Page 1

Bulletin 1/2016 • Kirjavuosi 2016

Kirjan sisällä on monta maailmaa

Kaunokirjallisuuden 10 uutuutta Minivampyyritarinoita lapsille Heppakirja tytöille, seikkailukirja pojille Viisi upeaa tietokirjaa Matkakirjat Iranista ja Montenegrosta

Bulletin Bu B u llll et e t iin n

1


Bulletin

1/2016

REUNA Bulletin

Syksyn 2016 uutuudet Kotimainen kaunokirjallisuus

6 ........ Jukka Behm: Viallinen valkaisuvoide 7 ........ Juha Mäntylä: Milt 8 ........ Henry Aho: Ukko ja Hyrrä 9 ........ Matti Tulonen: Salakauppaa Sörkassa 10 ........ Samuel Monk: Jem Sepänpoika 11 ........ Helena Lapinniemi: Nuoralla tanssiva kreivitär 12 ........ Pirjo Mellanen: Samaa sukua 13 ........ Asta Ikonen: Rakkautta rantahuvilassa 14 ........ Päivi Virtanen: Löytöretkiä 16 ........ Joulukalenteri – Joku voi tulla ikkunan taa Lasten- ja nuortenkirjat

20 ........ Asta Ikonen: Vikuri nostaa laukan 22 ........ Jasu Rinneoja: Erakon arvoitus 24 ........ Aho–Mäki: Minivampyyrit ja kauhutarinoiden yö Tietokirjat

26 ........ Tiira–Haavisto: Meren ja vuorten Montenegro 27 ........ Mina Iranta: Iran, isoäidin maa 28 ........ Matts Andersén: Kun taivas putoaa 29 ........ Ilpo Kontula: Provinssikirurgi 30 ........ Matti Punttila: Sippolan sanat 25 ........ E-kirjat REUNA Bulletin REUNA Bulletin 1/2016, kevään uutuudet ja syksyn ennakkoesittelyt Julkaisija: REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy, y-tunnus 2559085-2 Yhteystiedot: Rusutjärventie 125, 04370 Rusutjärvi (Tuusula), puh. (09) 7268 9910, info@reunalla.fi Tilaukset puh. 040 578 8049, tilaukset@reunalla.fi, verkkokauppa reunalla.fi


Reunalta huipulle Kolme vuotta on lyhyt ja pitkä aika. Kun REUNA-kustantamo vuonna 2013 perustettiin, takana oli viitisen vuotta pienimuotoista kustannustoimintaa ja edessä kunnianhimoisia tavoitteita ja kaukaisia unelmia. Keväällä 2016 uskallan jo sanoa, että hurja työtahti ilman lomia, investoinnit taantuman aikana ja hullunrohkeat tempaukset kannattivat. Kirjamyynti on lähtenyt Suomessa nousuun ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 – ja Reuna nousukiitoon kohti maailmanvalloitusta. Kustannusalalla kortteja jaetaan nyt uudelleen. Ne pärjäävät, jotka ohjaavat resursseja innovatiivisen ja innostuneen kirjailijayhteisön luomiseen ja monivivahteisen, kiehtovan tuotteen nimeltä KIRJA kehittämiseen. Kiinnostavia sisältöjä, huikean hienoa kirjallista ilmaisua ja sen kärsivällistä hiomista, uudenlaisia yhteistyömuotoja ja uusia jakelukanavia. Mistä lukijat jatkossa löytävät kirjat ja tietoa niistä; sekin on nyt suuressa myllerryksessä. Kun olin lähdössä Intiaan, mietin, mistä löytäisin matkalukemiseksi romaanin, joka tapahtuisi Intiassa. Matkakumppani kuuntelee jazzia, ja hänelle sopisi musiikkimaailmaan sijoittuva kirja. Hakukoneoptimointi on tärkeä osa kirjan markkinointia. Enää ei kysytä

kirjakaupan myyjältä suosituksia, vaan netti löytää Intiaan sijoittuvan Jukka Behmin uuden romaanin Viallinen valkaisuvoide ja Juha Mäntylän pienoisromaanin Milt, jossa elämän tärkein asia on trumpetin soittaminen. Joku väittää, että kaikki on jo kirjoitettu. Ei se niin ole. Matkakirjat ovat siitä hyvä esimerkki. Sokean Hannes Tiiran ja valokuvaaja Juha Haaviston uusi kirja Meren ja vuorten Montenegro tarjoaa erikoisen näköalan maahan, josta meillä tiedetään vähän – muistatko vaikkapa maan pääkaupungin? Ja juuri samanlaista pohdiskelevaa tarinakirjaa kuin Iran, isoäidin maa ei olisi voinut kirjoittaa kukaan muu kuin suomalais-iranilainen Mina Iranta. Suomalaisille suomalainen kirja on ylellisyys ja etuoikeus. Pienellä kielialueellamme on onneksi vielä kustantamoja, jotka uskovat juuri kotimaisuudesta löytyvän nichen, ainutlaatuisen äänemme sekä kauno- että tietokirjallisuuteen. Ja kuten meillä Reunassa on viime kuukausina todettu: laadukas suomalainen kirja on myös hyvä vientituote.

Tarja Tornaeus kustantaja

Bulletin

3


U U T I S I A R E U N A LT A

Reunan kirjat matkalla maailmalla Reuna osallistui syksyllä 2015 maailman suurimmille kirjamessuille Frankfurtissa, yhtenä neljästätoista Suomen yhteisosaston kustantamosta. Tästä se alkoi! Verkostoituminen ulkomaisten kustantajien ja agenttien kanssa on ensimmäinen askel Reunan kansainvälistymissuunnitelmassa.

Suomen vuoro järjestää cocktail-tilaisuus messuvieraille. Kustannusyhdistyksen Sakari Laiho nosti maljan Sirkku Palomäelle, joka oli viimeistä kertaa mukana.

Reunan tuottaja Anna Toni neuvottelee ranskalaisen, naiskirjallisuuteen erikoistuneen kustantamon kanssa.

4


Reunan laatupokkarit käyvät kaupaksi Reunan pokkariteline INFO-kirjakauppoihin REUNA on solminut INFO-kirjakauppojen kanssa yhteistyösopimuksen. Joulukuusta 2015 lähtien kaikissa INFO-myymälöissä on kirjateline, jossa on seitsemän Reunan uutuuskirjaa: kuusi uutta pokkaria ja alahyllyllä yksi isokokoisempi romaani tai tietokirja. Valikoimaa uudistetaan 2–4 kertaa vuodessa. Käy lähimmässä INFO-myymälässä tutustumassa uutuuksiin!

Muita uusia kirjanmyyntipisteitä Valkoinen pokkariteline on kevyt ja tyylikäs, ja se vaatii vain 30 cm leveän tilan. Telineitä on jo kymmeniä eri puolilla maata sekä kirjakaupoissa että muissa myymälöissä, kahviloissa ja kampaamoissa. Edullinen pokkari ostetaan etenkin paikoissa, joissa asiakkaat joutuvat odottamaan tai ovat lähdössä matkalla. Ota yhteyttä info@reunalla.fi, jos olet kiinnostunut kokeilemaan kirjamyyntiä ilman kuluja ja riskiä!

Sopimus Pokkaritukun kanssa Reunan pokkareita on vuoden 2016 alusta lähtien saatavana tavarataloista ja kioskeilta, joihin Pokkaritukku toimittaa kirjoja.

Tulevia tapahtumia ■ Kouvolan Dekkaripäivät 10.–11.6.2016 Kouvola-talolla vietetään dekkaripäiviä 20. kerran. Reunalla on sisällä kirjamyyntiä, kirjailijavieraita ja ohjelmaa ja Kirjamobiili myyntipöytineen on tapahtuman ajan piha-alueella.

■ Turun kirjamessut 30.9.–2.10.2016 Tapahtuma jolla on sydän, mainostettiin muutama vuosi sitten. Turun kirjamessut ovat sympaattinen tapahtuma, johon Reuna ottaa osaa tänäkin vuonna.

■ Kuulutko sukuuni, Vantaa 8.–9.10.2016 Olemme mukana Vantaan Hiekkaharjussa järjestettävässä maan suurimmassa sukututkimustapahtumassa. Reunan osastolla on myynnissä sukukirjojen lisäksi kyläkirjoja, muistelmia ja paikallishistoriaa. Tapahtuma ja luennot ovat maksuttomia. Teemana ovat ammatteihin liittyvät asut.

■ Reunan kirjaillat Kirjailijat ja lukijat kohtaavat Reunan kirjailloissa Uudellamaalla. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lottamuseo Tuusulan Rantatiellä, Lilla Villan Sipoon Nikkilässä ja Kinuskilla-kahvila Kellokoskella. Seuraa kotisivuja ja facebook-sivuja.

Foreign Rights -vastaavaksi Anna Toni Reunan partneri ja hallituksen jäsen, PsM Anna Toni hoitaa kustantamon kansainvälisiä yhteyksiä ja käännössopimuksia. Ota yhteyttä anna.toni@reunalla.fi, puh. 050 5311 796 Reuna’s managing partner, PsM Anna Toni is the contact person for international co-operation and foreign rights. Email anna.toni@reunalla.fi, tel +358 50 5311 796

Bulletin

5


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Rikoksia ja rikkinäisiä polkupyöriä

I S B N ................ N I M E KE ........ S A R J A ........... T E K I J Ä .......... K A N S I ............ S ID OS ............ S IV U T ............ H I N TA ............ K L ......................

6

978-952-7028-66-7 Viallinen valkaisuvoide Herra Patil ratkaisee Jukka Behm Nunnu Halmetoja Pokkari noin 260 15,90 J T84.2

A

dhikara Patil, eläkkeelle jäänyt intialainen insinööri, on palannut kotikaupunkiinsa Puneen ja perustanut polkupyöräkorjaamon. Sen asiakkailla on tosin muitakin murheita kuin rikkinäiset pyöränsä. Herra Patil päätyy selvittämään naapurustonsa erikoisia ongelmia, joita poliisi ei tutki eikä edes määrittele rikoksiksi. Hän korjaa pyöriä ja epäoikeudenmukaisuuksia rauhalliseen tahtiinsa, arrakkia siemaillen ja mangopuun alla pohdiskellen. Herra Patil ratkaisee -sarjan toisessa kirjassa Patilien pyykinpesijä Anya Hublin kasvojen iho on mennyt pilalle hänen yrittäessään valkaista sitä. Adhikara lupaa etsiä valkaisuvoidekauppiaan ja saattaa tämän vastuuseen viallisesta tuotteesta. Hämmästystä aiheuttavat myös avunpyynnöt, joita on kirjoitettu kuulakärkikynällä Hindustan Timesin sivuille. Viallinen valkaisuvoide on eksoottinen kattaus Intian makuja ja hajuja, rakastettavia henkilöitä, omalaatuisia mysteereitä, koskettavia kohtaloita, elämänviisautta ja lempeää huumoria. Jos pidät Mma Ramotswesta, haluat ystäväksesi myös Adhikara Patilin!

”Insinööri, joka korjaa Intiassa pyöriä, on yhtä tavanomainen näky kuin suomalainen pörssiyhtiön toimitusjohtaja lankkaamassa kenkiä Helsingin päärautatieasemalla. Herra Patil ei välitä siitä, mikä on insinöörin arvolle sopivaa. Käsillä työskenteleminen tekee hänet onnelliseksi”, sanoo kirjailija Jukka Behm (s. 1973). Hän on julkaissut kolme romaania, novelleja ja tietokirjoja. Hänen palkittu esikoisteoksensa Dr. Mumbai on käännetty ruotsiksi ja norjaksi. Viallinen valkaisuvoide jatkaa sarjaa, jonka ensimmäinen osa Lahjoja Norsujumalalle ilmestyi 2013 Tammen kustantamana.

K U VA : E V E L I I N A W I R TA N E N

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016


Nuori Milt King tavoittelee unelmaa ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

S

oittimesi on epävireessä”, sanoo pelätty ja arvostettu klubiemäntä Lady Summertime nuorelle Miltille, joka käyttää koesoitossa isältä perimäänsä trumpettia. Isälle eivät suurten konserttisalien ovet ehtineet koskaan aueta, mutta poika päättää onnistua paremmin perintösoittimellaan. Menestyksen tiellä on kuitenkin monta mutkaa. Miltillä on aikoja, jolloin hän ei haaveile pääsevänsä soittamaan – kun saisi edes yösijan ja ruokaa. New Orleansiin ja Bourbon Streetin klubeille sijoittuva Juha Mäntylän toinen jazzromaani Milt on koruttoman kauniisti kerrottu tarina, jossa yliluonnollisesta tulee normaalia, tuonpuoleinen sekoittuu reaalimaailmaan ja kuolleet muusikot auttavat aloittelevaa soittajaa. Miltin elämäntarinan kanssa rinnan kulkee hänen isänsä Joshuan kohtalo. Kun Milt saa soittokeikan Eurooppaan seilaavalle laivalle, hänen elämäänsä astuu nainen, ja lopulta tässäkin kirjassa tullaan pienoisromaanista Audrey, rakkaani tuttuun Tuorilaan.

Juha Mäntylä: Audrey, rakkaani ISBN 978-952-7028-31-5, 143 sivua

Lukijoiden sydämet sulattanut pieni tarina New Orleansiin matkustavasta tuorilalaisesta miehestä, joka etsii unelmiensa naista. Todellisuuden eri tasoilla liikkuva kerronta keinahtelee jazzin rytmissä.

IS B N ................ 978-952-7028-73-5 N IM E KE ........ Milt T E K IJ Ä .......... Juha Mäntylä K A N SI ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............ K L ......................

Jaana Rautio Pokkari noin 150 13,90 H T84.2

TAR JOUS 10 e

LUKIJAPALAUTE: Audrey, rak kaani lumosi minut, siinä oli jotain ylimääräistä latausta joka sink osi sisääni kuin jokin ”vieras” .

itaa. Tarina on outo oit sio i asi u suuria Pieneen kirjaan mahtu in hyvä mieli.” lle ä jää lukija kuitenk ja mystinen, mutta siit Maritt a Rau das kos ki,

Jär vis eud un San om

at

Bulletin

7


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Sadan vuoden tarina ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

Ukko istuu, kiikuttaa, tuprauttaa. Miettii, muistelee. Puhuu kissalle, rakkaalleen.

U

kko ja Hyrrä-kissa ovat tottuneet ja kiintyneet toisiinsa. Eipä heillä enää juuri muuta seuraa olekaan kuin toisensa, kodinhoitaja käy silloin tällöin. Vuonna 1915 syntynyt ukko päättää ryhtyä kertomaan Hyrrälle elämäntarinaansa. Ja kyllä hänellä kerrottavaa riittääkin lähtien karusta lapsuudesta, jolloin ankara selkäsauna sai hänet lopettamaan puhumisen ja koulussa häntä sanottiin ”hiljaseksi Viljaseksi”. Sittemmin kohtalo heittelee ukkoa niin Amerikkaan kuin Neuvostoliittoonkin ja lopulta takaisin kotikonnuille Teuvalle, Perälänkylän Luusinloukolle. Tarinoinnin lomassa ehtivät presidentit vaihtua ja ihminen lentää Kuuhun. Kissa on hyvä kuuntelija, sille voi kertoa kaunistelematta asiat niin kuin ne ovat ja avautua naissuhteistakin.

I S B N ................. N I M E KE ......... T E K I J Ä ........... K A N S I ............. S ID OS .............

978-952-7028-65-0 Ukko ja Hyrrä Henry Aho Jaana Rautio Pehmeäkantinen, liepeet S IV U T .............. noin 300 H I N TA ............. 28,90 K L ....................... 84.2

8

Ukon tarinoissa armoitettu kertoja Henry Aho kuvaa osuvasti, mitä ikääntyneet ajattelevat nykymaailman menosta – sata vuotta elämänkokemusta tuo jo vähän perspektiiviä. Ukon elämän koomisille sattumuksille ei voi olla ääneen naurahtamatta. Ahon romaanissa tarina kulkee, lukija viihtyy ja intensiteetti säilyy loppuun asti.


Hämärää liiketoimintaa Helsingissä sotien jälkeen

S

alakauppaa Sörkassa kertoo pula-ajasta ja säännöstelytaloudesta, jonka myötä Suomessa alkoi rehottaa mustan pörssin kauppa. Kirjan päähenkilö on Mikko Mejeleff, venäjää taitava pimeän tavaran välittäjä. Hän tapaa Katajanokan tutkintavankilassa Taisto Lyytisen, kulkukauppiaan, joka käy maaseudulla kaupittelemassa hamekankaita ja silkkisukkia emännille. Yhdessä miehet pohtivat maailmanmenoa, ajatukset käyvät yksiin ja yhteistyö on valmis alkamaan. Mejeleffin liiketoiminta vaatii kekseliäisyyttä ja verkostoja. Hän teettää itselleen venäläisen upseerin univormun ja väärentää henkilöpaperit, joilla voi hankkia esimerkiksi kahvia ja tupakkaa vain valvontakomission jäsenille tarkoitetuista tukuista. Salakuljetetut tavarat hän varastoi ympäri Helsinkiä ja vaihtaa vuokrakämppää aina kun poliisi pääsee hajulle. Kirjan värikkäässä henkilögalleriassa on salakaupalla lisätienestejä hankkivia autoilijoita ja rakentajia, kovina kauppamiehinä tunnettuja romaneja, spriin jälleenmyyjiä, karjalaisia evakkoja ja paljasjalkaisia Sörkan kasvatteja. Esikoiskirjailija, raisiolainen Matti Tulonen, luo elävää ajankuvaa sodanjälkeisistä oloista pääkaupunkiseudulla. 

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

IS B N ................ N IM E KE ........ T E K IJ Ä .......... K A N S I ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............ K L ......................

978-952-7028-63-6 Salakauppaa Sörkassa Matti Tulonen Paula Heiäng Kovakantinen noin 200 26,90 84.2

Bulletin

9


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Taisteluita viikinkiajan Finlandiassa SAMUEL MONK

Jem Sepänpoika

ymmenvuotias Jem asuu Linnajoella, Finlandian eteläosassa Borgåssa. Poika on kovin kiintynyt Linnamäen Sigridiin, jolla tosin riittää kilpakosijoita. Jemin isä on seppä ja vanha Jomsborgin viikinki. Hän haluaisi tarjota pojalleen parempaa elämää vanhalla kotiseudullaan, mutta kolme kohtalotarta on eri mieltä. Jem ja hänen isänsä ajautuvat Linnamäen suuren suvun kanssa riitoihin ja heidät halutaan karkottaa kylältä. Linnamäkeläiset liittoutuvat birkalaisten kanssa, jotta he ovat vahvempia toteuttamaan koston ja ottamaan vallan itselleen. Jemin isä aavistaa pahinta ja kouluttaa pojastaan soturia. Poika haluaisi olla pelkkä seppä ja mennä naimisiin Sigridin kanssa, mutta kohtalo on päättänyt toisin. Taistelu alkaa ja sen seurauksena Jemin pitkä matka, jonka aikana Finlandian eri kolkat Noisia (Nokia) ja Vanaita (Hämeenlinna) myöten tulevat tutuiksi. Hyppää Jem Sepänpojan matkaan 1000-luvun alun fiktiiviseen Suomeen! Samalla selviää, mikä on kyynkieli, mikä olut on parasta ja kuka joutuu neljän mistelin kehään. Samuel Monkin uudessa viikinkitrillerissä on historian havinaa ja huumoria.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 IS B N ................ N IM E KE ........ T E K IJ Ä .......... K A N S I ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............. K L ......................

10

K

978-952-7028-64-3 Jem Sepänpoika Samuel Monk Jaana Rautio Pokkari noin 180 14,50 I T84.2

Samuel Monk: Temudzin-trilogia ISBN 978-952-7028-39-1, 608 sivua

TAR JOUS 15 e

Samuel Monkin trillerit ovat taattua toimintaa alusta loppuun. Yhteisnide sisältää kirjat Palkkatappajan päiväkirja (2012), Tuhon avaimet (2013) ja Pelon kasvot (2014). Ensimmäinen kirja on syksyllä 2016 saatavana e-kirjana.


Roolit heittävät häränpyllyä Closten linnassa

NUORA NUORALLA TANSSIVA TANSSI KREIVITÄR

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

HELENA LAPINNIEMI IS B N ................ 978-952-7028-70-4 N IM E K E ........ Nuoralla tanssiva T E K IJ Ä .......... K A N S I ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............. K L ......................

kreivitär Helena Lapinniemi Jaana Rautio Pokkari noin 300 15,90 J T84.2

H

umpuukimaakareiden kiertelevän seurueen tanssija ja temppujentekijä, mieheksi pukeutunut Tuuri, tietää olevansa aatelista sukua, oikealta nimeltään Trudi Moritzintytär von Closte, mutta hän ei katso Closten linnan suuntaan edes perssilmällä. Hän tapasi sattumalta Milanon markkinoilla tärkätyn kreivin, joka oli kuulemma hänen isoisänsä, mutta tämä kielsi Tuurin isää käyttämästä suvun nimeä. Epäsäätyinen avioliitto ja kreivillisistä velvollisuuksista luopuminen riittivät perusteluiksi. Nyt isoisä oli kuollut, ja koska isä-Moritzkin oli pudonnut juovuspäissään kaivoon, perimysjärjestyksessä seuraavana oli Tuuri itse. Niinpä värikäs seurue alkoi tehdä matkaa kohti Clostenaa. Vähitellen Tuurille selviää, että hän on perinyt maallisen mammonan lisäksi myös vallan muuttaa asioita kreivikunnassa. Toisessa romaanissaan Helena Lapinniemi välittää lukijalle kutkuttavan tarinan lomassa oikeudenmukaisen kohtelun vaatimukset samalla tavoin kuin esikoisteoksessaan Heräteostona hevonen. Piikatytöt ja alustalaiset saavat kohennuksen työoloihinsa, pröystäilevää puistoa rakentava arkkitehti saa potkut ja sen sijaan kehitetään puutarhaviljelyä. Kun vanhat nautintaoikeudet kumotaan eikä uusi kreivitär suostu sovittuun naimakauppaankaan, peruukkipäiden kapina on valmis ja Tuuri alkaa joutua erikoisiin onnettomuuksiin…

Helena Lapinniemi: Heräteostona hevonen ISBN 978-952-7028-05-6, 358 sivua

TAR JOUS 15 e

Miina on polkupyörällä matkalla ll mansikanpoimintaan, mutta vaihtaa hetken mielijohteesta pyöränsä hevoseen. Pieni erä jäljellä hykerryttävän hauskaa veijariromaania! Kovakantinen.

Bulletin

11


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Säilyvätkö välit, kun yrittäjäsukulaista uhkaa konkurssi?

M

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

Samaa sukua

Pirjo Mellanen

Samaa sukua IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... K A N S I ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............. K L ......................

12

978-952-7028-69-8 Samaa sukua Pirjo Mellanen Jaana Rautio Pokkari noin 300 14,50 I T84.2

aarit työskentelee tilitoimistossa ja purjehtii kesäisin perheensä kanssa sinisellä Saimaalla uudella, komealla purjeveneellä. Rauhalliseen elämään heijastuu huolia, kun miehen sisar Riina päättää toteuttaa unelmansa, perustaa lahjatavaraliikkeen ja pyytää Maaritia hoitamaan yrityksen kirjanpidon. Riina puhkuu intoa. Hän on täynnä luovuutta ja uusia tuoteideoita, mutta riittävätkö tiedot ja taidot kannattavan yrityksen pyörittämiseen, ja miten pitkälle pankkilaina auttaa? Maarit yrittää varoitella ja neuvoa, mutta ei voi puuttua liikkeenhoitoon. Lähipiiriin kasautuu muitakin murheita ja sukulaisten välit kiristyvät. Samaan aikaan Maaritin työpaikalle tulee käymään suuren asiakasyrityksen johtaja, joka saa hänen sydämensä sykkimään. Pieni seikkailu olisi paikallaan, kun perheen ja suvun kanssa ongelmista ei näytä tulevan loppua. Samaa sukua on Pirjo Mellasen neljäs romaani. Tuttuun tapaan kerronnassa on mukana eläviä purjehduskuvauksia, mutta pääteemaksi nousee kiperä kysymys siitä, pitääkö omasta syystään ja osittain ilman syyttäänkin ahdinkoon ajautuvaa lähisukulaista auttaa vain siksi, että ollaan samaa sukua. Dramaattisten tapahtumien pyörteessä jokainen joutuu punnitsemaan uudestaan elämäntapaansa.

Pirjo Mellanen: Hemskäriin, verkot on laskettava ISBN 978-952-7028-15-5, 255 sivua

TAR JOUS 10 e

Kalastajan tyttären Evan ja kaupunkilaismiehen elämäntavat törmäävät nostalgisessa saaristolaiskuvauksessa, tapahtumat sijoittuvat 1960–80-luvuille. Pokkari.


Kun rakkautta on ilmassa, sitä ei voi vastustaa

T

anja saa kuukaudeksi käyttöönsä ystävien rantahuvilan, mutta ilo loppuu lyhyeen, kun hän huomaa että on tapahtunut vahingossa kaksoisbuukkaus; huvilalle majoittuu myös itsevarma nuorimies, jonka kanssa Tanja on jo aikaisemmin joutunut törmäyskurssille. Kumpikaan ei halua antaa periksi ja lähteä huvilalta, vaan päättää savustaa toisen tiehensä keinolla millä hyvänsä. Yhteiselo ei suju ollenkaan kitkattomasti, ja molempien tyrmistykseksi Amor puuttuu lopulta peliin. Anni Polvan manttelinperijä Asta Ikonen kirjoitti uuden tarinan romanttiseen viihdesarjaan, josta viime vuonna ilmestyi kirja Rakkautta rappukäytävässä. Tarinat ovat ihastuttavan vanhanaikaisia ja viattomia – täydellistä pakoa arjen murheista, loistavaa matkalukemista ja parasta seuraa työpäivän jälkeen kotisohvalla.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

ISBN ................ NIMEKE ........ TEKIJÄ ........... KANNEN MAALAUS ... TAIT TO .......... SIDOS ............ SIVUT ............. HINTA ............. KL ......................

978-952-7028-75-9 Rakkautta rantahuvilassa Asta Ikonen Heidi Huovinen, Paula Heiäng Pokkari noin 170 14,50 I T84.2

Asta Ikonen: Rakkautta rappukäytävässä ISBN 978-952-7028-18-6, 143 sivua

TAR JOUS 9e

Mira saa kesätyön talonmiehen sijaisena. Hän joutuu taloyhtiössä monenlaisiin kommelluksiin, ja aina niihin tuntuu liittyvän myös ärsyttävä lakimies kakkoskerroksesta. Pokkari.

Bulletin

13


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Kaatopaikan asukki, mustalaisnainen ja venäläisvanhus Alexandra

Lauluja heiltä jotka kaikki ovat unohtaneet

P

Löytöretkiä

PÄIVI VIRTANEN

Tuusulanjärven toisenlaisia taideaarteita etsimässä

äivi Virtanen luotsasi 1970-luvulla omanlaistaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisöä. Liekki-kerhossa moni yksinäinen ihminen sai esittää oppimiaan ja keksimiään lauluja ja runoja, jotka Virtanen kirjasi muistiin. Hän tutustui myös kaatopaikan ihmisiin, rappioalkoholisteihin. Hän kiersi vanhainkodeissa ja sairaaloissa, mielisairaaloissakin, tapaamassa niitä, jotka kaikki olivat unohtaneet. Monet olivat tulleet Suomeen emigrantteina, vailla kunnollista suomen kielen taitoa. Heistä Virtanen on kirjoittanut pieniä muotokuvia. Yhtenä juonteena teksteissä kulkee Tuusulanjärven soutelijan ja löytöretkeilijän oma elämä, rakkaiden menetykset sekä luja yhteys luontoon ja uskontoon. Minulle on ollut suuri ilo saada auttaa Päivi Virtasta tämän kirjan kokoamisessa. Olemme käyneet työskentelyn lomassa monia arvokkaita keskusteluja elämästä, kuolemasta ja ihmisarvosta.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

Helsingissä marraskuussa 2015 Silja Mäki

IS B N ................ 978-952-7028-72-8 N IM E K E ........ Löytöretkiä – Tuusulan-

järven toisenlaisia taideaarteita etsimässä T E K IJ Ä .......... Päivi Virtanen K A N S I ja TA I T TO ......... Jaana Rautio S I D OS ............ Pehmeäkantinen,

liepeet S I V U T ............ noin 150 sivua HIN TA ............. 14,50 I K L ...................... T84.2

14

Päivi Virtanen: Maria-perkele ISBN 978-952-7028-26-1, 138 sivu

TAR JOUS 10 e

Uuteen maahan vanhempiensa mukana muuttanut Maria kulkee kuin sumussa ja ikävöi kotimaan kirkkautta. Viisikymmentä vuotta sitten kirjoitettu maahanmuuttajan tarina on aivan kuin nyky-Suomesta. Pieni kirjallinen helmi! Toinen painos.


Uudet runokokoelmat

mutta olen vasta matkalla, sanaton edessä ajaton maraton jokainen tavu vie lähemmäksi viestiä, vastaanottajaa

Y L

avarunouden Suomen mestarin proosallinen runokokoelma sykkii lempeää anarkiaa ja rakkautta. Se on elämänmakuinen matka parisuhteen vuodenaikojen halki. Valo vähenee ja lisääntyy, kadut täyttyvät ja tyhjenevät juhlijoista, kun minä ja sinä kohtaavat. Kiihkeän, paikoin beat-henkisen runomatkan taustalla soivat pop- ja rock-klassikot; AP Kivinen on laulumies itsekin ja esittää keikoilla sekä runoja että musiikkia. Hän on julkaissut kaksi albumia Valley Below -yhtyeen lyriikkaa.

ISBN ................ NIM EKE ........ TEKIJÄ .......... SIVUT ............ HINTA ............

978-952-7028-57-5 Tšernobylin kissat AP Kivinen 74 18,90

li 90-vuotiaana esikoisteoksensa Paimenpoika Inkeristä julkaissut Eero Pitkänen on kirjoittanut koko ikänsä myös runoja, tunteellisia rakkauden ylistyksiä, kaipuun tuskaa, kovan kohtalon kirvoittamia säkeitä. Kokoelman sata runoa on jaettu kuuteen osaan: Kytevät hiilet, Elämän kirjava matto, Sanoja etsimässä, Ovet ovat lukossa, Tänään on se päivä ja Jää hyvästi onnenmaa.

IS BN ................ NIMEKE ........ TEKIJÄ .......... S IVUT ............ H INTA ............

978-952-7028-46-9 Kytevät hiilet Eero Pitkänen 133 18,90

Bulletin

15


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Kolmannessa Joulukalenteri-kirjassa lauletaan joululauluja Juha Mäntylä (toim.)

Joulukalenteri Joku voi tulla ikkunan taa

J

oulukalenteri-kirjojen suosio jatkuu! Vuoden 2016 kirjassa etuliepeeseen on palautettu ensimmäisen kirjan hauska idea eli ”adventtikalenterin luukut”. Tarinat ovat kirjoittajan sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä, mutta ne voi lukea myös tiettynä päivänä, ikään kuin avata sen päivän luukun. Tällä kertaa luukkuja on 25, joten viimeinen avataan joulupäivänä. Teemana ovat tänä vuonna joululaulut. Jokainen kirjoittaja sai laulun, jonka ympärille hän rakensi jännittävän minidekkarin, kauhutarinan tai mystisen joulukertomuksen. Kirjoittajakaarti on näyttävä ja aiheissa liikutaan netin ahdistelijapukista, vinksahtaneesta kuvataiteilijasta ja kesämökin hyytävästä jouluvieraasta kirjailijan kuolemaan traagisesti joulupipariin tukehtumalla.

Kirjoittajat:

ILMEST YY SA SYYSKUUS 2016

IS B N ........................ 978-952-7028-74-2 N IM E K E ................ Joulukalenteri –

Joku voi tulla ikkunan taa TOIM I T TA JA ..... Juha Mäntylä K A N S I ja TA I T TO ................. Jaana Rautio S I D OS .................... Pehmeäkantinen,

liepeet S I V U T .................... noin 400 sivua HIN TA .................... 20,50 K L .............................. 84.2

16

T KIRJAILIJA Ä LL Ä HY V ASIALLA

Henry Aho, Jaana Ala-Huissi, Tapani Bagge, Jukka Behm, Anja Erämaja, Kari Hanhisuanto, Harri V. Hietikko, Aila Juvonen, Piia Kaikkonen, Sonja Kinnunen, Samuel Monk, Teresa Myllymäki, Harri István Mäki, Juha Mäntylä, Janne Nevala, Helena Numminen, Jasu Rinneoja, Tarja Sipiläinen, Riku Talvitie, Pia Tervo, Arttu Tuominen, Ricky Tähtisilmä, Vera Vala, Teija Varis ja Helena Väisänen


Kirjailijat lahjoittavat palkkionsa Tukikummeille

A SAATAVAN A N JA IR K E

V

uonna 2015 Joulukalenterissa olivat teemana paikat Suomessa ja maailmalla. Tarinoissa vietettiin joulua mökissä Lapissa ja Kotkan satamassa ja tehtiin murhia Marbellassa ja Sveitsin Alpeilla. Joulupukki pakeni pakkojoulua Indonesiaan ja eduskunnassa tonttuiltiin ennen jäämistä joululomalle. Helsingin poliisi tutki joulupukkien keikkoja, joiden jäljiltä löytyi ruumiita, ja kummia tapahtui myös Ruotsinlaivalla. IS B N .......................... 978-952-7028-40-7 N IM E K E .................. Joulukalenteri

– Lusijan tarinoita TOIM I T TA J A ...... Mäntylä, Juha S I V U T ...................... 363 TA R J OU S .............. 15,00

E

nsimmäisessä Joulukalenterissa suuri osa kirjoittajista oli dekkaristeja. He yhdistivät rikolliset puuhat mm. pikkujoulun viettoon, jouluaterian nauttimiseen, joulukukkien kasvattamiseen, joulukorttien lähettämiseen ja joulukuusen hankintaan sekä naamioivat rikolliset joulupukeiksi. 24 kertojaa, 24 erilaista jännittävää tarinaa. ”Punaisesta kalenterista” on otettu jo kolme painosta. Saatavana myös e-kirjana.

Vuonna 2016 kaikkien myynnissä olevien Joulukalentereiden tekijänpalkkiot lahjoitetaan Tukikummit-säätiölle. Varat käytetään lyhentämättöminä nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön. Apu voi olla nuoren tilanteesta riippuen lukiokirjojen tai harrastusvälineiden hankintaa tai vaikkapa matkojen korvaamista erossa toiselle paikkakunnalle muuttaneen vanhemman luo. Tukikummit ei päätä tuen saajia, vaan tuen tarpeen arvioivat yhteistyökumppanit eri kunnissa. Kun tilaat Joulukalenteri-kirjoja suuremman määrän vaikkapa yrityksen joululahjoiksi, kysy paljousalennusta suoraan kustantajalta tilaukset@reunalla.fi. Seuraa myös kampanjoita facebook-sivuilla Joulukalenteri-kirjat ja verkkokaupassa reunalla.fi.

ISBN .......................... 978-952-7028-13-1 NIM EKE .................. Joulukalenteri,

24 jännityskertomusta TOIMIT TA JA ...... Mäntylä, Juha SIVUT ...................... 392 TAR JOUS .............. 15,00

Bulletin

17


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Kevään 2016 uutuusromaanit

R

omaani alkaa lehtiuutisella, jossa kerrotaan kirjan päähenkilön Iriksen tragediasta: hänen vastavihityn aviomiehensä, Fourth Dimension -yhtyeen solistin Riko Torpan kuolemasta 31-vuotiaana. Kirjan edetessä selviää muistojen, takaumien ja kirjeiden avulla yllättäviä asioita Rikon elämästä – ja kohtalokkaasta auto-onnettomuudesta. Mystinen Karhulehto antaa Irikselle lopullisen vastauksen ja ratkaisee hänen elämänsä suunnan.

IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... S I V U T ............ HIN TA ............

18

978-952-7028-50-6 Karhulehto Teresa Myllymäki 168 28,90

V

irtasen sisarukset Sohvi ja Emilia pitävät vanhaintavarain liikettä Aurajoen rannalla. Heidän tarinoita täynnä olevassa talossaan asuvat myös nuoremmat sukulaiset Armi ja nuori Aleksi. Kun vanhat tädit katoavat jäljettömiin, nuoremmat ottavat kumpikin vuorollaan liikkeen hoitaakseen, mutta joutuvat samalla pohtimaan kaiken elollisen kiertokulkua ja suhdettaan tavaraan. Syväekologinen tarina vie lukijan lopulta Afrikkaan, läntisen maailman kierrätyskeskukseen. ISBN ................ NIM EKE ........ TEKI JÄ .......... SIVUT ............ HINTA ............

978-952-7028-49-0 Tarinoiden joella Helena Numminen 195 26,90

V

iehättävä ja koskettava historiallinen romaani Anni Jussilan vaiheikkaasta elämästä, lapsuuden Raahesta sukulaisten huostaan Lappeenrantaan ja lopulta monien käänteiden kautta Vaasaan. Henkilökohtaisen kasvukertomuksen ohessa kerrotaan päähenkilön elämään nivoutuvien sukujen tarinoita. Romaani kuvaa myös nälkävuosien kovia kohtaloita ja elämää keisarin ajan Suomessa vuosien 1868 ja 1908 välillä.

IS BN ................ 978-952-7028-55-1 NIMEKE ........ Kauluksessa

kultainen hämähäkki TEKIJÄ .......... Seija Leivo S IVUT ............ noin 200 H INTA ............ 24,90


Kevään 2016 uutuuspokkarit

F

antasiaromaani, jossa nuori Ymarrak matkustaa Lain ja Järjestyksen valtakunnasta eristäytyneelle Yshaloonin saarelle. Hän hälventää saarelaisten takapajuisia käsityksiä, saa heidät syömään uutta kalalajia ja rakentamaan isompia laivoja, kunnes joutuu salaliiton uhriksi, pakenee saarelta ja päätyy ydinsotien runtelemaan tulevaisuuden yhteiskuntaan. Paluulla saarelle tutkijaryhmän kanssa on kohtalokkaat seuraukset.

IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... S I V U T ............ HIN TA ............

978-952-7028-44-5 Yshaloon Raimo E. Tikkanen 229 15,90

S

arjamurhaaja rakentaa pelkopelin, jolla hän pitää koko Kemin kaupunkia pelon vallassa. Poliisi ja media saavat vihiä, että television Jokeriarvonta liittyy tuleviin murhiin, ja väki kokoontuu ravintoloihin seuraamaan arvontaa. Teoksessa ei seurata pelkästään poliisin työskentelyä vaan mennään myös tekijän pään sisään. Suuri rooli on tsunamin koettelemalla nuorella Farahilla, joka on päätynyt Sri Lankasta pohjoiseen Suomeen.

ISBN ................ NIM EKE ........ TEKI JÄ .......... SIVUT ............ HINTA ............

978-952-7028-47-6 Pelkopeli Kari Hanhisuanto 344 15,90

K

irjasta Osasto 26 tuttu Rommi on jättänyt Tallinnan ja muuttanut työn perässä Suomeen, esi-isien maahan. Hän onnistuu pääsemään Helsingissä raitiovaununkuljettajien koulutukseen. Ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia, toteaa Rommi oltuaan pari vuotta ”sporakuskina”. Hän vertaa kokemuksiaan Viroon ja pohtii kansainvälistyvän Helsingin arkihaasteiden keskellä ihmisolennon paikkaa maailmassa.

IS BN ................ NIMEKE ........ TEKIJÄ .......... S IVUT ............ H INTA ............

978-952-7028-52-0 Toisella linjalla Roland Tõnisson noin 180 15,90

Bulletin

19


A S T A I K O S E N H E P P A K I R J AT

Eihän Vikuri saa joutua makkaratehtaalle!

H

evoshullun Venlan äiti on kuvataiteilija ja isä runoilija, ja perhe-elämä on vähintäänkin erikoista. Eräänä päivänä Venlan luokalle tulevat uudet kaksostytöt, jotka kertovat omistavansa hevoset, mutta melko pian Venla tajuaa ettei mikään ole niin kuin he väittävät. Kateellisesta juonittelusta seuraa myös, että Venla huomaa yllättäen olevansa koulukiusattu. Tilannetta ei yhtään auta se, että isä tulee koululle lausumaan runojaan ja äidin kummalliset teokset ovat näytillä kunnantalolla. Ratsastuskoululle tulee samaan aikaan hankala hevonen nimeltä Vikuri, entinen ravuri, jolla kukaan ei uskalla ratsastaa. Venla ihastuu Vikuriin ja päättää voittaa sen luottamuksen. Vikuri on ainakin hyvä kuuntelija, sille voi kertoa kaikki koulussa tapahtuneet kauheudet, mutta vaaditaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ennen kuin ystävyys syntyy. Sama pätee kaksostyttöihin; Janika ja Marika järjestävät monia ikäviä tilanteita koulussa, kunnes yhteinen sävel Venlan kanssa lopulta löytyy.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 I S B N ................ N I M E KE ........ T E K I J Ä .......... KANNEN K U VA .............. TA IT TO ......... S ID OS ............ S IV U T ............ H I N TA ............. K L ......................

978-952-7028-76-6 Vikuri nostaa laukan Asta Ikonen Lauri Rahikainen Paula Heiäng Pokkari noin 170 13,90 H N84.2

IKÄSUOSITUS YLI 10 V.

20


Heppakuume iskee arvaamatta

Kiusaajasta tulee kaveri ratsastusleirillä UUTINEN

Asta Ikosen heppakirjat myytiin Kanadaan ■ Kanadalainen kustantamo Les Éditeurs Reunis (LER) on ostanut käännösoikeudet kirjoihin Jennan heppakesä (2015) ja Sara ylittää esteet (2014). Kirjat ilmestyvät ranskaksi vuonna 2017.

UUTUUS

V

iisitoistavuotias Jenna ei ole alkuunkaan kiinnostunut ratsastuksesta ja pelkää hevosia. Hän suostuu kuitenkin pelastamaan serkkunsa Julian, jonka on ihan pakko päästä poikaystävän kanssa matkalle, vaikka hän on luvannut mennä kesätöihin tallille. Työt tallityttönä sujuvat ihmeen pitkään ilman että Jenna jää kiinni. Ja siinä ajassa hän ehtii oppia paljon hevosista ja alkaa suorastaan tykätä ratsastamisesta…

IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... S I V U T ............ HIN TA ............

978-952-7028-56-8 Jennan heppakesä Asta Ikonen 176 14,50

IKÄSUOSITUS YLI 12 V.

K

olmetoistavuotiaan Saran kesäloma on alkamassa ja edessä on lähtö ratsastusleirille. Alkuhankaluuksien jälkeen leirielämä alkaa sujua ja tytöt nauttivat hevosten hoitamisesta ja ratsastusretkistä, vaikka Sara pelkääkin estehyppyä. Ilkeä Camilla ottaa hänet hampaisiinsa ja keksii ikäviä temppuja, mutta Saraa ei niin vaan lannisteta – hän ylittää monenlaiset esteet.

ISBN ................ NIM EKE ........ TEKI JÄ .......... SIVUT ............ TAR JOUS ....

978-952-7028-09-4 Sara ylittää esteet Ikonen, Asta 199 8,00

LER julkaisee ranskankielistä kaunokirjallisuutta, erityisesti naisille suunnattuja kirjoja ja nuortenkirjoja sekä elämäkertoja. Reuna-kustantamo osui harvinaiseen markkinarakoon; ratsastus on Kanadassa suosittu nuorten tyttöjen harrastus, mutta maassa ei juuri julkaista ”heppakirjoja”, joissa käsitellään tyttöjen elämää ratsastustalleilla ja -leireillä. Asta Ikonen on julkaissut yhteensä 14 kirjaa, joista valtaosa on suunnattu varhaisnuorille. Syksyllä 2016 ilmestyvän kolmannen heppakirjan Vikuri nostaa laukan lisäksi Reuna on sopinut kahden Ikosen nuortenkirjan julkaisemisesta seuraavina vuosina.

IKÄSUOSITUS YLI 12 V.

Bulletin

21


N U O R T E N K I R J AT

Stadin kundi kaurahattujen mailla

T

aneli on 16-vuotias helsinkiläispoika, jonka vanhemmat lähettävät kesäksi maalle. Aluksi mummola tuntuu vankilalta ja Taneli riiputtaa päätään kuin elinkautistuomiota odottava rikollinen, mutta sopeutumisessa auttaa naapurissa asuva samanikäinen Pekka. Aika mukavasti sujuu myös traktorilla ajo – nytkähtävää lähtöä ja töksähtävää pysähdystä lukuun ottamatta. Seikkailu alkaa, kun Taneli törmää salaperäiseen vanhukseen, jota kutsutaan nimellä Omituinen. Erakoitunut mies herättää pahennusta missä liikkuukin, eikä kukaan suostu kertomaan, miksi miestä pitäisi karttaa. Miksi Omituinen on niin kiinnostunut kesälomalaisesta ja tämän kulkupelistä? Vihdoin Pekka suostuu raottamaan vähän salaisuuden verhoa. Elämä maaseudulla alkaa vähitellen maistua ja rakkauskin roihahtaa, mutta sen takia kaveruus Pekan kanssa on hetken koetuksella. Taneli viettää ikimuistoisen kesän opetellen elämän aakkosia Verneri-vaarin jämäkässä opastuksessa, eikä sen jälkeen mikään ole entisellään. 

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... K A N S I ............ S I D OS ............ S I V U T ............ HIN TA ............. K L ......................

978-952-7028-71-1 Erakon arvoitus Jasu Rinneoja Veera Miettinen Pokkari noin 200 sivua 14,50 I N84.2

IKÄSUOSITUS YLI 12 V.

22

Kylmäkorpi-dekkareistaan tunnettu Jasu Rinneoja tekee vakuuttavan debyytin nuortenkirjailijana. Kolmen pojan isä ja omien sanojensa mukaan yksinkertainen isoisä halusi kirjoittaa nuorten poikien seikkailukirjan, joka antaisi ajattelemisen aihetta myös vanhemmille. Kirjailija tunnustaa lukeneensa kaikki Enid Blytonin Viisikot ja Robert Arthurin Kolme etsivää -sarjan. Rivien väliin on saattanut vilahtaa vivahteita näistä nuoruuden suosikkikirjoista.


L A S T E N  J A N U O R T E N K I R J AT

Suomalaistytöt Pariisin mallimaailmassa UUTUUS

Väritettävä eläinsatukirja UUTUUS

N

oora ja Erika menestyvät muotilehden mallikilpailussa ja saavat sopimuksen mallitoimistoon. He lähtevät Pariisiin hyvin nuorina; toinen vanhempien luvalla ja toinen äidin vastustuksesta huolimatta. He joutuvat päättämään yksin isoista asioista ja selviämään huonolla kielitaidollaan. Pian selviää, miten vaikeaa on saada ensimmäistä työkeikkaa ja miten helposti maine voi saada kolhun ja työt loppuvat. Top Models on todentuntuinen kuvaus muotitalojen buukkaajien ja kuvaajien työstä, muotihuoneiden sovitusmallien arjesta ja catwalk-näytösten tunnelmista. Se kertoo kovasta kilpailusta kansainvälisessä bisneksessä, joskus nöyryyttävästäkin mallityttöjen kohtelusta ja ulkonäön arvostelusta sekä seurapiirielämän houkutuksista. Kuten Miss J. Alexander kirjan motossa sanoo: Fashion has no mercy!

I S B N ................ N I MEKE ........ T E KIJÄ ........... S IVUT ............ H I NTA ............

978-952-7028-43-8 Top Models Teija Rekola 261 15,90

IKÄSUOSITUS YLI 12 V.

U

uden satukirjan kaikki kirjoittajat ovat eläinten ystäviä. Kirjan 12 sadussa ja viidessä lorussa opetetaan lapsia arvostamaan ja hoitamaan hyvin eläimiä. Suurimman osan kirjan kuvista on piirtänyt rakastettavista eläinhahmoistaan tunnettu Harri István Mäki. Suuret mustavalkoiset viivapiirrokset lapsi voi itse värittää. Kirjoittajat lahjoittavat tekijänpalkkionsa Kuono ry:n kautta eläinsuojelutyöhön. Hannele ”Hanu” Luukkainen on kirjoittanut kirjan esipuheen ja sadun Eläinkansan edustajat. Käy kirjan omilla sivuilla kuononkosketus.fi Kirjoittajat: Ritva (Kike) Elomaa, Katariina Hakaniemi, Asta Ikonen, Susanna Ingerttilä, Heli Kataja, Hannele ”Hanu” Luukkainen, Jussii Matilainen, Teresa Myllymäki, Harri István Mäki, Juha Mäntylä, Terttu Punkari, Riitta Rintala, Pia Tervo, Hasa Tuomisaari ja Helena Väisänen. IS BN ............................. NIMEKE ..................... TOIMIT TA JAT ...... KUVITUS .................. S IVUT ......................... H INTA .........................

T KIRJAILIJA Ä LL Ä V HY ASIALLA

978-952-7028-51-3 Kuonon kosketus Pia Tervo ja Asta Ikonen Harri István Mäki noin 180 20,00

IKÄSUOSITUS YLI 3 V.

Bulletin

23


L A S T E N K I R J AT

Kummitustarinoita kirjaston kellarista

O

n myöhäinen syksyilta. Kirjaston kolkossa mutta kodikkaassa kellarissa käy kova tohina. Minivampyyrit valmistautuvat yhteen vuoden jännittävimmistä tapahtumista. On karmivien kauhutarinoiden yö. Kauhutarinoiden yö on satoja vuosia vanha minivampyyriperinne. Silloin kokoonnutaan nuotion ympärille ja kerrotaan toinen toistaan karmeampia juttuja. Tällä kertaa kuullaan tarinat kangastuskamelista, valkopyykkäävästä kartanokummituksesta, Harri-vainaan haitarista, puhisevista painajaismaisista pehmoeläimistä ja kreivi Hampulin tilanhoitajasta. Jännittävien tarinoiden jälkeen minivampyyrit näkevät jännittäviä unia. Mutta onneksi unissa voi kokea jänniä seikkailuja ilman vaaraa.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 IS B N ................ 978-952-7028-78-0 N IM EKE ........ Minivampyyrit ja

kauhutarinoiden yö Henry Aho Harri István Mäki Kovakantinen noin 100 HIN TA ............ 21,90 K L ...................... L84.2 T E K IJÄ .......... K U V I TUS ..... S I D OS ............ S I V U T ............

IKÄSUOSITUS: YLI 8-VUOTIAILLE

24

Minivampyyrit ovat Henry Ahon kirjoittamia ja Harri István Mäen kuvittamia hahmoja, jotka saivat alkunsa Teuvan kirjastossa 2011. Aho kirjoitti silloin kirjaston seinälle joulukalenterin, josta muodostui myöhemmin kirja Salaperäisten minivampyyrien joulu. Kirjassa minivampyyrit lähtevät vaaralliselle retkelle etsimään erityisherkkua joulujuhlaansa. Toisessa kirjassa Minivampyyrit ja sihisevien liskojen saattue Jokke on nähnyt jotakin kammottavaa, jonka täytyy tietokirjojen mukaan olla brontosaurus.


E  K I R J AT

E-valikoima kasvaa Lataa e-kirjat Elisa Kirjasta tai Fabulasta. Lisää jakelukanavia tulossa vuoden 2016 aikana. Tekninen toteutus Kvaliti.

Jännitystä, mystiikkaa ja huumoria Jasu Rinneoja: Kylmäkorpi – Elä ja anna loisten kuolla Sarjan ensimmäinen dekkari, jossa komisario Juhani Kylmäkorpi tiimeineen jahtaa punaisella Corvettella kurvailevaa nuorukaista. Leppoisaa tarinointia ja klassista rikostutkintaa. Jasu Rinneoja: Kylmäkorpi – Karvasmantelin maku Lukijoiden pyynnöstä julkaisemme kesällä toisen Kylmäkorpi-dekkarin e-kirjana. Tapahtumat käynnistyvät Helsingin Munkkiniemestä, jossa Turun pikavuorobussi räjähtää ja paikalta nähdään kaahaamassa musta paku.

TULOSSA

Markku Keisala: Sinisilmät Somerolle sijoittuva murhamysteeri, jossa tapahtumien taustalla on sota-aikana tapahtunut selvittämätön rikos. Laatudekkari, jonka painettu versio on myyty loppuun.

TULOSSA

Samuel Monk: Palkkatappajan päiväkirja Palkkamurhaaja Temudzinista kertovan kulttisarjan loppuunmyyty ensimmäinen osa. Suomalainen huumekuriiri ja uhkapeluri värvätään kansainväliseen peiteorganisaatioon, Syntisten veljien veljeskuntaan. Joulukalenteri – 24 jännityskertomusta Klassikoksi muodostunut ”punainen Joulukalenteri”, jossa on 24 hiukset pystyyn nostattavaa rikosnovellia 24 eri kirjoittajalta. Sopiva annos jännitystä jokaiselle adventtiajan päivälle.

TULOSSA

TULOSSA

Juha Mäntylä: Audrey, rakkaani Mystinen pieni tarina tuorilalaisesta miehestä, joka rakastaa jazzia ja matkustaa New Orleansiin etsimään unelmiensa naista. Bloggareiden suosikki! Janne Nevala: Kirjastonhoitaja Topi Mullo Kaupunkilaispoika Topin kesä kirjastonhoitajan sijaisena saaressa saa tragikoomisia sävyjä ja rakkaus roihuaa. Hulvattoman hauska romaani palkitun Hammaskeijon tekijältä.

eTietokirjat Pirjo Mellanen: TULOSSA Matkustin Albaniaan Suomalainen opas suosiotaan nopeasti easti kasvattavaan lomakohteeseen Välimerellä. Tietoa hyvistä retkikohteista, arjen sujumisesta ja mm. asunnon hankinnasta. Kartta, sanasto ja kuvia.

Katariina Hakaniemi: Tahdoin Seitsemäntoista tarinaa elämästä eron jälkeen. Nimettömissä haastatteluissa eri-ikäiset naiset ja miehet kertovat rehellisesti avioliittonsa tarinan ja keinonsa selviytyä avioerosta.

Bulletin

25


T I E T O K I R J AT • M AT K A I L U

Samassa kuvassa välkehtivä meri ja lumihuippuiset vuoret

V

uonna 2006 itsenäistynyt entinen Jugoslavian osavaltio Montenegro on luonnoltaan jylhä maa, jolla on monet kasvot. Sillä on pieni rantakaistale Adrianmeren rannalla Kroatian ja Albanian välissä, mutta suurin osa valtiosta on 1000–2000 metrin korkeuteen nousevaa vuoristoa. Maata halkovan Tara-joen kanjoni on Euroopan syvin. Uutuuskirjan tekijät kävivät matkallaan mm. UNESCOn maailmanperintökohteessa Kotorinlahdella, kansallispuistoissa ja vuoristojärvillä, luostareissa, rannikkokaupungeissa Budvassa ja Barissa, Cetinjen teollisuusalueella, pääkaupungissa Podgoricassa ja urheilumatkailuun panostavassa Abljakissa. Montenegro kehittää matkailupalveluitaan, ja se on suomalaisille edullinen lomakohde. Kirja sisältääkin myös matkailijalle hyödyllistä ajantasaista tietoa. Parasta antia ovat kuitenkin kymmenet värivalokuvat ja napakat tekstit niiden yhteydessä. Niiden avulla syntyy kokonaiskuva tästä monelle vielä tuntemattomasta Euroopan maasta.

ILMEST YY KESÄLL Ä 2016 IS B N ................ 978-952-7028-67-4 N IM E KE ........ Meren ja vuorten T E K S T I .......... K U VAT ........... K A N S I ja TA I T TO ......... S I D OS ............

Montenegro Hannes Tiira Juha Haavisto

Jaana Rautio Pehmeäkantinen, liepeet S I V U T ............ noin 150, noin 60 kuvaa HIN TA ............ 24,90 K L ...................... 46.835

26

Kirjoittaja Hannes Tiira (s.1955) on tietokirjailija, toimittaja ja pastori. Hän on kirjoittanut 16 tietokirjaa, ja kaksi sanatehtäväkirjaakin ristikkoseura Sanaseppojen pitkäaikainen puheenjohtaja on laatinut. Tiira on sokea mies ja näkövammaisille suunnatun lehden päätoimittaja. Valokuvaaja Juha Haavisto (s.1966) ajoi rekkaa ja toimi atk-neuvojana, kunnes keskittyi kuvausharrastukseen. Isokokoista Haavistoa käytetään paljon järjestysmiehenä eri tilaisuuksissa. Montenegron vuoristoteillä hänen ajotaidolleen oli käyttöä.


Juuret kahdessa maassa Miksi iranilaiselle haudalle vietyjen kukkien varret katkotaan? Miten keilataan islamilaisen tasavallan sääntöjen mukaan? Miten tanssitaan, ulkoilutetaan lemmikkikoiraa ja seurustellaan maassa, jossa mikään näistä ei ole laillista? Entä miten rakennetaan identiteettiä, kun vanhemmat ovat kotoisin eri maista?

S

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016

I S B N ................ N I M E K E ........ T E K I J Ä .......... K A N S I ............ S ID OS ............

978-952-7028-79-7 Iran, isoäidin maa Mina Iranta Nunnu Halmetoja Pehmeäkantinen, liepeet S IV U T ............ noin 250 H I N TA ............ 27,90 K L ...................... 48.11

uomessa ihmiset luokitellaan helposti joko suomalaisiksi tai maahanmuuttajiksi. Välistä unohtuu kuitenkin suuri joukko suomalaisia, joilla on sukua Suomen lisäksi jossain toisessa maassa. Uutuuskirja Iran, isoäidin maa saa lukijan pohtimaan, millaista on rakentaa kaksikulttuurista identiteettiä, kun tv-uutiset työntävät silmien eteen sodan kauhuja isän synnyinmaasta. Ja miltä tuntuu, kun lopulta matkustaa tuohon maahan ja huomaa, että se onkin aivan erilainen kuin oli kuvitellut. Kirja kannustaa kahden kulttuurin välissä tasapainoilevia tutkimaan juuriaan. Ennen kaikkea kirja on matkakertomus kirjoittajan oman isoäidin maasta. Kertomukset tavallisten iranilaisten elämästä ja maan lähihistoriasta avaavat yhden näkökulman Lähi-idän valtioon, jonka parhaat puolet usein hukkuvat uutisotsikoiden alle. Iran on kiehtova ja monimutkainen maa, johon voi ihastua ja vihastua. Se on myös matkakohde, jota massaturismi ei ole vielä pilannut. Helsinkiläinen Mina Iranta (s. 1981) on suomalaisen äidin ja iranilaisen isän tytär, joka on perehtynyt kahden kulttuurin kysymyksiin myös sosionomin työssään eri järjestöissä.

Bulletin

27


T I E T O K I R J AT

Milloin seuraava taivaankappale törmää Maahan?

A

urinkokunnassamme liikkuu valtava määrä asteroideja kiertoradoillaan. Lähiavaruuden pienkappaleet pyyhkäisevät usein todella läheltä maapalloa, ja silloin tällöin joku niistä osuu planeettaamme. Mitä tapahtuisi, jos lähitulevaisuudessa iso asteroidi törmäisi Maahan? Kuvitettu yleistajuinen tietokirja kertoo tuhoisimmista tuntemistamme luonnonilmiöistä, taivaankappaleiden törmäyksistä maapalloon viimeisten 500 miljoonan vuoden aikana. Kirja antaa uutta tietoa avaruuden uhkista sekä dynaamisesta ja muuttuvasta maapallosta. Tällä hetkellä maapallolla tunnetaan lähes parisataa meteoriittikraatteria, joista 11 sijaitsee Suomessa. Kirjan lähtökohta on Suomen kaunein meteoriittikraatteri, länsirannikolla Vaasan edustalla sijaitseva ikivanha Söderfjärden. Kirjassa tutustutaan myös esimerkiksi Suomen suurimman kraatterin Lappajärven syntyhetkeen noin 76 miljoonaa vuotta sitten.

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 ISBN ................ 978-952-7028-77-3 NIMEKE ......... Kun taivas putoaa.

TEKIJÄ ........... ALKUTEOS ... TAITTO .......... SIDOS ............. SIVUT ............. HINTA ............. KL ......................

28

Miljoonien vuosien törmäykset – milloin seuraava? Matts Andersén När himlen faller ner (2015), suomennos Vesa Heinonen Paula Heiäng Pehmeäkantinen noin 150 24,90 55

Lisäksi kirjassa kerrotaan, mitä tapahtui Venäjän Tunguskassa vuonna 1908 ja Tjeljabinskissa vuonna 2013. Emme tiedä, milloin seuraava iso taivaankappale törmää maahan. Voiko sitä torjua? Onko uhka avaruudesta verrattavissa ydinasekatastrofiin? Kirjailija Matts Andersén on luonnontieteilijä, joka on tehnyt elämänuransa kansansivistyksen parissa. Nykyään hän on Meteoria-Meteoriihen, Söderfjärdenin vierailukeskuksen vastuuhenkilö. Kirjan on suomentanut luontopedagogi Vesa Heinonen.


M U I S T E L M AT

Provinssikirurgin elämäntarinassa on vauhtia!

K

irurgian ylilääkäri ja entinen Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilpo Kontula kuvailee humoristisesti kohtaamisiaan julkimoiden, neuvosten, presidenttien ja kenraalien sekä tietenkin maamme lääkärien kanssa. Seurallinen lääkintöneuvos on punaviinin ja naiskauneuden ystävä ja retkuilee hengästyttävästi kuuden maanosan metropoleissa usein henkensä kaupalla. Ennen kaikkea teos on kuitenkin hätkähdyttävää tosikuvausta sairaalalääkärin työstä, yksinäisistä kirurgin taisteluista ja kädenväännöstä kuoleman kanssa. Työssään Kontula kiertää Suomea Kiljavan parantolan, Jokilaakson aluesairaalan, Mäntyharjun terveyskeskuksen, Mikkelin keskussairaalan ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan kautta Kuusankosken aluesairaalaan. Huippu-urheiluseurojen lääkärinä, metsästäjänä, kongressimatkaajana ja golffarina hän pääsee mielenkiintoisiin paikkoihin maailmalla. Tärkein tuki on oma vaimo Riitta, ”Nuti”. Teos onkin myös riipaiseva rakkaustarina. Ennen kuolemaansa Nuti sanoo: ”Sinun elämäsi on ollut värikäs, värikkäämpi kuin kenenkään toisen tuntemani ihmisen. Kirjoita meistä kirja, mutta tee se vasta kuolemani jälkeen.”

ILMEST YY S YK S YL L Ä 2016 IS B N ................ N IM E KE ........ T E K IJ Ä .......... K A N N EN K U VA .............. S I D OS ............ S I V U T ............

978-952-7028-80-3 Provinssikirurgi Ilpo Kontula

Näin on Kontula tehnyt.

Hannu Tapiovaara Kovakantinen noin 250, sis. valokuvia HIN TA ............ 32,90 K L ...................... 99.15

Bulletin

29


TIETOKIR JOJA KYMENL AAKSOSTA

Vanhan Sippolan murteen sanakirja

Kymenlaakson ruokakulttuuria

ILMEST YY KESÄLLÄ 2016

ISB N ................ NIMEKE ........ TEKIJÄ .......... K ANS I j a TAIT TO ......... SIDOS ............

978-952-7028-68-1 Sippolan sanat Matti Punttila

Paula Heiäng Pehmeäkantinen, liepeet SIVUT ............ 173 HINTA ............ 28,90 KL ...................... 88.25

T

ohtori Matti Punttilan Sippolan sanat antaa vastauksen mm. kysymyksiin, miksi pyykkiä sotketaan, miten kaipaaminen voi olla rumaa ja pitääkö kala ruokkia ennen kuin se syödään. Ja miksi entisajan tytöt pitivät siitä, että heitä huiputettiin. Kirja perustuu suurimmaksi osaksi haastatteluihin 1960-luvulla, mutta mukana on vanhempaa murreaineistoa jopa 1800-luvulta. Kirja on samalla eräänlainen vanhan kansan tietopankki. Harva tietää enää, mikä on karpaasi, kivijalkapaita, punsa, ritsi, tarapappa ja vatemakummi tai millaisia paikkoja ovat huoko, ketvel, onsi, vataja ja vuolle. Sananparsiin kätkeytyy sukupolvien takaa perittyä viisautta, esimerkiksi ”Kuusinen vittas, katajainen seiväs ja haapanen ailas ne kestää miähen iän”. Vertaukset otetaan yleensä läheltä, vaikkapa jollakin on ”hampahat kun sammalemyllyn piikit”. Murre-esimerkeissä on myös arvoituksia ja loruja, onpa mukana muutama loitsukin. Yhteistyössä Myllykosken seudun kotiseutuyhdistys ja Reunakustantamo

30

M

aanläheinen, upeasti kuvitettu keittokirja, jossa on perinneruokien reseptejä ja haastatteluja. Vanhan ajan pitokokkien, maanviljelijöiden ja kalastajien tarinoissa korostuu puhtaan lähiruuan arvostus. Kirjassa kerrotaan mm. Polven juustolan ja Verlan luomuviinitilan tuotteista. Mukana on myös etnisten ravintoloiden myötä tullutta uutta ruokakulttuuria.

IS BN ................ 978-952-7028-58-2 NIMEKE ........ Puhtaat juuret –

Muistikuvia ja reseptejä kymenlaaksolaisesta ruokakulttuurista TEKIJÄT ....... Hanna Maria Laakso (teksti) ja Minna Metsärinne (valokuvat) S IVUT ............ 160, 100 kuvaa H INTA ............ 34,90


T I E T O K I R J AT • M U S I I K K I

Kahdeksan artistia ja fanit

Sata vuotta torvisoittoa

UUTUUS

UUTUUS

M

V

ikä ihailun kohteessa niin kolahtaa, mitä ihailu saa tekemään ja mitä fanitus antaa? Uudessa kirjassa Bon Jovin, Dannyn, Indican, Klamydian, Kotiteollisuuden, Heidi Kyrön, Erja Lyytisen ja Osmo’s Cosmosin fanit kertovat oman fanitustarinansa. Artistit kertovat omista idoleistaan ja suhtautumisestaan ihailijoihinsa: miltä tuntuu olla palvottu, voiko fanista tulla ystävä ja mikä on tungettelevaa. Kirja on kuvitettu fanien ottamilla kuvilla.

IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... S I V U T ............ HIN TA ............

978-952-7028-54-4 Fanit Marjo Mattila noin 200 26,90

uonna 1910 perustettiin Etelä-Karjalassa, pienessä Nuppolan kylässä Luumäellä torvisoittokunta, joka toimi kunnioitettavat sata vuotta ja esiintyi erilaisissa juhlissa ja iltamissa. Vuosiin mahtuivat sotien melskeet ja Luumäellä asuneen presidentti P. E. Svinhufvudin, Ukko-Pekan, komeat vastaanotot juna-asemalla. Kirjaan on haastateltu kuutta viimeisimmän kokoonpanon soittajaa. Kirjassa on 400 nimen henkilöhakemisto.

Musiikkia kirjoissa

M

usiikki on monin tavoin mukana Reunan kirjoissa. Huippusuositussa musavisakirjassa Knopit kaakkoon on 2 000 kysymystä ja vastausta kevyestä musiikista. Teijan Variksen toimittama kokoelma Eetos goes paatos sisältää Pelle Miljoonan laululyriikkaa 40 vuoden ajalta. Anita Läntisen muistelmateoksessa Iskusävelten lumoissa on Holger Sihvolan muistiinpanoja Dallapén ja Rytmi-Poikien ajoilta. Katso kirjojen tarjoushinnat sivulta 33.

ISBN ................ 978-952-7028-59-9 NIM EKE ........ Torvisoittoa Elias

Nuppolan johdolla TEKI JÄ .......... Annikki Hyytiäinen SIVUT ............ 168, 70 kuvaa HINTA ............ 28,90

Bulletin

31


T I E T O K I R J AT • E L Ä M Ä N T A I T O

Kevään 2016 uudet tietokirjat

U

uden unioppaan kirjoittaja on itse esimerkki siitä, että vuosikymmeniä jatkuneesta unettomuudesta voi parantua – ilman lääkkeitä ja poppakonsteja. Kirjaan on koottu tärkeimmät ajattelun ja elämäntavan muutokset, joilla krooniset univaikeudet voi selättää. Omakohtaisten kokemusten lisäksi mukana on kiinnostavaa tietoa aivotutkimuksesta ja kognitiivisesta terapiasta niin uniongelmaisille itselleen kuin heitä hoitaville lääkäreille.

IS B N ................ N IM E K E ........ T E K IJ Ä .......... S I V U T ............ HIN TA ............

32

978-952-7028-48-3 Vihdoinkin nukun hyvin Pia Tervo 123 22,90

A

iotko hoitoalalle, haluatko töihin mielisairaalaan? Lue ensin pitkän linjan psykiatrisen sairaanhoitajan kokemukset työoloista ja neuvot potilaiden kohtaamiseen. Niukat resurssit, hoitotyön aliarvostus ja erikoinen työyhteisö tekevät työpäivistä haastavia. Kirja sisältää elämänmakuisia kuvauksia käytännön tilanteista, ja siinä käsitellään myös omaisten roolia ja hoidon tilaa yhteiskunnan näkökulmasta.

ISBN ................ NIM EKE ........ TEKI JÄ .......... SIVUT ............ HINTA ............

978-952-7028-53-7 Hoitajan arkipäivä Marja-Liisa Vilhunen 148 26,90

E

delliseen kirjaansa Tahdoin kirjoittaja haastatteli avioeron kokeneita. Nyt on vanhempien eron kokeneiden vuoro kertoa, miltä avioero tuntui lapsen näkökulmasta, miten äiti ja isä sen hoitivat ja miten se vaikutti lapsen myöhempään elämään ja ihmissuhteisiin. Kaikki seitsemäntoista tarinaa ovat erilaisia, mutta yhteistä niille on se, että vanhempien ero on vaikuttanut paljon luottamukseen ja sitoutumiseen. Ero kannattaa siis hoitaa hyvin!

IS BN ................ 978-952-7028-45-2 NIMEKE ........ Kaksi kotia – 17 tarinaa

elämästä vanhempien eron jälkeen TEKIJÄ .......... Katariina Hakaniemi S IVUT ............ 143 H INTA ............ 21,90


TAR JOUKSET Tilaa tämän luettelon tarjoushintaiset kirjat takakannen kupongilla, sähköpostilla tilaukset@reunalla.fi tai puhelimitse 040 578 8049 (mainitse Bulletin-tarjous). Lisää tarjouksia tämän lehden sivuilla 7, 10–14, 17 ja 21. OVH

TAR JOUS

Aaltonen, Katariina: Äidin 365 toivon päivää

TEKIJÄ ja TEOS

21,90

12,00

Aho, Henry: Arvet. Romaani kiusatuista

15,90

10,00

Aikio, Ante: Aigi I Jänkäjärven syöverit

32,00

15,00

Aikio, Ante: Aigi II Lovi

15,90

13,50

Aikio, Ante: Fathoms of the Fenlake

15,90

13,50

Hakkarainen, Petteri: Psykiatri Käävän vaimoharhat

26,90

15,00

Hakkarainen, Petteri: Satu-sedän kauheimmat sadut

11,90

10,00

Hietikko, Harri V.: Insomnian ensioireet

15,90

10,00

Hietikko, Harri V.: Näkemiin Shosanna

15,90

10,00

Ikonen, Asta: deittaillaan.fi

15,90

5,00

Ikonen, Asta: Milla maalaismaisemissa

15,90

8,00

Ikonen, Asta: Roosan rokkibändi

15,90

10,00

Juvonen, Aila: Vihreä kivi

15,90

10,00

Kalima, Tom: Peilistä katsoo varis

18,90

10,00

Kettunen, Unto: Kajaanilainen rapsodia

26,90

10,00

Kinnunen, Sonja: Jääsielu

24,50

15,00

Kinnunen, Sonja: Tulisielu

26,90

15,00

Kärkkäinen, Matti ja Tuulikki: Kiuruveden historia

36,00

25,00

Läntinen, Anita: Iskusävelten lumoissa

26,90

20,00

Mellanen, Pirjo: Matkustin Albaniaan

24,90

20,00

Nevala, Janne: Kirjastonhoitaja Topi Mullo

15,90

10,00

Peltonen-Toni-Hyhkö: Knopit kaakkoon

15,90

13,50

Pylkki, Kaarina: Meidän mäellä. Pienoisrunoja

12,90

10,00

Raninen, Tarja: Hattula – St. Petersburg 1815

25,00

20,00

Raninen–Kilpeläinen: Suvun nimeksi tuli Rautkoski

40,00

35,00

Raninen – Preston: Havaiji–suomi–havaiji-sanasto

9,90

5,00

Rinneoja, Jasu: Kylmäkorpi – Elä ja anna loisten kuolla

15,90

10,00

Rinneoja, Jasu: Kylmäkorpi – Karvasmantelin maku

15,90

10,00

Rinneoja, Jasu: Kylmäkorpi – Tuhlaajapojan meno-paluu

15,90

13,50

Rinneoja, Jasu: Myrkyttäjä

26,90

15,00

Soikkeli, Martti: Huijari ja muita yliopistotarinoita

24,90

20,00

Talvitie, Riku: Tappava formaatti: Kuokkavieras

15,90

10,00

Tähtisilmä, Ricky: Pyrypallo

24,90

20,00

Tõnisson, Roland: Osasto 26

15,90

8,00

Varis, Teija (toim.): Eetos Goes Paatos

24,90

20,00

Bulletin

33


Kirjamobiili lähtee uudelle kiertueelle kesällä 2016 Reunan liikkuva kirjakauppa eli Kirjamobiili oli Kirjan vuoden 2015 tempaus, jolla haluttiin viedä lukemista sinne, missä lukijatkin kesäloma-aikaan liikkuvat. Päätimme toteuttaa pienen kiertueen myös kesällä 2016. Ensimmäinen etappi on Kalastuskauden avajaiset Kellokoskella 21. toukokuuta, ja lisäksi on sovittu vierailusta Kouvolan Dekkaripäivillä 10.–11. kesäkuuta – entä minne Kirjamobiili suuntaisi sen jälkeen? Ehdota kesätapahtumaa kesä-heinäkuussa! Lähetä viesti info@reunalla.fi. Kirjamobiilissa on kesällä 2016 myynnissä Reunan omien kirjojen lisäksi mm. yhteistyökustantamoiden lastenkirjoja. Pysähdyspaikoilla vierailee kirjailijoita signeeraamassa kirjojaan kuten viime kesänäkin.

Kaakon kamarimusiikkifestivaalit Virolahdella, vieraana Harrikalla saapunut Heikki Kupari.

Kirjamobiili saapuu Nivalan Taiteiden yöhön kirjastolle.

Sata aurinkoista päivää enemmän, mainostaa Merikarvia. Meripäivä olikin yksi harvoista helteisistä tapahtumista kesällä 2015. Oikealla kirjailija Juha Mäntylä.

Kirjailijat Henry Aho (vas.) ja Jasu Rinneoja tapasivat Kemiössä Roskisnallen, joka piti lukemisesta.

34

Mommilanjärven soutelu Hausjärvellä, kirjailijavieraana Asta Ikonen.


Tilaa Reunan uutiskirje Kun tilaat uutiskirjeen, saat ensimmäisten joukossa tiedon Reunalla ilmestyvistä uutuuksista. Tilaajille järjestetään myös omia tarjouskampanjoita, kilpailuja ja arvontoja. Lähetä osoitteeseen info@reunalla.fi nimesi ja sähköpostiosoitteesi, viestin otsikoksi ”Tilaan uutiskirjeen”. Postituslistalta voi erota milloin tahansa.

TILAUSKUPONKI Täytä kpl-määrä ja kirjan nimi _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ _________ kpl ________________________________________________________________________________________ Hinnat sisältävät alv 10 %. Laskuun lisätään todelliset postikulut.


 VERKKO A P P U KA UU, UUDIST OSOITE SÄILYY

Tee tilaus tällä kupongilla, verkkokaupassa reunalla.fi, sähköpostilla tilaukset@reunalla.fi tai puhelimitse 040 578 8049. Kirjat ja lasku lähetetään antamaasi osoitteeseen viikon kuluessa tilauksen saapumisesta.

Tilaan kääntöpuolelle merkitsemäni tuotteet. Postimaksu maksettu

Tilaajan nimi ___________________________________________________________________________ Toimitusosoite _________________________________________________________________________ Postinro ja -toimipaikka __________________________________________________________________ Laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite) __________________________________________________ ______________________________________________________________________________________ Puh. _________________________________________________________________________________

Reuna Oy

Sähköposti ____________________________________________________________________________

Tunnus 5019562

❏ Haluan laskun sähköpostilla em. osoitteeseen. Allekirjoitus ____________________________________________________________________________

00003 VASTAUSLÄHETYS

Profile for REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Reuna bulletin 1 / 2016  

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy 2016 tuotelehti. Sisältää esittelyt syksyn 2016 uutuuksista ja ajankohtaista asiaa.

Reuna bulletin 1 / 2016  

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy 2016 tuotelehti. Sisältää esittelyt syksyn 2016 uutuuksista ja ajankohtaista asiaa.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded