PLAN D- / Andreas Denk | AANBOD 2023/24 FESTIVALS, SCHOLEN, SO, SBO, VSO

Page 1

plan d-/www.plan-d.nl opwekkend danstheater op locatie vanaf 4 jaar AANBOD 23/24 FESTIVALS - SCHOLEN SO,SBO,VSO

v.l.n.r.: Andreas, Wendy, Ian

PLAN D-

Artistieke en algemene leiding > Andreas Denk  Productie en educatie > Wendy Grin Bureau medewerker > Ian Borthwick Publiciteit voor scholen en festivals > Wendy Grin

CONTACT >

Bezoek-en postadres > Studio PLAN DDe Steiger 63 d, 1351 AD Almere, Nederland info@plan-d.nl T: +31 (0) 6-44 76 20 25 www.plan-d.nl

BOEKINGEN

NL/B

> Wendy Grin wendy@plan-d.nl T: +31 (0)6- 46879190

INTERNATIONAL BOOKINGS > Bebê de Soares bebedesoares@hotmail.com T: +49 (0)177- 2985922

Ontwerp > Es & Zn – Esther de Boer Fotografie > Es & Zn – Esther de Boer (campagnebeelden voorstellingen), Petra Katanic (campagnebeelden Zwerfhonden), Joost Bataille (portretten kernteam PLAN D-) en Jessie Kamp Drukwerk > Drukkerij de Bij

2 < PLAN D- 2023 / 2024

OPWEKKEND DANSTHEATER

PLAN D-

PLAN D-, van choreograaf Andreas Denk, maakt opwekkend danstheater voor een breed publiek. De voorstellingen zijn vol absurde humor en relativering en hebben rafelrandjes waarmee we de toeschouwers uitdagen, vragen stellen, maar ook vermaken. PLAN D- heeft een open blik naar de maatschappij en de onstuimige wereld waarin wij leven.

Herkenbare, vaak hedendaagse, objecten spelen een cruciale rol in het werk van PLAN D- en bieden letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is een eigen verhaal te maken. Hiermee wil PLAN D- de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen.

Wij vinden dat onze voorstellingen toegankelijk moeten zijn voor iedereen en maken daar werk van. Samen met onze partners uit het speciaal onderwijs komen we steeds een stapje verder. Om ons te blijven ontwikkelen gaan we graag nieuwe samenwerkingen aan. Zie ook onze aanbiedingen voor maatwerk projecten.

Al meer dan vier jaar produceren wij onze voorstellingen Co2 neutraal en maken ons decor uit grotendeels gerecycled en herbruikbaar duurzaam materiaal.

Zinnenprikkelende educatieve randactiviteiten maken onze voorstellingen tot een beleving en zorgen voor een meerwaarde. Hier kan men elkaar ontmoeten op een actieve en interdisciplinaire manier. Bij elke voorstelling kan een theater ook een doe-activiteit bijboeken. Informeer naar de mogelijkheden.

PLAN D- 2023 / 2024 > 3
4 < PLAN D- 2023 / 2024

NATUUR EN DUURZAAMHEID

BOOM

ODE AAN DE NATUUR

Een ode aan de natuur: weerbaar, standvastig en duurzaam! Een spannende meedoe- en ontdekkingstocht door de wereld van de bomen. Dans, livemuziek en onverwachte ontmoetingen nemen je mee in een wandeling vol fantasie en humor.  Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol met net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan

‘Boom!’ speelt in parken, het bos en eigenlijk overal waar bomen zijn die een verhaal vertellen. De voorstelling is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Idee / Choreografie en Concept > Andreas Denk Choreografie / Randprogramma > Wendy Grin

Dans / Choreografie in wisselende bezetting > Tijmen Teunissen, Claire Hermans, Ischa Statie, Sophie Prins, Oliver Wagstaff, Percussie en Muziek in wisselende bezetting > Yung-Tuan Ku, Mei Yi Lee, Emilio Saura, Béatrice Picard

Speellocatie > park of bos (met minimaal 12 volwassen bomen)

Speelperiode > april 2023 t/m oktober 2023 Leeftijd > 4+ Duur > 60/75 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 5
6 < PLAN D- 2023 / 2024

BUURMANS KEUKENPARADE

EEN LEKKERE CULINAIRE DANSVOORSTELLING VOOR IEDEREEN VANAF 4 JAAR

Een wervelende, spicy kook-dans-show over de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken.

PLAN D- gaat in ‘Buurmans Keukenparade’ op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een ‘melting pot’ van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheid.

EET MEE >

Bij de voorstelling ‘Buurmans Keukenparade’ hoort een uitgebreid randprogramma. Bij de Keukensafari reizen de kinderen door de zeven continenten en bij de ‘speeddate’ wordt er nagetafeld met werelds fingerfood.

OVER KOSHER EN HALAL, OVER KLETSKOEK EN VLAAMSE FRIET, OVER COUSCOUS EN GEHAKTBALLEN

Concept/choreografie >

Andreas Denk Dans > Andreas Denk & Cherif Zaouali Co-choreografie > Wendy Grin Eindregie > Mohamed Aadroun Muzikaal advies > Kaveh Vares

Speelperiode > vanaf januari 2023

Leeftijd > 4+ Duur > 60 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 7
(WERELD)BURGERSCHAP
8 < PLAN D- 2023 / 2024

BUURMANS KEUZEKEUKEN

DANS OP HET DIGIBORD

‘Buurmans Keuzekeuken’ online. Een wervelende spicy kook-dans-keuze-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken geserveerd op het Digibord.

PLAN D- gaat in ‘Buurmans Keuzekeuken’ op zoek naar de keuken en de eetgewoonten van de buren. Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze keuken vieren wij de wereldkeuken vrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden.

GAME DEVELOPER

PLAN D- maakte ‘Buurmans Keuzekeuken’ in samenwerking met de game developers van Blewscreen. Het is een interactieve en educatieve voorstelling voor op het Digibord of de computer, waarbij de leerlingen zelf het verloop van de danstheater voorstelling kunnen bepalen.

HAPKLARE BROKKEN

De voorstelling bestaat uit 9 losse filmpjes van elk rond de 6 minuten. In elk filmpje is een ‘keuze’ moment verwerkt, waarbij de leerlingen kunnen kiezen hoe de scène verder gaat. Ook is in de filmpjes een ‘educatief’ moment verwerkt, dat de leerkracht een aanknoping geeft om een gesprek of vraag te starten in de klas.

HOE HET WERKT

Bij boeking ontvangt u een link waarmee u makkelijk kunt inloggen op het Digibord of de computer. En wij zijn natuurlijk zeer geïnteresseerd in jullie eigen favoriete recepten. Laat een bericht achter op ons prikbord!

Dans > Andreas Denk en Cherif Zaouali Uitvoering > Blewscreen Film > Sergio Gridelli Speellocatie > op een computer Speelperiode > gehele jaar Leeftijd > 4+ Duur > Blokjes van 9 x 6 minuten

‘Buurmans Keuzekeuken’ bevat zowel gesproken als geschreven tekst.

PLAN D- 2023 / 2024 > 9
(WERELD)BURGERSCHAP
10 < PLAN D- 2023 / 2024

ONGEZOUTEN

DOEN OF LATEN?

Doen of laten? Hoe trek je de ander over de grens in het spel van aantrekken en afstoten? De dansers balanceren op het randje en ontdekken zo waar hun eigen grenslijn ligt én die van de ander. Hoe zout wil je het hebben?

In ‘Ongezouten’ verkennen de dansers op een speelse wijze de onbeteugelde grenzen van een prille verliefdheid. Ze maken een reis naar het onbekende, waar een sprong van enthousiasme en onbevangenheid in een mum van tijd een onoplosbare knoop kan veroorzaken.  Jaarlijks maakt PLAN D- een nieuwe verrassende voorstelling die in het teken staat van de Week van de Lentekriebels.

Concept en choreografie > Andreas Denk en Wendy Grin Dans > 2 dansers

Speellocatie > gymzaal  Speelperiode > januari 2023 t/m juni 2023  Leeftijd > 6+  Duur > 50 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 11
SEKSUELE VOORLICHTING
12 < PLAN D- 2023 / 2024

BUURMAN ONDERSTE BOVEN

DRAAI HET EENS OM

Wat moet je doen als je voelt het zit niet goed, en ieder van je vrienden het anders doet? Bekijk het eens anders, draai het eens om. Ondersteboven, is het andersom.

In ‘Buurman Onderste Boven’ zijn de buurmannen meester in het oplossen van hedendaagse problemen waar iedereen mee worstelt. Hoe vind je het om in een klas te komen waar je niemand kent? …Dat zijn allemaal vrienden die je nog niet hebt ontmoet. Waarom moet je de vieze spruitjes eten van je ouders? ... Spruitjes zijn gezond. Je kunt van alles een probleem maken. Je kunt ook van een probleem van alles maken!

Samen met de kinderen proberen de buren alles weer “normaal" te laten zijn. Zal het hun lukken? Of heeft het ook zijn charme om de dingen van een andere kant te bekijken? Draai het eens om. ‘Buurman Onderste Boven’ is een voorstelling met een hoop slapstick, livemuziek en vette achterstevoren dansen.

Idee en concept > Andreas Denk Choreografie en dans > Andreas Denk, Claire Hermans, Ischa Statie

Speellocatie > festival, gymzaal of schoolplein Speelperiode > vanaf oktober 2022

Leeftijd > 4+  Duur > 50 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 13
GEZONDHEID EN GEDRAG

DE GROTE VMBO SHOW

EEN ‘MEE-DOEN’ DANSVOORSTELLING

De goot verstopt, water spuit, stroom valt uit en leidingen gebarsten. Waar is de gebruiksaanwijzing en waar loopt het water eigenlijk naar toe?

In ‘De Grote VMBO Show’ gaan we dingen duurzaam oplossen die allemaal mis kunnen gaan. Leidingen leggen, buizen verbinden, plakken, zagen, boren en als een bever een stuwdam aan leggen bij een riviertje.

Iedereen helpt mee om de problemen dansant en met plezier uit de weg te ruimen en er uiteindelijk een gigantische kettingreactie van te maken.

‘De Grote VMBO Show’ is een vervolg van de succesvolle meedoen-dansvoorstelling ‘Buurman in de Natuur’ en met de voorstelling laten wij het publiek op ludieke wijze zien hoe leuk, interessant en veelzijdig technische VMBO richtingen zijn.

Idee/concept & choreografie > Andreas Denk Dans > twee dansers, een dansende technicus Eindregie > n.t.b

Speelperiode > vanaf oktober 2024 Speellocatie > gymzaal

Leeftijd > 6+ Duur > 50 minuten

PLAN D- 2023 / 2024 > 15 BEROEPSORIËNTATIE >
ZO INTERESSANT EN VEELZIJDIG KUNNEN TECHNISCHE VMBO RICHTINGEN ZIJN!

EDUCATIE

BIJZONDER GESCHIKT VOOR

SO, SBO EN VSO

PLAN D- brengt haar publiek verdieping in de dans. Om deze verdieping mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat onbewust kijken naar dans overgaat in bewust de dans meemaken. Wij zorgen dat de kinderen actief betrokken zijn bij het verhaal wat ook hun verhaal zou kunnen zijn. Dit doen wij door de actualiteiten op de voet te volgen en te creëren vanuit onze tien bouwstenen:

☛ van passief naar actief dans ervaren ☛ onderzoekend, verkennend en ontdekkend leren  ☛ eigen talent en creativiteit ontwikkelen ☛ inclusie en diversiteit  ☛ zelfbesef, sociale en morele ontwikkeling ☛ verbondenheid en vriendschap ☛ reflectie op de wereld en reflectie op de directe omgeving ☛ verbeelding en fantasie stimuleren ☛ actualiteit ☛ duurzaamheid

Voor de voorstelling ontvangt de school de lesbrief en bij elke voorstelling heeft PLAN Deen uitdagend interactief randprogramma. Na de voorstelling sluiten we de wervelende dansreis samen af met een nagesprek op het toneel of een dansworkshop.

Alle activiteiten en voorstellingen van PLAN D- zijn geschikt voor het primair en speciaal onderwijs (SO, SBO en VSO) en zijn flexibel inzetbaar. We leveren graag maatwerk, zodat kan worden aangesloten bij de doorlopende leerlijn of de visie van de school op cultuureducatie.

LEERLIJNEN-PROOF
18 < PLAN D- 2023 / 2024
PLAN D- 2023 / 2024 > 19
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.