a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 8

8

KEILAHALLIEN henkiinpuhaltajat

Tuire Nenonen kantoi vuorollaan kutakin kolmea lastaan keilahallille, menestyi isänsä lailla keilauksessa 1980-luvulla, mutta ei tiennyt mitä tulevaisuudella on häntä varten varattuna. Yksi kantokassin aarteista, Ilkka Nenonen, on kasvanut isoisänsä, äitinsä ja enonsa jalanjäljissä ja toimii nyt Porin keilahallin eli Bowling 4 You:n toimitusjohtajana.

TEKSTI: ELINA WALLIN, KUVA: ALEKSI RIMPILÄINEN

Lajin rakastajia Parikymmentä vuotta sitten maajoukkuekeilauksen taakseen jättänyt Tuire Nenonen yhdessä miehensä Karin ja veljensä Antti-Pekka Laxin kanssa alkoi saada yhteydenottoja, että keilahalliin pitäisi saada uutta puhtia. Kilpakeilaus alkoi hiipua silloin vuosituhannen vaihteen tienoilla takavuosien tasosta. Porin keilahalli oli ollut yhdistyksen ylläpitämä ja se on selvää, että jossain vaiheessa se käy raskaaksi. – Bowling 4 You perustettiin 2000 yhdessä veljeni kanssa. Nykyisin A-P vastaa Rauman keilahallista, joka tuli meille vuonna 2014. Antti-Pekka Lax on tuttu keilauksen maajoukkunimi. – Me ollaan niin sisällä tässä touhussa ja tämä halli on itselleni niin läpeensä tuttu vuosikymmenien ajalta, että tämä on melkein tutumpi kuin koti, Tuire nauraa. Jo pitkään yrityksen palkkalistoilla erilaisia töitä paiskinut Ilkka Nenonen nimitettiin muutama vuosi sitten yrityksen toimitusjohtajaksi. Forssan keilahalli on kuulunut myös Bowling 4 You:n konserniin, mutta siitä luovuttiin viime vuonna. Päätösvaltaa käyttää kuitenkin edelleen sisarukset Tuire Nenonen ja AnttiPekka Lax.

Töissä kuin kotonaan Vaikka Ilkka Nenonen on kuin kotonaan keilahallilla, ei se ollut hänellä ensimmäisenä suunnitelmissa: – Kovasti pohdin nuorempana, että mitä sitä sitten opiskelisi. Lukion jälkeen kävin armeijan ja suoritin sen jälkeen yrittäjän ammattitutkinnon. – Tietysti olen lapsesta saakka pyörinyt täällä jaloissa ja 15-vuotiaasta saakka tehnyt kaikenlaisia apuhommia, hän kertoo.

– Niin kuin varmasti aika monen yrittäjän lapset, Tuire nauraa vieressä. – Mutta sitten vakituisesti olen ollut täällä töissä vuodesta 2013. Urakehitys on ollut melkoinen, kun viiden vuoden kuluttua olinkin sitten jo toimitusjohtaja, Ilkka hymyilee. Kun yrittäjäksi päätyy harrastuksensa kautta, menettää siinä hyvän harrastuksen. Nenoset eivät kuitenkaan vaikuta siltä. Kun omista harrastuksista tulee puhe, Ilkka katsoo pilke silmäkulmassa ja toteaa: – Mulla on kotona kaksi lasta. Noniin. Se niistä harrastuksista sitten, vaan ei sittenkään. – Itse en ole keilannut koskaan maajoukkuetasolla, mutta kilpailen kyllä edelleen, sen minkä tosiaan aikataulu antaa myöden. – Olen mukana erilaissa luottamustoimissa, kuten Suomen keilailuliiton kilpailuvaliokunnassa ja Länsirannikon Keilailun tuen hallituksessa. Niin ja Porin keilailuliiton hallituksessa ja sen kilpailuvaliokunnassa. Ja tietysti omassa seurassa, Keilailuseura Giantsissa. Ja sitten vielä Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan toiminnassa. – Täällä töissä vastaan välinemyymälästä ja meidän ratakoneista.

Monipuolinen keilahalli Porin keilahallissa on 16 rataa, kaksi snookerpöytää, 1 biljardipöytä, darts ja shuffle board eli pöytäcurling. Talosta löytyy kahvio, ammattikokin keittiö, A-oikeudet ja kesäaikaa terassi. Kattaus on mahdollistanut yhtä ja toista. – Meillä on ollut kaikenlaisia juhlia 3-vuotissynttäreistä 80-vuotisjuhliin, on oman hallisarjan bankettia,

työporukoiden tyky-päiviä ja mitä vaan kukakin keksii järjestää, Tuire kertoo. – Ja kaikkea koitetaan järjestää, mitä pyydetään, Ilkka jatkaa. – Paitsi karaokelaitteita emme ole hommaamassa. Vaikka toisaalta, eräs työporukka toi ne itse meidän saunatiloihimme. Äänieristys hallin puolelle on niin hyvä, että viedessäni ruokia heille, loksahti leukani auki, kun hallin puolelle ei kuulunut mitään, Tuire nauraa. Keilahallista löytyy siis myös siistit saunatilat kokouspöytineen. Hallinsa etuihin Nenoset lukevat myös hyvin hoidetun varustevuokrauksen. – Meillä on laaja valikoima keilakenkiä ja jokaisen käytön jälkeen kengät suihkutetaan hygienisiksi seuraavan käyttäjän jalkaan. Nenoset ovat kehittäneet itse erilaisia kilpailumuotoja, joista osa on päätynyt muidenkin hallien käyttöön. – Meillä on esimerkiksi oma hallikilpailu, 24h-kisat ja hohtokeilailua. Tänä vuonna järjestimme myös Firmakeilailun SM-kisat. Halli- ja 24h-kilpailut ovat meidän kehittämiämme. Ensin mainitussa kaikki taitotasot ovat tervetulleita ja tasoitusta saa taidon mukaan. Siten mestarikeilaaja joutuu tekemään enemmän töitä voittaakseen vasta-alkajan. 24h-keilailu synty kaveriporukan innostuksesta ja nyt sitä on järjestetty jo muutamana vuonna. Siinä tietyn kokoiset joukkueet keilaavat tauotta 24 tuntia kuitenkin niin, ettei kukaan joudu valvomaan koko aikaa, Ilkka selvittää. Keilahalli vetää siis puoleensa kaikkia lähes vauvasta vaariin.

Profile for Porin Yrittäjät

PYRY 1/2020  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 1/2020

PYRY 1/2020  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 1/2020

Advertisement