Page 1


Recept för fungerande hem och kök En kunnig kock skapar god mat med råvaror av hög kvalitet. På samma sätt utgör högklassiga material, ett starkt yrkeskunnande och individuell service grunden för ett fungerande och elegant hem. Peltoniemi kalusteet specialiserar sig på högklassiga och individuella kök. Vi tillverkar även skåp och inredning för badrum, hallar, grovkök och sovrum på beställning. Med över fyrtio års erfarenhet vet vi hur man tillverkar en inredning som fungerar och är trogen bostadens stil. Vi använder oss av kända leverantörers lösa luckor, skjutluckor, köksmaskiner, hoar, kranar och armaturer. På så sätt kan vi garantera att resultatet håller för tidens tand och ökar bostadens värde.


Sött eller salt?

Vi har kök som passar alla smaker

SÅ HÄR SKAPAS KÖKEN FRÅN PELTONIEMI PLANERING

1

FRAMSTÄLLNING

2

Inredningen tillverkas enligt planerna i vår snickerifabrik i Kemijärvi. Innan tillverkningen inleds kontrollerar ett proffs måtten hemma hos kunden.

3

Vi värnar om miljön i vår verksamhet. Vi har ett eget värmekraftverk och vår fabrik värms upp med biprodukterna från snickerifabriken. Om du håller på att renovera kan Peltoniemi vid behov demontera den gamla inredningen och återvinna den på lämpligt sätt. Vi använder delar och material från leverantörer med emissionsklass M1, till exempel Koskisen Oy, Egger och KRONOSPAN.

4

Våra yrkeskunniga montörer sköter montering av inredningen. Montering av inredningen ingår i grundpriset men om så önskas kan vi tillverka köket enligt principen om nyckelfärdig leverans. I så fall sköter våra kunniga samarbetspartner om montering av VVSE-apparaterna.

5

Vi använder endast högkvalitativa material och högklassiga produkter från kända leverantörer i köken från Peltoniemi. Vi försöker även att uppnå en så hög nivå som möjligt för inhemska produkter. De här principerna gäller för alla kök vi levererar – oavsett prisklass. Peltoniemi ger 5 års garanti för de kök som företaget tillverkar. Detta innefattar mekanismer och tillverkningsfel. För produkter som vi förmedlar (köksmaskiner, hoar och kranar) gäller leverantörens garanti.

Vi har tio färger för stommarna, hundratals luckmodeller, gott om olika alternativ för mellanutrymmena, handtag och olika bänkskivor – det finns garanterat flera alternativ för alla smaker. För att underlätta vaket och planeringen presenterar vi ett urval av de kök vi framställt på sidorna 50–53. På sidorna 54–57 finns exempel på priser för kök vi levererat på beställning.

GARANTI

Vi planerar köken från Peltoniemi och lösningarna för heminredning med hjälp av ett 3D-planeringsprogram, i samarbete med kunden och in i minsta detalj. Kunden ser sitt framtida kök med nästan fotografisk precision innan tillverkningsprocessen startar. Vi behöver självfallet mått att använda som bas för planeringen men vill även höra vilken stil kunden önskar sig.


20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Blankt

Laminat

Laminat

Integrerad belysning

Matt

Trä

Glas

Handtag

Sten

Mekanismer

INNEHÅLL

6


Drömmar som maräng INGREDIENSER » 3 st. vita, blanka laminatskivor med ABS-kant » 25 st. frontserier för hurtsarna, Taiga 536 ren vit » 4 st. skåpluckor, Fino blank mörk oliv » 15 st. vita stommar » 29 st. Lungo-handtag

6

Den vita färgen och det rikliga ljuset gör att det här köket ser ljust ut. Fronten på de praktiska, stora lådorna är en snövit, målad MDF-skiva. Mellanrumslösningen med en enkel och stormönstrad tapet bakom en glasskiva ger köket en personlig look. Sirliga och lätta skåp har placerats ovanför den vita laminatskivan. Överskåpens mdf-stommar har ett blankt melaminöverdrag på luckorna. Även om den vita färgen dominerar ger de bruna överskåpen och den mönstrade tapeten värme och en liten gnutta romantik till utrymmet. Lungo–handtagen bidrar till kökets lätta linjer.


7

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Kryddig värme INGREDIENSER » » » »

4 st. R3-luckor i askfaner, färg T21 8 st. R3-luckor i askfaner, färg T07 11 st. stommar i askfaner, färg T07 3 st. stenskivor, färg Ljus labrador » 11 st. 303AMAKR-handtag

I det här köket ger kombinationen av mörkt trä, stenskiva och chiliröd färg en österländsk, kryddig känsla. Den högklassiga stenskivan är hållbar och ger ett dyrbart intryck. Den medför dessutom inga problem i användning. Skivor som är tillverkade i hård och tät sten, till exempel den ljusa Labrador-spektroliten på bilden, håller sig fläckfria och är lätta att rengöra. Inget underhåll behövs. Inget händer med stenskivan även om man ställer ner en het plåt eller kastrull på den. Skåpens och luckornas ytor är av askfaner. Det hårda och sega askvirket kan jämföras med björk. Det klarar även hård användning och det kraftiga fibermönstret ger en vacker och livlig yta. De stora och strömlinjeformade handtagen passar ihop med köksmaskiner i borstat stål och bidrar till ett enhetligt intryck.

8


9

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Färger för den kräsne INGREDIENSER » 15 st. vita stommar » 4 st. Saana slät R2-skåp, färg Tikkurila Symphony M310 orange » 10 st. frontskivor för Saana-lådor slät R2, färg Tikkurila Symphony 0202 svart » 10 st. Tip on-lådor » 1 st. klarglas för mellanutrymme » 5 st. F3091AR+ skivor med aluminiumkant, blank vit

10

Ibland hittar man bland det färdigtillverkade inget som passar exakt den egna smaken. Då är det bra att det finns alternativ som man kan skräddarsy som man vill. Det går att få Saana-luckor och -frontskivor för lådor målade enligt alternativen i Tikkurila Symphony-färgkartan. Det finns över 2000 nyanser! Även den kräsnaste färgkännares önskemål kan tillgodoses exempelvis genom att anpassa färgnyansen till den favorittapet som valts till mellanutrymmet. Lådor och skåp utan handtag passar bra till mäktiga färger och tapeter med kraftiga mönster. Tack vare Tip on-mekanismen kan luckor och lådor öppnas med bara ett lätt tryck. Den manuella mekanismen kräver inget extra djup för skåpet, så den passar även för små utrymmen.


11

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Sval fräschör INGREDIENSER » » » » » »

12

20 st. Aaria-luckor, vit blank 15 st. vita stommar 3 st. Aaria-element, vit blank 2 st. F7927 50 mm grå laminatskivor 14 st. tryck-och-öppna-beslag 10 st. elektriska servo drive-lådor

Ett helvitt kök ger en känsla av ett stort utrymme även i en liten bostad. Det här köket är så avskalat att vi till och med har gjort oss av med handtagen. De behövs inte heller, eftersom luckorna tack vare tryck-och-öppna-beslagen öppnas med ett lätt tryck. Tack vare den elektriska servo drive-mekanismen öppnas även lådorna med ett lätt tryck. Även om många anser, att den vita färgen lätt blir smutsig, är det lätt att torka de blanka, handtagslösa luckorna och lådorna rena. Även den grå laminatskivan som valts för det här köket är lättskött. Det är lätt att använda små, färgglada detaljer till att piffa upp den vita helheten och sedan byta ut dem enligt årstid och känsla.


13

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


För dem med minimalistisk smak INGREDIENSER » 6 st. luckor med aluminiumram och ultravitt glas » 18 st. Gaissa-laminatluckor F2253 AR+ blank » 10 st. svarta stommar » 1 st. space corner-hörnhurtsar » 2 st. k4836 betong-laminatskivor » 1 st. klarglas för mellanutrymme » 18 st. 338ARST-handtag » 1 st. stickkontakttorn som reser sig ur skivan

14

För att fungera behöver köket inte vara ett stort, separat utrymme. Det här köket har placerats i hörnet av ett större utrymme och dess industrial-känsla stärks av de blanka, svarta laminatluckorna, laminatskivorna i betongimitation och de enkla, stålfärgade handtagen. Tack vare space corner-hörnhurtsen kommer hela det område som avsatts för köket väl till användning. De små överskåpen och den vita väggen lyser upp, men aluminiumramarna i de vita glasluckorna ser till att de förblir stiltrogna. Lamporna som har integrerats i skåpet och ugnen som har placerats på samma höjd som skivan gör det bekvämt att laga mat. En behändig detalj är stickkontakten som stiger upp ur skivan. Den hålls dold tills den behövs. Den minimalistiska stilen får en piff av texten som placerats under glaset i mellanutrymmet och bilden på skyskrapor och skyline som finns på köksfläkten.


15

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Nötaktigt knäppt INGREDIENSER » 2 st. Gaissa-laminatluckor, F3091 AR+ blank vit » 4 st. R3-luckor i valnötsfaner » 6 st. stommar i valnötsskiva » 1 st. skiva i massivt trä, Amerikansk valnöt » 6 st. Buster-handtag » 1 st. F3091 AR+ laminat för ­mellanutrymmen

16

Massivt trä är ett äkta material som blir allt mer populärt. Det som drar blickarna till sig i det här köket är den snygga, valnötsfärgade arbetsbänken i massivt trä. Den ger en lyxig och varm känsla direkt i hemmets hjärta. En skiva i massivt trä är en lösning som är hållbar men som måste underhållas regelbundet för att förbli vacker. Det är för all del möjligt att slipa ytan så att den blir som ny igen, om vardagen har drabbat den i alltför hög grad. Träet lyfts fram på ett vackert sätt mot det vita laminatmellanutrymmet och lådornas släta frontskivor och luckor lättar upp intrycket i köket. Som förvaringsutrymme är de stora lådorna praktiska; man behöver inte sträcka sig in i skåpen och det är ordning och reda med sakerna. De robusta stålfärgade handtagen passar som hand i handske med köksmaskinerna i borstat stål.


17

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Med doft av nybakat bröd INGREDIENSER » » » » » »

18

11 st. Aaria-luckor, blankvit 8 st. Venetsia-luckor, björk T13 3 st. 0519U laminatskivor, mörk valnöt 12 st. stommar, ljus valnöt 17 st. Buster 160-handtag 2 st. 0519 mellanutrymmeslaminat, mörk valnöt, med Partyaluminiumskena

Rikligt med träytor och speglar på skåpluckorna skapar lantstämning i det här köket. Även mellanutrymmet består av mörkt valnötsfärgad laminat, så de vita luckorna ger den fräschör och det ljus som behövs. De moderna handtagen i kombination med köksmaskinerna i borstat stål sätter lite piff på utrymmet. Även om en del av luckorna är vita verkar utrymmet enhetligt tack vare färgen på stommarna. Det är lätt att fästa ställningar, krokar och hyllor på aluminiumskenan på mellanutrymmets laminat och sedan flytta dem efter behov.


19

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Eftersom det verkligen finns massor med alternativ är det möjligt att den största utmaningen vid planering av köket blir valet av luckor. Luckorna är även den dominerande ytan i köket och bestämmer vilken stil köket ska ha. Med hjälp av färg- och materialvalen kan man nästan ta med sig doften av österländska kryddor, medelhavsörter eller värmen från hemmets härd in i köket. 20


FÄRG FÖR LUCKORNA

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

RECEPT

HELPI 576 grå

FÄRG FÖR LUCKORNA

ESIKKO 500 vit FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

VIRNA 500 vit

RAITA 509 grå

SAANA SLÄT

FÄRG FÖR LUCKORNA

FÄRG FÖR LUCKORNA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckorna 240x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckorna 70x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

ANPASSNING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

R6 500 vitt

EXEMPEL PÅ PRIS

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

PLANERING OCH MONTERING

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

LUCKOR

HILLA 500 vit

LUCKOR - MÅLAD MDF

21


NEILIKKA 500 vit

TYRNI R2 876 glanst grå

FÄRG FÖR LUCKORNA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

VITA 568 snövit FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

22

NATA 568 snövit FÄRG FÖR LUCKORNA

• Luckans tjocklek 19 mm • Kantform r2 • Minimimått för luckan: 70x195mm • Maximimått för luckan: 2500x995mm

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

HEINÄ 500 vit

VIOLA

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 70x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 70x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 19 mm • Glasramens bredd 100 mm • Spegelns tjocklek 7 mm • Lister används för att fästa spegeln i ramen • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 22 mm • Kantform R2 • Fräsmönstring i luckornas sida • Minimimått för luckan: 100x295 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

LUCKOR - MÅLAD MDF


RECEPT 509 Grå

513 Blå

543 Grädde

561 Beige

568 Snövit

570 Grå

571 Grå

LUCKOR

508 Vit

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

Galler

576 Ljusgrå

577 Brun

579 Grå

800 Blank vit

809 Blank grå

868 Blank snövit

876 Blank grå

• Färger från Monicolor Nova- och Symphony-färgkartorna tillgängliga enligt kök • Nyansmöjligheter för alla standardmodeller • Fabriken har rätt att begränsa tillgången på nyanser enligt begränsningar i tillverkningen

ANPASSNING

572 Grön

DETALJER

NYANSERBARA FÄRGER FÖR MDF-LUCKOR

EXEMPEL PÅ PRIS

Virna ­glasfönster

500 Vit

PLANERING OCH MONTERING

Glasöppning

FÄRGER FÖR MDF-LUCKORNA

BÄNKSKIVOR

TYPER AV MDF-GLASLUCKOR

LUCKOR - MÅLAD MDF

23


valkoinen

HARMONIA S

• Materialets tjocklek 16mm • Färgalternativ matt

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Minimimått för luckorna: 95x 195 • Maximimått för luckorna: 2400 x 1000 mm, för filmöverdrag med vågräta fibrer bör du kontrollera maximimåtten av försäljaren LUCKOR - MDF MED FILMÖVERDRAG

SOINTU

• Materialets tjocklek 19mm • Färgalternativ matt och blank

• Materialets tjocklek 16mm • Färgalternativ matt och blank

• Materialets tjocklek 19mm • Färgalternativ blank

24

PIANO

LYYRA

AKASIA kiiltävä

TENORI

• Materialets tjocklek 19mm • Färgalternativ matt

• Materialets tjocklek 19mm • Färgalternativ matt och blank

FAGOTTI

• Materialets tjocklek 19mm • Färgalternativ matt och blank


RECEPT LUCKOR

FILMALTERNATIV FÖR LUCKORNA BLANKA FILMÖVERDRAG

Grå träfiber

Silver träfiber

Jasmis

Svart

Grå

Silver

Ek

Matt vit

Vit

Vit träfiber

Vit struktur

Vit blende

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

Grå

ANPASSNING

DETALJER

• Alla luckor har vit bakgrund

EXEMPEL PÅ PRIS

TYPER AV GLASLUCKOR FÖR LUCKOR MED FILMÖVERDRAG

Matt

Klar

Klar spegel

PLANERING OCH MONTERING

Antisun

LUCKOR - MDF MED FILMÖVERDRAG

25


ARONIA ek

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i Faner 7mm/ Spegel i massivt trä 17mm • Träaltenativ Björk, ask, ek

KARPALO ask

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i Faner 7mm/ Spegel i massivt trä 17mm • Träaltenativ Björk, ask, ek

26

LUCKOR - TRÄLUCKOR

DAALIA björk

• Materialets tjocklek 20 mm • Träaltenativ Björk, ask, ek, valnötfaner

LILJA tall

• Materialets tjocklek 20,5 mm • Spegel i massivt trä 12,2mm • Träaltenativ Björk, ask, ek tall

HARSOKUKKA

HARSOKUKKA

• Materialets tjocklek 20 mm • Träaltenativ Björk, ek

• Materialets tjocklek 20 mm

ek

NÄSIÄ ask

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i Faner 7mm/ Spegel i massivt trä 17mm • Träaltenativ Björk, ask, ek

valnöt

ORVOKKI Björk

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i Faner 7mm/ Spegel i massivt trä 17mm • Träaltenativ Björk, ask, ek tall


• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i Faner 7mm/ Spegel i massivt trä 17mm • Träaltenativ Björk, ask, ek, valnöt

RECEPT

• Lucka med glasöppning och glasalternativen på bilderna finns för alla träluckemodeller. • Luckorna med glasöppning med 1920 och 1750 mm höjd har spröjs som standard. • R3 ram för lucka med glasöppning 75 mm och ram för R3-Line lucka med glasöppning 50 mm + handtagslistens bredd 20 mm på en sida

LUCKOR

valnöt

TYPER AV GLASLUCKA FÖR TRÄLUCKOR

Etsat glas

Klarglas

Sandblästrat glas

BÄNKSKIVOR

VEHKA

MELLANUTRYMMEN

• Special- och blyglas på beställning

AAPA FANERLUCKA

021 blekt björk 1%

027 blekt björk 3%

039 körsbörsfläck

058 vit

ASK

066 valnöt

085 svart

105 mörkgrå

108 ljusgrå

011 antik brun

021 blekt 1%

040 konjakfläck

DETALJER

AAPA FANERLUCKA

Borstad furu grå vax

STOMMAR

FÄRGALTERNATIV FÖR LUCKORNA BJÖRK

EK

Borstad furu ljus vax

096 vanil

285 matt svart

010 lackad

TALL

058 vit transparent

085 svart

094 wenge

105 mörkgrå

108 ljusgrå

285 matt svart

010 lackad

VALNÖT

EXEMPEL PÅ PRIS

085 svart

010 lackad

PLANERING OCH MONTERING

058 vit

ANPASSNING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Material: vaxat furufaner • Luckans tjocklek 18 mm • Glasmodeller: klar, grå och etsad • Minimimått för luckorna 70x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

LUCKOR - TRÄLUCKOR

27


AAPA F8100

AAPA F2253MAT

FÄRGALTERNATIV

FÄRGALTERNATIV

med ekkant

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Lackad trälist mellan laminatskivor • Alternativ för trälist: bok, björk, ek, valnöt (se tillgängliga former för trälisterna nere på sidan)

TIEVA F2253AR+ med ABS-kant, handtagslist i aluminium FÄRGALTERNATIV GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

28

LUCKOR - LAMINATLUCKOR

med valnötskant

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Lackad trälist mellan laminatskivor • Alternativ för trälist: bok, björk, ek, valnöt (se tillgängliga former för trälisterna nere på sidan)

GAISSA

F2253MAT med ABS-kant FÄRGALTERNATIV GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

KIELA F8100

med träkant, handtagslisten i valnöt FÄRGALTERNATIV

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

KIELA F8100

med träkant, handtagslist i björk FÄRGALTERNATIV

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 20 mm

• Tjocklek 20 mm

GAISSA A

blank svart med ABS-kant, handtagslist i aluminium TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

GAISSA A

blankvit med ABS-kant, handtagslist i aluminium TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm


F2253MAT

F2301SHL

GLASLUCKETYP FÖR LAMINATLUCKOR

F3050MAT

F6463SHL

TRÄMÖNSTER

F6632SHL

F8100SHL

F8178SHL

F2253AR+

F3091AR+

LUCKOR

• I laminatluckorna är ramen för glasluckan 70 mm bred

BLANKA

BÄNKSKIVOR

F0187MAT

RECEPT

FÄRGALTERNATIV FÖR LAMINATLUCKOR ENFÄRGADE

Glasöppning F5374NAT

F5477MAT

F6058NAT

F8006MAT

F0187AR+

F7912AR+

MELLANUTRYMMEN

F1079MAT

NANOLAMINAT

F2255AFN

F5342AFN

F7912AFN

F7961AFN

STOMMAR

F2253MAT

EXEMPEL PÅ PRIS

TRÄKANTSFORMER FÖR AAPA-LUCKAN

Kantform V

Kantform VV

Kantform S

Kantform R

LUCKOR - LAMINATLUCKOR

PLANERING OCH MONTERING

FÖR FINISH AV LAMINATLUCKORNAS KANTER

• Laminatluckorna finns att få med trä- och ABS-kant • Alternativ för trälist: bok, björk, ek och valnöt (andra träslag på beställning) • Alternativ för ABS-kant bl.a. list i aluminium och ytans färg • ABS-listens tjocklek 1-2 mm • ABS-listens tjocklek 10 mm • Tillgängliga kantformer: V (skråkant), VV (dubbel skråkant), S (rak) ja R (avrundad) • Rundade kanter: R2, R5, R10, R20

ANPASSNING

DETALJER

F1238AFN

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE R-AVTRYC K

29


SEITA lav

hacienda black

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA torrfura FÄRGALTERNATIV

LUCKOR - MIKROLAMINATLUCKOR

FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA skägglav

FÄRGALTERNATIV

FÄRGALTERNATIV

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

30

SEITA svart

SEITA

FÄRGALTERNATIV

SEITA cement FÄRGALTERNATIV

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA vit SEITA handtagslist aluminium-vit FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få


KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

RECEPT

FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

FÖR FINISH AV MIKROLAMINATLUCKORNAS KANTER

• Det finns flera olika alternativa kantlister för mikrolaminatluckorna: kantlist med ytans färg, tvåfärgad kantlist och enfärgad kantlist • Kantlistens tjocklek 1,5-2,0 mm

LUCKOR

FÄRGALTERNATIV

SEITA bark

KANTLIST MED HJÄLP AV ABS-BAND

BÄNKSKIVOR

kådfuru

SEITA silver

MELLANUTRYMMEN

SEITA

STOMMAR

Aluminium-vit

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA

DETALJER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

FÄRGALTERNATIV

gammal planka FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

Aluminium-svart

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

ANPASSNING

FÄRGALTERNATIV

SEITA kol

GLASLUCKETYP FÖR MIKROLAMINATLUCKOR

• I mikrolaminatluckorna är ramen för glasluckan 70 mm bred

EXEMPEL PÅ PRIS

gammal tall

Glasöppning, matt glas

PLANERING OCH MONTERING

SEITA

Glasöppning, klarglas

LUCKOR - MIKROLAMINATLUCKOR

31


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Laminat Trä Sten

Då man väljer material för arbetsbänken bör man även vara uppmärksam på kockens egenskaper. Vissa material kräver mer skötsel och vissa är lättare att rengöra än andra. Och det finns minst lika många smaker som det finns kockar.

32


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR

SVART BLANK STEN

GRÅ BLANK STEN

BETONG F4836CR

SVART MARMOR

MÖRKT GRAFIT

LJUS BETONG

EK

LJUS EK

GRÅ PLANKA

LJUS PLANKA

BRUN PLANKA

MÖRKT GRÅ

F9483AR+

F3476AHD

F8833AHD

F5214ARD

F8854PGN

F6477PGN

F6410PGN

F9484PGN

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE R-AVTRYC K

EXEMPEL PÅ PRIS

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE R-AVTRYC K

F7912MAT

ANPASSNING

F5374PGN

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

F9485AR+

F7515MAT

GRÅ DIMMA F1787CR

VIT

F6463SHL

VIT BLANK F3091AR+

BIANCO MALÉ F2255ANF

NERO INGO

PLANERING OCH MONTERING

MÖRKT SAND

F2253ANF

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla laminatskivor finns i tjockleken 20 mm, 30 mm och 40 mm BÄNKSKIVOR - LAMINAT

33


34


RECEPT

FINISH AV LAMINATSKIVOR NEDSÄNKT INSTALLATION

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Det går att sänka in hoarna i laminatskivan från undersidan. • Med den här tekniken ligger hons överkant något lägre än bordsskivan, så ytan fortsätter steglöst och bildar en mer enhetlig skivhelhet än normalt.

FÖR FINISH AV LAMINATSKIVORNAS KANTER KANTLIST MED HJÄLP AV ABS-BAND

FLÄNSAD KANT

1477E

Aluminiumeffekt

DETALJER

Aluminium-vit

TRÄKANTSFORMER

EXEMPEL PÅ PRIS

1424E

ANPASSNING

Flänsad kant

• Trälistalternativen V och S finns i följande alternativ: bok, björk, ek och valnöt (andra träslag på beställning) • Som standard har ytan lackerats • För 20 mm bänkskivor finns endast rak kant/ABS-kant

Aluminium-svart

Svart blank

Vit kåre Rent vit kåre

Vit blank Rent vit blank

PLANERING OCH MONTERING

Kantform V

Kantform S

BÄNKSKIVOR - LAMINAT

35


AMERIKANSK VALNÖT

EUROPEISK VALNÖT

BOK

KÖRSBÄR

VÄRMEBEHANDLAD BJÖRK

BJÖRK

WENGE

ZEBRANO

EK

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla träskivor finns med tjockleken 30 mm och 40 mm • Kanten kan vara rak, rundad eller skråkant 36

BÄNKSKIVOR - TRÄ


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR

MOCKA LATTE diamantborstad

LJUS LABRADOR

OLD STYLE BLACK

RÖD GNEJS

ROYAL BEIGE

SAVON HELMI

polerad

diamantborstad

SVART polerad

polerad

polerad

SININEN HELMI polerad

EXEMPEL PÅ PRIS

polerad

polerad

PLANERING OCH MONTERING

POHJOLAN LOIMU

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

polerad

MELLANUTRYMMEN

ANTIK BRONS

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla stenskivor finns med tjockleken 30 mm och 40 mm • Kanten kan vara rak, rundad eller skråkant BÄNKSKIVOR - STEN

37


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Laminat Glas

Mellanutrymmet behöver inte längre vara något påtvingat med kakel i standardstorlek. Det finns otroligt många material- och stilalternativ.

38


F1040MAT

F1787CR

F3091AR+

RECEPT F3460AR+

F3476AHD

F4836CR

F5214ARD

F5374PGN

F6363AHD

F6410PGN

F6463SHL

F6477PGN

LUCKOR

LAMINAT FÖR MELLANUTRYMMEN

F7515MAT

F8833AHD

F8854PGN

F9483AR+

F9484PGN

F9485AR+

F1238AFN

F2253AFN

F2255AFN

F5342AFN

F7912AFN

F7961AFN

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE R-AVTRYC K

MELLANUTRYMMEN

F7912MAT

BÄNKSKIVOR

NANOLAMINAT FÖR MELLANUTRYMMEN

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

GLASALTERNATIV FÖR MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

• Tjockleken på alla laminatskivor för mellanutrymmen är 8 mm • Det går att få samma laminatalternativ för mellanutrymmena som för bänkskivorna (större bilder finns på sidorna 39-40)

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

SVART

VIT

GRÅ

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

• Alla glasskivor för mellanutrymmen finns i tjockleken 4 mm • Det går att lägga in tapet bakom glaset

KLAR

MELLANUTRYMMEN - LAMINAT OCH GLAS

39


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

En fungerande stomme som tillverkats av ett hållbart material är som en högklassig ingrediens i maten. Hela måltiden byggs upp kring den.

40


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR MELLANUTRYMMEN

EK

LJUSGRÅ

STOMMAR

BJÖRK

MÖRKGRÅ

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

VIT

PLANERING OCH MONTERING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjockleken på allt material för stommen är 16 mm • Seitas luckfärger (se s. 30-31) kan väljas som färg på stommarna (tjocklek 18 mm). STOMMAR

41


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Integrerad belysning Handtag Mekanismer

Integrerad belysning Matlagning är något som kräver noggrannhet. Därför är lamporna en viktig del av ett fungerande kök. Med armaturer som har integrerats i köksskåpen riktar man på ett elegant och praktiskt sätt ljus dit där det behövs; till arbetsbänken och in i skåpen.

42

2


1. INTEGRERAD BELYSNING

INTEGRERAD BE LYS NI NG EN BART HOS PE LTONI EM I

RECEPT

BELYSNINGSALTERNATIV

INTEGRERAD BELYSNING

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Peltoniemis integrerade belysning erbjuder ett aldrig tidigare skådat sätt att planera köksbelysningen på inredningslösningarnas villkor. • Belysningen fogas ihop med omgivningen genom att den sänks in i inredningens nedre ytor eller in i möblerna.

TYPER AV INTEGRERAD BELYSNING

MELLANUTRYMMEN

2.-4. TEKNISKA SPECIFIKATIONER

STOMMAR DETALJER PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

1

• Ett osynligt sätt att lysa upp hyllor och ytor i skåpen samt visa upp ytmaterialen på ett vackert sätt. • Det integrerade ljusbandet består av naturligt ljusa LED-lampor och kan förkortas med 60 mm mellanrum. • Går att installera t.ex. på undersidan eller kanterna i skåp och ytor eller i socklar. Tack vare den elastiska strukturen kan de till och med installeras på böjda möbelytor. • 12-24v DC, 4,5-14,8 W Färgtemperatur 4000k • IP-klass

3

4

DETALJER – INTEGRERAD BELYSNING

43


TYPER AV INTEGRERAD BELYSNING

5.-6. INTEGRERAD LJUSBOTTEN TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Det går att belysa en hel glasskiva på ett integrerat sätt inifrån och på så sätt utgör skåpet en ljuskälla både för arbetsbänken och för skåpets insida. • Tillgänglig får både 60 och 80 cm breda väggskåp.

7. INTEGRERAD LJUSBOTTEN • Ljuset i den integrerade ljusbasen är utvecklad hos Peltoniemi. Ljuset sätts in i övre skåpets botten och så även elledningarna passeras diskret inuti i skrovet. LED-remsans utbyte är enkelt utan ellednings byte.

1 5

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• 9,6 W/m 24V Färgtemperatur 4000k

2

44

2 6

7


RECEPT

ÖVRIG BELYSNING

8. CARRÈ BÅGLAMPA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Båglampa av aluminium med klarvita LED-lampor. • 12V DC, 2,2W • IP-klass 20

MELLANUTRYMMEN

8 ÖVRIG BELYSNING

9. SIGN ROUND NEDSÄNKBAR LAMPA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

DETALJER

STOMMAR

• Naturvit LED-lampa med aluminumyta som kan placeras i möbeln under tillverkningsskedet. • Finns även som modell med ytmonterbart hölje som kan installeras i möbeln i efterskott. • Diameter 68 mm • Höjd 13 mm • 24 V DC, 3,0 W Färgtemperatur 4000k • IP-klass 44

ANPASSNING

9

ÖVRIG BELYSNING

10. REAKTIVA LAMPOR

EXEMPEL PÅ PRIS

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PLANERING OCH MONTERING

• Reaktiva lampor tänds då skåpluckorna öppnas och de belyser även de delar av hurtsarna och skåpen dit den allmänna belysningen inte når.

10

DETALJER – ÖVRIG BELYSNING

45


Handtag Handtaget är den viktigaste kryddan som ger köket en bra finish. Vilken detalj framhäver luckorna bäst? En knopp eller ett handtag? Blank eller matt yta? Dekorerad eller enkel?

46


RECEPT LUCKOR

TITAN

CUBIX

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

VECTOR TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Aluminium • Hålavstånd 128, 192, 292, 392, 492, 692 och 892 mm

• Aluminium • Hålavstånd 40, 136, 235, 335, 435, 535, 735 och 935 mm

• Matt krom/Hålavstånd 96, 128, 192 och 320 mm • Borstad nickel/Hålavstånd 96, 128, 192 och 320 mm

• Rst-effekt, förkromad, wtc vit och svart • Hålavstånd 128, 160, 256 och 448 mm

• Aluminium • Hålavstånd 128, 192, 292, 392, 492, 692 och 892 mm

303A MAKR

XA10MAKR 128

BUSTER

V4RST

LANKA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Matt krom och rst-effekt • Hålavstånd 192 mm

• Matt krom • Hålavstånd 128 mm

• Förkromad och aluminium • Hålavstånd 128, 160 och 192 mm

• Rst-effekt • Hålavstånd 96, 128, 192, 224, 320, 392, 492 och 692 mm

• Förkromad • Hålavstånd 96 och 128 mm

709RST

LÄDER

LÄDER LOCKA

350AL

NX2-KNOPP

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Hålavstånd 128 mm

• Svart och brun • Hålavstånd 128 mm

• Svart och brun

BÄNKSKIVOR

LUNGO

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

META

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PLANERING OCH MONTERING

• Aluminium

• Krom, mässing, vit och koppar • Tvådela 28mm

DETALJER – HANDTAG

47


Mekanismer Vi använder endast högklassiga mekanismer i Peltoniemis kök. De bidrar till att sakerna finns på rätt plats och är nära till hands när de behövs. Och du strör inte av misstag socker i maten i stället för salt.

48

1


TEKNISKA SPECIFIKATIONER

LUCKOR

3

2. CLIP TOP BLUMOTION

BÄNKSKIVOR

2

• En praktisk mekanism för väggskåp som monteras på varandra eller sänks in, samt framför allt för låga väggskåp • Tar endast mycket litet utrymme tack vare öppningsvinkeln

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Försedd med integrerad Blumotion-dämpning • Utformad för att öppnas och stängas 200 000 gånger, vilket i praktiken innebär hela möbelns livslängd

MELLANUTRYMMEN

3. SPACE CORNER TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Hörnmekanismen använder till och med det mest avlägsna utrymmet i hörnet • Lådan tar upp 105 x 105 cm i hörnet • Försedd med Blumotion-dämpning

5

4. STICKKONTAKTTORN

STOMMAR

4

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Ett torn med tre stickkontakter som sänks ner i bänkskivan • Går att dölja och ta fram ur bänkskivan med ett tryck

DETALJER

5. UGNSLÅDA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

ANPASSNING

• En låda som placeras i sockelutrymmet under ugnen • Försedd med Blum Tandem-glidskena som kommer ut hela vägen samt med Blumotion-dämpning

6. LEMANS TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Hörnmekanism som på ett praktiskt sätt hjälper till att få fram till och med de saker som ligger längst bak i dolda hörn • Färg grå, med förkromad kant • Båda hyllorna har en ytbehandling som förhindrar glidning samt bärkraft på 20 kg • Finns för öppning åt höger och vänster • För att mekanismen ska fungera ska skåpluckan­vara 40, 45, 50 eller 60 cm

7. UTDRAGBAR-INNERLÅDOR TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Med utdragbar-innerlådor som går att ta ut helt sparar du ryggen och kan till och med hantera de saker som ligger längst bak • Färg vit • Systemets fasad kan tillverkas med vilken som helst lucka för hurtsarna

6

7

DETALJER – MEKANISMER

49

PLANERING OCH MONTERING

1. AVENTOS HK

RECEPT

PRISB ELÖNTA OC H URSPRU NG LIG BLUM-M EKAN A ISM ER HOS PE LTONI EM I

BLUM-MEKANISMER


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Individuella lösningar Med lite uppfinningsrikedom blir måltiden en hel upplevelse och en fungerande helhet helt genialisk. Här är några lösningar vi tagit fram som underlättar i våra kunders vardag.

50


RECEPT

1. Den hopfällbara trappstegen är dold i sockeln så den finns alltid till hands men är aldrig i vägen.

LUCKOR

2. Den hopfällbara pallen kan flyttas till önskad plats.

BÄNKSKIVOR

2

1

3.

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

Hundskålarna är dolda i en låda som placerats i sockeln tills det är matdags. Det är enkelt att rengöra skivan och skålarna är löstagbara så diskningen är heller inget problem.

3

DETALJER

4.

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

Skärbrädan har ett hål över kärlet för bioavfall. Praktiskt för att svepa ner skal, smulor med mera i avfallskärlet.

4

ANPASSNING

51


1

52

2


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR MELLANUTRYMMEN STOMMAR ANPASSNING

DETALJER

Hos oss får du ett verkligt måttbeställt kök. Alla mått för den fasta inredningen kan ändras efter behov. Svävande kök och förvaringshelheter ingår i våra mer speciella lösningar. Det är viktigt att placeringen av fästanordningar beräknas noggrant och att belastningsmätningen görs korrekt. Belöningen ligger i resultatet: den luftiga helheten är vacker och det är lätt att hålla utrymmet under inredningen dammfritt.

1. 3D-plan för en helhet med arbetsbänk och förvaringsutrymme för hallen.

EXEMPEL PÅ PRIS

2. Den färdiga helheten.

PLANERING OCH MONTERING

3. 3D-plan för ett individuellt, svävande kök.

4. Det färdiga köket, baserat på planen.

3

4

ANPASSNING

53


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Ett kök som tillverkats av de allra bästa materialen höjer alltid bostadens värde. Med skicklig planering och väl valda material är det dessutom möjligt att få ett kvalitetskök även med begränsad budget. Flera olika krav ligger bakom de här köken och exemplen på priser men vi tillverkade alla de här köken enligt samma principer, med en yrkesskicklighet som vi aldrig tummar på.

50 350 kr

PRISKLASS 1

Priset anges med monterade stommar. Maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. 54

EXEMPEL PÅ PRIS

85 546 kr

PRISKLASS 2

• Material som använts i exemplen • Lucka uppe: Laminatlucka • Lucka nere: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit / Synliga sidoskivor i mikrolaminat • Bänkskiva: Laminat • Handtag


33 146 kr

PRISKLASS 1

RECEPT

I-FORMADE KÖK 3600 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag

PRISKLASS 2

MELLANUTRYMMEN

51 993 kr

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

PLANERING OCH MONTERING

87 794 kr

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. EXEMPEL PÅ PRIS

55


42 241 kr L-FORMADE KÖK

PRISKLASS 1

3000 mm

66 989 kr

PRISKLASS 2 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

109 164 kr

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. 56

2400 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag


64 295 kr

PRISKLASS 1

RECEPT

U-FORMADE KÖK 3400 mm

LUCKOR BÄNKSKIVOR

2400 mm

2400 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag

PRISKLASS 2

MELLANUTRYMMEN

92 210 kr

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

PLANERING OCH MONTERING

161 381 kr

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. EXEMPEL PÅ PRIS

57


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Köksplaneraren till er tjänst Den boende känner bäst till sitt eget kök. Han eller hon vet hur köket används och hur det bör se ut. Med hjälp av Peltoniemis köksplanerare kommer vi ännu längre. Proffsen kan hjälpa till med planeringen så att köket blir perfekt, både vad beträffar stil och funktionalitet. Han eller hon ser till att köksplanen håller sig inom ramen för budgeten. Dessutom känner planeraren de olika materialen och har den allra bästa utrustningen till hjälp. Peltoniemis köksplaner görs upp med ett 3D-program som gör att kunden kan se det nya köket med nästan fotografisk precision. Köksplaneraren är som en yrkeskock som hittar de bästa ingredienserna, alltid har skarpa knivar och kan få ut mycket mer ur råvarorna.

58

PLANERING OCH MONTERING


RECEPT LUCKOR STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

Det lönar sig att investera i skickligt utförd montering

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

Om man är oskicklig kan man till och med förstöra en oxfilé. På samma sätt kan man förstöra ett kök som består av de allra bästa material om man monterar det fel. Eftersom ett kök utgör ett stort inköp som inverkar på hela bostadens värde, rekommenderar vi absolut att användning av vår monteringstjänst. Vår yrkeskunniga montering garanterar att pengarna som investerats i köket inte går till spillo. Dessutom sparar det avsevärt mycket tid och besvär. När planering, tillverkning och montering sköts av samma team, garanteras kvaliteten för hela kedjan. Då går det inte som med den där berömda soppan med för många kockar.

PLANERING OCH MONTERING

59


SVERIGEANSVARIG/ ETABLERINGSANSVARIG Sten Nilsson sten@peltoniemikok.se tfn: 070-595 50 70

LULEÅ CONSTRUCTIONGROUP OF SCANDINAVIA Håkan Lindqvist Björsbyvägen 17 tfn: 070-625 95 66

UMEÅ BOCENTRA I UMEÅ AB Lennart & Jonas Häggberg Östra Kyrkogatan 43 903 42 Umeå jonas@peltoniemikok.se tfn: 090-391 00

Av trycktekniska skäl är det möjligt att färgerna i broschyren avviker från verkligheten. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

VÄSTERÅS JP TRADING & DESIGN AB Peter Andersson Slakterigatan 10 721 32 Västerås peter@peltoniemikok.se tfn: 070-607 31 88

Advertising Kioski

www.peltoniemi.fi

Profile for Juha Peltoniemi

Peltoniemi broschyr 2020  

Recept för fungerande hem och kök.

Peltoniemi broschyr 2020  

Recept för fungerande hem och kök.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded