Holstra magazine 6

Page 1

6 Een klassieke poort of een designpoort? Zonneluifel of terrasoverkapping? Een motor op je garagepoort, zonwering of rolluik? In dit magazine ontdek je wat Holstra je te bieden heeft.

IN DEZE EDITIE: ZONWERING OP ZONNE-ENERGIE TERRASVERWARMING: DAG EN NACHT GENIETEN VAN JE TERRAS


ZONWERING OP

ZONNE‒ENERGIE

Nadat u beslist heeft om de gepaste zonwering aan uw woning te voorzien komt het technische aspect aan bod. Een -terechte- zorg van veel klanten is de manier waarop de voedingskabel weggewerkt zal worden. In de Renson fixscreengeleiders is er speciaal ruimte voorzien om kabelgoten op uw gevel te vermijden, maar wat als er helemaal geen elektriciteit aanwezig is? Een zonnepaneeltje kan soelaas brengen in dat geval. De Fixscreen 100 Solar is een windvaste voorbouwscreen die aangestuurd wordt door middel van zonneenergie. Een zonnecel gemonteerd aan de voorzijde van de kast zorgt voor de sturing van de screen en vraagt dus geen elektrische bedrading. Deze windvaste screen kan dus eenvoudig en zonder breekwerken voor elektrische bekabeling op uw raam gemonteerd worden. Dit maakt de Fixscreen 100 Solar de perfect oplossing voor renovatie, waarbij een maximale oppervlakte tot 10,8m² kan behaald worden. De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast, hierdoor is de onderlat slechts gedeeltelijk zichtbaar. Zowel de batterij als de motor zijn eenvoudig bereikbaar. Hoe werkt deze screen nu precies? De zonnecel vangt zonlicht op en zet die om in energie om de batterij op te laden. Zelfs op een minder zonnige dag, kan de screen dus blijven werken dankzij de opgeslagen energie in de batterij.

De Renson Fixscreen 100 evo solar


SMETCREENS OF ROLLUIKEN EEN SOMFY SOLAR MOTOR De Somfy solar motor is zeer krachtig en betrouwbaar, en hoeft zeker niet aan kracht in te boeten tegenover haar zonnepaneel-loze tegenhanger. De installatie gebeurd vlot en zonder kabel-zorgen.

solar rolluik


TERRASVERWARMING DAG EN NACHT GENIETEN VAN JE TERRAS Kruipen jullie steeds onder een dekentje om ‘het vallen van de kou’ tegen te gaan na een zalige avond op het terras? Met een terrasverwarming kan je die gezellige zomeravond maximaal verlengen. Maar het aanbod en de mogelijkheden zijn eindeloos. Waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een verwarming?

Gas of elektriciteit? Om de juiste verwarming bij jouw terras te kiezen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een eerste keuze die zich opdringt is de aandrijving van de warmte. Kies je voor een verwarming op gas? Of toch maar elektrisch? Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, we zetten ze even op een rij;

VERWARMERS OP GAS

ELEKTRISCHE VERWARMERS

VS

+ los van de muur, flexibel in positie + vrij verplaatsbaar + geen elektriciteitsaansluiting nodig + vlambeeld en gezellige warmte - duurder in aanschaf - steeds een voorraad gasflessen nodig - neemt plaats in op het terras - enkel in open ruimtes

+ compact en makkelijk te installeren + enkel een stopcontact nodig + keuze uit verschillende stijlvolle modellen + geen gezeul met gasflessen + terras blijft vrij - ‘gloeien’ is esthetisch iets minder mooi - is niet verplaatsbaar TIP: De de infrarood heater io heeft een karamisch glas waardoor je geen storende rode gloed ervaart.

Infrarood heater io met Somfy bediening 2200W - 942€ incl. btw

Interesse in de juiste verwarming voor uw terras? Maak een afspraak met onze productspecialist via info@holstra.be < 7m²

HOEVEELHEID WIND GROOTTE TERRAS

weinig wind

LANGE GOLF INFRAROOD

veranda/ binnensituatie

veel wind

KORTE GOLF INFRAROOD

6-12m² 10-16m²

1500W 2000W 2x 1500W


VOLG ONS OP INSTAGRAM OF FACEBOOK Uiteraard is Holstra ook aanwezig op facebook en instagram. Op onze instagram-pagina ontdek je onze mooiste realisaties en proberen we inspiratie te bieden voor jouw woning of terras. Via onze facebookpagina blijf je op de hoogte van acties, events en nieuwigheden uit onze sector. We kregen ook al leuke feedback van enkele van onze volgers

DB

LM

-Oudenburg

Wij willen jullie graag nog eens bedanken voor de prima service voor onze rolluiken! Wij hebben ondertussen (ook in ons vorig huis) al heel wat firma’s over de vloer gehad, meestal met de nodige frustratie... Maar bij jullie was alles tot in de puntjes geregeld, heel professioneel! Van de contacten met de verkoper tot de eigenlijke verzorgde én zorgzame uitvoering: top!

-Veurne

Frederik, bedankt voor jullie mooi werk, we zijn heel tevreden dat de plaatsing goed gelukt is ook al was het niet gemakkelijk daar er niet te veel plaats was. Echt vakwerk van de techniekers !!

PB

Langs deze weg bedanken wij jullie voor de perfecte opmeting, levering en plaatsing van bovenvernoemd project bij ons thuis. We zijn zeer tevreden over jullie service en kwaliteit van de geplaatste producten.

ll

See a Telene t

9:30 PM

Zoeken

Wat ben je aan het do en?

4

s

Storie

-Marke


VOOR

NA

VOOR

NA

VOOR

NA

OOK EEN UPGRADE NODIG? Holstra Best Deal Geleverd & geplaatst in een passende opening. (max 2500mm x 2125mm) Sectionale A-merk poort van Teckentrup met kwaliteitsmotor van FAAC Populair design: Stucco middellijn Kleur naar keuze in hoogwaardige, kwalitatieve lak Inclusief 2 afstandsbedieningen

sectionale poort incl motor

€ 1.699

excl btw


Werknemer in de kijker In deze rubriek stellen we telkens een Holstra medewerker in de kijker. Dit keer stellen we u graag voor aan Kristof Van den Steen, servicetechnieker, en eveneens een deel van het meubilair bij Holstra. “sinds het prille begin ben ik medewerker van Holstra. Mijn job is door de jaren heen gewijzigd naar de servicetechnieker die ik nu ben. Daarin voel ik mij ook helemaal in mijn element. Toen ik zo’n 20 jaar geleden met Filip (de zaakvoerder van Holstra) werkte, en hoorde van zijn plannen om een eigen bedrijf te starten heb ik niet lang getwijfeld. Ik starte in Holstra als installateur. Door omstandigheden werd ik ingeschakeld in de verkoop, maar ik had al snel door dat ik daar niet echt gelukkig in was. Door mijn passie voor technische oplossingen ging ik vaak te lang door op de werking van het product, en interesseerde het me minder om het administratieve deel op mij te nemen. Ik was dus helemaal gelukkig toen ik terug als installateur aan de slag kon. Sinds een aantal jaar ben ik de vaste service-technieker, en daar zit ik volledig op mijn plek. Ik vind het heel erg boeiend om op zoek te gaan naar oorzaken van bepaalde technische storingen of problemen. -en deze dan natuurlijk zo efficiënt mogelijk op te lossen.

Het is zeker een uitdagende functie, waaruit ik veel voldoening kan halen. Ik heb ook het gevoel dat ik veel kansen krijg in Holstra. Zo kon ik 2 jaar geleden naar Marokko. Een belgisch bouwbedrijf had een groot project in Marokko waarvoor wij de poorten zouden leveren. Ik ben daar toen een week geweest, kreeg de verantwoordelijkheid over een team van 7 lokale werknemers en bracht de installatie van die poorten daar tot een goed einde. Je kan dus wel zeggen dat er veel variatie zit in mijn takenpakket.”

Als installatiebedrijf is een goede na-service natuurlijk heel erg belangrijk. U kan onze servicedienst altijd contacteren door het serviceformulier in te vullen op de website, te mailen naar service@holstra.be of via 057 400 720.


Het klikt tussen het interieur en de tuin … i.s.m. WOW-architecten en Timmerman Hoste

Een bestaande vrijstaande woning met een gesloten interieur, verschillende op zichzelf staande ruimtes en een beperkt contact met de tuin, had het potentieel om uit te groeien tot een hedendaagse comfortabele woning midden in de tuin.

PROJECT IN DE KIJKER

WOW-architecten maakte een ontwerp waarbij de achter­gevel volledig werd opengewerkt, en waarbij een nieuwe centrale keuken naadloos overloopt in een gezellig overdekt terras. Voor de ruwbouwwerken en de nieuwe uitbouw op het terras werd beroep gedaan op Timmerman Hoste, die op zijn beurt Holstra onder de arm nam voor het geïntegreerde lamellendak. De uitbouw bestaat uit een houtskeletbouw die doorloopt over de volledige achtergevel. De grote overbrugging wordt tussendoor slechts ondersteund door 2 ronde, stalen zuilen waardoor het geheel erg slank oogt. Ter hoogte van de opengetrokken keukenramen functioneert de uitkraging als structurele zonwering. Eenmaal voorbij de keuken wordt het terras dieper en ontstaat een beschutte buitenzone.


VOOR Om ervoor te zorgen dat er niet teveel licht wordt onttrokken aan de woning werd een gemotoriseerd lamellendak (RENSON Aero) geïntegreerd in het dak van de nieuwe uitbouw. Het lamellendak heeft 150° kantelbare lamellen waardoor de lichtinval in de woning perfect gecontroleerd kan worden. Ook wanneer je op het terras vertoeft ben je zo heer en meester over zon- en schaduw. In gesloten toestand is zo’n Aero water­ dicht en blijft het terras en tuinmeubilair netjes droog. Er werd gekozen voor een beperkt aantal materialen en kleuren; zwart aluminium, en houten gevel­ bekleding in thermisch essen. De bestaande gevelsteen werd wit geverfd. Het op elkaar afgestemd materialenpalet biedt rust, licht en ruimte aan binnen- en buitenruimtes. Op reis in eigen huis met een instant vakantiegevoel, genietend van een ruimtelijke rust…

NAHOLSTRA ? Holstra is trouwe adviseur en installateur van poorten, zonweringen, rolluiken en terrasoverkappingen van hoogwaardige A-merken. Geen realisatie zonder advies; geen advies zonder de expertise van onze mensen en hun zorg om uw project. Meer advies; minder zorgen Omdat elke vraag uniek is, is elk antwoord dat ook. We werken niet in functie van standaarden, maar denken oplossingsgericht en in functie van úw project: afhankelijk van de specifieke situatie geeft uw adviseur gepast en oprecht advies. Op die manier kan en mag u het beste verwachten; voor, tijdens en na uw project.

Wij spreken uw taal; en omgekeerd Met drie functioneel gekozen vestigingen in West-Vlaanderen zijn we omnipresent in onze provincie. Voor onze klanten zijn we dus steeds dichtbij en nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk, want onze West-Vlaamse roots nemen we ook mee in onze manier van denken, werken en communiceren. Wij spreken altijd en overal uw taal; en omgekeerd.

Transparantie troef Onze aanpak steunt op helderheid en openheid, op elk moment. Zo bevatten de offertes die we voor u opmaken geen kleine lettertjes en worden ze opgedeeld in overzichtelijke en gedetailleerde werkposten, die samen het totaalbudget maken. Het bedrag op uw offerte, is overigens het bedrag op uw factuur.

De plaatsers zijn van ons Onze plaatsers staan op onze payroll; en dat heeft zijn voordelen. Ze werken enkel en alleen voor eigen Holstra-projecten, waardoor ze sneller en met meer kennis van zaken inzetbaar zijn. De gebruikte producten, systemen en toepassingen hebben geen enkel geheim meer. Zo ook de aard van uw project, want dat volgen ze van bij de start tot en met de oplevering intern mee op.

De totaaloplossing voor uw deelproject We leveren geen product af, maar een totaaloplossing. Geen geloop voor uw dorpel, bijbehorende gevelbekleding of andere complementaire producten. Eén enkele partner neemt het volledige deelproject onder de arm en zet voor u de punten op de i.

Partner van A-merken Onze partners zijn fabrikanten van hoogwaardige A-merken. Hun R&D-afdelingen ontwikkelen permanent, waar wij en u de vruchten van plukken. Denk maar aan écht maatwerk voor uw project, uitgebreidere systeemgaranties en kleine of grote innovaties die de markt vóór zijn. Ondanks de duurzame relaties met vooraanstaande leveranciers, is Holstra niet gebonden aan bepaalde fabrikanten, merken of producten. Zo blijven we onafhankelijk en vooral objectief om op elke projectvraag het juiste antwoord te kunnen bieden.

www.holstra.be


kantelpoorten sectionaalpoorten designpoorten industriepoorten

terrasoverkappingen zonneluifels screens structurele zonwering

voorzetrolluiken dakraamrolluiken motorisatie van rolluiken

terrasoverkappingen windschermen zonneluifels outdoor accesoires

BRUGGE

TOONZAAL Maalse Steenweg 42 8310 Brugge T 050 97 71 97

ALVERINGEM

ATELIER MET TOONZAAL Vleterenstraat 5 8690 Alveringem (baan Veurne-Ieper) T 057 40 07 20

om k l e W ze n o in len a z toon

WEVELGEM

TOONZAAL Kortrijkstraat 301 8560 Wevelgem T 056 42 22 86

OPENINGSUREN

TOONZALEN

advies

totaaloplossing

transparantie

eigen plaatsing

West-Vlaanderen

A-merken

dinsdag t.e.m. zaterdag: 9u30 - 12u / 14u - 17u toonzaal wevelgem open tot 18u zondag en maandag: gesloten

facebook.com/holstra

insta_holstra


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.