__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Bulletin Kirjasyksy 2018 – 20 uutuuskirjaa

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa

Reunan kirjakaupan ja kustantamon uusi kotipesä s. 2–3 Uudet kirjamessut Kouvolaan 2019 ja kirjoituskilpailu s. 30

Bulletin

1


REUNA

Bulletin Kirjasyksy 2018

Syksyn uutuudet KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS Leo Laurila: Jannen ja Elisan kapina........................................ 4 Juha Mäntylä: Olet valoni, Audrey ........................................... 5 Laura Salama: Kiitoskirjeitä .......................................................... 6 Tom Kalima: Hetken lumo (runoja).......................................... 7 Jasu Rinneoja: Kylmäkorpi – Paha silmä............................... 8 Helena Väisänen: Kuoleman tuoksu ....................................... 9 Juha Mäntylä (toim.): Joulukalenteri – Pukin pimeä puoli ...................................... 10 Uudet e-kirjat ................................................................................... 11 SELKOKIRJAT Tuija Hannula: Toppatakin alla on sydän – Selkopakinoita .................................................................................. 12 Sanna-Leena Knuuttila: Minä odotan sinua ................... 13 LAPSILLE JA NUORILLE Paula Nieminen–Veera Miettinen: Sirkuspoika Oliver ja kadonnut taikuri................................. 16 Juha Vesala: Agilitysankarit ....................................................... 17 UUSI SARJA Asta Ikonen: Ponikartanon aarre................. 18 Asta Ikonen: Paluu ponikartanoon ............ 19 Jasu Rinneoja: Autiotalon arvoitus ....................................... 20 TIETOKIRJAT Nefertiti Malaty: Ei äitimateriaalia......................................... 22 Kirsi Pehkonen: Käsikirjoituksesta kirjaksi ......................... 23 Jukka Mattila: Virolaiset vieraan vallan väessä 1939–45 ............................................................................... 24 Irja Hiiva: Savakko ......................................................................... 25 Eeva Tammi: Sotaorpous ja isän muisto ............................ 26 Hannu Pelttari: Punatakkinen mies...................................... 27

REUNA Bulletin 2/2018, syksyn uutuudet Julkaisija:

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy, y-tunnus 2559085-2

Yhteystiedot:

Myllykoskentie 9, 46800 Myllykoski (Kouvola), info@reunalla.fi

Tilaukset

puh. 040 578 8049, tilaukset@reunalla.fi, verkkokauppa reunalla.fi

Reunan kirjakauppa:

Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Myllykoskentie 9, Myllykoski

2

”Kirjakauppa on rautaa”, julisti Wanhan Rautakaupan avajaisten kunniavieras Isä Mitro. Kirjailijavieraat, esimerkiksi Johanna Hasu, Juha Mäntylä, Jasu Rinneoja, Jukka Sakki ja Arvo Tuominen keräsivät monisatapäisen yleisön. Juhlia varten koottu Duo MarWel soitti vanhaa rokkia ja Warehouse Band tunnelmallista jazzia. Hyvien ihmisten talo oli avattu näyttävästi!

V

uoden aikana Reunassa on tapahtunut suuria muutoksia. Keväällä 2017 kustantamo muutti Kymenlaaksoon, Kouvolaan kuuluvaan Myllykosken taajamaan Kymijoen varrelle. Samalla perustettiin kivijalkakauppa vuokratiloihin, koemielessä ja samalla kylän keskustaa elvyttämään. Reunan Kirjamobiili-tempauksesta tutut muut kustantajat, esimerkiksi Aurinkokustannus, Aviador, Kosmos, Kvaliti, KustannusMäkelä, Karisto ja Alfamer lähtivät mukaan. Kirjatukkujen lisäksi yhteistyösopimuksia solmittiin askartelu- ja toimistotarvikkeiden toimittajien kanssa. Kivijalkakauppa otettiin niin lämpimästi vastaan, että suunnitelma alkoi kehittyä: voisiko kirjakaupasta tehdä koko kylän kohtaamispaikan, jossa olisi myös muuta toimintaa. Sopivasti saimme tiedon, että kylän vanhassa keskustassa on myynnissä 50-luvulta lähtien rautakauppana tunnettu kiinteistö. Sinne mahtuisi mukaan muitakin yrittäjiä ja saisimme koko kirjavarastomme saman katon alle. Reunan kirjamyyjä Ninni paljasti, että hän on pitkään haaveillut kahvilan perustamisesta. Siitä se lähti: mikä sopisi paremmin kirjakaupan yhteyteen kuin kahvila. Kirjakauppakissa Nappi saisi kaveriksi kahvilakoira Lumin! Parissa kuukaudessa hassulta tuntuneesta ideasta tuli täyttä totta, molemmat ihmisystävälliset lemmikit viihtyvät loistavasti kirjakauppa-kahvilassa, järjestävät välillä juoksukilpailun ja nukkuvat päiväunia näyteikkunassa. Luontevasti ryhdyimme myös Merkityskirjakaupaksi eli myymään lastenkirjoja, joiden tuotosta menee osa eläinsuojeluun.


Kirjakaupasta kylän sydän Äidin vanhat kangaspuut olivat muutaman vuoden olleet kerrostaloasunnossa, mutta nyt olisi mahdollisuus pystyttää ne kirjakaupan tiloihin ja ryhtyä tekemään kylämattoa! Ja taas löytyi talkooapua. Kudontaseuran naiset laittoivat jo lähes antiikkiset kangaspuut käyttökuntoon ja aloittivat maton. Tätä kirjoittaessani iloisenkirjavaa räsymattoa on valmiina yli kolme metriä. Kuka vaan saa lisätä mattoon oman raitansa. Kuinka ollakaan, valokuvaaja Henna oli etsinyt tiloja studiolleen. Wanhasta rautakaupasta löytyi juuri sopiva nurkkaus, johon nousi viihtyisä kuvauspaikka. Ensimmäiset lapsikuvaukset olivat käynnissä maaliskuussa. Rakennuksen uudempi siipiosa oli siivottu ja maalattu galleriaksi, jonka seinille päätettiin ensimmäisenä pystyttää talkoissa auttaneiden taideseuralaisten töiden näyttely. Avajaisnäyttelyn jälkeen galleriaa voivat vuokrata taiteilijat, käsityöläiset ja valokuvaajat – ja uudessa kyläläisten kohtaamispaikassa on aina uutta katseltavaa. Ensimmäisenä oman tilansa ehti varata Säkkijärvi-lehti. Galleriaa päätettiin ryhtyä myös vuokraamaan erilaisiin tilaisuuksiin, olihan puutuolikeräyksemme tuloksena istumapaikkoja kertynyt jo ainakin 60 hengelle. Korkeassa ja avarassa tilassa lauluesitykset kuulostavat komealta ja esitystekniikkaakin saatiin käyttöön. Päivän vilskeen hiljennyttyä joogakurssilaiset saavat rauhassa keskittyä.

Wanha rautakauppa on kivenheiton päässä Anjalankosken teatterista ja teatterilaiset mukavaa väkeä, joten totta kai päätimme ryhtyä myymään kirjakaupan tiskillä myös pääsylippuja näytöksiin. Samalla liityimme NetTicketin jälleenmyyjäksi, meiltä saa nyt lippuja vaikka Nurmijärven Kivi-juhlille. Joka viikko talossa tapahtuu jotain uutta. Kevät ja kesä tuovat mukanaan uutta toimintaa, kun piha-alue ja entinen varastohalli otetaan uuteen käyttöön. Seuraa Facebook-sivuja ja pistäydy paikan päällä meitä katsomassa!

Suunnitelma alkoi kehittyä: voisiko kirjakaupasta tehdä koko kylän kohtaamispaikan, jossa olisi myös muuta toimintaa. Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa Myllykoskentie 9, Myllykoski (Kouvola) Avoinna ma–to 12–18, pe 11–16 – Reunan kirjakauppa ja Gallerian tilavaraukset, puh. 040 578 8049, info@reunalla.fi – Cafe Mummila, Ninni Partanen, puh. 045 142 3911, cafemummila@gmail.com – Valokuvastudio Henna Viren, puh. 050 911 0328, info@hennaviren.fi

Bulletin

3


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Kapinavuosien karuja kohtaloita T

ositapahtumiin perustuvassa romaanissa eletään kapina-aikaa Kuusankoskella. Elisan isä on Kymi-yhtiössä viilarina. Elisa joutuu kaksi kertaa raiskatuksi, ensin asialla on punaisten johtohahmo, kapinan jälkikuulusteluissa valkoisten poliisi. Jälkimmäisestä kerrasta syntyy poika, joka saa nimen Muisto. Janne on suuren talon nuorin poika, jonka kaksi vanhempaa veljeä alistavat täydellisesti. Janne joutuu pakkovärvätyksi kapinallisten riveihin ja osallistuu Tuohikottin taisteluihin. Hän selviää tuurinsa ansiosta, mutta kokemukset painavat mieltä loppuelämän. Humalassa Janne toistelee hetkeä, jolloin ”vieressä seisovalta kaverilta lähti puoli päätä irti ja verta tuli kuin härän kurkusta”. Kun Janne ja Elisa laittavat hynttyyt yhteen, alkaa taistelu Jannen sukutalon Mikkolan jakamisesta kolmen veljeksen kesken. Tarina päättyy Elisan lausahdukseen hänen nähdessään uuden kotinsa: ”Vihdoinkin!

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

IS BN 978-952-7221-64-8

H INTA 32,90

NIMEKE Jannen ja Elisan kapina

TEKIJÄ Leo Laurila

K ANS I Jaana Rautio

KOKO 148 x 210 mm

S IDOS kovakantinen

S IVUT noin 300

K L N84.2

Kirjailija Leo Laurila vietti lapsuutensa kymmenen talon kyläpahasessa, jossa kaikki tunsivat toisensa perusteellisesti, ja sieltä kumpuavat monet hänen kirjojensa ja pakinoidensa aiheet. ”Molemmat vanhempani kokivat kapina-ajan melskeet melkeinpä pahimmalla mahdollisella tavalla”, hän sanoo. ”Kinusin aina äitiä kertomaan elämästään. Isäni ei kertonut selvin päin mitään, mutta humalassa sitäkin enemmän.” Laurilalta on aiemmin ilmestynyt romaani Viimeisestä talosta (1999). Työelämänsä Laurila vietti Karjalan Tykistörykmentissä toimiupseerina.

4


J

uha Mäntylän mystiikan ja romantiikan täyteiset, rakkaudesta vanhaan amerikkalaiseen jazzmusiikkiin syntyneet pienoisromaanit alkoivat tarinalla Audrey, rakkaani. Nyt Audrey on kuollut, ja hänen miehensä, kirjan kertoja, lähtee viimeiselle matkalle New Orleansiin.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Perillä mies huomaa hotellihuoneessaan sudenkorentotaulun, joka muistuttaa häntä Audreysta, ja saa selville, että taulu on jätetty huoneeseen juuri häntä varten. Voodoo-taikojen avulla uni ja todellisuus kääntyvät päälaelleen, ja taulun maalari löytyy. Kirja saa lukijan pohtimaan elämän rajallisuutta ja sitä, mihin viimeiset hetket kannattaa käyttää. Aiempien kirjojen tapaan myös Olet valoni, Audrey -kirjassa on teemakappale, tällä kertaa The Sunny Side of the Street.

I

IS BN 978-952-7221-65-5

H INTA 14,50

NIMEKE Olet valoni, Audrey

TEKIJÄ Juha Mäntylä

K ANS I Jaana Rautio

KOKO 110 x 177 mm

S IDOS pokkari, liepeet

S IVUT noin 150

K L T84.2

Viimeinen matka jazzkaupunki New Orleansiin Sarjan aiempia osia jäljellä pieniä eriä 978-952-7028-31-5 Audrey, rakkaani (2015) TAR JOUS 5,00

978-952-7028-73-5 Milt (2016) TAR JOUS 7,00

978-952-7221-29-7 Milt, jazzin kuningas (2017) TAR JOU S 10,00

Saatavana e-kirjana mm. Elisa Kirjasta ja Storytelista.

Bulletin

5


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Kirjallisia lahjoja tärkeille ihmisille K

irja sisältää pieniä tarinoita, Laura Salaman kiitoskirjeitä ihmisille, joiden kanssa hän on saanut kulkea kappaleen matkaa yhdessä. Kauan sitten kuolleet Mirkku-mummu ja Sulo-vaari saavat kirjeen kiitoksena siitä, että saivat pienen lapsen tuntemaan itsensä arvokkaaksi. Kengänheittoon ja takaperinjuoksuun kirjan tekijän kesäkioskin pihalla innostanut 11-vuotias Kasper sekä metsäpolulla sienikoreineen vastaan tullut hymyilevä ja sieniä rakastanut nainen saivat kirjeen, koska heidän silmistään kimmahti säteitä, jotka muuttivat vuoden tylsimmän päivän ihanaksi. Kirjassa on tekijän tussipiirroskuvitus.

IS BN 978-952-7221-66-2

H INTA 22,90

NIMEKE Kiitoskirjeitä T E K S T I J A P I I R R O K S E T Laura Salama

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

K ANS I JA TAIT TO Eija Kuusela

KOKO 140 x 200 mm

S IDOS pehmeäkantinen

S IVUT noin 150

Muista myös: 978-952-7221-07-5 Laura Salama: Kommarikakaran Helsinki (2017) H INTA 22,90

Lapsuusmuistoja taiteilijaperheen elämästä, nuorten seikkailuja sekä havaintoja Helsingin arkkitehtuurista.

6

K L 84.2


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • RUNOT

Aika ei ole täällä eikä tuolla, sillä ei ole ääntä tai tuoksua, eikä hahmoa, jonka tunnet. Aika ei ole kello ranteessa, seinällä, kännykässä, ei edes korkeimmassa kirkon tornissa. Siellä ajasta kertovat vaskikellot. Niitä soitetaan, kun aika päättyy ja alkaa ikuisuus, tai ei mitään. Oikea aika alkaa, kun lapsi syntyy. Silloin pitää satakielten laulaa äideille, jotka synnyttävät, isille, isovanhemmille ja kummeille, jotka ylpeinä janoavat, ja antavat aikaa elämälle. Sitä on oikea aika. Kuin kerrottu ruusu ja sen tuhat herkkää terälehteä.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

IS BN 978-952-7221-67-9

H INTA 16,00

NIMEKE Hetken lumo

TEKIJÄ Tom Kalima

Katso Youtube-video Hetken lumo – Tom Kalima

K ANNEN KUVAT Tom Kalima TAIT TO Paula Heiäng KOKO 140 x 210 mm

S IVUT noin 70, mustavalkokuvia

S IDOS pehmeäkantinen

KL 82.2

Ihmisen aika on hetkiä 󰈢l󰇯 u󰇹󰈢󰇵󰇯s󰇹i󰈡󰇪n 󰈜󰈅a󰇺󰇻s, Kok󰈢󰈥󰇰󰈩an 󰇶󰇻󰈡󰈣t 󰇷󰈠n󰇹󰈠ivät 󰇬a󰇱󰇻s󰇹󰈜󰈡i p󰈂󰈤äy󰇹󰇺ää a󰇮k󰈜. Se 󰇴i󰈨ä si󰇮󰇹ä, et󰇹ä aj󰇧󰇰󰇱󰈜 mu󰇹󰇺󰇧 m󰈂󰈤t󰇯󰇳e󰈡 j󰇧 󰇲󰈥󰈦ki󰇹󰇺ävä ko󰈫󰇪󰈩󰇼s 󰇲i󰈡󰇻l󰇰󰈥, ko󰇷󰈬󰇧 󰈥n 󰇺󰇪l󰈥󰇲󰈩e, et󰇹ä no󰇴󰇪󰇼󰈤 on ar󰇽󰈢󰇺󰈥ta󰇧󰇳 󰈥󰇱ämää. Las󰈫󰇪󰈩m󰈥 󰇴äiv󰇮ä, ve󰇶󰇺󰇧󰈜m󰇲e 󰈞󰇧 󰈜ja󰇹 va󰇰󰇺t󰇮󰈜. Lap󰇷󰇪󰇱l󰈥󰈫i󰈡 s󰇧󰇳󰈣󰇺a󰇧n 󰇼󰇷e󰇮󰈡: Kel󰇰󰈢 󰈬äy! t󰈜󰇲a󰇧󰈡 Ar󰈅e󰈡 v󰇪󰇰󰇾󰈣it󰇹󰇪󰈥󰇺 pi󰇹ävät o󰇹󰇺󰇪󰈥s󰇷a󰇧󰈡 j󰈜 󰇷a󰇧󰇾󰈜t 󰇲e󰇮󰈨ät o󰈧󰈢󰇺󰈡k󰇯󰇳 ku󰇻󰇲󰈥i󰈤󰇪s󰇹󰇯 󰇾i󰇮k󰈣󰇳󰇱op󰇴󰇻󰈜, lo󰇲󰇧󰈜 󰇺a󰇮 󰈥läke󰇴äiv󰇮ä, jo󰇹󰈬󰇧 k󰇼i󰇹󰇪 󰇺󰇯a sa󰇧󰇹󰇺󰈜va󰇹 󰇺󰇻󰈣t󰇹a󰇧 󰇵󰈥t󰇹󰈠m󰈂󰈬se󰇳, ko󰇷󰈬󰇧 k󰈜󰇳󰈡am󰇲󰇪 󰈬󰈥l󰇰o󰈬󰈢r󰇹 󰈣󰈡 al󰈫󰇧󰈡󰇼t pääm󰇲e 󰈤󰇮säl󰇰ä. Run󰈢󰇯󰇷󰈤an󰇮 󰇯󰇬󰈩is󰇪󰇳 󰈜i󰈬󰇧 󰈥i 󰈢l󰈥 󰈅a󰈡󰇧, jo󰈫󰇧 󰈨es󰇷󰇧. 󰈜i󰇷󰇻󰇼 󰇹u󰇱󰇪v ti󰇪󰇹󰇺y󰇳ä päivänä ja 󰇴äät󰇹󰈠y 󰇹u󰈡t󰇪󰇲󰈜󰇺to󰇲󰇧󰈤s󰈜 Ih󰇲i󰈤󰇪n 󰈜i󰈫󰇧 󰈣󰈡 he󰇹󰈬󰇮ä a󰇮k󰈜󰈅a󰈡󰇧n 󰈂󰈩päri󰇰󰇱ä. n󰇹󰈠Ede󰇰󰇱󰇮s󰈥󰇷󰈤ä ko󰈫󰈢󰈥󰇱ma󰇷󰈤󰇧n󰇯 Pe󰇮󰇰󰇯󰈤tä ka󰇹󰈤󰈢󰈣 va󰇶󰇮󰈤 p󰈣󰇬󰈨in 󰇮󰈫ää 󰇰öy󰇹󰈠vät mi󰇷󰇺ä. Ny󰇹 󰇵y󰇷äh󰈧󰈠n 󰈅a 󰈬󰇧t󰇷󰈣󰈡 ka󰇮󰈫󰈬󰇯al󰇰󰇪 󰈠m󰇴äri󰇰󰇱󰇪n󰇯. Näin󰇹󰇯󰈬or󰇹󰇮󰇱t󰈜. he󰇹󰈬󰇪t, jo󰇹󰈬󰇧 s󰈜a󰇽󰇧󰇺 l󰇯󰇷äväri󰇳󰈤ä m󰈂ös 󰇰u󰈬󰇮j󰈜󰇳 o󰈩󰇧l󰇹󰈜 󰈩u󰇮s 󰇼󰈧e󰈡Het󰈫󰇮 󰇾󰈣i 󰈢l󰇰󰈜 󰇺yöma󰇹󰈬󰇧l󰇰󰈜 󰈬oh󰈧󰇧󰇺󰇼n 󰇴e󰈦h󰈢󰇷󰈥󰈡 no󰇷󰇺󰇧m󰈜 󰇰a󰇵s󰇻 󰇱󰈜. mu󰇮󰇷󰇺󰈣 ta󰇮 󰇷󰈥󰇱it󰇹ämätön i󰇰󰈢󰈡 p󰇼󰇰󰇵ah󰈧󰇻󰈤 󰈥s󰇴a󰈡j󰇧󰇰󰈜i󰈤󰇪l󰇰󰈜 󰇺or󰇮󰇰 i󰇱l󰇧. a󰇮s󰇹󰈥 󰇮ä l󰈥i󰈫󰈬 Tätä ov󰇧󰇹 󰈬󰈣ko󰇪󰇰󰈩󰈜n 󰇶u󰈡󰈢t; to󰈧󰇪󰈡 j󰈜 e󰇴äto󰈧󰇪󰈡 Tom 󰈐󰇧󰇰󰇯󰈩a Bulletin

7


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • JÄNNITYS

Komisario Kylmäkorpi kohtaa muukalaisvihaa S

arjan viidennessä dekkarissa Kylmäkorven tiimiä työllistävät Helsingin Itäkeskuksessa tapahtuneet puukotukset. Tekotapa on sama, uhrit ovat sinkkunaisia. Löydöt viittaavat Puhoksen liikekeskuksessa toimivaan turkkilaiseen pizzeriaan. Yrittäjä on temperamenttinen, alibi puuttuu, mutta näyttöä ei saada kasaan.  Henkilökohtaiset asiat varjostavat kaikkien työskentelyä, erityisesti raskaana olevan Sari Laatikaisen sisaren katoaminen. Epäilykset kohdistuvat kreikkalaiseen poikaystävään. Komisario Kylmäkorpi joutuu kohtaamaan vihamielisiä asenteita ulkomaalaisia kohtaan ja ojentamaan alaisiaan, jotta antipatiat eivät vaikuttaisi tutkintaan. Omia perhesuhteitaan komisario hoitaa lahjoittamalla rikoksen poluille eksyneelle velipuolelle kymmenen vuotta sitten hylkäämänsä El Caminon. Kunhan varaosahuolto pelaa, V8-moottori saadaan murahtamaan. ”Ellu” is back! IS BN 978-952-7221-68-6

H INTA 15,90

J

S AR JA Kylmäkorpi NIMEKE Paha silmä

ILMEST YY KESÄLL Ä 2018

TEKIJÄ Jasu Rinneoja

K ANNEN KUVA Repa Räikkönen, auton omistaja

Marko Tuominen K ANNEN S UUNNIT TELU JA TAIT TO Jaana Rautio

KOKO 110 x 177 mm

S IDOS pokkari, liepeet

S IVUT noin 250

Sarjan aiempia osia jäljellä pieniä eriä 978-952-7028-12-4 Kylmäkorpi 2 Karvasmantelin maku (2014) TAR JOU S 7,00

978-952-7028-98-8 Kylmäkorpi 4 Kiristysruiske (2017) TAR JOUS 12,00

Loppuunmyydyt sarjan kirjat saatavana e-kirjana mm. Elisa Kirjasta ja Storytelista. 8

K L T84.2


ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

P

ikkukaupungin leppoisa kesätunnelma järkkyy, kun sisätautilääkäri ja tutkija Jarkko Karhu löytyy kotipihaltaan jääsaavista kurkku auki viillettynä. Paikalle hälytetään rikoskonstaapeli Saara Joho, joka tuuraa kesälomaa viettävää pomoaan ensimmäistä kertaa. Hajuyliherkkyys oli rajoittanut aikanaan Saaran ammatinvalintaa, työ sairaalassa tai laboratoriossa oli poissuljettu. Hän oli joskus vitsaillut, että voisi toimia vaikka poliisikoirana. Tarkasta hajumuistista onkin hyötyä rikostutkinnassa, mutta Saara joutuu murhaa selvitellessään käymään läpi myös oman miehensä kuolemaan liittyvän surutyön. Aviomies oli kuollut auto-onnettomuudessa kaksi vuotta aiemmin, häiden ensimmäisenä vuosipäivänä. Saaran työpäivät venyvät jo Jarkko Karhun murhan takia pitkiksi. Kun samaan aikaan pakolaisia alkaa kadota, yöunet jäävät vähäisiksi. J

IS BN 978-952-7221-69-3

H INTA 15,90

NIMEKE Kuoleman tuoksu

TEKIJÄ Helena Väisänen

K ANNEN KUVA Taru Kurki TAIT TO Paula Heiäng

KOKO 110 x 177 mm

S IDOS pokkari, liepeet

S IVUT noin 200

K L T84.2

K U VA E R I C H H ÄU S E L M A N N

Ensiesittelyssä: hajuyliherkkä naispoliisi Saara Joho Lappeenrannasta Helena Väisänen on syntynyt Ristiinassa ja asuu nykyisin Sveitsissä. Hän on ollut lyhyillä teksteillä mukana useissa antologioissa, mm. Joulukalenterikirjoissa. Kuoleman tuoksu on hänen ensimmäinen romaaninsa, joka tuo kotimaiseen dekkarikenttään uuden naispoliisin ja rikostutkintaan lääketieteen asiantuntemusta.

Bulletin

9


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • JÄNNITYS

Neljäs dekkaristien Joulukalenteri – ei heikkohermoisille R

eunan Joulukalenteri on adventtikalenteri kirjana! Jokaiselle joulunaluspäivälle kirjassa on eri kirjoittajan minidekkari, ja tällä kertaa teemana on joulupukin itsensä tekemä tai häneen liittyvä rikos. Kokoelman toimittaja Juha Mäntylä on koonnut neljänteen Joulukalenteriin kokeneen kirjoittajakaartin: Marja Aarnipuro Henry Aho Kari Hanhisuanto Susanna Harle Mika Hentunen Tanja Kaarlela Tom Kalima Jussi Kokkonen Liinu Lähde Harri István Mäki

Reijo Mäki Juha Mäntylä Jasu Rinneoja Shimo Suntila Roland Tõnisson Tarmo Vakkala Marja-Liisa Vilhunen Tuuli Vuorma Helena Väisänen

IS BN 978-952-7221-70-9

H INTA 20,00

NIMEKE Joulukalenteri

TOIMIT TA JA Juha Mäntylä

– Pukin pimeä puoli

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

K ANS I JA TAIT TO

KOKO 110 x 177 mm

Jaana Rautio S IDOS pokkari, liepeet

S IVUT noin 300

Tekijänpalkkiot erityisnuorisotyöhön Sastamalassa! Joulukalenteri-kirjailijat lahjoittavat tekijänpalkkionsa lasten ja nuorten hyväksi. Tällä kertaa lahjoituksen saaja arvottiin kirjailijoiden kotipaikkakuntien joukosta, ja kohteeksi valikoitui Sastamala. Kunnan nuorisotoimessa iloittiin: ”Upeaa, että olemme valikoituneet lahjoituskohteeksi. Meillä on menossa erityisnuorisotyön kehittämishanke, jonka tarkoituksena on mallintaa ennaltaehkäiseviä toimintamalleja.” Kirjailijoiden lahjoituksella saatetaan rahoittaa esimerkiksi kouluilla tehtäviä toimenpiteitä tai liikkuvaa nuorisotilaa. Muista myös 978-952-7221-16-7 Teinikalenteri (2017) TAR JOUS H INTA 10,00

Vuoden jokaiselle kuukaudelle tarina teinivuosilta, mukana mm. Asta Ikonen, Aila Juvonen, Juha Mäntylä, Jasu Rinneoja, Riku Talvitie ja Ricky Tähtisilmä. 10

K L T84.2


EKIRJAT

E-uutuuksina ulkosuomalaisten kirjat ja selkokirja

Reunan pokkareissa on ”iso teksti”

Lataa Reunan e-kirjat Elisa Kirjasta, Ellibsistä tai Storytelista ja seuraa myös tarjouskampanjoita. Valikoimissa on dekkareita, romantiikkaa, kolme Joulukalenterikokoelmaa ja tietokirjoja. Syksyllä 2018 ilmestyy kolme ulkomailla asuvien kirjailijoidemme kirjaa e-versioina sekä ensimmäinen e-selkokirja!

Kauppojen pokkaritelineissä on kahdenlaisia kokoon 110 x 177 mm tehtyjä pokkareita: isommasta kovakantisesta kirjasta pokkariksi pienennettyjä ja sitten sellaisia kuin Reunan pokkarit: alun perin pokkarikokoon taitettuja kirjoja, joiden fonttikoko on sama kuin isommassa kirjassa. Et tarvitse suurennuslasia Reunan pokkarin lukemiseen!

Marko Sipilä: Seppä ISBN 978-952-7221-83-9 Lue lisää sivulta 14. Ella Laurikkala: Siirtolainen ISBN 978-952-7221-84-6 Lue lisää sivulta 14. Selma Kaasinen: Villasukat ja muitakertomuksia ISBN 978-952-7221-85-3 Lue lisää sivulta 15.

Sanna-Leena Knuuttila: Ne lensivät tästä yli ISBN 978-952-7221-86-0 Selkokirja naisten elämästä kotirintamalla, pelosta ja odotuksesta, ponnistuksista rintamalla taistelevien isien, poikien ja rakastettujen puolesta. Painetusta kirjasta on otettu jo kaksi painosta. Hilkan ja Veikon tarina jatkuu kirjassa Minä odotan sinua, katso sivu 13.

aani. ahka putosi nisk Palava oksankar n, kuin maan pimeään ja viileää Katosin jonnekin n. vuotavaan silmää n pintaan. i takaisin lähteikö en its n oi Kauh in ajatusteni imistamana tuns Veden tahdon vo inun oli tehtävä. ja tiesin, mitä m n vä ty iy lk se en jälle . ja juoksin autolle Nousin allikosta oni tuosta hethollinen muist Ainoa kirkas ke ni vesihaarniskan tunsin ympärillä n ku , se on stä ke eni hölskyvän. kuulin saappaid ja on in pa n va suojaa ihteen silmään taakse, iskin va oHyppäsin ratin ysin varmana su a, mutta silti tä on kk so n oi aj ja raan ulos tieltä. linja tai väyunohtunut ura, en in la in nk jo i Se ol imeren. enin halki liekk lä, jota pitkin et at matkantekoa itt enkaat ha asiv Puhjenneet etur enelle mäellta pysähdyin pi pu lo ta ut m , sti melkoise n mykistävä nä useiden hehtaarie si äk m le, josta avautui pi än läm kuumasta lempe kymä raivokkaan skimaata. muuttunutta ka tunteja. kemuksesta vei Palautuminen ko kit olivat polteen puunoksan lie Päälleni pudonn kkuloille. taneet niskani ra peisiin kohni hieromalla ki eä its itä äk lä n sYriti en sen jälkeen jo suojaamalla alue ltu ka tiin vaseliinia ja pa ojukseen ilmatiiviiseen su 87 19 na on vu s ku iteellä. la armeijan ensis n huolokailuun ja auto ru in yt kä ta as aj Loput tamiseen. uudessa suuoli kärsinyt kuum Korin maalipinta än tehtävissä, ialle ei ollut mitä t Tältä näyttää teksti Harri V. Hietikon pokkarissa Pandemian jälkeen

Bulletin

11


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • SELKOKIRJAT

Selkopakinoita suomea opiskeleville Tapasin ravintolassa suomalaisia ystäviäni. Juttelimme, ja yksi ystävä kertoi uudesta työpaikastaan. Kysyin häneltä: – Millainen palkka sinulla on? Kaikki olivat hiljaa ja katsoivat minua pitkään.

Huomasin, että kysymykseni ei ollut sopiva. Suomessa sinä et voi kysyä toisen palkkaa, vaikka olisitte ystäviä.

U

uden selkokirjan pakinoiden aiheet liittyvät arkeen Suomessa ja maahanmuuttajien kokemuksiin. Pakinat on jaettu lukuihin Neljä vuodenaikaa, Suomalaisia juttuja ja Arkielämää Suomessa. Jokaisessa luvussa on kymmenen pakinaa. Kirjoittaja on saanut aiheet omilta opiskelijoiltaan vuosien varrella.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Kirja sopii lukemistoksi suomea toisena kielenä opiskeleville maahanmuuttajille ja ulkomailla suomea opiskeleville. Helppolukuinen teos toimii siltana peruskielitaidon ja vaikeamman kaunokirjallisen tekstin omaksumisen välillä. Sitä voi lukea yksin ja ryhmässä. IS BN 978-952-7221-81-5

H INTA 20,00

NIMEKE Toppatakin alla on sydän – Selkopakinoita TEKIJÄ Tuija Hannula K ANS I Nunnu Halmetoja

KOKO 125 x 210 mm

S IDOS pehmeäkantinen

S IVUT noin 150

Tuija Hannula on helsinkiläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jolla on takana pitkä ura maahanmuuttajien suomen kielen opettajana. Opettamisen ohessa hän tekee keikkoja freelance-toimittajana.

12

K L 84.2


Hilkan ja Veikon tarina jatkuu sodan varjossa S

anna-Leena Knuuttilan edellisessä selkokirjassa Ne lensivät tästä yli (katso sivu 11) Hilkka odotti Veikkoa takaisin talvisodasta, nuori lempi oli leimahtanut. Sodan päätyttyä rakkaus muuttuu todeksi, kun Hilkan ja Veikon häitä vietetään tapaninpäivänä 1940. Hilkan sydän on pakahtumaisillaan uuden elämän alusta. Uudessa kirjassa Minä odotan sinua eletään kevättä 1941. Samalla kun Hilkka hoitaa yhdessä Veikon kanssa maatilaa, radiosta kuuluu yhä useammin pelottavia uutisia. Neuvostoliitto ei ole jättänyt Suomea rauhaan. Veikon uho talvisodassa menetettyjen maa-alueiden ottamisesta takaisin saa nuorikon rauhattomaksi. Uutisten varjossa Hilkka huomaa olevansa raskaana. Juhannuksena 1941 Neuvostoliitto pommittaa Suomea, jatkosota alkaa. Veikko lähtee rintamalle ja Hilkka jää kotiin kasvavan vatsansa, äitinsä ja isänsä kanssa.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Elämä kotirintamalla muuttuu säännöstelyksi ja elintarvikkeiden jonottamiseksi. Jokainen kynnelle kykenevä osallistuu mottitalkoisiin. Kansanhuolto kiristää maaseudun arkea luovutusmääräyksillään. Kylään tulee sotavankeja. Sodan pitkittyessä pula-ajan arjesta selvitään naisten kekseliäisyyden avulla. Hilkka haaveilee Veikon lomista eikä saa unta, kun aviomies vihdoin makaa vieressä. Suomalaisten naisten tuki toisilleen auttaa jatkamaan elämää senkin jälkeen, kun kirkkoherra astuu vakavana omaan kotitupaan. IS BN 978-952-7221-82-2

H INTA 20,00

NIMEKE Minä odotan sinua

TEKIJÄ Sanna-Leena Knuuttila

K ANS I JA TAIT TO Jaana Rautio

KOKO 125 x 210 mm

S IVUT noin 150, mustavalkoisia SA-kuvia S IDOS pehmeäkantinen, liepeet

KL 84.2

Sanna-Leena Knuuttilan toinen selkokirja jatkaa suomalaisen naisen historian ja kotirintaman elämän kuvausta sota-ajan Suomessa.

Bulletin

13


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • KEVÄÄN 2018 UUTUUSROMAANIT

IS B N 978-952-7221-47-1 HINTA 36,90

IS BN 978-952-7221-48-8 H INTA 26,90

IS BN 978-952-7221-53-2 HI NTA 15,90

N IM E K E Seppä

NIMEKE Siirtolainen

NIMEKE Rosvopaisti

TEKIJÄ Ella Laurikkala

TEKIJÄ Tarmo Vakkala

S IDOS pehmeäkantinen S IVUT 255

S IDOS pehmeäkantinen SI V U T 288

Huikea eepos 500-luvun Suomesta. Lapsena etelään ryöstetty Seppo palaa pohjoiseen taitavana seppänä ja urheana taistelijana. Hän avaa uusia kauppayhteyksiä, torjuu hyökkäykset maalta ja mereltä, ja rakentaa monikulttuurisen seurueensa kanssa kukoistavan yhteisön.

Suomesta Ruotsin kautta Australiaan lähtevät siirtolaiset törmäävät karuun todellisuuteen. Tositapahtumiin pohjautuvassa tarinassa äiti joutuu taistelemaan lastensa puolesta – suvun historia toistaa itseään.

Keskusrikospoliisin tutkija Riku Hietalahti saa selvitettäväkseen päihdeongelmaisen naisen kuoleman. Erakon ympärillä on ollut sosiaalista elämää viimeksi kultaisella 80-luvulla. Ajan usvan takaa ihmisjahtiin osallistuu ulkopuolinen taho.

IS B N 978-952-7221-54-9 HINTA 26,90

IS BN 978-952-7221-55-6 H INTA 15,90

N IM E K E Murtopallo

NIMEKE Pandemian jälkeen

NIMEKE Ruth

T E K IJ Ä Jussi Kokkonen

TEKIJÄ Harri V. Hietikko

TEKIJÄ Pia Tervo

S I D OS pehmeäkantinen SIVUT 250

S IDOS pokkari

Romaanista Kaksoisvirhe tuttu konstaapeli Patrik Nora saa tutkittavakseen henkirikoksen, johon liittyy outoja vihjeitä: satukirja, nukke… onko murhaaja häiriintynyt pikkurikollinen vai älykäs psykopaatti? Tutkimukset johtavat Joensuusta Pieksämäelle.

Matka Turun linnassa säilyneen sivistyksen suojista, halki autioituneen maan kohti Kajaanin viidakoita. Pandemia kolmen jälkeisessä Suomessa vanhoille kirjoille ja kivääreille on käyttöä. Hietikon uutuus on täynnä tragikomiikkaa ja rujoa huumoria.

T E K IJ Ä Marko Sipilä S I D OS kovakantinen

14

SIVUT 488

S IVUT 245

J

IS BN 978-952-7221-51-8 HI NTA 13,90

S IDOS pokkari

SI V U T 121

Pienoisromaani 1880-luvun Skotlannista. Ruth on maailman karvaisin nainen ja elättää itsensä kiertävän sirkuksen vetonaulana. Hän tutustuu Josephiin, jolla on kolme kättä, ja friikit rakastuvat toisiinsa. Se ei sovi tirehtöörille, joka pitää heitä omaisuutenaan.

J

H


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS • KEVÄÄN 2018 RUNOJA JA KERTOMUKSIA

SELKOKIRJ

A

IS BN 978-952-7221-63-1 HI NTA 16,90 NIMEKE Kanavointia IS B N 978-952-7221-52-5 HINTA 16,00

IS BN 978-952-7221-58-7 H INTA 20,00

N IM E K E Kurjet palaavat vielä

NIMEKE Tämä on minun lauluni

T E K IJ Ä Johanna Hasu

TEKIJÄ Helena Seppälä

S I D OS pehmeäkantinen SIVUT 47

S IDOS pehmeäkantinen S IVUT noin 70

TEKIJÄT Sari Rajulin (teksti), Minna Lucander (piirrokset) S IDOS pehmeäkantinen, 4-v S IVUT 88

Kauniisti luontokuvilla kuvitetun runoteoksen aiheet ovat lähellä tavallisen ihmisen elämää. Ne lohduttavat surun ja menetyksen hetkellä, pukevat sanoiksi ikävän ja toivon paremmasta: kurjet palaavat vielä. Osa runoista on myös sävelletty.

Selkokielisiä runoja luonnosta, eläimistä ja yksinäisyydestä. Lukihäiriöinen kirjoittaja kannustaa jokaista tekemään oman laulunsa. Kirjan lopussa on pieni lukuopas, jonka avulla voi miettiä runojen herättämiä ajatuksia ja rohkaistua kirjoittamaan itsekin.

Täysin lemmikkieläinkokematon naisihminen päättää aloittaa kesäkanalan pitämisen ja alkaa kirjoittaa kokemuksistaan someen. Samalla hän hakee oppia jopa sadan vuoden takaa. Hauskan kerronnan ja kuvituksen ohessa aimo annos tietoa kananhoidosta.

IS B N 978-952-7221-49-5 HINTA 22,90

IS BN 978-952-7221-50-1 H INTA 22,90

IS BN 978-952-7221-56-3 H I NTA 24,90

N IM E K E Olemisen tapaluokkia

NIMEKE Villasukat ja muita kertomuksia

NIMEKE Stallun pata

T E K IJ Ä Olli Sarpo

TEKIJÄ Selma Kaasinen

TEKIJÄ Ante Aikio

S I D OS pehmeäkantinen SIVUT 143

S IDOS pehmeäkantinen S IVUT 147

S IDOS kovakantinen

Pieniä ja vielä pienempiä tarinoita meidän ihmisten elämästä. Vähäpätöiseltä tuntuvaa elämää, joka on sittenkin niin kaunista ja kiehtovaa. Novelleissa on filosofisia pohdintoja ja sarkastisia tuokiokuvia aikaan tai maantieteellisiin paikkoihin sitoutumatta.

Australiassa asuvan kirjailijan novellit suomalaisen maalais- ja korpimaiseman kätköistä ovat monikerroksisia. Ne henkivät muistoja, kaipuuta, onnea, menetyksiä, mielipuolisuutta ja lopulta toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Saamelaiskirjailija esittelee novelleissaan ylimaallisia hahmoja, kuten stallun, vuovrun ja guovdin. Tarinat tutustuttavat ihmisiin, jotka joutuvat tahtomattaan ongelmiin, hakeutuvat julmuuden kuristusotteeseen tai päätyvät ratkomaan pulmia noituuden voimalla.

S I V U T 112

Bulletin

15


KOTIMAISET LASTENKIRJAT

Taikuri Bim katoaa ja sirkuspoika Oliver joutuu Intiaan S

irkuslaisten elämä on mennyt täysin sekaisin, sillä taikuri Bimin taiat ovat epäonnistuneet ja itse taikurikin on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Myös Oliverin äidin veitset ovat kadonneet, ja ilman niitä hän ei voi tehdä näytöksessä veitsenheittonumeroaan. Oliver turvautuu taikakoppiin saadakseen kaiken kuntoon. Tilanne on niin kiperä, että taikakoppi vie Oliverin hakemaan apua Intiasta saakka. Intiassa Oliver tapaa suomea puhuvan riikinkukko Mohinin, kuulee yllättäviä asioita taikuri Bimistä ja saa ihmeellisen paketin, jonka avulla ongelmat ratkeavat. Lämminhenkisen ja eksoottisen tarinan on kirjoittanut Sirkuspoika Oliver -kirjoituskilpailussa toiseksi sijoittunut loimaalainen Paula Nieminen.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

IS BN 978-952-7221-75-4

H INTA 22,90

S AR JA Sirkuspoika Oliver NIMEKE Sirkuspoika Oliver ja kadonnut taikuri KIR JOIT TA JA Paula Nieminen KUVITUS Veera Miettinen

KOKO 230 x 210 mm

S IDOS kovakantinen

S IVUT 40

K L L84.2

Sarjassa aiemmin ilmestyneet:

16

978-952-7221-28-0 Marjut Luukkonen (teksti) ja Veera Miettinen (kuvitus) Sirkuspoika Oliver ja ihmeellinen taikakoppi (2017) TA R JOUS 15,00

978-952-7221-61-7 Asta Ikonen (teksti) ja Veera Miettinen (kuvitus) Sirkuspoika Oliver ja vastuutehtävä (2018) OVH 22,90

Sarjan avauskirjassa tutustutaan taikakoppiin, joka ratkaisee ongelmat – mutta vain jos mikään muu ei auta.

Kevään 2018 uutuuskirjassa Oliver joutuu valitsemaan sirkukseen uuden klovnin, nuorallatanssijan ja käärmeenlumoojan.


KOTIMAISET NUORTENKIRJAT

P

eteä jännittää, hän on ensimmäistä kertaa menossa agilityradalle kääpiövillakoira Dalan kanssa. Kentällä on samaan aikaan viidesluokkalainen Linda ja hänen kääpiöpinserinsä, jolla on hassu nimi Kemppainen. Linda on alemmalla luokalla ja omissa oloissaan viihtyvä tyttö, mutta temppuradalla hän näyttää olevan yhtä innoissaan kuin koiransa. Heillä on kuulemma kotonakin keppejä ja hyppyeste. Dala-koira ymmärtää heti jutun juonen ja oppii hyvin menemään putkesta läpi. Petekin innostuu lajista ja pitää koulussa esitelmän harrastuksestaan. Kun opettaja kysyi, mistä lajista muut oppilaat kiinnostuivat esitelmien perusteella, agility voittaa ylivoimaisesti. Kaikkia tämä ei miellytä. Dala joutuu epäselvissä olosuhteissa veden varaan ja kilpailuissa tehdään sabotaasia. Epäilykset kohdistuvat kovanaamaa esittävään Kimiin, jolla on uskolliset apurinsa kärkkymässä luokan kingin suosiota. Kun asiat selviävät, kovanaamasta paljastuu yllättäen pehmeämpi puoli.

ILMEST YY A ELOKUUSS 2018

IS BN 978-952-7221-74-7

H INTA 22,90

NIMEKE Agilitysankarit

TEKIJÄ Juha Vesala

K ANS I Riia Partanen

KOKO 140 x 200 mm

KUVITUS mustavalkoiset piirrokset S IDOS kovakantinen

S IVUT noin 180

K L N84.2

Pete ja Dala-koira innostuvat agilitysta Juha Vesala on kouvolalainen urheilutoimittaja. Hänestä piti tulla koripalloammattilainen, mutta kuunneltuaan tarkalla korvalla Mansikka-ahon yläasteen äidinkielenopettajaa Venla Sainiota hän päätti unohtaa dollariparketit. Vesala on tehnyt seitsemän kirjaa, joista nuortenromaani Kaksoiskuljetus (2009) oli Topelius-palkintoehdokkaana. Agilitysankarit-kirjan raikkaan kuvituksen on tehnyt lahjakas nuori piirtäjä Riia Partanen.

Bulletin

17


KOTIMAISET NUORTENKIRJAT

P

eppi perheineen lähtee kesänviettoon tylsäntuntuiseen lomakartanoon, mutta onneksi mukaan pääsee paras ystävä Elsa, joka on heppatyttö kuten Peppikin. Kartanossa onkin yllättäen poneja kesävieraiden käyttöön sekä mukava Matleena, johon tytöt tartuttavat hevoshulluutensa. Tästä näyttää siis tulevan oikein ihana ja rentouttava heppaloma! Toisin kuitenkin käy, kun tämä kolmen kopla ryhtyy selvittämään kartanon maille kätketyn aarteen salaisuutta. Pari muutakin henkilöä on kiinnostunut aarteen piilopaikasta, ja tytöt saavat kokea henkeäsalpaavan jännittäviä hetkiä. Etsivätoimisto saa vahvistusta, kun joukkoon liittyy vielä kesävieras Noora. Onko aarretta oikeasti edes olemassa, ja jos on, millainen se mahtaa olla? Sen nerokkaat tytöt selvittävät lopulta, ja roistotkin napataan kiinni heidän ansiostaan.

IS BN 978-952-7221-71-6

H INTA 22,90

NIMEKE Ponikartanon aarre

TEKIJÄ Asta Ikonen

K ANNEN KUVA Niko Laurila,

mallit Aura Silventoinen ja Bea Vallgren TAIT TO Paula Heiäng KOKO 140 x 210 mm S IDOS kovakantinen S IVUT noin 180 K L N84.2

Asta Ikosen uusi ponikirjasarja Suositun ”heppakirjailijan” uudessa sarjassa Peppi ja hänen ystävänsä Elsa seikkailevat lomakartanossa, jonka yhteydessä toimii ponitalli. Ratsastamisen ja ponien hoitamisen ohella kartanossa tapahtuu kummia, ja tytöt ryhtyvät etsiviksi ratkomaan kartanon salaisuuksia ja lomavieraiden aiheuttamia pulmia. Sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa ilmestyy syksyllä 2018. Kirjat ovat kovakantisia.

18


K

esäloma alkaa ja Peppi perheineen suuntaa taas ponikartanoon, mukanaan ystävä Elsa. Tällä kertaa luvassa pitäisi olla vain leppoisaa lomanviettoa ponien parissa, mutta tilanne muuttuu, kun kartanossa näyttelyä ja maalauskurssia pitävän taiteilijan arvokas taulu katoaa yön aikana lukitusta salista. Etsivätoimisto Ponikytät astuu taas remmiin ja alkaa jäljittää taidevarasta. Minne kadonnut maalaus on kätketty, ja kuka viatonta esittävistä kesävieraista onkaan syyllinen? Tytöt tutkivat johtolankoja ja varjostavat epäiltyjä sen minkä ehtivät ponien hoidolta ja ratsastamiselta. Loppujen lopuksi ratkaisu on aivan heidän ulottuvillaan, ja taulu palautetaan oikealle omistajalleen. Mitähän jännää ja erityisesti ponityttöjä ilahduttavaa Matleenan mummu saa taiteilijalta kiitokseksi?

IS BN 978-952-7221-72-3

H INTA 22,90

NIMEKE Paluu ponikartanoon TEKIJÄ Asta Ikonen K ANNEN KUVA Niko Laurila,

mallit Aura Silventoinen ja Bea Vallgren TAIT TO Paula Heiäng KOKO 140 x 210 mm S IDOS kovakantinen S IVUT noin 180 K L N84.2

Asta Ikosen heppakirjoista pieniä eriä saatavana:

978-952-7028-56-8 Jennan heppakesä (2015) pokkari TAR JOUSHINTA 7,00

978-952-7028-97-1 Mintun ratsutalli (2017) pokkari TAR JOUS H INTA 9,00

978-952-7221-17-4 Jennan heppatalvi (2017) pokkari TAR JOUS H I NTA 10,00

Bulletin

19


KOTIMAISET NUORTENKIRJAT

Pojat lukevat taas! Arvoitus-sarja jatkuu E

rakon arvoituksesta tuttu helsinkiläispoika Taneli palaa Taivassaloon. Isoisä Verneri ei usko, että poika joutuisi lyhyen syysloman aikana hankaluuksiin, mutta utelias nuorimies onnistuu taas. Hämärä metsä ja kesällä tutkimatta jäänyt polku vetävät vastustamattomasti puoleensa. Metsässä asuva erakko huomaa Tanelin aikeet ja kiirehtii hätiin. Hän kieltää jyrkästi tutkimasta asiaa. Tämä vain lisää nuoren miehen kiinnostusta. Samoin Tanelin setä, rehvakas bisnesmies Timo, joka puuhastelee jotain hämärää. Jasu Rinneojan nuortendekkareissa on samanlainen viihdyttävä tyyli kuin Kylmäkorpi-sarjassa. Tarina soljuu ja kerronta etenee helposti. Jännitys tiivistyy kohti loppuratkaisua, eikä ratkaisua arvaa liian aikaisin. Jotain samaa kuin Rambossa, mutta seikkailullisempi, totesi bloggari Erakon arvoituksesta (Evarian kirjahylly 2016).

I

IS BN 978-952-7221-73-0

H INTA 14,50

NIMEKE Autiotalon arvoitus

TEKIJÄ Jasu Rinneoja

K ANS I Veera Miettinen

KOKO 110 x 177 mm

S IDOS pokkari, liepeet

S IVUT noin 180

K L N84.2

ILMEST YY SA SYYSKUUS 2018 Pieni erä jäljellä

978-952-7028-71-1 Erakon arvoitus TAR JOUS H INTA 10,00

20


KEVÄÄN 2018 LASTEN JA NUORTENKIRJAT

Sirkuspoika Oliverin nokkela rekrytointi Oliver saa vastuutehtävän. Klovni jää eläkkeelle, nuorallatanssija muuttaa ulkomaille ja käärmeenlumooja sai töitä kiertävästä sirkuksesta. Heidän tilalleen täytyy valita uudet työntekijät. Rekrytointi ei suju ihan helposti, mutta juuri kun Oliver on epätoivon partaalla ja uskoo tehneensä väärät valinnat, taikakopista löytyy apu! Ikäsuositus 5–8 v. IS BN 978-952-7221-61-7

H INTA 22,90

NIMEKE Sirkuspoika Oliver ja vastuutehtävä KIR JOIT TA JA Asta Ikonen KUVITUS Veera Miettinen S IDOS kovakantinen

S IVUT 40

Supersuositussa nuortendekkarissa luetaan QR-koodeja Uudessa nuortendekkarissa painetun kirjan tarinan yhdistyy tekniikka, jonka erityisesti nuoret taitavat. Lukija pääsee eläytymään salapoliisin työhön ihan kunnolla. ”Aidoilta” rikospaikoilta kuvattua lisäaineistoa pääsee katsomaan QR-koodin lukemalla. Ensimmäisessä Mysteerinmurtajat-kirjassa ratkaistavana on neljä rikosta. Ikäsuositus yli 10 v. IS BN 978-952-7221-59-4

H INTA 22,90

NIMEKE Mysteerinmurtajat TEKIJÄ Ilkka Mattila S IDOS kovakantinen

S IVUT 84

Äitikin innostuu ratsastuksesta Nurkan kylään muuttaa neljä sisarusta, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita ratsastuksesta. Tilanteeseen tulee kuitenkin muutos, kun tytöt keksivät, että ratsastuskoulun komeasta opettajasta he saisivat äidilleen unelmien sulhasen. Suunnitelma vaatii äkillisen hurahtamisen hevosiin. Ikäsuositus yli 10 v.

IS BN 978-952-7221-38-9

H INTA 13,90

H

NIMEKE Neljän tuulen talo TEKIJÄ Asta Ikonen S IDOS pokkari

S IVUT 184

Bulletin

21


TIETOKIRJAT

Vapaaehtoisesti lapsettomat L

apsettomuuden valitseminen herättää yhä negatiivisia reaktioita, ihmettelyä ja paheksuntaa. Äitiyttä pidetään naiselle luontaisena tilana, johon tulisi pyrkiä. Toisin toimivat naiset joutuvat perustelemaan lapsettomuuttaan ja kohtaavat suoraa ja epäsuoraa arvostelua.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Miksi yhteiskunta painostaa hankkimaan lapsia ja miten naiset kokevat sosiaalisen paineen tulla äidiksi? Oliko entisaikaan omasta halustaan lapsettomia? Onko vapaaehtoinen lapsettomuus synnynnäistä vai iän myötä kypsyvä ratkaisu? Onko luonnossa vapaaehtoista lapsettomuutta? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia uutuuskirjassa Ei äitimateriaalia, joka sisältää 18 vapaaehtoisesti lapsettoman naisen tarinan. Muun muassa kirjailija Monika Fagerholm, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, muusikko Kikka Laitinen, fitnessmalli Elina Tervo ja toimittaja Mari Pudas kertovat, miksi he eivät halua lapsia ja millaista elämä lapsettomana naisena on. IS B N 978-952-7221-76-1

HINTA 28,90

N IM E K E Ei äitimateriaalia

TEKIJÄ Nefertiti Malaty

K A N N E N KUVA Taru Kurki K A N S I Paula Heiäng

KOKO 190 x 210 mm

S I D OS pehmeäkantinen

SIVUT noin 180

KL 14.8

Vapaaehtoinen lapsettomuus on viime vuosina ollut paljon esillä julkisuudessa. Tämä kirja on kuitenkin ensimmäinen aihetta käsittelevä suomenkielinen teos. Se on kattava tietopaketti vapaaehtoisen lapsettomuuden historiasta, biologiasta ja valinnan tehneiden naisten yhteiskunnallisesta asemasta.

Nefertiti Malaty on psykologi ja vapaa kirjoittaja.

22


Kirjailijat paljastavat kirjoitustekniikkansa M

iten kirja kirjoitetaan? Ensimmäisestä lauseesta kohti viimeistä vai tekstipalapeliä kokoamalla? Miten kirjailija käsittelee käsikirjoitusluonnostaan; pitääkö teksti kirjoittaa monta kertaa uudelleen? Mitä editointi käytännössä tarkoittaa?

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Kirjailijakollegansa haastattelussa Tapani Bagge, Niina Hakalahti, Antti Heikkinen, Asta Ikonen, Jukka Itkonen, Anneli Kanto, Tatu Kokko, Sirpa Kähkönen, Anne Leinonen, Mikko Rimminen ja Jasu Rinneoja kuvaavat avoimesti omien teostensa kirjoittamis- ja muokkausprosesseja. Työskentelytapoja on yhtä monta kuin kirjailijoitakin, yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa kirjoittaa ei onneksi olekaan. Uutuuskirja avaa lukijoille ja tutkijoille sekä kirjaalalla työskenteleville kiinnostavia näkökulmia kirjailijan työhön. Kokeneiden kirjailijoiden keinoista ja kikkavalikoimasta voi pöytälaatikkokirjailija napata mieleisensä sovellettavaksi omassa harrastuksessaan. Kirja soveltuukin hyvin myös lukupiirin tai luovan kirjoittamisen kurssin materiaaliksi. IS BN 978-952-7221-77-8

H INTA 26,90

NIMEKE Käsikirjoituksesta kirjaksi

– Miten kirjailijat muokkaavat tekstiään? TEKIJÄ Kirsi Pehkonen

K ANS I Nunnu Halmetoja

TAIT TO Paula Heiäng

KOKO 150 x 210 mm

S IDOS nidottu, liepeet

S IVUT noin 200

K U VA P E T R I J AU H I A I N E N

K L 86.07

Kuopiolainen kirjailija ja luokanopettaja Kirsi Pehkonen on julkaissut useita romaaneja aikuisille ja nuorille ja kirjoittaa säännöllisesti kolumneja ja lehtijuttuja.

Bulletin

23


TIETOKIRJAT

Virolaismiesten sotapolut toisessa maailmansodassa V

iron historia linkittyy Euroopan suurvaltojen historiaan, ja menneiden aikojen tapahtumat sivuavat myös Suomen sotahistoriaa. Venäjän bolsevikkivallankumouksen jälkeen Viro julistautui itsenäiseksi, mutta 1918 saksalaiset miehittivät maan. Viron vapaussodassa 1918–1920 myös suomalaiset vapaaehtoiset osallistuivat taisteluihin. Ennen maailmansotia virolaiset hakivat turvaa muista Baltian maista, ja vuonna 1939 maa teki Saksan kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen. Toisen maailmasodan alussa Neuvostoliiton miehitti Viron. Pian tilalle tuli Hitlerin johtama Saksa. Virolaiset vieraan vallan väessä 1939–45 on kattava yleisesitys virolaisten miesten sotapolusta toisen maailmansodan aikana. Kirja käy läpi virolaisten neuvostovastaisen maanalaisen vastarinnan, Saksan hyökkäyksen Neuvostoliittoon ja Viron saksalaismiehityksen.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

Teos esittelee virolaisnuorukaisten värväytymisen SS-joukkoihin, palveluksen poliisi- ja turvapataljoonissa ja muissa Saksan armeijan joukoissa 1941–45. Kirjassa käydään läpi myös virolaisten vapaaehtoisten vaiheet Suomen talvisodassa sekä jatkosodan ajan JR200:ssa. Teoksessa on runsas kuvitus. Kannen kuvassa on saksalaisten värväysjuliste. IS BN 978-952-7221-78-5

H INTA 22,90

NIMEKE Virolaiset vieraan vallan väessä 1939–45 TEKIJÄ Jukka I. Mattila K ANS I JA TAIT TO Jaana Rautio KOKO 148 x 210 mm S IDOS pehmeäkantinen

S IVUT noin 150

Kirjoittaja, KTT Jukka I. Mattila on sotahistorian asiantuntija. Hänen dekkarinsa Autuaita ovat rauhantekijät (2017) sijoittuu sotakesään 1944, ja siinä kuvataan mm. saksalaisten salaisia vallankumoushankkeita Suomessa.

24

K L 97.21


Inkeriläistyttö kaukana kotoa ILMEST YY S YK S YL L Ä 2018

I

rja Hiivan (s. 1931) tarina suomalaisvähemmistön kohtaloista Venäjällä 1930–40-luvulla on ilmestynyt Ruotsissa vuonna 1977 nimellä Hemifrån ja Venäjällä 2008 nimellä Iz doma. Nyt kiinnostava teos saadaan vihdoin suomeksi. Käännöksen on tehnyt Patrik Saarto. Irjan perhe oli savakkoja, Karjalankannaksella asuneita inkerinsuomalaisia. Opettajavanhemmista isä vangittiin ja äiti karkotetiin Jaroslavliin. Kun sota alkoi ja saksalaiset tulivat, Irja ja hänen veljensä evakuoitiin Kloogaan ja sieltä Suomeen. Teini-ikäisenä Irja joutui lopettamaan koulunkäynnin ja lähtemään köyhään kolhoosiin Kalinin alueelle. Sukulaisten avulla hän onnistui pääsemään Viroon, mutta sieltäkin hänet karkotettiin. Kirjan vaellus päättyy muuttoon Virosta Petroskoihin. Irja Hiiva asuu nykyisin Yhdysvalloissa. Kirjan jälkisanat perheen myöhemmistä vaiheista syntyivät niin, että Irjan tytär Olga Hiiva haastatteli syksyllä 2017 äitiään New Yorkissa venäjäksi ja Dos. Toivo Flink purki tiedostot sekä muokkasi tarinan suomeksi. IS BN 978-952-7221-80-8

H INTA 34,90

NIMEKE Savakko

TEKIJÄ Irja Hiiva

K ÄÄNNÖS Patrik Saarto, tarkistus ja jälkisanat Toivo Flink K ANS I JA TAIT TO Jaana Rautio

KOKO 170 x 240 mm

S IDOS kovakantinen, mustavalkokuvia S IVUT noin 300 K L 99.1

Bulletin

25


TIETOKIRJAT

Sota lapsen näkökulmasta ILMEST YY SA LOK AKUUS 8 201

U

utuuskirja perustuu sotahistorioitsija Eeva Tammen tekemään kyselytutkimukseen Isän muisto ja sotaorpous kokemuksena. Kyselyllä haluttiin selvittää muistoja talvi- ja jatkosodasta ja isän kuolemasta, ja sen pohjalta analysoitiin sodan kokemisen ja isän menettämisen vaikutuksia lasten omaan elämään. Koska sotaorvot ovat jo isovanhempien ikäisiä, tuloksista on nähtävissä, miten kokemus siirtyy lapsille ja lastenlapsille. Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry:n noin 1 000 jäsenestä suuri osa on asunut muualla Suomessa ja siirtynyt myöhemmin pääkaupunkiseudulle, joten kirja edustaa monia muitakin Suomen alueita. Kirjan kuvaamasta sotaorpojen kokemusmaailmasta voidaan ottaa oppia myös tämän hetken sodista kärsivien lasten kotouttamisessa. Yhteistyössä Reuna-kustantamo ja Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry, toimitus Sari Näre

IS BN 978-952-7221-79-2

H INTA 28,90

NIMEKE Sotaorpous ja isän muisto

TEKIJÄ Eeva Tammi

K ANNEN KUVA Marja Rissasen kotiarkisto

26

K ANS I Jaana Rautio

KOKO 140 x 210 mm

S IDOS nidottu

S IVUT noin 200

K L 90


Tennisvaikuttajan henkilökuva ILMEST YY A ELOKUUSS 8 201

M

ajuri, liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen tunnetaan punaisesta takistaan. Se on nähty lukuisilla kisapaikoilla ja hän on ollut 42 peräkkäisenä vuonna Wimbledonin tennisturnauksessa. Vaikka tennis on miehen rakkain urheilulaji, hänen lajikirjonsa on laaja: koripalloa, ringetteä, jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa ja golfia. Risto jäi varhain eläkkeelle sotilasuralta, mutta sotilasurheilusta hän ei ole luopunut vieläkään. Risto on antanut sielunsa ja sydämensä junioriurheilulle. Hän on tukenut nuorten liikuntaa niin joukkueenjohtajana, kisajärjestäjänä kuin matkanjohtajana. Keski-Uudellamaalla Risto tunnetaan aitona joulupukkina, herrasmieskisan järjestäjänä ja Tuusulan parhaan urheilijan palkinnon Ripen pytyn jakajana. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo siitä, mihin kaikkeen tarmo ja optimismi harrastustoiminnassa siivittää, ja miten paljon yksi ihminen voi saada aikaan. Jarkko Nieminen kiittää kirjassa ”punatakkista miestä” saamastaan aidosta ja värikkäästä kannustuksesta. Kirjan on koonnut järvenpääläinen tietokirjailija Hannu Pelttari.

IS BN 978-952-7221-34-1

H INTA 28,90

NIMEKE Punatakkinen mies

KIR JOIT TA JA Hannu Pelttari

TAIT TO Paula Heiäng

KOKO 140 x 210 mm

S IVUT noin 150, mustavalkoisia valokuvia S IDOS kovakantinen

KL 99.1

Bulletin

27


KEVÄÄN 2018 TIETOKIRJAT

IS BN 978-952-7221-39-6 IS B N 978-952-7221-37-2

HINTA 29,90

IS BN 978-952-7221-60-0

H INTA 29,90

Kalliossa

N IM E K E Sankarikaupunki Pietari

NIMEKE Tämän maailman reunalla

TEKIJÄT Juhani Styrman (tekstit),

T E K IJ Ä Arvo Tuominen

TEKIJÄ Leena-Kaisa Laakso

Laura Salama (piirrokset) S IDOS pehmeäkantinen

S I D OS pehmeäkantinen

SIVUT 192

S IDOS pehmeäkantinen

Tuominen porautuu pohjoisen kulttuuripääkaupungin sieluun. Hän kertoo kaupungin historian yhden talon kautta, esittelee halvan hutikan kuppiloita, analysoi Pietarin ja Moskovan katkeraa suhdetta. Nelivärikuvat.

IS B N 978-952-7221-57-0

HINTA 15,90

N IM E K E Elävän leski – Kun psykoosi

S IVUT 228

Henkilökuvia, maisemia ja omalaatuisia tunnelmia Irlannin länsirannikolta, missä aika kulkee vähän hitaammin. Kirjan vie boheemiin Galwayn kaupunkiin, karunkauniiseen Burreniin, iirin sydänmaille Connemaraan ja satumaiseen West Corkiin.

J

IS BN 978-952-7221-62-4

H INTA 15,90

SI V U T 103

Kunnianosoitus vanhoille Kallion kulmille Helsingissä. Esko Hytösen runot 50-luvulta saavat piirroskuvituksen, ja nykyinen Kallion kulttuurivaikuttaja kertoo lapsen silmin kirjoitettujen runojen paikoista ja kadonneesta työläiskaupunginosan elämänmenosta.

J

IS BN 978-952-7221-40-2

HI NTA 11,90

NIMEKE Pisteet kotiin –

NIMEKE Yksinäismoralistin vitsit

hautaa rakastetun

Urheilukysymyksiä kentän laidasta laitaan

TEKIJÄ Jukka Sakki

T E K IJ Ä Marjo Ojalammi

TEKIJÄT Harri Mannonen ja Jukka Mukala

S IDOS pehmeäkantinen

S I D OS pokkari

SIVUT 295

Kirja kuvaa kaunistelematta yhdeksää pahinta vuotta vaimon elämässä miehen sairastuessa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, joka syvenee lopulta maaniseksi psykoosiksi. Päiväkirjamerkintöjen lisäksi tietopaketti bipolaarihäiriöstä. 28

HI NTA 25,90

NIMEKE Hesarin kulmilla 50-luvun

S IDOS pokkari

SI V U T 160

S IVUT 324

Pitkän linjan urheilutietäjien visailukirjassa on lajeja ja legendoja eri puolilta maailmaa ja eri ajoilta, Johnny Weissmülleristä Matti Nykäseen, ja teemoja dopingkäryistä olympiavoittajiin. Teema-, vaihtoehto- ja vihjekysymyksiä.

Vitsi päivässä pitää pahan mielen loitolla. Näsäviisastelua ja kielellistä akrobatiaa autoista, poliitikoista ja julkkiksista, sukupuolirooleista ja Suomen paikkakunnista. Pikkutuhmaa ja salailkeää sanailua ilman takuuta ja parasta ennen -päivää.


Galleria Wanha Rautakauppa W

anhan Rautakaupan galleria on noin 80 neliön suuruinen tila, johon kuuluu lisäksi alakerrasta noin 30 neliön lisätila, kirjakaupan puolelta ripustustilaa yhdeltä seinältä ja puolet suuresta näyteikkunasta käyttöösi näyttelyn ajaksi. Vuokraan sisältyy näyttelyn valvonta ja töiden esittely arkisin kirjakaupan ja kahvilan aukioloaikoina. Viikonlopun aukiolosta voidaan sopia erikseen. Voit halutessasi ostaa kuvaus- ja tiedotuspalveluja saman katon alta. Tiloissa on helppo järjestää myös avajaiset ja muita tilaisuuksia näyttelyn tiimoilta. Tiedustelut kirjakaupasta puh. 040 578 8049 tai info@reunalla.fi.

Vuokraa näyttelytila 380 e + alv 24 % / neljä viikkoa

Bulletin

29


Uudet kirjamessut

Kouvolassa 2019 K

ouvolassa järjestetään uudella konseptilla toimivat kirjamessut heinäkuussa 2019. Kaakonkulmalle on tulossa varsinainen superkesä, koska samaan aikaan Kouvolassa järjestetään muun muassa asuntomessut, joille odotetaan 100 000 kävijää. Messujen keskuspaikka on Wanha Rautakauppa ja sen pihalla oleva 350 neliön katettu halli, joka toimii messukirjakauppana ja kirjailijavieraiden esiintymispaikkana. Muita tapahtumia järjestetään koko Kouvolan alueella. Messukirjakaupassa myynnissä olevat tuotteet ja niiden messuhinnat rekisteröidään tietokantaan, jotta kävijöiden on helppo löytää etsimänsä. Lisätietoja ohjelmasta on tulossa syksyllä 2018. Järjestäjä PRO Kaakon kirjamessut ry, ilmoittautumisia kannatusjäseneksi ottaa vastaan Reunan kirjakauppa puh. 040 578 8049 tai info@reunalla.fi. Vapaaehtoiset kannatusmaksut FI40 5750 0120 3356 83 OKOYFIHH

Taiteita yhdistävä JOKI-kirjoituskilpailu Inspiroiko suuren virran kauneus ja vaarallisuus sinua tekemään romaanin, dekkarin, sadun, runon, näytelmän tai vaikkapa lauluun sanat? Kaakon kirjamessut julistaa elokuussa kirjoituskilpailun, jolla haetaan erilaisia joki-aiheisia tekstejä. Kilpailussa on kymmenen voittajaa ja palkintoina on tekstin pohjalta toteutettu taideteos, kutsu messujen kunniavieraaksi ja esiintymisiä messuilla. Tekstin tarinan tai hahmojen perusteella voidaan tehdä esimerkiksi näyttämöproduktio, musiikkiteos, lausuntaesitys, valokuvataidetta tai maalaus, tilataideteos, sisustusratkaisu, käsityö tai jopa koreografia tai performanssi. Lapset valitsevat oman suosikkinsa. Teksteistä ja niiden sovelluksista kootaan myös painettu julkaisu. Kirjoittajat voivat kertoa, mikä toisen taiteenlajin sovellus heillä oli erityisesti mielessä kirjoittaessaan. Kaikki teosten paljastukset ja esitykset ovat kirjamessuilla. Kilpailuaika on 30.8.2018–31.1.2019. Raadin kokoonpano, taiteenlajit ja yhteyshenkilöt julkistetaan elokuussa. Siihen asti tiedusteluihin vastaa Reunan kirjakaupan asiakaspalvelu.

30 30


Kirjat elävät monessa muodossa Kirjojen kansia on tulostettu täytekakkujen koristeeksi ja lakanoiksi. Samuel Monk on ottanut tatuoinnin kirjansa Pelon kasvot kansikuvasta. Henry Ahon minivampyyrihahmoista on tehty kuvitusta skeittiparkkiin ja kesänäytelmä Mahtitattiretki. Johanna Hasu on säveltänyt osan kokoelmassa Kurjet palaavat vielä runoista. Knopit kaakkoon -kirjan pohjalta on pidetty musavisoja ja Kelaa sitä -kirjan kysymyksistä leffavisoja. Kirjat houkuttelevat tutustumaan uusiin paikkoihin ja kulttuureihin. Kirja tekee elämästä rikkaampaa ja hauskempaa!

TILAUSKUPONKI Täytä kpl-määrä ja kirjan nimi _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ Tällä tilauskupongilla saat uutuuksista ennakkotilaajan edut ja kulloinkin voimassa olevat kampanja-alennukset. Hinnat sisältävät alv 10 %. Laskuun lisätään toimituskulut 3 e/tilaus.

Bulletin

31


Lappeenranta 95 km

6

Lahti 70 km

6

KOUVOLA

Hamina 35 km

14 km

6 Helsinki 140 km

Kotka 40 km Myllykoski

Reuna-kustantamo toimii Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa Kouvolan Myllykoskella, osoitteessa Myllykoskentie 9, sadan metrin päässä junaseisakkeesta ja bussipysäkistä. Pääset Kouvolasta Myllykoskelle junalla 11 minuutissa ja bussilla 20 minuutissa.

Kirjakauppa, kahvila ja taidenäyttelyt ovat avoinna ma–to 12–18, pe 11–16. Kustannusjohtajan ja toimittajien kanssa tapaamiset sopimuksen mukaan. Verkkokauppa: reunalla.fi Tilaukset ja tiedustelut sähköpostilla: tilaukset@reunalla.fi Facebook @kustantamoreuna, @reunankirjakauppa, @wanharautakauppa, @kirjamobiili Instagram #reunakustantamo

Tilaan kääntöpuolelle merkitsemäni tuotteet. Postimaksu maksettu

Tilaajan nimi ___________________________________________________________________________ Toimitusosoite _________________________________________________________________________ Postinro ja -toimipaikka __________________________________________________________________ Laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite) __________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ Puh. _________________________________________________________________________________

Reuna Oy

Sähköposti ____________________________________________________________________________

Tunnus 5019562

❏ Haluan laskun sähköpostilla em. osoitteeseen. Allekirjoitus ____________________________________________________________________________

00003 VASTAUSLÄHETYS

Profile for REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Reuna bulletin syksy 2018  

Reuna bulletin syksy 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded