Page 1

2011 - 2012


S I S Ä LT Ö Takkakasetit Rais 2:1 Rais 600 Rais 700 Rais 800 Rais Q-Bic kasetti

7 9 10 12 14

Kevyttakat Rais Q-20 Rais Viva Rais Q-Tee Rais Rina Rais Palo Rais Pilar Rais Q-Bic Rais Rondo Rais Avant Rais Epoca Rais Poleo Rais Geo Rais Poleo vuolukivi

Tarvikkeet Tekniset tiedot

2

19 20 22 24 26 28 30 34 35 36 37 38 39 40 - 43 44 - 51


RAIS tulisija tuo tullessaan... - ainutlaatuisen muotoilun joka tuottaa iloa arkeen - myös silloin kun tulisijassa ei ole tulta - kauniin näkymän tuleen lasien pysyessä täysin puhtaana - käyttömukavuutta ja -turvallisuutta, Rais-takat on varustettu viilennetyllä kahvalla - laadukkuutta parhaiden materiaalien ja ratkaisujen muodossa

Tanskalainen RAIS valmistaa takkoja, tulisijoja ja tarvikkeita. Uusimpia tuotantoteknologioita hyödyntävällä yrityksellä on pitkät perinteet. Yli 35 vuotta sitten perustetun yrityksen juuret ovat entisessä Ørskov Maskinfabrikissa, Frederikshavnissa. Tehtaan perusti Ørskovin perhe, joka myöhemmin perusti myös Ørskov Steel Shipyardin, nykyisen Ørskov Yardin. Aluksi tehdas valmisti perinteisten koneiden osia. 1990-luvun puolivälissä yhtiö myytiin osaksi sveitsiläisyhtiö Attikaa. Tällöin tanskalaisosalle annettiin uusi nimi – Rais A/S, ja yhtiön uusi aikakausi alkoi. Tänään Rais kehittää, suunnittelee ja valmistaa tulisijoja ja tarvikkeita noin 90 työntekijän voimin. Kaikki tuotanto ja jakelu maailmanlaajuisesti tapahtuu Frederikshavnista käsin.

3


rais design Tuotteiden suunnittelun lähtökohtana ovat asiakkaan unelmat ja arki kotona. Vaatimuksena on jatkuva visionäärisyys ja innovatiivisuus, jonka pohjalta valmistetaan perinteitä rikkovia ja kestäviä lämmönlähteitä. Ylivertainen suunnittelu pohjautuu pitkään kokemukseen. Rais tarjoaakin ainutlaatuisia ja huomiota herättäviä tuotteita, joita ei saa muualta. Rais-tuotemerkki takaa korkean laadun suunnittelussa, materiaalien valinnoissa, valmistuksessa, palamisen taloudellisuudessa ja ympäristötehokkuudessa.

4


05

MERKKI TÖ

8

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais-takoille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Rais takat ja tulisijat täyttävätkin tiukat vaatimukset koko elinkaarensa läpi.

MILJÖMÄ

JOUTSENMERKKI

0

Joutsenmerkki varmistaa, että: - Hiukkaspäästöt ovat <4 g / kg vapaasti seisovissa tulisijoissa - Hiukkaspäästöt ovat <4 g / kg takkakaseteissa - Hiilivetypäästöt ovat OGC <120 mg/m3 - Hyötysuhde on vähintään 75% Rais on mennyt askeleen pidemmälle ja hyötysuhde on jopa 80%!

PUU ON YMPÄRISTÖNEUTRAALI LÄMMÖNLÄHDE Puun polttaminen on ympäristön kannalta neutraalia. Kasvaessaan puut sitovat hiilidioksidia ilmasta. Kun puu lahoaa tai puuta poltetaan, vapautuu niihin sitoutunut hiilidioksidi uudelleen ilmaan. Puu on uusiutuva luonnonvara ja Euroopassa puita istutetaankin enemmän kuin kaadetaan. Puun myynti polttoaineena tuottaa tuloja, jotka hyödyttävät myös eläinten ja kasvien elämää metsässä. Käytettäessä puuta polttoaineena, säästetään kiivihiiltä, öljyä ja kaasua. Valitsemalla Rais-takan saat ainutlaatuisen tulisijan: palaminen on aivan ensiluokkaista ja huomioit ympäristöä erityisellä tavalla.

5


TAKKAKASETIT 6

Nykyaikaisessa talossa tulisija on usein seinän sisään muurattu takkakasetti. Tällöin takka voi olla merkittävänä osana arkkitehtuuria. Takkakasetti voidaan esimerkiksi sijoittaa kahden huoneen välille luukkujen avautuessa kummallekin puolelle. Tämä tarjoaa erityisen näyttävän tulisijan ja keskeisen lämmönlähteen talolle. Takkakasetit voidaan varustaa raitisilmaliitännällä, jonka ansiosta takkaan johdetaan palamisilmaa ulkoa. Näin ollen takka ei vaikuta sisäilmaan mm. matalaenergisissä rakennuksissa, joissa lämpöä, kosteutta ja raitista ilmaa säädellään uusimmalla teknologialla.

rais2:1


Tässä on takka, joka tuo uuden ulottuvuuden kotiin! Saumattomasti seinän sisään muurattu takka avautuu kahteen tilaan: näet tulen keittiöstä ja sohvalta lasien pysyessä puhtaana tehokkaan palamisen ansiosta. Lisäksi luukkujen lasit ovat kaksinkertaiset, joka mahdollistaa lyhyen turvaetäisyyden palaviin materiaaleihin. Tämä takkakasetti on myös hyvin muokattavissa: ovi voi olla joko oikealle tai vasemmalle aukeava, toinen puoli voi olla lukittu ja lisäksi kehyksen koko on valittavissa.

teho Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-9 kW 60-135 m2 79% 3,6 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat, standardi) 746 - 489 mm

(L-K)

Rais 2:1

7


Matalaenergiatalo – emme enää halua elää ilman takkaa... Tätä kirjoittaessa Christensenin perhe Frederikshavnista on asunut uudessa matalan energialuokan 2015 talossaan kolmen kuukauden ajan. Talossa olevan uuden teknologian ansiosta halutaan varmistaa, että maasta ja auringosta saatava varastoitu lämpö säilyy 20 asteisena. - Kun me tulemme sisään pulkkamäestä ja haluamme vain pari kolme astetta lisää, niin laitamme halon takkaan, sanoo isä Dan Christensen, joka asuu talossa vaimonsa Charlotten ja lastensa kanssa. Rais tulisija toimittaa hyvin nopeasti vähän ylimääräistä lämpöä, kun perhe niin haluaa. Aamuisin. Kun käperrytään sohvalle. Kylminä syysiltoina. Kiertoilmatekniikka kierrättää nopeasti lämmintä ilmaa ympäri huonetta. Muilla lämmönlähteillä lämmön tuottaminen kestää noin vuorokauden.

Rais 2:1

- Kun suunnittelimme asumista tiiviissä matalaenergiatalossa, pelkäsimme, että takka antaisi liikaa lämpöä. Olimme asuneet jonkin aikaa kesämökillä ja koimme puulämmitteisen takan miellyttäväksi, joten pidimme siitä kiinni. Ja päinvastoin kuin luulimme, se ei anna liikaa lämpöä. Osittain siksi, että takkaa voi polttaa pienellä teholla. Takka on lisäksi todella mukava tilanjakajana, joten se jopa ylittää odotukset, sanoo ympäristöystävällisen kodin omistaja. Arkitehti Kim Brooks ARKINORDista korostaa, että Rais 2:1 lisäominaisuutena on raitisilmaliitäntä, jolla palamisilma johdetaan ulkoa lattian alla olevalla kanavalla. Lisäksi hän on kiitollinen Raisin tarjoamista monista arkkitehtonisista mahdollisuuksista sekä tyylikkäästä ja virtaviivaisesta työstä - mukaan lukien kehys, jonka ansiosta takka on kokonaan upotettu seinän sisälle. Näin hän toteaa Rais-tulisijan tuottavan moitteettoman lopputuloksen.

Rais 2:1 8


Rais 600 Arkkitehtien klassikko, alkuperäinen Rais-takkakasetti on ollut tuotannossa jo vuosien ajan. Teknisesti ajan tasalla oleva takka mahtuu valittavissa olevan kehyksen koon ansiosta lähes kaikkiin avotakkoihin tai täydentää uudisrakennusten erityistarpeita. Takka on saatavana myös lasiovella varustettuna.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 75% 5,7 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) 750 - 636 mm

(L-K)

9


Rais 700

Tämä uusi klassikko on muotoiltu niin minimalistiseen kotiin kuin klassiseen sisustukseen sointuvaksi. Tulipesässä on tilaa suurillekin haloille mahdollistaen vaikuttavan kokoiset liekit, jotka näkyvät suuren lasioven läpi erinomaisesti. Ovi on saatavana teräksestä ja lasista tai kokonaan lasista valmistettuna, mustalla tai valkoisella reunalla.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 80% < 2,59 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) 864 - 574 mm

(L-K)

10


Odgård asentaa RAIS takan ruotsalaiselle tilalleen Kun yksi tunnetuimmista Tanskan teollisista muotoilijoista sisustaa ruotsalaisella tilallaan, ei varmastikaan ole mikään yllätys, että sekä kokonaisuus että yksityiskohdat on läpikotaisin mietitty. Mutta mikä on vastaus, kun Mads Odgårdilta kysytään, miksi hän haluaa juuri Rais-takan? - Rais 700 on kaunis kokonaisuus. Ja tietenkin olen valinnut mielestäni parhaan mahdollisen markkinoilla olevan vaihtoehdon. Kaunis tarkoittaa tässä yhteydessä myös hyvin kapeaa, minimalistista kehystä. Ei siksi, että takan pitäisi täysin sulautua seinään, päinvastoin: suunnittelijalla on ajatuksena rakentaa takka osaksi kokonaisuutta siten, että se vedetään kaksikymmentä senttimetriä sisäänpäin huoneeseen.

- Lisäksi lasin mustuminen on harvinaista ja polttaminen pitää lasin puhtaana tässä erittäin leveässä ovessa. Takka myös todellakin lämmittää nopeasti jos sytyttää tulen koko tulipesän leveydelle! Yksi hyvä asia lisää Ruotsin talvessa! Lyhyt tarina kertoo, että suunnittelija voi sanoa tarkkaan, miksi hän valitsi Rais-takan, mainitsematta edes sanaa muotoilu. Sehän on itsestäänselvyys.

- Katsoessasi takkaa, kyseessä ei ole vain mittoihin leikattuja levyjä vaan ne on muotoiltu juuri takkaa varten. Ja pieni vaakasuuntainen kahva toimii kokonaisuudessa täydellisesti. Kuka tahansa Mercedeksen omistaja rakastaa ratkaisua, toteaa Odgård.

11


Rais 800

Pystymallinen takkakasetti sopii moniin erilaisiin tiloihin. Takassa on kapea runko, joka on samassa tasossa seinän kanssa, mutta takka voidaan asentaa myös ilman kehystä. Käytännölliseen, tilavaan tulipesään halot mahtuvat joko vaaka- tai pystyasennossa.

Teho Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 60-105 m2 77% 2,7 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) 502 - 822 mm

(L-K)

12


1970

2011

DESIGN IKONI Kun suunnittelija Bent Falk vuonna 1970 luonnosteli paperille ensimmäisen Rais-takan, hän tuskin tiesi, miten kauaskantoiseksi hänen suunnitelmansa osoittautuisi. Hän oli luonut ratkaisun, joka ei ainoastaan viestinyt ajan henkeä vaan myös vetosi ihmisiin kaikkialla Euroopassa yli sukupolvien.

Kun alkuperäinen Rais-design esiteltiin, taustalla oli vahva pyrkimys tehdä täysin uudentyyppinen tulisi-

ja, jossa yhdistyy hyvin mietitty muoto, toimivuus ja design. Ja se onnistui! Rais-muotoilu vei jalansijaa perinteisiltä lämmönlähteiltä, jotka olivat usein erittäin koristeltuja tai luotuja näyttämään huonekaluilta. Nyt kaikki tämä syrjäytettiin yksinkertaisemman tyylin ottaessa vallan. Juuri toimiva ja tyylikäs muotoilu, niin kulmikkaissa kuin pyöreissä ensimmäisissä malleissa osoittautui esikuvaksi useille muille takoille. Bent Falk loi klassikon.

Suunnittelijakollega Erik Herløv sanoi kerran: Olet suunnitellut arkkityypin. Se että ammattitaito työn laadun osalta oli tasaista ei varmastikaan vähentänyt kuuluisuuden määrää. Siitä lähtien kun Bent Falk suunnitteli ensimmäiset takat on RAIS edelleen jatkanut kehitystyötään, joka pohjautuu toimivaan ja tyylikkääseen muotoiluun.

13


14

Rais Q-


Tämä kaunis kulmamalli antaa huoneelle luonnetta ja elämää, sillä kaksi suurta lasi-ikkunaa antaa kauniin näkymän liekkeihin kahdesta suunnasta. Takka mahtuu moniin kohteisiin, jopa pieniin tiloihin. Ensiluokkaista muotoilua!

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 75% 3,4 g/kg

MITAT

(Kehyksen ulkomitat) 446/437 - 896 mm

(L-K)

Bic

Takkakasetti

15


TAK AT UUDISRAKENNUKSIIN Modernit asunnot ovat hyvin eristettyjä ja usein ne hyödyntävät auringosta, tuulesta, maaperästä ja ilmasta saatavaa uusiutuvaa energiaa – sekä näiden lisäksi puulämmitteistä tulisijaa, joka antaa nopeasti ylimääräistä lämpöä tarvittaessa. Kun takka sytytetään mukavuussyistä, kiertoilmatekniikan täytyy toimia myös pienellä teholla niin, että lasi pysyy puhtaana. Rais-takoissa on myös tämä ominaisuus.

Raitisilmaliitäntä lattian kautta

KORVAUSILMANOTTO ULKOA

Raitisilmaliitäntä lattian kautta

Jotta varmistetaan optimaalinen sisäilma, voidaan korvausilma ottaa suoraan ulkoa. Näin ollen takkaa on mahdollista käyttää myös matalaenergiataloissa, joissa lämmön ja ilman ohjaaminen on tärkeää. Korvausilman ottaminen ulkoa tapahtuu raitisilmaliitännän avulla, joka on asennettu joko lattiaan tai seinään tulisijan taakse. Liitäntämahdollisuuden saa vakio- tai lisävarusteena Rais-takkoihin. Raitisilmaliitäntä seinän kautta

Raitisilmaliitäntä/Air-System

16


MUOTOILUA MODERNEIHIN TALOIHIN Ajatus Q-20-mallista syntyi nykyaikaisen talon hengen inspiroimana.

Onko minimalistinen, suoralinjainen ja yksinkertainen tyyli siis resepti modernille tulisijalle?

- Useimmiten suunnittelija luo moderniin taloon avoimemmat tilat suurilla ikkunapinnoilla ja kauniilla näkymillä. Loimme sitten takan, joka on tämän saman ajattelutavan mukainen: jossa on suuret, yksinkertaiset pinnat sekä avoin ja kaunis näkymä tuleen. Tulisijan, joka sopii suurempiin huoneisiin nykyaikaisessa talossa, sanoo Erwin Hauenstein, RAIS suunnittelija.

- Kyllä. Yksinkertaiset linjat, vaikuttava korkeus ja suljettu muoto kokonaisuudessaan. Lasioven leveys ja korkeus. Ja täydellinen muoto, joka antaa luonnetta myös takaosalle. Toiveena oli myös, että takan voisi sijoittaa keskelle huonetta ja että sitä voi tarvittaessa kääntää.

- Emme halunneet pelkästään hyvää muotoilua. Muodon ja toiminnallisuuden tulee kulkea käsi kädessä. Lisävaatimuksena oli, että Q-20 toimisi parhaalla mahdollisella polttotekniikalla ja mahdollisimman pienillä päästöillä ympäristöä kunnioittaen. Ja takan tuli olla taloudellinen polttoaineenkulutuksessa, toteaa Erwin Hauenstein.

kahva tuli sijoittaa käytännöllisesti, toteuttaen muodon ja toiminnallisuuden periaatteita. Ja siinäkin onnistuttiin! Oli todella palkitseva tunne, kun Q-20 oli todellisuutta ja valmis asiakkaan käyttöön, kertoo pääsuunnittelija Erwin Hauenstein.

Lopuksi – huipputekniikan haasteiden jälkeen – oli vielä yksi perusedellytys täytettävänä:

17


KEVYTTAKAT

Kaikissa Rais kevyttakoissa on virtaviivainen, klassinen muotoilun, jossa on kiinnitetty huomiota takan sijoittamiseen nykyaikaiseen kotiin, tulisijan toiminnallisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Laajasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja lähes jokaiseen tarpeeseen. Kartanosta omakotitaloon ja kerrostaloasuntoon tai jopa pieneen puiseen mökkiin. Kaikki mallit voidaan kytkeä raitisilmaliitäntään, jolla varmistetaan polttoilman saanti talon ulkopuolelta. Optimoidun palamisen johdosta Rais-takat tarjoavat useita etuja: puhdas lasi, ympäristöystävällisyys tehokkuudessa ja hiukkaspäästöissä sekä taloudellisesti tehokas polttoaineen kulutus. Kaiken tämän lisäksi Rais-takoissa on miellyttävät, ilmajäähdytteiset kahvat, jotka tekevät takasta helpon käyttää - käsineiden käyttö ei ole tarpeen.

18


Rais Q-20

Rais Q-20 näyttää vaikuttavalta, mutta ei todellisuudessa vie paljon tilaa. Suuret ikkunat kaksinkertaisilla laseilla mahdollistavat näkymän tuleen kolmelta suunnalta. Malli on saatavana myös pyörivänä, jolloin takka voidaan kääntää mihin tahansa suuntaan riippuen katselusijainnista. Takan integroitu kahva luo käyttäjäystävällisyyttä. Malliin on saatavana myös lämpöä varaavat kivet.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-7 kW 45-105 m2 79% 2,9 g/kg

MITAT [L-S-K]

426-426-1290 mm

19


20

Rais Viva


rais UUTUUS

Uusi pyöreä malli - yksinkertaisempaa ja tyylikkäämpää saa hakea! Takassa on täysin sileä pinta ja suuri lasiovi. Viva on saatavana pyörivänä, jolloin liekit voidaan kääntää haluttuun suuntaan. Takka on mahdollista tilata myös sivuikkunoilla, jolloin näkymä tuleen on kolmelta suunnalta. Kaikki lasit pysyvät kirkkaina tehokkaan palamisen ansiosta.

TEHO Teho (min-max) Lämmittysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 79 % 3,1 g/kg

MITAT (L-K)

Ø444- 980 mm

21


rais UUTUUS Uusi Rais-malli - pieni, toimiva ja helppokäyttöinen takka kubistisella ulkonäöllä. Q-Tee sopii vähemmän lämpöä vaativaan tilaan ja pieniin huoneisiin. Q-Tee on saatavana kolmessa koossa; 57 cm, 65 cm ja 85 cm korkeina. Voit valita perusmallin ja laittaa sen lattialle tai korostaa takkaa asettamalla sen esimerkiksi betonisokkelille. Ovi on saatavana teräskehyksellä tai kokonaan lasisena.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30 - 90 m2 80 % 0,8 g/kg

MITAT (L-K)

22

435 - 388 - 570/650/850 mm


Rais Q-tee

23


24

Rais rina


rais UUTUUS

Tämä tyylikäs uusi malli omaa elegantin, pyöristetyn etuosan, viistot sivut ja se vie hyvin vähän tilaa. Valtavan lasiluukun läpi tuli näkyy vaikuttavasti tilaan kuin tilaan. Rina on ihanteellinen takka niin kotiin kuin mökillekin.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 79 % 3,1 g/kg

MITAT (L-S-K)

Ø 461 - 410 - 900 mm

25


Tämä kaunis takka on luotu puhdaslinjaiseksi ja tyylikkääksi sen korkeatasoisen muotoilun korostaessa tilan avaruutta. Takka sopii erityisen hyvin kulmaan sijoitettavaksi. Ovi on saatavana teräksestä ja lasista tai kokonaan lasista valmistettuna. Lisäksi takka on saatavana myös pyörivänä ja ilman puutilaa.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 76% 3,9 g/kg

MITAT (L-S-K)

26

435 - 428 - 1240 mm

Rais Palo


Taiteilijapari rakastui veistokselliseen Rais-takkaan Taiteilijat Inge ja Jorgen Pedersen Herningistä halusivat vaihtaa tulisijan olohuoneessaan. Kun he kävelivät ympäri takkamyymälää ja valitsivat monista malleista, he ajattelivat kaikkien takkojen olevan yhtä hyviä. Mutta kun myyjä sytytti tulen RAIS Pilar malliin, tapahtui jotakin. - Näkymä liekkiin oli aivan uskomaton, sanoo Inger Pedersen. Samaan aikaan he näkivät kuvan oksidoidusta versiosta, jonka pinta on ruosteen punainen. Pari oli juuri rakentanut 450 neliömetrisen studion, jossa

sisäkaton korkeus vaihteli kolmesta - Inger haluaa työskennellä hieman kuuteen metriin, ja jonka ulkopinta oli lämpimämmässä kuin minä, joten on kuparinen ja sisäpinnat ruskeaa terästä. täydellistä, että voimme kääntää sen hänen nurkkaansa kohti. - Me niin sanotusti sytyimme takasta. Mietimme hintaa toiseen kertaan - mut- Kun meille on tullut joukko vieraita puta sillä ei enää ollut merkitystä... Nyt humaan taiteesta, käännämme tulen takka on aivan olennainen osa studiota kohti huonetta. Takka seisoo taustalla - todella rakastan sitä! antaen elämää ja lämpöä, sanoo Jørgen Pedersen. Kun Inger aloittaa työskentelyn pienemmässä osassa huonetta, hän Koska studio on täysin eristetty ja sytyttää Pilar-takan ja kääntää tulen suurista ikkunoista tulvii sisään paljon kohti itseään. Se on melkein rituaali. luonnonvaloa, pellettikattila ja PilarKun liekit loimuavat ikkunan takana, takka riittävät erinomaisesti lämmittätuli antaa lämpöä ja rauhaa. Työrauhaa, mään studion ilman lattialämmitystä. hyvinvointia. Takka toimii näin lämmönlähteenä ja

osana luovaa ympäristöä. Mutta tässä ei ole kaikki. - Ei, minusta se on niin kaunis ja erottuva, loistavasti suunniteltu, korkea, kapea muoto ja hormi, se on osa taidetta - veistoksellinen itsessään, sanoo Inger Pedersen. On maininnan arvoista, että pari valitsi myöhemmin olohuoneeseensa toisen Rais-takan, Q-20.

27


Vesta award 2009

Pilar-takka on näyttävä pyöreä tulisija, jossa korostuvat puhtaat linjat ja yksinkertaisuus. Suuri kaareva lasiluukku edustaa upeaa etuosaa ja avaa esteettömän näkymän tuleen. Takka voidaan kääntää 70, 160 tai 360 astetta ja se on saatavana kahdessa koossa, 152 ja 172 cm korkeana.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 76% 3,9 g/kg

MITAT (L-S-K)

28

Rais Pilar

Ø440 - 1520/1720 mm


Terästakka saa kauniin, ruosteenomaisen pintansa oksidointiprosessissa. Oksidoinnin jälkeen takka käsitellään öljyllä, joka korostaa kultaista hehkua. Näin Pilar Uniq on ainutlaatuisella tavalla valmis herättämään huomiota ja tuomaan kotiin persoonallista ilmettä!

Rais Pilar uniq

29


Rais Q-Bic

30


Tämän veistoksellisen mallin huomattavan suuret lasipinnat mahdollistavat näkymän liekkeihin kahdesta suunnasta. Takka on saatavana myös kääntyvänä, joka mahdollistaa tulen sijoittamisen mihin tahansa suuntaan. Kiinteällä alustalla oleva takka on taas täydellinen kulmaan sijoitettava malli. Takka on saatavana kahdessa koossa, 106 cm tai 127 cm korkeana.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-6 kW 30-90 m2 75% 3,4 g/kg

MITAT (L-S-K)

404 - 404 - 1060 / 1270 mm

31


KÄYTTÖ JA ESTEETTISYYS “Suuntaus on selvä: takka on arkkitehtoninen sisustuselementti. Uusi muurattu takka on tehokas arkkitehtoninen työkalu, jossa yhdistyy takan charmi, hyödyllisyys ja arkkitehtoninen esteettisyys, ja olen innoissani mahdollisuudesta leikkiä tulen arkkitehtuurilla läpi koko talon”.

32

Mark Krebs, arkkitehti, Bjerg Arkitektur www.bjerg.nu


Art of fire Modernisssa kodissa muotoilu on toimivaa ja pelkistettyä. Laatu näkyy hienostuneessa viimeistelyssä aina yksityiskohdista kokonaisuuteen. Klassinen muotokieli perustuu perinteeseen, osaamiseen ja innovatiiviseen uuteen ajatteluun. Tanskalainen muotoilu luo kokemuksia, kodikasta tunnelmaa ja toimii tehokkaana lämmönlähteenä. Me kutsumme tätä nimellä ”Art of Fire ”. Mistään tinkimätön esteettinen konsepti perustuu 35 vuoden itsepintaiseen uteliaisuuteen, rohkeuteen ja päättäväisyyteen mennä eteenpäin. Emme koskaan tee kompromisseja toiminnallisuuden, muodon ja laadun osalta. Kantava ideamme on, että vain paras on kyllin hyvää modernia kotia sisustettaessa.

33


Rais Rondo

Rondo on klassinen, mukavan pyöreä Rais malli, jossa on uunihylly ja puulaatikko. Takka on saatavana myös kääntyvänä.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-8 kW 45-120 m2 80% 3,3 g/kg

MITAT (L-K)

34

Ø 490 - 1030 mm


Rais Avant

Tämä Rais-takka on yksinkertainen, tyylikäs ja toimiva, ja sen valtava lasi-ikkuna tarjoaa erinomaisen näkymän tuleen. Takassa on hieman karkea, maalaismainen tyyli, joka sopii moniin koteihin. Saatavana myös pyörivänä ja lämpöä varaavilla kivillä varustettuna.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MITAT (L-S-K)

510 - 440 - 1185 mm

35


Epoca on klassinen takka, jonka muotoilu kestää sukupolvien yli! Takassa on puutila, joka voidaan peittää luukulla.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MITAT (L-S-K)

36

Rais Epoca

510 - 408 - 1056 mm


Rais Poleo

Tämä perinteisen pyöreästi muotoiltu takka on helppo sijoittaa tilaan kuin tilaan. Takka on saatavana kahdessa koossa, 95 cm ja 106 cm korkeana. Polttopuutila voidaan peittää luukulla.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MITAT (L-S-K)

574 - 448 - 950 / 1058 mm

37


Rais Geo Rais Geo on aivan omaa luokkaansa sen palkitun muotoilun ja kauniin suomalaisen luonnonkivipinnan ansiosta. Takassa yhdistyy sekä kiertoilmatakan että varaavan takan hyödyt – kiertoilmaperiaatteen ansiosta tila lämpiää nopeasti, mutta kivi säilyttää lämmön jopa 15 tuntia liekkien sammuttua. Geo on saatavana kahdessa koossa, 126 cm tai 161 cm korkeana.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

3-8 kW 45-140 m2 79% 3,95 g/kg

MITAT (L_S_K)

38

450 - 450 - 1260 / 1610 mm


VUOLUKIVI Poleon sivut ja kansi on varustettu suomalaisella luonnonkivellä, joka antaa jokaiselle takalle ainutlaatuisen ilmeen. Kivet keräävät lämpöä ja luovuttavat sitä vielä 3-4 tuntia liekkien sammuttua.

TEHO Teho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi) Hyötysuhde Hiukkaspäästöt

2-7 kW 30-105 m2 76% 2,5 g/kg

MITAT (L_S_K)

574 - 448 - 1092 mm

Rais Poleo

39


Siksi suunnittelemme ja valmistamme toimivia ja virtaviivaisia tarvikkeita takkoihin. Kiertoilmaritilät, polttopuukorit ja takkavälineet valmistetaan Raisin laatuperiaatteita noudattaen.

Käytännöllinen, yksinkertainen ja ajaton teräshylly, jota voidaan käyttää myös penkkinä. Saatavana kaksi mallia - kahdella tai kolmella lokerikolla.

Polttopuuteline 2 lokeroa K-L-S 98-31-36 cm Väri musta Polttopuuteline 3 lokeroa K-L-S 149-31-36 Väri musta

Polttopuuteline

TARVIKKEET

Raisilla panostetaan toimivuuteen sekä kokonaisuuteen ja yksityiskohtiin.

Lämmön kerääntyminen Muinaisista ajoista on tiedetty, että kivet sitovat lämpöä. Kun takka vuorataan suomalaisella luonnonkivellä, takka kerää lämpöä, joka säteilee pitkän aikaa palamisen päätyttyä. Saat esimerkiksi lämpöä vielä kahdeksan tunnin ajan palamisen päätyttyä, kun laitat neljä kiloa polttopuuta Pilar 172-takkaan, joka on varustettu 94 kilolla kiveä. Myös mallit Q-20 ja Avant voidaan varustaa luonnonkivellä, jota kutsutaan myös vuolukiveksi. Malleissa Geo ja Poleo vuolukiveä on käytetty ulkopinnassa. Kun Geo on lämmennyt, se säteilee lämpöä jopa 15 tunnin ajan palamisen päätyttyä.

40


rais tetra

rais UUTUUS

Kauniisti muotoillut takkavälineet, jotka sopivat virtaviivaisen takan yhteyteen. Välineissä yhdistyy hienosti teräs, rauta ja betoni. Saatavana joko seinään kiinnitettävänä tai lattialla seisovana. Sisältää hiilihangon, harjan ja lapion.

rais woodwall Uusi elegantti seinäteline, jossa on teräksinen takalevy, joten polttopuu ei kosketa seinää. Helppo asentaa.

41


rais carry

Carry on näppärä, arkkitehdin suunnittelema polttopuukori, joka on valmistettu kevytmetallista. Saatavana on useita trendikkäitä värejä. Kori on käytännöllinen kuljettaa sekä helppo täyttää ja tyhjentää.

rais UUTUUS

rais buteo Rais Buteo on tyylikkäästi muotoiltu setti, johon takkatyökalut istuvat luonnollisesti kaarevasti muotoiltuun pidikkeeseen. Takkavälinesetti sisältää hiilihangon, harjan ja lapion.

42


RAIS KIERTOILMARITILÄT Kaikki Rais tuotteet on luotu laadukkuutta ja muotoilua silmällä pitäen. Tämä pätee myös tarvikkeisiin - kuten kiertoilmaritilöihin, jotka sijoitetaan takkakasetin yhteyteen. Kiertoilmasta puhuttaessa voidaan tarkoittaa kahta asiaa. Ensinnäkin voidaan puhua takan sisällä tapahtuvasta kiertoilmasta ja toiseksi huoneessa tapahtuvasta ilman kierrosta. Käyttöoppaan mukaisesti takkakaseteille täytyy olla tietty kiertoilma-alue. Tällä tavoin varmistetaan että takka on viileä eikä sen ympärillä oleva seinä ylikuumene. Jotta kiertoilmaan liittyvät vaatimukset täyttyvät helposti, Rais on luonut kiertoilmakoteloita ritilöineen, jotka sopivat kokonsa puolesta Rais takkakasetteihin Q-Bic, Rais 2:1 ja Rais 700. Näin ollen Raisin periaatteet niin tyylikkään kokonaisuuden kuin yksityiskohtien luomisesta toteutuvat. Kiertoilmaritilöitä on saatavana kahta mallia – pitkänomaisilla tai pyöreillä rei’illä.

43


MILJÖMÄ

MERKKI TÖ

05

8

57

0

TEKNISET TIEDOT:

6 kW 3-9 kW 60-135 m 2

 





Aukon koko (LxK) 736 x 479 mm

 

PAINO

140 kg



A

 



B-B

B A-A



893

Aukon koko (LxK) 736 x 479 mm



 



Asennus – Palamaton materiaali  (Ks. käyttöopas)



KUVAN SELITYKSET

Lisävaruste  -  x A x













Lasiovi Savunpoisto päältä Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/Air-System  jalat Säädettävät Kehys erityismitoilla

Vakio x x  x  x - -



muut ominaisuudet:

 

B



 A

 

 Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 800 cm2  - alapuolella min. 490 cm2

 

B-B





B E dessä vakiona 40 cm ellei toisin mainita käyttöohjeissa.





T akkaa asennettaessa tulee noudattaa käyttöopasta.



 

 

B









Jatkuvasta teknisestä kehityksestä johtuen pidätämme oikeuden tehdä muutoksia teknisten tietojen, värien ja ominaisuuksien osalta. Emme vastaa esitteessä ilmenevistä painovirheistä.





44



B















E E täisyys palavaan materiaaliin sivuseinään. D E täisyys palavaan materiaaliin takaseinään.

A-A

A



Ks. käyttöopas

Q E täisyys savuaukon keskeltä kannen takareunaan.





ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 490 cm2



Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Asennus - Tiilimuuri



TEHO

 





Takan ulkomitat (L-S-K) 807-466-910 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K)  500-244-374 mm Kasettia varten tehdyn aukon mitat 736-479 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 746-489 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm

893

MITAT



Takkakasetit

Rais 2:1

MP T Y ÄRIS RK


5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Teräsovi 

Savunpoisto päältä Raitisilmaliitäntä/Air-System Kehys erikoismitoilla

B





 

 

Aukon koko (LxK) 730 x 616 mm



 





Asennus – Palamaton materiaali (Ks. käyttöopas)   

 

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 800 cm2 - alapuolella min. 530 cm2







A

B

Aukon koko (LxK) 840 x 545 mm

A-A

B-B

A-A

B-B



























 







45 













  







B



























B



B

A



A





 







 





A-A

B-B













Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 700 cm2 - alapuolella min. 350 cm2













B-B



A-A

Asennus – Palamaton materiaali  (Ks. käyttöopas) 



A



 



A

B





Lisävaruste x  x x 



Lasiovi



B

Lisävaruste x B x x



Vakio x - x x - -

Vakio x - x - -



muut ominaisuudet:

A-A

B-B

 







125 kg

 



B-B



A-A

A

Aukon koko (LxK) 840 x 545 mm



91 kg

muut ominaisuudet: Teräsovi, Vasen- tai oikeakätinen Lasiovi, Vasen- tai oikeakätinen Savunpoisto päältä A Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/Air-System Kehys erikoismitoilla

A

B

5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

PAINO

PAINO

A

B

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 700 cm2 - alapuolella min. 400 cm2



Ks. käyttöopas



Ks. käyttöopas

Asennus - Tiilimuuri 

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN 



B

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Aukon koko (LxK) 724 x 586 mm



Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

TEHO

B

A



Takan ulkomitat (L-S-K) 825-485-535 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 562-286-300 mm Kasettia varten tehdyn aukon mitat 840-545 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 864-574 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm



A

TEHO

MITAT

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 700 cm2 - alapuolella min. 350 cm2



Asennus - Tiilimuuri

05

TEKNISET TIEDOT:



Takan ulkomitat (L-S-K) 700-480-570 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 530-245-380 mm Kasettia varten tehdyn aukon mitat 724-545-586/730-580-616 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 750-636 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm

0

 



MITAT

8



TEKNISET TIEDOT:

MERKKI TÖ

Rais 700

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais 600

MILJÖMÄ

Takkakasettien tekniset tiedot


Takkakasettien tekniset tiedot 

C-C

 

TEKNISET TIEDOT: 







5 kW 3-7 kW 60-105 m 2

Ks. käyttöopas

Ks. käyttöopas

muut ominaisuudet:

Vakio x x x x - -

C-C

Lisävaruste x x

PAINO B

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 375 cm2 - alapuolella min. 225 cm2 

Asennus – Palamaton materiaali (Ks. käyttöopas)

 



 Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan - yläpuolella min. 1000 cm2 A - alapuolella min. 660 cm2

A-A

A

B

A

B

Aukon koko (LxK) 417 x 858 mm

Aukon koko (LxK) 425 x 858 mm

140 kg

E







A

E-E

E

muut ominaisuudet: Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Teräsluukku lasilla Raitisilmaliitäntä/Air-System Kehys erikoismitoilla







Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/Air-System Kehys erikoismitoilla Jalusta

- yläpuolella min. 500 cm2 - alapuolella min. 250 cm2

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

Vakio x x x - -

 

130 kg

A-A

A

mm mm mm mm mm

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN



PAINO

C

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Aukon koko (LxK) 492 x 810 mm

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

426-418-850 288-288-500 417-425-858 446/437-896 Ø150

TEHO





Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Ilmanvaihtoaukon pinta-ala takan 

Takan ulkomitat (L-S-K) Tulipesän sisämitat (L-S-K) Kasettia varten tehdyn aukon mitat Kehyksen ulkomitat (L-K) Savunpoistoputken halkaisija



TEHO

Asennus - Tiilimuuri

MITAT

B-B

 

A-A

Lisävaruste x x





 B-B

A-A



 A

B

A

 

B

 

B



Takan ulkomitat (L-S-K) 541-490-948 mm C Tulipesän sisämitat (L-S-K) 370-380-411 mm Kasettia varten tehdyn aukon mitat 492-810 mm Kehyksen ulkomitat (L-K) 502-822 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm

 

Asennus - Tiilimuuri

MITAT

 

A

 

TEKNISET TIEDOT:

Rais Q-BIC Takkakasetti





Rais 800

 



 





C





pinta-ala takan - yläpuolella min. 500 cm2 - alapuolella min. 250 cm2

E



C-C





 



A

B

C



  



D-D



 

C-C

 

D



 B

D

 

 



C

 

 

 





 

 







B



Aukon koko (LxK) 425 x 858 mm

B-B



46

D

 



 

D







C

C

Aukon koko (LxK) 417 x 858 mm



B-B











 B

C



E





A











C







B-B

A-A

896









Aukon koko (LxK) 490 x 810 mm









 C





C-C







C



B-B





B



C



A





Asennus – Palamaton materiaali

 (Ks. käyttöopas)  Ilmanvaihtoaukon

E-E



 




MILJÖMÄ

Rais Viva 98

8

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

MITAT

MITAT

Takan ulkomitat (L-S-K) 426-426-1290 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 308-275-558 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 213 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 121 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1250 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 1170 mm

Takan ulkomitat (L-S-K) Ø444-980 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 295/320-225-393 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 220 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 920 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 845 mm

TEHO

TEHO

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

5 kW 3-7 kW 45-105 m 2

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN Sivuille (terässivu) Sivuille (lasisivu) Taakse

600 mm 300 m m 150 mm

PAINO

155 kg 20 kg

Lämmönvarauskivet

muut ominaisuudet:

Vakio x x - x -

Savunpoisto päältä Teräsluukku lasilla Pyörivä alusta ja adapteri Raitisilmaliitäntä/Air-System Lämmönvarauskivet

Lisävaruste x x

05

05

0

MERKKI TÖ

57

8

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais Q-20

MP T Y ÄRIS RK

MERKKI TÖ

MILJÖMÄ

Kevyttakkojen tekniset tiedot

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

0

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

400 mm 100 mm 50 mm

PAINO

98 kg

muut ominaisuudet:

Vakio Lisävaruste x - x x x x x - x

Lasiovi Sivulasit Viilennetty kahva Savunpoisto päältä/takaa Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/Air-System Pyörivä alusta ja adapteri

A









150



. 1290

426 .

600/300

A-A

.

A

.



47


Takan ulkomitat (L-S-K) 435-388-570/650/850 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 310-280-220 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 131 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 110/190/390 Etäisyys takan takaosasta raitisilmaliitäntään (lattia) 205 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 456-642-842

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

mm

TEHO

mm mm

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

4,1 kW 2 - 6 kW 30 - 90 m 2

Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

275 mm 350 mm 50 mm

PAINO

80/83/95 kg

muut ominaisuudet:

Vakio - x x x x -

Lasiovi Teräsluukku lasilla Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/Air-System

Lisävaruste x x

Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

350 mm 150 mm

PAINO

105 kg

muut ominaisuudet:

Vakio Lisävaruste x x x x x -

50 mm

 



 

 



 A

48







 



 







 



A





A-A A A-A











 



A-A

A

A

mm



 A



mm

A-A



A



mm

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

Lasiovi Savunpoisto päältä/takaa Viilennetty kahva Arina ja tuhkaluukku Raitisilmaliitäntä/Air-System

A-A



mm mm mm

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

A

MILJÖMÄ

mm

Takan ulkomitat (L-S-K) 461-410-900 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 295-225-393 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 179 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 119 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 786

mm mm mm

TEHO



0

MITAT

MITAT

A

8

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:



Rais Rina

05

05

57

0

MERKKI TÖ

8

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais q-tee

MP T Y ÄRIS RK

MERKKI TÖ

MILJÖMÄ

Kevyttakkojen tekniset tiedot

A














MILJÖMÄ

Rais Pilar 172 / 152

8

05

05

57

0

MERKKI TÖ

8

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais palo

MP T Y ÄRIS RK

MERKKI TÖ

MILJÖMÄ

Kevyttakkojen tekniset tiedot 0

Rais Q-BIC 127 / 106

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

TEKNISET TIEDOT:

MITAT

MITAT

MITAT

mm mm mm

H: 1720/1520

H: 1240

250 mm

125 mm

2000 mm

Lisävaruste x x x

1875 mm

Vakio - x x - x -

1750 mm

200/170 kg

1250 mm

1625 mm

1500 mm

1375 mm

1250 mm

1375 mm

375 mm

250 mm

mm mm

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

4,5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN (lukittu malli) Sivuille 350 mm Taakse 2000 mm 350 mm 1875 mm Etäisyys palavaan materiaaliin kääntyvä1750 malli mm 750 mm Palamattomaan materiaaliin sivuille 100 mm 1625 mm Palamattomaan materiaaliin taakse 300 mm 1500 mm • B: 404 • • D: 404 PAINO 1375 mm 153/143 kg • 1250 mm muut ominaisuudet: Vakio Lisävaruste 1125 mm Viilennetty kahva x 1000 mm Pyörivä alusta ja adapteri - x 875 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System x 750 mm Savunpoisto päältä x 625 mm 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0m •

125 mm

1750 mm

1625 mm

1625 mm

1375 mm

1250 mm

B:435 435

• •

1125 mm 1000 mm

D: 428

1375 mm 1250 mm

1250 mm

1125 mm

1125 mm

1000 mm

875 mm

H:1240 1240

750 mm 625 mm 500 mm

750 mm 625 mm 500 mm

375 mm 250 mm

125 mm

125 mm

202 C:

D: 404

125 mm

0m

0m

49

228

150/950

C:

Y:

50/950

207 C:

X: 400

• •

500 mm

250 mm

B:404 404

625 mm

250 mm

Y: 150

750 mm

375 mm

875 mm

375 mm

0m

1500 mm

1375 mm

1000 mm

875 mm

1750 mm

1500 mm

H:1720/1520 1720/1520

1500 mm

1625 mm

350 750

Y:

750

02

C:

. Ø456 456 .•

Y:

1270/1060 H: 1270/1060

1875 mm

2000 mm 1875 mm

350/750 750

207

X: 400

2000 mm

1750 mm

150/950

·228 220·

Y:

C:

Y: 150

X:

0m

X: 150/950

0m

1875 mm

220 mm

1500 mm

Kansi ruostumatonta terästä 1000 mm Lasiovi 875 mm C: 218 H: 896 Savunpoisto päältä/takaa 750 mm Pyörivä alusta ja adapteri 625 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System 500 mm Lämmönvarauskivet

375 mm

• •

1125 mm muut ominaisuudet: •

500 mm

PAINO

950 mm • Ø456

B: 446

x x - x x

Savunpoisto päältä/takaa x 1125 mm Pyörivä alusta ja adapteri - 1000 mm Suljettu puutila - mm Viilennetty875 kahva x 750 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System - 625 mm Lasiovi -

100

• D: 428 • B: 435 Vakio Lisävaruste •

Y:

400 mm 150 mm

125 kg

1500 mm

2000 mm

1125 mm

50 mm

mm mm mm

TEHO

5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

Sivuille Taakse 2000 mm Etäisyys palavaan materiaaliin 1875 mm kääntyvä malli 1750 mm X: 200 Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse 1625 mm

1625 mm

muut ominaisuudet: 1250 mm

1000 mm

400 mm 150 mm

1375 mm

Takan ulkomitat (L-S-K) 404-404-1270/1060 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 288-288-500 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 202 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN (lukittu malli)

Sivuille Taakse 2000 mm 1875 mm Palamattomaan materiaaliin mm sivuille ja1750 taakse

PAINO

875 mm

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

750 mm

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

625 mm

5 kW 2-6 kW 30-90 m 2

500 mm

TEHO

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

375 mm

TEHO

250 mm

mm

125 mm

Takan ulkomitat (L-S-K) Ø440-1720/1520 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 275-245-475 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 220 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 175 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1282 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 1386 mm

H: 1270/1060

mm mm mm

0m

Takan ulkomitat (L-S-K) 435-428-1240 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 275-245-475 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 207 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1219 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 1111


TEKNISET TIEDOT:

MITAT

MITAT

mm

TEHO 5 kW 3-8 kW 45-120 m 2

500 mm 100 mm 50 mm 138 kg

1875 mm

1500 mm

255 245 •

C:

1625 mm

Y: 100 X: 500

1750 mm

Lisävaruste x • • x x -

H: 1030

Vakio - x Ø490 - x - x x

1375 mm 1250 mm 1125 mm

1000 mm

Ø490 Ø510 Ø490

TEHO

Keskim. lämmitysteho 2000 mm Lämmitysteho 2000 2000mm mm (min-max) 1875 mm (20-asteiseksi) Lämmitysala

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN Sivuille 2000 mm Taakse 1875 mm Palamattomaan materiaaliin mm sivuille ja1750 Taakse 1625 mm PAINO 1500 mm 1375 mm muut ominaisuudet: 1250 mm Vuolukivikansi mm Uunihylly1125 terästä mm Uunihylly1000 vuolukiveä Savunpoisto 875päältä/takaa mm Pyörivä alusta ja adapteri 750 mm Viilennetty kahva 625 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System 500 mm 375 mm 250 mm 125 mm 0 m mm 2000

TEHO

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

1875 1875mm mm 1750 mm 1750 1750mm mm ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN 1625 mm Sivuille 350 mm 1625 1625mm mm 1500 mm Taakse 175 mm 1500 mm 1500 mm Palamattomaan 1375 mm materiaaliin 1375 mm sivuille taakse 50 mm 1375 ja mm 1250 mm 1250 1250mm mm PAINO 138 kg 1125 mm 1125 1125mm mm 1000 mm • B: Vakio 1000 mm muut 446 • •• Lisävaruste 1000ominaisuudet: mm • • B: 875 mm päältä/takaa B:446 446 Savunpoisto x 875 875mm mm Pyörivä alusta ja adapteri - 750 mm • x 750 750mm mm kahva • • Viilennetty x 625 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System x 625 625mm mm 500 mm Lämmönvarauskivet - x 500 500mm mm 375 mm 375 375mm mm 250 mm 250 250mm mm 125 mm 125 125mm mm • 0m • • 00mm Y: 100 Y:Y:100 175 100 •

H: 896 896 H: H: 896

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Keskim. lämmitysteho 2000 Lämmitysteho 2000mm mm (min-max) 2000 mm (20-asteiseksi) Lämmitysala 1875 1875mm mm

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

1875 mm 1750 1750mm mm ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN 1750 mm Sivuille 350 mm 1625 1625mm mm 1625 mm Taakse 175 mm 1500 1500mm mm Palamattomaan 1500 mm materiaaliin 1375 1375mm mm sivuille ja taakse 50 mm 1375 mm 1250 1250mm mm 1250 mm PAINO 123 kg 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 1000mm mm muut ominaisuudet: Vakio • • Lisävaruste • • B: 1000 mm päältä/takaa B:446 446 Savunpoisto x • B: 446 • 875 875mm mm 875 mm kahva Viilennetty x 750 mm 750 mm • • Raitisilmaliitäntä/Air-System x 750 mm • 625 625mm mm luukku Puulaatikon - x 625 mm 500 500mm mm 500 mm 375 375mm mm 375 mm 250 250mm mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm •• 00m m • 0m Y:Y:100 175 100

H:896 896 896 H:H:

mm

Y:

• •

.

• • •

510

.

.

100

•• •

C: .181 218 . 218 C: C: 218

mm

Takan ulkomitat (L-S-K) 510-408-1056 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 360-240-380 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 121 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 118 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1015 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 928 mm

X: 200 X:X: 350 200 200

mm

8

Takan ulkomitat (L-S-K) 510-440-1185 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 360-240-380 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 223 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 133 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1030 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 943 mm

C: 223 218 C: C:218 218

mm mm mm

X: 200 X: X:200 350 200

Takan ulkomitat (L-S-K) Ø490 - 1030 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 336-289-345 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 255 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 992 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 892

57

MITAT

Rais Epoca

•• •

.

510

.

.

625 mm 500 mm 375 mm

1056

H: 1030

750 mm

1185

875 mm

250 mm 125 mm 0m

245

: 500

50

Y: 100

.

05

TEKNISET TIEDOT:

0

MILJÖMÄ

TEKNISET TIEDOT:

8

05

Rais Avant

57

Rais rondo

MP T Y ÄRIS RK

MERKKI TÖ

MP T Y ÄRIS RK

MERKKI TÖ

MILJÖMÄ

Kevyttakkojen tekniset tiedot 0


mm mm

TEHO 4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

H:896 896 H:H: 896

1875 mm 1875 mm 1750 mm 1750ETÄISYYS mm PALAVIIN MATERIAALEIHIN 1750 mm 350 mm 1625 mm 1625Sivuille mm 1625 Taakse mm 175 mm 1500 1500mm mm Palamattomaan materiaaliin 1500 mm 1375 mm 1375sivuille mm ja taakse 50 mm 1375 mm 1250 1250mm mm 1250 PAINO mm 131/137 kg 1125 1125mm mm 1125 mm 1000 mm 1000muut mm ominaisuudet: Vakio Lisävaruste • • B: 1000 Savunpoisto mm B:446 446 • • päältä/takaa • B: 446 • x 875 875mm mm 875 mm Pyörivä alusta ja adapteri - x 750 750mm mm Puulaatikon luukku - • • x 750 mm • 625 Viilennetty kahva x 625mm mm 625 mm Raitisilmaliitäntä/Air-System x 500 500mm mm 500 mm 375 375mm mm 375 mm 250 250mm mm 250 mm 125 125mm mm 125 mm •• 00m m • 0m Y:Y:100 175 100 Y: 100

MITAT Takan ulkomitat (L-S-K) 574-448-1092 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 360-240-380 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 224 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1017 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 930

Takan ulkomitat (L-S-K) 490-490-1260/1610 mm Tulipesän sisämitat (L-S-K) 288-288-500 mm Savunpoistoputken halkaisija Ø150 mm Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 225 mm Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 1039 mm Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 1365 mm

TEHO Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

Keskim. lämmitysteho Lämmitysteho (min-max) Lämmitysala (20-asteiseksi)

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN Sivuille Sivuille (terässivu) Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

50 mm 330 / 450 kg 225 / 345 kg

Vuolukivitakka

muut ominaisuudet: Terässivut Vuolukivisivu Teräskansi Lämmönvarauskivet Teräsovi Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/Air-System Savunpoisto päältä/takaa (Geo 161) Savunpoisto päältä (Geo 126) Ikkuna

Vakio x x x x x x x x x x

350 mm 175 mm

PAINO

172 kg 75 kg

50 mm

muut ominaisuudet:

Lisävaruste -

Vakio Lisävaruste x x x - x - x x x -

Vuolukivisivut Vuolukivikansi Savunpoisto päältä/takaa Pyörivä alusta ja adapteri Puulaatikon suojus Viilennetty kahva Raitisilmaliitäntä/Air-System

224 .

574

H: 1610/1260

X:

225

Y: 300 •

C:

.

300

490 450 •

.

.

51

05

MILJÖMÄ

mm

175

. 950/1058

mm

Sivuille Taakse Palamattomaan materiaaliin sivuille ja taakse

Vuolukivet

C:218 C: C: 218 . .224 218

200

X:200 X:X: 200 350

.

mm

4,5 kW 2-7 kW 30-105 m 2

•• •

.

574

mm

ETÄISYYS PALAVIIN MATERIAALEIHIN

400 mm 300 mm 300 mm

PAINO

mm mm mm

TEHO

5 kW 3-8 kW 45-120 m 2

•• •

.

05

05

MILJÖMÄ

MITAT

350

Keskim. lämmitysteho 2000 mm (min-max) 2000Lämmitysteho mm 2000 Lämmitysala mm (20-asteiseksi) 1875 mm

TEKNISET TIEDOT:

8

.

mm

TEKNISET TIEDOT:

Vuolukivi

1092

mm

Rais Poleo 106

.

mm mm mm

0

MERKKI TÖ

Takan ulkomitat (L-S-K) 574-448-950/1058 Tulipesän sisämitat (L-S-K) 360-240-380 Savunpoistoputken halkaisija Ø150 Etäisyys kannen keskeltä takareunaan 224 Etäisyys lattiasta raitisilmaliitännän keskustaan 120 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (päältäliitos) 909/1017 Etäisyys lattiasta savunpoistoaukon keskustaan (takaliitos) 822/930

8

MP T Y ÄRIS RK

57

MITAT

Rais geo 126 / 161

MERKKI TÖ

TEKNISET TIEDOT:

0

MP T Y ÄRIS RK

57

8

MERKKI TÖ

MP T Y ÄRIS RK

57

Rais Poleo 95 / 106

MILJÖMÄ

Kevyttakkojen tekniset tiedot 0


Jatkuvasta teknisestä kehityksestä johtuen pidätämme oikeuden tehdä muutoksia sekä teknisten tietojen osalta, että myös värien ja laitteiden. Emme vastaa esitteessä ilmenevistä painovirheistä.

w w w. r a i s . c o m

40522 Rais katalog Finsk low  

2011 - 2012 Kevyttakat Takkakasetit Tarvikkeet Tekniset tiedot 2 40 - 43 44 - 51 Yli 35 vuotta sitten perustetun yrityksen juuret ovat entis...

40522 Rais katalog Finsk low  

2011 - 2012 Kevyttakat Takkakasetit Tarvikkeet Tekniset tiedot 2 40 - 43 44 - 51 Yli 35 vuotta sitten perustetun yrityksen juuret ovat entis...