Page 1

Recept fรถr fungerande hem och kรถk


Recept för fungerande hem och kök En kunnig kock skapar god mat med råvaror av hög kvalitet. På samma sätt utgör högklassiga material, ett starkt yrkeskunnande och individuell service grunden för ett fungerande och elegant hem. Peltoniemi kalusteet specialiserar sig på högklassiga och individuella kök. Vi tillverkar även skåp och inredning för badrum, hallar, grovkök och sovrum på beställning. Med över fyrtio års erfarenhet vet vi hur man tillverkar en inredning som fungerar och är trogen bostadens stil. Vi använder oss av kända leverantörers lösa luckor, skjutluckor, köksmaskiner, hoar, kranar och armaturer. På så sätt kan vi garantera att resultatet håller för tidens tand och ökar bostadens värde.

2


3


Sött eller salt?

Vi har kök som passar alla smaker

SÅ HÄR SKAPAS KÖKEN FRÅN PELTONIEMI PLANERING

1

FRAMSTÄLLNING

2

Inredningen tillverkas enligt planerna i vår snickerifabrik i Kemijärvi. Innan tillverkningen inleds kontrollerar ett proffs måtten hemma hos kunden.

3

Vi värnar om miljön i vår verksamhet. Vi har ett eget värmekraftverk och vår fabrik värms upp med biprodukterna från snickerifabriken. Om du håller på att renovera kan Peltoniemi vid behov demontera den gamla inredningen och återvinna den på lämpligt sätt. Vi använder delar och material från leverantörer med emissionsklass M1, till exempel Koskisen Oy, Egger och KRONOSPAN.

4

Våra yrkeskunniga montörer sköter montering av inredningen. Montering av inredningen ingår i grundpriset men om så önskas kan vi tillverka köket enligt principen om nyckelfärdig leverans. I så fall sköter våra kunniga samarbetspartner om montering av VVSE-apparaterna.

5

Vi använder endast högkvalitativa material och högklassiga produkter från kända leverantörer i köken från Peltoniemi. Vi försöker även att uppnå en så hög nivå som möjligt för inhemska produkter. De här principerna gäller för alla kök vi levererar – oavsett prisklass. Peltoniemi ger 5 års garanti för de kök som företaget tillverkar. Detta innefattar mekanismer och tillverkningsfel. För produkter som vi förmedlar (köksmaskiner, hoar och kranar) gäller leverantörens garanti.

Vi har tio färger för stommarna, hundratals luckmodeller, gott om olika alternativ för mellanutrymmena, handtag och olika bänkskivor – det finns garanterat flera alternativ för alla smaker. För att underlätta vaket och planeringen presenterar vi ett urval av de kök vi framställt på sidorna 50–53. På sidorna 54–57 finns exempel på priser för kök vi levererat på beställning.

GARANTI

4

Vi planerar köken från Peltoniemi och lösningarna för heminredning med hjälp av ett 3D-planeringsprogram, i samarbete med kunden och in i minsta detalj. Kunden ser sitt framtida kök med nästan fotografisk precision innan tillverkningsprocessen startar. Vi behöver självfallet mått att använda som bas för planeringen men vill även höra vilken stil kunden önskar sig.


20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Blankt

Laminat

Laminat

Integrerad belysning

Matt

Trä

Glas

Handtag

Sten

INNEHÅLL

6

Mekanismer

5


Drömmar som maräng INGREDIENSER » 3 st. vita, blanka laminatskivor med ABS-kant » 25 st. frontserier för hurtsarna, Taiga 536 ren vit » 4 st. skåpluckor, Fino blank mörk oliv » 15 st. vita stommar » 29 st. Lungo-handtag

6

Den vita färgen och det rikliga ljuset gör att det här köket ser ljust ut. Fronten på de praktiska, stora lådorna är en snövit, målad MDF-skiva. Mellanrumslösningen med en enkel och stormönstrad tapet bakom en glasskiva ger köket en personlig look. Sirliga och lätta skåp har placerats ovanför den vita laminatskivan. Överskåpens mdf-stommar har ett blankt melaminöverdrag på luckorna. Även om den vita färgen dominerar ger de bruna överskåpen och den mönstrade tapeten värme och en liten gnutta romantik till utrymmet. Lungo–handtagen bidrar till kökets lätta linjer.


7

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Kryddig värme INGREDIENSER » » » »

4 st. R3-luckor i askfaner, färg T21 8 st. R3-luckor i askfaner, färg T07 11 st. stommar i askfaner, färg T07 3 st. stenskivor, färg Ljus labrador » 11 st. 303AMAKR-handtag

I det här köket ger kombinationen av mörkt trä, stenskiva och chiliröd färg en österländsk, kryddig känsla. Den högklassiga stenskivan är hållbar och ger ett dyrbart intryck. Den medför dessutom inga problem i användning. Skivor som är tillverkade i hård och tät sten, till exempel den ljusa Labrador-spektroliten på bilden, håller sig fläckfria och är lätta att rengöra. Inget underhåll behövs. Inget händer med stenskivan även om man ställer ner en het plåt eller kastrull på den. Skåpens och luckornas ytor är av askfaner. Det hårda och sega askvirket kan jämföras med björk. Det klarar även hård användning och det kraftiga fibermönstret ger en vacker och livlig yta. De stora och strömlinjeformade handtagen passar ihop med köksmaskiner i borstat stål och bidrar till ett enhetligt intryck.

8


9

PLANERING PLANERINGSTJÄNST OCH MONTERING

EXEMPEL ANPASSNING MEKANISMER STOMPÅ PRIS MAR

DETALJER MELLANUTRYMMEN

STOMMAR MELLANUTBÄNKHANDTAG LUCK-BÄNKSKIVOR INTEGRERADLUCKOR BELYSRYMMEN OR SKIVOR NING

RECEPT RECEPT


Färger för den kräsne INGREDIENSER » 15 st. vita stommar » 4 st. Saana slät R2-skåp, färg Tikkurila Symphony M310 orange » 10 st. frontskivor för Saana-lådor slät R2, färg Tikkurila Symphony 0202 svart » 10 st. Tip on-lådor » 1 st. klarglas för mellanutrymme » 5 st. F3091AR+ skivor med aluminiumkant, blank vit

10

Ibland hittar man bland det färdigtillverkade inget som passar exakt den egna smaken. Då är det bra att det finns alternativ som man kan skräddarsy som man vill. Det går att få Saana-luckor och -frontskivor för lådor målade enligt alternativen i Tikkurila Symphony-färgkartan. Det finns över 2000 nyanser! Även den kräsnaste färgkännares önskemål kan tillgodoses exempelvis genom att anpassa färgnyansen till den favorittapet som valts till mellanutrymmet. Lådor och skåp utan handtag passar bra till mäktiga färger och tapeter med kraftiga mönster. Tack vare Tip on-mekanismen kan luckor och lådor öppnas med bara ett lätt tryck. Den manuella mekanismen kräver inget extra djup för skåpet, så den passar även för små utrymmen.


11

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Sval fräschör INGREDIENSER » » » » » »

12

20 st. Aaria-luckor, vit blank 15 st. vita stommar 3 st. Aaria-element, vit blank 2 st. F7927 50 mm grå laminatskivor 14 st. tryck-och-öppna-beslag 10 st. elektriska servo drive-lådor

Ett helvitt kök ger en känsla av ett stort utrymme även i en liten bostad. Det här köket är så avskalat att vi till och med har gjort oss av med handtagen. De behövs inte heller, eftersom luckorna tack vare tryck-och-öppna-beslagen öppnas med ett lätt tryck. Tack vare den elektriska servo drive-mekanismen öppnas även lådorna med ett lätt tryck. Även om många anser, att den vita färgen lätt blir smutsig, är det lätt att torka de blanka, handtagslösa luckorna och lådorna rena. Även den grå laminatskivan som valts för det här köket är lättskött. Det är lätt att använda små, färgglada detaljer till att piffa upp den vita helheten och sedan byta ut dem enligt årstid och känsla.


13

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


För dem med minimalistisk smak INGREDIENSER » 6 st. luckor med aluminiumram­ och ultravitt glas » 18 st. Gaissa-laminatluckor­ F2253 AR+ blank » 10 st. svarta stommar » 1 st. space corner-hörnhurtsar » 2 st. k4836 betong-laminatskivor » 1 st. klarglas för mellanutrymme » 18 st. 338ARST-handtag » 1 st. stickkontakttorn som reser­sig ur skivan

14

För att fungera behöver köket inte vara ett stort, separat utrymme. Det här köket har placerats i hörnet av ett större utrymme och dess industrial-känsla stärks av de blanka, svarta laminatluckorna, laminatskivorna i betongimitation och de enkla, stålfärgade handtagen. Tack vare space corner-hörnhurtsen kommer hela det område som avsatts för köket väl till användning. De små överskåpen och den vita väggen lyser upp, men aluminiumramarna i de vita glasluckorna ser till att de förblir stiltrogna. Lamporna som har integrerats i skåpet och ugnen som har placerats på samma höjd som skivan gör det bekvämt att laga mat. En behändig detalj är stickkontakten som stiger upp ur skivan. Den hålls dold tills den behövs. Den minimalistiska stilen får en piff av texten som placerats under glaset i mellanutrymmet och bilden på skyskrapor och skyline som finns på köksfläkten.


15

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Nötaktigt knäppt INGREDIENSER » 2 st. Gaissa-laminatluckor, F3091 AR+ blank vit » 4 st. R3-luckor i valnötsfaner » 6 st. stommar i valnötsskiva » 1 st. skiva i massivt trä, Amerikansk valnöt » 6 st. Buster-handtag » 1 st. F3091 AR+ laminat för ­mellanutrymmen

16

Massivt trä är ett äkta material som blir allt mer populärt. Det som drar blickarna till sig i det här köket är den snygga, valnötsfärgade arbetsbänken i massivt trä. Den ger en lyxig och varm känsla direkt i hemmets hjärta. En skiva i massivt trä är en lösning som är hållbar men som måste underhållas regelbundet för att förbli vacker. Det är för all del möjligt att slipa ytan så att den blir som ny igen, om vardagen har drabbat den i alltför hög grad. Träet lyfts fram på ett vackert sätt mot det vita laminatmellanutrymmet och lådornas släta frontskivor och luckor lättar upp intrycket i köket. Som förvaringsutrymme är de stora lådorna praktiska; man behöver inte sträcka sig in i skåpen och det är ordning och reda med sakerna. De robusta stålfärgade handtagen passar som hand i handske med köksmaskinerna i borstat stål.


17

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


Med doft av nybakat bröd INGREDIENSER » » » » » »

18

11 st. Aaria-luckor, blankvit 8 st. Venetsia-luckor, björk T13 3 st. 0519U laminatskivor, mörk valnöt 12 st. stommar, ljus valnöt 17 st. Buster 160-handtag 2 st. 0519 mellanutrymmeslaminat, mörk valnöt, med Partyaluminiumskena

Rikligt med träytor och speglar på skåpluckorna skapar lantstämning i det här köket. Även mellanutrymmet består av mörkt valnötsfärgad laminat, så de vita luckorna ger den fräschör och det ljus som behövs. De moderna handtagen i kombination med köksmaskinerna i borstat stål sätter lite piff på utrymmet. Även om en del av luckorna är vita verkar utrymmet enhetligt tack vare färgen på stommarna. Det är lätt att fästa ställningar, krokar och hyllor på aluminiumskenan på mellanutrymmets laminat och sedan flytta dem efter behov.


19

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

RECEPT


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Eftersom det verkligen finns massor med alternativ är det möjligt att den största utmaningen vid planering av köket blir valet av luckor. Luckorna är även den dominerande ytan i köket och bestämmer vilken stil köket ska ha. Med hjälp av färg- och materialvalen kan man nästan ta med sig doften av österländska kryddor, medelhavsörter eller värmen från hemmets härd in i köket. 20


FÄRG FÖR LUCKORNA

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

RECEPT

HELPI 521 kitt

FÄRG FÖR LUCKORNA

ESIKKO 500 vit FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

VIRNA 500 vit

RAITA 509 grå

SAANA SLÄT

FÄRG FÖR LUCKORNA

FÄRG FÖR LUCKORNA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckorna 240x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

R2 554 himmelsblå FÄRG FÖR LUCKORNA

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

ANPASSNING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

R6 500 vit

SAANA SLÄT

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckorna 70x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

EXEMPEL PÅ PRIS

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

PLANERING OCH MONTERING

ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

LUCKOR

HILLA 500 vit

LUCKOR - MÅLAD MDF

21


NEILIKKA 500 vit FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

NATA 568 snövit FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 16 mm • Minimimått för luckan: 240x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 19 mm • Kantform R2 • Minimimått för luckan: 70x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 70x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

VITA 568 snövit

HEINÄ 500 vit

VIOLA

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

22

TAIGA R2 555 grå

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

FÄRG FÖR LUCKORNA ALLA FÄRGER TILLGÄNGLIGA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Luckans tjocklek 19 mm • Minimimått för luckan: 70x195 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 19 mm • Glasramens bredd 100 mm • Spegelns tjocklek 7 mm • Lister används för att fästa spegeln i ramen • Minimimått för luckan: 240x240 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

• Luckans tjocklek 22 mm • Kantform R2 • Fräsmönstring i luckornas sida • Minimimått för luckan: 100x295 mm • Maximimått för luckan: 2500x995 mm

LUCKOR - MÅLAD MDF


RECEPT 509 Grå

521 Kitt

543 Grädde

561 Beige

508 Vit

501 Grön

555 Grå

LUCKOR

568 Snövit

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

Galler

554 Himmelsblå

505 Vanilj

513 Blå

552 Röd

503 Grå

562 Grå

• Färger från Monicolor Nova- och Symphony-färgkartorna tillgängliga enligt kök • Nyansmöjligheter för alla standardmodeller • Fabriken har rätt att begränsa tillgången på nyanser enligt begränsningar i tillverkningen

ANPASSNING

548 Limegrön

DETALJER

NYANSERBARA FÄRGER FÖR MDF-LUCKOR

EXEMPEL PÅ PRIS

Virna ­glasfönster

500 Vit

PLANERING OCH MONTERING

Glasöppning

FÄRGER FÖR MDF-LUCKORNA

BÄNKSKIVOR

TYPER AV MDF-GLASLUCKOR

LUCKOR - MÅLAD MDF

23


AARIA premium brun

LYYRA vitek

LYYRA URA skimrande vit

CRESENDO valnöt

HARMONIA vit träfiber

PIANO blankvit

• Materialets tjocklek 16 mm • Färgalternativ matt och blank

• Materialets tjocklek 16 mm • Färgalternativ matt

• Valnötsfilmen utgår ur sortimentet 1.9.2015

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Minimimått för luckorna: 95x 195 • Maximimått för luckorna: 2400 x 1000 mm, för filmöverdrag med vågräta fibrer bör du kontrollera maximimåtten av försäljaren 24

LUCKOR - MDF MED FILMÖVERDRAG

• Materialets tjocklek 16 mm • Färgalternativ matt och blank

• Materialets tjocklek 16 mm • Färgalternativ matt

• Materialets tjocklek 16 mm • Färgalternativ matt och blank

• Materialets tjocklek 19 mm • Färgalternativ matt och blank


Vit

Rosso röd

RECEPT LUCKOR

• Materialets tjocklek 19 mm • Färgalternativ matt

FILMALTERNATIV FÖR LUCKORNA BLANKA FILMÖVERDRAG

Röd

Svart blank

Grå

BÄNKSKIVOR

TENORI B valnöt

Grå

Silver

Jasmin

Kitt

Magnolia

Svart

Valnöt

Valnöt

Patina

Premium grå

Premium brun

Retro

Brun struktur

Rökgrå

Vit matt

Vit träfiber

Vit struktur

Vitek

Vanilj

Nattblå

ANPASSNING

Vit skimrande

DETALJER

• Alla luckor har vit bakgrund • Valnöts- och kittfilmerna utgår ur sortimentet 1.9.2015

FAGOTTI vitek

TYPER AV GLASLUCKOR FÖR LUCKOR MED FILMÖVERDRAG

EXEMPEL PÅ PRIS

• Glaset går att få med galler av blyband

Klar

Antisun

Dunkel

Mikro

PLANERING OCH MONTERING

• Materialets tjocklek 19 mm • Färgalternativ matt

STOMMAR

Antik ek

MELLANUTRYMMEN

MATTA FILMÖVERDRAG

LUCKOR - MDF MED FILMÖVERDRAG

25


CLASSIC

PARONI

ROMANTIC

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i faner 7 mm / Spegel i massivt trä 12 mm • Träalternativ björk, ask, ek

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i faner 7 mm / Spegel i massivt trä 12 mm • Träalternativ björk, ask, ek

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i massivt trä 17 mm • Träalternativ björk, ask, ek

spegel i ekfaner 27 mörkbrun

spegel i askfaner 01 vit

LORDI

SOLINA

SOLINA

SOLINA

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i faner 7 mm / Spegel i massivt trä 12 mm • Träalternativ björk, ask, ek

• Materialets tjocklek 19 mm • Som standard ligger faneret vågrätt

• Materialets tjocklek 19 mm • Som standard ligger faneret vågrätt

• Materialets tjocklek 19 mm • Som standard ligger faneret vågrätt

• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i faner 7 mm / Spegel i massivt trä 17 mm • Träalternativ björk, ask, ek

spegel i björkfaner lackad gering

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Minimimått för luckorna: 95x 195 • Maximimått för luckorna: 2400 x 1000 mm, för filmöverdrag med vågräta fibrer bör du kontrollera maximimåtten av försäljaren 26

PARONI

spegel i massivt ekträ 28 konjak

LUCKOR - TRÄLUCKOR

slätt faner sotat vax

slät handtagslist faner lackad

spegel i massivt ekträ 09 vitbetsad

slät ek lackad


• Materialets tjocklek 20 mm • Spegel i massivt trä 17 mm • Träalternativ björk, ask, ek

RECEPT

• Lucka med glasöppning och glasalternativen på bilderna finns för alla träluckemodeller. • Luckorna med glasöppning med 1920 och 1750 mm höjd har spröjs som standard. • R3 ram för lucka med glasöppning 75 mm och ram för R3-Line lucka med glasöppning 50 mm + handtagslistens bredd 20 mm på en sida

LUCKOR

spegel i massivt ekträ 28 konjak

TYPER AV GLASLUCKA FÖR TRÄLUCKOR

Etsat glas

Klarglas

Sandblästrat glas

BÄNKSKIVOR

ROMANTIC

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

• Special- och blyglas på beställning

FÄRGALTERNATIV FÖR LUCKORNA

AAPA FANERLUCKA

Färg 01 vit

Färg 09 vitbetsad

Färg 10 grå

Färg 10

Färg 22 antik

Färg 26 mahogny

Färg 27 mörkbrun

Färg 27 mörkbrun

Färg 28 konjak

Färg 28 konjak 2

Färg 30 wenge

Färg 32 blå

Färg 34 vitlackad

Färg 40 vit

Färg 41 bruten vit

Färg 46 mörkgrå

Färg 48 svart

Färg 50 ljus valnöt

Färg 51 mörk valnöt

Färg 51 mörk valnöt 2

Färg 53 Färg 60 europeisk valnöt matt snövit

Färg 61 gran utstruket

Färg 62 svart

Färg 64 vit lasyr

Färg 66 grå

Färg 67 sot utstruket

DETALJER

AAPA FANERLUCKA

Borstad furu grå vax

Borstad furu ljus vax

EXEMPEL PÅ PRIS PLANERING OCH MONTERING

Färg 68 beck

ANPASSNING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Material: vaxat furufaner • Luckans tjocklek 18 mm • Glasmodeller: klar, grå och etsad • Minimimått för luckorna 70x195 mm • Maximimått för luckorna 2500x995 mm

• För alla betsfärger gäller att träets egen färg och fibrerna träder fram under ytbehandlingen • Björkluckorna kan även fås målade och i så fall tillverkas spegeldelen av MDF-skiva (omålad i färgkartan) LUCKOR - TRÄLUCKOR

27


AAPA K1009MAT

AAPA F2253MAT

FÄRGALTERNATIV

FÄRGALTERNATIV

med ekkant

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Lackad trälist mellan laminatskivor • Alternativ för trälist: bok, björk, ek, valnöt (se tillgängliga former för trälisterna nere på sidan)

• Tjocklek 18 mm • Lackad trälist mellan laminatskivor • Alternativ för trälist: bok, björk, ek, valnöt (se tillgängliga former för trälisterna nere på sidan)

TIEVA F2253AR+

GAISSA

med ABS-kant, handtagslist i aluminium FÄRGALTERNATIV

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

28

med valnötskant

LUCKOR - LAMINATLUCKOR

F2253MAT med ABS-kant FÄRGALTERNATIV GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

KIELA K1009MAT med träkant, handtagslisten i valnöt FÄRGALTERNATIV GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

KIELA K1009MAT

med träkant, handtagslist i björk FÄRGALTERNATIV

GÅR ATT FÅ MED KLARA, SCULPTED ELLER RIGATOFÄRGER, MED TRÄMÖNSTER ELLER ENFÄRGADE

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 20 mm

• Tjocklek 20 mm

GAISSA A

blank svart med ABS-kant, handtagslist i aluminium TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm

GAISSA A

blankvit med ABS-kant, handtagslist i aluminium TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm


F3091AR+

F2253AR+

GLASLUCKETYP FÖR LAMINATLUCKOR SCULPTED

F7966AR+

F7932AR+

TRÄMÖNSTER

K1834AR+

K1238SCU

F4177SCU

F7912SCU

F2255SCU

F2253SCU

K1834SCU

F7927SCU

F7927MAT

K1192MAT

F2253MAT

K1834MAT

F7932MAT

F7966MAT

F7912MAT

LUCKOR

• I laminatluckorna är ramen för glasluckan 70 mm bred

ENFÄRGADE

BÄNKSKIVOR

F7912AR+

RECEPT

FÄRGALTERNATIV FÖR LAMINATLUCKOR BLANKA VALNÖT

F6932MAT

F6209MAT

K1009MAT

NANOLAMINAT

F2255RIG

F5349RIG

0029 Bianco Malé

0720 Nero Ingo

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE RAVTRYC K

EXEMPEL PÅ PRIS

TRÄKANTSFORMER FÖR AAPA-LUCKAN

Kantform V

Kantform VV

Kantform S

Kantform R

LUCKOR - LAMINATLUCKOR

PLANERING OCH MONTERING

FÖR FINISH AV LAMINATLUCKORNAS KANTER

• Laminatluckorna finns att få med trä- och ABS-kant • Alternativ för trälist: bok, björk, ek och valnöt (andra träslag på beställning) • Alternativ för ABS-kant bl.a. list i aluminium och ytans färg • ABS-listens tjocklek 1-2 mm • ABS-listens tjocklek 10 mm • Tillgängliga kantformer: V (skråkant), VV (dubbel skråkant), S (rak) ja R (avrundad) • Rundade kanter: R2, R5, R10, R20

ANPASSNING

DETALJER

F5342RIG

F0599MAT

STOMMAR

RIGATO

F0234SMT

MELLANUTRYMMEN

Glasöppning F5477MAT

29


SEITA lav FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

30

SEITA

hacienda black FÄRGALTERNATIV

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA bronze

SEITA torrfura

FÄRGALTERNATIV

FÄRGALTERNATIV

SEITA svart FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA antracit

SEITA vit SEITA handtagslist

FÄRGALTERNATIV

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

LUCKOR - MIKROLAMINATLUCKOR

SEITA skägglav

aluminium-vit FÄRGALTERNATIV

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få


FÄRGALTERNATIV KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

RECEPT

SEITA bark

FÄRGALTERNATIV

FÄRGALTERNATIV

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

KANTERNA GÅR ATT FÅ I FLERA OLIKA FÄRGER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

• Tjocklek 18 mm • Även handtagslist finns att få

SEITA silver

LUCKOR

kådfuru

BÄNKSKIVOR

SEITA

GLASLUCKETYP FÖR MIKROLAMINATLUCKOR

• I mikrolaminatluckorna är ramen för glasluckan 70 mm bred

Aluminium-vit

Aluminium-svart

Glasöppning, matt glas

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

KANTLIST MED HJÄLP AV ABS-BAND

ANPASSNING

FÖR FINISH AV MIKROLAMINATLUCKORNAS KANTER

• Det finns flera olika alternativa kantlister för mikrolaminatluckorna: kantlist med ytans färg, tvåfärgad kantlist och enfärgad kantlist • Kantlistens tjocklek 1,5-2,0 mm

Glasöppning, klarglas

LUCKOR - MIKROLAMINATLUCKOR

31


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Laminat Trä Sten

Då man väljer material för arbetsbänken bör man även vara uppmärksam på kockens egenskaper. Vissa material kräver mer skötsel och vissa är lättare att rengöra än andra. Och det finns minst lika många smaker som det finns kockar.

32


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR

MÖRK EK, STAVAR

GRÅ STEN R0001CT

LJUSGRÅTT TYG F7504FG

GRÅTT TYG

BRUN BETONG

HAVANNA KÖRSBÄR

MILANO VALNÖT

SNÖKRISTALL

SVART TRÄ

MOCKA BAMBU

BEIGE ­PAPYRUS

EK MED ­ÅRSRINGAR

F7505FG

R6061FG

R5681VV

F2217MO

R5804VV

R4110RU

F2207VV

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE RAVTRYC K

EXEMPEL PÅ PRIS

YTA I NANOLAMI NA T - INGA FINGE RAVTRYC K

ANPASSNING

R4896RU

Z0901FG

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

R4210VV

F8110VV

LJUS VALNÖT, STAVAR R5151VV

VIT

K1070CS

BETONG K4836CS

BIANCO MALÉ 0029

NERO INGO

PLANERING OCH MONTERING

ALUMINIUM FÄRGAD

0720

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla laminatskivor finns i tjockleken 20 mm, 30 mm och 40 mm BÄNKSKIVOR - LAMINAT

33


GAVELTRÄ R4566FG

R4264RU

BLANK SVART MARMOR

MJUK VALNÖT

BRUN STEN

BRUN GRANIT

F6288AR+

K5054CS

34

GRÅ EK

BÄNKSKIVOR - LAMINAT

F6233UN

F7732AET

SVART STEN F3690AHD

MÖRK CHOKLAD BLANK F2200AR+

F5212RW

BLANK VIT ­MARMOR

SVART ANTIK STEN

SVART BLANK

ANTRACIT BLANK

VIT BLANK

VIT IS

F2253AR+

F3460AR+

F7912AR+

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla laminatskivor finns i tjockleken 20 mm, 30 mm och 40 mm • Det går inte att få flänsad kant för modellerna med svart kvadrat

F3461AHD

F3091AR+


RECEPT

FINISH AV LAMINATSKIVOR NEDSÄNKT INSTALLATION

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Det går att sänka in hoarna i laminatskivan från undersidan. • Med den här tekniken ligger hons överkant något lägre än bordsskivan, så ytan fortsätter steglöst och bildar en mer enhetlig skivhelhet än normalt.

FÖR FINISH AV LAMINATSKIVORNAS KANTER KANTLIST MED HJÄLP AV ABS-BAND

FLÄNSAD KANT

1477E

Aluminiumeffekt

Aluminium-vit

DETALJER

TRÄKANTSFORMER

EXEMPEL PÅ PRIS

1424E

ANPASSNING

Flänsad kant

• Trälistalternativen V och S finns i följande alternativ: bok, björk, ek och valnöt (andra träslag på beställning) • Som standard har ytan lackerats • För 20 mm bänkskivor finns endast rak kant/ABS-kant

Aluminium-svart

Svart blank

Vit kåre Rent vit kåre

Vit blank Rent vit blank

PLANERING OCH MONTERING

Kantform V

Kantform S

BÄNKSKIVOR - LAMINAT

35


AMERIKANSK VALNÖT

EUROPEISK VALNÖT

BOK

KÖRSBÄR

VÄRMEBEHANDLAD BJÖRK

BJÖRK

WENGE

ZEBRANO

EK

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla träskivor finns med tjockleken 30 mm och 40 mm • Kanten kan vara rak, rundad eller skråkant 36

BÄNKSKIVOR - TRÄ


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR

MOCKA LATTE diamantborstad

LJUS LABRADOR

OLD STYLE BLACK

RÖD GNEJS

ROYAL BEIGE

SAVON HELMI

polerad

diamantborstad

SVART polerad

polerad

polerad

SININEN HELMI polerad

EXEMPEL PÅ PRIS

polerad

polerad

PLANERING OCH MONTERING

POHJOLAN LOIMU

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

polerad

MELLANUTRYMMEN

ANTIK BRONS

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Alla stenskivor finns med tjockleken 30 mm och 40 mm • Kanten kan vara rak, rundad eller skråkant BÄNKSKIVOR - STEN

37


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Laminat Glas

Mellanutrymmet behöver inte längre vara något påtvingat med kakel i standardstorlek. Det finns otroligt många material- och stilalternativ.

38


RECEPT

Ljusgrått tyg F7504FG

Grått tyg F7505FG

Brun betong R6061FG

Havanna körsbär R5681VV

Milano valnöt R4896RU

Snökristall Z0901FG

Svart trä F2217MO

Mocka bambu R5804VV

Beige papyrus F2207VV

Ek med ­årsringar R4110RU

Aluminiumfärgad F8110VV

Ljus valnöt, stavar R5151VV

Gavelträ R4566FG

Grå ek R4264RU

Svart sten F3690AHD

Vit is F5212RW

Blank vit marmor F3460AR+

Svart antik sten F3461AHD

Blank svart marmor F6288AR+

Mjuk valnöt F6233UN

Mörk choklad blank F2200AR+

Svart blank F2253AR+

Antracit blank F7912AR+

Vit blank F3091AR+

Brun sten K5054CS

Brun granit F7732AET

Vit K1070CS

Betong K4836CS

BÄNKSKIVOR

Grå sten R0001CT

MELLANUTRYMMEN

Mörk ek, stavar R4210VV

LUCKOR

LAMINAT FÖR MELLANUTRYMMEN

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

GLASALTERNATIV FÖR MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

• Tjockleken på alla laminatskivor för mellanutrymmen är 8 mm • Det går att få samma laminatalternativ för mellanutrymmena som för bänkskivorna (större bilder finns på sidorna 39-40)

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

SVART

VIT

GRÅ

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

• Alla glasskivor för mellanutrymmen finns i tjockleken 4 mm • Det går att lägga in tapet bakom glaset

KLAR

MELLANUTRYMMEN - LAMINAT OCH GLAS

39


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

En fungerande stomme som tillverkats av ett hållbart material är som en högklassig ingrediens i maten. Hela måltiden byggs upp kring den.

40


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR

EK

VALNÖT

MÖRK VALNÖT

MELLANUTRYMMEN

BJÖRK

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

VIT

LJUSGRÅ MÖRKGRÅ

PLANERING OCH MONTERING

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Tjockleken på allt material för stommen är 16 mm • Seitas luckfärger (se s. 30-31) kan väljas som färg på stommarna (tjocklek 18 mm). STOMMAR

41


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Integrerad belysning Handtag Mekanismer

Integrerad belysning Matlagning är något som kräver noggrannhet. Därför är lamporna en viktig del av ett fungerande kök. Med armaturer som har integrerats i köksskåpen riktar man på ett elegant och praktiskt sätt ljus dit där det behövs; till arbetsbänken och in i skåpen.

42

2


1. INTEGRERAD BELYSNING

INTEGRERAD BE LYS NI NG EN BART HOS PE LTONI EM I

RECEPT

BELYSNINGSALTERNATIV

INTEGRERAD BELYSNING

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Peltoniemis integrerade belysning erbjuder ett aldrig tidigare skådat sätt att planera köksbelysningen på inredningslösningarnas villkor. • Belysningen fogas ihop med omgivningen genom att den sänks in i inredningens nedre ytor eller in i möblerna.

TYPER AV INTEGRERAD BELYSNING

MELLANUTRYMMEN

2.-4. TEKNISKA SPECIFIKATIONER

STOMMAR DETALJER PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

1

• Ett osynligt sätt att lysa upp hyllor och ytor i skåpen samt visa upp ytmaterialen på ett vackert sätt. • Det integrerade ljusbandet består av naturligt ljusa LED-lampor och kan förkortas med 60 mm mellanrum. • Går att installera t.ex. på undersidan eller kanterna i skåp och ytor eller i socklar. Tack vare den elastiska strukturen kan de till och med installeras på böjda möbelytor. • 12V DC, 4,5W/13,5W • IP-klass

3

4

DETALJER – INTEGRERAD BELYSNING

43


TYPER AV INTEGRERAD BELYSNING

5.-6. INTEGRERAD LJUSBOTTEN TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Det går att belysa en hel glasskiva på ett integrerat sätt inifrån och på så sätt utgör skåpet en ljuskälla både för arbetsbänken och för skåpets insida. • Tillgänglig får både 60 och 80 cm breda väggskåp.

1 5

2

44

2 6


RECEPT

ÖVRIG BELYSNING

7. CARRÈ BÅGLAMPA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Båglampa av aluminium med klarvita LED-lampor. • 12V DC, 2,2W • IP-klass 20

MELLANUTRYMMEN

7 ÖVRIG BELYSNING

8. SIGN ROUND NEDSÄNKBAR LAMPA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

DETALJER

STOMMAR

• Naturvit LED-lampa med aluminumyta som kan placeras i möbeln under tillverkningsskedet. • Finns även som modell med ytmonterbart hölje som kan installeras i möbeln i efterskott. • Diameter 68 mm • Höjd 13 mm • 12V DC, 2,3W • IP-klass 44

ANPASSNING

8

ÖVRIG BELYSNING

9. REAKTIVA LAMPOR

EXEMPEL PÅ PRIS

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PLANERING OCH MONTERING

• Reaktiva lampor tänds då skåpluckorna öppnas och de belyser även de delar av hurtsarna och skåpen dit den allmänna belysningen inte når.

9

DETALJER – ÖVRIG BELYSNING

45


Handtag Handtaget är den viktigaste kryddan som ger köket en bra finish. Vilken detalj framhäver luckorna bäst? En knopp eller ett handtag? Blank eller matt yta? Dekorerad eller enkel?

46


RECEPT LUCKOR

TITAN

CUBIX

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

VECTOR TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Aluminium • Hålavstånd 128, 192, 292, 392, 492, 692 och 892 mm

• Aluminium • Hålavstånd 40, 136, 235, 335, 435, 535, 735 och 935 mm

• Matt krom/Hålavstånd 96, 128, 192 och 320 mm • Borstad nickel/Hålavstånd 96, 128, 192 och 320 mm

• Rst-effekt, förkromad, wtc vit och svart • Hålavstånd 128, 160, 256 och 448 mm

• Aluminium • Hålavstånd 128, 192, 292, 392, 492, 692 och 892 mm

303A MAKR

XA10MAKR 128

BUSTER

V4RST

LANKA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Matt krom och rst-effekt • Hålavstånd 192 mm

• Matt krom • Hålavstånd 128 mm

• Förkromad och aluminium • Hålavstånd 128, 160 och 192 mm

• Rst-effekt • Hålavstånd 96, 128, 192, 224, 320, 392, 492 och 692 mm

• Förkromad • Hålavstånd 96 och 128 mm

PARIISI

PEKING

COMET

350AL

BECKER KNOPP

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Matt krom • Hålavstånd 96 och 128 mm

• Matt krom och borstad nickel • Hålavstånd 128 mm

• Matt krom • Matt nickel

BÄNKSKIVOR

LUNGO

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

META

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PLANERING OCH MONTERING

• Aluminium

• Matt krom

DETALJER – HANDTAG

47


Mekanismer Vi använder endast högklassiga mekanismer i Peltoniemis kök. De bidrar till att sakerna finns på rätt plats och är nära till hands när de behövs. Och du strör inte av misstag socker i maten i stället för salt.

48

1


TEKNISKA SPECIFIKATIONER

LUCKOR

3

2. CLIP TOP BLUMOTION

BÄNKSKIVOR

2

• En praktisk mekanism för väggskåp som monteras på varandra eller sänks in, samt framför allt för låga väggskåp • Tar endast mycket litet utrymme tack vare öppningsvinkeln

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Försedd med integrerad Blumotion-dämpning • Utformad för att öppnas och stängas 200 000 gånger, vilket i praktiken innebär hela möbelns livslängd

MELLANUTRYMMEN

3. SPACE CORNER TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Hörnmekanismen använder till och med det mest avlägsna utrymmet i hörnet • Lådan tar upp 105 x 105 cm i hörnet • Försedd med Blumotion-dämpning

5

4. STICKKONTAKTTORN

STOMMAR

4

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Ett torn med tre stickkontakter som sänks ner i bänkskivan • Går att dölja och ta fram ur bänkskivan med ett tryck

DETALJER

5. UGNSLÅDA TEKNISKA SPECIFIKATIONER

ANPASSNING

• En låda som placeras i sockelutrymmet under ugnen • Försedd med Blum Tandem-glidskena som kommer ut hela vägen samt med Blumotion-dämpning

6. LEMANS TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Hörnmekanism som på ett praktiskt sätt hjälper till att få fram till och med de saker som ligger längst bak i dolda hörn • Färg grå, med förkromad kant • Båda hyllorna har en ytbehandling som förhindrar glidning samt bärkraft på 20 kg • Finns för öppning åt höger och vänster • För att mekanismen ska fungera ska skåpluckan­ vara 40, 45, 50 eller 60 cm

7. TANDEMBOX-INNERLÅDOR TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Med Tandembox-innerlådorna som går att ta ut helt sparar du ryggen och kan till och med hantera de saker som ligger längst bak • Färg vit, metallgrå eller äkta rostfritt stål • Systemets fasad kan tillverkas med vilken som helst lucka för hurtsarna

6

7

DETALJER – MEKANISMER

49

PLANERING OCH MONTERING

1. AVENTOS HK

RECEPT

PRISB ELÖNTA OC H URSPRU NG LIG BLUM-M EKAN A ISM ER HOS PE LTONI EM I

BLUM-MEKANISMER


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Individuella lösningar Med lite uppfinningsrikedom blir måltiden en hel upplevelse och en fungerande helhet helt genialisk. Här är några lösningar vi tagit fram som underlättar i våra kunders vardag.

50


RECEPT

1. Den hopfällbara trappstegen är dold i sockeln så den finns alltid till hands men är aldrig i vägen.

LUCKOR

2. Den hopfällbara pallen kan flyttas till önskad plats.

BÄNKSKIVOR

2

1

3.

STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

Hundskålarna är dolda i en låda som placerats i sockeln tills det är matdags. Det är enkelt att rengöra skivan och skålarna är löstagbara så diskningen är heller inget problem.

3

DETALJER

4.

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

Skärbrädan har ett hål över kärlet för bioavfall. Praktiskt för att svepa ner skal, smulor med mera i avfallskärlet.

4

ANPASSNING

51


1

52

2


RECEPT LUCKOR BÄNKSKIVOR MELLANUTRYMMEN STOMMAR ANPASSNING

DETALJER

Hos oss får du ett verkligt måttbeställt kök. Alla mått för den fasta inredningen kan ändras efter behov. Svävande kök och förvaringshelheter ingår i våra mer speciella lösningar. Det är viktigt att placeringen av fästanordningar beräknas noggrant och att belastningsmätningen görs korrekt. Belöningen ligger i resultatet: den luftiga helheten är vacker och det är lätt att hålla utrymmet under inredningen dammfritt.

1. 3D-plan för en helhet med arbetsbänk och förvaringsutrymme för hallen.

EXEMPEL PÅ PRIS

2. Den färdiga helheten.

PLANERING OCH MONTERING

3. 3D-plan för ett individuellt, svävande kök.

4. Det färdiga köket, baserat på planen.

3

4

ANPASSNING

53


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Ett kök som tillverkats av de allra bästa materialen höjer alltid bostadens värde. Med skicklig planering och väl valda material är det dessutom möjligt att få ett kvalitetskök även med begränsad budget. Flera olika krav ligger bakom de här köken och exemplen på priser men vi tillverkade alla de här köken enligt samma principer, med en yrkesskicklighet som vi aldrig tummar på.

50 350 kr

PRISKLASS 1

Priset anges med monterade stommar. Maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. 54

EXEMPEL PÅ PRIS

85 546 kr

PRISKLASS 2

• Material som använts i exemplen • Lucka uppe: Laminatlucka • Lucka nere: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit / Synliga sidoskivor i mikrolaminat • Bänkskiva: Laminat • Handtag


33 146 kr

PRISKLASS 1

RECEPT

I-FORMADE KÖK 3600 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

BÄNKSKIVOR

LUCKOR

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag

PRISKLASS 2

MELLANUTRYMMEN

51 993 kr

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

PLANERING OCH MONTERING

87 794 kr

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. EXEMPEL PÅ PRIS

55 55


42 241 kr L-FORMADE KÖK

PRISKLASS 1

3000 mm

66 989 kr

PRISKLASS 2 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

109 164 kr

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. 56

2400 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag


64 295 kr

PRISKLASS 1

RECEPT

U-FORMADE KÖK 3400 mm

LUCKOR BÄNKSKIVOR

2400 mm

2400 mm

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

• Lucka: Mikrolaminatlucka • Stomme: Melamin, vit • Bänkskiva: Laminat • Handtag

PRISKLASS 2

MELLANUTRYMMEN

92 210 kr

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

PRISKLASS 3 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

EXEMPEL PÅ PRIS

• Lucka: Fanerlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Laminat • Bänkskiva: Sten • Inget separat handtag

PLANERING OCH MONTERING

161 381 kr

ANPASSNING

DETALJER

STOMMAR

• Lucka: Laminatlucka (med integrerad handtagslist) • Stomme: Melamin, färgad • Bänkskiva: Trä • Inget separat handtag

Priset anges med monterade stommar. Specialmekanismer, bänkar för mellanutrymmena, material för mellanutrymmena, maskiner, ho och kran ingår inte i priset. Frakt ingår inte i priset. Inredning med dämpade Blum-handtag och dämpade TandemBox-lådor. EXEMPEL PÅ PRIS

57


6

20

32

38

40

42

50

54

58

RECEPT

LUCKOR

BÄNKSKIVOR

MELLANUTRYMMEN

STOMMAR

DETALJER

ANPASSNING

EXEMPEL PÅ PRIS

PLANERING OCH MONTERING

Köksplaneraren till er tjänst Den boende känner bäst till sitt eget kök. Han eller hon vet hur köket används och hur det bör se ut. Med hjälp av Peltoniemis köksplanerare kommer vi ännu längre. Proffsen kan hjälpa till med planeringen så att köket blir perfekt, både vad beträffar stil och funktionalitet. Han eller hon ser till att köksplanen håller sig inom ramen för budgeten. Dessutom känner planeraren de olika materialen och har den allra bästa utrustningen till hjälp. Peltoniemis köksplaner görs upp med ett 3D-program som gör att kunden kan se det nya köket med nästan fotografisk precision. Köksplaneraren är som en yrkeskock som hittar de bästa ingredienserna, alltid har skarpa knivar och kan få ut mycket mer ur råvarorna.

58

PLANERING OCH MONTERING


RECEPT LUCKOR STOMMAR

MELLANUTRYMMEN

BÄNKSKIVOR

Det lönar sig att investera i skickligt utförd montering

PLANERING OCH MONTERING

EXEMPEL PÅ PRIS

ANPASSNING

DETALJER

Om man är oskicklig kan man till och med förstöra en oxfilé. På samma sätt kan man förstöra ett kök som består av de allra bästa material om man monterar det fel. Eftersom ett kök utgör ett stort inköp som inverkar på hela bostadens värde, rekommenderar vi absolut att användning av vår monteringstjänst. Vår yrkeskunniga montering garanterar att pengarna som investerats i köket inte går till spillo. Dessutom sparar det avsevärt mycket tid och besvär. När planering, tillverkning och montering sköts av samma team, garanteras kvaliteten för hela kedjan. Då går det inte som med den där berömda soppan med för många kockar.

PLANERING OCH MONTERING

59


BRA KÖK - Peltoniemi-Kalusteet Oljevägen 11 982 86 GÄLLIVARE Tel. 076 1199068 E-mail: anders.johansson@leipobygg.se

Av trycktekniska skäl är det möjligt att färgerna i broschyren avviker från verkligheten. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Advertising Kioski

www.peltoniemi.fi

Profile for Juha Peltoniemi

Peltoniemi broschyr 2015  

Recept för fungerande hem och kök.

Peltoniemi broschyr 2015  

Recept för fungerande hem och kök.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded