Page 1

KEVYTTAKAT JA TAKKAKASETIT


S I S Ä LT Ö The Art of Fire 3 Moderni energia ja ympäristö 4 Rais tuo tullessaan... 5 Luonnollinen palaminen 9 Sisusta tulella 22 Takkakasetit 6 - 15 Kevyttakat 16 - 33 Tarvikkeet 34 Tekniset tiedot 35 - 39

2


THE ART OF FIRE Modernissa kodissa muotoilu on toimivaa ja pelkistettyä. Laatu näkyy hienostuneessa viimeistelyssä yksityiskohdista aina kokonaisuuteen. Klassinen muotokieli perustuu osaamiseen ja innovatiivisen uuteen ajatteluun. Tanskalainen design luo elämyksiä ja lämmittää tehokkaasti. Käytämme siitä nimitystä Art of Fire. Mistään tinkimätön esteettinen konsepti perustuu 35 vuoden kokemuksen velvoittamaan uteliaisuuteen, rohkeuteen ja haluun mennä eteenpäin. Emme koskaan tingi toimivuudesta, muotoilusta tai laadusta. Perusajatuksemme mukaan vain paras on kyllin hyvää, kun moderni asunto sisustetaan.

3


Moderni energia Tulevaisuuden asunnot kuluttavat vain vähän energiaa. Niiden rakenteet ovat täysin tiiviit, ja ilmanvaihtoa ohjataan elektronisesti. Tällöin energia kierrätetään ja käytetään lämmitykseen mahdollisimman tehokkaasti.

MILJØMÆ

NING

0

05

57

8

K

RK

N ORD IS

Uusissa tiiviissä asunnoissa kevyttakkoihin on tuotava paloilmaa ulkoa, jotta tuli palaa tehokkaasti. Siksi Rais-tulisijojen Air-System ottaa oikean määrän ulkoilmaa palamista varten, joten halot palavat parhaalla mahdollisella tavalla ympäristöneutraalisti.

Ympäristö Kaikilla Rais-tulisijoilla on pohjoismainen Joutsen-ympäristömerkki. Tämä varmistaa, että - vapaasti seisovan tulisijan hiukkaspäästöt alittavat 5 g/kg - takkakasetin hiukkaspäästöt alittavat 8 g/kg - hiilivetypäästöt (OGC) alittavat 150 mg/m3 - hyötysuhde on vähintään 73 %. Rais on mennyt vieläkin pidemmälle. Kun Rais-kevyttakkaa käytetään oikein, hyötysuhde on jopa 80 % ja hiukkaspäästöt ovat vain 2,5 g/kg. Nämä luvut alittavat Joutsen-merkin raja-arvot kirkkaasti.

4


RAIS TUO TULLESSAAN... - Enemmän lämpöä ja iloa arkipäivään talon sydämeen, jossa ollaan yhdessä ja katsellaan tulta panoraamaikkunasta. - Paljon vähemmän tuhkaa, kun tuli palaa tehokkaasti. Olemme jättäneet tuhkaluukun pois, joten polttokammio sulkeutuu ainutlaatuisen tiiviisti. Siksi halot palavat täydellisesti. - Tuli näkyy paremmin, ja lasit pysyvät täysin puhtaina. Käyttö- mukavuus on nostettu huippuunsa. Säätimiä on vain yksi. - Käyttäminen on turvallista. Suojakäsineitä ei tarvita, sillä RAIS on kehittänyt kahvan, joka ei koskaan kuumene liikaa. Tanskassa valmistettu upeasti muotoiltu laatutuote.

5


Takkakasetit

6

rais 2:1


Muurin sisään sijoitettava, tunnelimallinen takkakasetti antaa tulen näkyä molemmille puolille. Liekit loistavat ruokasaliin ja olohuoneen sohvalle. Ainutlaatuisen näyttävä leveä muoto. Selkeät linjat sointuvat moderniin kotiin. Halot palavat erittäin tehokkaasti. Kaksinkertainen lasi mahdollistaa lyhyen turvaetäisyyden syttyviin materiaaleihin. Lasit pysyvät puhtaina. Ne voidaan saranoida vasemmalta tai oikealta. Toinen puoli voidaan lukita. Kehykset voidaan mukauttaa kokoon.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3–9 kW 60–135 m2 79 % 3,6 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) (L-K)

746–489 mm

7


rais 600 Tätä arkkitehtien klassikkoa, alkuperäistä Rais-takkakasettia on valmistettu vuosikausia. Nykyään tämä tulisija on uudistettu teknisesti. Sen kehys voidaan mukauttaa lähes kaikkiin avoimiin takkoihin tai toimittaa uudisrakennuksiin tilauksesta. Upea tyylipuhdas ilme. Saatavana myös lasiluukulla varustettuna.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 75 % 5,7 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) (L-K)

750–636 mm

8


Luonnollinen palaminen... Ympäristön suojeleminen ja CO2-päästöjen vähentäminen on tärkeää RAISille. Siksi olemme kehittäneet uusia tekniikoita ympäristön hyväksi. Oikein käytettynä RAIS-tulisijan CO2-päästöt vastaavat CO2-määrää, joka puusta vapautuisi sen hajotessa luonnossa.

9


Tämä uusi klassikko on muotoiltu yhtä hyvin minimalistiseen arkkitehdin suunnittelemaan kotiin kuin klassiseen sisustukseen sointuvaksi. Erityinen kädensija täydentää puhtaita linjoja. Tilaa riittää suurillekin haloille. Liekit näkyvät vaikuttavasti. Halot palavat ainutlaatuisesti. Luukku on valmistettu teräksestä ja lasista. Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja musta.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 80 % < 2,59 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) (L-K)

853–563 mm

10


rais 700 11


Korkea takkakasetti sopii moniin paikkoihin. Kapea kehys sulautuu muuriin. Voidaan asentaa ilman kehystä. Käytännöllisessä suuressa polttokammiossa halot voidaan polttaa pysty- tai vaakasuunnassa. Tuli näkyy upeasti suuren ja näyttävän ikkunan läpi.

TEHO Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 77 % 2,7 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) (L-K)

502–822 mm

rais 800 12


DESIGNKLASSIKKO

HYÖTYÄ JA ESTETIIKKAA

Meidät on aina tunnettu uutta luovasta, ajattomasta muotoilustamme. Tulisijaa on voitava käyttää vuosikausien ajan. Raisille on tärkeää, että tulisijaa on aina mukava katsella. Design on enemmän kuin silmä näkee. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteitamme, jotta ne täyttävät paremmalle palamiselle asetettavat vaatimukset ja lämmittävät tehokkaammin.

- Suuntaus on selkeä: Tulisija toimii asunnossa arkkitehtuurisena elementtinä. Uudet takkakasetit antavat arkkitehtuurin näkyä voimakkaasti. Takan viehättävyys yhdistyy niissä hyödylliseen lämmitykseen ja arkkitehtuuriseen estetiikkaan. Mahdollisuus antaa tulen näkyä kaikkialla asunnossa ilahduttaa minua. Mark Krebs, arkkitehti, Bjerg Arkitektur

13


Moniin paikkoihin myös pienissä huoneissa sopiva kulmamalli. Liekit näkyvät molemmille puolille kahden suuren lasipinnan ansiosta. Ensiluokkaisesti muotoiltu moderni tulisija. Helppo käyttää.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-8 kW 40-90 m2 75 % 3,4 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) (L-K)

446–896 mm

14


rais Q-BIC takkakasetit

15


Kevyttakat 16

rais q-20


UUTUUS Uusi RAISin lippulaiva. Tämä upeasti muotoltu kevyttakka näyttää upealta ja mahtuu pieneen tilaan. Tuli näkyy kolmelle puolelle suurista lasiruuduista. Tässä teknisesti kehittyneessä kevyttakassa on itsestään sulkeutuva integroitu kahva. Se voidaan asentaa kääntyvälle alustalle, jolloin sitä voi kääntää 360 astetta ja antaa tulen näkyä eri puolille huonetta. Voidaan varustaa lämpöä varaavalla kivellä.

17


Seinään kiinnitettävä pelkistetty ja ajaton kevyttakka. Sopii useimpiin huoneisiin. Rustiikkisen tyylikäs muotoilu. Säästää lattiatilaa ja helpottaa siivoamista. Liekkien tanssia on mukavaa katsella lasin läpi.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 40-105 m2 76 % 2,5 g/kg

MITAT 510 - 440 - 838 mm

18

(L-K)

rais riva


Uusi klassikko RAISilta! Elegantti, pelkistetty ja toimiva. Vie uskomattoman vähän tilaa. Hoikka ja kapea. Edestäpäin avautuu upea näkymä, sillä tuli näkyy hyvin suuren lasiruudun läpi. Hieman rustiikkinen tyyli sopii moniin koteihin. Oikea korkeus käyttämisen kannalta. Voidaan asettaa kääntyvälle alustalle.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 40-105 m2 76 % 2,5 g/kg

MITAT 510 - 440 - 1185 mm

(L-S-K)

rais avant

19


Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 76 % 3,9 g/kg

MITAT 454 - 437 - 1240 mm

20

(L-S-K)

rais palo

Käytännöllinen, puhdaslinjainen, hoikka ja korkea kevyttakka. Soveltuu erityisen hyvin kulmaan. Suuri kaareva lasiovi antaa tulen näkyä koko huoneeseen. Klassinen luukku terästä ja lasia tai pelkkää lasia. Voidaan asettaa kääntyvälle alustalle ja varustaa raitisilmaliitännällä. Saatavana avoimella tai suljetulla polttotilalla varustettuna.


21


Sisusta tulella... Suunnittele oma yksilöllinen tulisijasi. Erilaiset Rais-takkakasetit tuovat tullessaan loputtomasti mahdollisuuksia. Vain mielikuvitus asettaa rajat. Uudista huone kevyttakalla, jota voidaan kääntää 360 astetta, jotta tuli näkyy aina parhaalla mahdollisella tavalla. Sisusta tulella - valitse RAIS. The art of fire...

22


Vesta award 2009

Pilar uniq Saatavana myös ainutlaatuisena käsin oksidoituna ja erikoispinnoitettuna versiona.

Design-klassikko. Puhdaslinjainen, sileä, pelkistetty ja pyöreä kevyttakka, jossa on upea kaareva lasiluukku. Näyttää upealta huoneessa. Tulen katseleminen tekee vaikutuksen. Voidaan kääntää 70, 160 tai 360 astetta. Saatavana kahtena korkeusvaihtoehtona.

Teho

rais pilar

Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 76 % 3,9 g/kg

MITAT Ø 456 - 1520/1720 mm

(L-S-K)

23


rais q-bic 24


Saatavana myös 360 astetta kääntyvällä jalustalla varustettuna.

Vapaasti seisova, kubistinen kevyttakka istuu nurkkaan hienosti. Näyttävät suuret lasipinnat antavat tulen näkyä kahdelle puolelle. Upea pelkistetty design. Pohjassa on tilaa haloille.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 40-90 m2 75 % 3,4 g/kg

MITAT 404 - 404 - 1060 / 1270 mm

(L-S-K)

25


Klassisesti muotoiltu kevyttakka kestää sukupolvelta toiselle. Uudenaikainen polttojärjestelmä, suuri polttokammio, alapuolella tilaa haloille. Halkojen säilytystila voidaan peittää levyllä. Rustiikkinen valurautaluukku, näyttävä lasiruutu, helppo käyttää.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 40-105 m2 76 % 2,5 g/kg

MITAT 510 - 408 - 1 056 mm

rais epoca 26

(L-S-K)


rais POLEO

Kauniisti muotoiltu suurella polttokammiolla varustettu klassinen kevyttakka. Soveltuu moniin paikkoihin pyöreiden muotojensa ansiosta. Nykyaikainen polttotekniikka ja ilmajärjestelmä. Suuri lasiluukku, helppo käyttää. Halkojen säilytystila voidaan peittää levyllä. Saatavana kahtena korkeusvaihtoehtona.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 40-105 m2 76 % 2,5 g/kg

MITAT 574 - 448 - 950 / 1058 mm

(L-S-K)

27


rais geo Tässä muotoilustaan palkitussa kevyttakasa on käytetty suomalaista luonnonkiveä. Siksi kaikki takat ovat omanlaisiaan. Siinä on mainiot ominaisuudet. Se lämmittää nopeasti kiertoilman avulla. Vankka kivirakenne varastoi lämpöä 6–8 tuntia sen jälkeen, kun lämmittäminen on lopetettu. Voidaan varustaa ilmaa ulkoa ottavalla raitisilmaliitännällä, joka soveltuu mainiosti energiaa säästävään tai passiivitaloon.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 40-90 m2 79 % 3,95 g/kg

MITAT 450 - 450 - 1260 / 1610 mm

28

(L-S-K)


STEATIITTI

rais poleo

Klassiset pyöristetyt muodot. Helppo sijoittaa. Suomalainen luonnonkivi varaa lämpöä 3–4 tunnin ajaksi lämmittämisen päättymisen jälkeen. Optimoitu polttotekniikka ja suuri polttokammio. Helppo käyttää, oikea sytytyskorkeus.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 40-105 m2 76 % 2,5 g/kg

MITAT 574 - 448 - 1058 mm

(L-S-K)

29


steatiitti Laadukas kevyttakka, jossa leivintaso. Saatavana suomalaisesta luonnonkivestä valmistetulla tasolla. Kyljet ja yläosa voidaan varustaa steatiittilevyillä. Kaareva lasiruutu ja piilotetut saranat korostavat tyylikkäitä linjoja. Tuli näkyy laajalle alueelle. Alaosassa on tilaa haloille.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde 80 % Hiukkaspäästöt

MITAT 526 - 472 - 1002 mm

30

(L-S-K)

3-7 kW 60-105 m2 3,3 g/kg


rais mino

31


rais rondo

32


rais rondo

120

Tunnettu, näyttävä, klassisen pyöreä kevyttakka on varustettu leivintasolla ja halkojen säilytystilalla. Aina moderni. Nykyaikainen ilmanottojärjestelmä ja polttotekniikka. Näyttävän puhtaat linjat, piilotetut saranat. Mukana voidaan toimittaa kääntyvä alusta. Saatavana myös korkeampana moduulina, jossa on luukut edessä ja alhaalla.

Teho Teho (pienin-suurin) Lämmitysteho (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 80 % 3,3 g/kg

MITAT Ø 510 - 1030 / 1200 mm

(L-S-K)

33


Kubistinen tyyli. Kiinnitetään seinään tai lattialle vapaasti seisovana. Massiivinen jalkaosa varmistaa vakauden.Mukana tuhkalapio, harja ja tuhka-astia.

rais tetra

Tyylikäs RAIS-muotoilu. Kiinnitetään seinään tai lattialle vapaasti seisovana. Massiivinen jalkaosa varmistaa vakauden. Mukana tuhkalapio, harja ja tuhka-astia.

rais buteo

LISÄTARVIKKEET 34

RAIS Konvektioritilä


Takkakasetit Rais 2:1

Rais 600

Rais 700

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

MITAT (L-S-K)

MITAT (L-S-K)

Kasetin ulkomitat 700-451-520 mm Tulipesän sisämitat 530-245-320 mm Kasetille tehdyn aukon mitat (min) 720-575-590 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 750-636 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan min. 80 mm

Kasetin ulkomitat 825-485-535 mm Tulipesän sisämitat 562-286-300 mm Kasetille tehdyn aukon mitat (min) 840-545 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 853-563 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan min. 90 mm

LÄMMITYSTEHO

LÄMMITYSTEHO

mm

LÄMMITYSTEHO Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

6 kW 3-9 kW 60-135 m 2

KUVAN SELITYKSET

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

C Etäisyys savunpoistoaukon keskeltä kannen takareunaan

PAINO

140 kg

X Etäisyys palavaan materiaaliin sivuille

MUUT OMINAISUUDET

Vakio x x x x - -

Y Etäisyys palavaan materiaaliin taakse B Vakioetäisyys eteen 30cm, ellei toisin mainittu käyttöoppaassa

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho 2000 mm Lämmitysala 1875 mm

Katso käyttöopas

Lasiovi Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä Kehys erikoismitoilla Säädettävät jalat

Lisävaruste - x x

Asentaessa on noudatettava käyttöopasta ja merkintöjä.

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 1750 mm Sivuille 100 mm 1625 mm Taakse 100 mm 1500 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 50 mm 1375 mm 1250 mm PAINO 1125 mm

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

Vakio Lisävaruste x x x • - • D: B: 700 - x• - x

1875 mm 250 mm 1750 mm 125 mm

Raitisilmaliitännällä varustetut Rais-takat varmistavat,

750 mm

.

.

B:700 700

.

.

D: 448

.

782

.

H:575 575

375 mm 250 mm

.

125 mm 0m

500

909

110 100

625 mm 500 mm

.

Lisävaruste x

X:

807

.

.

asennus suunnitella niin, että asuntoon ei synny alipainetta.

1000 mm

Vakio x x -

100

875 mm

että kiertoilmajärjestelmä saa tarpeeksi raitista ulkoilmaa. Jotta raitisilmanotto toimisi hyvin, täytyy

1125 mm

125 kg

Lasiovi Savunpoisto päältä • 448Raitisilmaliitäntä

100 500

1250 mm

10/50 mm

MUUT OMINAISUUDET

X:

.

Raitisilmaliitäntä

. 466

1625 0 m mm 1500 mm 1375 mm

100 mm 110 mm

PAINO

91 kg

MUUT OMINAISUUDET 1000 mm Lasiovi 875 mm Savunpoisto päältä 750 mm Viilennetty kahva 625 mm Raitisilmaliitäntä Raami 500 mmerikoismitoilla 2000 mm 375 mm

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

.

mm mm mm mm mm

H: 575

Kasetin ulkomitat 807-466-909 Tulipesän sisämitat 500-244-374 Kasetille tehdyn aukon mitat (min) 736-479 Kehyksen ulkomitat (L-K) 746-489 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan min. 233

485

MITAT (L-S-K)

.

Merkintöjen selitykset

35


Takkakasetit / Kevyttakat

B:426 446 .•• B: 446

.

X: 200 X: 200 X: 200 350

510

.

. 838

.

Y: •

100

218

200 X:

••

.

C:

200 X: X:

••

H: 896

Y: 100

H: H: 896 896 H: 896

H: 896 C:

.

36

Y: 100 0 Y:Y:100 100

218

100

kg

eenmyyjältäsi jäll Kysy

Y:

PAINO

• •

200

.

Lisävaruste x

4,5 kW

2000 mm Min-max lämmitysteho 2-7 kW 2000mm mm 2000 Lämmitysala 40-105 m 2 1875 mm 1875mm mm 1875 1750 mm ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 1750 mm 1750 mm 1625 mm Sivuille 350 mm 1625 mm 1625 mm Taakse 0 mm 1500 mm 1500 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 1500 mm mm ja1375 taakse 50 mm 1375 mm 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1250 mm PAINO 105 kg 1125 mm 1125mm mm 1125 1000OMINAISUUDET mm MUUT • B: Vakio 1000 mm 446•• • Lisävaruste 1000 mm ••B: Terässivut x B:446 446 875 mm 875 mm 875 mm Teräskansi x 750 mm • Savunpoisto x •• 750 mm päältä tai takaa 750 mm 625 mm kahva Viilennetty x 625mm mm 625 Raitisilmaliitäntä - x 500 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375mm mm 375 250 mm 250mm mm 250 125 mm 125mm mm 125 • 0m •• 00mm C: 218 C: 216 218 C: 218

B: 446

X:

490

Vakio x x -

948

.

.

Sivuille mm Taakse mm Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

140 kg

mm

H: 850 896

100

. .

B: 446

Y:

Lasiovi Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä Kehys erikoismitoilla Säädettävät jalat

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

50 mm •

MUUT OMINAISUUDET

200 mm 100 mm

218

PAINO

Sivuille Taakse 2000 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 130 kg X: 200 1875 mm ja taakse 1750 mm Vakio Lisävarustee PAINO mm x 1625 x 1500 mm x MUUT OMINAISUUDET 1375 mm x Savunpoisto päältä tai takaa 1250 mm - x Viilennetty kahva 1125 mm Raitisilmaliitäntä - x C: 218 H: 896 1000 mm • 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 2000 mm 2000 mm 0m 1875 mm 1875 mm 1750 mm 1750 mm 1625 mm 1625 mm 1500 mm 1500 mm 1375 mm 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1125 mm 1125 mm 1000 mm 1000 mm 541 • 875 mm 875 mm 750 mm 750 mm 625 mm 625 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375 mm 250 mm 250 mm 125 mm 125 mm 0m 0m

Keskim. lämmitysteho

Keskim. lämmitysteho kW Min-max lämmitysteho kW Lämmitysala m 2

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

mm mm mm

LÄMMITYSTEHO

LÄMMITYSTEHO

C: C:

Katso käyttöopas

4,5 kW 2-8 kW 40-90 m 2

2000 mm

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

1375 mm

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

1250 mm

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

1875 mm

LÄMMITYSTEHO

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

mm

1750 mm

LÄMMITYSTEHO

Kasetin ulkomitat 510-433-838 Tulipesän sisämitat 360-240-380 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 216 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään Käyttöopas Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle Käyttöopas

1625 mm

MITAT (L-S-K)

Kasetin ulkomitat mm Tulipesän sisämitat mm Savunpoistoputken halk mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan mm Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään Käyttöopas Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle Käyttöopas mm

mm mm mm mm mm

1500 mm

MITAT (L-S-K)

Kasetin ulkomitat 426-418-850 Tulipesän sisämitat 288-288-500 Kasetille tehdyn aukon mitat (min) 426-418-850 Kehyksen ulkomitat (L-K) 446-896 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 218

1125 mm

MITAT (L-S-K)

Kasetin ulkomitat 541-490-948 mm Tulipesän sisämitat 370-380-411 mm Kasetille tehdyn aukon mitat (min) 491-809 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 502-822 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 230 mm

1000 mm

MITAT (L-S-K)

875 mm

Tekniset tiedot:

750 mm

Tekniset tiedot:

625 mm

Tekniset tiedot:

500 mm

Tekniset tiedot:

375 mm

Rais Riva

250 mm

Rais Q-20

125 mm

Rais Q-BIC

0m

Rais 800


Kevyttakat Rais Avant

Rais palo

Rais Pilar 172 / 152

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

MITAT (L-S-K)

MITAT (L-S-K)

Takan ulkomitat 510-440-1185 mm Tulipesän sisämitat 360-240-380 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 223 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 133 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1030 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 943 mm

Takan ulkomitat 454-437-1240 Tulipesän sisämitat 275-245-475 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 207 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1219 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 1111

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

1250 mm

B:125 435 kg•

1125 mm

MUUT OMINAISUUDET

Vakio Terässivut x 875 mm Teräskansi x 750 mm Lasiovi x 625päältä mm tai takaa x Savunpoisto 500 mm Pyörivä alusta ja adapteri - Puulaatikon - 375suojus mm Viilennetty kahva x 250 mm Raitisilmaliitäntä - 125 mm

PAINO

1750 mm

125 mm

Lisävaruste x -

0m

Y:

2000 mm

1875 mm

. Ø456 456 .•

1750 mm

1625 mm

1500 mm

150/950

1500 mm

1375 mm

1250 mm

B:435 435

• •

1125 mm

D: 428

1375 mm 1250 mm

H:1720/1520 1720/1520

1125 mm

1000 mm

1000 mm

875 mm

875 mm

H:1240 1240

750 mm 625 mm 500 mm

750 mm 625 mm 500 mm

375 mm

375 mm

250 mm

250 mm

125 mm

125 mm

0m

• •

207

Y: 150

C:

.

Vakio x x - x x x x

0m

Y:

150/950

228

.

200/170 kg

1125 mm

Terässivut 875 mm Teräskansi 750 mm Kansi ruostumatonta 625terästä mm Lasiovi 500 mm Savunpoisto päältä tai takaa 375 mm Pyörivä alusta ja adapteri 250 mm Raitisilmaliitäntä

Y: 150

1250 mm

MUUT OMINAISUUDET 1000 mm

H: 1240

0m

1875 mm

D: 428

Lisävaruste x x - x

1000 mm

2000 mm

• •

H: 1720/1520

1375 mm

228

50 mm

2000 mm Sivuille 150 mm Taakse 400 mm 1875 mm • Etäisyys palavaan1750 materiaaliin (pyörivä malli) Ø456 mm 950 mm 1625 mm Palamattomaan materiaaliin 1500 mm sivuille ja taakse 50 mm 1375 mm

C:

PAINO

400 mm 150 mm

C:

2000 mm ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

Sivuille 1875 mm Taakse 1750 mm 1625 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 1500 mm

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

X: 150/950

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

50/950

.

LÄMMITYSTEHO

LÄMMITYSTEHO

X: 400

510

mm

1625 mm

1185

.

• ••

mm

207

X: 200 X: X:200 350 200

C: 223 218 C: C:218 218

• ••

mm

C:

Y: 100 Y:Y:100 175 100

Takan ulkomitat Ø456-1720/1520 mm Tulipesän sisämitat 275-245-475 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 228 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 175 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1282 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 1386 mm

mm

X: 400

H: 896 896 H: H: 896

2000 mm LÄMMITYSTEHO 2000 2000mm mm 1875 mm Keskim. lämmitysteho 4,5 kW 1875 1875mm mm Min-max lämmitysteho 2-7 kW 1750 mm 1750 1750mm mm Lämmitysala 40-105 m 2 1625 mm 1625 1625mm mm 1500 mm ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 1500 1500mm mm Sivuille 350 mm 1375 mm 1375 Taakse 175 mm 1375mm mm 1250 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 1250 1250mm mm ja1125 taakse 50 mm mm 1125 1125mm mm 1000 mm • B: 130 1000 PAINO mm 446 kg• 1000mm • •B: 875 mm B:446 446 • • 875 875mm mm MUUT Vakio Lisävaruste 750 OMINAISUUDET mm • 750 750mm mm Terässivut x •• 625 mm Teräskansi x 625 625mm mm 500 ruostumatonta mm Kansi terästä - x 500 500mm mm Savunpoisto x 375 mm päältä tai takaa 375 mm 375 mm Pyörivä alusta ja adapteri - x 250 mm Viilennetty x 250 250mm mm kahva 125 mm Raitisilmaliitäntä x - 125 125mm mm • 0m •• 00mm

MITAT (L-S-K) mm mm mm

37


Kevyttakat Rais Epoca

Rais Poleo 95 / 106

Rais geo 126 / 161

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

MITAT (L-S-K)

MITAT (L-S-K)

Takan ulkomitat 510-408-1056 mm Tulipesän sisämitat 360-240-380 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 181 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 118 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1015 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 928 mm

Takan ulkomitat 574-448-950/1058 Tulipesän sisämitat 360-240-380 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 224 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 909/1017 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 822/930

202

750

C:

X:

1500 mm •

B:404 404

D: 404

.

1125 mm

1270/1060 H: 1270/1060

1000 mm 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm

PAINO mm mm mm kg Lisävaruste x x x -

•• •

510

.

.

300 mm 300 mm 50 mm 330 / 450 kg

MUUT OMINAISUUDET

Vakio x x x x x x x x x

Terässivut Vuolukivisivu Teräskansi Lämpökivi Teräsovi Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä Savunpoisto päältä tai takaa Ikkuna

Y: 300

•• • •• •

.

574

.

.

.

.

450

250 mm 125 mm 0m

0

Y:

750

02

38

Lisävaruste -

•• •

1250 mm

Y:Y:100 175 100 Y: 100

•• • •• •

.

1625 mm 1375 mm

.

X: 200 X:X: 350 200 200

Y:Y:100 175 100 Y: 100

Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

225

.

.

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN kW kW m2

C:

750

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

mm

950/1058

Y:

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

300

mm

X:

H:896 896 896 H:H:

H: 1270/1060

B: 446

Lisävaruste x -

LÄMMITYSTEHO

H: 1610/1260

100

Vakio x x x x - x x

mm

H:896 896 H:H: 896

LÄMMITYSTEHO 2000 mm 2000 mm 2000 mm lämmitysteho Keskim. 4,5 1875 mm 1875 mm Min-max 2-7 1875 mm lämmitysteho 1750 mm Lämmitysala 40-105 1750 mm 1750 mm 1625 1625mm mm ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 1625 mm 1500 mm 1500 mm Sivuille 350 1500 mm Taakse 175 1375 mm 1375 mm 1375 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 1250 1250mm mm ja taakse 50 1250 mm 1125 1125mm mm 1125 mm PAINO 131/137 1000 mm 1000 mm •• B: 1000 mm B:446 446 •• • B: 446 • 875 875mm mm Vakio 875MUUT mm OMINAISUUDET 750 mm 750 mm Terässivut x 750Teräskansi mm x 625 625mm mm 625Kansi mm ruostumatonta terästä - 500 mm 500 mm päältä tai takaa x 500Savunpoisto mm 375 mm 375 mm alusta ja adapteri Pyörivä - 375Puulaatikon mm suojus - 250 250mm mm kahva x 250Viilennetty mm 125 mm 125 mm Raitisilmaliitäntä x 125 mm 00m m 0m

mm

Takan ulkomitat 450-450-1260/1610 mm Tulipesän sisämitat 288-288-500 mm Savunpoistoputken halk Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 225 mm

C:218 C: C: 218 . .224 218

C: .181 218 . 218 C: C: 218

D: 404

154/144 kg

Y:

1750 mm

2000 2000mm mm LÄMMITYSTEHO 2000 mm Keskim. lämmitysteho 4,5 kW 1875 1875mm mm 1875 mm Min-max lämmitysteho 2-7 kW 1750 1750mm mm Lämmitysala 40-105 m 2 1750 mm 1625 1625mm mm 1625 mm ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN 1500 1500mm mm Sivuille 350 mm 1500 mm 1375 1375mm mm Taakse 175 mm 1375 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 1250 1250mm mm 1250 mm ja taakse 50 mm 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 mm 1000 mm PAINO 123 kg •• B: •• 1000 mm B:446 446 • B: 446 • 875 875mm mm 875 mm MUUT OMINAISUUDET Vakio Lisävaruste 750 750mm mm •• Terässivut x 750 mm • 625 mm 625 mm Teräskansi x 625 mm Kansi ruostumatonta terästä - x 500 500mm mm 500 mm päältä tai takaa Savunpoisto x 375 mm 375 mm Viilennetty x 375 mm kahva 250 mm Raitisilmaliitäntä x 250 mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm •• 00m m • 0m

mm mm mm

1056

B: 446

100

• B: 404 50 mm

2000 mm

750 mm

Y:

2000 mm 1875 mm

mm mm

1875 mm

200 Etäisyys 1625 palavaan mm materiaaliin/pyörivä

1750 mm

2000 mm PALAVAAN MATERIAALIIN ASENNUSETÄISYYS Sivuille 1875 mm 350 Taakse 1750 mm 350

malli 1500 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 1375 mm X: 200 1250 mm PAINO 1125 mm 1000 mm MUUT OMINAISUUDET C: 218 875 mm H: 896 Terässivut 750 mm Teräskansi Ikkuna 625 mm Viilennetty kahva 500 mm C: 218 H: 896 Pyörivä alusta ja adapteri 375 mm Raitisilmaliitäntä 250 mm Savunpoisto päältä 125 mm 0m

1625 mm

4,5 kW 2-6 kW 40-90 m 2

1875 mm

mm

1750 mm

875 mm

1625 mm 1500 mm 1500 mm 1375 mm 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1125 mm 1125 mm 1000 mm

mm

MITAT (L-S-K)

200

mm mm mm

1000 mm

750 mm

X:

875 mm

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

625 mm

LÄMMITYSTEHO

750 mm

625 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375 mm 250 mm 250 mm 125 mm 125 mm 0 m

0m

Takan ulkomitat 404-404-1270/1060 Tulipesän sisämitat 288-288-500 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 202 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120

X:200 X:X: 200 350

MITAT (L-S-K)

2000 mm

Rais Q-BIC 127 / 106


Rais Poleo 106

Rais Mino

Rais rondo

Rais rondo 120

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot:

.

.

1092

582

.

.

H: 1000/1030

x - x - x - x - x -

x x x x x

Y: 200

500 mm 100 mm 50 mm 138 kg •

x x - x - x - x x

1750 mm 1625 mm

1500 mm

1875 mm

• Vakio Lisävaruste Ø490 •

• •

D: 460

1125 mm

1000 mm

Ø510 Ø490

Y: 200

0m

Y: 100

2000 mm 1750 mm

1375 mm •

Ø510 Ø490

1000 mm 875 mm

750 mm

750 mm

625 mm

625 mm

375 mm

1500 mm

875 mm

500 mm

1625 mm

1125 mm

500 mm 375 mm 250 mm

250 mm

125 mm

125 mm •

125 mm

1250 mm

1250 mm

B:526 510

250 mm

1875 mm

Y: 100

1375 mm •

x x x -

Keskim. lämmitysteho 5 kW Min-max lämmitysteho 3-7 kW 2000 mm Lämmitysala 60-105 m 2 1875 mm 1750 mm PALAVAAN MATERIAALIIN ASENNUSETÄISYYS Sivuille 1625 mm 350 mm Taakse 1500 mm 150 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 1375 mm ja taakse 50 mm • 1250 mm Ø490 • • PAINO 1125 mm 140 kg 1000 mm MUUT OMINAISUUDET Vakio Lisävaruste 875 mm Terässivut x 750 mm Savunpoisto päältä tai takaa x 625 mm Pyörivä alusta ja adapteri x 500 mm Viilennetty kahva x Raitisilmaliitäntä x 375 mm

H: 1200/920

• • B:Vakio 510 Lisävaruste

214/ 219

350

224

175

2000 mm 1875 mm Sivuille Taakse 1750 mm 1625 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 1500 mm 1375 mm PAINO 1250 mm 1125 mm MUUT OMINAISUUDET D: 460 • 1000 mm Terässivut Teräskansi 875 mm Vuolukivikansi 750 mm Uunihylly terästä 625 mm Uunihylly vuolukiveä 500päältä mm tai takaa Savunpoisto 375 mm Pyörivä alusta ja adapteri Viilennetty kahva 250 mm Raitisilmaliitäntä 125 mm 0 m mm 2000

C:

Lisävaruste x x x -

120 / 207 kg

1002 H: 1000/1030

Vakio x x - x - - x x

50 mm

214/ 219

172 kg

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

500 mm 150 mm

:

PAINO

50 mm

Sivuille 1875 mm Taakse 1750 mm Palamattomaan 1625 mmmateriaaliin sivuille ja taakse 1500 mm PAINO 1375 mm 1250 mm MUUT OMINAISUUDET 1125 mm Terässivut 1000 mm Vuolukivisivu 875 mm Teräskansi 750 mm Vuolukivikansi 625 mm Uunihylly terästä Uunihylly vuolukiveä 500 mm Savunpoisto päältä tai takaa 375 mm Pyörivä alusta ja adapteri 250 mm Viilennetty kahva 125 mm Raitisilmaliitäntä 2000 mm 0m 1875 mm 1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm 1250 mm 1125 mm 1000 mm 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0m

LÄMMITYSTEHO

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

X: 400

350 mm 175 mm

: 400

Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

Vuolukivisivu Teräskansi Kansi ruostumatonta terästä Savunpoisto päältä tai takaa Pyörivä alusta ja adapteri Puulaatikon suojus Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

2000 mm PALAVAAN MATERIAALIIN ASENNUSETÄISYYS

ASENNUSETÄISYYS PALAVAAN MATERIAALIIN

MUUT OMINAISUUDET

LÄMMITYSTEHO

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

mm

255 245

4,5 kW 2-7 kW 40-105 m 2

mm

mm

C:

LÄMMITYSTEHO

Keskim. lämmitysteho Min-max lämmitysteho Lämmitysala

mm

mm

H: 1200/920

mm

mm

mm

0m

Y: 100

0m

Y: 100

39

245

mm

mm

mm mm mm

X: 500

LÄMMITYSTEHO

mm

Takan ulkomitat Ø490 - 1200 Tulipesän sisämitat 350-290-355 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 255 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1031 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 931

H: 1030

mm

mm

mm mm mm

255 245

mm

MITAT (L-S-K)

Takan ulkomitat Ø490 - 1030 Tulipesän sisämitat 336-289-343 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 255 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 992 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 892

C:

mm

mm mm mm

H: 1030

mm

MITAT (L-S-K)

Takan ulkomitat 526-472-1002 Tulipesän sisämitat 336-289-345 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 214 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 984 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 884

245

mm mm mm

X: 500

MITAT (L-S-K)

Takan ulkomitat 574-448-1092 Tulipesän sisämitat 360-240-380 Savunpoistoputken halk Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 224 Etäisyys lattiasta raitisilmaventtiilin liitäntään 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukkoon (päältäliitos) 1017 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskelle (takaliitos) 930

X: 500

MITAT (L-S-K)

X: 500

steatiitti

Jatkuvasta teknisestä tuotekehittelystä johtuen pidätämme oikeuden muutoksiin tuotteissa ja varusteissa.

Kevyttakat


Rais A/S Tel. +45 9621 1122

www. ra i s. co m

Rais kat SF  

KEVYTTAKAT JA TAKKAKASETIT The Art of Fire 3 Moderni energia ja ympäristö 4 Rais tuo tullessaan... 5 Luonnollinen palaminen 9 Sisusta tulell...