__MAIN_TEXT__

Page 1

4 Een klassieke poort of een designpoort? Zonneluifel of terrasoverkapping? Een motor op je garagepoort, zonwering of rolluik? In dit magazine ontdek je wat Holstra je te bieden heeft.

- PROJECT IN DE KIJKER - STAP OVER OP APP-BEDIENING - ROLLUIKEN OP ZONNE-ENERGIE


HOLSTRA WEBSHOP draadloos metalen codeklavier Somfy

150€

keygo io afstandsbediening poort Somfy

69€

HOLSTRA WEBSHOP

stekker io 64€ indoor camera 169€ rookmelder 99€ outdoor camera 269€

bewegingsmelder 69€ raam-deurcontact 79€ zonnesensor 140€ windsensor 160€


SLIM WONEN

COMFORT EN GEMOEDSRUST DANKZIJ SOMFY SMART HOME

AUTOMATISEER UW WONING

verlichting buitenzonwering raamdecoratie

zonnesensor raam/deurcontact camera

rookmelder

surround-systeem

garagepoort

SOMFY TAHOMA MET ONEINDIGE MOGELIJKHEDEN Met de tahoma module van Somfy kunt u uw huis volledig bedienbaar maken via uw smartphone of tablet. Controleer uw verlichting, muziekinstallatie, zonwering, garagepoort, verwarming, elektrische apparatuur en nog veel meer vanop afstand. Door scenario’s in te stellen maakt u van uw woning een echte ‘smart home’.

bewegingssensor

SOMFY DEXXO PRO GARAGEPOORTMOTOR De somfy dexxo pro garagepoortmotor is compatibel met je somfy tahoma of connexoon. Hierdoor kun je je garagepoort niet alleen met je afstandsbediening of codeklavier bedienen, maar ook met je smartphone, en dat van eender waar ter wereld. Handig als je iemand moet binnenlaten terwijl je zelf niet thuis bent. Bovendien kun je zo ook altijd de status van je poort controleren en kun je alles veilig afsluiten als manlief weer eens vergeten is om de poort te sluiten

metalen tandriem-rail

5 jaar garantie robuuste beschermkap geïntegreerd verlichtingspunt (40W) met ontvanger

GA ZORGELOOS OP VAKANTIE Zorg voor aanwezigheidssimulatie door uw lichten af en toe aan of uit te laten gaan, uw rolluik neer te laten, of zelfs uw muziek eventjes op te zetten. Bovendien kan u met de camera’s, rookmelders, raam-en deurcontacten en bewegingsmelders van Somfy uw woning blijvend in de gaten houden, zelfs vanop uw ligzetel aan het zwembad.


PROJECT IN DE KIJKER

Elk project is de moeite waard, maar sommige projecten vallen meer op dan anderen; bijvoorbeeld door hun omvang, prestige of door een nietalledaagse situatie. Zo’n project zetten we dan al graag eens in de kijker. Bij het installeren van dit project was vooral de locatie uitzonderlijk.

ROOFTOP BY CAPPUCCINO Oostende heeft er een trendy hotspot bij. David en Alexander Vanbiervliet openden bovenop hun tearoom Cappuccino in de Kapellestraat een hippe rooftopbar. “Je waant je in New York”, klinken de eerste reacties enthousiast. Holstra stond in voor de overkapping van het dakterras, inclusief windschermen.

Tearoom Cappuccino is al lang een vaste waarde in Oostende, maar eind 2017 onderging de zaak een complete metamorfose en sloten ze dus even de deuren. In de plannen was het idee van een rooftopbar al meteen opgenomen, maar het heropenen van de tearoom had prioriteit. In juli 2018 opende de vernieuwde teamroom z’n deuren. Een jaartje later is nu ook de rooftopbar klaar.


Voor hun unieke project gingen David en Alexander in zee met architect Lore Dequeecker uit Alveringem. Na het succesvol afronden van de eerste fase werd gefocust op de rooftopbar en daarvoor legde het ondernemersduo wel heel specifieke eisen voor aan de architect. Het dakterras moest het ganse jaar door te benutten zijn, dus afgesloten van regen en wind, en zelfdertijd moest het buitengevoel bewaard blijven. Lore werkte een concept uit met een overdekt terras, waarbij zowel dak als zijwanden flexibel waren en dus geopend konden worden. Voor de invulling van het idee kwam ze bij Holstra terecht. “Met de systemen van Renson konden wij zowat aan alle eisen voldoen”, zegt Rimmert Van Maele van Holstra. Het dak bestaat uit gemotoriseerde aluminium lamellen die 150° kunnen kantelen. In gesloten toestand vormen ze een waterdicht dak. Het totale dakoppervlak is ingedeeld in drie dakdelen. Bij één van die dakdelen kunnen de lamellen, naast kantelen, ook wegschuiven. Zo ontstaat een echt cabrio-terras en zit je volledig onder de blote hemel. De zijwanden van het terras zijn gedeeltelijk

afgesloten met vaste glaswanden en op andere plaatsen met screens, ge­ïntegreerd in het dakkader. De screens doen dienst als bescherming tegen de wind, maar ook als zonwering. “Het blijft een buitenterras”, gaat Rimmert verder, “Maar dan wel maximaal beschut tegen de weersomstandig­heden. Hetzij tegen de hitte van de zon, hetzij tegen regen en wind.” Dankzij deze optimale beschutting, en de voorziene terrasverwarmers plannen David en Alexander hun rooftopbar in de kerstvakantie om te toveren tot winterbar.

Terwijl ze op het gelijkvloers koffie, thee, ijsjes en wafels serveren, kun je in de rooftopbar terecht voor hippe cocktails, streetfood en gerechten om te delen. De rooftopbar is open van 12 tot 21 uur en kan ook afgehuurd worden voor privé-evenementen. Dankzij de trendy inrichting, ontworpen door Crayon Projects uit Ieper, heeft je feest meteen dat extra cachet.

©Nick Decombel fotografie


MOTOR MET EEN ZONNEPANEELTJE • • • • •

100% draadloos energiebesparend geen kap- en schijfwerk geen zichtbare kabel tot 5,5 m2

GEEN ELEKTRICITEIT?

GEEN PROBLEEM

Het hele jaar door bewijzen rolluiken hun nut. Tijdens de koudere periodes bieden ze extra isolatie en draagt een rolluik sterk bij tot het vasthouden van de warmte. Op warmere dagen zijn ze dan weer zeer efficiënt in het koel houden van de woning. Met rolluiken weer je niet alleen de felle zon, ze verhinderen tevens de ongewenste inkijk en bieden je de gewenste privacy. Het veiligheidsgevoel is vaak de belangrijkste reden om voor rolluiken te kiezen en dat is zeker terecht. Door de vaste afsluiting van ramen en deuren worden ongewenste bezoekers tegengehouden. Bij voorzetrolluiken zijn ook extra veiligheidsveren voorzien die het rolluikblad steeds naar beneden gedrukt houden in gesloten toestand. Met een slimme bediening van jouw rolluiken kan je bovendien op afstand en op elk moment controleren of thuis alles in orde is. Denk dus aan jouw gemoedsrust en schrik potentiële inbrekers af door bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen de rolluiken open en dicht te laten gaan.

GEEN KAP- EN BREEKWERK BIJ DE INSTALLATIE! Nu kunnen rolluiken ook aangestuurd worden met zonne­-energie: energie-besparend, efficiënt én betrouwbaar. Bovendien is de installatie 100% draadloos. Zo vermijd je kap- en breekwerk bij de installatie.


WIST

JE DATJE WIST JE DAT.. Werken in onze firma blijkbaar iets is wat je graag wil doorgeven? Vorig jaar vervoegde Tybo Turpyn het Holstra-team. Daarmee werd hij de derde zoon die samen met zijn vader bij Holstra werkt. Papa Frederik Turpyn is sinds 2017 in dienst als technischcommercieel bediende bij Holstra Alveringem. Bij de techniekers kunnen we nog een andere vader-zoon relatie bespeuren. Werendfried Deneckere werkt al 22 jaar in de firma, en 9 jaar geleden begon zijn zoon Ruben Deneckere ook aan zijn Holstra-carriere. Verder terug, in het prille begin van Holstra konden we al beroep doen op vader-en- zoon Van den Steen. Kristof is al 20 jaar aan de slag bij ons, en in de beginjaren was ook vader Hubert een vaste medewerker tot aan zijn pensioen.

HOLSTRA

WIE IS WIE

MAARTEN DHAENENS, TECHNISCH COMMERCIEEL MEEDENKER. Bij de aankoop van een poort, zonwering of rolluik komen heel wat technische aspecten de kop op steken. Om u bij te staan en advies te kunnen geven bij uw project staan onze gespecialiseerde projectleiders voor u klaar. Voor regio Wevelgem is dat Maarten Dhaenens. “Toen ik in 2015 bij Holstra begon, had ik geen technische achtergrond. Gelukkig kreeg ik een uitgebreide opleiding en werd mijn leergierigheid omgezet in kennis. Ondertussen kan ik vol zelfvertrouwen zeggen dat ik genoeg ervaring heb opgedaan om de klanten goed te adviseren en hun project ook van begin tot einde mee in goede banen te leiden. Het leukste aan mijn job vind ik de afwisseling. Van opmeten tot advies geven in de toonzaal, van problemen oplossen tot meehelpen op montage, in mijn job zit het allemaal!


KLANT AAN HET WOORD

WAAROM HEEFT U VOOR HOLSTRA GEKOZEN? Voor onze nieuwbouwwoning werkten we met gesplitste aanneming en dus niet met een sleutel-op-de-deurcontract. Dat maakt dat we tijdens de weekends veel showrooms bezochten om de aannemers en de materialen te selecteren. Het onthaal in jullie showroom in Brugge, het duidelijke overzicht van de mogelijkheden, en het oprechte advies van jullie toonzaalmedewerker kon ons echt wel bekoren. We hadden een goed gevoel en vertrouwden erop dat we met Holstra de juiste keuze maakten. Jullie offerte lag net iets hoger dan die van een andere partij die we bezochten maar het verschil was klein en we voelden ons er beter bij.

Wouter Deruwe bij zijn nieuwe poort

WERDEN DIE VERWACHTINGEN OOK INGEVULD? Alles is super vlot verlopen. Nadat we onze keuze hadden gemaakt hebben we jullie eigenlijk gewoon in contact gebracht met de architect en toen liep alles vanzelf. De architect had een timing opgesteld en die werd perfect gerespecteerd. Eerst was er een opmeting; alle keuzes werden toen nog eens overlopen en bevestigd. En 8 weken later werd de poort geplaatst. Dat gebeurde ongeveer op hetzelfde tijdstip als de ramen. Zo was onze woning meteen wind- en waterdicht. ONDERTUSSEN WONEN JULLIE AL EVENTJES IN DE WONING. NOG STEEDS TEVREDEN? Zeker! De poort loopt zeer soepel en is erg stil. We vinden dat niet onbelangrijk; we hebben een pasgeboren baby’tje en als ik ’s morgens naar het werk vertrek probeer ik dat zo geruisloos mogelijk te doen. Ook de mama kan elk uurtje slaap momenteel erg appreciëren (lacht).

se

or t e po l a n t or c t io ME T

mo

9 9 6 . €1

exc l

bt w

Holstra Best Deal Geleverd & geplaatst in een passende opening. (max 2500mm x 2125mm) Sectionale A-merk poort van Teckentrup kwaliteitsmotor van FAAC, incl. 2 afstandsbedieningen Populair design: Stucco middellijn Kleur naar keuze in hoogwaardige, kwalitatieve lak


6 redenen om voor HOLSTRA te kiezen Holstra is trouwe adviseur en installateur van poorten, zonweringen, rolluiken en terrasoverkappingen. Geen realisatie zonder advies; geen advies zonder de expertise van onze mensen en hun zorg om uw project.

Meer advies; minder zorgen

Wij spreken uw taal; en omgekeerd

Omdat elke vraag uniek is, is elk antwoord dat ook. We werken niet in functie van standaarden, maar denken oplossingsgericht en in functie van úw project: afhankelijk van de specifieke situatie geeft uw adviseur gepast en oprecht advies. Op die manier kan en mag u het beste verwachten; voor, tijdens en na uw project.

Met drie functioneel gekozen vestigingen in West-Vlaanderen zijn we omnipresent in onze provincie. Voor onze klanten zijn we dus steeds dichtbij en nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk, want onze West-Vlaamse roots nemen we ook mee in onze manier van denken, werken en communiceren. Wij spreken altijd en overal uw taal; en omgekeerd.

Transparantie troef

De plaatsers zijn van ons

Onze aanpak steunt op helderheid en openheid. Zo bevatten de offertes die we voor u opmaken geen kleine lettertjes en worden ze opgedeeld in overzichtelijke en gedetailleerde werkposten, die samen het totaalbudget maken. Het bedrag op uw offerte, is overigens het bedrag op uw factuur.

Onze plaatsers staan op onze payroll; en dat heeft zijn voordelen. Ze werken alleen voor eigen Holstra-projecten, waardoor ze sneller en met meer kennis van zaken inzetbaar zijn. De gebruikte producten en toepassingen hebben geen enkel geheim meer. Zo ook de aard van uw project, want dat volgen ze van bij de start tot en met de oplevering intern mee op.

De totaaloplossing voor uw deelproject

Partner van A-merken

We leveren geen product af, maar een totaaloplossing. Geen geloop voor uw dorpel, bijbehorende gevelbekleding of andere complementaire producten. Eén enkele partner neemt het volledige deelproject onder de arm en zet voor u de punten op de i.

Onze partners zijn fabrikanten van A-merken. Ze ontwikkelen permanent, waar wij en u de vruchten van plukken. Denk maar aan écht maatwerk voor uw project, uitgebreidere systeemgaranties en innovaties die de markt vóór zijn. Toch is Holstra niet gebonden aan bepaalde fabrikanten, merken of producten. Zo blijven we onafhankelijk en objectief om op elke projectvraag het juiste antwoord te bieden.

www.holstra.be designpoort met gevelbekleding


VERTICALE DOEKZONWERING

HORIZONTALE DOEKZONWERING

STRUCTURELE ZONWERING

SCHUIFPANELEN

ZONNELUIFELS

LAMELLENDAKEN

DOEKDAKEN

WINDSCHERMEN


comfort binnen handbereik

INBOUWROLLUIK

VOORZETROLLUIK

DAKRAAMROLLUIK

SECTIONAAL POORTEN

INDUSTRIE POORTEN

DESIGNPOORTEN & GEVELBEKLEDING

MOTORISATIE

MOTORISATIE


kantelpoorten sectionaalpoorten designpoorten industriepoorten

terrasoverkappingen zonneluifels screens structurele zonwering

voorzetrolluiken dakraamrolluiken motorisatie van rolluiken

terrasoverkappingen windschermen zonneluifels outdoor accesoires

BRUGGE

TOONZAAL Maalse Steenweg 42 8310 Brugge T 050 97 71 97

ALVERINGEM

ATELIER MET TOONZAAL Vleterenstraat 5 8690 Alveringem (baan Veurne-Ieper) T 057 40 07 20

om k l e W ze n o in len a z toon

WEVELGEM

TOONZAAL Kortrijkstraat 301 8560 Wevelgem T 056 42 22 86

OPENINGSUREN

TOONZALEN

advies

totaaloplossing

transparantie

eigen plaatsing

West-Vlaanderen

A-merken

dinsdag tot vrijdag:

Alle nieuws en promoties

zaterdag: 9u30 - 12u / 14u - 17u zondag en maandag: gesloten

www.holstra.be facebook.com/holstra

• Wevelgem: 9u30 - 12u / 14u - 18u • Brugge & Alveringem: 9u30 - 12u / 14u - 17u

Profile for Rimmert Van Maele

Holstra magazine 4  

In deze editie: • stap over naar app bediening • rolluiken op zonne-energie • project in de kijker • ....

Holstra magazine 4  

In deze editie: • stap over naar app bediening • rolluiken op zonne-energie • project in de kijker • ....

Advertisement