Page 1

DE GROOTSTE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar het leukste bewaarexemplaar

Kunst in de regio

p15

De regio-agenda voor maart 2017

Nieuw: IJsselTrail

p11

Oplage 205.000 maart 2017 Jaargang 3 nr 17

Jammen en Blues

p7

Photography John Verhagen

Puzzel mee op pagina 14 en maak gemakkelijk kans op hele leuke prijzen. Meedoen is echt eenvoudig!

WIN TWEE TOEGANGSKAARTEN VOOR DE DINNERSHOW, EEN DINER VOOR TWEE of EEN MOOI ZAKMES EN SPEEL MEE VOOR DE HOOFDPRIJS

VAN MAAR LIEFST € 1.500,facebook.com/regionaal.uitgelicht

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE LEUKE EVENEMENTEN EN UITGAANSTIPS:

Bedrijven

UITgelicht

• Event Center Culemborg • Th. vd Perk gaat veilen • Short Ribs bij Uw Chef

Diverse muzikale hoogstandjes in de regio - Mode in Culemborg - Curiosa in Nieuwegein en Leerdam - een nieuw loopevent in IJsselstein - Kunst en cultuur in de regio - De theateragenda De uitgaans- en regioagenda, zie p6.


2

Groot mode-event in Culemborg Foto: Saskia Hartog Fotografie

Het gaat ook dit jaar weer een zeer professionele show worden, inclusief licht, geluid, ladyspeaker, een optreden van het Betuws Popkoor en naar verwachting ook nog een dansoptreden. Voor de ladyspeaker is het onmogelijk om tijdens deze happening te vertellen wat de degenen die op de catwalk lopen, aan hebben of voor accessoires dragen. De vijftien winkels hebben namelijk maar liefst 130 mannen, vrouwen en kinderen bereid gevonden om als model aan dit mode-event mee te doen. Welke vijftien winkels meedoen, lees je op de facebookpagina fashionshowculemborg.

Kunst en Muziek bij de buren in het gezellige Buren

Winkels open

E

en groot mode-event in de kerk. Kan dat wel? In Culemborg in ieder geval zeker! Vorig jaar kwamen er maar liefst 650 belangstellenden op af. Toen waren er vijf winkels die aan het event meededen. Dit jaar – op 30 maart- zijn dat er maar liefst vijftien!

Wie 30 maart ’s avonds naar de Grote of Sint-Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat in Culemborg komt, ziet – à la de shows van Chanel- de nieuwste mode en de laatste trends op het gebied van kleding, schoenen, kapsels, brillen, make-up, accessoires, kindermode en lingerie. De entree bedraagt vijf euro. Voor dat bedrag kun je de hele avond genieten van de modeshow, krijg je koffie met een versnapering Ên krijg je diezelfde avond tien procent korting op aankopen bij de deelnemende winkeliers. Deze hebben na de modeshow tot 23.00 uur hun zaken geopend!

De Hervormde Barbarakerk in het Culemborsge centrum hoeft er niet eens voor ‘’omgebouwd’’ te worden; de kerk straalt een enorme sfeer uit waar het mode-event meer dan tot zijn recht komt. De kerkbanken waren vorig jaar tot de allerlaatste plek bezet. En iedereen kan de Algemeen show goed zien, want de catwalk is om 30 maart, Mode-event in Grote of Sint-Barbarakerk Culemborg, Grote Kerkde banken heen. straat 4 in Culemborg. Aanvang 19.00 uur De happening begint om 19.00 uur, om Entree â‚Ź 5 De winkels zijn na de modeshow tot 18.30 uur gaan de kerkdeuren open. 23.00 uur open.

Happening op modegebied

H

et vloerkleed als podium, de bank als tribune en de keuken of gang een expositieruimte. En als publiek weet je van te voren niet welke voorstelling je gaat bijwonen‌Op 19 maart zetten bewoners van Buren hun huis(kamer) open voor liefhebbers van muziek en kunst.

en wil je meedoen? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website www.burenstad.nl. Dan alleen, kun je ook voorstellingen Eenmaal aangemeld, kun je 19 maart genieten van drie voorstellingen van lokale talenten. Je weet van tevoren niet welke voorstellingen je gaat bezoeken, dat hoor je vlak voor BinnenBuren begint. Het kan een coverband zijn, maar ook een dichter of een koor, een mooi strijkkwartet, een zanger‌. Het blijft allemaal een verrassing. Vast staat alleen, dat het drie gratis voorstellingen zijn van ca. 30 minuten per keer. Er wordt na afloop alleen gevraagd om een gratis bijdrage. Een handvol kleingeld meenemen is dus een goed idee. Op elke locatie waar je een voorstelling bijwoont, is ook een mini-expositie. Burense kunstenaars tonen er hun werk. Dat kan een schilderij zijn, maar ook beeldhouwwerk, fotografie, tekening of aquarel. Doe mee met BinnenBuren en aantal Burenaren, die hun huiskamer tot een blijvende herinnering bij de deelnemers maakt. Als je je hebt aangemeld al deelnemer moet je 19 maart tussen 12.30 en 13.15 uur in het atelier van Anjo de Jong aan Achterbonenburg 6 zijn. Daar krijg je de adressen voor de voorstellingen die je gaat bezoeken en daar is om 13.00 uur ok de centrale opening van BinnenBuren.

Het project ‘’BinnenBuren’’ is ontmoeting en huiskamervoorstelling ineen, waarbij het de bedoeling is om elkaar als inwoner van (de gemeente) Buren te ontmoeten, maar ook om in de intieme sfeer van de huiskamer kennis te maken met Alle voorstellingen zijn binnen de muren al het moois wat Burenaren op cultureel van Buren en beginnen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. vlak te bieden hebben. Inschrijven voor deelname kan tot 5 Ben je geĂŻnteresseerd in BinnenBuren maart.

Bij ons kiest u voor kwaliteit, service en goed advies Wij hebben een uitgebreide keus in: " " " "  "  " "" ""  " "

 

KORTOM: ALLES VOOR EEN GOEDE NACHTRUST!

8

U slaapt al op een heerlijke Boxspring vanaf â‚Ź 1.295,-

PROFITEE NU VAN ON R ZE ACTIES!*

Wij zijn o.a. dealer van de topmerken:  

 !

!$" ' %& )%#%$$%#% $$ $%!) (   

Specialist in haarden en schoorsteentechniek RIJKSSTRAATWEG 47-A | 4194 SK METEREN | TEL: 0345 - 74 54 76 | WWW.KACHELKOPEN.NL

een t s r o Schvoegen

50 , 7 4 â‚Ź kosten , voorrij Incl. btw gdocument! ee en het v

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 18:00 uur | zaterdag van 10:00 t/m 16:00 uur


3

Maak een Cultureel rondje in Wijk!

W

ijk bij Duurstede is al eeuwen de plaats waar kunst, cultuur en gastvrijheid samen komen. Dat begon al in de tijd van David van Bourgondië, vele eeuwen terug. Aan zijn hof kregen kunstenaars de vrijheid om te schitteren. Dat gebeurt nu in de galeries van het Cultureel Rondje. Al 30 jaar een bezoek waard met werken die ontroeren en tijdloos van schoonheid zijn.

Voor u als bezoeker heeft deze mooie stad nog meer te bieden. Met ‘Liefde aan het Water’ zet Wijk bij Duurstede zich als stad waar het goed toeven is op de kaart. Want naast kunst in de galeries vindt u dit in de horeca gerechten die met passie en producten uit de streek gemaakt zijn. Het is in Wijk ook goed shoppen met een middenstand die u graag van advies voorziet.

Neem de tijd als u in Wijk bent en geniet van al het moois wat Wijk bij Duurstede te bieden heeft. Want dat zult u hier vinden; met recht ‘Liefde aan het Water!’ Het 'Cultureel Rondje' is een samenwerking van galeries, kunstenaars en culturele partners in en rond Wijk bij Duurstede. Zij willen u, door zich te bundelen, een interessant, afwisselend programma bieden op het gebied van kunst en cultuur. Galeries, ateliers en culturele objecten (molen Rijn en Lek en kasteeleiland) zijn geopend voor publiek. Een gratis route is af te halen bij de VVV aan de Markt (op de eerste zondag van de maand open 13.00-16.00u.). Meer informatie VVV Wijk bij Duurstede.

Earth Hour De wereld één uur in het donker allerlei activiteiten georganiseerd. Er is een draaimolen, een springkussen, maar ook knutselen, je laten schminken of een tatoo laten zetten is mogelijk. En natuurlijk is de WNF panda aanwezig waarmee kinderen op de foto kunnen. Naast de vrijwilligers van het WNF zullen ook BSOWijs en CreaBeez aanwezig zijn om de kinderen creatief te vermaken. ’s Middags is er ook een loterij met mooie prijzen. De opbrengst gaat naar het WNF. Om 20.00 uur begint het avondprogramma met de uitreiking van de superhoofdprijs van de loterij en om 20.30 uur gaat, net als in de rest van de wereld, het licht uit en steken alle aanwezigen de kaarsen aan. Het avondprogramma wordt begeleid met muziek en een enthousiaste dansgroep van Sylvia’s Jazz dansschool. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Kom dus langs op de Voorstraat in Vianen op 25 maart. Breng je vrienden en familie mee. En laat zien p 25 maart vindt weer een jaar- dat je de aarde belangrijk vindt!

O

lijkse wereldwijde actie tegen klimaatverandering plaats. Over de hele wereld gaan om 20.30 uur plaatselijke tijd de lichten uit. Ook in Vianen wordt er aandacht aan besteed. Het WNF Regioteam Rivierenland houdt er op 25 maart een evenement rondom Earth Hour. Dit jaar zal dat plaatsvinden op de Voorstraat.

Elk jaar eind maart is Earth Hour het moment waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Door een uur het licht en andere elektronische apparatuur uit te doen geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. En vooral over de rol van Het programma bestaat uit een middag- klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur. en een avond programma. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur worden er

Ook bij een klein budget leggen wij de rode loper uit. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

www.visscher.nl


4

Back to the Sixties/Seventies Nostalgische muziek in Culemborg U kunt non-stop swingen op Gouwe Ouwe hits van weleer. Life gespeeld! Deze populaire goud van oud avond wordt live muzikaal ondersteund door de bekende Eindhovense band Afterbeat. Heerlijk dansen op hele bekende muziek van de jaren 60 en de jaren 70

Algemeen

W

anneer u muzikaal terug in de tijd wilt, dan is er voor de echte liefhebbers uit de hele regio zaterdagavond 18 maart a.s. weer een echte Back to the Sixties/Seventies avond in Culemborg. Swingen maar!

De avond is in het Partycentrum ‘De Lantaarn’ aan de Grote Kerkstraat 13 te Culemborg. De aanvang is 20.30 uur De toegangskaarten zijn in de voorverkoop € 10,-- per persoon. Kaarten aan de zaal € 12,50 p.p. Voorverkoop kaarten bij De Lantaarn of bij Primera, Markt 44 in Culemborg. U kunt de kaarten ook telefonisch bestellen via tel. 06.55.525.529 Kaarten per e-mail bestellen kan ook via de website: www.sixtiesculemborg.nl

Ouwe Meuk in Nieuwegein

Wandelen in Tiel

G

ezellig wandelen met senioren in en rondom Tiel op 16 maart 2017

Elke derde donderdag van de maand wordt er in Tiel een wandeltochtje georganiseerd voor met name 'de senioren'. Er wordt zo'n 4-6 kilometer gelopen en pauzeren onderweg voor een kopje koffie of thee. (wel voor eigen rekening) Er wordt gelopen in een rustig tempo, waardoor er volop de gelegenheid is om met elkaar te praten, te lachen. Gezelligheid en contact staan voorop en niet de prestatie. U hoeft dus geen getrainde loper te zijn om lekker mee te lopen. Aanmelden graag op tel 06 8392 2001 onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Loopt u mee of meer informatie: tel. 06 8392 2001 Loopt u ook eens mee, deelname is gratis. De start is om 11.00 uur Adres: Wijkgebouw Passewaaij Koerierspad 3 Tiel

p zaterdag 18 en zondag 19 maart Verder vele andere onderwerpen, zoals: kan iedere snuffelaar zijn of haar oude poppen en toebehoren, militaria, oorlogsdocumentatie, tabacologie, oude hart ophalen in Nieuwegein. verpakkingen, oude boeken en tijdschriften, foto`s en fotoknipsels, Wat is er te vinden Naast de algemeen voorkomende verzamelonderwerpen, zoals postzegels oude couranten, Coca Cola, Anton munten en bankbiljetten, sigarenban- Pieck, prenten en litho`s, spoor- en den, telefoonkaarten, lucifermerken, tramwegen, reclame blikken, spulletjes oude prentbriefkaarten en winkelwa- uit grootmoederstijd, Oranjehuis, oude genmuntjes, is er een grote groep deel- aandelen en waardepapieren, eierdopnemers aanwezig met: curiosa, waaron- pen, vingerhoeden, oud speelgoed, beder glas, aardewerk, keramiek, kristal, ren, fossielen, lucht- en scheepvaart, plateel, porselein en serviesgoed, o.a. miniatuur auto`s, oud gereedschap en Art Deco, Rozenburg, Jugendstil, Petrus gebruiksvoorwerpen, grammofoonplaten en singels, stripboeken, fietsmerkRegout, etc. plaatjes, etnografica, parfumflesjes, Aziatica en primitieve kunst, speld-

Uitgever De MediaRaad info@regionaal-uitgelicht.nl Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen redactie@regionaal-uitgelicht.nl Advertentieverkoop: Regio Zuid: Adriaan Brouwers 06 -30 10 1437 Regio Noord: Peter Bakker 06 - 38 70 8380 advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl Oplage: 205.000

jes, speelkaarten en jokers, 50er , 60er en 70er jaren spullen, filmsterren, herdenkingsborden, heraldiek, plaatsjesalbums, antiek zilver, klokken en uurwerken, reclame artikelen, mode artikelen, oude fotolijstjes, kerstversiering, tinnen soldaatjes, emaille, brouwerij artikelen, etc.,etc.

O

Colofon:

Teveel om op te noemen en werkelijk alles wat men kan verzamelen, of je huis mee kan inrichten. Nieuwegein is het centrum van Verzamelend Nederland! Grote internationale verzamel-en curiosamarkt! Naast de algemeen voorkomende verzamelonderwerpen, zoals postzegels, munten, sigarenbanden, lucifermerken en oude prentbriefkaarten, is er tijdens de verzamelmarkt een grote groep deelnemers aanwezig met curiosa, waaronder glas, aardewerk, plateel, porselein, o.a. Art Deco, Rozenburg, Jugendstil, Regout, etc.

Druk: Printman Alle updates: www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf 25 maart 2017 verspreid.

Deadline 15 maart 2017

facebook.com/regionaal.uitgelicht

Parkeren en toegang Gratis parkeren (ruimte voor 1.500 auto`s). Entree: zaterdag en zondag € 5,per persoon/ per dag (jeugd onder begeleiding tot 12 jaar gratis). Een groots opgezet verzamel- en curiosa-evenement dat u als verzamelaar beslist niet mag missen.

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste evenementennieuws? Like dan onze pagina en doe mee met onze facebookacties.

Verzamelaars kunnen terecht in Leerdam!

V

oor verzamelaars is het in het eer- mee, zodat er in totaal vier nieuwe items ste weekend van maart goed toeven zijn, in vergelijk met de laatste editie van in Leerdam! Op vrijdagavond 3 maart de beurs. en zaterdag 4 maart wordt er een Verzamelbeurs gehouden. Het is de 7e keer dat deze, inmiddels succesvolle beurs plaatsvindt. Er zijn diverse verzamelobjecten te zien. Dat varieert van postzegels, munten, eierdoppen en suikerzakjes tot stripboeken, bordspellen, wekkers, autootjes, ansichtkaarten en nog veel meer! Ieder jaar probeert de organisatie er weer een nieuw verzamelitem bij te krijgen. Dit jaar zijn een standhouder met LP’s en een standhouder met motorcross nieuw op de beurs. Ook zijn er voor het eerst bordspellen te koop. De Historische Vereniging Leerdam werkt dit jaar eveneens

prachtige bouwwerken gemaakt met als thema “Legofreaks Leerdam op vakantie” Technisch lego neemt in deze tentoonstelling een grote plaats in.Meer informatie over de Legofreaks staat op: www. legofreaksleerdam.nl. Tijdens de verzamelbeurs zijn er ook boeken en stripboeken te koop, waarvan de opbrengst bestemd is voor AIDS-weeskinderen. Voor dit onderdeel is de Stichting African Hands verantwoordelijk. Verder is ook de Puzzelmarkt weer opgetuigd. Hier kunt u tweedehands legpuzzels kopen die allemaal 100% compleet zijn. In de Alu hal is een gezellig hoekje ingericht met sfeerdecoraties en leuke hebLEGO Tijdens deze editie van de verzamelbeurs bedingetjes. De opbrengst daarvan is vieren de Legofreaks hun 5-jarig jubileum. bestemd voor het Onderhoud van WijkgeZij hebben over een lengte van 25 meter bouw Maranatha.

De Verzamelbeurs wordt op vrijdagavond en zaterdag gehouden in gebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1 te Leerdam. Op vrijdag is de zaal open van 18.00 – 21.30, op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een leuke verloting met mooie prijzen om de onkosten te dekken.Voor informatie: www.verzamelbeursleerdam.nl


5

Gordeldieren, stokstaartjes en andere exotica in de tuin bij het Stedelijk Museum Vianen

Gordeldieren, stokstaartjes en andere exotica in de tuin bij het Stedelijk Museum Vianen

T

ot en met 21 mei is er een speciale expositie in de tuin van het Stedelijk Museum Vianen (Voorstraat 97) te zien: De miniatuurwerelden van Willemien Schroot. Schroot (1960) groeide op in Zuid-Afrika, waar ze tot haar veertiende woonde. In 1974 verhuisde ze naar Vianen, waar ze haar middelbare schooltijd doorbracht. Ervaringen uit haar jeugd zijn terug te zien in haar kabinetten. Wilde dieren die thuishoren op de Afrikaanse savanne zijn getransporteerd naar huiselijke

interieurs in wereldsteden en grafiek gaan studeren. Daarna onder water. studeerde ze binnenhuisarchitectuur in de avonduren. Dit is De expositie in de tuinvitrines de eerste keer dat zij haar werk bestaat uit negen kabinetten. exposeert. Op het eerste gezicht lijken het grappige miniatuurtjes, maar de Laat u overtuigen door de aankunstenares heeft ook een maat- trekkingskracht van miniatuur schappijkritische blik op indus- en de poëzie van ruimte! trialisatie en milieuvervuiling, globalisering en anonimisering. Algemeen Dieren hebben de plaats ingeno- Stedelijk Museum Vianen men waar mensen horen te zijn Voorstraat 97, Vianen. Openingstijden: Dinsdag tot en en dat werkt vervreemdend. met zaterdag van 10.00-16.30 Op haar 21e is Schroot aan de uur; zondag van 12.00-16.00 Amsterdamse Gerrit Rietveld uur. Academie schilderen en vrije

Expositie steenfabrieken in Museum Warsenhoeck

I

n museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier aan Geinoord 11 in Nieuwegein is de expositie “Van tichel- tot steenoven, een k(l)eihard bestaan” te zien.

standigheden waren slecht. De gezinnen waren groot en woonden in kleine arbeidershuisjes zonder voorzieningen. De fabrieken zijn verdwenen, maar er is van de 19e -eeuwse steenfabriek Het gebied rond de Vaartse Rijn “De Liesbosch” nog een overbehoorde tot eind jaren vijf- blijfsel te zien aan het Merwedetig van de vorige eeuw tot het kanaal. grondgebied van Jutphaas. Langs dit kanaal stonden maar liefst Ook langs de Lek hebben enkele zestien steen- en dakpannenfa- steenfabrieken gestaan. Voor het brieken, de eerste fabriek dateert project “Ruimte voor de Lek” al van 1661. Omdat er velen wei- zijn er allerlei onderzoeken genig bekend is over deze fabrie- daan in de Bossenwaard en is ken heeft het museum gemeend men gestuit op restanten van om enkele van deze fabrieken de vroegere steenfabrieken “Het eens onder de loep te nemen. Er Oude Werk” en “Het Heiwerk”. is heel veel materiaal beschik- Van deze opgravingen zijn intebaar waar de expositie een inte- ressante foto’s te zien. ressant beeld van geeft. Ook zijn er materialen te zien Het gaat in de tentoonstelling zoals diverse soorten stenen, niet alleen om de fabrieken, dakpannen, mallen en filmmamaar ook om de sociale omstan- teriaal, maar ook diverse metseldigheden. De arbeiders hadden verbanden. Kortom, te veel om het verschrikkelijk zwaar en op te noemen. Bent u nieuwsgiemaakten lange uren in de fabrie- rig naar dit stukje geschiedenis, ken. kom dan een kijkje nemen in Museum Warsenhoeck. De klei die werd aangevoerd door de schepen werd uit het De expositie is tot en met zondag schip gehaald en met een krui- 7 mei te zien. wagen naar de opslagplaats gebracht. Ook het werken in de De openingstijden zijn op hete ovens was bijzonder zwaar. woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Tot de “ovengasten” behoorden Geinoord 11 in Nieuwegein ook kinderen! Ook de woonom-

50’s design van SMEG in de kwaliteit van nu

We l onz kom o ok i eM verl ega gr n ote icht stor ing e

Dit complete programma super aantrekkelijk geprijsd!

Nú de primeur, bij Wakkermans Elektro!

Hanglamp van € 214,-

NU € 179,-

van € 359,-

NU € 305,Betontafel Ovaal met metalen stervoet, ook als langwerpig met een U-poot of X-poot van € 1558,- NU € 1169,-

Eetkamerstoel Villa met metalen arm van € 279,-

NU € 220,-

Tafellamp van € 209,-

NU € 174,-

Elektrische boxspring Lion in meerdere maten leverbaar en in 5 verschillende stoffen Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van € 2075,- NU € 1650,Ook als vaste box leverbaar van € 1290,- NU € 1050,-

WOONIDEEËN IN LIFESTYLE EIGENTIJDS MODERN EN INDUSTRIEEL

Het grootste witgoedcentrum in de regio www.wakkermanselektro.nl Afwijkingen in omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen voorbehouden.

Bekend om de ongeëvenaarde service info@wakkermanselektro.nl

KEUZE UIT: ± 180 KASTEN EN DRESSOIRS ± 100 BANKSTELLEN ± 75 RELAXFAUTEUILS ± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN EEN NIEUWE COLLECTIE VERLICHTING EEN GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE

GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. HOUT GECOMBINEERD MET METAAL GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN


REGIO-AGENDA

6

Driebergen

Montfoort

Nieuwegein IJsselstein

Houten

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg Zaltbommel

Vrijdag

3 maart

Zaterdag

4 maart

Zondag

5 maart

Vrijdag

10 maart

Zaterdag

11 maart

Zondag

12 maart

Donderdag

16 maart

Vrijdag

17 maart

Zaterdag

18 maart

Zondag

19 maart

Zaterdag

25 maart

Zondag

26 maart

Donderdag

30 maart

Vrijdag

31 maart

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Leerdam: IJsselstein

Verzamelbeurs en Boekenmarkt Ouder-Café M.O.O.IJ. in de Bibliotheek

Leerdam Leerdam Nieuwegein Vianen Wijk bij Duurstede Acquoi Tiel Wijk bij Duurstede IJsselstein Nieuwegein

Tiel

Wandelen met Senioren in en rondom Tiel

Beesd Culemborg Houten IJsselstein Culemborg

Nachtwandeling door Wijk bij Duurstede vanaf Ome Ko Back to the Sixties en Seventies in Culemborg Benefietavond voor ouderen in Moldavië Grote verzamel en Curiosa beurs in de Beursfabriek

Houten Houten Wijk bij Duurstede Beesd Houten Vianen

De 3Bergenloop Voorjaarsconcert Con Amore in de Bethelkerk Om Odijk (Hardloop evenement) 2e Hands kinderkleding en speegoedbeurs Concert in Cothen Cuturele route: Maak kennis met Kunst/Cultuur in Gorinchem

Wijk bij Duurstede Culemborg Culemborg Nieuwegein

Cultureel Café de Taveerne van het Kunstfort Asperen Trouwroute door de binnenstad van Tiel Cultureel Rondje langs de mooiste plekken in Wijk Jamsessie bij De Highlands Lady's Day bij Karin's Woonhuis

Driebergen Leerdam Odijk Waardenburg Cothen Gorinchem,

Verzamelbeurs en Boekenmarkt Bridge Drive Vlooienmarkt Stadswandeling Blues in Wijk in het Calypsotheater

Dassenakker Live, een live event op de Dassenakker Korenfestival In theater De Kom, Gratis toegang Wijn en Spijs in Wijk bij Duurstede

Matthäus op Mariënwaerdt Cultuurnacht Earth Hour in het centrum van Vianen Matthäus op Mariënwaerdt KinderBeurs, beurs met 2e Hands kinderkleding, speelgoed etc Heel Houten Rommelt IJsselTrail een nieuw hardloop event Modeshow van 15 Modezaken in de kerk in het centrum

Geldermalsen IJsselstein

De Taste of Fashion, grote modeshow op het Marktplein Hot & Happening bij de Highlands

UITgelicht

Events Eventcenter Culemborg, Beesdseweg 1 A Culemborg - i: www.eventcenterculemborg.nl Za. 04 maart Clash of the coverbands Verwacht aantal personen 500/1000 Za. 11 maart Dinnershow Za. 18 maart Madhouse Za. 25 maart Balkanbeaz Club Rodenburg, Homburg 26 Beesd - i: www.clubrodenburg.nl Za. 03 maart Froetyloops Flirtnight Za. 04 maart Frenchcore Síl vous Plait - part 11 Vr. 17 maart BAM!Party w/ Jonna Fraser Za. 18 maart I'm A Flirt - Glow In The Dark Za. 25 maart 7th Heaven - 4 Years at Club Rodenburg Vr. 31 maart Partypeepz / La Bomba Gasterij De Bruine Kip, Klassenburgerstraat 18 Beusichem - i: www.debruinekip.nl Geen events

Brothers Evenementen, Schoudermantel 52 Bunnik - i: www.brothers.nl Vr. 03 maart Teenage Dance Za. 04 maart Eclectic Music Festival: Candyshop x Smoothy Movez x Engedinge Vr. 31 maart Classic Café De Highlands, Hoogland 1 IJsselstein - i: www.highlands-ijsselstein.nl Vr. 10 maart Jamsessie met Twilight Hangout Vr. 31 maart Ramshackle Blues Band

Alle bekende evenementen zijn opgenomen in dit overzicht. Op de website en via facebook worden regelmatig updates geplaatst


7

Jamsessies in IJsselstein

I

edere tweede vrijdag van de maand wordt er bij Highlands IJsselstein een "Jamsessie" georganiseerd voor muzikanten en hun familie en fans uit IJsselstein en wijde omgeving. Er staat dan een compleet drumstel, een basversterker, 2 gitaarversterkers en een professionele zanginstallatie voor de deelnemende muzikanten klaar. De Jamsessies duren tot ongeveer 01.00 uur.

Ghost en nog veel meer.

Op vrijdag 31 maart staat de Ramshackle Blues Band op het podium. De Ramshackle Blues Band is ontsprongen nabij de Hollandse Waterlinie. Muziek stroomt er uit velerlei richting binnen, van Cuby’s Grolloo tot Muddy’s Chicago. De Utrechtse band heeft er een mengsel van gebrouwen dat gevoelvol over de bühne wordt gebracht: lekkere muziek met dynamiek, scherpte en rust. Blues die, behalve tragisch diep, zeker ook vrolijk en stevig uitspat! Vanuit een strakke ritmesectie en ondersteund door gevarieerd (slide) gitaarwerk, bluesy pianospel en stevige Hammond, zingt Kees met zwar(t)e stem en kleurt de mondharp. Kortom een Utrechtse Bluesband die al 20 jaar de blues speelt zoals het moet: hard, zacht, rauw, gevoelig, oud en nieuw, komt dat zien... Elk (in principe) laatste weekend van de maand organiseert Highlands in IJsselstein een Bandnight met een divers aanbod van muziek.

Dit keer wordt op vrijdag 10 maart de Jamsessie om 21.00 uur vooraf gegaan door een optreden van de Rockband TWILIGHT HANGOUT.

Deze jonge vijfkoppige Rockband uit Weesp is opgericht in oktober 2015. Algemeen: Zaal open om 20.00 uur De band speelt covers uit de we- Aanvang 21.00 uur reld van Classic Rock en Modern Entree GRATIS (maar een donaRock en ze worden verder geïn- tie wordt bijzonder op prijs gespireerd door bands als Guns steld) N Roses, Led Zeppelin, AC DC, Hoogland 1, 3401 RP IJsselstein

Grote boekenmarkt Leerdam Benefietavond 3 en 4 maart is er in shawls die gretig aftrek vinden? in Culemborg OpLeerdam een grote boeken- En de activiteiten van de Stich-

markt. De opbrengst van deze ting tijdens de jaarmarkt in Heup zaterdag 18 maart is er markt is voor AIDS-weeskin- kelum? En daar komt nu dus de van 20.00 tot 22.30 uur in Boekenmarkt bij. deren uit Africa. de Gelderlandfabriek aan de Stationsweg 7 in Culemborg De verkoop van boeken is in Maeen grote benefietavond met ranatha, op 3 en 4 maart 2017 tijals titel ‘Red dagcentrum Sundens de Verzamelbeurs. rise!’.

O

Algemeen

Met het oog op de droogte in Zuidelijk Afrika en de nood van kwetsbare Aids slachtoffers zal de opbrengst van de boeken absoluut goed besteed worden.

Wat doet African Hands De Stichting is opgericht in 2007 door voormalig huisarts Martien Bac uit Leerdam. De Stichting heeft als doel het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbare aidsslachtoffers in Zuid Afrika. De stichting ondersteunt 4 verschillende projecten in Zuid-Afrika. De Stichting ontplooit verschillende activiteiten, Want wie kent niet de enthousiaste groep die kettingen maakte en verkocht voor het goede doel? De tassen en

Duette® en Plissé

Neem iedereen mee. Er is een spectaculaire veiling en meer om de avond een succes te maken. Om een meer stabiele vorm van inkomen te krijgen is er een “adoptieprogramma” opgezet, waarover op de website www.ouderenzorgmoldavie.nl meer te lezen is. Moldavië is een ex-Sovjetrepubliek en ligt tussen Roemenië en de Oekraïne. Ten gevolge van politieke instabiliteit, separatisme en corruptie, is het land erg verarmd en leeft 80% van de bevolking onder de armoedegrens. Drie keer raden wie daar de dupe van zijn……. De ouderen die het niet eens mee voor elkaar krijgen om iedere dag fatsoenlijk eten te kunnen kopen.

Vloerkleden & karpetten

BTW

korting*

*

Tijdens de BTW korting* weken betalen wij de BTW over de aankoop van uw product. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Een zeer muzikale, kunstzinnige en informatieve avond, waarin Moldavische wijn geproefd (en besteld) kan worden en gezongen en gedanst wordt.

Deze Benefietavond is dus bepaald geen overbodige luxe!! Foto: Hans Westdijk Fotografie Kosten € 25,p.p.

Multishade

BTrtW ing ko

Adres: Wijkgebouw Maranatha in Leerdam Oost J.A. Burgerstraat 1 4141 EL Leerdam Toegangsprijs: gratis   www.verzamelbeursleerdam.nl Kijk voor meer informatie over de stichting op www.african-hands.nl De stichting is ook aangewezen als ANBI instelling.

o.a. Brink & Campman, Harlequin, Brinker, De Munk Carpets, Nl-Label, en Sanderson.

BTW

korting*

NLLabel Gordijnstof

BTW

korting*

PVC vloeren

BTW

korting*

Behang

Kijk voor meer woonideeën en aanbiedingen op www.vockinginterieur.nl

De voordelen van Vocking Interieur: • grootse keuze • duidelijk advies • vakkundige stoffeerders • CBW erkend

VAKMANSCHAP, DAT ZIE JE!

BTW

korting*

Tapijt

BTW

korting*

BTW

korting*

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Actie is geldig t/m 1 april 2017.Acties zijn produkt en merk gebonden.

PVC-vloeren Laminaat Houten-vloeren Marmoleum Vinyl Tapijt Matten Karpetten Behang Binnenzonwering Shutters Gordijnen Vitrage Horren

Maandag 13:00-17:00 uur Dinsdag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur zaterdag 10:00-17:00 uur koopavond vrijdag 18:00-21:00 uur

Ambachtsweg 1 3433 PR Nieuwegein T. 030 6054216 www.vockinginterieur.nl Gratis parkeren


UITgelicht 8

Culinair

:,-=,-1'$*(1 ,1'(:((.23(1 (16(59(5(1/81&+ 9$1:2(16'$*WP=21'$*

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113 3OHLQ7LHO

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQVSHFLDDOPDGLZRGRJDQJHQNHX]HPHQX

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

ZZZELVWURGHEXXUYURXZQO

YRRU Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

DE LEKKERSTE SPARE RIBS.... EetcafĂŠ Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

Eetcafe

Uw Chef Tricht

Tel: 0345 572111

www.uwcheftricht.nl

KOMEN UIT TRICHT !

Er

iel T n ki

ie z u tm

zi

MUZIEKWINKELTIEL

Drumstel

STEREO KEYBOARD CASIO LK 130

Jamm jazz (met pizza) in Culemborg

W

il je voor zondagmiddag 19 maart een leuke suggestie? Kom dan luisteren naar de Jamm jazz (met pizza) Drummer en percussionist Han Bennink in de Culemborgse Gelderlandfabriek.

Drummer en percussionist Han Bennink is voor vele in de jazzwereld geen onbekende. Op jonge leeftijd ontdekte hij de kunst van het drummen op een keukenstoel bij zijn ouders in huis. Gedurende zijn carrière is hij altijd op ontdekkingsreis wat betreft het vinden van niet alledaagse attributen die in zijn handen veranderen in slagwerkinstrumenten. Hij heeft met vele grote Amerikaanse artiesten opgetreden waaronder: Ben Webster, Johnny Griffin en Dexter Gordon waar hij ook mee optrad in Paradiso waarvan album opnames zijn gemaakt. Daarnaast is hij initiatiefnemer en oprichter van vele succesvolle muzikale projecten. Naast percussionist is Bennink ook nog eens een professioneel visueel kunstenaar. Zo heeft hij diverse albumhoezen en sculpturen ontworpen. Bennink speelde op het US’s Newport Jazz Festival met het Mengelberg Quartet en vele andere prestigieuze festivals. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen kwartet genaamd het Han Bennink kwartet waarin hij samen speelt met Joachim Badenhorst en Simon Toldam.

Tijdens Jam Jazz & Pizza treedt Han Bennink op met de 24-jarige gitarist Jorrit Westerhof die eerder op tournee ging met Eric Vloeimans. Hij studeerde Jazz in Groningen en speelde in 2013 in het Nationale Jeugd Orkest waar hij door Eric Vloeimans werd ontdekt en als bijzondere gast werd meegevraagd op zijn tournee. De Gelderlandfabriek, vlakbij het NS-station van Culemborg is een zeer bijzonder pand. In het oudste deel van de fabriek – de locomotiefloods- vindt je nu een restaurant. In de jaren dertig echter, was daar - en in de aangebouwde panden met karakteristieke zadeldakken- de alom bekende Meubelfabriek Gelderland gevestigd. Na het vertrek van Meubelindustrie Gelderland, eind jaren negentig, werd het gehele pand stukje bij beetje compleet verbouwd. Tegenwoordig is het werkplek voor tal van creatieve mensen, kun je er in het restaurant eten en genieten van zeer uiteenlopende (muziek)voorstellingen.

Algemeen Zondag 19 maart om 14.30 uur De Zaal in de Gelderlandfabriek; Stationsweg 7, Culemborg Entree: â‚Ź 15,00 inclusief pizzapunt

Ontmoet elkaar bij Longpunt! Kleur rood of blauw inclusief bekkens

5 octaafs, aanslag gevoeligmet lichtgevende toetsen!

â‚Ź 349,-

â‚Ź139,-

NU TIJDELIJK MET GRATIS DRUMSTOEL

Elektrische gitaar set!

Zwarte gitaar, versterker, tas gitaarriem, plectrum, DVD cursus kabels en snaren!

â‚Ź 149,-

STEREO KEYBOARD CASIO CDP 130

Zeer Geschikt voor Pianoles. - 88 echte piano toetsen v.v. aanslaggevoelige toetsen

â‚Ź 399,-

Muziekwinkel Tiel Kleibergsestraat 20 Tiel Tel: 0344 – 60 67 01 info@muziekwinkeltiel.nl

Het Longfonds organiseert in alle regio’s Longpunten. Deze bijeenkomsten zijn voor longpatiÍnten en hun omgeving. Lotgenoten komen samen om ervaringen en tips met elkaar te delen onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. Elke bijeenkomst heeft een thema. Voor 2017 heeft Longpunt Rivierenland het volgende op het programma staan. In Tiel, in de Drumptse Hof (De Balije 1), staat op vrijdagmiddag 10 maart Inhalatiemedicatie op het programma. Helian Looijer en Hylkje Hoekstra, longverpleegkundigen, vertellen wat er voor medicatie is, wat het doet en kunt laten controleren of u op de goede manier inhaleert. Breng daarom uw inhalatiemedicatie en voorzetkamer mee.

Op vrijdagmiddag 22 september is er een informatie carrousel. Alles wat je altijd al had willen weten over omgaan met energie, goede voeding en hoe je een goed gesprek voert met de arts. Hetzelfde staat ook op het programma in de Open Hof (Beethovenlaan 2) in Culemborg op vrijdagmiddag 7 april en vrijdagmiddag 6 oktober. De deelname is gratis net als het parkeren en de koffie. Aanmelden is niet noodzakelijk. Informatie via 06 18 32 54 77 of rivierenland@longpunt.longfonds.nl. en www.facebook.com/longpunt.rivierenland.nl Op www.gelderland.longfonds.nl vindt u informatie de Longpunten in de hele regio.

BEREIK IN ÉÉN KLAP

205.000 HUISHOUDENS! Bel 06 - 30 10 14 37 of mail naar info@regionaal-uitgelicht.nl


UITgelicht 9

Theaters De Agnietenhof 03-mrt 03-mrt 04-mrt 04-mrt 05-mrt 07-mrt 08-mrt 10-mrt 11-mrt 12-mrt 14-mrt 15-mrt 17-mrt 17-mrt 18-mrt 21-mrt 22-mrt 24-mrt 24-mrt 25-mrt 25-mrt 26-mrt 28-mrt 31-mrt

20.00 20.00 20.00 20.00 14.00 20.00 20.00 20.00 20.00 12.00 20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 19.30 20.00 20.00 20.00 20.00 20.00 14.30 20.00 20.00

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl Dana Winner - Uit bewondering Begijn Le Bleu- Met mij gaat alles goed Vaders & Zonen - Bram van der Vlugt e.a. Arie Koomen & Edo Brunner- Klussen Sterrenwachter 2-6 jr Van Dik Hout - Het Beste Van‌ Abafazi - African Sunset Hans Dorrestijn - Het einde is zoek Diederik van Vleuten- Churchill The Hague String Trio Harrie Sacksioni - Once upon a time‌ Hedda Gabler - Theater Utrecht A Chorus Line Jan van Maanen - Voor Alles A Chorus Line Introdans - Hoera voor Hans 6-99 jr Wie is er bang voor Virginia Woolf? Madame Butterfly Trygve Wakenshaw - Kraken De Ploeg - Pilp Fuction Katinka Polderman- Polderman tiert welig Roodkapje de musical 4-99 jr Powervrouwen 3 Mike BoddÊ - De Geurige Man

Agora Theater Druten 03-mrt 04-mrt 05-mrt 10-mrt 11-mrt 12-mrt 17-mrt 18-mrt 24-mrt 25-mrt

20.30 20.30 14.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30

04-mrt 08-mrt 10-mrt 11-mrt 12-mrt 17-mrt 18-mrt 19-mrt 23-mrt 24-mrt 25-mrt

20.30 20.30 20.30 20.30 11.00 20.30 20.30 14.00 20.30 20.30 20.30 20.00 20.30 19.30 20.30 19.30 14.30 14.00 14.00

DE KOM 02-mrt 03-mrt 03-mrt 04-mrt 04-mrt 07-mrt 09-mrt 09-mrt 10-mrt 12-mrt 15-mrt 16-mrt 17-mrt 17-mrt 18-mrt 19-mrt 19-mrt 23-mrt 24-mrt 25-mrt 31-mrt

03-mrt 05-mrt 10-mrt 16-mrt 18-mrt 24-mrt 25-mrt 30-mrt

â‚Ź795

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl Raak! en de Magische Schoentjes (3+) FC De Rebellen Qmusic Foute Party

20.30 12.00 20.30 20.00 20.30 20.30 20.30 20.30

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

Flip & de Noormannen - Make-Up De Roos van Culemborg - Salon de la Rose Frans Mulder - Tot'ie purper ziet For the Road - Listen! Enge Buren - Ruk! Micha Wertheim - Iemand anders (2e deel tweeluik) Martin Simek - Simek ontmoet‌ Adriaan van Dis - Ik kom terug

De Poorterij

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

Zie de website

Fulco Theater Zie website

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl

Go Theater

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl

Stationsweg 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl

ENS - Rad Haz Mat Episode 2 Surpluus - De laatste dagen van Adel Blank Balkanschimmen Balkanschimmen OnStage de ParelFabriek met Spool, Waking Skies, Sweet Hannah e.a. Jam Jazz & Pizza met Han Bennink en Jorrit Westerhof theaterjuf - DUBBEL OP theaterjuf - DUBBEL OP

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl

15.00 Liefde (8+) - Maas Theater en Dans 21.00 Back to Mono - The Bluebettes 20.15 Pilp Fuction - De Ploeg 20.15 Pilp Fuction - De Ploeg 20.30 Zo doen we dat hier - Piepschuim 20.30 Thijs Borsten Daagt Uit: Magda Mendes en Izaline Calister 20.15 Madame Butterfly - Staatsopera van Tatarstan 20.30 De Vogel in mijn Borst - Frans van Deursen en Mirjam van Hengel 20.15 The Who's Tommy - Classic Rock Show 20.15 Spirit of the Dance 14.00 + 16.00 uur Bumba in Dromenland (2+) - Studio 100 20.15 Vaders & Zonen - Bram van der Vlugt, Thijs Prein e.a. 20.15 African Sunset - Abafazi 20.30 Wie Kjkt? - Kiki Schippers 14.00 + 16.00 uur AndrĂŠ het Astronautje (4+) - Roos van Erkel, Daan van Rijssel e.a. 16.00 AMUZE matinee - Trio Copper 'n Creek 20.15 Boeing Boeing - Arijan van Bavel, Mariska van Kolck e.a. 20.30 Veteranen - Toneelgroep Het Volk 20.30 De moord op Blonde Dolly - Sjaak Bral 20.15 Queen I Want To Break Free - Timothy Drake e.a. 20.30 Schatten! - Astrid Seriese & Erwin van Ligten

1298 NU

15.00 20.00 20.00

De Fransche School

Frederique Spigt en Big Bo Brocken met Trouble Soon be Over Solo Stories met Paaz Marc de Hond met Wie bang is, krijgt ook klappen New York Round Midnight met Swingin' Harlem Mark van Vliet met Help, Ik heb een vlieg ingeslikt! Speelman en Speelman met Het moet eruit Calypso's Hazes Night Tiroler Muziekfeest Vrouw Holland met 20 Jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam Bram Bakker en Marjolijn van Kooten met Geen Paniek Dany Lademachers Wild Romance met Out of Heaven

De Gelderlandfabriek 03-mrt 04-mrt 10-mrt 10-mrt 11-mrt 19-mrt 25-mrt 26-mrt

05-mrt 11-mrt 18-mrt

Piepschuim - Zo doen we dat hier Neuteboom en Verelst - Weg en Mijn broer en ik Kleintje Kaf - Olaf en de Pretraket, 3+ Jodymoon - Our place Vrouw Holland - 20 jaar Vrouwenhumor in een mannenlichaam Jansen en Chameleon - Ja Gese Lankmoed - Leger Speelman & Speelman - Het moet eruit De Kleine Komedie - De Zoone van Toone Mark van de Veerdonk - Kaaskleum

Calypsotheater

De Stadshof

03-mrt 06-mrt 10-mrt 10-mrt 11-mrt 14-mrt 24-mrt 25-mrt 26-mrt 31-mrt

21.00 20.30 14.00 20.30 20.30 20.30 21.00 20.30 11.00 14.00

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl Editie Leerdam Vakantiecursus Italiaans Surrealisme Jazz Community La Manouche Taalcursus Arabisch Bierproefavond BaKo - Marlon Kicken Bere Boos! - Onder het Buro (2+) De Verliefde Camera - Ed van der Elsken

Het Heerenlogement 08-mrt 12-mrt 15-mrt 21-mrt 24-mrt 29-mrt

20.30 16.00 20.30 20.30 20.30 20.30

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

muziekgroep De Kift Pocket Opera Pieter Jouke Gerard van Maasakkers en Frank Cools Max Meser Jeroen Leenders

Peeriscoop 05-mrt 07-mrt 18-mrt 25-mrt 26-mrt

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

14.00 Eric Borrias - De 100jarige man die uit het raam klom 20.30 Mathilde Santing - Both sides now 20.30 Toneelgroep Het Volk -Veteranen 20.30 Elske de Wal - Acoustic Heart Sessions 14.00/16.00 Het Klein Toneel - de avonturen van Pippi Langkous

‘t Pand 18-mrt

Korenbeurs 3-5 Gorinchem - www.theaterpand.nl 20.00

Fuad Hassen Held

Pantalone 16-mrt

20.00

Linnaeusweg 5 IJsselstein - www.theaterpantalone.nl Paul Smit - De Mindvakman

Theater Aan de Slag

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

05-mrt

Story Telling Jasper Schalks en Baragan

16.00

Theater

Theater Aan de Slinger 01-mrt 01-mrt 02-mrt 02-mrt 02-mrt 03-mrt 04-mrt 09-mrt 10-mrt 11-mrt 11-mrt 16-mrt 16-mrt 17-mrt 18-mrt 18-mrt 22-mrt 23-mrt 24-mrt 30-mrt 31-mrt

11.00 14.30 10.30 14.00 15.30 19.30 20.30 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.30 20.15 20.15 20.30 20.15 20.15

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

Maas theater en dans: Kwijt (5-8 jaar) Maas theater en dans: Kwijt (5-8 jaar) Maas theater en dans: Eitje (3-5 jaar) Maas theater en dans: Eitje (3-5 jaar) Maas theater en dans: Eitje (3-5 jaar) Maas theater en dans: Liefe (8+ jaar) Muziek David Dam & Friends Cabaret Sanne Wallis de Vries: Gu Van Merwijk's Music Machine e.a.: The Soul of Spanish Harlem Theater van het Sentiment: Theater van het Sentiment Herman in een Bakje Geitenkwark: Herman in een Bakje Geitenkwark - 2 Spinvis en band: Trein/ Vuur/ Dageraad Kurt Defrancq: De buitenkant van meneer Jules Jenny Arean & Marijn Brouwers Carine Crutzen, Warre Borgmans e.a. : Wie is er van boor Verginia Woolf? Marc meets Leonie Meijer & Oene van Geel Vuile Huichelaar: De vijfde van... Nasrdin Dchar: Dad Katinka Polderman: Polderman tiert welig Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie e.a. We hadden liefde, we hadden wapens Philippe Elan, RenĂŠe van Wegberg en Rolf Koster: Vive La France 2 (try-out)

Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) Regionaal Uitgelicht geeft een aantal kaarten voor diverse voorstellingen!! Door ons te volgen op Facebook zie je regelmatig wanneer we deze kaarten gaan weggeven! Bovenstaande gegevens zijn door de betreffende theaters beschikbaar gesteld.

 Ňş KORTING COLLECTIE 2017

HILTON LOUNGESET

+ SHOWMODELLEN EXTREEM LAAG GEPRIJSD!

TOT 50% KORTING!

0488 44 12 20 | WWW.VDGARDE.NL


UITgelicht 10

Bedrijven

Event Center Culemborg, daar zit muziek in! kop koffie krijgen we te horen wat er allemaal mogelijk is bij Event Center Culemborg. We willen een bedrijfsfeest vieren, waarbij we het belangrijk vinden dat iedereen aan zijn muzikale trekken komt. Wout leidt ons rond door het grote gebouw. Alles ziet er gelikt uit. Bij de entree is een mooie sfeerverlichting en via een kleine hal komen we in een ruimte met een bar waar ook de inwendige mens volledig aan zijn trekken komt. Het ziet er allemaal erg verzorgd uit. "We houden niet van half werk", zegt Wout, "als iemand hier een feest komt vieren, moet het wel een echt feest zijn!".

Wout Cobussen

A

ls je op zoek bent naar een goede locatie in het Midden van het land, goed bereikbaar en met alles erop er aan, dan zou je toch eens moeten kijken bij het Event Center in Culemborg.

Een feest zonder zorgen

Op zoek naar een goede locatiewaar alles aanwezig is voor een compleet feest, komen we uit bij

Event Center Culemborg. Na een afspraak te hebben gemaakt met Wout Cobussen, de eigenaar van het Event Center Culemborg, gaan we snel kijken of deze gelegenheid wel aansluit bij dat wat we voor ogen hebben. Via een veel belovende entree worden uitgenodigd op het kantoor. Onder het genot van een lekkere

Vervolgens lopen we een grotere ruimte in, waar alle faciliteiten aanwezig zijn om de dansliefhebbers volledig tegemoet te komen. Alles is er. Een groot LEDscherm, een gigantische muziekinstallatie een groot podium en bezaaid over het hele plafond zie je verlichting, volledig bestuurbaar. In deze zaal vinden onder andere de Dinnershows plaats. Als we alleen al de entourage bekijken kunnen we niet anders dan concluderen dat de bezoeker hier getrakteerd wordt op een geweldige show. De zaal staat vol sfeervol gedekte tafels en stoelen welke allemaal in stelling zijn gezet voor de Dinnershow die later op de dag van ons bezoek weer gepresenteerd wordt. Aan de ene zijkant van deze zaal

staat een complete opstelling voor het lopend buffet en aan de andere kant is een mooie bar. Wout vertelt ons vol enthousiasme over de Dinnershows die sinds enkele maanden in het Event Center plaatsvinden. "We doen hier diverse dingen. We faciliteren en we organiseren. Heb je (zoals wij nu ,red.) een mooi ruimte nodig voor een feest, een bijeenkomst, een vergadering, een presentantie of wat dan ook, we kunnen het allemaal verzorgen. Je vraagt het en wij regelen het, zodat je je niet druk hoeft te maken of het er is, of dat er voldoende is etc. etc."

Grote en kleine feesten

We worden verder geleid naar een andere zaal. Deze is een stuk kleiner, maar ook hier pronkt een mooie bar en een geweldige geluidsinstallatie. "In deze ruimte vindt de after-party plaats van de Dinnershows. Er kan hier volop gedanst worden. Dit is ook een uitstekende gelegenheid om wat intiemere feesten te houden, de andere zaal is namelijk wel heel erg groot als je met een kleinere groep bent. "We hebben wat dat betreft voor ieder wat wils.". Ook de grote der groten komen regelmatig in het Event Center draaien. Door de geweldige acoustiek, de show en de sfeer biedt het Event Center bijzonder veel mogelijkheden voor diverse soorten feesten. Van Hardcore tot Sixties en Seventies Partys en van de presentatie van nieuwe producten tot de Din-

nershows, Event Center Culemborg biedt veel mogelijkheden voor zowel bedrijven als particulieren die grote en kleine feesten willen houden. Het Event Center Culemborg ligt aan de rand van het bedrijventerrein De Pavijen. Bij en rondom het Event Center kun je volop gratis parkeren en het ligt een kleine 5 minuten lopen van het station. Het is goed bereikbaar en bovenal rolstoelvriendelijk. We weten voldoende. Nu moeten we alleen de uitnodigingen nog versturen... en zelfs ook daar kan Event Center Culemborg ons mee van dienst zijn. Wat willen we nog meer!

Event Center Culemborg Beesdseweg 1a 4104 AW Culemborg www.eventcenterculemborg.nl

Kijk- en showdagen bij Theo van der Perk in Beesd op 1 april!

B

en je wel eens op een openbare veiling wezen kijken? Binnenkort is er een eentje in Beesd. Regionaal Uitgelicht kijkt altijd 1 maand vooruit, maar dit is te leuk en te laat om hiermee te wachten tot de uitgave van april… Het bedrijf Theo van der Perk ligt in Beesd, pal naast de A2. Voorheen lag de afslag Beesd voor de deur. Behalve dat je een mega grote collectie (tuin) gereedschap en een nóg grotere collectie speelgoed aantreft bij van der Perk in Beesd is er meer; en dat is echt ook heel leuk om te weten! Bij het bedrijf is een groot terrein wat 4x per jaar helemaal vol gezet wordt met voertuigen van de meest uiteenlopende aard. Trekkers, landbouwmachines, busjes, auto’s, oldtimers, etc… Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er. De handel die aangevoerd wordt wat niet buiten kan staan, dat gaat de bedrijfshal in. Denk hierbij aan computers, schermen, printers, speelgoed, bankstellen, meubels etc. Wat doen ze daar dan mee zou je zeggen: Het wordt openbaar geveild! Vanaf 4 weken voor de veilingsdatum kun je alles wat je kwijt wilt aanleveren bij van der Perk in Beesd. Echt alles! De voorwaarde moet wel zijn dat het niet kapot is wat je aanbiedt, het is niet bedoeling dat je ‘je ouwe kapotte of versleten meuk’ aanbiedt. De veilingmeester fotografeert alle spullen en geeft het een kavelnummer. Er worden

per veiling ruim 1.000 kavelnummers toegekend, dus dat zijn er nogal wat. Vanaf 25 maart kan er al geboden worden op de spullen, en je snapt het al: Het wordt per opbod verkocht. Het gaat via een ingenieus systeem bij Troostwijk Veilingen. Het is een soort éénmaal… andermaal… in 5 minuten-systeem. Het werkt een beetje als volgt: Je biedt en als er 1 seconde voor het einde van de veiling iemand meer biedt, dan wordt de veiling automatisch met 5 minuten verlengd. Het is dus zaak om het artikel waar je op geboden hebt een beetje in de gaten te houden. Want voor je het weet gaat er een ander mee vandoor. Maar héb je het…! Betalen gaat via iDeal! Hier is tevens de wet ‘Koop op afstand’ van toepassing. Er zijn artikelen waar maar 1x op geboden wordt en als je geluk hebt kun je die kopen voor de geboden prijs! Er is geen minimum prijs. Daarbij, het is geen faillissementsveiling. Alles wordt vrijwillig ingebracht. Natuurlijk is het zo dat je alles ook nog eerst kunt bekijken. Op 1 april (geen grapje) is het kijkdag bij van der Perk. Je kunt dan bijvoorbeeld voertuigen bekijken en testen (geen testritten etc), dat geldt ook voor elektronica en andere spullen die via de veiling aangeboden worden. Lang niet alles is oud! Er worden hier ook compleet nieuwe zitmaaiers, loopmaaier, zogenoemde kavels aangeboden die bijvoorbeeld overjarig zijn, oudere modellen van artikelen die niet meer verkocht kunnen worden via de reguliere handel, en zo meer. Maar géén

kunst. Daar zijn weer gespecialiseerde veilingen voor. De sluiting van de veiling is op dinsdag 4 april. Op 12 en 13 april kunnen de artikelen ‘die je gegund zijn’ ophalen bij Van der Perk in Beesd. Dergelijke veilingen worden 4 x per jaar gehouden en het is gewoon leuk om te kijken. De veilingsperiodes zijn: 1e week april, laatste week juni, 1e week oktober en 1e week december. Schrijf ze in je agenda! Hou hierbij de site in de gaten, kijk op www.perkbv.com of op de site van Troostwijk Veilingen www.troostwijkauctions.com

Theo van der Perk - Parkweg 95 - 4153 XL Beesd Tel. 0345 - 681493 www.perkbv.nl

Black Angus Short Rib;

E

en meningsverschil tussen de voor- en tegenstanders van (varkens) Spare Ribs bracht Joop Nefkens op een idee. Het plan was om runderspareribs op de kaart van Uw Chef Eetcafé te zetten. Tijdens een reis naar Las Vegas had Joop kennis gemaakt met Short Ribs. In Nederland nagenoeg niet verkrijgbaar maar in America een begrip. Kwaliteit is dan het toverwoord en het beste van het beste vlees moest model staan voor een perfect stukje vlees;

Black Angus Abberdeen! Receptstress

Een paar Youtubefilmpjes was misschien toch een beetje mager en vrijwel alle beschikbare

recepten gaan uit van de BBQ. Omdat Joop geen voorstander is van “doodgegrild BBQ vlees”, ontwikkelde hij een eigen Slow Food Short Rib recept. Samen met fokker/slager Eenhoorn uit Hellouw werd tot in detail getest en gekeurd. Met veel geduld en doorzettingsvermogen ontwikkelde Uw Chef een Short Rib met een uitgesproken smaak.

Jack Daniels

24 uur onder druk marineren en aansluitend 36 uur garen op lage temperatuur resulteerde in de perfecte Short Rib. Om de smaak beleving buitengewoon te maken is Joop ook op zoek gegaan naar een bijzondere saus. Via via kreeg hij het recept van de originele Jack

Daniels saus in handen. De Tennessee whiskey die in deze saus wordt verwerkt heeft een typische rooksmaak en is uniek in zijn soort. Een aromatische smaakexplosie waar Joop trots op is.

Verrassing

Een smaakpanel, bestaande uit Tessa Eijselendoorn, Joop van Bekkum, William Heikoop en Ruben Jut kwam met gerichte adviezen en met een paar kleine aanpassingen was de perfecte combinatie gevonden: Jack Daniels Short Ribs. De Short Rib wordt geserveerd met een relish van rode ui, Jack Daniels saus, huisgemaakte cole slaw en echte verse friet.


11

Van Zanten presenteert:

N

a een succesvolle eerste editie van ‘Muziek op het Landgoed’ vormt het Landgoed Heerlijkheid MariĂŤnwaerdt in Beesd komend seizoen opnieuw het bijzondere decor voor een concertserie. De brede variatie aan klassieke uitvoeringen in de concertserie ‘Muziek op het landgoed’ past bij de diverse jaargetijden. Op 25 en 26 maart staan hoogtepunten uit de Matthäus Passion er centraal.

Groots geluid. Stevige bas. NIEUW

Bijzonder decor van muzikale hoogtepunten in Beesd

SOUNDTOUCHÂŽ300 SOUNDBAR

rust en ruimte. Op deze magische plek waan je je even in een andere wereld. De klank van klassieke muziek past bij de natuurlijke stilte, ze versterkt die romantiek van natuur en weids landschap. Bij ieder concert worden bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee. Alle concerten vinden plaats in de Hooge Schuur op het landgoed en aansluitend bestaat de mogelijkheid na te genieten van een driegangendiner in brasserie Marie. Gevarieerd programma Tijdens de tweede editie van ‘Muziek op het Landgoed’ wordt een viertal concerten op zondagmiddag georganiseerd. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart worden de hoogtepunten uit de Matthäus Passion vertolkt en omlijst door het Betuws strijkersensemble ‘Jetset’, aangevuld met vertellingen van acteur Michiel Kerbosch vanuit het perspectief van Jozef de timmerman, de vader van Jezus.

Landgoed Heerlijkheid MariĂŤnwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van de familie Van Verschuer en wordt inmiddels beheerd door de negende generatie. De samenwerking met professionele musici uit de wijde omgeving maakt het mogelijk om het bijzondere van dit landgoed voor een breed publiek toegankelijk te maken. Kaarten zijn verkrijgbaar op Geweldige ambiance www.theaterkantoor.nl/muziekophetMuziek op het Landgoed Landgoed Heer- landgoed/. lijkheid MariĂŤnwaerdt in het Gelderse Beesd is een prachtige oase van natuur,

MET ACOUSTIMASSÂŽ300 WIRELESS BASS MODULE

Vraag een demonstratie. geregistreerd handelsmerk van de Wi-Fi AllianceÂŽ. Het woordmerk Bluetooth en de bijbehorende logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. waarvoor een gebruikslicentie is verleend aan Bose Corporation.

MAAK KANS OP EEN HEERLIJK DINER BIJ EETCAFE UW CHEF IN TRICHT! KIJK OP PAGINA 14!

SALE-SALE-SALE WWW.BUDGETKINGSTORE.NL Stoelen Nu

Het perfecte stukje vlees!

â‚Ź

 Tafel 160 x 90 190 x 90 Vanaf Van af

â‚Ź Eethoek eiken melamine/staal ook leverbaar in betonlook

 Tafel Nu

â‚Ź

Nu

â‚Ź Kuip eetkamerstoel

120 ccmVan â‚Ź 139,139, NU AKT AK AKTIE IE

Stoelen Nu

â‚Ź

Eethoek eiken melamine/staal ook leverbaar in betonlook

â‚ŹHanglamp Lifestyle

Bartafel 140 x 70 Nu u

â‚ŹBarstoel Bar stoel sto t el el Nu Nu

â‚Ź Bartafel in eiken melamine en betonlook

Bezoekers zijn vaak verrast door de gezellige ruimte die verstopt ligt achter de deur van het EetcafĂŠ in Tricht. Op de kaart staan uitsluitend huisgemaakte gerechten, waaronder de beste Spare Ribs uit de regio,

onvoorstelbaar mooie wijnen en een scala aan bieren. In de weekenden wordt Uw Chef vaak overrompeld door drukte en is reserveren wel verstandig.

Uw Chef Kerkstraat 14 4196 AB Tricht 0345-572111 www.uwchef.nlAKTIE AKTIE

â‚Ź Set van 2 tafels, Lifestyle65 cm en 77 cm.

NIEUW: SLAAPAFDELING MET BOXSPRINGS v.a. â‚Ź 499,- | EN MATRASSEN

BUDGET KING STORE

7HFKQLHNZHJ/HHUGDP 2SHQLQJVWLMGHQ GLYUXXU]DXXU


12

jouw MyScan jouw perzona. Voor kleine cadeautjes tot een volledige woninginrichting. Gezellig rond kijken tussen heel veel leuke woonaccessoires, Wij helpen u natuurlijk ook graag bij het uitzoeken van spulletjes voor in uw huis of een cadeau, tot aan de volledige inrichting van uw woning. Meubels - Vloeren Raambekleding - Horren -Zonwering

Ook jij verdient een uniek matras Jouw lichaam is uniek. Jouw manier van slapen ook. Dat vraagt om een matras dat nét zo uniek is. Het gepatenteerde Tube Layer System van Perzona geeft precies díe ondersteuning die jij nodig hebt. Laat vandaag nog jouw matras aanmeten met behulp van het MyScan meetsysteem bij Bedvisie Slaapspeciaalzaak.

jouw

adviseur

SUPERACTIES VOOR MAART:

20 % KORTING

gratis kussen t.w.v. €150,-

OP ALLE RAAMDECORATIE en OP LEVEREN en LEGGEN VAN TAPIJT

Bij aankoop van een gepersonaliseerd matras

Geldt ook voor uw trap!

Bedvisie Slaapspeciaalzaak Liesbosch 4 A 3439 LB Nieuwegein T: 030 266 77 65 E: info@bedvisienieuwegein.nl www.bedvisienieuwegein.nl

Makadocenter 19 3431 AW Nieuwegein Tel. 030 - 265 79 74

Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:30 uur Zaterdag 10:00 – 17:00 uur Koopavond op afspraak.

Open van dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 u. zaterdag van 09.00 - 17.00 u. COUNTRYFIELD

RIVERDALE

/bedvisienieuwegein

fashionable living

www.karinswoonhuis.nl

De meubelwinkel Miltonhouse.nl heeft een grote showroom geopend in Beusichem! Kom en bewonder de unieke collectie meubelen tegen scherpe internetprijzen.

leer; Nu v.a. 11 Bank Rox in stoer Cowboy

30,- euro

Bench Ferro voor aan de ee

Stoere elementen hoekbank Le Baron in ribstof

ttafel; Nu v.a. 440,- euro

nu 1499,- euro

Neem alvast een kijkje in onze webshop! www.miltonhouse.nl

Miltonhouse Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem 0345 - 752858 info@miltonhouse.nl www.miltonhouse.nl (ook webshop!)

Openingstijden Showroom Maandag - Gesloten Dinsdag 10:00 tot 17:00 Woensdag 10:00 tot 17:00 Donderdag 10:00 tot 20:30 Vrijdag 10:00 tot 17:00 Zaterdag 10:00 tot 17:00


13

Nieuw event in IJsselstein voor hardlopers en wandelaars

Er wordt gerommeld in Houten

T

wee jaar geleden werden er steeds meer signalen afgegeven dat het tijd werd voor een leuke rommelmarkt in Houten, waar heel veel te doen zou moeten zijn... En daar is gretig op in gesprongen.

rommelmarkt plaatsvinden. Op de tientallen tafels vindt u dus tweedehandse rommelmarktspullen die vanaf de zolder of uit de garage komen en nog goed bruikbaar zijn. Eigenlijk dus het zelfde als wat er op de beide lokale "HELPT" websites gebeurt, alleen nu in Zondag 26 maart 2017 is er levende lijve. weer een echte Houtense rommelmarkt, voor en door inwo- Voor de rommelmarkt wordt ners uit Houten en de wijde een kleine toegangsprijs gevraagd van slechts € 2,00 per omgeving. Van 11.00-16.00 uur zal in persoon. Sporthal de Wetering deze Kinderen t/m 3 jaar mogen gra-

tis naar binnen. Door een nauwe samenwerking met zwembad de Wetering kan het toegangskaartje van de rommelmarkt tot en met 12 maart ingeleverd worden bij de kassa van het zwembad en krijgt men een korting van € 1,00 op de toegang van het zwembad! U vindt alle informatie over de rommelmarkt op www.heelhoutenrommelt.nl

Jubileumconcert COV IJsselstein

O

p zondag 26 maart wordt voor de eerste keer IJsselTrail gehouden. Een prachtig loopevent met 3 onderdelen. De routes lopen door het bos bij IJsselstein, langs twee eendenkooien, over weilanden en langs de IJssel

De IJsselTrail omvat de onderdelen 10 en 20 km Trailrun en de 20 km Trailwalk. Voor de eerste twee onderdelen is de inschrijving reeds gesloten, maar voor de 20 km wandeling kun je je nog aanmelden voor deelname. En doe je mee? Dan loop je voor een aantal goede doelen waar het inschrijfgeld –na aftrek van organisatiekosten voor de loop- onder wordt verdeeld: De Eendenkooi stichting, Team4U ( RopaRun ) en het Kinderfonds.

Trailwalk De trailwalk is een wandeling van ca 20 kilometer over voornamelijk onverharde wegen en loopt zowel over openbare wegen als over privégronden. De wegen zijn niet afgesloten en de gewone verkeersregels gelden hier dus. De wandeling begint bij de IJsseloever in IJsselstein je gaat langs diverse eendenkooien, over weilanden, langs unieke kades en langs de IJssel over het Jaagpad, door de IJsselsteinse jachthaven Marnemoende en als laatste door

het nieuwe en oudere bos van IJsselstein. Het parcours is voor ca. 90% onverhard. Onderweg is er een koffie/theepost rond de 7 km en bij de jachthaven kun je gebruik maken van de horeca. De start en finish zijn bij de Korfbalvereniging Fortissimo aan de Zomerdijk 42B in IJsselstein (achter de sporthal ). Je dient te vertrekken tussen 09:30 en 10:15. Bij trailrunning, wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij trailrunning niet om je eindtijd, maar meer om de beleving. De omgeving is geweldig mooi en de steeds wisselende ondergrond zorgt ervoor dat je constant alert moet zijn, zodat een wandel- of hardlooptocht als deze, nooit gaat vervelen. Door het unieke karakter van elke wedstrijd zijn er ook geen twee wedstrijden gelijk. Winnaars, eremedailles en een podium voor de hoogstscorenden zijn er niet. Bij een trailrun en/of trailwalk gaat het om sportief bezig zijn in combinatie met genieten van de natuur. Aanmelden voor de 20 km wandeling kan alleen via voorinschrijving, kijk hiervoor op de website van www.ijrun.nl.

Verlichte wandeling door historisch IJsselstein

U

it in IJsselstein organiseert maandelijks een bijzondere rondleiding langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. De stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische reis langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.

expansievaten van Juul Rameau.

Praktische informatie en aanmelden.

De eerstvolgende wandeling is op woensdag 29 maart en start om 20.30 uur bij de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij Uit in IJsselstein, via info@uitinijsselIn Verlicht MIJ ontdekt de bezoeker stein.nl of 030-6887273. De kosten de magie van het fenomeen licht. bedragen € 3,50 per persoon. De tentoonstelling brengt eigentijdse beeldende kunst en vormgeving op het gebied van lichtkunst samen, van gevestigde orde tot nieuwe smaakmakers. Ervaar in de Kasteeltoren de kleurrijke sensorische sculpturen van Leslie Nagel, bewonder het schaduwspel van Jimi Kleinbruinink en laat je verrassen door de hergebruikte, opengewerkte

COV IJsselstein' bestaat 100 jaar! Het koor viert dit met een tournee door de regio. Het eerste concert wordt in Houten gegeven op vrijdag 24 maart.

toire van de afgelopen jaren, met stukken van Mendelssohn, Bach, Brahms, Rutter, Rossini, Schubert e.a.

O.l.v. Bas van den Heuvel Sopraan: Lauren Armishaw In de twee lente-concerten Piano: Hans-Erik Dijkstra wordt u meegenomen op een muzikale reis: Er worden hig- Algemeen hlights gezongen uit ons reper- Aanvang 20.00 uur

Gereformeerde Kerk Het Kruispunt Het Spoor 51, 39994 AC Houten Toegangsprijs 12.50 euro. Kaarten verkrijgbaar bij Evangelische boekhandel de Fakkel (het Rond 102, Houten) En bij de Readshop - Castellum en via covijsselstein@icloud.com

Manon wint boxspring bij Slaapspecialist

M

anon van den Herik uit Gorinchem heeft een Boxspring gewonnen bij Slaapspecialist Tiel door mee te doen met de puzzel in de uitgave december en januari van Regionaal Uitgelicht. In deze uitgave van Regionaal Uitgelicht hebben we weer een aantal zeer leuke prijzen. 3 verschillende puzzels kun je maken en je maakt met iedere puzzel evenveel kans op een bijzonder leuke prijs! Je doet automatisch mee voor de hoofdprijs van liefst € 2.500,- Kijk op pagina 14.

Kracht voor Vrijwilligers Dit wordt het centrale steunpunt en expertisecentrum voor vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven. In 2015 daagden een aantal vrijwilligers van organisaties en inwonersinitiatieven de gemeente Nieuwegein uit om vrijwilligers slimmer te ondersteunen. Na gedegen onderzoek ontstond het platform Vrijwillige Inzet Nieuwegein, waar ideeën werden geboren en plannen gemaakt.

willigers te faciliteren en ondersteunen met informatie, cursussen, opleidingen en advies; door vraag en aanbod zichtbaar te maken via een website; en door alles onder één dak te brengen, zowel digitaal, fysiek, als wat betreft samenwerking met betrokken partijen. Om de mogelijkheden verder vorm te geven, stelde het Vrijwilligershuis Nieuwegein per 1 januari 2017 Jeannette Verplancke aan als projectleider.

geving. De centrale plek waar u met al uw vragen op dit gebied terecht kunt. En waar de match tussen vrijwilliger en organisatie kan ontstaan. Het Vrijwilligershuis Nieuwegein ziet de kracht van vrijwilligers voor de gemeente Nieuwegein en de kracht die uitgaat van vrijwillig werken. Het Vrijwilligershuis is Van, Voor en Met Vrijwilligers! Binnenkort verwacht het Vrijwilligershuis een fysieke locatie te kunnen betrekken centraal gelegen in Nieuwegein. Kijk ook op de Facebookpagina en volg het Twitteraccount van het Vrijwilligershuis Nieuwegein.

Jeannette gaf leiding aan diverse bedrijven en organisaties, werkte met vrijwilligers en is zelf ook sinds vele jaren actief als vrijwilliger op verschillenHet Vrijwilligershuis is bereikde terreinen. baar via: Het Vrijwilligershuis Nieuwe- info@vrijwilligershuis-nieuwegein wordt zo het expertisecen- gein.nl trum op het gebied van ondersteuning van vrijwilligerswerk Dit wordt gedaan door de vrij- in Nieuwegein en directe omVanaf 1 januari 2017 gaat dit verder met de overkoepelende naam Vrijwilligershuis Nieuwegein. Doelstelling van het Vrijwilligershuis is het ondersteunen van alle vrijwilligers, en het versterken van (vrijwilligers)organisaties en inwonersinitiatieven in Nieuwegein.


14

Actiedag voor Ethiopië 2e matras

HALVE PRIJS

D

e werkgroep Culemborg van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea houdt zaterdag 18 maart weer de gezellige Akt!edag voor Ethiopië van 10.00 tot 15.00 uur in de Open Hof aan de Beethovenlaan in Culemborg.

20%

korting

OP EEN COMP LETE BOXSPRING

*

land. Mensen met oogproblemen worden zo opgespoord en behandeld. Medicijnen worden verstrekt of soms is een bril of advies voldoende. Is een staaroperatie nodig, dan wordt deze in de speciale kliniek in Zeway, ongeveer 150 km ten zuiden van Addis Abeba, uitgevoerd. Zo’n operatie, inclusief vervoer en 2 nachten verblijf, kost ong. 85 euro. Door waterputten te slaan en informatie over hygiëne te geven wordt het probleem bij de bron aangepakt. Met de opbrengst van deze akt!edag kunnen veel mensen, letterlijk, hun zicht terugkrijgen, zodat ze weer kunnen werken, of in het geval van de kinderen, naar school kunnen.

De toegang is gratis. Er zijn diverse kramen met o.a. mooie kaarten, jeans art, sieraden, boeken en natuurlijk de koopjeskraam waar tegen lage prijzen nieuwe spullen te koop zijn. Ook is er een workshop hand lettering. Even uitrusten? Laat je verwennen met een heerlijke handmassage. Gokje wagen? De hele dag draait het Rad van Avontuur, waar, dankzij Culemborgse bedrijven en middenstand, prachtige prijzen te winnen zijn. Ook dit jaar zijn er weer speciale kinderrondes. Voor de kinderen is er ook een vrolijk spelencircuit met leuke behendigheidsspelletjes, kunnen ze geschminkt worden en bij goed weer zich uitleven op een springkussen. De inwendige mens wordt natuurlijk ook niet vergeten.

*Vraag naar de voorwaarden.

Bij aankoop van een Impression Air matras: NU 2e MATRAS GRATIS

Matrassen vanaf € 75,00 hoofdkussens vanaf € 7,50 Dekbedden vanaf € 29,00

GRATIS BEZORGING en MONTAGE!

Grote Brugse Grintweg 109 Tel. +31(0)344 - 618 661 4005 AC Tiel E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL

PUZZEL4 

De totale opbrengst van deze dag is bestemd voor het project Eye medication. In Ethiopië zijn veel mensen blind of slechtziend door staar of trachoma; een ernstige ontsteking van het oog. Geld voor een operatie of medicijnen hebben ze niet. Ook veel kinderen worden getroffen. Slechte hygiëne, vervuild water en de vliegen zijn belangrijke oorzaken. De stichting ondersteunt een team artsen dat screenings organiseert op het platte-

DING MEE NAAR € 1500,- CONTANT

*

TWEE KAARTEN VOOR EEN GEHEEL VERZORGDE DINNERSHOW t.w.v. €159,EEN DINERCHEQUE VOOR TWEE OF EEN MOOI ZAKMES t.w.v. € 50,

 

Eye medication

3

2

4

1

Deze prijzen zijn o.a. beschikbaar gesteld door: Event Center Culemborg Eetcafé Uw Chef uit Tricht Outdoorable Life Style uit Culemborg

SMS het woordje PUZZEL + ABC + WOONPLAATS

naar 3010

A

B

B

C

Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> verzenden aan 30105

Horizontaal

Verticaal

 %LMZLHYLQGW)5(4,1%'D\%DVKSODDWV

 %LMZLHYLQGMHGHJURRWVWH%RVH&ROOHFWLH

 ,QZHONHSODDWV]LW2XWGRRUDEOH/LIH6W\OH

 8LWZHONHSODDWVNRPHQGHOHNNHUVWH6SDUH 5LEV

 ,QZHONHSODDWV]LWYDQGHU3HUN7XLQHQ 3DUNPDFKLQHV

 :LHJHHIWHUGH]HPDDQG%7:NRUWLQJ

2

3

4

5

A

BA

C[ Op het scherm staat ((30)10 ) - Dit klopt p ]

C

SMS het woordje PUZZEL + oplossing + WOONPLAATS PLAATS naar 30 3010 010 Uw tekstbericht: puzzel oplossing plaats -> verzenden aan 3010

[ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

 :HONVSHHOJRHGDUWLNHOLVWRW YRRUGHOLJHUELMYG3HUNLQ%HHVG :LHKHHIWGHJURRWVWHNHXVHQGHODDJVWH SULMVYRRU0HXEHOHQ

1

OP WELKE PAGINA STAAT: A - BEDRIJVEN UITGELICHT B - THEATERS UITGELICHT C - DE REGIOAGENDA Bereken A x C + B = ??? ,QZHONHSODDWV]LW'p6ODDSVSHFLDOLVW7LHO ,QZHONHSODDWV]LWGHVSHFLDOLVWLQ+DDUGHQ HQ6FKRRUVWHHQWHFKQLHN

SMS het woordje PUZZEL + 12345 + WOONPLAATS Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> naar 3010 verzenden aan 3010 [ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

GEEN SMS, MAAR TOCH MEEDOEN? Stuur een brief- of ansichtkaart vv uw naam adres en telefoonnummer en een extra zegel per puzzel naar Regionaal Uitgelicht - Beerzepad 1 - 4105 ZM - Culemborg De oplossing van puzzel 4 moet vóór 16 maart 2017 in ons bezit zijn.

Winnaars puzzel 3 hHet Contante geldbedrag is gewonnen door: Xalib Foutom uit Nieuwegein hDe Dinercheque van Eetcafé Uw Chef is gewonnen door: Dhr. van Pinxteren uit Asperen hHet Outdoor-mes van Outdoorable LifeStyle is gewonnen door: Tiemen Zoer uit Meerkerk De winnaars hebben van ons een bericht ontvangen. Ook via Facebook hebben wij regelmatig leuke LIKE en WIN acties!

Door via SMS mee te doen met de puzzel, ontvangt u ALTIJD een waardebon van ons, en die levert al direct veel voordeel op! De oplossing van deze puzzel moet vóór 16 maart in ons bezig zijn (Kosten SMS éénmalig € 0,70 + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.) | * De trekking van het geldbedrag is eind mei 2017


Outdoorable Life-Style

15

Diverse bijzondere exposities

DE NIEUWE VOORJAARSCOLLECTIE VAN

NU MET 30% INTRODUCTIEKORTING Vanaf nu ook tenniskleding, schoenen en rackets van Babolat Tevens bespan service

I

o.a. SCHAATSEN - HANDSCHOENEN MUTSEN - PULLY’S RUGZAKKEN, KLEDING EN SNOWBOOTS

IE ALLES T A V O ING MOE N T E M TOT 70% R UI WEG KORTING R P O

ALLES SCHERP GEPRIJSD!

Outdoorable Life-Style OUTDOORABLE LIFESTYLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734 - WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL

n woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem zijn momenteel schilderijen te zien van kunstschilder Paul de Bruijn. Liefhebbers kunnen zijn werken tot en met 31 maart bewonderen.

Paul de Bruijn woont in Oud-Alblas en begon dertien jaar geleden met schilderen. Toen hij in 2004 een landschapsschilderijtje met acrylverf had gemaakt, kreeg hij de smaak te pakken. Na het maken en verkopen van meer landschappen en stillevens, stapte hij in 2006 over op olieverf. Zijn grote voorbeelden zijn de kunstschilders Theirry Poncelet, Andreas Schelfhout en Frans Hals. Naast landschappen schil dert Paul ook historische portretten van mensen en dieren.

Algemeen DeWoonzorgcentrum De Bannehof Voermanstraat 169 in Gorinchem

Lingesteyn Leerdam Cursisten ‘Ateliers voor Inspiratie’ exposeren in Lingesteyn In Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam is momenteel een expositie te zien van een aantal cursisten van de ‘Ateliers voor Inspiratie’. Liefhebbers kunnen de schilderwerken tot en met 31 maart bewonderen. De ‘Ateliers voor Inspiratie’ zijn schildergroepen uit Gorinchem die worden begeleid door Neeltje Alblas. Zij geeft al meer dan 20 jaar schilderles. In deze jachtige tijd is er weinig tijd voor ontspanning. Daarom is een hele dag of avond ontspannen creatief vormgeven een goede keuze. Genieten van de kleuren en de geur van verf, het bewegen van de kwast op het doek en de vorm die ontstaat; schilderen geeft innerlijke rust en inzicht. Dat is mede het doel van deze schilderlessen. De schilderijen die in Lingesteyn te zien zijn, hebben de thema’s ‘insecten’ en ‘onderwaterwereld’.

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@mmtleerdam.nl

MIDDAG LEERDAM 1500 M2 showroom!

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

ĞŶŐƌĞĞƉƵŝƚŽŶnjĞĂĐƟĞƉĂŬŬĞƩĞŶ͗

Complete badkamers inclusief tegels:

Middag Actie pakket bestaat uit:

Middag Actie pakket bestaat uit:

Middag Actie pakket bestaat uit:

Voor slechts € 2850,00 incl.btw

Voor slechts € 2750,00 incl.btw

Voor slechts € 2750,00 incl.btw

• • • •

45m2 vloertegels 30 x 60 cm Het verlijmen door 1 van onze tegelspecialisten Inclusief flexlijm en voegsel Meer m2 is eventueel bij te bestellen

• • • •

45m2 houtlook vloertegels Het verlijmen door 1 van onze tegelspecialisten Inclusief flexlijm en voegsel Meer m2 is eventueel bij te bestellen

• • • •

45m2 vloertegels 75 x 75 cm Het verlijmen door 1 van onze tegelspecialisten Inclusief flexlijm en voegsel Meer m2 is eventueel bij te bestellen

Voor slechts € 1999,00 incl.btw

sŽŽƌĂůůĞƐǁĂƚŵĞƚĞĞŶǀůŽĞƌƚĞŵĂŬĞŶŚĞĞŌ͘DŝĚĚĂŐƚĞŐĞůƐŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͊ Waarom Middag Leerdam? X X X X X X

Meer dan 25 jaar ervaring Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels Passend in ieder budget Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen Geen aanbetaling Snelle en correcte levering


Regionaal uitgelicht 201703s  
Regionaal uitgelicht 201703s  

Regionaal Uitgelicht, de leukste evenementenkrant en de grootste van Midden Nederland

Advertisement