willen maken en dan een opdonder krijgen!

wat trek jij aan met carnaval?? lelijke wijven…

35

www.witoma.nl 073-5219049 Friezenstraat 2-b 5249 JS Bedrijventerrein Kruisstraat Rosmalen

Firma G.C. BAGGERMAN

2018-01-09-blauwekoerier-176x97mm-CMYC donderdag 10 januari 2019 08:32:01

ERKEND TECHNISCH INSTALLATIEBEDRIJF VAN:

Gas - Water - Sanitair - Verwarming - Elektro Lood- en Zinkwerken - Dakbedekking

Tevens: Cadeauartikelen  Huishoudelijke artikelen  Speelgoed Witgoed  Lokale verwarming  Depot Shellgas  Depot Camping Gaz

Erichemseweg 44 4117 GK Erichem T. 0344 571 292 F. 0344 572 883 E. info@baggerman-erichem.nl


Autobedrijf Helmond

A. van Diemenstraat 6 - Culemborg - Telefoon 0345 51 49 99

Sponsor van De Blauwlappen www.autohelmond.nl

Profile for Ton Gommans

De Blauwe koerier 2019  

De leukste en gezelligste krant van 2019 van Culemborg: De Blauwe Koerier. Een krant boordevol Papklokkendammernieuws. Lees hem van voor naa...

De Blauwe koerier 2019  

De leukste en gezelligste krant van 2019 van Culemborg: De Blauwe Koerier. Een krant boordevol Papklokkendammernieuws. Lees hem van voor naa...

Advertisement