Page 1

DE GROOTSTE EN MEEST COMPLETE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar het leukste bewaarexemplaar

AK MA

EN: STUUR EE E PRIJZ N SM EU K SM LE L E

KRANT GELEZEN?

TJ

OU

p4

Kofferbakmarkt in Maurik p5

W

LAAT HET WETEN EN WIN EEN LEUKE PRIJS!

PLAATS O ON NW EE

KRANT GE LEZE N?

HE

re-Activate in IJsselstein

D CO ST

DA N

AN

P SO

p2

Oplage 205.000 Jaargang 3 nr 22

PO

K

Oogstfeest in Cothen

De regio-agenda voor augustus 2017

SMS INFO GELEZEN + POSTCODE + WOONPLAATS

NAAR 3010

EUR 0,25 per SMS maximaal 1 bericht (exclusief kosten voor gebruik mobiele telefoon)

STUUR EEN SMS, EN KRIJG VAN ONS DIRECT EEN LINK NAAR EEN AANTAL VOORDEELBONNEN! DEZE GEVEN JOU EEN LEUKE EXTRA KORTING BIJ DIVERSE ADVERTEERDERS UIT DEZE KRANT

/regionaal.uitgelicht

JOUW GEGEVENS WORDEN NIET VERSTREKT AAN DERDEN EN WORDEN NIET GEBRUIKT VOOR ENIGE ANDERE DIENSTEN. DE GEGEVENS WORDEN DOOR REGIONAAL UITGELICHT UITSLUITEND GEBRUIKT VOOR STATISTIEKEN. JE WORDT ALLEEN OP DIT NUMMER GEBELD ALS JE GEWONNEN HEBT.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE LEUKE EVENEMENTEN EN UITGAANSTIPS:

Bedrijven

UITgelicht

• vd Garde Tuinmeubelen • van Ekeris Tweewielers

Deze maand met onder andere: • • • • • • •

Blues in Culemborg Filmfestival in Geldermalsen Jammen in IJsselstein Oogstfeest in Cothen re-Activate in IJsselstein Entertainment in Nieuwegein Vakantie-bijbelweek in Lienden

• • • • • • •

Ri4Daagse langs de Waal Dorpsfair in Zoelmond Kofferbakmarkt in Maurik Chateau Buren LEK-ker in de Drek in Culemborg Vlechten in IJsselstein Braderie in Leerdam


2

Augustus 2017

Blues uit Scandinavië, USA, UK, België en Nederland op 24e Culemborg Blues!

Oogstfeest in Cothen

B

en je benieuwd naar het boerenleven van vroeger, hoe het er nu op de boerderij/ fruitteeltbedrijf aan toegaat of wat het toekomstperspectief is van deze bedrijven? Kom dan op zaterdag 26 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur naar het Oogstfeest in Cothen aan de Kapelleweg. Het is een evenement voor jong en oud, met veel activiteiten die te maken hebben met het boerenleven.

Vroeger en nu

O

p 26 augustus vind in het gezellige centrum van Culemborg voor de 24e keer Culemborg Blues plaats. Op 6 podia ( zowel binnen als buiten) treden 19 bands op. Culemborg Blues start om 14.00 uur met de bijzondere gelegenheidsformatie Brothers Laporte & Guests. Kern van de band zijn Guus en Johnny Laporte ( Barrelhouse) die onder andere Erwin Java (Cuby + Blizzards) hebben uitgenodigd.

Brede programmering Waar andere jaren de nadruk nog wel eens op de blues-rock lag is, is de programmering bijzonder breed dit jaar. Waar Swing Supply richting de rock n’ roll gaat, gaat Sugar Queen & the Straight Blues Band (USA) meer de Jazz en Gospel kant op. Daarnaast is er de

Sommige consumpties worden iets goedkoper. Ook dit jaar is er natuurlijk weer The Night Before The Day After, het mooie vrijdagavondprogramma wat zich afspeelt in de cafés van Culemborg. Ga zeker eens een kijkje nemen bij de verschillende locaties waar bands spelen. Op de website van Culemborg Blues een overzicht wie wat waar en hoe laat speelt, zoals Ticket West, Key 4, Dishking, Sweet Mary Jane, The Ragtime Rumours en Captain Morgan Express. Toegang in alle cafés is The Night Before… Een verandering ten opzichte van uiteraard net als de festival dag andere jaren is dat het podium geheel gratis! in de Kattenstraat is vervallen. Extra is een derde band op het Kijk op podium in de Tollenstraat. Naast www.culemborgblues.nl voor de vertrouwde Culemborg Blues het complete programma, linkjes munt om mee te betalen is nu ook naar Spotify, YouTube, een een halve munt. blokkenschema en eventuele laatste veranderingen.

akoestische blues van Ramblin’ Dog, maar ook Southern Blues rock van Robert Jon & the Wreck (USA) met country invloeden. Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK) brengt een complete blazerssectie mee, Fabian Schrama, alleen een bassist. De liefhebbers van het stevigere werk hoeven overigens niet bang te zijn dat ze tekort komen. The Grand East en afsluiter Laurence Jones (UK) gaan daar onder andere voor zorgen.

Drie agrarische bedrijven zijn geopend voor het publiek: Bert de With (akkerbouw), Jos van Rijn (fruitteelt) en Hans van Rooijen( melkvee). Wandel rond op het tarweveld, waar het land wordt bewerkt door tractoren uit vroegere tijden, maak een rondrit met de fruittrein langs de prachtige fruitbomen of kom kijken bij het koeien melken. Er zijn veel oude ambachten en demonstraties. Je kunt ook meedoen aan de rondleidingen op het fruitbedrijf en op het melkveebedrijf. Er zal regelmatig worden uitgerukt door een antieke stoombrandspuit, getrokken door twee imposante Belgische paarden.

Rijnstreek allemaal te bieden heeft en valt er van alles aan heerlijke producten uit deze streek te proeven. Verder worden de mooiste koeien geshowd door de deelnemers van de jongveekeuring Kromme Rijnstreek en zijn er op het terras voor de Oogstfeesttent diverse muziekoptredens, zoals een folklore dansgroep en een dweilband. Wanneer er voldoende spullen worden ingezameld zal er een boelhuisveiling worden gehouden.

Jeugd Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. Zo kunnen zij meedoen met boerenbootcamp, popcorn en appelmoes maken, kunstkoe melken en ponyrijden. Er is een smaaklaboratorium, een kinderboerderij en een poppentheater. Ze zullen zich geen moment vervelen. Voor de jeugd is er ’s avonds vanaf 20.30 een tentfeest dat door PJGU Langbroek, mmv Feest DJ Jasper op poten wordt gezet.

Het Oogstfeest is van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. In de recreatiehoek kun je zien Voor meer informatie zie: en ontdekken wat de Kromme www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

Het grootste nieuwsmediahuis van uw regio! Eetcafe

Uitgever van Regionaal Uitgelicht en uw eigen bedrijfskrant. Bel ons voor een gesprek of maak een afspraak

Tricht

Bel: 06 30101437

Uw Chef www.uwcheftricht.nl


3

Augustus 2017

Openlucht Filmfestival Film aan de Linge

L

ingeFilm begint het nieuwe filmseizoen op 26 augustus spectaculair met het Openlucht Filmfestival ‘’Film aan de Linge’’.

Film en geweldige muziek Om 21.15 uur begint de film en daaraan voorafgaand is er nog de filmquiz. Het filmfestival is rond middernacht afgelopen. Kaartjes voor het festival zijn voor tien euro (inclusief 1 consumptie) te koop via www.lingefilm.nl. Indien door regen of harde wind het evenement niet kan doorgaan, dan zal dit uiterlijk om 14.00 uur die dag gemeld worden. Kopers van een kaartje kunnen de film dan gaan zien in multifunctioneel gebouw De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen.

Inmiddels is het de vierde keer dat LingeFilm een openlucht voorstelling organiseert. Dit keer op een wel heel bijzondere locatie: in het Lingepark in Geldermalsen, naast de jachthaven. Onder de sterrenhemel, tussen de bomen vertoont LingeFilm de Belgische roadmovie, ‘’King of the Belgians’’. Een prachtige, absurdistische roadmovie over een verscheurd België en Europa ,die te zien is op een filmdoek van maar liefst 8 x 5meter. Ben je filmliefhebber én gek op muziek en zang door een 25 man Om de bezoekers alvast in de sterke coverband? Koop dan een stemming te brengen voor het entreekaart en ga 26 augustus naar Openlucht Filmfestival, speelt het Filmfestival! de inmiddels in de regio bekende coverband Just-M vanaf 20.00 uur Indien door regen of harde wind spetterende muziek. Op zich is het evenement niet kan doorgaan, dat al een feest. En dan moet de dan zal dit uiterlijk om 14.00 uur filmvertoning nog komen! die dag gemeld worden.

Kopers van een kaartje kunnen de film dan gaan zien in multifunctioneel gebouw De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Ben je filmliefhebber én gek op muziek en zang door een 25 man sterke coverband? Koop dan een entreekaart en ga 26 augustus naar het Filmfestival!

Lekkers aan de Linge De zaterdag dat de openluchtfilm wordt vertoond, wordt ook ‘’Lekkers aan de Linge’’ in het park gehouden. Het primaire doen van het elfdorpen-ontmoetingsfestijn ‘Lekkers aan de Linge’ in het Lingepark in Geldermalsen is met elkaar in contact komen. Het evenement richt zich in de eerste plaats op mensen in Geldermalsen die het financieel minder hebben en mensen die graag meer aansluiting zoeken met andere inwoners, zoals bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn of mensen die recent in de gemeente zijn komen wonen. Maar……. Iedereen uit de gemeente Geldermalsen kan zich aanmelden. Het wordt een feest van ontmoeting, eten, drinken, muziek: kortom: gezelligheid. Het maximum aantal deelnemers is 200. Een vrijwillige bijdrage van € 5,00 wordt op prijs gesteld. Heb je het financieel wat minder dan kun je ook zonder vrijwillige bijdrage aanschuiven.

Robbert Redert in IJsselstein en daarna lekker Jammen!!

O

ok in de zomermaanden gaat de vereniging Highlands, gevestigd aan het Hoogland 1 in IJsselstein, door met gezellige Jamsessies. Op vrijdag 11 augustus kun je er weer terecht! Het jammen begint om 21.00 uur, maar daaraan voorafgaand is er een optreden van Robbert Redert.

gehouden voor muzikanten en hun familie en fans uit IJsselstein en wijde omgeving. Er staat dan een compleet drumstel, een basversterker, 2 gitaarversterkers en een professionele zanginstallatie voor de deelnemende muzikanten klaar. De Jamsessies duren tot ongeveer 01.00 uur.

Redert is een Singer/Songwriter uit Nederland en schrijft en zingt Engelstalig. Hij treedt solo op, maar wel met begeleiding van een ritme sectie. Het genre dat hij graag speelt is pop, maar er zitten zeker invloeden van zijn muzikale helden zoals John Mayer, Eric Clapton, SRV en The Rolling Stones in zijn zelf geschreven muziek verweven. Robbert speelt al vanaf zijn 7e gitaar en heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd. Het afgelopen jaar heeft hij op diverse festivals opgetreden, zoals ‘Metropolis Festival Rotterdam’, ‘Amsterdam Kookt’ en menig foodtruck festival. Op zijn planning voor de nabije toekomst staan o.a. TREK Festival Rotterdam, TREK Festival Utrecht, Koningsdag Friesland en Tivoli Rabo Open Stage in Utrecht (september).

Verder is de singer/songwriter van plan om dit jaar een EP album op te nemen en deze op alle muziekdiensten en voor iedereen beschikbaar te maken: hij creëert een intieme huiskamer sfeer op Aanmelden kan via grote & kleine podia, of bij jou in huis. lekkersaandelinge@gmail.com Iedere tweede vrijdag van de maand wordt er bij Highlands IJsselstein een “Jamsessie”

TV-Meubel

KEUZE UIT:

van € 619,-

± 100 BANKSTELLEN

NU € 470,-

± 75 RELAXFAUTEUILS

Dressoir

± 180 KASTEN EN DRESSOIRS

van € 944,-

± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN

NU € 717,-

GROTE COLLECTIE VERLICHTING

Eetkamertafel 160 x 90 cm

GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE

van € 555,-

GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS

NU € 521,-

GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GECOMBINEERD MET R.V.S.

Combikast

HOUT GECOMBINEERD MET METAAL

van € 1083,-

GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS,

NU € 823,-

DE SALE IS BEGONNEN: NU TOT 50% KORTING

BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN

SilverSun verlichting

Grote collectie Relaxfauteuils

De specialist op het gebied van outdoor en sportieve activiteiten. Bij ons ervaart u persoonlijke aandacht en het beste advies voor al uw onvergetelijke avonturen

Hanglamp van € 219,-

NU € 182,-

van € 379,-

ATLANTIS SNORKELMASKER

NU € 45,-

NU € 320,Grote collectie Relaxfauteuis Sta-op fauteuils In heel veel 3 Motorig met kantelfunctie uitvoeringen van € 1997,leverbaar.

NU € 1517,-

Tafellamp van € 215,-

NU € 180,-

In meerdere maten leverbaar in 5 verschillende stoffen leverbaar

Geef je nu op voor een SUPLES Nu voor slechts € 5,- p/u!

Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van € 2075,- NU € 1495,-

Ook als vaste box leverbaar van € 1135,U VINDT ONS OOK OP WWW.BRADAAL.NL

NU € 849,-

OUTDOORABLE LIFESTYLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734 - WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL


4

Augustus 2017

Doe mee aan de REactive estafetteloop door de binnenstad van IJsselstein

Entertainment in Nieuwegein voor iedereen

C

ityplaza heeft voor deze zomer de Green Carpets weer geĂŻntroduceerd.

Colofon: Uitgever De MediaRaad Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Tel. 06 - 20 27 08 70 redactie@regionaal-uitgelicht.nl

M

et vijf collega’s, familieleden, vrienden, buren‌. noem maar op, meedoen aan een leuke estafetteloop van pakweg drie kilometer door de binnenstad van IJsselstein! . Het kan op zondag 20 augustus in IJsselstein. De vierde editie van deze loop komt eraan, je kunt je als team tot 10 augustus aanmelden via de website www.reactive.nl De kosten van deelname bedragen 25 euro per team (5 euro p.p.). De start is om 13.30 uur in de Kloosterstraat, waarna in teams van 5 deelnemers om de beurt het parkoers van 3 km wordt afgelegd door het centrum van IJsselstein. Een sportieve strijd in een gezellige sfeer door het centrale wisselpunt met live muziek. Loopmaatjes, collega’s, families en burenteams strijden om een zelfgemaakte IJsselsteinse appeltaart, met meel van de molen en appels uit de IJsselsteinse wijk Zenderpark.

Startnummers en parcoers

De prijsuitreiking is rond 15.15 De startnummers kunnen 20 uur voor het oude stadhuis aan de augustus vanaf 12.00 uur worden Utrechtsestraat 79. opgehaald voor het oude stadhuis. Je spullen kun je tijdens de loop Voedselbank kwijt bij Bar Brasserie Joris aan de Het doel van de estafetteloop is gezelligheid en natuurlijk bewegen, Weidstraat 2. Het parcoers van 3100 meter is maar ook wordt met dit evenement te vinden op de website www. de lokale Voedselbank gesteund. reactive.nl. Het voert langs de Naast financiĂŤle ondersteuning historische punten in IJsselstein voor de Voedselbank wordt ook zoals de molen, de oude stadswal de oproep aan deelnemers gedaan en de kerken. Het start/finishgebied om zoveel mogelijk houdbare is in de Kloosterstraat. De andere levensmiddelen mee te nemen. lopers van de teams en supporters Je kunt producten afgeven in de kunnen zowel onderweg als bij bus van de Voedselbank die bij de het wisselpunt hun loper in actie inschrijving bij het oude stadhuis staat. aanmoedigen.

Gezond je geld verdienen? Wij zoeken enthousiaste bezorgers! Ben jij op zoek naar de meest exibele bijbaan in jouw wijk? Bij de Reli Groep werk je zelfstandig en kun je zelf je tijden bepalen. Kom ook bij de Reli Groep werken als bezorger van geadresseerde post, weekbladen en folders! Als bezorger krijg je een vaste wijk om te bezorgen. Uiteraard zoeken we een wijk zo dicht mogelijk in je eigen buurt. Om het jou nog makkelijker te maken, brengen we de post, weekbladen of folders bij jou thuis!

Verspreid door de binnenstad van Nieuwegein liggen tot 10 september groene speelveldjes. In de weekenden is er op de Green Carpets van alles te beleven.

Advertentieverkoop: - Regio Zuid: Adriaan Brouwers

Zomerprogramma iedereen

- Regio Noord: Peter Bakker

voor

Vanuit de winkeliersvereniging Cityplaza is er een zomerprogramma in elkaar gezet met entertainment voor een brede groep bezoekers. Zo kun je er een partijtje schaken met begeleiding van kenners op het grote schaakbord, kleur bekennen bij het klaverjastoernooi en je geluk beproeven bij een potje Bingo. Of je ontdekt er je talent tijdens een workshop straattheater of schilderen. Jan Klaassen De jongste bezoekers van Cityplaza kunnen genieten van de verhalen van Jan Klaassen en zijn avonturen met de boef en de heks. Kinderboekenhelden Kikker, Foeksia de miniheks en Dolfje Weerwolfje geven voorleessessies uit eigen werk. Er staat ook een vossenjacht op het programma waar kinderen hun speurtalent kunnen laten zien. Ga voor het volledige programma van de Green Carpets naar www. Cityplaza.nl.

06 -30 10 1437

06 - 38 70 8380 advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl

Oplage: 207.000 Alle updates: www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf vrijdag 1 september verspreid.

Deadline 21 aug. 2017 Wanneer er wijzigingen zijn van berichten vermelden we dat op onze website en op facebook

% 1!/

ĪĹĺ

ďĹĺ

DE HELE MAAND AUGUSTUS Alleen op showroomvoorraad

BeddenXperts by Wimm - Kleibergsestraat 20 Tiel Tel: 0344 – 60 67 01 tiel@bx.eu Meld je direct aan via www.reli.nl


5

Augustus 2017

Loop mee met de Ri4daagse

Vakantie Bijbel Week in Lienden

T

wee witte tenten naast de kerk aan de Papestraat Avondprogramma in Lienden verraden dat er van 15 tot en met 20 Niet alleen ’s morgens bruist het in Lienden tijdens de augustus weer Vakantie Bijbel Week in het dorp is. Vakantie Bijbel Week, ook ’s avonds is er vanaf 19.00 uur een uitdagend programma speciaal voor jongeren Tijdens de laatste week van de zomervakantie vanaf 13 jaar en volwassenen. Op dinsdag 15 augustus kunnen de kinderen in Lienden een avontuurlijke wordt het Liendense Straten volleybaltoernooi weer tocht maken. Dit jaar staat de Vakantie Bijbel Week gehouden. (VBW) namelijk in het teken van survival. De woensdagavond staat er een survivaltocht op het Vanaf dinsdag 15 augustus is er ’s morgens voor programma onder de noemer ‘Expeditie Simson’. kinderen een programma en ’s avonds voor tieners vanaf 13 jaar en voor volwassenen. Kinderen kunnen Donderdag 17 augustus is er vanaf 19.00 uur voor de zich op dinsdagmorgen 15 augustus vanaf 9.00 uur tieners TEENevent en om 19.45 uur begint de creatieve inschrijven voor de Vakantie Bijbel Week. Tot en met avond voor jongeren van 16 jaar en volwassenen. vrijdag 18 augustus is er iedere dag van 9.30 tot 12.00 uur een programma voor kinderen. Op donderdag is Wil je meer informatie over het programma? Kijk dan het programma tot 13.30 uur. op de website www.hervormdlienden.nl of bel 0344603909.

Kofferbakmarkt op Het Eiland van Maurik komt om die van de hand te doen. Kleedjes, tafels, de traditionele kofferbak,……. bedenk het en de handelaren gebruiken dit en meer om van hun handel af te komen. De kofferbakmarkt op het Eiland van Maurik staat bekend om de veelzijdigheid aan artikelen die je er op de kop kunt tikken. Het varieert van de traditionele weckketel tot de hooggehakte schoen en wat je daar allemaal tussenin kunt bedenken.

B

en je op Hemelvaartsdag naar de kofferbakmarkt op het Eiland van Maurik geweest? Dan weet je wat je –als je zondag 6 augustus weer naar het Betuwse vakantiepark gaat- te wachten staat.

En voor degenen die op hemelvaartsdag niet zijn geweest: Ga 6 augustus een keer en je zult versteld staan van het aantal handelaren dat met een grote kofferbak, met dozen, tassen en wat al niet meer aan spulletjes

De kofferbakmarkt op het vakantiepark is zondag 6 augustus van 09.00 tot 16.00 uur. Entree en parkeren zijn weer gratis!

Dorpsfair in Zoelmond voor het goede doel

W

aar een klein Betuws dorp groot in kan zijn: Sinds een paar jaar wordt er een bescheiden winter- en zomerfair gehouden, maar dit jaar – zaterdag 26 augustus – zijn er liefst 40 kramen, veel muziek, een expositie en lekker eten. En dat allemaal voor een heel goed doel!

S

tichting Ri4daagse heeft van 17 tot en met 20 augustus voor de vierde keer de Ri4daagse als evenement in de planning staan.

waarbij je even helemaal los van hectiek van alle dag, eenvoudig in contact komt met elkaar en de natuur.

Belangrijkste doel als je deelneemt, Routes is de schoonheid van Rivierenland De eerst dag wordt er gelopen in het gebied rond Fort Vuren en Braken, / ’t Waalweeldegebied beleven. de tweede dag zijn Zaltbommel en De Ri4daagse is een 4 daags Brakel aan de beurt, de derde dag wandel-, struin-, vaaren Druten en Beuningen en de laatste fietsevenement voor de natuur-en dag de omgeving van Tiel en cultuurliefhebber. De Waal en haar Varik. Als je meedoet, kom je op dynamische uiterwaarden, dijken, bijzondere, historische plekken, schouwpaden en aangrenzende zoals Fort Vuren, kastelen en En dagelijks binnendijkse gebieden zijn het dijkmagazijnen. decor om de weelde van de worden er overtochten gemaakt, Waal te kunnen beleven. Anders zodat je het gebied ook vanaf de dan andere wandelvierdaagsen, Waal kunt beleven. waarbij de afstand en prestatie en kunstenaars centraal staan, staat bij de Muzikanten Ri4daagse de beleving centraal, zorgen voor afleiding onderweg. waarbij maximaal 20 km per dag Tijdens de struin-wandelingen is er ook iedere dag een lunch. gestruind wordt. De kosten van deelname zijn 100 Door het organiseren van dit euro. De lunch kost 11 euro per evenement word je bij de persoon per dag. thema’s natuur, water en cultuur Wil je meedoen? Meld je dan via www.ri4daagse.nl/ betrokken. Struinen/wandelen aan is een ontspannende bezigheid aanmelden-2017

hele dag voor muziek. Om 17.30 uur heeft de plaatselijke slager – die een jubileum viert- een leuke verrassing! Fontein voor de vijver De opbrengst van de Dorpsfair komt gehele ten goede aan de aanschaf van een fontein in de vijver in het Jeroen Severs Plantsoen. Een gulle sponsor heeft een groot gedeelte van het aankoopbedrag alvast voorgeschoten, zodat de vijver zaterdag 26 augustus om 9.30 – als start van de Dorpsfair – geopend/ onthuld kan worden.

De kramen worden opgebouwd op het Plein in hartje Zoelmond, waar de Dorpsfair van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvindt. Een grote diversiteit aan aangeboden artikelen maakt het de moeite waard een bezoek aan de fair te brengen. Bij de kerk, aan de rand van het plein, komt een groot Zoelmonder Jeroen Severs sneuvelde tijdens een terras van waar je een mooi uitzicht hebt over de hele vredesmissie in Irak in 2004. Dat maakte destijds diepe indruk in het 600 inwoners tellende dorp. Als fair en je gezellig wat kunt drinken en eten. eerbetoon aan de omgekomen militair, werd enkele In de kerk is een expositie van (schilder)werken die jaren geleden het kleine plantsoen met de vijver Margriet De Bie heeft gemaakt. Dat alleen al, is zeer omgedoopt tot Jeroen Severs Plantsoen. Een fontein de moeite waard! En als je dan toch in de kerk bent in de vijver ontbrak nog en daarom is de opbrengst om de tentoonstelling te bekijken, kun je daar ook van de fair bestemd voor dit doel. een pannenkoek eten, met ijs na. De kerk wordt deze De Betuwe is weer een leuke fair rijker, waar de hele dag namelijk omgetoverd in expositieruimte annex dag door, van alles doen en te beleven is. pannenkoekenrestaurant. Wil je meer informatie over het programma? Kijk dan Tot 21.00 uur kun je daar terecht. Muziekvereniging Excelsior uit Beusichem, de op de website www.hervormdlienden.nl Zoelmondse band ‘’De Praktijk’’ en een dj zorgen de of bel 0344-603909.

• Keuze uit ca. 30 occasions • Kopen en direct rijden mogelijk! • Inruil/Garantie/ Financiering mogelijk

www.romu-autos.nl RoMu auto's„Houtweg 13„4104 AA Culemborg „

„

„Telefoon: 0345-508301„Mobiel: 06-53991229„info@romu-autos.nl„ Open maandag t/m vrijdag van 9:00- 17:30 uur (Showroom vanaf 12:00 -17:30) Zaterdag de gehele dag van 9:00 uur tot 16:00 uur


REGIO-AGENDA

Augustus 2017

HEB JE EEN BEDRIJF? Wij hebben de leukste vorm van adverteren

!

Driebergen

Montfoort Nieuwegein IJsselstein

Houten

Samen met jou vormen wÄł het leukste team

3 redenen waarom Regionaal Uitgelicht voor jou interessant is:

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg Zaltbommel

Vrijdag 4 augustus 2017 • •

Odijk Lopik

Trekker Trek Truckmeeting “Nog Harder�

3- Regionaal Uitgelicht brengt alleen gezelligheid, 100% leuk nieuws; 3- Regionaal Uitgelicht wordt grotendeels via de post verspreid; 3- Regionaal Uitgelicht wordt bij 205.000 huishoudens, Âą 550.000 inwoners, verspreid ; 3- Regionaal Uitgelicht wordt bewaard (gemiddeld 4 week); 3- Regionaal Uitgelicht wordt scherp, gedetailleerd en vooral duurzaam gedrukt; 3- Regionaal Uitgelicht biedt unieke en vooral betaalbare, oplossingen; 3- De website bereikt ruim 1.800 bezoekers per dag; 3- Net als heel veel lezers, heb je dit stukje tekst al minstens 5x voorbij zien komen, waardoor je er nu automatisch van overtuigd bent dat deze krant ook voor jouw bedrijf veel efficiĂŤnter zou kunnen zijn.

“Hoeveel zei je? 3... ik tel er veel meer�, zul je denken...

maar ook jij weet dat er natuurlijk veel meer redenen zijn :) Bel 06 - 30 10 14 37 of mail naar info@regionaal-uitgelicht.nl “Als je doet wat je altÄłd deed, krÄłg je wat je altÄłd kreeg...â€?

Zaterdag 5 augustus 2017 • • • • • •

Culemborg Culemborg Lopik Maurik Noordeloos Zaltbommel

Rondleiding door Stadhuis Stadswandeling Truckmeeting “Nog Harder� Rommelmarkt Storm Jaarmarkt Stadswandeling

Zondag 6 augustus 2017 • • • •

Acquoij Culemborg Maurik Wijk bij Duurstede

City of Glas in Kunstfort Asperen Fransche Autodag bij Visscher Autogroep Kofferbakmarkt op ‘t Eiland van Maurik Cultureel rondje Wijk bij Duurstede

Donderdag 10 augustus 2017 •

Lexmond

Feestweek

t/m zaterdag 19 augustus

Vrijdag 11 augustus 2017 • • •

Leerdam Leerdam Montfoort

ZomerFestival Zomermarkt Trekkertrek

Zaterdag 12 augustus 2017 • • •

Leerdam Montfoort Tiel

Zomermarkt Trekkertrek International de Kleuver COPA/RKTVC

UITgelicht

Events

Uitgaanstips: Vr. 04 aug. Za. 05 aug. Zo. 06 aug. Vr. 11 aug. Za. 12 aug. Vr. 18 aug. Za. 19 aug. Vr. 25 aug. Vr. 25 aug.

Froetyloops Club Rodenburg, Beesd All-In Night! Club Rodenburg, Beesd Sunday Grooves De Bruine Kip, Beusichem Robbert Redert, daarna Jammen! De Highlands, IJsselstein Noisekick’s Terrordrang Club Rodenburg, Beesd La Bomba Club Rodenburg, Beesd Euroavond met Django Wagner Club Rodenburg, Beesd Partypeepz Club Rodenburg, Beesd Classic CafÊ Brothers, Bunnik

Stuur aanvullingen naar redactie@regionaal-uitgelicht.nl

Zondag 13 augustus 2017 • •

Leerdam Wijk bij Duurstede

Dinsdag 15 augustus 2017 • • •

Gorinchem Lienden Vianen

Zomerfeest Vakantie Bijbelweek Kidzfun

Woensdag 16 augustus 2017 • •

Beesd Vianen

Culinair

Zomermarkt Blues at the Castle

Landgoedfair Kidzfun

t/m zondag 20 augustus t/m zondag 20 augustus t/m donderdag 17 augustus

UITgelicht

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113

t/m zondag 20 augustus t/m donderdag 17 augustus

Donderdag 17 augustus 2017 • • • • •

Beesd Deil Maurik Tiel Vianen

Landgoedfair De Ronde van Deil Kermis Ri4-daagse Kidzfun

t/m zondag 20 augustus

Vrijdag 18 augustus 2017 • •

Beesd Meerkerk

Landgoedfair Trekkertrek

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

Zaterdag 19 augustus 2017 • • • • •

Beesd Lexmond Meerkerk Zaltbommel Zaltbommel

Landgoedfair Highland Games Trekkertrek Bommelweek Buitenhof-pop

t/m zaterdag 27 augustus

Zondag 20 augustus 2017 • • • • •

Beesd Culemborg Nieuwegein Nieuwegein Waardenburg

:,-=,-1'$*(1 ,1'(:((.23(1 (16(59(5(1/81&+ 9$1:2(16'$*WP=21'$*

Landgoedfair Fwench Connection in de plantage United Jeugdcup t/m maandag 21 augustus RE Active - Estafetteloop Struinen door de Uiterwaarden van de Waal

Maandag 21 augustus 2017 •

Nieuwegein

3OHLQ7LHO

United Jeugdcup

Vrijdag 25 augustus 2017 • • • •

Haaften IJsselstein Langbroek Schoonrewoerd

Reuring t/m zondag 27 augustus Foute zomerfeest Tentfeest Vijfheerenlanden fietstocht

Zaterdag 26 augustus 2017 • • • • • • • •

Cothen en Langbroek Leientocht (wandeltocht) Cothen Oogstfeest Culemborg Culemborg Blues Geldermalsen Lekkers aan de Linge Haaften Reuring festival IJsselstein Foute zomerfeest Wijk bij Duurstede Ronde van Midden Nederland Zoelmond Dorpsfair

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQVSHFLDDOPDGLZRGRJDQJHQNHX]HPHQX

Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

Eetcafe

Uw Chef

Zondag 27 augustus 2017 • • • • • • • •

Beusichem Ital dag 2017 Ducatie op recreatieterrein De Meent Boven-Leeuwen BBQ@ThePark Buren Chateau Buren (Wijn festijn) Cothen en Langbroek Leientocht (wandeltocht) Haaften Reuring Festival Houten Militariabeurs Wijk bij Duurstede Ronde van Midden Nederland Zaltbommel Bommelwaardrally

Kijk voor het meest actuele overzicht op WWW.REGIONAAL-UITGELICHT.NL Op de website staan alle bovengenoemde evenementen en uiteraard alle andere (grote en kleinere) evenementen die tussentijds gemeld worden

YRRU 

ZZZELVWURGHEXXUYURXZQO

Augustus actie

Tricht

In augustus genieten van een 3 gangen verrassingsdiner met hoge kortingen die kunnen oplopen tot wel 50%. Laat je samen gezellig verrassen met prachtige huisgemaakte gerechten. - Het voorgerecht ouderwets gezellig gepresenteerd. - Maak kennis met de specialiteiten van Uw Chef. - Bij het hoofdgerecht smul je van verschillende soorten vlees met bijpassende sauzen. - Sluit je etentje af met een bijzonder nagerecht. Meer informatie of reserveren, www.uwcheftricht.nl

6


7

Augustus 2017

Ook bij een klein budget leggen wij de rode loper uit. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij.

www.visscher.nl/auto

5 Culemborg 4

6 Leerdam

1 2

7 Buurmalsen

8 Tiel

3

Gorinchem Audi A1 ADMIRED S-LINE 1.2 TFSI ................................................30177.......... Rood ........2015.....2 Audi A4 PRO LINE BUSINESS 1.8 TFSI 170PK AUTOMAAT ............112140........ Grijs .........2013.....2 Citroen Berlingo 1.6 HDI...............................................................16299.......... Zwart .......2015.....1 Citroen Berlingo 1.6 HDI...............................................................25410.......... Wit ...........2015.....5 Citroen Berlingo CINQSPACE 1.6 90PK ........................................59343.......... Wit ...........2008.....4 Citroen Berlingo XTR 1.6 110PK ...................................................96904.......... Zwart .......2009.....5 Citroen C1 AMBIANCE 1.0 3D........................................................84828.......... Grijs .........2011.....4 Citroen C1 AMBIANCE 1.0 3 ..........................................................75439.......... Wit ...........2010.....5 Citroen C1 AMBIANCE 1.0 5D........................................................96844.......... Grijs .........2010.....7 Citroen C1 BI-TON 1.0 5D .............................................................33566.......... Rood ........2013.....1 Citroen C1 COLLECTION 1.0 5D....................................................41041.......... Blauw ......2013.....1 Citroen C1 COLLECTION 1.0 5D....................................................89364.......... Wit ...........2013.....7 Citroen C1 COLLECTION 1.0 5D....................................................11485.......... Rood ........2014.....1 Citroen C1 FEEL 1.0 E-VTI 68PK 5D ..............................................28234.......... Rood ........2015.....5 Citroen C1 SELECTION 1.0 5D ......................................................96186.......... Grijs .........2012.....7 Citroen C1 STYLE EDITION 1.0 E-VTI 5D .......................................10336.......... Grijs .........2016.....1 Citroen C1 STYLE EDITION 1.0 E-VTI 68PK 5D .............................21815.......... Rood ........2016.....5 Citroen C3 ATTRACTION 1.4 .........................................................149762........ Zwart .......2006.....4 Citroen C3 BUSINESS 1.2 VTI .......................................................2390............ Rood ........2016.....5 Citroen C3 BUSINESS 1.6 HDI ......................................................28780.......... Zwart .......2016.....5 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................50531.......... Grijs .........2015.....7 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................52843.......... Grijs .........2014.....5 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................21877.......... Rood ........2014.....7 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................32210.......... Blauw ......2014.....1 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................71399.......... Rood ........2014.....5 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK .........................................47258.......... Grijs .........2015.....7 Citroen C3 COLLECTION 1.2 VTI 82PK AUTOMAAT ......................89948.......... Zwart .......2014.....5 Citroen C3 COLLECTION 1.6 E-HDI 90PK .....................................56097.......... Grijs .........2015.....1 Citroen C3 COLLECTION 1.6 E-HDI 92PK .....................................87810.......... Grijs .........2014.....7 Citroen C3 Picasso EXCLUSIVE 1.6 VTI 120PK .............................111566........ Zwart .......2011.....1 Citroen C4 ANNIVERSAIRE 1.4 ......................................................41296.......... Beige........2009.....1 Citroen C4 ANNIVERSAIRE1.6 VTI ................................................94333.......... Grijs .........2010.....7 Citroen C4 Cactus BUSINESS 1.2 E-VTI 82PK AUTOMAAT ............13715.......... Zwart .......2015.....5 Citroen C4 Cactus BUSINESS 1.6 BLUE HDi100PK ......................76588.......... Zwart .......2014.....5 Citroen C4 Cactus FEEL 1.2 PURETECH 82PK .............................15348.......... Zwart .......2016.....1 Citroen C4 Cactus FEEL 1.2 VTI 82PK...........................................44519.......... Bruin ........2014.....5 Citroen C4 COLLECTION 1.2 E-THP 130PK ..................................28817.......... Grijs .........2016.....1 Citroen C4 COLLECTION 1.2 THP 130PK......................................25723.......... Wit ...........2016.....7 Citroen C4 COLLECTION 1.2 THP 130PK......................................29674.......... Zwart .......2016.....5 Citroen C4 EXCLUSIVE 1.6 E-HDI AUTOMAAT ..............................128193........ Grijs .........2012.....5 Citroen C4 IMAGE 1.4 90PK ..........................................................114550........ Blauw ......2008.....1 Citroen C4 LIGNE PRESTIGE 1.4 ...................................................180099........ Grijs .........2006.....4 Citroen C4 Picasso AMBIANCE 1.8 125PK ....................................138189........ Grijs .........2007.....1 Citroen C4 Picasso IMAGE 1.6 VTI ................................................103878........ Bruin ........2010.....3 Citroen C4 Picasso INTENSIVE 1.6 E-HDI .....................................30612.......... Zwart .......2016.....7 Citroen C4 Picasso LUMIERE 2.0 140PK AUTOMAAT ...................84581.......... Bruin ........2009.....1 Citroen C4 Picasso TENDANCE 1.6 E-HDI 115PK .........................93104.......... Zwart .......2013.....7 Citroen C5 COMFORT 2.0 140PK ..................................................117057........ Zwart .......2009.....1 Citroen DS3 01.2 PURETECH 110 PK So Red Edition ..................24060.......... Zwart .......2015.....7 Citroen DS3 01.2 VTI 82PK CHIC CRUISE CONTROL....................75223.......... Grijs .........2013.....7 Citroen DS3 01.2 VTI SO CHIC .....................................................121201........ Rood ........2012.....7 Citroen DS3 BUSINESS 1.6 E-HDI .................................................55598.......... Zwart .......2013.....1 Citroen DS3 CHIC 1.2 VTI 82PK ....................................................80917.......... Zwart .......2013.....5 Citroen DS3 CHIC 1.4 E-HDI 70PK AUTOMAAT.............................73810.......... Bruin ........2013.....7 Citroen DS3 CHIC 1.4 HDI AUTOMAAT .........................................118032........ Rood ........2013.....5 Citroen DS3 SO CHIC 1.2 PURETECH 82PK..................................21549.......... Grijs .........2015.....1 Citroen DS3 SO CHIC 1.6 E-HDI 90PK...........................................90031.......... Grijs .........2014.....7 Citroen DS3 SO CHIC 1.6 HDI .......................................................65063.......... Grijs .........2011.....5 Citroen DS4 SO CHIC 1.6 THP AUTOMAAT ...................................60123.......... Wit ...........2011.....5 Citroen DS4 SPORT CHIC 1.6 THP 200PK ....................................87310.......... Wit ...........2012.....7 Citroen Grand C4 Picasso BUSINESS 1.6 BLUEHDI AUTOM 7P ....42995.......... Zwart .......2016.....5 Citroen Grand C4 Picasso BUSINESS 1.6 E-HDI...........................41443.......... Zwart .......2014.....5 Citroen Grand C4 Picasso COLLECTION 1.6 THP AUTOMAAT ......79140.......... Bruin ........2012.....7 Citroen Grand C4 Picasso COLLECTION 1.6 THP AUTOM 7P........87573.......... Bruin ........2012.....5 Citroen Grand C4 Picasso COLLECTION 1.6 VTI ..........................88670.......... Grijs .........2012.....5 Citroen Jumpy 1.6 HDI .................................................................99148.......... Geel .........2011.....5 Citroen Jumpy 2.0 HDI .................................................................185484........ Grijs .........2013.....7 Citroen Jumpy ECONOMY 2.0 HDI 125PK L1H1 ..........................44811.......... Wit ...........2014.....5 Daihatsu Sirion TREND 1.0...........................................................104278........ Rood ........2008.....4 Daihatsu Terios EXPLORE 1.5 2WD ..............................................106209........ Grijs .........2008.....8 Ds Ds3 SO CHIC 1.2 PURETECH....................................................27729.......... Grijs .........2015.....5 Ds Ds3 SPORT CHIC 1.2 PURETECH 130PK .................................20661.......... Wit ...........2016.....5 Ds Ds3 SPORT CHIC 1.6 THP ........................................................34730.......... Blauw ......2015.....1 Ds Ds4 CROSSBACK SO CHIC 1.2 130PK ......................................10098.......... Blauw ......2016.....5 Fiat 500 1.2 69PK SPORT AUTOMAAT ..........................................145694........ Grijs .........2009.....4 Fiat 500 C TWINAIR .......................................................................33459.......... Grijs .........2011.....8 Fiat 500 CABRIO LOUNGE 0.9 TWINAIR .......................................33102.......... Rood ........2016.....8 Fiat 500 CABRIO LOUNGE TWINAIR .............................................28221.......... Rood ........2016.....2 Fiat 500 LOUNGE TWIN AIR 80PK.................................................7691............ Zwart .......2016.....2 Fiat 500 LOUNGE TWINAIR TURBO 80PK.....................................9389............ Zwart .......2016.....8 Fiat 500 POP 0.9 TWINAIR ............................................................13802.......... Grijs .........2015.....2 Fiat 500 POP 0.9 TWINAIR ............................................................56631.......... Grijs .........2014.....2 Fiat 500 POP 1.2 AUTOMAAT ........................................................73505.......... Wit ...........2009.....2 Fiat 500 POP TWINAIR 60PK ........................................................20633.......... Zwart .......2015.....2 Fiat 500 S TWINAIR 86PK..............................................................20920.......... Zwart .......2013.....8 Fiat 500L EASY 0.9 TWINAIR .........................................................62174.......... Grijs .........2013.....8 Fiat 500L TREKKING 0.9 TWINAIR ................................................24453.......... Grijs .........2016.....8 Fiat Doblo 1.3 ...............................................................................14137.......... Wit ...........2015.....4 Fiat Panda ACTIVE 1.2 ..................................................................21485.......... Beige........2011.....2 Fiat Panda ACTIVE 1.2 ..................................................................75689.......... Grijs .........2010.....2 Fiat Panda EDIZONE COOL 0.9 TWINAIR .....................................65613.......... Grijs .........2014.....8

Fiat Panda EDIZONE COOL 0.9 TWINAIR .....................................18993.......... Grijs .........2016.....2 Fiat Panda EDIZONE COOL 0.9 TWINAIR .....................................38152.......... Grijs .........2013.....2 Fiat Panda EDIZONE COOL 1.2.....................................................75792.......... Wit ...........2011.....8 Fiat Panda LOUNGE 0.9 TWINAIR ................................................52522.......... Zwart .......2013.....8 Fiat Tipo LOUNGE 1.3 MULTIJET..................................................22630.......... Wit ...........2016.....2 Ford Fiesta LIMITED 1.25 3D ........................................................57952.......... Rood ........2012.....4 Ford Fiesta LIMITED 1.25 5D ........................................................88847.......... Zwart .......2010.....8 Ford Fiesta LIMITED 1.25 60PK 3D ...............................................63049.......... Zwart .......2010.....8 Ford Ka TITANIUM 1.2...................................................................32765.......... Grijs .........2009.....4 Hyundai Atos 1.1 ACTIVE COOL....................................................136015........ Blauw ......2007.....4 Hyundai Getz ACTIVE 1.4 5D ........................................................158545........ Blauw ......2007.....2 Hyundai H300 DYNAMIC 2.5 CRDI ................................................143170........ Grijs .........2009.....2 Hyundai i10 ACTIVE 1.1 5D ...........................................................42147.......... Grijs .........2008.....2 Hyundai i10 ACTIVE 1.1 5D ...........................................................60231.......... Wit ...........2010.....2 Hyundai i10 ACTIVE COOL 1.1 5D.................................................65585.......... Beige........2010.....2 Hyundai i10 ACTIVE COOL 1.1 5D.................................................84490.......... Zwart .......2010.....8 Hyundai i10 COMFORT 1.0 5D ......................................................63643.......... Grijs .........2014.....8 Hyundai i10 COMFORT 1.0 5D ......................................................34201.......... Grijs .........2014.....2 Hyundai i10 COMFORT PLUS 1.0 5D ............................................21870.......... Wit ...........2014.....2 Hyundai i10 I-DRIVE COOL 1.1 5D ................................................66990.......... Grijs .........2012.....8 Hyundai i10 I-MOTION 1.0 5D ......................................................36667.......... Grijs .........2013.....2 Hyundai i10 I-MOTION 1.0 5D ......................................................46140.......... Bruin ........2015.....2 Hyundai i10 I-MOTION COMFORT PLUS 1.0 5D ...........................42174.......... Wit ...........2014.....2 Hyundai i10 PLUS 1.25 5D ............................................................102046........ Zwart .......2012.....4 Hyundai i20 I-DEAL 1.2 5D............................................................20952.......... Wit ...........2013.....2 Hyundai i20 I-MOTION 1.2 5D ......................................................9772............ Grijs .........2011.....8 Hyundai i20 I-MOTION 1.2 5D ......................................................61694.......... Blauw ......2015.....2 Hyundai i20 I-MOTION 1.2 HP ......................................................45276.......... Bruin ........2015.....8 Hyundai i30 BUSINESS EDITION 1.6 GDI .....................................62222.......... Bruin ........2013.....2 Hyundai i30 COMFORT 1.6 GDI ....................................................40846.......... Wit ...........2014.....8 Hyundai i30 I-CATCHER 1.6 CVVT 5D ...........................................88192.......... Blauw ......2012.....8 Hyundai i30 I-MOTION PLUS 1.6 GDI 5DRS..................................17450.......... Wit ...........2016.....2 Hyundai i40 GO! 1.6 GDI ...............................................................56460.......... Grijs .........2013.....8 Hyundai ix20 I-MAGE 1.4 CVVT .....................................................59004.......... Wit ...........2013.....2 Hyundai ix20 I-MOTION 1.6 CVVT AUTOMAAT .............................14140.......... Bruin ........2014.....2 Hyundai ix35 BUSINESS EDITION 1.6 GDI ...................................78549.......... Blauw ......2012.....8 Hyundai ix35 DYNAMIC 2.0 I CVVT AUTOMAAT ............................51203.......... Grijs .........2010.....2 Hyundai ix35 STYLE 1.6 GDI .........................................................46763.......... Zwart .......2014.....8 Hyundai Tucson COMFORT 1.6 GDI .............................................19531.......... Bruin ........2016.....2 Hyundai Tucson GO! 1.6 GDI ........................................................4036............ Wit ...........2016.....8 Kia Picanto COMFORT 1.0 CVVT 3D..............................................88384.......... Zwart .......2012.....4 Kia Picanto DYNAMICLINE 1.2 CVVT 5D .......................................30645.......... Blauw ......2015.....8 Kia Sportage XTRA 2.0 CVVT 2WD ................................................94212.......... Grijs .........2010.....2 Kia Venga X-ECUTIVE 1.4 CVVT.....................................................91761.......... Grijs .........2010.....2 Kia Venga X-TRA 1.6 CVVT ............................................................101479........ Zwart .......2012.....8 Lancia Ypsilon GOLD 0.9 TWINAIR 85PK......................................23479.......... Zwart .......2014.....8 Mazda 5 BUSINESS 2.0 7P ............................................................50837.......... Grijs .........2010.....2 Mercedes-Benz Citan 1.5 CDI .......................................................19628.......... Grijs .........2017.....2 Opel Adam SPORTS TOURER 1.0 TURBO 3D 120PK ...................29683.......... Rood ........2015.....8 Opel Astra 1.4 TURBO...................................................................166662........ Zwart .......2011.....4 Opel Astra COSMO 1.4 TURBO 5D ................................................124042........ Grijs .........2010.....2 Opel Combo 1.3 TDI .....................................................................201605........ Wit ...........2011.....4 Opel Meriva ESSENTIA 1.6............................................................191120........ Grijs .........2003.....4 Peugeot 1007 GENTRY 1.4............................................................121602........ Blauw ......2006.....5 Peugeot 107 ACTIVE 1.0 5D ..........................................................71289.......... Grijs .........2013.....7 Peugeot 107 ACTIVE 1.0 5D ..........................................................50198.......... Beige........2013.....5 Peugeot 107 ACTIVE 1.0 5D ..........................................................120361........ Grijs .........2013.....4 Peugeot 107 ENVY 1.0 5D .............................................................30294.......... Zwart .......2013.....7 Peugeot 107 ENVY 1.0 5D .............................................................52439.......... Grijs .........2013.....5 Peugeot 107 MILLESIM 200 1.0 3D ...............................................43384.......... Zwart .......2011.....5 Peugeot 107 URBAN MOVE 1.0 5D ...............................................98071.......... Grijs .........2011.....5 Peugeot 107 XS 1.0 5D ..................................................................52944.......... Grijs .........2012.....7 Peugeot 107 XS 1.0 E-VTI 68PK 3D ...............................................88232.......... Grijs .........2012.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................27802.......... Rood ........2016.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................15460.......... Rood ........2014.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................31996.......... Rood ........2014.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................39307.......... Rood ........2014.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................47140.......... Rood ........2014.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................48015.......... Rood ........2014.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................57070.......... Rood ........2014.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................72038.......... Rood ........2014.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................82780.......... Rood ........2014.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................13288.......... Rood ........2016.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 68PK 5D .................................................34460.......... Rood ........2014.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 E-VTI 68PK 5D .......................................10115.......... Grijs .........2016.....7 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 E-VTI 68PK 5D .......................................13694.......... Paars........2016.....1 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 E-VTI 68PK 5D .......................................5611............ Wit ...........2016.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 E-VTI 68PK 5D .......................................28445.......... Wit ...........2015.....5 Peugeot 108 ACTIVE 1.0 E-VTI 68PK 5D .......................................25573.......... Beige........2015.....7 Peugeot 108 ACTIVE E-VTI 68PK 5D .............................................21878.......... Grijs .........2015.....1 Peugeot 108 ACTIVE E-VTI 68PK 5D .............................................21251.......... Grijs .........2015.....7 Peugeot 108 ALLURE 1.2 VTI 82PK 3D .........................................32154.......... Paars........2015.....1 Peugeot 108 BLUE LEASE 1.0 E-VTI 68PK 5D ...............................11516.......... Rood ........2016.....4 Peugeot 108 BLUE LION 1.0 68PK 5D...........................................3891............ Geel .........2016.....5 Peugeot 108 PREMIERE 1.0 E-VTI 68PK 5D ..................................90364.......... Grijs .........2014.....5 Peugeot 2008 ACTIVE 1.2 AUTOMAAT ..........................................14037.......... Oranje ......2015.....1 Peugeot 2008 ACTIVE 1.2 VTI 82PK AUTOMAAT ..........................77968.......... Grijs .........2014.....1 Peugeot 2008 ACTIVE 1.2 VTI 82PK AUTOMAAT ..........................41858.......... Grijs .........2014.....1 Peugeot 2008 ALLURE 1.2 ............................................................94192.......... Zwart .......2014.....5 Peugeot 2008 ALLURE 1.2 PURETECH AUTOMAAT .....................11539.......... Wit ...........2015.....1 Peugeot 2008 ALLURE 1.2 VTI AUTOMAAT...................................42891.......... Grijs .........2014.....7

Peugeot 2008 GT-LINE 1.2 PURETECH 110PK .............................16727.......... Zwart .......2016.....5 Peugeot 2008 STYLE 1.2 PURETECH 82PK ..................................84793.......... Grijs .........2015.....7 Peugeot 206 GENERATION 1.4 3D ................................................127154........ Grijs .........2009.....1 Peugeot 206 SW 1.6 AUTOMAAT ..................................................100383........ Zwart .......2005.....4 Peugeot 206+ XR 1.1 .....................................................................90355.......... Wit ...........2011.....5 Peugeot 206+ XS 1.4 5D ................................................................111312........ Rood ........2010.....5 Peugeot 206+ XS 1.4 5D ................................................................78514.......... Blauw ......2010.....5 Peugeot 206+ XS 1.4 75PK 3D ......................................................100000........ Grijs .........2010.....5 Peugeot 207 ALLURE 1.6 HDI 92PK 5D.........................................140817........ Grijs .........2011.....7 Peugeot 207 PREMIERE 1.6 VTI 5D...............................................125531........ Zwart .......2010.....5 Peugeot 207 XS 1.4 VTI 3D ............................................................65806.......... Oranje ......2009.....5 Peugeot 207 XS PACK 1.6 5D AUTOMAAT.....................................35007.......... Blauw ......2007.....7 Peugeot 207 XS PACK 1.6 VTI 5D ..................................................53468.......... Grijs .........2007.....5 Peugeot 208 ACTIVE 1.2 VTI 5D AUTOMAAT.................................45114.......... Grijs .........2013.....1 Peugeot 208 ACTIVE 1.4 E-HDI 3D AUTOMAAT ............................81546.......... Zwart .......2013.....5 Peugeot 208 ALLURE 1.2 PURETECH ...........................................55446.......... Wit ...........2015.....1 Peugeot 208 ALLURE 1.2 VTI 3D ...................................................21255.......... Blauw ......2014.....5 Peugeot 208 ALLURE 1.6VTI 120PK 5D ........................................129510........ Grijs .........2014.....7 Peugeot 208 BLUE LEASE EX 1.2 VTI 82PK 5D .............................37896.......... Wit ...........2014.....5 Peugeot 208 BLUE LION 1.2 82PK ................................................6172............ Blauw ......2016.....7 Peugeot 208 BLUE LION 1.2 82PK 5D...........................................6693............ Blauw ......2016.....7 Peugeot 208 ENVY 1.2 VTI 82PK 5D .............................................50858.......... Rood ........2014.....5 Peugeot 208 ENVY 1.2 VTI 82PK 5D ..............................................20264.......... Wit ...........2014.....1 Peugeot 208 GTI 1.6 THP 208PK 3D .............................................18443.......... Oranje ......2016.....1 Peugeot 208 STYLE 1.2 VTI 82 5D .................................................25278.......... Wit ...........2015.....1 Peugeot 208 URBAN SOUL 1.2 VTI 82PK 5D ................................121932........ Blauw ......2013.....1 Peugeot 208 URBAN SOUL 1.2 VTI 82PK 5D ................................55911.......... Grijs .........2013.....7 Peugeot 3008 GT1.6 THP 156PK ..................................................118864........ Rood ........2009.....5 Peugeot 3008 SR 1.6 VTI...............................................................57040.......... Grijs .........2011.....5 Peugeot 3008 ST 1.6 THP 150PK..................................................129144........ Zwart .......2011.....1 Peugeot 3008 ST 1.6 THP 156PK AUTOMAAT ..............................124181........ Grijs .........2011.....7 Peugeot 3008 ST VTI 1.6 120PK....................................................143071........ Grijs .........2010.....5 Peugeot 307 XS PREMIUM 1.6 5D .................................................162998........ Geel .........2005.....1 Peugeot 308 ACCESS 1.6 E-HDI 120PK 5D ...................................141172........ Blauw ......2014.....5 Peugeot 308 ACTIVE 1.6 VTI AUTOMAAT ......................................94540.......... Zwart .......2011.....5 Peugeot 308 ALLURE 1.2 E-THP 130PK AUTOMAAT ....................28921.......... Wit ...........2015.....1 Peugeot 308 ALLURE 1.6 THP 5D .................................................71056.......... Grijs .........2011.....1 Peugeot 308 GT LINE 1.2 130PK 5D .............................................28408.......... Zwart .......2015.....7 Peugeot 308 GT-LINE 1.2 PURETECH 130PK 5D ..........................15757.......... Blauw ......2016.....5 Peugeot 308 STYLE 1.2 PURETECH 110PK 5D .............................15921.......... Zwart .......2016.....5 Peugeot 308 STYLE 1.2 PURETECH 130PK 5D .............................42053.......... Rood ........2015.....5 Peugeot 308 SW ACTIVE 1.6 VTI ...................................................108133........ Blauw ......2012.....5 Peugeot 308 SW ALLURE 1.2 PURETECH 130PK .........................10328.......... Rood ........2016.....1 Peugeot 308 SW BLUE LEASE EX PACK 1.6 BLHDI 120PK .............93784.......... Grijs .........2015.....5 Peugeot 308 SW GT 2.0 BLHDI 180PK AUTOMAAT ......................30009.......... Zwart .......2016.....5 Peugeot 308 SW MILLESIM 1.6 VTI ...............................................73373.......... Zwart .......2011.....5 Peugeot 308 SW PREMIERE 1.2 E-THP 130PK AUTOMAAT ............26914.......... Grijs .........2014.....1 Peugeot 308 X-LINE 1.6 VTI 5D .....................................................95851.......... Grijs .........2010.....7 Peugeot 308 X-LINE 1.6 VTI 5D .....................................................137906........ Grijs .........2010.....1 Peugeot 308 X-LINE 1.6 VTI 5D .....................................................124374........ Grijs .........2010.....1 Peugeot 308 XS 1.6 VTI 5D AUTOMAAT ........................................77124.......... Blauw ......2008.....5 Peugeot 309 GL PROFIL 1.4..........................................................164559........ Grijs .........1990.....4 Peugeot 407 BLUE LEASE EX 2.0 140PK.......................................140389........ Grijs .........2010.....1 Peugeot 5008 BLUE LEASE 1.6 VTI ...............................................125915........ Zwart .......2012.....1 Peugeot 5008 ST 1.6 THP 5P ........................................................112548........ Blauw ......2011.....1 Peugeot 5008 ST 1.6 VTI ...............................................................68815.......... Blauw ......2011.....1 Peugeot 508 BLUE LEASE EX 1.6 THP 156PK...............................95934.......... Grijs .........2011.....1 Peugeot 508 SW ACTIVE 1.6 THP 156PK ......................................99489.......... Bruin ........2011.....5 Peugeot 508 SW ALLURE 1.6 E-HDI ..............................................27867.......... Grijs .........2014.....5 Peugeot 508 SW BLUE LEASE EX 1.6 E-HDI AUTOMAAT ..............147955........ Zwart .......2013.....1 Peugeot 508 SW RXH HYBRID4 ....................................................123548........ Wit ...........2012.....1 Peugeot Bipper 1.2 HDI ................................................................45029.......... Zwart .......2012.....4 Peugeot Boxer 330 PROFIT + 2.2 HDI 130PK ...............................115442........ Zwart .......2014.....5 Peugeot Expert 1.6 HDI ................................................................90069.......... Wit ...........2015.....7 Peugeot Expert 1.6 HDI ................................................................4752............ Bruin ........2016.....1 Peugeot Expert 2.0 HDI ................................................................77899.......... Wit ...........2012.....1 Peugeot Expert 2.0 HDI ................................................................96509.......... Wit ...........2012.....1 Peugeot Partner 1.6 HDI...............................................................217689........ Wit ...........2011.....5 Peugeot Partner 1.6 HDI...............................................................78206.......... Grijs .........2011.....5 Peugeot Partner 1.6 HDI...............................................................70554.......... Wit ...........2011.....4 Peugeot Partner TEPEE FAMILY 1.6..............................................102254........ Grijs .........2012.....7 Peugeot Partner TEPEE XR 1.6 ROLSTOELAUTO.........................61847.......... Grijs .........2011.....5 Renault Clio EXPRESSION 1.4 3D .................................................96842.......... Grijs .........2006.....8 Renault Twingo COLLECTION 1.2 ................................................35973.......... Grijs .........2012.....4 Seat Ibiza ARMIN LIMITED EDITION 1.2 TSI .................................55430.......... Wit ...........2012.....8 Skoda Fabia GREENLINE 1.2 TD...................................................84514.......... Grijs .........2011.....4 Suzuki Splash COMFORT 1.0 VVT 5D............................................45972.......... Rood ........2012.....8 272(&4&ƞ ǖǽǗǚ ....................................................87537.......... Grijs .........2012.....4 Suzuki Wagon R SPECIAL 1.3 .......................................................35839.......... Grijs .........2003.....4 Toyota Verso BUSINESS 1.8 VVTI 7P ............................................84403.......... Grijs .........2011.....8 Volkswagen Beetle DESIGN 1.2 TSI..............................................32962.......... Wit ...........2012.....2 Volkswagen Golf HIGHLINE 1.8 ....................................................259004........ Grijs .........1998.....4 Volkswagen Golf TRENDLINE 1.2 TSi105PK 5D ...........................75585.......... Blauw ......2013.....8 Volkswagen Up! MOVE UP! 1.0.....................................................104075........ Zwart .......2013.....8 Volkswagen Up! TAKE UP! 1.0 3D ................................................11926.......... Blauw ......2016.....8


8

Augustus 2017

‘Chateau voor Buren’, een must voor de wijnliefhebber

Braderie in Leerdam

Z

kleding, cosmetica, aterdag 12 en zondag andere 13 augustus is er weer woondecoratie en speelgoed. Er zijn ook verschillende Zomermarkt in Leerdam. attracties. Voor de kinderen is er Maar liefst 100 kramen zijn twee een draaimolen. De Zomermarkt dagen gevuld met de mooiste is zaterdag 12 augustus van 10:00 en leukste artikelen. Er is voor tot 17:00 en zondag 13 augustus de braderieliefhebber een ruim van 11:00 tot 17:00. Kom langs en aanbod aan handelswaar: onder maak er een gezellige dag van!

Inloop stadswandelingen VVV Wijk bij Duurstede

E

en de Dorestad periode. Je loopt langs verstilde straatjes en mooie monumenten en het kasteel. Sages en het mysterie van de Molen van Ruysdael worden onthuld. Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling begint om 14.00 uur Deelname: € 3,50 per persoon. Je bij de VVV op de Markt en eindigt kunt vooraf bij de VVV betalen. Voor meer informatie: daar rond 15.30 uur ook weer. VVV Wijk bij Duurstede De VVV gids vertelt vele Markt 24, Wijk bij Duurstede, wetenswaardigheden over de rijke geschiedenis van de stad, uit de info@vvvkrommerijnstreek.nl, periode van David van Bourgondië www.vvvkrommerijnstreek.nl. lke dinsdag en donderdag tot en met 14 september organiseert VVV Wijk bij Duurstede een stadswandeling onder leiding van een VVV gids.

D

Als je niet weet welke van de vele aangeboden wijnen je moet kiezen, waar je op moet letten en wat een goede wijn is die bij je past, dan moet je eerst naar het centrum van de binnenstad gaan, waar de VINOdesk staat. Vinologen kunnen je daar helpen met het vaststellen van je smaak, je op vakkundige Je treft er een uitgebreid aanbod wijze leren wijn te proven en leren van stands aan, met verschillende hoe je proef-notities maakt. nationale en internationale Vervolgens kun je op ‘’wijn-jacht’’. kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire Culinairplein lekkernijen. Ontdek de hoge Dit jaar is er ook weer een kwaliteit van de Nederlandse Culinairplein waar de koks wijnen, laat je verrassen door de van De Prins (Buren) en Het wijnen uit de Balkan, of maak Heerenlogement (Beusichem) kennis met de Champagnes van samen een speciale Chateau voor kleine onafhankelijke wijnboeren Buren menukaart presenteren. uit Frankrijk. De verschillende gerechten worden natuurlijk vergezeld door bijpassende wijnen. Je vindt het Eigen wijnglas Bij de ingangen van Chateau Culinairplein in de boomgaard van voor Buren koopt je voor € 10,00 Grand Café De Hofhouding. plein achter de St. een speciaal voor dit evenement Het is voor het ontworpen wijnglas. Met dit Lambertuskerk prachtige glas kun je bij de festival omgebouwd tot een waar verschillende stands wijn proeven. wijnplein waar je in Franse sferen e ware wijnliefhebber is zondag 27 augustus helemaal op zijn/haar plaats Buren, waar ‘’Chateau voor Buren’’ plaatsvindt. Op het wijnfestival kun je kennismaken met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en van ver daarbuiten.

onder het genot van een glas wijn en heerlijke hapjes, kunt genieten van diverse muzikale optredens. Tevens biedt Chateau voor Buren weer de mogelijkheid van een proeverij op het water. In klein gezelschap neemt u deel aan een wijnpresentatie op de rivier de Korne. Tijdens het Burens wijnevenement kun je je bij de VINOdesk inschrijven voor deze proeverij.

Prijsuitreiking wijnkeuring Vanaf 13:00 vindt in de St. Lambertuskerk in het midden van Buren de prijsuitreiking plaats van de wijnkeuring van de Lage Landen. Ben je benieuwd naar wie de prijzen gaan? Meld je dan tussen 13.00 en 13.15 uur bij de ingang van de kerk. ‘Chateau voor Buren’ wordt zondag 27 augustus gehouden van 13.00 tot 18.00 uur. Je treft er 33 wijnstandhouders en veel bijzondere, bijpassende food en non-food.

Actie Boxspring

ELNE

vlak € 1499,00

Nu met gratis Textielpakket twv € 290,00

499,-

rende m at r

9,4

en

2017 ɯ

ntile ve

Testcijfer ventilatie

um

2e matras halve prijs*!

st

as

door!

cons

GRATIS BEZORGING en MONTAGE! Grote Brugse Grintweg 109 4005 AC Tiel Tel. +31(0)344 - 618 661 E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

Cool de zomer ɯ

Een bed van “Puur natuur”. De puurheid van de gebruikte materialen maakt deze collectie toepasbaar binnen ieder interieur. Al deze items zijn ontworpen vanuit een passie voor eenvoud, met een rijk karakter.

De Norma Accent matras is verkozen tot "best ventilerende matras" in de meest recente matrassentest van de Consumentbond met een 9,4 als eindcijfer! (juni ‘17) Dit gezoneerde pocketveer matras is 24cm dik en heeft een comfortlaag van HR-schuim (koudschuim). Het enige matras met een échte koude kant en een warme kant! Je voelt het meteen, kom het maar proberen!

ni

BETONLOOK

Be

NIEUW IN DE COLLECTIE

tenbond j

u

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL

of elektrisch € 2499,00


9

Augustus 2017

Doe mee aan de leukste race van Culemborg

IJsselsteins vlechtwerk, van griend tot mand

I H

eb je enige conditie? Ben je niet bang aangelegd? Zie je het zitten om door de modder te baggeren, door sloten te waden, door maisvelden te kluunen? Dan is de LEK-ker in de Drek race helemaal iets voor jouw! De leukste race van Culemborg vindt dit jaar plaats op zondag 27 augustus. Het parcours is uitgezet in de bouwgronden rondom de sportvelden van voetbalvereniging Focus07 aan de Prijsseweg 14a in Culemborg. Je kunt je inschrijven via de website www.lekkerindedrekrace. nl

Voor wie écht durft Vorig jaar vond de LEK-ker in de Drek race voor het eerst plaats. Een modderbak, glijbaan, bandenparcours, sloten vol water en een kluun-parcours waren

toen de succesformule voor Het programma begint op zondag een deelnemersveld van 300 27 augustus om 10.30 uur. Elke 45 minuten start er een nieuwe enthousiastelingen. groep, dus je hebt voldoende Dit jaar komen er nog veel meer mogelijkheden om mee te doen. spectaculaire hindernissen in het Dit jaar zijn er meer spectaculaire hindernissen dan vorig jaar. Nieuw parcours, dus dat belooft wat. De LEK-ker in de Drek race onderdeel is ook de verkleedis een sportieve uitdaging run die aan het einde van de dag voor individuen, maar hoe wordt gehouden. Inzet is wie er leuk is het om als team aan het meest origineel gekleed door de slag te gaan? Voetbalteams, de sloot gaat. gezelligheidsverenigingen, de boekenleesclub, het gezin en wie Inschrijven en wat al niet meer, kan er een Een ticket voor deelname geweldige ervaring op doen. kun je online kopen op www. Iedereen –vanaf 7 jaar- die durft, lekkerindedrekrace.nl krijgt de kans een paar rondes door Jeugd tot en met 16 jaar betaalt een pittig parcours te maken. De 3 euro deelname-geld (kinderen enige vereisten om de eindstreep te moeten in bezit zijn van een halen zijn dat je een goede conditie zwemdiploma), volwassenen 6 hebt én doorzettingsvermogen en euro. lef! En wat verder nog van belang is: Je moet wél tegen een stootje kunnen!

RTG Reclame Culemborg Tel. 0345 - 530303

Voor een logo, zakelijk drukwerk zoals briefpapier, enveloppen, brochures, flyers, posters of misschien ‘iets’ voor aan de gevel? Op zoek naar een bedrijf dat een onafhankelijk advies kan geven op marketinggebied? Naar iemand die meedenkt...bedenkt... helpt... en creëert... en ook nog eens ontzorgt? Neem gewoon eens contact op! Je komt er een stuk verder mee!

WWW.RTG.NL

€ 399,=

Heggenschaar HT5510

Tuinafval hakselaar 230 volt tot 45 mm

55cm 230 volt

€ 499,=

SUMMER SALE CRAZY DAYS 8 T/M 13 AUGUSTUS IEDERE 6e EETKAMERSTOEL GRATIS OP DOOR ONS GESELECTEERDE MEUBELEN GEEN BTW!

R C D AZ Y Y COLLECTIE BANKEN S

€ 185,=

€ 205,= 2 takt kettingzaag

Het bezoekadres van Museum IJsselstein is Walkade 2, 3401 DS IJsselstein (www. museumijsselstein.nl; tel. 0306886800). De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

OPRUIMINGSHAL MET KWALITEITSMEUBELEN MET KORTING TOT 70%

INFO@RTG.NL

32 cc v.v. 35cm zaagblad

In de tentoonstelling staat de historische context van het mandenvlechten centraal. Dit eeuwenoude ambacht van het hakken, snijden en schillen van wilgentenen is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van IJsselstein. De natte polders rond IJsselstein leenden zich bijzonder goed voor het verbouwen van wilgenhout en aan het eind van de Middeleeuwen ontwikkelde zich in deze streek de zogenaamde ‘griendcultuur’. Het werken in de grienden is een noeste arbeid. De eenjarige wilgentenen worden geschild en gevlochten tot manden en het vierjarige hout verwerkt tot hoepels voor tonnen. Het is een levendige ‘industrie’ die tot na de Tweede Wereldoorlog duurt, wanneer

nieuwe materialen en technieken het eeuwenoude ambacht verdringen. De tentoonstelling is in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein tot stand gekomen en brengt de werkwijze en historische context rondom het IJsselsteinse vlechtwerk in beeld. De tentoonstelling Historisch vervlochten met MIJ is een opmaat voor de zomertentoonstelling ‘Eigentijds vervlochten met MIJ’. In de huidige tentoonstelling staat de historische context van het mandenvlechten centraal. Vanaf 11 juni wordt aandacht besteed aan de vertaling van dit eeuwenoude ambacht in de moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

R C D AZ Y Y S

Meer dan 25 jaar expertise op marketinggebied!

€ 241,=

n Museum IJsselstein (MIJ) is tot en met 17 september de tentoonstelling ‘Historisch vervlochten met MIJ. IJsselsteins vlechtwerk, van griend tot mand’ te zien.

€ 1749,=

NU MET GRATIS PROTEXX! MET 5 JAAR VLEKBESCHERMING!

KOOPZONDAG OP 13 AUGUSTUS VAN 12.00 - 17.00 UUR 7000M2 VOL MEUBELEN HRG416PK 41cm

benzinemotor duwmaaier

Accu trimmer 56v inc. accu en lader

Miimo robotmaaier tot 2200m2 HRM310

van der Perk Tuin- & Parkmachines

WWW.BUDGETKINGSTORE.NL Techniekweg 22 Leerdam

Kijk voor meer acties

verkoop - verhuur - onderhoud - reparatie www.Perkbv.com Parkweg 95 Beesd 0345-681493

Openingstijden: di.-do. 10.00 - 17.30 uur / vr. 10.00 - 21.00 uur za.10.00 - 17.00 uur

VRIJDAG

KOOPAVOND!


UITgelicht

10

Bedrijven

Van der Garde

De grootste in Tuinmeubelen!

D

e zon laat zich steeds meer zien, dus we moeten kunststof en zien er zonder meer erg natuurlijk uit. echt even buiten gaan zitten. Tot rust komen in de tuin of op het balkon of op de camping, daar Er zijn echt tal van modellen en uitvoeringen die allemaal even lekker zitten, de een iets hoger dan de gaat dat net zo goed! ander of juist weer wat dieper, actiever of luier. Naast Op bezoek bij Van der Garde in Opheusden. Via een een grote collectie tuinmeubelen heeft Van der Garde mega-uitgebreide speelgoedwinkel lopen we door nog veel meer in huis. Het is niet alleen tuinmeubelen naar achteren. Daar zit Van der Garde Tuinmeubelen. wat de klok slaat bij Van der Garde Tuinmeubelen, Wie op zoek is naar een mooi setje of een los element maar ze verkopen ook heel veel op accessoiregebied. kan hier bijna een halve dag rondlopen en steeds Heaters, kussens, verlichting en er is zelfs een niet mis weer nieuwe dingen zien. Er staan hier tuinmeubelen te verstane showroom vol Weber artikelen. in ontelbaar veel variaties en uitvoeringen. Op bijna 100M2 staan ook talloze Weber fornuizen en Loungesetjes, loungetafels, tuintafels, lounge eettafels, barbecues opgesteld. loungebanken, kussens, kortom te veel om op te Van der Garde is totaalleverancier van tuingemak. noemen. “De kracht zit em niet alleen in de prijs, maar ook Gerrit (de eigenaar) legt uit dat alle meubels van een in de service. We leveren gratis aan huis, in heel dermate hoge kwaliteit zijn, dat deze het hele jaar Nederland.â€? aldus Gerrit. door buiten kunnen blijven staan. Om het dan toch Van der Garde zit behalve in Opheusden ook in Duiven nog een beetje te beschermen zodat het een beetje en hebben sinds kort ook een enorme showroom in schoon blijft, hebben ze ook passende hoezen voor Apeldoorn. “Als wij het niet hebben, ga er dan maar vanuit dat om de meubels. het er gewoon niet meer is... Maar dan nog, we hebben We verkopen alle merken tuinmeubels die er zijn. En keuze genoeg.â€? we hebben zelfs een lijn met budget-tuinmeubelen. “We rekenen op een mooie zomer, dan hoeft de We hebben voor ieder wat wils en echt voor ieder klant hier nooit mis te grijpen.â€? Er staat inderdaad genoeg, het ĂŠĂŠn nog mooier dan budget.â€? Ze verkopen uitsluitend kwaliteit bij Van der Garde het ander. En het klopt helemaal; als je buiten kunt Tuinmeubelen. De tuinmeubelen zijn allemaal van zitten, dan moet je ook gewoon lekker kunnen zitten.

PUZZEL

9

De prijzen zijn o.a. beschikbaar gesteld door: Event Center Culemborg EetcafĂŠ Uw Chef uit Tricht Outdoorable Life Style uit Culemborg Wakkermans Elektro uit BeesdA

B

C

A

B

C

SMS PUZZEL + ABC + WOONPLAATS naar 3010 Een SMSje kan jou tientallen euro’s voordeel opleveren! SMS en ontvang direct een aantal voordeelbonnen van de deelnemende adverteerders. Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht en zijn ook terug te vinden op www.regionaal-uitgelicht.nl - kijk onder Wie is... Je mag meerdere keren meedoen! (= automatisch meer kans)

SMS naar 3010 en wie weet win je een leuke prijs misschien!

Van der Garde tuinmeubelen Opheusden Dalwagenseweg 17 4043 MS Opheusden Tel. 0488 - 441220 www.vdgarde.nl

Geen sms, maar toch meedoen? stuur een brief- of ansichtkaart met de oplossingen. Vermeld hierop je naam, leeftijd, telefoonnr en (ook heel graag) het e-mailadres Stuur deze naar:

Regionaal Uitgelicht Beerzepad 1 - 4105 ZM - Culemborg Stuur oplossing(en) alleen in voldoende gefrankeerde kaart of envelop. De oplossing van deze puzzel per SMS moet uiterlijk 30 augustus in ons bezit zijn (Kosten SMS ĂŠĂŠnmalig â‚Ź 0,90 + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.)

Van Ekeris Tweewielers

“Service is bij ons geen afdeling, het is een mentaliteit�

W

e gaan op bezoek bij van Ekeris tweewielers in IJsselstein. Van Ekeris is een tweewielersbedrijf met een lange traditie. In 1926 opende Roel van Ekeris, de opa van Edwin van Ekeris (de huidige eigenaar) een fietsenzaak in Utrecht. In 2005 is de zaak verhuisd naar Utrecht en sinds 2012 zit van Ekeris tweewielers op de huidige locatie, op de Lagebiezen 2a in IJsselstein. Kom je verbazen! Een mooie, ruim opgezette fietsenzaak waar een heleboel grote en bekende merken ruim en overzichtelijk staan opgesteld. “Op alles wat hier staat kan een proefrit gemaakt wordenâ€? ‌ En er staat nogal wat! (red.) “We bewegen mee met de markt, we lopen hierin eigenlijk wel vooropâ€?, geeft Edwin aan. “en het fijne hiervan is dat we van de nieuwste modellen en de laatste technieken ook direct alle kennis in huis hebben.â€?.

Opleiding Voor de ruime en moderne werkplaats wordt het personeel continu bijgeschoold, zodat er bijvoorbeeld altijd gebruik wordt gemaakt van de nieuwste software voor de E-Bikes en alle kennis in huis is om een klant snel en goed weer op weg te helpen. Van een kleine kinderfiets tot een high-end E-Bike. Bij van Ekeris zijn maar liefst 9 merken uit het zogenaamde Premium segment in de winkel verkrijgbaar. Hieronder vallen ook racefietsen en mountainbikes. Je mag echt alle fietsen uitproberen. Alleen dån weet je echt of je de juiste fiets kiest. Dat gaat echt niet van een plaatje‌

“Dat is niet echt een verzekering, maar wel een zekerheid: Zit het zadel niet goed van de zojuist bij ons aangeschafte fiets, dan plaatsen we een zadel waar je wel lekker op zit. Service is bij ons geen afdeling maar een mentaliteit.� Wil je een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt voor de fiets, dan kan dat bijvoorbeeld heel eenvoudig via de site. Dat is echt zo gepiept! Maar hiervoor bellen of langskomen kan uiteraard ook gewoon. Zo krijg je bij van Ekeris altijd een gratis (E-Bike) leenfiets bij reparatie of een onderhoudsbeurt. Samen fietsen Als soort grap is er ook een “fietsclub� ontstaan (Weekly Summer Ride). Iedere dinsdag om 19.00 uur verzamelen zich zo’n 80 tot soms wel meer dan 100 race-fietsers voor de deur. Met deze club wordt er dan een stuk getoerd door de omgeving.

Accessoires Er is een speciale afdeling in de winkel met fietsaccessoires. Denk hierbij aan fietskleding en accessoires van onder andere Castelli, Sport Ful, Shimano en Giro. Een enorme keuze! “We hebben zelfs een zadelverzekering�, grapt Edwin. Voor degene die het leuk vindt,

je mag altijd aansluiten. Je wordt geen lid, het kost je niets, gewoon fietsen en het is altijd gezellig. Zowel mannen als vrouwen nemen deel aan deze wekelijkse toertochten. Natuurlijk wil je als lezer veel meer weten over van Ekeris Tweewielers. Ons advies is: Ga er gewoon eens kijken en laat je overtuigen van werkelijk de beste deals. “Iedereen moet hier kunnen slagen�, aldus Edwin.

Van Ekeris Tweewielers Lagebiezen 2A, 3401 NG IJsselstein Tel. 030 – 6875222 www.vanekeristweewielers.nl


11

Augustus 2017

EINDELIJK ZOMER!

MARCEL EN KIM GENIETEN HET LIEFST SAMEN VAN ’N MOOIE ZOMERAVOND.

NU

€695

LOUNGEN IN ELKE TUIN Colorado loungeset

7-delig LEKKER BUITEN LEVEN Corsica tuinset

TEAK TUINSET Alberto 7-delig

903

€595

NU

€995

TIKKELTJE BOURGONDISCH Osborne tuinset

NU

VERSTELBARE LOUNGESET Natal

NU

TEAK TAFEL

€995

COMFORTABEL ZITTEN Scandia loungeset

€795

NU

Hartman Napoli

300

RUIM SETS IN ONZE SHOWROOMS!

50 soorten parasols leverbaar! Afhaalprijs ZOMERSTUNT Toronto lounge-dining

NU

€895

LUXE PARASOL 300x300 PARKACHTIGE rood ALLURE Memphisparasol bankje voet exclusief

NU

€149 €99

NU

€1395

Daar ben je écht blij mee.

Dalwagenseweg 17

Nieuwgraaf 7

Kanaalnoord 190

Opheusden

Duiven

Apeldoorn

0488 44 12 20

A15 afrit 36

A12 afrit 27

A50 afrit 25

WWW.VDGARDE.NL

€895


12

Augustus 2017

MIDDAG LEERDAM 1500 M2 showroom! TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@middagleerdam.nl

vanaf

€ 1499,00

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

Wist u dat...

Complete Badkamers

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ

Middag Leerdam elk jaar naar de allergrootste tegelbeurs gaat van de hele wereld? Daar ontdekken zij iedere keer wat de allerlaatste trends en ontwikkelingen zijn in "tegelland". Een van de allerlaatste trends is de houtlook tegel. Deze, inmiddels volledig doorontwikkelde trend, heeft ervoor gezorgd dat de houtlook tegel (bijna) niet meer te onderscheiden is van echt hout. De tegels voelen zelfs echt aan met de nerven en al. Kortom een prachtige houtlook vloer die warmte geeft aan uw huis, maar met de voordelen van een tegelvloer. Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u inspireren door ons ruime assortiment van houtlook tegels.

Waarom Middag Leerdam? ;

Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels

;

Meer dan 25 jaar ervaring

;

Passend in ieder budget

;

Geen aanbetaling

;

Snelle en correcte levering

;

Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen

+287/22.7(*(/6 9$1$)€3(50 sŽŽƌĂůůĞƐǁĂƚŵĞƚĞĞŶǀůŽĞƌĞŶƐĂŶŝƚĂŝƌƚĞŵĂŬĞŶŚĞĞŌ͘DŝĚĚĂŐƚĞŐĞůƐŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͊

Regionaal uitgelicht 201708 s  

De leukste, grootste en meest complete evenementenkrant van Midden Nederland. Een bijzonder goed gelezen, maar vooral VAKER gelezen blad.