PLAN D- / Andreas Denk Theateraanbod 2023/24

Page 1

plan
www.plan-d.nl
4
23/24
d-/
dans voor iedereen vanaf
THEATERAANBOD
2 < PLAN D- 2023 / 2024 PLAN DArtistieke en algemene leiding > Andreas Denk  Productie en educatie > Wendy Grin Bureau medewerker > Ian Borthwick Publiciteit > Connie Fluhme  CONTACT > Bezoek-en postadres > Studio PLAN DDe Steiger 63 d, 1351 AD Almere, Nederland info@plan-d.nl T: +31 (0) 6-44 76 20 25 www.plan-d.nl BOEKINGEN NL/B > Wendy Grin wendy@plan-d.nl T: +31 (0)6- 46879190 INTERNATIONAL BOOKINGS > Bebê de Soares bebedesoares@hotmail.com T: +49 (0)177- 2985922 Ontwerp > Es & Zn – Esther de Boer Fotografie > Es & Zn – Esther de Boer (campagnebeelden voorstellingen), Petra Katanic (campagnebeelden Zwerfhonden), Joost Bataille (portretten kernteam PLAN D-) en Jessie Kamp Drukwerk > Drukkerij de Bij v.l.n.r.: Andreas, Wendy, Ian & Connie

OPWEKKEND DANSTHEATER

PLAN D-

PLAN D-, van choreograaf Andreas Denk, maakt opwekkend danstheater voor een breed publiek. De voorstellingen zijn vol absurde humor en relativering en hebben rafelrandjes waarmee we de toeschouwers uitdagen, vragen stellen, maar ook vermaken. PLAN D- heeft een open blik naar de maatschappij en de onstuimige wereld waarin wij leven.

Herkenbare, vaak hedendaagse, objecten spelen een cruciale rol in het werk van PLAN D- en bieden letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is een eigen verhaal te maken. Hiermee wil PLAN D- de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen.

Wij vinden dat onze voorstellingen toegankelijk moeten zijn voor iedereen en maken daar werk van. Samen met onze partners uit het speciaal onderwijs komen we steeds een stapje verder. Om ons te blijven ontwikkelen gaan we graag nieuwe samenwerkingen aan. Zie ook onze aanbiedingen voor maatwerk projecten.

CO2 NEUTRAAL

Al meer dan vier jaar produceren wij onze voorstellingen Co2 neutraal en maken ons decor uit grotendeels gerecycled en herbruikbaar duurzaam materiaal.

EDUCATIE

Zinnenprikkelende educatieve randactiviteiten maken onze voorstellingen tot een beleving en zorgen voor een meerwaarde. Hier kan men elkaar ontmoeten op een actieve en interdisciplinaire manier. Bij elke voorstelling kan een theater ook een doe-activiteit bijboeken. Informeer naar de mogelijkheden.

PLAN D- 2023 / 2024 > 3
4 < PLAN D- 2023 / 2024

VOOR IEDEREEN!

ZWERFHONDEN

MET BLAFFENDE EN GROMMENDE HONDENKOREN

‘Au!’ Riep de Tsaar toen een losgeslagen hond hem zomaar in zijn been beet. Of was het de bedoeling? Zijn been verloor hij en daarmee ook de schone schijn, waarna het in de stad Poetivl tot een bloedstollende ontknoping kwam.

‘Zwerfhonden’, is vrij vertaald naar het verhaal 'De hond die de tsaar in zijn been beet' van Toon Tellegen. Em Querido’s Uitgeverij, Amsterdam.

De voorstelling laat zien waarom een doorgedraaide tsaar ooit de complete honden bevolking in Rusland uitroeide en hij alleen de herdershonden spaarde.

‘Zwerfhonden’ is een spannende, licht surrealistische dansvoorstelling met daarin meerstemmige blaffende en grommende honden koren, aria’s en duetten. Een voorstelling waarin dans en zang als gelijkwaardige partners op toneel staan, en waar het paardenvlees door de lucht vliegt.

Hoe gaan we om met gevoelens van wraak en gebrek aan empathie? Hoe kunnen we ons ego temmen ten behoeve van een groter geheel en de mensen die ‘anders’ zijn omarmen?

Uniek aan ‘Zwerfhonden’ is dat toegankelijkheid wordt geïntegreerd in het maken en spelen van de voorstelling. We werken hierbij samen met New Pack Inclusion Creators.

Choreografie & dans > Andreas Denk en Wendy Grin Muziek & compositie > Wiebe Gotink  Dans > vier zingende dansers, een verteller en een koor

Speelperiode > vanaf oktober 2023 Leeftijd > 8+ Duur > 50 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 5
6 < PLAN D- 2023 / 2024

BUURMANS KEUKENPARADE

EEN LEKKERE CULINAIRE DANSVOORSTELLING VOOR IEDEREEN VANAF 4 JAAR

Een wervelende, spicy kook-dans-show over de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken.

PLAN D- gaat in 'Buurmans Keukenparade' op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een ‘melting pot’ van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheid.

EET MEE >

Bij de voorstelling 'Buurmans Keukenparade' hoort een uitgebreid randprogramma. Bij de Keukensafari reizen de kinderen door de zeven continenten en bij de ‘speeddate’ wordt er nagetafeld met werelds fingerfood.

Concept/choreografie >

Andreas Denk Dans > Andreas Denk & Cherif Zaouali Co-choreografie > Wendy Grin Eindregie > Mohamed Aadroun Muzikaal advies > Kaveh Vares

Speelperiode > vanaf januari 2023

Leeftijd > 4+ Duur > 60 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 7
OVER KOSHER EN HALAL, OVER
EN VLAAMSE FRIET, OVER COUSCOUS EN GEHAKTBALLEN
KLETSKOEK
8 < PLAN D- 2023 / 2024

BUURMAN IN DE NATUUR

EEN VROLIJKE EN ONTROERENDE DANSVOORSTELLING OVER DE KRACHT EN DE SCHOONHEID VAN DE NATUUR

VOOR IEDEREEN VANAF 5 JAAR

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen.

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vast zit.

Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden gelukkig altijd weer een oplossing.

‘Buurman in de Natuur’ is een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu; plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek en vinden altijd weer iets nieuws uit. Buurman in de Natuur is daarmee ook een prachtige ode aan vriendschap, aan fantasie en creativiteit.

DOE MEE!

‘Buurman in de Natuur’ is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig!

Je helpt stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken.

Idee/concept/choreografie >

Andreas Denk Dans > Andreas Denk, Ilija Surla, Cherif Zaouali Muziek > Marit Thus Regie > Ton Offerman

Speelperiode > vanaf mei 2023 Leeftijd > 5+ Duur > 50 minuten

NU MET EXTRA VEEL ZELFGEMAAKTE ENERGIE

PLAN D- 2023 / 2024 > 9

DE GROTE VMBO SHOW

EEN ‘MEE-DOEN’ VOORSTELLING

De goot verstopt, water spuit, stroom valt uit en leidingen gebarsten. Waar is de gebruiksaanwijzing en waar loopt het water eigenlijk naar toe?

In ‘De Grote VMBO Show’ gaan we dingen duurzaam oplossen die allemaal mis kunnen gaan. Leidingen leggen, buizen verbinden, plakken, zagen, boren en als een bever een stuwdam aan leggen bij een riviertje.

Iedereen helpt mee om de problemen dansant en met plezier uit de weg te ruimen en er uiteindelijk een gigantische kettingreactie van te maken.

‘De Grote VMBO Show’ is een vervolg van de succesvolle meedoen-dansvoorstelling ‘Buurman in de Natuur’ en met de voorstelling laten wij het publiek op ludieke wijze zien hoe leuk, interessant en veelzijdig technische VMBO richtingen zijn.

Idee/concept & choreografie > Andreas Denk Dans > twee dansers, een dansende technicus Eindregie > Ton Offerman Speelperiode > vanaf oktober 2024 Leeftijd > 6+ Duur > 50 minuten

ZO INTERESSANT EN VEELZIJDIG KUNNEN TECHNISCHE VMBO RICHTINGEN ZIJN!

PLAN D- 2023 / 2024 > 11 BINNENKORT >
12 < PLAN D- 2023 / 2024
PLAN D- 2023 / 2024 > 13