__MAIN_TEXT__

Page 1

5 Een klassieke poort of een designpoort? Zonneluifel of terrasoverkapping? Een motor op je garagepoort, zonwering of rolluik? In dit magazine ontdek je wat Holstra je te bieden heeft.

IN DEZE EDITIE: ‘LES GOÛTS ET LES COULEURS’ : DE JUISTE SFEER OP UW TERRAS GEVELBEKLEDING: EEN NIEUW JASJE VOOR JE WONING


Les gouts et les couleurs ^

Over kleuren en smaken valt niet te discussiëren zegt men, maar bij een investering in een zonneluifel of terrasoverkapping denk je toch best goed na over je kleurkeuzes. Je kleurkeuzes bepalen voor een groot stuk de ‘look and feel’ van je terras. Wij helpen je alvast op weg.

• De aluminium profielen van je zonneluifel of terrasoverkapping zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren, en soms zelfs in enkele heel bijzondere trendkleuren. Je kunt in de meeste gevallen ook kiezen tussen 3 uitvoeringen van elk kleur; glanzend, mat of structuur. Bij onze RENSON terrasoverkappingen zijn er maar liefst 300 standaardkleuren. Zo hoeft de prijs alvast geen beperking te vormen voor jouw stijl en creativiteit.

The axalta Anodic collection is erg in trek.

Een zwarte basisstructuur met lamellen in Axalta Anodic Bronze


• Zowel bij screendoeken als bij acryldoeken voor zonneluifels is er een brede collectie om uit te kiezen. Voor screendoeken adviseren we steeds donkere kleuren voor een aangename doorkijk. Bij zonneluifels zijn de meningen vaak verdeeld. Hoewel sobere grijsen aardetinten altijd mooi en tijdloos zijn, maken wij onze klanten er graag op attent dat je die luifel vooral uitsteekt in een context van mooi weer, apero en gezelschap. Een frisse kleur is dan zeker niet misplaatst. Denk maar aan fris groen, warme terracotta-tinten, fleurig fuschia, zonnebloemgeel of azuurblauw.

Orchestra Switch Turquoise U400

Orchestra Granny Chiné U321

Orchestra Safran 8777

Orchestra Pink U170

Orchestra Mais Piqué U415

• Maak vooraf een kleurpalet en bekijk welke kleuren nu reeds aanwezig zijn. Kies voor tijdloze tinten in de basis en kies accentkleuren voor de stoffering, kussens, kaarsen of andere decoratieve elementen.

Dickson Orchestra Switch – effen en toch weer niet

De adviseurs van Holstra helpen je graag op weg met kleur- en doekstalen


GEVELBEKLEDING EEN NIEUW JASJE VOOR JE WONING Accentmuren met gevelbekleding kunnen je woning een stijlvolle uit­ straling geven en zorgen voor variatie in combinatie met baksteen of gevelbepleistering (crepi). Er zijn diverse soorten gevelbekleding op de markt. Bij Holstra kun je terecht voor gevelbekleding in aluminium en hout.

Hout versus aluminium Naast je persoonlijke voorkeur toch zijn er ook wat technische eigenschappen om mee te nemen in je overweging. Met hout kun je zowel de klassieke als de moderne toer op. Altijd zorgt het voor een warme toets. Maar hout is natuurlijk een levend materiaal en dat toont zich soms. Ook vergrijsd het niet altijd zoals jij dat had gehoopt omdat de verschillende geveldelen niet gelijk worden blootgesteld aan regen en zon. Je kunt er natuurlijk voor opteren om het hout te behandelen met een olie of beits, maar dan moet je dat wel elke 4 Ă 5 jaar herhalen. Aluminium oogt over het algemeen strakker en moderner. Het is ook vormen kleurvast, en onderhoudsvriendelijker dan hout. Sommige mensen vinden het dan weer wat te kil. En ook het prijskaartje ligt iets hoger dan een houten gevelbekleding.


Horizontaal versus verticaal Ook hier gaat het vooral om persoonlijke voorkeur, al zijn er wel tendensen te merken in de markt. Momenteel is verticaal geprofileerde gevelbekleding erg in trek. Laat je echter niet te veel verleiden door de trend en kies vooral in functie van de architectuur van je woning. Horizontale gevelbekleding, zowel in hout als aluminium, wordt altijd lichtjes afgeschuind zodat geen vuil en water blijft liggen op de profielen, daar waar dat bij verticale profielen sowieso afloopt. Over het algemeen heeft verticale gevelbekleding dan weer een iets dikkere gevelopbouw waardoor je eventueel enkele centimeters isolatie moet opofferen. Nieuwbouw of renovatie Gevelbekleding maakt je nieuwbouwwoning helemaal af waardoor architecten de diverse types op de markt gretig toepassen in hun ontwerpen. Maar ook in de renovatiemarkt vinden de nieuwe types gevelbekleding vlotjes hun weg. Hoeveel woningen zijn er niet met oude pvc planchetten, of rotte houten planken (vaak door foutieve plaatsing), die een makkelijke upgrade zouden kunnen krijgen? Ook een oude bakstenen tuinmuur, ingepakt met een hip houten of aluminium profiel, kan meteen voor een volledig nieuwe uitstraling zorgen.

Renson Linarte met led- en houtinserts

Interesse in gevelbekleding voor jouw woning? Maak een afspraak met onze productspecialist via Annelies@holstra.be


HOLSTRA ? Holstra is trouwe adviseur en installateur van poorten, zonweringen, rolluiken en terrasoverkappingen van hoogwaardige A-merken. Geen realisatie zonder advies; geen advies zonder de expertise van onze mensen en hun zorg om uw project. Meer advies; minder zorgen Omdat elke vraag uniek is, is elk antwoord dat ook. We werken niet in functie van standaarden, maar denken oplossingsgericht en in functie van úw project: afhankelijk van de specifieke situatie geeft uw adviseur gepast en oprecht advies. Op die manier kan en mag u het beste verwachten; voor, tijdens en na uw project.

Wij spreken uw taal; en omgekeerd Met drie functioneel gekozen vestigingen in West-Vlaanderen zijn we omnipresent in onze provincie. Voor onze klanten zijn we dus steeds dichtbij en nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk, want onze West-Vlaamse roots nemen we ook mee in onze manier van denken, werken en communiceren. Wij spreken altijd en overal uw taal; en omgekeerd.

Transparantie troef Onze aanpak steunt op helderheid en openheid, op elk moment. Zo bevatten de offertes die we voor u opmaken geen kleine lettertjes en worden ze op­ gedeeld in overzichtelijke en gedetailleerde werk­ posten, die samen het totaalbudget maken. Het bedrag op uw offerte, is overigens het bedrag op uw factuur.

De plaatsers zijn van ons Onze plaatsers staan op onze payroll; en dat heeft zijn voordelen. Ze werken enkel en alleen voor eigen Holstra-projecten, waardoor ze sneller en met meer kennis van zaken inzetbaar zijn. De gebruikte producten, systemen en toepassingen hebben geen enkel geheim meer. Zo ook de aard van uw project, want dat volgen ze van bij de start tot en met de oplevering intern mee op.

De totaaloplossing voor uw deelproject We leveren geen product af, maar een totaaloplossing. Geen geloop voor uw dorpel, bijbehorende gevel­ bekleding of andere complementaire producten. Eén enkele partner neemt het volledige deelproject onder de arm en zet voor u de punten op de i.

Partner van A-merken Onze partners zijn fabrikanten van hoogwaardige A-merken. Hun R&D-afdelingen ontwikkelen permanent, waar wij en u de vruchten van plukken. Denk maar aan écht maatwerk voor uw project, uitgebreidere systeemgaranties en kleine of grote innovaties die de markt vóór zijn. Ondanks de duurzame relaties met vooraanstaande leveranciers, is Holstra niet gebonden aan bepaalde fabrikanten, merken of producten. Zo blijven we onafhankelijk en vooral objectief om op elke projectvraag het juiste antwoord te kunnen bieden.

www.holstra.be


kantelpoorten sectionaalpoorten designpoorten industriepoorten

terrasoverkappingen zonneluifels screens structurele zonwering

voorzetrolluiken dakraamrolluiken motorisatie van rolluiken

terrasoverkappingen windschermen zonneluifels outdoor accesoires

BRUGGE

TOONZAAL Maalse Steenweg 42 8310 Brugge T 050 97 71 97

ALVERINGEM

ATELIER MET TOONZAAL Vleterenstraat 5 8690 Alveringem (baan Veurne-Ieper) T 057 40 07 20

om k l e W ze n o in len a z toon

WEVELGEM

TOONZAAL Kortrijkstraat 301 8560 Wevelgem T 056 42 22 86

OPENINGSUREN

TOONZALEN

advies

totaaloplossing

transparantie

eigen plaatsing

West-Vlaanderen

A-merken

woensdag, vrijdag en zaterdag: 9u30 - 12u / 14u - 17u dinsdag en donderdag op afspraak zondag en maandag: gesloten

facebook.com/holstra

insta_holstra

Profile for Rimmert Van Maele

Holstra Magazine 5  

In dit magazine kom je terug wat meer te weten over Holstra, installatiebedrijf van poorten, zonwering, rolluiken en outdoor. In deze editie...

Holstra Magazine 5  

In dit magazine kom je terug wat meer te weten over Holstra, installatiebedrijf van poorten, zonwering, rolluiken en outdoor. In deze editie...

Advertisement