Page 1

HOUTKACHELS EN INZETHAARDEN


INHOUD The Art of Fire 3 Moderne energie / Milieu 4 Rais biedt u ... 5 Natuurlijke brandstof 9 Interieur inrichten met vuur 22 Inzethaarden 6 - 15 Houtkachels 16 - 33 Toebehoren 34 Specificaties 35 - 39

2


THE ART OF FIRE Huizen worden tegenwoordig modern ingericht: functioneel en eenvoudig, maar bijzonder mooi afgewerkt in de details, een indruk nalatend die kwaliteit uitstraalt. De klassieke uitdrukkingsvorm kan bogen op een lange Deense traditie en is gebaseerd op grondige kennis en innovatieve ideeën. Het Deense design moet u beleven, het is oergezellig en de verwarming is efficiënt. Wij noemen het “Art of Fire” - een compromisloos en esthetisch concept gebaseerd op 35 jaar niet aflatende nieuwsgierigheid, moed en wilskracht om het ultieme product te willen ontwikkelen. Over functionaliteit, vormgeving en kwaliteit staan buiten kijf en onze stelregel is dat alleen het beste goed genoeg is voor de inrichting van de moderne woning.

3


Moderne energie De woningen van de toekomst staan in het teken van laag energieverbruik met luchtdichte constructies en elektronisch aangestuurde luchtverversing waarbij energie op optimale wijze voor verwarming wordt hergebruikt.

MILJØMÆ

NING

0

05

57

8

K

RK

N ORD IS

Houtkachels in nieuwe, goed geïsoleerde woningen hebben toevoer van extra buitenlucht nodig voor een efficiënte condensvrije verbranding - daarom is de Rais-kachel voorzien van een Air-systeem dat de juiste hoeveelheid buitenlucht kan aantrekken voor een optimale en milieuneutrale verbranding.

Milieu Alle Rais- kachels zijn voorzien van het Scandinavische milieukenmerk: de zwaan. Dat verzekert u van: - uitstoot van < 5 [g/kg] stofdeeltjes voor vrijstaande kachels - uitstoot van < 8 [g/kg] stofdeeltjes voor inzethaarden - uitstoot van OGC < 150 mg/m3 koolwaterstof - De werkingsgraad is minimaal 73% Maar Rais gaat veel verder, wij hebben een werkingsgraad van tot 80% en een uitstoot van 2,5 g/kg stofdeeltjes bij een juist gebruik van de Rais houtkachel - veel lager dan de eisen van het Zwaan keurmerk.

4


RAIS BIEDT U ... - Dagelijks meer warmte en plezier - de blikvanger van het huis - waar iedereenbij elkaar komt en u dankzij het panoramavenster kunt genieten van de vlammen - Dankzij een efficiënte verbranding is er weinig as. Wij hebben de aslade achterwege gelaten en daardoor een unieke dicht af- sluitende brandkamer. Een waarborg voor een prachtige verbran ding van het hout. - Mooier zicht op de vlammen en schone vensters omdat het bedieningsgemak optimaal is , dankzij slechts één hendel met eenvoudige symbolen. - Veilige bediening - U heeft geen handschoenen nodig, Rais heeft een unieke handgreep ontwikkeld die nooit te warm wordt. Een Deense kwaliteitsproduct met een prachtig design.

5


INZETHaARDEN

6

rais 2:1


Een inbouwhaard met een opening aan beide zijden. Geniet van de vlammen vanuit zowel de eet- als de zitkamer. Een uniek prachtig breed formaat - een ontwerp met strakke lijnen dat past in de moderne woning. Bijzonder efficiënte verbranding en dubbel glas in de deuren voor een korte afstand tot brandbare materialen en schone vensters bij verbranding met laag vermogen. Scharnieren aan de linker of rechterzijde. Kan eventueel aan één zijde worden afgesloten. Het frame kan op grootte worden aangepast.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-9 kW 60-135 m2 79% 3.6 g/kg

AFMETINGEN

(Uitwendige afmetingen van het frame) (B-H)

746 - 489 mm

7


rais 600

Een klassieker van de architect is de oorspronkelijke RAIS- inzethaard, jarenlang een verkoopsucces. Een moderne kachel, aangepast aan de huidige technische vereisten, waarbij het frame kan worden aangepast aan nagenoeg alle schouwopeningen of speciale wensen bij nieuwbouw. Mooie, stijlvolle aanblik. Wordt eveneens met glasdeur geleverd.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 75% 5.7 g/kg

AFMETINGEN

(Uitwendige afmetingen van het frame) (B-H))

750 - 636 mm

8


Natuurlijke brandstof Het gehele milieuprobleem en het terugdringen van de CO2 uitstoot ligt ons bij RAIS na aan het hart. Daarom houden wij ons bewust bezig met ontwikkeling van nieuwe technologieĂŤn met de bedoeling om het milieu te ontzien. Verstandig gebruikt, komt de uitstoot van CO2 van een Rais houtkachel overeen met de hoeveelheid CO2die een boom zou hebben veroorzaakt tijdens het verrottingsproces in de natuur.

9


Het design van de nieuwe klassieker past zowel voor het superminimalistische huis met de signatuur van een architect als voor een klassieke interieurinrichting. De strakke lijnen worden gecompleteerd door de nagenoeg onzichtbare bijzondere handgreep. De ruimte met grote houtblokken zorgt voor een indrukwekkend vlammenspel. Uniek verbrandingsproces. Afsluiting in klassiek staal met glas of geheel van glas,In zwart of wit.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 80% < 2,59 g/kg

AFMETINGEN

(Uitwendige afmetingen van het frame) (B-H)

853 - 563 mm

10


rais 700 11


Het opstaande model van de inzethaard kan voor inbouw op vele verschillende plaatsen worden aangepast. Smal frame gealigneerd met de muur. Kan zonder frame worden gemonteerd. Praktisch, grote brandkamer voor staande of liggende verbranding van houtblokken. De mooie, grote, glasdeur bezorgt u een heerlijk beeld van het vlammenspel. Goede verbranding en eenvoudige bediening.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 77% 2.7 g/kg

AFMETINGEN

(Uitwendige afmetingen van het frame) (B-H)

502 - 822 mm

rais 800 12


EEN KLASSIEKER VAN HET DESIGN

FUNCTIONALITEIT EN ESTHETIEK

Design, dat zowel vernieuwend als tijdloos is, heeft steeds onze ontwerpen gekenmerkt. Een houtkachel moet vele jaren gebruikt kunnen worden en voor Rais is het belangrijk dat men moet kunnen blijven genieten van de vormgeving. Design is meer dan wat het oog ziet en wij zijn doorlopend bezig om onze producten te verbeteren zodat deze kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die aan de optimale verbranding worden gesteld.

- De trend is overduidelijk: houtkachels zijn een architectonisch onderdeel bij de inrichting van het interieur. De nieuwe inzethaarden zijn een bijzonder architectonisch middel waarbij men de charme van het open haardvuur, het nut van de houtkachel en de esthetiek van de architect met elkaar kan combineren en ik ben enthousiast over de mogelijkheden om als architect in de gehele woning met vuur te kunnen spelen. Mark Krebs, architect, Bjerg Arkitektur.

13


Hoekmodel dat op vele plaatsen kan worden ingewerkt, ook in kleinere ruimtes. Twee grote glazen vlakken die van beide zijden een prachtige blik bieden op de vlammen. Eersteklas design, volmaakte moderne kachel. Eenvoudige bediening.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-8 kW 40-90 m2 75% 3.4 g/kg

AFMETINGEN

(Uitwendige afmetingen van het frame) (B-H)

446 - 896 mm

14


rais Q-BIC Inzethaard

15


HOUTKACHELS 16

rais q-20


NIEUW En nieuw paradepaardje van RAIS. Een elegante kachel met superdesign, maar die niet veel ruimte in beslag neemt. De strenge lijnen van de kachel worden gecombineerd met het organische. Een groot venster omvat het vuur aan drie zijden. Een hoogtechnologische kachel met geïntegreerde handgreep zelfsluitend. Mogelijkheid voor een draaibaar voetstuk, waarbij de kachel 360° gedraaid kan worden en u, ongeacht waar u zich in de ruimte bevindt, de vlammen kunt zien. Mogelijkheid voor geïntegreerde stenen voor opslag van geaccumuleerde warmte.

17


Eenvoudige en tijdloze kachel voor bevestiging aan de wand. Kan in de meeste ruimten worden geplaatst. Rustiek ontwerp, stijlvolle oplossing. Bespaart vloerruimte en vereenvoudigt het schoonhouden. Bijzonder groot venster met ruime inkijk op de dansende vlammen. Wordt niet verkocht in Zweden en Noorwegen.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-7 kW 40-105 m2 76% 2,5 g/kg

AFMETINGEN 510 - 440 - 838 mm

18

(B-H)

rais riva


Een nieuwe klassieker van RAIS ! Eenvoudig, elegant en functioneel. Vereist bijzonder weinig ruimte, slank en smal. Prachtig aanzicht aan de voorzijde waar een groot venster goed zicht biedt op de vlammen. Enigszins rustieke, geraffineerde stijl, geschikt voor vele woningen. Goede bedieningshoogte. Leverbaar met draaibaar voetstuk

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-7 kW 40-105 m2 76% 2.5 g/kg

AFMETINGEN 510 - 440 - 1185 mm

(B-D-H)

rais avant

19


Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 76% 3.9 g/kg

AFMETINGEN 454 - 437 - 1240 mm

20

(B-D-H)

rais palo

Een praktische houtkachel met strakke lijnen in een slank en hoog ontwerp. Bijzonder geschikt voor het plaatsen in een hoek. Dankzij de grote panoramische glasdeur komen de vlammen tot hun recht en zijn zichtbaar vanuit de gehele ruimte. Deur van klassiek staal met glas of als een volledig glazen deur. Een draaibaar voetstuk en AIRsysteem. Is verkrijgbaar met open of gesloten brandkamer.


21


Interieur inrichten met vlammen Ontwerp uw eigen haard. De verschillende inzethaarden van Rais bieden onvoorstelbare mogelijkheden â&#x20AC;&#x201C; alleen de fantasie bepaalt de grenzen. Vernieuw een ruimte met een houtkachel die 360° gedraaid kan worden zodat u altijd het beste zicht hebt op de vlammen. Interieur inrichten met vlammen - inrichten met RAIS. The Art of Fire.

22


Vesta award 2009

Pilar uniq Leverbaar met een uniek, speciaal, handbewerkt, geoxideerd en gecoat oppervlak.

Ontwerp van klasse. Strakke lijnen, glad en eenvoudig, cirkelvormige houtkachel met een bijzonder grote gebogen glazen deur. Komt het allerbest tot zijn recht in een ruimte met zichtbare dakspanten. Indrukwekkend zicht op het vlammenspel. Kan 70, 160 of 360 graden worden gedraaid. Is leverbaar in twee hoogten.

Vermogen

rais pilar

Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 76% 3.9 g/kg

AFMETINGEN Ă&#x2DC;456 - 1520/1720 mm

(B-D-H)

23


rais q-bic 24


Kan ook worden geleverd met draaibaar voetstuk dat 360째 gedraaid kan worden.

Vrijstaand, kubistisch model houtkachel dat goed in een hoek past. Frappant grote glazen deuren, waardoor van beide kanten van de vlammen genoten kan worden. Mooi, eenvoudig ontwerp waarbij de deur de gehele zijde dekt. Onderin een ingebouwde ruimte voor houtopslag.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-6 kW 40-90 m2 75% 3.4 g/kg

AFMETINGEN 404 - 404 - 1060 / 1270 mm (B-D-H)

25


Klassieke houtkachel en een ontwerp voor een gehele generatie. Een topmodern verbrandingssysteem, grote brandkamer met onderin ruimte voor houtopslag. De houtopslag kan met een dekplaat worden afgedekt. Rustieke gietijzeren deur met grote glasruit en eenvoudige bediening.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-7 kW 40-105 m2 76% 2.5 g/kg

AFMETINGEN 510 - 408 - 1056 mm

rais epoca 26

(B-D-H)


rais POLEO

Organische vormgeving, klassieke houtkachel met grote brandkamer. Dankzij de afgeronde vormgeving is er voor deze kachel gemakkelijk een plaats te vinden. Topmoderne verbrandingstechniek en luchtsysteem. Grote glasdeur en eenvoudige bediening. De houtopslag kan met een dekplaat worden afgedekt. Is leverbaar in twee hoogten.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-7 kW 40-105 m2 76% 2.5 g/kg

AFMETINGEN 574 - 448 - 950 / 1058 mm (B-D-H)

27


rais geo En houtkachel met ontwerp dat in de prijzen is gevallen, voorzien van Finse natuursteen - iedere kachel heeft zijn eigen individueel karakter. Fantastische eigenschappen omdat het zowel een convectiekachel is die snel verwarmt als warm blijft dankzij de stenen kap, waarin de warmte zes tot 8 uren nadat het verbrandingsproces is gestopt, kan worden vastgehouden. Kan gecombineerd worden met het AIR- systeem dat lucht van buitenaf aantrekt - en is perfect voor passieve of lage- energie woningen. Is leverbaar in twee hoogten.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-6 kW 40-90 m2 79% 3.95 g/kg

AFMETINGEN 450 - 450 - 1260 / 1610 mm (B-D-H)

28


SPEKSTEEN

rais poleo

Kachel met een klassiek ontwerp en afgeronde vormen, gemakkelijk in diverse interieurs in te passen. De kap is van Fins natuursteen waarin de warmte wordt verzameld en de warmteafgifte met 3 tot 4 uren wordt verlengd nadat de verbranding is gestopt. Geoptimaliseerde verbrandingstechniek en grote brandkamer. Gemakkelijk te bedienen met een geschikte hoogte voor de invoer van brandhout.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

2-7 kW 40-105 m2 76% 2.5 g/kg

AFMETINGEN 574 - 448 - 1058 mm

(B-D-H)

29


speksteen Kwaliteitshoutkachel in originele stijl met bakcompartiment. Is leverbaar met richel van Fins natuursteen- eventueel spekstenen panelen aan de zijkanten en voor de topplaat. De geraffineerde lijnen worden geaccentueerd door de verborgen scharnieren en een gebogen glazen ruit waardoor men een goed zicht heeft op de vlammen. Houtvoorraad aan de onderzijde.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 80% 3,3 g/kg

AFMETINGEN 526 - 472 - 1002 mm

30

(B-D-H)


rais mino

31


rais rondo

32


rais rondo

120

De welbekende, prachtige klassieke cirkelvormige houtkachel met bakcompartiment en houtvoorraad. Altijd even modern. Topmodern luchtsysteem en verbrandingstechniek. Geconstrueerd met mooie, zuivere lijnen en verdekte scharnieren. Is leverbaar met draaibaar voetstuk. Deze kachel is ook verkrijgbaar als hoger model dat zowel aan de boven- als onderzijde afgesloten is.

Vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt ( bij 20o C) Werkingsgraad Stofdeeltjes

3-7 kW 60-105 m2 80% 3,3 g/kg

AFMETINGEN Ă&#x2DC; 510 - 1030 / 1200 mm

(B-D-H)

33


34

rais buteo

Elegant RAIS-ontwerp. Voor bevestiging aan de wand. Of vrijstaand op de vloer - massieve voet zorgt voor stabiliteit. Met kachelpook, borstel en schepje.

Kubistische stijl. Voor bevestiging aan de wand. Of vrijstaand op de vloer - massieve voet zorgt voor stabiliteit.Met kachelpook, borstel en schepje.

rais tetra

TOEBEHOREN

rais convectierooster


inzetkachels Rais 2:1

Rais 600

Rais 700

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

MATEN (B-D-H)

MATEN (B-D-H)

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten inzetkachel 807-466-909 mm Binnenmaten verbrandingskamer 500-244-374 mm Inbouwmaten 736-479 mm Buitenmaten frame (B-H) 746-489 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat min. 233 mm

Buitenmaten inzetkachel 700-451-520 mm Binnenmaten verbrandingskamer 530-245-320 mm Inbouwmaten 720-575-590 mm Buitenmaten frame (B-H) 750-636 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat min. 80 mm

Buitenmaten inzetkachel 825-485-535 mm Binnenmaten verbrandingskamer 562-286-300 mm Inbouwmaten 840-545 mm Buitenmaten frame (B-H) 853-563 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat min. 90 mm

VERMOGEN

VERMOGEN

VERMOGEN

B Voorkant - vloer standaard 30 cm, tenzij anders is aangegeven in de gebruiksinstructies.

SPECIFICATIES: 1000 mm Rookuitgang, bovenkant x 875 mm Luchtgekoelde handgreep 750 mm Air-System 625 mm in speciale maten Voorframe 500 mm 2000 mm 375 mm

91 kg

GEWICHT

Standard x - B: 700

-

.

1375 mm

. 466

1250 mm

Daarom zijn de Rais-kachels uitgerust met Air-System,

1125 mm 1000 mm

807

625 mm 500 mm

wordt een optimale en milieuvriendelijke verbranding

909

375 mm

.

D:

750 mm

. .

.

Standard x x -

Glazen deur Rookuitgang, bovenkant • 448Air-System

Optie x

110

100

875 mm

dat de juiste hoeveelheid verse buitenlucht voor de

x x•

125 kg

SPECIFICATIES:

Optie

-

1625 0 m mm 1500 mm

BINNENKLIMAAT

gewaarborgd.

GEWICHT

1125 mm

50 mm

1875 mm 250 mm 1750 mm 125 mm

B  ij de installatie moeten de instructies in de gebruiksaanwijzing en op de labels gevolgd worden.

verbranding in de kachel naar binnen kan halen. Hierdoor

1250 mm

.

B:700 700

.

.

D: 448

.

782

. .

Glazen deur Rookuitgang, bovenkant Luchtgekoelde handgreep Air-System Voorframe in speciale maten Telescopische poten

Optie x x

250 mm

485

Standard x x x x - -

Zijkant tot wand 100 mm Achteraan tot wand 110 mm Aanbevolen afstand tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 10/50 mm

.

125 mm 0m

.

SPECIFICATIES:

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN 100 mm 100 mm

100

Y Afstand tot brandbaar materiaal in de muur aan de achterkant

140 kg

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

H:575 575

zijkant.

GEWICHT

AFSTAND 1750 mm TOT BRANDBARE MATERIALEN Zijkant tot wand 1625 mm tot wand Achteraan 1500 mm afstand tot niet Aanbevolen brandbare 1375 mm materialen (Zij- en Acterkant)

100 500

X A fstand tot brandbaar materiaal in de muur aan de

Raadpleeg de gebruikershandleiding

Effekt (min-max) Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

X:

C A fstand vanaf het midden van de schoorsteenafvoerpijp in het bovengedeelte tot de achterrand van de bovenplaat.

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

500

SCHEMA

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) 2000 mm (bij -20°C) Verwarmt 1875 mm

X:

VERKLARENDE AANTEKENINGEN BIJ HET

6 kW 3-9 kW 60-135 m 2

H: 575

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

35


inzetkachels / KACHELS

2000 mm

- x

H: 896

100

B:426 446 .•• B: 446

.

•• ••

.

. 838

510

H: 896

.

Y:

218

100

C:

200 X:

4,5 kW

.

218

200

Nominaal vermogen

2000 mm Vermogen (min. - max.) 2-7 kW 2000mm mm 2000 Verwarmt (bij -20°C) 40-105 m 2 1875 mm 1875mm mm 1875 1750 mm AFSTAND 1750 mmTOT BRANDBARE MATERIALEN 1750 mm 1625tot mm Zijkant wand 350 mm 1625 mmtot wand 1625 mm Achteraan 0 mm 1500 mm 1500 mm afstand tot niet Aanberolen 1500 mm 1375 mm brandbare 50 mm 1375 mmmaterialen (cij- en Acterkant) 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1250 mm GEWICHT 105 kg 1125 mm 1125mm mm 1125 1000 mm SPECIFICATIES: Standard • Optie • B: 1000 mm 446•• 1000 mm ••B: Zijbekleding, x B:446 446 875 mm staal 875 mm 875 mm Bovenplaat, staal x 750 mm • Rookuitgang, boven- of achterkant x •• 750 mm 750 mm 625 mm handgreep Luchtgekoelde x 625mm mm 625 Air-System - x 500 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375mm mm 375 250 mm 250 mm de gebruikers handleiding 250 mm * Raadpleeg 125 mm 125mm mm 125 • 0m •• 00mm

H: 850 896

X: X:

*

X: 200 X: 200 X: 200 350

C:

er rkop e v eeg uw l aadp R

*

Y: 100 0 Y:Y:100 100

218

Y:

Y: 100

36

kg

216 mm

C: 218 C: 216 218 C: 218

B: 446

GEWICHT

Optie x

510-433-838 mm 3 60-240-380 mm Ø150 mm

H: H: 896 896 H: 896

Standard x x x -

C: C:

490 948

140 kg

.

Zijkant tot wand mm Achteraan tot wand mm Aanbevolen afstand tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant) mm

50 mm

B: 446

.

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

.

Venster 1250 mm bovenkant Rookuitgang, 1125 mm handgreep Luchtgekoelde C: 218 H: 896 Air-System 1000 mm 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 2000 mm 2000 mm 0m 1875 mm 1875 mm 1750 mm 1750 mm 1625 mm 1625 mm 1500 mm 1500 mm 1375 mm 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1125 mm 1125 mm 1000 mm 1000 mm 875 mm 875 mm 750 mm 750 mm 625 mm 625 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375 mm 250 mm 250 mm 125 mm 125 mm 0m 0m

200 mm 100 mm

541

SPECIFICATIES: 1375 mm •

.

1500 mm

.

100

.

Y:

Optie x x

Standard x x x x - -

Glazen deur Rookuitgang, boven- of achterkant Luchtgekoelde handgreep Air-System Voorframe in speciale maten Telescopische poten

Zijkant tot wand Achteraan tot wand 2000 mm Aanbevolen afstand tot niet X: 200 1875 mm brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 1750 mm GEWICHT 1625 mm

200

130 kg

SPECIFICATIES:

Nominaal vermogen kW Vermogen (min. - max.) kW Verwarmt (bij -20°C) m 2

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

Raadpleeg de gebruikers handleiding

GEWICHT

4,5 kW 2-8 kW 40-90 m 2

X:

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

1875 mm

VERMOGEN

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

1750 mm

VERMOGEN

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

1625 mm

VERMOGEN

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

1500 mm

VERMOGEN

Buitenmaten kachel Binnenmaten verbrandingskamer Rookkanaal (diameter) Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat

1375 mm

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten kachel mm Binnenmaten verbrandingskamer mm Rookkanaal (diameter) mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat mm Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat mm

1250 mm

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten inzetkachel 426-418-850 mm Binnenmaten verbrandingskamer 288-288-500 mm Inbouwmaten 426-418-850 mm Buitenmaten frame (B-H) 446-896 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 218 mm

1125 mm

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten inzetkachel 541-490-948 mm Binnenmaten verbrandingskamer 370-380-411 mm Inbouwmaten 491-809 mm Buitenmaten frame (B-H) 502-822 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 230 mm

1000 mm

MATEN (B-D-H)

875 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:

750 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:

625 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:

500 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:

375 mm

Rais Riva

250 mm

Rais Q-20

125 mm

Rais Q-BIC INDSATS

0m

Rais 800


KACHELS Rais Avant

Rais palo

Rais Pilar 172 / 152

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

MATEN (B-D-H)

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten kachel 510-440-1185 mm Binnenmaten verbrandingskamer 360-240-380 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 223 mm Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 133 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1030 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 943 mm

Buitenmaten kachel 454-437-1240 Binnenmaten verbrandingskamer 275-245-475 Rookkanaal (diameter) Ø150 Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 207 Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 120 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1219 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 1111

mm

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

0m

x x x

-

125 mm 0m

Y:

2000 mm

1750 mm

Optie x -

x x

1875 mm

. Ø456 456 .•

1750 mm

1625 mm

1500 mm

150/950

1500 mm

1375 mm

1250 mm

B:435 435

• •

D: 428

1375 mm 1250 mm

H:1720/1520 1720/1520

1125 mm

1000 mm

1000 mm

875 mm

875 mm

H:1240 1240

750 mm 625 mm 500 mm

750 mm 625 mm 500 mm

375 mm

375 mm

250 mm

250 mm

125 mm

125 mm • •

207

X: 400

Y: 150

0m

Y:

150/950

228

0m

C:

1185

Standard x x x - x x

Zijbekleding, staal 1000 mm Zijbekleding, speksteen Bovenplaat, staal 875 mm 750staal mm Bovenplaat, roestvrij Glazen deur 625 mm Rookuitgang, bovenachterkant 500ofmm Draaiplateau en draaibaar 375 mm verloopstuk schoorsteen 250 mm Air-System

-

H: 1720/1520

1125 mm SPECIFICATIES:

Optie

1125 mm

.

200/170 kg

1250 mm

1625 mm

.

1375 mm

C:

1875 mm

GEWICHT

Y: 150

2000 mm

228

- - x -

D: 428

50/950

x -

Standard x x x

1000 mm

Zijbekleding, staal 875staal mm Bovenplaat, 750 bovenmm Rookuitgang, of achterkant 625 en mmdraaibaar Draaiplateau 500schoorsteen mm verloopstuk Afdekking375 houtvoorraad mm Luchtgekoelde handgreep 250 mm Air-System 125 mm

• •

207

• ••

x -

SPECIFICATIES:

B:125 435 kg•

1500 mm

C:

•Optie •• -

1125 mm

50 mm

C:

Zijkant tot wand 150/950 mm 1875 mm Achteraan tot wand 400/950 mm • Ø456 1750 mm Aanbevolen afstand tot niet 1625 mm brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 50 mm

X: 150/950

1375 mm

GEWICHT1250 mm

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN 2000 mm

400 mm 150 mm

H: 1240

Zijkant tot1875 wandmm mm Achteraan1750 tot wand 1625 mm tot niet Aanbevolen afstand brandbare1500 materialen (Zij- en Acterkant) mm

C: 223 218 C: C:218 218

.

mm

mm AFSTAND 2000 TOT BRANDBARE MATERIALEN

• ••

510

mm

VERMOGEN

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

• ••

X: 200 X: X:200 350 200

.

mm

X: 400

Y: 100 Y:Y:100 175 100

Buitenmaten kachel Ø456-1720/1520 mm Binnenmaten verbrandingskamer 275-245-475 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 228 mm Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 175 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1282 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 1386 mm

VERMOGEN

H: 896 896 H: H: 896

2000 mm VERMOGEN 2000 2000mm mm 1875 mm Nominaal vermogen 4,5 kW 1875 1875mm mm Vermogen (min. - max.) 2-7 kW 1750 mm 1750 1750mm mm Verwarmt (bij -20°C) 40-105 m 2 1625 mm 1625 1625mm mm 1500 mm AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN 1500 1500mm mm Zijkant tot wand 350 mm 1375 mm 1375 Achteraan tot wand 175 mm 1375mm mm 1250 mm Aanbevolen 1250 1250mm mmafstand tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 50 mm 1125 mm 1125 1125mm mm 1000 mm • B: 130 1000 GEWICHT 446 kg• 1000mm mm • •B: 875 mm B:446 446 • • 875 875mm mm SPECIFICATIES: Standard 750 mm 750 750mm mm staal Zijbekleding, x 625 mm Bovenplaat, x 625 625mm mm staal 500 mm Bovenplaat, roestvrij staal - 500 500mm mm Rookuitgang, x 375 mm boven- of achterkant 375 mm 375 mm Draaiplateau en draaibaar 250 mm schoorsteen verloopstuk - 250 250mm mm 125 mm Luchtgekoelde handgreep x 125 125mm mm Air-System x 0m 00mm

MATEN (B-D-H) mm mm mm

37


KACHELS Rais Epoca

Rais Poleo 95 / 106

Rais geo 126 / 161

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

MATEN (B-D-H)

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten kachel 510-408-1056 mm Binnenmaten verbrandingskamer 360-240-380 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 181 mm Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 118 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1015 mm Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 928 mm

Buitenmaten kachel 574-448-950/1058 Binnenmaten verbrandingskamer 360-240-380 Rookkanaal (diameter) Ø150 Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 224 Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 120 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 909/1017 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 822/930

2000 2000mm mm VERMOGEN 2000 mm Nominaal vermogen 4,5 kW 1875 1875mm mm 1875 mm Vermogen (min. - max.) 2-7 kW 1750 1750mm mm Verwarmt (bij -20°C) 40-105 m 2 1750 mm 1625 1625mm mm 1625 mm AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN 1500 1500mm mm Zijkant wand 350 mm 1500 tot mm 1375 1375mm mm Achteraan tot wand 175 mm 1375 mm Aanbevolen 1250 1250mm mm afstand tot niet 1250 mm brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 50 mm 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 mm 1000 mm GEWICHT 123 kg •• B: •• 1000 mm B:446 446 • B: 446 • 875 875mm mm 875 mm SPECIFICATIES: Standard 750 750mm mm Zijbekleding, x 750 mm staal 625 mm 625 mm staal Bovenplaat, x 625 mm Bovenplaat, - 500 500mm mm roestvrij staal 500 mm boven- of achterkant Rookuitgang, x 375 mm 375 mm Luchtgekoelde handgreep x 375 mm 250 Air-System x 250mm mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm 00m m 0m

VERMOGEN 2000 mm 2000 mm 2000 mm vermogen Nominaal 4,5 kW 1875 mm 1875 mm Vermogen 2-7 kW 1875 mm (min. - max.) 1750 mm Verwarmt 40-105 m 2 1750 mm (bij -20°C) 1750 mm 1625 1625mm mm AFSTAND 1625 mm TOT BRANDBARE MATERIALEN 1500 mm 1500 mm Zijkant 350 mm 1500 mmtot wand Achteraan 175 mm 1375 mm 1375 mm tot wand 1375 mm Aanbevolen afstand tot niet 1250 1250mm mm brandbare 50 mm 1250 mm materialen (Zij- en Acterkant) 1125 1125mm mm 1125 mm GEWICHT 131/137 kg 1000 mm 1000 mm •• B: 1000 mm B:446 446 •• • B: 446 • 875 875mm mm Standard 875SPECIFICATIES: mm 750 mm 750 mm Zijbekleding, staal x •• 750Bovenplaat, mm staal x • 625 mm 625 mm Bovenplaat, roestvrij staal - 625 mm 500 mm Rookuitgang, boven- of achterkant x 500 mm 500Draaiplateau mm en draaibaar 375 375mm mm schoorsteen - 375verloopstuk mm 250 mm Afdekking - 250 mm houtvoorraad 250Luchtgekoelde mm handgreep x 125 mm 125 mm x • 125Air-System mm • 00m m • 0m

1375 mm

B:404 404

D: 404

.

1125 mm

1270/1060 H: 1270/1060

1000 mm 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN Zijkant tot wand Achteraan tot wand Aanbevolen afstand tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant)

GEWICHT

510

.

.

300 mm 300 mm 50 m m

330 / 450 kg

SPECIFICATIES:

Optie x -

Standard x x x x x x x x

Zijbekleding, staal Zijbekleding, speksteen Bovenplaat, staal Stalen deur Luchtgekoelde handgreep Air-System Rookuitgang, boven- of achterkant Venster

574

.

.

.

.

450

250 mm 125 mm 0m

0

Y:

750

02

38

225

Y: 300

•• • •• •

.

Optie -

x x -

1250 mm

mm

C:

X: 200 X:X: 350 200 200

C:

X:

1500 mm

Y:Y:100 175 100 Y: 100

•• • •• •

.

1625 mm

•• •

.

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

300

202

750

Y:Y:100 175 100 Y: 100

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

X:

.

.

mm

H: 1610/1260

-

Optie x -

•• •

VERMOGEN

H:896 896 H:H: 896

H: 1270/1060

B: 446

100

1750 mm

Optie -

mm

C:218 C: C: 218 . .224 218

Y:

1875 mm

mm

Buitenmaten kachel 450-450-1260/1610 mm Binnenmaten verbrandingskamer 288-288-500 mm Rookkanaal (diameter) Ø150 mm Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 225 mm

950/1058

100

2000 mm

750

D: 404

200

B: 446

Y:

Y:

X:200 X:X: 200 350

brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 50 mm 1500 mm • • B: 404 mm GEWICHT1375 154/144 kg • X: 200 1250 mm SPECIFICATIES: Standard 1125 mm Zijbekleding, x 1000staal mm Bovenplaat, staal x C: 218 875 mm H: 896 Venster x 750 bovenkant mm Rookuitgang, x 625 en mm Draaiplateau draaibaar verloopstuk x 500schoorsteen mm C: 218 H: 896 Luchtgekoelde handgreep x 375 mm Air-System x 250 mm 125 mm 0m •

MATEN (B-D-H) mm mm mm

1056

200 Aanbevolen afstand 1625 mm tot niet -

2000 mm

mm mm

1875 mm

mm AFSTAND2000 TOT BRANDBARE MATERIALEN mm Zijkant tot1875 wand 350 Achteraan1750 tot wand 350/750 mm

1750 mm

1625 mm

4,5 kW 2-6 kW 40-90 m 2

1875 mm

mm

1750 mm

875 mm

1625 mm 1500 mm 1500 mm 1375 mm 1375 mm 1250 mm 1250 mm 1125 mm 1125 mm 1000 mm

mm

H:896 896 896 H:H:

mm mm mm

1000 mm

750 mm

X:

875 mm

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

625 mm

VERMOGEN

750 mm

625 mm 500 mm 500 mm 375 mm 375 mm 250 mm 250 mm 125 mm 125 mm 0 m

0m

Buitenmaten kachel 404-404-1270/1060 Binnenmaten verbrandingskamer 288-288-500 Rookkanaal (diameter) Ø150 Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 202 Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 120

C: .181 218 . 218 C: C: 218

MATEN (B-D-H)

2000 mm

Rais Q-BIC 127 / 106


Rais Poleo 106

Rais Mino

Rais rondo

Rais rondo 120

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

VERMOGEN 4,5 kW 2-7 kW 40-105 m 2

x x -

350

224

175

.

.

1092

582

.

.

Optie x x x x

Y: 200

1125 mm SPECIFICATIES:

D: 460

1000staal mm Zijbekleding, Bovenplaat, 875staal mm Bovenplaat, 750speksteen mm Bakoven 625 mm Bakovenplaat, speksteen 500 bovenmm of achterkant Rookuitgang, 375 en mm Draaiplateau draaibaar verloopstuk 250schoorsteen mm Luchtgekoelde handgreep 125 mm 0 m mm 2000 1750 mm 1625 mm

1500 mm

50 mm

Standard Ø490 x x - x - x

Optie x x -

- x

x •

1875 mm

500 mm 100 mm

138 kg

1250 mm

H: 1000/1030

- - x x

Optie x -

GEWICHT

214/ 219

Standard x x - x

1375 mm

C:

Zijbekleding, speksteen Bovenplaat, speksteen Bovenplaat, roestvrij staal Rookuitgang, boven- of achterkant Draaiplateau en draaibaar verloopstuk schoorsteen Afdekking houtvoorraad Luchtgekoelde handgreep Air-System

2000 mm 1875 mm Zijkant tot wand mm Achteraan1750 tot wand 1625 mm tot niet Aanbevolen afstand brandbare1500 materialen mm (Zij- en Acterkant)

D: 460

1125 mm

1000 mm

Ø510 Ø490

1750 mm

1375 mm •

Ø510 Ø490

1000 mm 875 mm

750 mm

750 mm

625 mm

625 mm

375 mm

1500 mm

875 mm

500 mm

1625 mm

1125 mm

500 mm 375 mm 250 mm

250 mm

125 mm

125 mm •

Y: 100

2000 mm

1250 mm

1250 mm •

Nominaal vermogen 5 kW Vermogen (min. - max.) 3-7 kW 2000 mm Verwarmt (bij -20°C) 60-105 m 2 1875 mm mm AFSTAND1750 TOT BRANDBARE MATERIALEN Zijkant tot1625 wand 350 mm mm Achteraan1500 tot wand 150 mm mm Aanbevolen afstand tot niet 1375 mm brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 5 0 mm • 1250 mm Ø490 • • mm GEWICHT1125 140 kg 1000 mm SPECIFICATIES: Standard Optie 875 mm Zijbekleding, staal x 750 mm Bovenplaat, staal x 625 mm Rookuitgang, boven- of achterkant x 500en mm Draaiplateau draaibaar verloopstuk - x 375schoorsteen mm Luchtgekoelde handgreep x 250 mm Air-System x 125 mm 0m • 1875 mm

Y: 100

1375 mm

1002 H: 1000/1030

172 kg

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

214/ 219

GEWICHT

1875 mm Zijkant tot wand 500 mm Achteraan tot mm wand 150 mm 1750 Aanbevolen 1625afstand mm tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant) 50 mm 1500 mm 1375 mm GEWICHT 120 / 207 kg 1250 mm SPECIFICATIES: Standard • 1125 mm • B: 510 Zijbekleding, x 1000 staal mm Zijbekleding, speksteen - 875 mm Bovenplaat, staal x 750 mm Bovenplaat, speksteen - Bakoven 625 mm x Bakovenplaat, speksteen - 500 mm Rookuitgang, boven- of achterkant x 375 mm Luchtgekoelde handgreep x 250 mm Air-System - 125 mm 2000 mm 0m 1875 mm Y: 200 1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm 1250 mm 1125 mm • B:526 510 • 1000 mm 875 mm 750 mm 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0m

mm

VERMOGEN

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

:

350 mm 175 mm

X: 400

Zijkant tot wand Achteraan tot wand Aanbevolen afstand tot niet brandbare materialen (Zij- en Acterkant)

SPECIFICATIES:

5 kW 3-8 kW 60-105 m 2

2000 AFSTAND TOTmm BRANDBARE MATERIALEN

AFSTAND TOT BRANDBARE MATERIALEN

892 mm

VERMOGEN

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

: 400

Nominaal vermogen Vermogen (min. - max.) Verwarmt (bij -20°C)

H: 1200/920

884 mm

mm

255 245

992 mm

C:

984 mm

mm

H: 1200/920

120 mm

mm

0m

Y: 100

0m

Y: 100

39

245

VERMOGEN

120 mm

255 mm

mm mm mm

X: 500

mm

Buitenmaten kachel Ø490 - 1200 Binnenmaten verbrandingskamer 350-290-355 Rookkanaal (diameter) Ø150 Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 255 Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 120 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1031 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 931

H: 1030

mm

214 mm

MATEN (B-D-H) Ø490 - 1030 mm 336-289-343 mm Ø150 mm

255 245

mm

Buitenmaten kachel Binnenmaten verbrandingskamer Rookkanaal (diameter) Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaate Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant

C:

mm

MATEN (B-D-H) 526-472-1002 mm 336-289-345 mm Ø150 mm

H: 1030

Buitenmaten kachel Binnenmaten verbrandingskamer Rookkanaal (diameter) Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant

245

mm mm mm

X: 500

MATEN (B-D-H)

Buitenmaten kachel 574-448-1092 Binnenmaten verbrandingskamer 360-240-380 Rookkanaal (diameter) Ø150 Afstand van midden buis tot achterkant bovenplaat 224 Afstand van vloer tot midden Air-System-aansluiting 120 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in bovenplaat 1017 Afstand van vloer tot midden rookuitgang in achterkant 930

X: 500

MATEN (B-D-H)

X: 500

SPEKSTEEN

Omwille van voortdurende technische ontwikkelen behouden wij ons het recht voor om onaangekondigde wijzigingen aan te brengen in de specificaties, de kleuren en het materiaal.

KACHELS


Rais A/S Tel. +45 9621 1122

www. ra i s. co m

Rais kat Flamsk  

HOUTKACHELS EN INZETHAARDEN The Art of Fire 3 Moderne energie / Milieu 4 Rais biedt u ... 5 Natuurlijke brandstof 9 Interieur inrichten met...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you