Møder og Konferencer

Page 1

ANNONCETILLÆG AUGUST 2021

MØDER & KONFERENCER

KONFERENCER MED PLADS TIL FRIHEDEN

Brian Runge, salg og marketingchef hos VINGSTED

Læs mere side 8

HOLD KONFERENCEN I VANDKANTEN Majbritt Chambers, turistchef i det nystiftede VisitMiddelfart

Læs mere side 14

FRA MERE TIL BEDRE

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen

Læs mere side 16

MØD HINANDEN – I

AF DANMARK

Odense Congress Center har rammerne til både små og store møder – helt op til 5000 personer. Altid med personlig service og vores stærke team i ryggen hele vejen. Vi har hjertet med i alt, hvad vi laver. www.occ.dk


VÆRSGO´-

NORDENS STØRSTE KONGRES-

VELKOMMEN I BELLA ARENA - DEN NYESTE TILFØJELSE TIL BELLA CENTER COPENHAGEN. En unik og fleksibel arena der giver København helt nye muligheder for alle former for kultur-, sports- og kongresevents. Arenaen er en af Nordeuropas største af sin art og har plads til 7.000 siddende og 8.600 stående gæster. Dertil kommer et stort og lyst foyerområde, med plads til 7.000 gæster, der binder arenaen sammen med Bella Center og AC Hotel Bella Sky. Bella Arena har ikke bare utallige anvendelsesmuligheder til events. Arenaen er bygget og drevet som en af de mest bæredygtige venues og har opnået pre-kvalificering til DGNB Gold Certification, som er en af de højeste certificeringer for bæredygtigt byggeri. Vi glæder os til at byde dig velkommen til store oplevelser.


OG EVENT VENUE

Bella Arena Center Boulevard 5 2300 København S, Danmark Tlf.: +45 3252 8811 arena@bellacenter.dk


4

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

FREMTIDEN ER BÆREDYGTIG Af Christina Wex

E

r der noget, det sidste halvandet år med en begrænset hverdag, har givet os, så er det en større bevidsthed om, hvordan vi bruger vores tid. Erfaringerne med at arbejde hjemme, være mere sammen med familien, begrænse sociale ­aktiviteter, tilbringe timer i naturen og afholde møder og konferencer digitalt har vist os, at ­tingene kan gøres på en anden måde, end vi troede. Derfor er det naturligt at overveje, hvordan det skal se ud i fremtiden – også fordi vi er nødt til at forberede os på, at det samme kan ske igen. I følge fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, som du kan læse et stort interview med i dette nummer, bliver bæredygtighed det vigtigste konkurrenceparameter i fremtidens konferencemarked. Og bæredygtighed handler vel at mærke ikke kun om miljø, men skal i lige så høj grad ses fra et økonomisk og et socialt perspektiv.

Sammenfattende kan man sige, at det handler om at skabe mening i de valg, vi træffer. Hvis vi flytter os for at deltage i en konference, skal det være, fordi vi får noget andet med hjem, end hvis konferencen havde været digital. En ­oplevelse, et ­nærvær og nye kontakter, der skaber værdi i arbejdet. Til ­gengæld kan vi med fordel skrue ned for det overdådige – tiden peger i stedet i retning af det enkle, det lokale og det autentiske og gerne med naturen som ramme. Hensynet til miljøet spiller naturligvis den centrale rolle i en bæredygtig fremtid. Det betyder et endnu større fokus på alle former for forbrug i forbindelse med mødeaktiviteter. En ny klimarapport fra IPPC har, endnu engang, fastslået, at klimaet er under maksimalt pres, og at der skal handles mere end hurtigt, hvis vi skal have en chance for at forhale den ­negative udvikling. FN’s 17 Verdensmål bliver vigtigere ­pejlemærker end nogensinde før, i alt hvad vi gør.

ferencecen eKon tre nsk .dk Da

Også økonomisk skal der være balance i tingene. Derfor vil der være større fokus på at dokumentere det faglige udbytte af de konferencer, som virksomhederne vælger at deltage i, og endelig er der det sociale perspektiv, som netop anerkender værdien af det personlige møde og gør det til en central del af konferencen. Når mange deltagere fremhæver pauserne som noget af det vigtigste ved en konference, er det netop, fordi det i pauserne er muligt at netværke og etablere de relationer, som gør det fremtidige arbejde mere effektivt. Det handler om at dyrke det værdiskabende og det menings­fulde på en måde, som tager maksimalt hensyn til ­omgivelserne, og hvor flere brancher arbejder sammen om at skabe oplevelser, der inspirerer til refleksion. Et vigtigt budskab fra Anne Skare Nielsen er, at der er både ­vilje og økonomi i markedet til at skabe enestående ­konferenceoplevelser, så det handler i høj grad om at ­slippe fantasien løs.

HAR DU STYR PÅ EFTERÅRETS MØDER?

ÅRETS KONFERENCE CENTER

2020

Vi har plads til dit næste møde - i trygge og sikre rammer efter COVID-19

ferencecen eKon tre nsk .dk Da

• Moderne mødelokaler med afstand • Gode muligheder for udendørs grupperum og “walk and talks” • Digitale platforme til livestream i mødelokaler – vi kalder det Hybridmøder • Tilpasset forplejning efter gældende anbefalinger

Fjordvej 154 · 6000 Kolding Tlf. 75 51 00 00 hotel@koldingfjord.dk www.koldingfjord.dk

Ansvarshavende redaktør Henning Andersen · henning@partnermedier.dk

Journalister

Projektledelse Charlotte Høgh · charlotte@partnermedier.dk

Pia Bundgaard Hansen · pia@phkommunikation.dk

Grafisk produktion Nordpaa Media · kontakt@nordpaa.media

Christina Wex · august@partnermedier.dk

Søren Sorgenfri · sorgenfri77@gmail.com

Kære læser. Indholdet i denne udgivelser er bl.a. blevet til i samarbejde med vores mange sponsorer og annoncører.

Udgiver

Vores tekstforfatterer og journalister har gjort sig umage med at finde og skrive indhold til dig, som vi håber vil give dig god information og inspiration.

Distribueret i samarbejde med Berlingske Media

God læselyst!

Vi tager forbehold for evt. trykfejl og farveafvigelser.

KOLOFON


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

5

SØNDERBORG ER DEN LILLE STORE KONFERENCEDESTINATION Idylliske Sønderborg på grænsen til Europa er en visionær konference-by af internationalt format

D

Af Søren Sorgenfri

et ideelle møde eller konference er mere end bare faglig sparring. Billedskønne rammer, fleksible faciliteter og en medspiller med stærke lokale relationer og kendskab fører til en vellykket og meningsfuld oplevelse. I charmerende Sønderborg finder du alle ingredienserne til en konference i særklasse. Samtidig står Sønderborg Konference- & Eventservice klar til at føre dig gennem hele processen, så du er garanteret et gnidningsløst arrangement. Udsigt til sund, fjord og verden I Sønderborg krydres konferencer med et unikt samspil mellem historie, natur og bæredygtighed. Her mødes fortiden, nutiden og fremtiden, og et mere motiverende udgangspunkt er vanskeligt at forestille sig. ”Sønderborg er noget særligt af mange årsager. For det første har øen Als 250 kilometer kystlinje, så der er udsigt til vandet, næsten uanset hvor man ser hen. Her er Danmarkshistorie, som ingen andre steder. Sønderborg er en aktiv og samarbejdssøgende del af grænselandet med bare 30 km til den tyske grænse, hvilket også gør området interessant for fagbesøg, firma- og studieture,” siger Business Event Manager Lisbet Holm Møller og tilføjer: ”Der bor 28.000 indbyggere i Sønderborg by og 75.000 i hele kommunen. Det er jo ikke en storby, men vi har egen lufthavn, universitet, globale virksomheder, et internationalt miljø og et livligt restaurations- og cafemiljø, der giver en storbys liv. Provinsbyens varme nærhed kombineret med storbyens muligheder. Vi kalder det ’countryside metropolis’,” siger Lisbet Holm Møller. Sønderborg Konference- & Eventservice er Sønderborgs one point of contact, der skræddersyr møder, konferencer og andre faglige arrangementer til interesserede fra hele verden.

FAKTA Til og fra Sønderborg Sønderborg har sin egen lufthavn kun 10 minutters kørsel fra centrum. Besøgende fra Sjælland og udlandet kan med fordel flyve til Sønderborg med Alsie Express, som har flere daglige afgange til og fra København med 35 minutters flyvetid. Bilister har motorvej E45/8 helt frem til byskiltet, og der er togforbindelse med både lyn- og regionaltog. Det hjælper Sønderborg Konference- & Eventservice dig med: Overvejer du at afholde et møde, en konference eller event i Sønderborg, kan du gøre brug af vores lokalkendskab og ekspertise. Med vejledning i tiltrækningsprocessen, løsning af praktiske opgaver, planlægning, afvikling og evaluering af arrangementet.

Sønderborg råder blandt andet over 900 hotelværelser og mere end 2000 hotelsenge, hvorfor selv store konferencer kan afholdes. ”Sønderborg er hverken København eller Århus, men det nære giver andre fordele. Der er så kort afstand mellem hoteller og andre faciliteter, at man ofte kan gå eller cykle mellem hotel og venue. Det giver en helt anderledes behagelig og effektiv start på konferencedagen, end hvis man sidder fast i en trafikprop og kigger på uret. Det er ikke rart at havne i den situation, og derfor er det en stor fordel, at afstandene her er så korte” siger Lisbet Holm Møller.

En grøn dagsorden Ud over havet og den omkringliggende natur, er Sønderborg internationalt anerkendt for stærke bæredygtige initiativer til grønne løsninger. Sønderborgs brede udbud af hoteller arbejder målrettet med bæredygtighed. Eksempelvis har Alsik Hotel en bæredygtighedsgrad på 76 procent og er et skoleeksempel på områdets grønne omstilling. Det er kommunens erklærede målsætning at være 100% CO2-neutral i 2029. Med ProjectZero, og med opbakning fra stærke, lokale kræfter blandt erhvervsliv, borgere og foreninger er Sønderborg-området frontløber både internationalt og nationalt indenfor moderne CleanTech-industri og -forskning. Det er medvirkende til, at Det Internationale Energiagentur (IEA) valgte Sønderborg som værtsby for verdens vigtigste ­konference for energieffektivisering i juni 2022. Katalysator for bæredygtighed bliver det nye videns- og læringscenter for FN’s 17 Verdensmål, som netop nu etableres på Kær Vestermark, et grønt område på 134 HA i byens udkant. I Center for Verdensmål vises bæredygtige projekter og innovative løsninger til besøgende fra hele verden. Her gøres verdensmål til hverdagsmål. Kontakt: Sønderborg Konference- & Eventservice konferenceservice@sonderborg.dk www.gosonderborg.dk


6

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

ET IMØDEKOMMENDE VÆRTSKAB Med en placering tæt på skov og sø så er KolleKolle Konferencehotel nær Værløse et naturligt mødested

D

Af Søren Sorgenfri en gode vært har hjerterum og et varmt håndtryk. Den filosofi har KolleKolle Konferencehotel praktiseret siden 1972 ud fra en forståelse om den gode og vellykkede konference eller møde kræver et nærværende, forstående og driftssikkert værtskab. Det leverer KolleKolle i naturskønne omgivelser tæt på København og få minutters kørsel fra Værløse med fem flotte stjerner som bevis på konferencehotellets formåen. Som partner i Danske Konferencecentre, så skal femstjernede ­KolleKolle tilmed leve op til yderligere kvalitetskrav. Stjerner og kvalitetssikring er et vigtigt, men ikke første punkt på dagsordenen for KolleKolle. Det er mere et naturligt og indlysende udgangspunkt for arbejdsdagen; en selvfølge der udspringer af konferencehotellets egentlige fokuspunkt nemlig gæsternes velbefindende i mere end en forstand. ”Vores fornemmeste opgave er at sikre konferencedagen og opholdet forløber til gæsternes tilfredshed. Den arbejdsindsats og kultur gennemsyrer hele huset, vores måde at tænke og planlægge dagen på og begynder allerede ved dørtærsklen, når

de første gæster ankommer,” siger direktør Berit K. Leth. Stor erfaring KolleKolle har næste år 50-års jubilæum som konferencehotel med selvsagt stor erfaring indenfor møde- og konference­ værtsskab samt private arrangementer. Det giver en holdånd og forståelse for gæsternes behov som gæsterne mødes med, før de er trådt indenfor. ”På KolleKolle gemmer vi os ikke bag en skranke, her bliver man altid mødt med et velkommen til i døren. Det handler om, at vores gæster skal føle sig hjemme med det samme. Den usikkerhed man kan have som ny gæst, den vil vi gerne af med, med det samme, og derfor er det imødekommenhed, der oftest går igen som feedback fra vores gæster. Imødekommenhed og fleksibilitet. Det betyder meget for os, at det er netop de ­værdier, som vores gæster bemærker,” siger Berit K. Leth. De grønne mænd Det vellykkede møde eller konference er ikke kun, når o ­ plægget er godt i gang, og dagen har fået ben at gå på. Det ­begynder

allerede før, det hele egentlig er startet. De fleste ­kender nok til fornemmelsen af at få det forkerte ben ud af ­sengen og sommerfugle i maven, der basker løs, mens man tænker, om det hele nu nok skal gå. Vil teknikken fungere, er der styr på forplejning og kommer laptoppen til at drille? Her træder KolleKolle til allerede før kampstart. ”Som gæst og mødeholder skal man ikke føle eller frygte, at man mangler noget. Som alle andre konferencehoteller ­ tilbyder vi fire vægge, et bord og stole, men vi sætter en ære i at være på forkant. Hos os skal man ikke være bekymret for, om der mangler tusser, er kaffen sat frem og virker teknikken nu til mit oplæg, eller mangler der lige en ledning. Det gør der ikke. Den tryghed i konferencedagen sørger vi for,” ­forklarer Berit ­K. Leth. Det sker blandt andet ved at lade kursus- eller konferenceholder mandsopdække af en af ’de grønne mænd’. De grønne mænd er en tekniker som følger oplægsholderen før møde-­­ ­eller konferencestart og sikrer alting fungerer som ønsket. ”Det er vores erfaring, at de bekymringer og overvejelser om


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

tekniske problemer kan fylde meget hos dem, der skal være på, og derfor er det vigtigt for os, at sikre dagen kører som den skal allerede fra begyndelsen, så gæsterne kan koncentrere sig om det, de egentlig er her for,” siger Berit K. Leth. Plads til alle KolleKolle møder sine gæster med en virksomhedskultur med åbne arme. Kursister og mødedeltager er ikke stavnsbundet til et enkelt lokale, men der er etableret små kroge, øer, mødeområder og inspirerende lokaler, så gruppearbejde og pauser kan finde sted andre steder end i mødelokalet. Eller man kan tage et tæppe og sætte ud på græsplænen, komme i god mødeform med walk ’n talks på skovstierne eller finde badetøjet frem. ”Når man er på KolleKolle, så er det oplagt at inddrage naturen eller benytte sig af husets mange muligheder for at finde ro. Selv når vi har fuldt hus med 200 gæster, så bemærker man ikke, at der er så mange under samme tag, fordi der er så mange og alsidige muligheder for alternativer til mødelokalet,” forklarer Berit K. Leth. Naturen er aldrig langt væk fra KolleKolle. Alle værelser har derfor udsigt til den smukke omkringliggende skov og er ­funktionelt indrettet med plads til lige dele afslapning

og ­arbejde. Omkranset af skov, sø og marker så er der rig ­mulighed en svømmetur i Furesøen eller en gå- eller løbetur i de grønne omgivelser. ”Vi ved alle sammen, at en lang mødedag kan være lidt af en motivationsdræber. Derfor bruger mange gæster naturen lige udenfor døren. Om det så bare er en kaffepause, en opladende gåtur i skoven eller naturen inddrages i et teambuilding-forløb, så er det næsten kun naturen og fantasien, der sætter grænser for brugen af vores grønne nærområde,” siger Berit K. Leth. KolleKolle har et tæt samarbejde med eventbureauet KBH Teambuilding som har til huse på KolleKolle. Derfor er kompetencer, ideer og muligheder for inspirerende arrangementer og indslag blandt andet med fokus på naturen samlet under et tag. Grønt hjerte Uden mad og drikke holder de færreste mødedeltagere koncentrationen til fyraften. Derfor tænkes der er i kulinariske baner i husets restaurant med et vist ambitionsniveau og målsætning. KolleKolles restaurant forklares bedst som et verdenskøkken båret af lokale råvarer. Og hvis ikke lokale så som minimum danske i en tid, hvor enhver detalje af hensyn til klima og miljø skal overvejes. ”Vi serverer danske klassikere såvel som afrikansk, asiatiske ­eller andre spændende verdenskøkkener, men fokus er på

7

l­okale råvarer og så vidt muligt bæredygtige løsninger,” siger Berit K. Leth og ikke mindst bærproducenten Rokkedyssegård er en værdsat leverandør til køkkenet. ”Rokkedyssegård er en lokal producent, som vi virkelig er glade for. I det hele taget så benytter vi os af alle de lokale fødevareproducenter, som vi kan, og bærrene fra Rokkedyssegård er en tid på året, som vi ser frem til. Det er en årstid, der kan smages,” siger Berit K. Leth og fortsætter: ”For os giver det ikke mening at købe fødevarer der er hentet fra den anden side af jorden, hvis man kan få dem lige rundt om hjørnet.” Den grønne og miljøvenlige tankegang går fra kælder til kvist i KolleKolle. Bogstavelig talt. Rørføring, blandesystemer, ventilation og andet ’indmad’ har fået et stort og gennemgribende eftersyn i bestræbelserne på at gøre KolleKolle Co2 neutralt, og huset kører på 100 procent dansk vindenergi. ”Vi har en miljøgruppe bestående af medarbejdere, der sørger for, at vi hele tiden finder på nye tiltag og udvikler os i en grøn retning, så også gæsterne får glæde i morgen af det arbejde, som vi laver i dag,” siger Berit K. Leth. Så selv om KolleKolle snart kan lade sig fejre efter fem årtier, så er det stadig de samme stærke og grønne værdier, der sætter dagsorden, når der tages afsked med gæsterne, der siger på gensyn med roser som ’imødekommenhed’ og ’fleksibilitet’.


8

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

FAKTA VINGSTED råder over hele 22.987 m2 midt i den skønneste natur Hotellet omfatter 187 værelser med en total sengekapacitet på 544 senge samt 82 sengepladser i vores anneks. Komfortable og moderne hotelværelser med bad, toilet, tv og gratis internet 94 stk. 2-sengs værelser 16 stk. 3-sengs værelser 77 stk. 4-sengs værelser 8 stk. 10-sengs værelser samt et 2-sengs værelse med fælles bad i vores anneks Min. 800 gratis p-pladser Clever ladestandere til el-biler. Læs mere på www.vingsted.dk

KONFERENCER MED PLADS TIL FRIHEDEN

Lige i smørhullet af Danmark i Vejle Ådal venter VINGSTED Aktivt Hotel & Konferencecenters femstjernede beliggenhed. Med naturen som bagtæppe byder det topmoderne konferencecenter deltagerne indenfor på de 23.000 m2; skræddersyet til læring og aktive pauser på de tilhørende 30 tønder land.

H

Af Pia Bundgaard Hansen os VINGSTED mærker de helt klart, at erhvervslivet efter den hårde tid med Covid-19 igen har lyst til at komme ud og holde møder, konferencer og events. ”Begrænsningerne under pandemien har betydet, at mange nu har et ekstra stort behov for at mærke friheden og skifte de virtuelle rammer ud med nye omgivelser, hvor især naturen har fået en helt ny central rolle,” siger Brian Runge, salg og marketingchef hos VINGSTED. Aktive pauser styrker læring Beliggenheden midt i Danmark i den billedskønne Vejle Ådal gør konferencestedet til det oplagte valg, når virksomheder samles på tværs af landet. Vinden suser blidt i trætoppene, og hele naturens farvepalette folder sig ud bag de store panoramavinduer, som indrammer Vingsalen, der har plads til op mod 800 deltagere. Konferencesalen, der stod klar i 2019, har fleksibel teleskoptribune, og kan inddeles efter behov. Lokaler, der kan tilpasses formålet, er gennemgående hos Vingsted, som råder over flere store sale samt 25-30 mødelokaler, der kan rumme arrangementer, som består af ganske få eller flere hundrede deltagere med plads til læring, aktiviteter, morskab og eftertænksomhed. De 187 værelser sikrer deltagerne en god nats søvn, og til de ekstra store events hjælper nabohotellerne gerne til. ”Alle vores lokaler har moderne udstyr og er indrettet i samspil med naturen, så gæsterne får de optimale rammer for læring,” forklarer Brian Runge og uddyber:

Alle vores lokaler har moderne udstyr og er indrettet i samspil med naturen, så gæsterne får de optimale rammer for læring BRIAN RUNGE, SALG OG MARKETINGCHEF HOS VINGSTED ”Vi har vores helt egen eventafdeling, og vi kan se, at omkring hver femte kunde booker skræddersyede events, der giver deltagerne aktive pauser, som optimerer læringen – uanset om ønsket fra gæsterne er smil på læben eller sved på panden.” VINGSTED har alle tænkelige udendørs sportsfaciliteter, skov, shelters, fiskevand, skydebaner til både buer og skydevåben. Prøv kræfter med Escape House i en forladt stationsbygning, Formel 1 Racing, hvor du fra et rigtigt sportssæde kører Le Mans på en spillecomputer med tilkoblet speeder, bremse og rat eller nyd udsigten fra Zipline, der er en 333 meter lang svævebane med en hastighed på op til 56 km/t. Her er med andre ord masser af muligheder for at udfordre sin egen komfortzone eller blot tage en inspirerende pause i nye rammer. Smag på de lokale råvarer Det er ikke kun mentalt, læringsmæssigt og fysisk, at deltager-

ne kan tanke op på VINGSTED. I restauranten bugner tallerkenerne af lokale råvarer lige fra krondyr til kalvekød, som er nøje udvalgt af kokkene. Krydderurterne fra egen køkkenhave akkompagneres af vilde urter samlet i den natur, der ledsager måltidet bag restaurantens store panoramavinduer. Netop respekten for naturen afspejles i VINGSTEDS arbejde med FN’s Verdensmål og bæredygtighed. På den store grund er der blandt andet etableret vandingsanlæg, og affaldssortering er en helt naturlig del af hverdagen. Vi ses til den næste konference på VINGSTED - naturligvis.

ER DU VORES NYE MEDARBEJDER? VINGSTEDS vækstrejse betyder, at vi altid er på udkig efter dygtige medarbejdere, som ønsker at gøre en forskel for vores gæster. Så kontakt køkkenchef Klaus Drangsfeldt kd@vingsted.dk, restaurantchef Knud Pagh restaurant@vingsted.dk eller servicechef Leif Grønning lg@vingsted.dk


GENNEMFØRT GENNEMTÆNKTE KONFERENCER

Uanset om det er stort eller småt er udbytte nøgleordet, når vi mødes igen i trygge rammer - både hvad angår pauser, miljø og mad.

LEVEREGEL NR. 1

EN GOD START Få mest muligt ud af konferencen og start dagen med en halv times træning i pool og fitnessområdet. Det øger energiniveau og koncentrationsevne resten af dagen.

For at du og dine kollegaer får mest muligt ud af konferencen, gennemtænker vi dagen ned til mindste minut, gram og varmegrad. Vores køkken serverer mad, der både skærper appetitten og koncentrationsevnen - hele dagen. Vi bor centralt på Østerbro med egen parkeringsplads og Nordhavn og metro om hjørnet. Læs vores 7 leveregler til den gode konference på www.charlottehaven.com

Certificeret bæredygtigt medlem af Danske Konferencecentres verdensmålsindeks og Green Key medlem.

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | 3527 1520 | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven


10

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

DANSKE KONFERENCECENTRE VIL MÅLES PÅ BÆREDYGTIGHED Hoteller og konferencecentre bliver i stigende grad mødt med spørgsmål og krav til deres indsats for klima, bæredygtighed og FN’s Verdensmål. Mange kunder kræver ligefrem dokumentation for indsatsen. Derfor har sammenslutningen Danske Konferencecentre udviklet et Verdensmåls-­ indeks, der sætter målbare standarder for bæredygtige møder og konferencer og en Master Class, hvor sammenslutningens partnere kan lære at strukturere, kommunikere og måle indsatsen for Verdensmålene.

F

Af Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid

N’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling er ikke kun et spørgsmål om at redde verden. Målene er også benhård business, og det mærker hoteller og konferencecentre i stigende grad. De bliver mødt med alt fra private hotelgæsters konkrete spørgsmål til madspild, energiforbrug og affaldshåndtering til store erhvervskunders deciderede krav til dokumentation for indsatsen for bæredygtighed og Verdensmål. Verdensmål er vigtige for måde hoteller og gæster Og lad det være sagt med det samme: Der er massevis af gode, bæredygtige initiativer, både sociale, økonomiske og miljø-

mæssige, i gang rundt på de danske hoteller og konferencecentre. Der er fokus på at minimere energiforbrug og madspild, sortere affald, bruge lokale og økologiske fødevarer, inkludere socialt udsatte kolleger og meget, meget mere. Ja, faktisk så meget mere, så det kan være svært at finde hoved og hale i de mange gode intentioner og initiativer. Både for hotel- og konferencegæsterne – og for hotellerne selv.

og netværk for partnerne. Og FN’s Verdensmål fylder mere og mere hos både partnerne og deres kunder.

Det oplever de også Danske Konferencecentre, der har flere end 100 af Danmarks bedste møde- og konferencecentre uden for de store kæder som partnere. Sammenslutningen tilbyder mødebookere og konferencekunder én fælles rådgivnings- og booking-portal og arrangerer desuden fælles kurser, workshops

“Hoteller og konferencecentre har et enormt potentiale og en stor vilje til at gøre en reel og mærkbar forskel. Det gælder både ressourceforbrug, affaldshåndtering, klimaaftryk og meget mere. Men netop fordi der er så stort potentiale og så mange muligheder, kan det være svært at strukturere indsatsen og

Masser af muligheder og stort potentiale Det samme gør lysten og viljen til at arbejde med målene, fortæller direktør i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid:


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

sikre sig, at man kommer i gang, hvor det giver mest mening og gør den største forskel. Her kommer FN’s Verdensmål ind i billedet som et godt værktøj både til at strukturere og kommunikere indsatsen indenfor,” siger hun.

kunderne, giver det dem en klar konkurrencemæssig fordel i markedet. Gæsterne får en bedre oplevelse af deres møde, konference eller ophold, og det gør alt i alt vores partnere mere attraktive for kunderne.”

Hos en af Danske Konferencecentres partnere, Charlottehaven på Østerbro i København, kan marketingchef Maria Gade sagtens genkende både den gode vilje, uoverskueligheden og kundernes forventninger til hotellets arbejde med bæredygtighed.

Maria Gade har deltaget i Danske Konferencecentres Master Class, og det har givet hende endnu mere mod og struktur på Charlottehavens arbejde med bæredygtighed og Verdensmål.

“Vi oplever, at mange hotelgæster spørger til, hvad vi helt konkret gør med hensyn til eksempelvis madspild og energiforbrug. Desuden er der mange af de virksomheder, vi har faste aftaler med, som stiller helt håndfaste krav til vores bæredygtighedsindsats,” siger hun og fortsætter: “Vi vil rigtig gerne bidrage til en mere bæredygtig verden, både fordi det er godt for vores forretning, og fordi det helt åbenlyst er nødvendigt og rigtigt. Vi gør også rigtig meget, men det kan være svært at fokusere og vide præcist, hvad der giver mest mening.” Master Class sætter bæredygtigheden i system Lige præcis den udfordring har Danske Konferencecentre taget op. Helt konkret har sammenslutningen lanceret en Master Class, hvor to af landets førende rådgivere i implementering af Verdensmålene, klæder møde- og konferencecentrene på til at arbejde strategisk med Verdensmål og bæredygtighed i hverdagen. Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll fra Hansen & Ersbøll Agenda har i deres arbejde fokus på både bundlinje og bæredygtighed, og det er helt afgørende, mener Marlene H. Sylvester-Hvid fra Danske Konferencecentre: “Vores partnere skal jo ikke være velgørende organisationer. De er stadig virksomheder, der skal drive en forretning og tjene penge. Vi er bare overbeviste om, at en strategisk tilgang til FN’s Verdensmål både er en god gerning og en god forretning,” siger hun og uddyber: “Når konferencecentrene kan reducere eksempelvis madspild, affaldsmængder og energiforbrug skærer de også i udgifterne. Hvis de samtidig formår at fortælle om det og dermed gøre deres indsats for Verdensmålene synlig og gennemsigtig for

“Det er en rigtig fin måde at samle trådene på og få et overblik over både muligheder og indsatser. Vi har fået sat fokus på, hvor vi kan gøre den største forskel og har dermed også fået hjælp til at prioritere vores arbejde med bæredygtighed. Samtidig har vi fået masser af god sparring og inspiration fra kolleger i branchen, som også har deltaget,” fortæller hun.

11

læg som eneste varmekilde i vores hoteltårn. Vi reducerer vores CO2-udslip med 50-75 % ved jordvarme fremfor traditionel varmekilde. Omkring arbejdet med Verdensmål 12, Ansvarlig produktion og forbrug, står der: “Hele verdens ressourceforbrug er enormt, og det vil vi gerne være med til at reducere ved at stille konkrete mål inden for madspild, FoodWIN (Food Waste Innovation Network), lokal og sæsonbetinget indkøb samt reduktion af emballage. Inden 2025 handler vi 75 % af vores varer lokalt, vi har opnået sølv inden for det økologiske spisemærke, vi har udviklet 3 FoodWIN-produkter, og vi har reduceret mængden af plasticemballage med 50 %.

Verdensmåls-indeks skal synliggøre indsatsen Et er at få sat arbejdet med Verdensmålene i system. Noget andet er at dokumentere og synliggøre indsatsen, så mødebookere og gæster kan vælge konferencer og ophold ud fra det. Og det er afgørende, hvis møde- og hotelbranchen også skal have det fulde forretningsmæssige udbytte af bæredygtighedsindsatsen. Derfor har Danske Konferencecentre, også i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, udviklet et Verdensmålsindeks, der sætter en ny standard for bæredygtige møder og konferencer.

Charlottehaven arbejder desuden fokuseret og målbart med Verdensmål 6, Rent vand og sanitet, og Verdensmål 14, Livet i havet.

“Verdensmålsindekset fungerer som en barre, der løbende løfter sig og sætter sine målsætninger i tæt samarbejde med de hoteller og konferencecentre som udgør Danske Konferencecentres partnerkreds. Det fremgår af deres profil på vores hjemmeside, hvordan det enkelte mødested har forpligtet sig på arbejde med Verdensmålene. På den måde skaber vi en gennemsigtighed, hvor kunder og andre interessenter kan følge udviklingen i arbejdet og se, hvilke konkrete verdensmål og initiativer de enkelte konferencesteder arbejder fokuseret med,” forklarer Marlene H. Sylvester-Hvid.

Og så har en systematisk og målrettet bæredygtighedsindsats i øvrigt en sidegevinst, som er yderst aktuel for hele hotel- og konferenceindustrien netop nu.

Bæredygtighed bliver tydelig og målbar På Charlottehavens profil på Danske Konferencecentres hjemmeside, dkbs.dk, kan man for eksempel læse, at hotellet arbejder med Verdensmål 7, Bæredygtig energi: “Vi vil være med til at øge andelen af vedvarende energi i det globale energimix. Dette gør vi ved anvendelse af jordvarmean-

Medarbejderne forventer også en bæredygtig arbejdsplads Både Master Class og Verdensmåls-indeks skal give de enkelte møde- og konferencecentre en forretningsmæssig fordel både i form af sparede ressourcer og udgifter og i form af en meningsfuld markedsføring over for kunderne.

“De fleste af vores partnere er, ligesom resten af hotel- og restaurationsbranchen, i akut mangel på arbejdskraft. Aktivitetsniveauet er steget eksplosivt, efter at corona-restriktionerne nu er ved at være fortid, og der er simpelthen rygende travlt på både hoteller og konferencecentre. Samtidig ved vi, at de, ofte unge, medarbejdere, som vores partnere forsøger at tiltrække, går meget op i klima og bæredygtighed. Derfor er arbejdet med FN’s Verdensmål også en effektiv og helt nødvendig del af deres employer branding, altså tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft,” vurderer Marlene H. Sylvester-Hvid. På Danske Konferencecentres hjemmeside, dkbs.dk, kan man læse mere om både Master Class, Verdensmål-indeks og de enkelte hoteller og konferencecentres bæredygtighedsindsats.


12

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

KONFERENCER MED BYEN SOM BAGTÆPPE Kreativiteten slippes for alvor fri, når konferencen, mødet eller eventet holdes hos Dansk Arkitektur Center – DAC – i BLOX-bygningen, der med udsigt til inderhavnen i København står på skuldrene af mere end 1.000 års byliv og historie.

D

Af Pia Bundgaard Hansen et summer af liv indenfor i den spektakulære bygning. Skoleklasser har fundet farveblyanterne frem og skal prøve kræfter med at forme arkitekturen, faggrupper bliver vist rundt i de aktuelle udstillinger om arkitektur, byggeri, byudvikling og design, mens små grupper af venner fordøjer de mange indtryk over drinks. BLOX-bygningen er en hel lille by midt i København med restauranter, boliger, arbejdspladser og ikke mindst møde- og konferencefaciliteter. ”Vi er et levende og livligt hus, en slags kreativitetens højborg, hvor der også er skabt rum og plads til fordybelse og læring til alle møde- og konferencegæster, der kan inddrage husets mange forskellige elementer i deres konference,” forklarer Susanne Jönsson, salgs- og partneransvarlig hos DAC. Konferencer med udsigt I konferencesalen, der kan rumme op til 240 deltagere, er der blandt andet kig til det knitrende vand, der spejler sig i

FAKTA Dansk Arkitektur Center er en international kulturattraktion, der formidler arkitektur og design. DAC er konstitueret som en fond med et finansielt grundlag i et offentligt-privat partnerskab mellem Realdania og staten. Staten er repræsenteret ved Erhvervsministeriet, Kulturministeriet og Indenrigsog Boligministeriet. Læs mere på www.dac.dk

Vi er et levende og livligt hus, en slags kreativitetens højborg, hvor der også er skabt rum og plads til fordybelse og læring til alle møde- og konferencegæster SUSANNE JÖNSSON, SALGS- OG PARTNERANSVARLIG HOS DAC. Den Sorte Diamant akkompagneret af trafikken i havnen og det pulserende mylder af biler som rytmisk bevæger sig over Christians Brygge. ”De mødelokaler, der ikke vender mod havnen, giver i stedet deltagerne et blik ud mod vores udstillinger, der skifter et par gange om året,” siger Susanne Jönsson og forklarer, at inkluderet i mødepakkerne er der altid en fribillet til deltagerne, så de senere kan vende tilbage til huset og opleve en udstilling. Rum til læring Transparens, lys og luft er netop nogle af kodeordene hos DAC, der inviterer indenfor i et anderledes læringsrum, som hele tiden overrasker og inspirer. DAC hjælper også gerne med at arrangere guidede ture med historiske og arkitektoniske input både i og udenfor huset til konferencedeltagerne. Alt er samlet på en adresse, som ikke mange andre kan matche - og slet ikke på en solskinsdag. I pauserne kan deltagerne tage et kig mod havneforløbet mod Christianshavn og Amager fra Havneterrassen i tredjesalshøjde. Byterrassen giver frit udsyn over det gamle Københavns toppede brostensgader og nogle af de berømte tårne som Christiansborg og Børsens snoede dragehaler. Det er næsten overflødigt at skrive, at mødelokalerne, der kan rumme lige fra 10 til 240 deltagere, er udstyrede med state-of-the-art teknik. Her

er plads til både pen og papir samt AV-løsninger, der åbner op for de klassiske konferencer, men også dem i hybridform, som især tiden under Covid-19 har sat på dagsordenen. Rundt på tallerkenen Forplejningen i huset leveres af DACs egen cafe, hvor kokkene sikrer, at tallerkenerne bugner af sæsonens friske råvarer, bæredygtighed, økologi. Klassiske retter, inspireret af det nordiske køkken, serveres med et tvist og med sans for detaljen, så konferencedeltagerne ikke blot tager hjem mætte af viden. ”Beliggenheden centralt i København betyder desuden, at det er nemt at komme til og fra konferencen på cykel, gåben - ja, selv i bil, fordi der er fuldautomatisk parkeringshus under bygningen,” forklarer Susanne Jönsson. Så på gensyn i byens mest levende rum.


ANNONCETILLÆG AUGUST 2021

FIRMAJULEFROKOST

JULEFROKOSTEN ER TILBAGE Læs mere side 2

DERFOR MÅ KARRYSILDEN IKKE OVERHALE FLÆSKESTEGEN Læs mere side 4

L I V E S H OW, FR I BA R , L I V E BA N D & J U L EM I D DAG

M IC K ØGE N DAH L BY C O P E N H AG E N E V E N T


2

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

JULEFROKOSTEN ER TILBAGE

S

om tradition på virksomhedsplan har jule­ frokosten vundet indpas og fart siden 60’erne som det uformelle møde i julehyggens tegn mellem ansatte og ledere på alle niveauer. Måske er det meget dansk, måske er det en tiltrængt lynafleder for at skeje lidt ud fra hverdagens faste rammer eller bare en kær­ kommen mulighed for at gruppen, temaet, koncernen sammen samt ledelsens mulighed for at udvise og signalere værdsættelse af dagligdagens indsats.

firmaarbejdspladsen, så er et med garanti et kalendernedslag, som der bliver set frem til og planlagt med store forventninger til.

Hvis man googler firmajulefrokost, så dukker der overraskende mange forskellige henvisninger op. Er en skade pådraget under en julefrokost en arbejdsskade? Er der regler for julefrokoster? Her kan du læse dårlige julemandsjokes, julefrokoster om sommeren og mange andre links, der mest af alt får en til at overveje om der er en voksen til stede på det der internet. Måske kan det googles.

Det ændrer dog ikke på fællesskabets styrke og de gode energier personalemæssigt i at mødes og være sammen som en enhed. Og intet kan som det gode måltid få gang i samtalen og løsnet lidt op for snakken og kontordagens mimoser. Eller bare få hilst på hende fra værkstedet, ham fra marketing eller dem fra IT som man ikke arbejder sammen med til hverdag, men dog repræsenterer samme virksomhed mandag efter mandag.

Der er i hvert fald voksne til stede til firmajulefrokosterne og efter et år uden den slags uformelle sammenkomster på

En Gallupundersøgelse foretaget i december sidste år i en højtidsmåned, hvor det var alle sammen hver for sig, bragt i

Nu skal livet og ikke mindst julens hygge vende tilbage og forsøde tilværelsen efter mange måneder med social distance. En periode der har vendt op og ned på vores arbejdsmæssige dagligdag og efter alt at dømme har styrket de positive muligheder, der ligger i hjemmearbejde, at mødes online samt skære dyre forretningsrejser ud af regnestykket og årsbudgettet.

Efter mange måneders socialt afsavn er det igen tid til at planlægge en af kalenderårets højdepunkter nemlig julefrokosten. Af Søren Sorgenfri

Akademikerbladet, viste at julefrokosten var mere savnet end kaffepausen. Når man tænker på danskerens semireligiøse forhold til kaffe, så er det alligevel noget af en kærligheds­ erklæring til julefrokosten. Julefrokosten er naturligvis under forandring og uskrevne sociale regler sniger sig ind, forsvinder igen eller vender tilbage i en ny udgave i takt med normer og etik ændrer sig i sam­ fundet generelt i forhold til vores måde at være sammen på. De klassiske julefrokostretter udfordres måske af mere grønne og lette indslag eller indspark fra det store verdenskøkken. Teambuilding og andre events bruges eller også er alting helt som det plejer uanset om der dækkes op på kontorgangene, bookes plads i restauranter eller de helt store venues til virksomheder med stort volumen behov. Sådan ændrer julefrokosten sig, men efter et års socialt afsavn, så er der en ting, der står fast angående firmajulefrokosten: Vi har savnet den!


Hold din

JULEFROKOST I HISTORISKE RAMMER PÅ KLAMPENBORG GALOPBANE Priser fra kr. 895 ekskl. moms pr. person Se mere på galopbane.dk eller kontakt os på 88 81 12 10 | info@galopbane.dk


4

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

DERFOR MÅ KARRYSILDEN IKKE OVERHALE FLÆSKESTEGEN Julen har bragt velsignet bud og en stram serveringsrækkefølge, men hvorfor egentlig? Af Søren Sorgenfri

D

et er sikkert som amen i kirken og glitterstads og julekugler på granen i stuen. Serveringsrækkefølgen til en julefrokost pilles der ikke ved.

Den klassiske julefrokost ved man, hvad der, fordi det er det samme hver gang. De samme retter, den samme rækkefølge og intet nyt under træet eller julefrokostbordet. Det lyder måske egentlig kedeligt, men det er sådan det er. Det er et spørgsmål om kulinarisk tradition, når forskellige former for sild åbner ballet sammen de øvrige gode sager fra havet efterfulgt af de kolde retter, så det lune og til sidst ost og dessert typisk risalamande. Det hele lavet efter opskrifter, som hvis vor mor eller mormor stod i køkkenet. Ikke noget med en frisk lille urt eller et drys koriander her eller der. Havtorn eller skyr-baseret desserter? Kan du så komme væk med den slags nytænkning! Intet nyt tak Den klassiske julefrokost skal være præcis, som vi husker den fra året før. Og året før. Og året før. Men hvorfor er det egentlig sådan? Er det en tradition og kulinarisk rækkefølge, der er opstået ud af ingenting, eller står snapsetågernes uomtvistelige visdom fra svundne tider bag? Et kig i historie- og kogebøgerne hjælper forståelsen på vej.

Den julefrokost som vi kender i dag med deltagelse af enten familie og venner eller en firmajulefrokost opstod i efterkrigstidens optur efter anden verdenskrig. Før var julefrokosten typisk et glas portvin og et stykke kransekage efter fyraften den 24. december, hvorefter de ansatte hastede hjem til familien og julebordet. Efter verdenskrigens afslutning bliver julefrokosten en regulær fest som regel afholdt lillejuleaften, hvorfor det formentlig har været en tung dans om juletræet dagen efter, men de festlige og uformelle rammer, hvor chefen og receptionisten sidder ved siden af hinanden, opstår i de mere løsslupne 60’ere. Her blev hverdagens hierarki sat ud af spillet for en aftenstund og man kunne være dus. Historiebøgerne I en artikel fra Kristelig Dagblad fra 2013 af sognepræst Inge Haandsbæk Vestergaard fik julefrokosten for alvor smæk på med filmen ’Julefrokosten’ med Preben Kaas i hovedrollen i 1976, hvor den vovede og våde julefrokost for alvor vandt terræn frem mod nutidens mere nuancerede julefrokoster rundt om i det danske firmaland. Så vidt rammer for festivitassen, men hvad med maden? Julesulet kræver nemlig et noget længere kig tilbage i horisonten. Julefrokosten er måske en relativ ny opfindelse, men julegilder har stået på i århundreder, og de retter vi stiller på bordet i dag stammer derfra.

Derfra er før Reformationen, der når Norden i 1530’erne. En artikel fra 2020 på Videnskab.dk forklarer, at selv om Danmark blev protestantisk, så blev der holdt fast i adventstidens faste for så at slå sig løs juleaften og de efterfølgende 12 dage i et langt julegilde med rigelige mængder mad. Ikke mindst svineretter da det var kort tid efter slagteperioder, og de dyr der ikke var udset til avlsdyr, blev til julemad. Saltet, syltet, confiteret, tørret, speget og røget, men da man gerne i fasten måtte spise fisk, så fik havets glæder typisk sild lov til at indlede den lange julefests spisebord. Hele herligheden og festlighederne rundet af med søde sager med længere holdbarhed end de slagtede kødretter. Fra hedensk tid måtte julehøjtidens bord ikke stå uden lys og mad – en tradition tilbage fra vikingernes vintersolhvervsfest jól - hvorfor godtfolk besøgte hinanden til julestuer og igen satte sig til bords. At der i dag er holdt fast i spiserækkefølgen, giver god mening, så ikke fiskeretternes lette smage overdøves af tunge retter og smagsnuancer, når først steg og frikadeller gør sin entré. Med andre ord er det århundreders kulinarisk julemadstradition, der har formet vores moderne julefrokoster. I hvert fald serveringsrækkefølgen. Og så er det da effektivisering på højt niveau, når 12 dages julegilde er komprimeret ned til en enkelt aftens tour de force udi i det store julebord.


JULEFROKOST 2021

GASOLIN &

KIM L ARS E N BY C O P E N H AG E N E V E N T

JULE

R ABALDE R MED LIVE BAND & PART Y D J FRI BAR MED LONG DRINKS TR ADITIONEL JULEMIDDAG

S e mere på C o p e n h a g e n eve nt. d k

e ller ring og book på 41 57 0 0 0 0


OBS: Stærkt begrænset antal billetter.

ÅRETS URBEGIVENHED:

Watches& Jeweller y L I VE I ANLEDNINGEN AF 5 ÅRS JUBILÆET FOR MAGASINET WATCHES & JEWELLERY AFHOLDES EN STORSTILET MESSE, HVOR DU KAN MØDE URMAGERE, GULDSMEDE, SMYKKEDESIGNERE OG ANDET GODTFOLK I DET NYE BMW EXPERIENCE CENTER HOS JAN NYGAARD AS I KGS. LYNGBY. KØB DIN BILLET PÅ BILLETTO.DK, SÅ SES VI I WEEKENDEN DEN 25.-26. SEPTEMBER. Watches & Jewellery LIVE afholdes i weekenden den 25.-26. september, hvor du kan opleve en række førende ur- og smykkemærker, der vil være repræsenteret af deres danske forhandlere. Der er lagt op til et par hyggelige dage med masser af smykkehåndværk og urnørderi, hvor du bl.a. kan se både en urmager og en guldsmed i arbejde, du kan røre, prøve og stille spørgsmål – og måske endda gøre en god handel. Du har også mulighed for at tage et ur eller smykke med og få vurderet af Bruun Rasmussens eksperter. Undervejs serveres der delikate snacks fra SaxGastro, og der vil være lidt godt til ganen fra Nordic Gin House. Der udbydes et stærkt begrænset antal billetter, så der bliver god plads til alle, og det vil være nemt at komme til at tale med fagfolkene.

Når du køber billet på Billetto.dk, skal du på forhånd vælge et af følgende tidsrum: Lørdag d. 25.9 kl. 9-12 ELLER kl. 13-16. Søndag d. 26.9 kl. 9-12 ELLER kl. 13-16. Billetten koster 120 kr. + gebyr og er personlig og gælder udelukkende i det valgte tidsrum. Billetten kan KUN bruges af den person, der fremgår af navnet på billetten. Der skal være overensstemmelse mellem navnet på billet og billedlegitimation (SKAL medbringes). Der foretages desuden et obligatorisk sikkerhedstjek ved indgangen. Messen afholdes i det nye BMW Experience Center hos Jan Nygaard AS på Firskovvej 33, 2800 Kgs. Lyngby. Der er mulighed for parkering på Firskovvej. Lyngby Station ligger i gåafstand (ca. 1 km).

Vi overholder selvfølgelig de til den tid gældende restriktioner i forhold til Covid19.


MICK ØGENDAHL JULEFROKOST 2021 LIVE SHOW, FRI BAR , LIVE BAND & JULEMIDDAG

S e m e re p å C o p e n h a g e n eve nt.d k

Eller ring og book på 41 57 0 0 0 0 C O P E N H AG E N E V E N T
14

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

FAKTA Gode grunde til at vælge Middelfart: • Klimavenlig og bæredygtig konferencedestination • Konferencehoteller i vandkanten, ved strand, skov og bymidte • Stor tilgængelighed fra hele Danmark og verden • Alting i gåafstand mellem hotellerne og til bymidten • Middelhavstemning i og omkring de mange marinaer • Én af verdens største koncentrationer af verdens mindste hvaler; marsvinet • Kunst og håndværk i verdensklasse • Nærværende service og professionelt konference set-up i topklasse. www.vimødesimiddelfart.dk

HOLD KONFERENCEN I VANDKANTEN VisitMiddelfart MØDE & KONFERENCE byder på intet mindre end ti forskellige konferencesteder, der ligger tæt på kyst og skov ved den charmerende købstad Middelfart. Her trækkes konferencegæsterne ud af travlheden på en perlerække af konferencesteder, der ligger i vandkanten, i skoven; på en privat ø, på et gods eller et slot.

D

Af Pia Bundgaard Hansen en 117 km lange kyststrækning i ­Middelfart bugter sig fra Wedellsborg Hoved og til ­Varbjerg strand og giver plads til fordybelse og læring samt mulighed for at besøge de mange små charmerende marinaer og ikke mindst ­Middelfart. Købstaden fra 1300-tallet er ikke blot det oplagte valg på grund af sin geografiske beliggenhed og smukke natur, men byen emmer af historie og kultur og udmærker sig for sin klimaindsats. Terrænet indbyder til aktive konferencer fx en walk and talk på den gamle ­Lillebæltsbro i 60 meters højde eller en safari blandt en af verdens største koncentrationer af små hvaler – marsvin. ”Middelfart er enestående som konferencedestination. Vi ­præsenterer en bred vifte af konferencehoteller med den bedste beliggenhed midt i Danmark omringet af smuk natur. Fra gods og slot til skovhotel og byhotel eller direkte i vandkanten”, udtaler Majbritt Chambers turistchef i det nystiftede VisitMiddelfart, der skal styrke Middelfarts position yderligere som fremtrædende konferenceby. Middelfart havde i 2019, før ­coronakrisen, 533.158 overnattende gæster. Til sammenligning med de ti fynske kommuner lå Middelfart i top på over­ nattende gæster i 2017, 2018 og 2019. En vifte af muligheder • De ti konferencesteder i Middelfart er:

• Fænø Gods, der ligger på Danmarks største private ø, med personlig færgetransport og beværtning ved den interna­ tionale anerkendte kok Paul Cunningham og hans team. • Historiske Hindsgavl Slot med den herskabelige stemning. Det moderne og autentiske hotel og konferencecenter bygger på en dramatisk historie, der går helt tilbage til middelalderen.

Vi præsenterer en bred vifte af konferencehoteller med den bedste beliggenhed midt i Danmark omringet af smuk natur • Milling Park Hotel i den renoverede hospitalsbygning fra 1916 ligger lige i hjertet af Middelfart tæt på stationen, tæt på vandet og midt i byens liv. • Comwell kædens to hoteller med: • Comwell Kongebrogaarden, der i 2018 blev kåret som ’Årets bedste luksushotel’. Hotellet, der er et kongested på flere måder, går helt tilbage til 1584

• På bakken – tæt ved motorvejen med udsigt over terrænet – venter Comwell Middelfart, hvor klimaindsatsen og bæredygtigheden vægtes særlig højt • HUSET Middelfart tilbyder konferencer i utraditionelle omgivelser fx i en hyggelig pavillon, et lækkert sommerhus eller et af verdens mest bæredygtige typehuse. HUSET Middelfart har i øvrigt Danmarks største byggeudstilling • Fjelsted Skov Hotel og Konference der er transformeret fra kro til klimavenligt konferencehotel gennem tre generationer • Sixtus Signatur Hotel & Konference med udsigt over Fænøsund i vandkanten og egen badebro har som den første hotelkæde i Norden fået den prestigefyldte B Corp ­certificering • Severin med deres nybyggede lokaler på bakketoppen, 100 meter fra Lillebælt med skoven som nabo og med ­panoramaudsigt over vandet og de to ikoniske broer • Brogaarden Kursuscenter hvor der er højt til loftet, og overskuddet går til børn og handicappede familier. Hertil kommer Lillebæltshallerne, som er placeret tæt på hotellerne og kan transformeres til 2450 spisende gæster eller 3350 deltagere i biografopstilling til et stormøde eller mindre kongres.


DANMARKS STØRSTE KONFERENCE CENTER

BELLA SKY CONFERENCE & EVENT ER DANMARKS STØRSTE KONFERENCECENTER. MED 48 MODERNE MØDELOKALER I ALLE STØRRELSER HAR VI PLADS TIL ALLE FORMER FOR MØDER OG EVENTS MED OP TIL 900 GÆSTER. (HAR DU BEHOV FOR MERE PLADS, TAGER VI GERNE DE TILSTØDENDE HALLER OG FACILITETER I BELLA CENTER COPENHAGEN I BRUG). RAMMER I DANMARKS STØRSTE • PERFEKTE OG MEST FLEKSIBLE KONFERENCECENTER

LØSNINGER OG HYBRIDMØDER • DIGITALE I ALLE FORMATER

• INSPIRERENDE OMGIVELSER BÅDE UDE OG INDE BELIGGENHED OG NEM TRANSPORT • CENTRAL OG PARKERING

TIL AT DANNE RAMMEN OM ENHVER FORM • PERFEKT FOR MØDE, KONFERENCE OG ANDRE EVENTS

KONTAKT OS PÅ TLF. 3247 3030 ELLER EMAIL MEETSALES@BCHG.DK WWW.BELLASKYCONFERENCE.DK

• BÆREDYGTIG FORPLEJNING I SÆRKLASSE


16

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Anne Skare Nielsen, 49, er en af ­ kandinaviens mest ­f remtrædende S fremtidsforskere. I bøger, artikler,­­essays, ­foredrag, radio- og ­tv-programmer ­analyserer hun menneskers ­livsperspektiver og værdier og gør verden klogere på, ­hvordan fremtiden vil forme sig. Hun er kendt for sin dygtige og ærlige ­formidling – og for gerne at provokere for at tvinge til refleksion. Anne er uddannet biolog og cand.scient. pol., gift og mor til 4 sønner.

FRA MERE TIL BEDRE

Fremtidens konferencemarked er bæredygtigt, nært og eksperimenterende med tæt forbindelse til naturen, siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

S

Af Christina Wex

om konferenceby var København for ikke ret længe siden totalt boomende. Det buldrede derud af med nye faciliteter, og store internationale konferencer var booket ind langt ud i fremtiden. Det var svært at se, hvad der nogensinde skulle kunne spænde ben for så spændende en udvikling. Og så ramte pandemien. ”Det var som en våd karklud i ansigtet på hele branchen,” siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen. ”Samtidig blev man ikke mødt med den helt store forståelse rent politisk. Mens lønmodtagere fik varmt vaselinebad, var virkeligheden en helt anden for hotel- og konferencebranchen,” understreger hun. Anne Skare Nielsen er en af Skandinaviens mest ­fremtrædende fremtidsforskere og en eftertragtet keynote speaker, kendt for sin karakteristiske meget levende og gerne provokerende formidling, som giver stof til eftertanke. ”Hver gang, man troede, at man havde fundet en ny måde at eksistere på, blev restriktionerne lavet om og med meget kort varsel. Det gjordet det vanskeligt at navigere.” Det var ikke kun hotellerne, der blev ramt. ”En hel underskov af mennesker fik et los der, hvor det gør allermest ondt; tjenere, rengøringspersonale, teknikere til lys, lyd og musik og mange andre, der pludselig befandt sig i ingenmandsland.” Fornyet livskraft Mens det sidste halvandet år har haft store konsekvenser for mange, er der imidlertid også vigtig læring at hente.

”Vi skal forberede os på flere af denne slags kriser og k­ onflikter. Det kan ske igen – og værre. Hvis man oplever det som en voldsom forstyrrelse, står man derfor på den forkerte side af fremtiden,” fastslår Anne Skare Nielsen. Selv oplever hun en større grad af rebelskhed, når hun er ude at tale til og med folk. ”Der er stor vilje til at få hverdagen til at hænge sammen. Folk har været bekymrede længe, nu rejser de sig med fornyet livskraft. Tiden er en iværksættertid, og det er en positiv konsekvens af en træls situation.”

Den venlighed og det engagement, man bliver mødt med, er også den følelse i maven, som man tager med sig hjem. Familien vinder over karrieren En del af den læring, vi tager med os, er, at vi kan skrue vores hverdag sammen på en ny måde, som giver mere overskud til det nære, fx ved at arbejde hjemme. ”Familien kommer til at overhale karrieren i de kommende år, både den biologiske familie og den sociale. Vi indser i højere

grad, at det er det, der gør os lykkelige. Derfor kommer der også et naturligt opgør med vores opfattelse af betydningen af den familiære arbejdsplads.” I følge Anne Skare Nielsen vil mange begynde at spørge sig selv, om det sociale fællesskab på arbejdspladsen virkelig er så vigtigt, og hvorfor man skal tilbringe så meget tid sammen med sine kolleger med teambuilding og samvær, der skal lære os at kunne lide hinanden, i stedet for at prioritere tiden til dem, der reelt står os nær. ”Mange har det i virkeligheden sådan, at de hellere vil have lov til bare at passe deres arbejde. Pludselig opdager man, at man faktisk ikke orker al den snak om surdej og maratonløb, men hellere vil have arbejdet fra hånden og bruge tiden på det, der betyder noget.” Vi ser med andre ord ind i et mere effektivt arbejdsmiljø. ”Når vi møder på arbejde, skal det være meningsfyldt. Man kan godt sige, at livet på nogle måder bliver hårdt og svært, men det bliver ikke nødvendigvis dårligt. Det bliver også mere nært og lokalt. Tendensen var allerede godt i gang, men under corona har den vokset sig større og stærkere; vi dyrker lokalsamfundet, holder høns og planter krydderurter, og flere og flere tilslutter sig den nye livsstil.” Måske skal man også til at tænke livet på en helt nye måde, hvor man holder pauser undervejs. ”Man kan lade sig inspirere af arbejdet på en boreplatform, hvor man arbejder i én periode og har en længere periode fri, eller i at udbetale pension løbende i stedet for til sidst i livet, så man kan tage pauser og realisere noget af det, man også drømmer om.”


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

17

Fremtidens konferencer har fokus på bæredygtighed i forhold til både miljø, økonomi og sociale relationer og skal give mening på flere planer.

Tag udgangspunkt i pauserne Et godt råd til møde- og konferencebranchen er at gribe ­bolden. ”Det handler lige nu om at grave alt skidtemøg væk og komme ind i meningen. Ligesom der skal være kvalitet og faglighed i arbejdsdagen, skal der også være det, når vi mødes til ­konferencer. Det skal give mening at være der, og vi skal have noget med hjem.” Typisk giver konferencer nemlig ikke lige stor mening for alle. ”Som udgangspunkt kan man godt regne med, at 25% kun er der, fordi det er hyggeligt i pauserne. Her ville det være meget bedre, hvis de i stedet kunne streame konferencen hjemmefra eller få en overlevering fra en kollega efterfølgende.” Det er også de færreste mennesker, der kan koncentrere sig længe om at lytte til talere på scenen. I stedet drømmer de om aktiviteter, der er inddragende og interaktive. Teknologien g­ iver rig mulighed for at skabe aktiviteter, der bygger bro mellem deltagerne, så det er bare om at bruge den. ”Der skal skabes et nærvær, for det er det, vi kommer for. Hvis pauserne og maden fremhæves som det bedste ved en konference, bør man designe konferencen ud fra det,” anbefaler Anne Skare Nielsen.

Mens lønmodtagere fik varmt vaselinebad, var virkeligheden en helt anden for hotel- og konferencebranchen. Moderatorrollen skal opdyrkes For at kunne skabe den rette kvalitet i det fysiske møde, bør moderratorrollen efter Anne Skare Nielsens mening have en helt ny plads. ”Danskerne er ikke lette at begejstre. Tendensen går i retning af korslagte arme og skepsis. Holdningen er ofte, at man har hørt det hele før, og at intet alligevel kan lade sig gøre. Her kan moderatoren gøre en forskel ved at guide deltagerne til gode oplevelser.” Trods en langvarig pandemi er pengene til konferencer der ­stadig, de skal blot tænkes anderledes. Hellere færre deltagere,

Konferencedeltagere vil gerne have en oplevelse med hjem, som udforer alle otte intelligenser.

der tilbringer mere tid sammen og kommer mere i dybden. Mere samvær, mere nærvær, mere fællesskab. ”Og så skal vi inddrage naturen. Noget af det, vi har lært, er værdien af at komme ud i naturen. At gå ture sammen, tale sammen, mens vi bevæger os. Det beriger dialogen, og det skal vi bruge også i professionel sammenhæng ved at skabe flere møder i det fri. Naturen bliver den store vinder i fremtiden.” Bæredygtighed er fællesnævneren Det primære konkurrenceparameter i fremtidens konferencemarked bliver bæredygtighed, målt på både miljø, økonomi og socialt udbytte. Miljømæssigt vil det handle om både transporten til og fra, men også om forbruget af ressourcer undervejs; materialer, mad, emballage og meget andet. Økonomisk bæredygtighed skal sikre, at det er udgiften værd, mens social bæredygtighed handler om at sætte en ramme, der skaber bedre dialog mellem deltagerne på en måde, som ikke kunne være opnået i det digitale møde. ”Fokus bliver i høj grad på det lokale. Man kommer til at ­spørge sig selv de næste mange år, om det, man har ­planlagt, beriger lokalsamfundet. Færre vil flytte sig rundt, flere vil streame, og hvis man er nødt til at flyve et sted hen, skal ­udbyttet være overbevisende. Tingene skal simpelt hen give mening. Brancher skal arbejde sammen for at skabe nye ­oplevelser, for vi har brug for at udfordre og blive udfordret, så alle otte intelligenser næres.” København er stadig en vinder Der er heldigvis stadig mange gode grunde til, at København står stærkt som konferenceby. ”Det er en by med et stort ego, men som geografisk er meget lille. Man kan se hele byen på tre dage, og det ser mange som en stor fordel. Der er også hele tiden nye sider af byen, der folder sig ud, lommer der åbner sig, uanset om det er en beach bar i Amager Strandpark lige ved siden af en losseplads, en ­restaurant indrettet i et drivhus på havnekajen, eller en ­vandretur blandt lamaer i Sydhavnen.” Det vigtigste lige nu er at være nysgerrig på kundernes ønsker og villig til at eksperimentere. ”Det skal ikke være stort og dyrt, men hellere originalt, lokalt og skabe nærvær med en professionel tilgang og et fokus på den gode kundeoplevelse. Danskerne er typisk ikke meget for at yde god service, fordi det af en eller anden grund opleves underdanigt, men det er jo lige præcis det, der gør forskellen på en god og en dårlig oplevelse. Den venlighed og det engagement, man bliver mødt med, er også den følelse i maven, som man tager med sig hjem, ”slutter Anne Skare Nielsen.


18

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

DGI BYEN SMELTER FYSISKE OG VIRTUELLE ARRANGEMENTER SAMMEN I HYBRIDMØDER Efter et stillestående år for så godt som al social aktivitet, konferencer, møder og events, er Danmark på vej tilbage i høj fart. Det kan mærkes i DGI Byen, som atter er forvandlet til et summende og vibrerende centrum, i centrum af København. Her samler en lang række messer, firmaarrangementer og kulturevents gæster, medarbejdere og forretningsforbindelser til faglig og festlig aktivitet, lige midt i byen. DGI Byen og resten af møde- og eventsektoren forudser dog, at fremtiden bliver en hybrid mellem fysiske og virtuelle møder, og vil hjælpe og rådgive kunderne til at finde den helt rigtige kombination.

E endnu.

ndeløse rækker af Zoom- og Teams-møder med kunder og kolleger, online-konferencer med tavse deltagere, akavede virtuelle fredagsbarer og sågar julefrokoster på skærmen med fremsendte sildemadder og bingospil. Det sidste år har været hård kost for de mange af os, som holder af at mødes med dem vi kender, og dem, vi ikke kender

Danskerne er ikke bare klar til at mødes igen – de hungrer nærmest efter at ses til konferencer, firmafester og kulturelle begivenheder. Det står fuldstændig klart hos DGI Byen, som efter genåbningen af Danmark oplever en regulær storm af nye arrangementer og bookninger til 2021- og 2022-kalenderen. ”Efter et år, hvor vi hver især har siddet derhjemme, er vi alle sammen klar til at mødes igen i fællesskab. Der er ingen tvivl om, at året har gjort, at virtuelle møder og online-konferencer bliver en større del af fremtiden, end vi har set tidligere, men hos os i DGI Byen tyder alt lige nu på, at folk er mere end klar til at forlade hjemmekontorerne og begive sig ud i den rigtige verden,” fortæller Hancy Anna Djurhûûs, der er chef for strategisk salg og kundefokus hos DGI Byen. Hun hører også fra virksomhederne, at man pga. pandemien og lockdown er kommet bagud med præsentationer af nye strategier, produktlanceringer, fusioner m.m. Det skal der nu rådes bod på ved kommende arrangementer. Fremtiden hedder hybridmøder Men en ting er lige nu. Nye tider venter lige rundt om hjørnet og Hancy Anna Djurhûûs fortæller, at DGI Byen har brugt det seneste år på at forberede sig til en fremtid, hvor de fysiske og virtuelle møder smelter sammen. Og det sætter nogle helt nye krav til alle involverede parter. ”I takt med, at mødeformerne ændrer sig, kræver det også, at vi i DGI Byen skal flytte os og udvikle os. Det er vi i gang med, men ikke i mål endnu. Vores rolle er i færd med at ændre sig fra at være lokaleudbyder til en langt mere rådgivende rolle, hvor vi skal være sparringspartnere, når vores kunder henvender sig omkring et arrangement. Vi skal hjælpe vores kunder til at skræddersy og planlægge præcis de arrangementer, de konkrete situationer og behov kræver. Det kan nogle gange være arrangementer med 100 pct. fysisk deltagelse, men det kan også være hybride møder og arrangementer, hvor nogen deltager in person i København, og andre er med via andre lokationer i landet,” siger hun og fortæller videre, at kunderne

også efterspørger rådgivning i forhold til sikkerhed og hygiejne i relation til COVID-19. ”Vi oplever helt klart en usikkerhed hos kunderne i forhold til, hvordan man gør, når man samler større grupper af mennesker på et sted. Det er jo vigtigt for alle parter, at alle gældende regler og restriktioner overholdes og at man ikke går på kompromis med sikkerheden. Så her forsøger vi at hjælpe så godt, vi kan,” fortæller Hancy Anna Djurhûûs. Hybridmøder løser geografiske udfordringer DGI Byen får allerede nu en del henvendelser fra virksomheder, der er geografisk spredt rundt omkring i landet, og som efterspørger muligheder for at bruge DGI Byen som udgangspunkt for større arrangementer, men gerne vil koble deltagere fra afdelinger i fx Jylland og på Fyn på virtuelt, så de sparer transporttiden til København. ”Derfor har vi udviklet en række løsninger, som gør det muligt at skalere møderne – både i forhold til antallet af deltagere, men også på den tekniske side. Hybridmøder kan både afvikles højteknologisk med state of the art-udstyr, men vi kan også tilbyde mere prisvenlige alternativer. Det afhænger selvfølgelig alt sammen af ambitionsniveauet for arrangementet, og her kan vores konsulenter hjælpe med at finde den helt rigtige løsning,” siger Hancy Anna Djurhûûs, som peger på, at corona-situationen har gjort en langt større gruppe end før trygge ved at bruge digitale løsninger. ”Mange virksomheder har oplevet, at deres medarbejdere har udviklet sig nærmest eksplosivt, når det gælder håndtering af teknologi og i særdeleshed digitale måder at mødes på. Men mens nogle møder er oplagte at afholde virtuelt, er der mange andre lejligheder, som slet ikke egner sig til det, og hvor medarbejderne bliver umotiverede eller direkte utrygge ved det. Vi skal, gennem vores rådgivning, hjælpe vores kunder til at vælge fra og til og sørge for en ’social bæredygtighed’ overfor medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere,” uddyber Hancy Anna Djurhûûs. Lige nu vil vi mødes Aktuelt og oven på lockdown hedder behovet dog primært in person-arrangementer, altså messer, konferencer og firmaarrangementer, hvor kunder, forhandlere, samarbejdspartnere og ganske almindelige borgere mødes ude i den virkelige verden. ”Danskerne er et fleksibelt folkefærd, og vi er gode til at indret-

te os efter omstændighederne, når det kræves af os. Derfor har vi også godt kunne acceptere og leve med, at vores sociale og især professionelle liv har foregået på helt andre præmisser, end det normalt foregår. Men der er ingen tvivl om, at vi hjemme foran skærmen har savnet interaktionen med andre. Det mærker vi i hvert fald meget tydeligt lige nu,” fortæller Ken Brix Andersen, der er Senior Key Account Manager hos DGI Byen, og bl.a. har ansvaret for de store kunder og arrangementer. Siden genåbningen af København er DGI Byens kalender hastigt blevet fyldt op med firmafester, arrangementer, konferencer og messer i bl.a. Øksnehallen og CPH Conference, der er to af DGI Byens helt store venues. Modemessen Revolver har netop afrundet en succesfuld uge i Øksnehallen og bliver afløst af LGBTI+-eventen WorldPride Copenhagen, som bl.a. afholder en tredages menneske-


ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD I

rettighedskonference i Øksnehallen og Democracy Festival på Kvægtorvet. På vej er også konferencen Tech BBQ, som i september byder på etablerede og kommende tech-stjerner, investorer og inspirerende talere, som fylder Øksnehallen op i september og i samme måned åbner Træfpunkt HR, som er Danmarks største HR-event. Senere i efteråret slår ølfestivalen Mikkeller Beer Celebration Copenhagen dørene op og bliver efterfulgt af Børsens Gazelle-fejring, samt mange andre spændende arrangementer. Slut med virtuelle fredagsbarer og firmafester foran skærmen Men en ting er faglige, kulturelle og kommercielle arrangementer, hvor vi skal blive klogere, møde kunder og samarbejdspartnere og netværke. Under restriktionerne har det nærmest været umuligt for kolleger og medarbejdere i landets virksomheder og organisationer at mødes i festligt lag. Mange virksomheder måtte sidste år aflyse de planlagte firmafester og traditionelle julefrokoster for deres medarbejdere. Det har efterladt et vakuum, som nu afløses af høj efterspørgsel, fortæller Ken Brix Andersen: ”Der blev sidste år gjort mange helhjertede forsøg på at skabe digital fest og hygge i virksomhederne. Men jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, at det ikke helt er det samme at

19

skåle i øl og spise risalamande, når man sidder mutters alene foran skærmen. Vi kan i hvert fald konstatere, at rigtig mange virksomheder i år tager revanche og har arrangeret julefester i den helt store stil her i vores rammer, nær byens pulserende liv,” afslutter han. Centrum midt i centrum DGI Byen ligger i det absolutte centrum af København, som en del af det pulserende Kødbyen på det indre Vesterbro. Her er få minutters gang til alt, hvad byen har af kendte og mindre kendte muligheder. Det gør DGI Byens faciliteter til efterspurgte venues, fordi de enten kan indgå som en all-in-one løsning for arrangører og virksomheder eller i kombination med de mange øvrige tilbud, Københavns indre by har at byde på. Og så kan det næsten ikke være nemmere at komme til og fra DGI Byen med Hovedbanegården og den nye metrostation som bogstaveligt talt nærmeste nabo. Skal deltagerne blive i byen over flere dage har DGI Byen har også sit helt eget og nyrenoverede hotel, CPH Hotel, der byder på lækre og prisvenlige værelser midt i København. Ønsker man at røre sig lidt samtidig, ligger der i samme bygning idrætsfaciliteter og det snart genåbnede Vandkulturhuset, som er Københavns største svømmehal.

FAKTA Om DGI Byen DGI Byen tager årligt imod over en million københavnere og turister. Placeret i det absolutte centrum af København, klos op ad Hovedbanegården, består DGI Byen bl.a. af Øksnehallen, Vandkulturhuset, CPH Hotel og de femstjernede konferencefaciliteter, CPH Conference. www.dgibyen.dk.


Få overblik over erhvervslivet i Sverige, Norge og Danmark - samlet ét sted Nordic Business er det førende erhvervsmagasin, der samler erhvervsnyheder på tværs af de skandinaviske landegrænser. Magasinet sætter fokus på Tech, Bæredygtighed, Nordisk ledelse og Investering. Nordic Business udkommer 4 gange om året og skrives på engelsk. Næste udgave udkommer d. 27. oktober med særtema om: Ejendomsbranchen – Både priser og antallet af ejendomshandler har sat rekorder i de seneste år i Danmark, Norge og Sverige. Samtidig har flere udenlandske investorer etableret sig i hovedstæderne med henblik på at investere i nordiske ejendomme. Hvordan ser fremtiden ud for ejendomsbranchen og -investorerne i Norden? Forretningsrejser – Rejseaktiviteten er begyndt at stige igen i Skandinavien. Vi ser på hvilke krav erhvervslivet stiller fremover til forretningsrejser og bringer en hotelguide til de bedste nye businesshoteller i Norge, Sverige og Danmark. Bæredygtighed – Der er 3 sektorer, som står for langt hovedparten af CO2-udledning: Energi, transport og landbrug. Hvad gør ledende nordiske virksomheder i sektorerne for at reducere udledningen? Bestil Nordic Business i dag på nordicbusiness.media og få 20% i velkomstrabat.

Price DKK 129,- / SEK 177,- / NOK 165,-

Price DKK 129,- / SEK 177,- / NOK 165,-

February-April 2020

DREAMING OF UNICORNS MEET THE NORDIC START-UP SCENE

BUSINESS / LIFESTYLE

SUSTAINABLE GROWTH

October 2020

TECH ENTREPRENEURS ARE CHANGING THE CITYSCAPE

IN THE NORDICS

FUTURE-PROOF BOARDS

NORDIC LEADERSHIP

CAN H&M’S CEO HELENA HELMERSSON MAKE FAST FASHION SUSTAINABLE?

BUSINESS / LIFESTYLE

POWER-TO-X: GREEN ENERGY IS THE NEW BLACK

SUSTAINABLE VIKINGS:

COVID-19 PROVES THE NORDICS HAVE AN EDGE IN BUILDING RESILIENT SOCIETIES

nordic nordic business business INTERVIEW WITH ÅSA BERGMAN, CEO OF SWECO / WOMEN IN PRIVATE EQUITY & TECH

10 WOMEN IN CSR - LUXURY HOTELS – BUSINESS BOOKS

nordic business


Lederkurser og små konferencer i naturskønne omgivelser Lej din egen naturskønne herregård til lederkurser og små konferencer. Beliggenhed på Økologiske Oremandsgaard Gods. 1 time syd for København. Priserne starter fra 1995,- eksl. moms pr. mødedøgn pr. px. Læs mere på www.oremandsgaard.dk


22

I ANNONCETILLÆG & SPONSORERET INDHOLD

Siden krisens start har restaurant-, hotel- og konferencegæster kunnet møde HORESTAs Safe to Visit-mærkning i døren. Det er ensbetydende med, at virksomheden har uddannet ­personalet i gældende restriktioner og ­retningslinjer.

SAFE TO VISIT R

- GÆSTENS VEJ TIL SIKRE RAMMER

I en tid hvor driften af restauranter, hoteller og mødesteder konstant blev udfordret af nye og skiftende retningslinjer er HORESTA-vejledningen SAFE TO VISIT et stærkt værktøj for virksomhed­erne og et pejlemærke for gæsterne. estriktionerne for turisme- og oplevelseserhvervet har været omfangsrige under pandemien til forvirring for både gæster og i den grad de erhvervsdrivende. Derfor besluttede HORESTA på et tidligt tidspunkt at samle al den nød­vendige information om de politiske udmeld­inger til medlemmerne i en SAFE TO VISIT-vejledning med tilhørende undervisningsforløb.

Sikkerhed som markedsføring Når en mødeplanlægger skal finde et venue til sit arrangement, så er det vigtigste, at teknikken fungerer upåklageligt. Det viser MyImage Venue 2021, MyResearch, lavet for Danske Konferencecentre. Men WIFI, storskærm og anden teknik er også det eneste, der overgår betydningen af, at stedet har styr på håndtering af Covid-19-retningslinjer, fortæller analysen. Derfor oplevede HORESTA fra starten et stort ønske om, at virksomhederne også kunne anvende SAFE TO VISIT i deres markedsføring til omverdenen. ”Vi har set bannere, klistermærker og hele hjemmesider, hvor virksomhederne bruger SAFE TO VISIT aktivt i forhold til deres kunder i markedsføringen, og det har de i sinde at blive ved med. Håndtering af retningslinjer vejer nemlig tungere end både pris, overnatningsmuligheder og mødelokalernes standard, viser analysen,” siger Tine Skriver. Hun tilføjer, at Danmark i det hele taget opfattes som et land, hvor der er styr på tingene, og hvor tiltroen til myndighederne udmeldinger også udmønter sig i en høj grad af ansvarlighed i turisme- og oplevelseserhvervet. Og den position skal omsættes nu, mener Tine Skriver.

”Coronaen forsvinder ikke helt fra samfundet, og i en branche hvor man lever af at bringe folk sammen fra nær og fjern, så er det et konkurrenceparameter, hvorledes man i oplevelseserhvervet håndterer smitten. Hvor vi tidligere har kendt segmenter som for eksempel gastro-, ferie- og forretningsrejsende, så er der pludselig opstået en kategori af tryghedsturister, som vi i

Danmark skal tage alvorligt og fokusere på at tiltrække,” ­ siger Tine Skriver. SAFE TO VISIT som pejlemærke Vejledningen har været en stor succes, og flere tusind af erhvervets ansatte har været gennem det tilhørende uddannelsesforløb. Også selvom det har været en udfordring at holde vejledningen opdateret, fortæller fødevarechef i HORESTA, Tine Skriver. ”Man kan ikke være i tvivl om, at det har været en fuldstændig kaotisk tid at drive virksomhed i vores erhverv. ­Udmeldingerne har ofte manglet logik, og restriktioner er kommet på alle ugedage samt alle tidspunkter af døgnet. Med SAFE TO VISIT har vi hele tiden haft en ambition om et fast holdepunkt for branchens professionelle aktører, hvor de altid kunne være trygge ved, at den præcise information om retningslinjer ­kunne findes,” siger hun.

Efter gennemførslen vil de stolt kunne markedsføre, at ­arbejdspladsen værner om et trygt og sikkert arbejdsmiljø, som er til gavn for både medarbejdere og gæsterne. ”Erhvervet er præget af en øget professionalisering og ­organisering. Der resulterer blandt andet i, at der gøres rigtig meget for at skabe gode oplevelser for gæsterne og ­velfungerende arbejdspladser for medarbejderne. Både SAFE TO VISIT og SAFE TO WORK er kombinationer af ­­­ lærings- og markedsføringsværktøjer, der gør det ­muligt for erhvervets virksomheder at skyde brystet frem og fortælle omverdenen om deres seriøsitet, ansvarlighed og ­professionalisme,” siger Tine Skriver.

Da vejledningen var længst, var der flere end 30 slides. ­Heldigvis er der blevet lempet på branchens restriktioner, men Tine Skriver oplever stadig, at der er et stort behov for guiden. ”Selvom restriktionerne langsomt forsvinder, så er hygiejne, gode arbejdsgange og evnen til at håndtere af større menneskemængder jo noget, som fylder langt mere hos gæsterne end tidligere. Derfor er der også nogle generelle principper i SAFE TO VISIT, som mange af vores medlemmer er glade for at have fået nedskrevet, så de også fremadrettet kan støtte sig til dem,” siger HORESTAs fødevarechef. Succesen gentages Gæsterne hos landets turisme- og oplevelsesvirksomheder kan allerede nu forberede sig på, at SAFE TO VISIT-logoet får selskab af endnu et mærke i døren på hoteller, restauranter og øvrige turismevirksomheder. HORESTA har nemlig i samarbejde med BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø kopieret modellen i mærkningen SAFE TO WORK. Det betyder, at branchens virksomheder kan få gratis undervisning og blive klædt på i gældende regler og retningslinjer indenfor psykisk arbejdsmiljø, ergonomisk- og kemisk arbejdsmiljø.

Tine Skriver Fødevarechef, HORESTA


Én platfom, ét univers – der inspirerer og engagerer mindeværdige events! Livehouse er en af Danmarks førende leverandører inden for løsninger til streamingog videokommunikation til events, konferencer, generalforsamlinger og meget mere. Brug Livehouse som din kreative og tekniske sparringspartner til dit næste virtuelleog hybride event, og giv dine gæster en unik og uforglemmelig oplevelse! Med vores intuitive Event Platform, tilbydes du utallige innovative og kreative interaktionsfunktioner, der vil tage dit event til næste niveau, samt holde dit publikum engageret.

Med vores Event Platform har du mulighed for: Ubegrænsede Events & event deltagere Brugervenlige design-skabeloner eller custom design Event app Engagere publikum Branding muligheder Registering og dataindsamling Og meget mere

Få den ultimative oplevelse!

Ring til os på +45 8184 8184 eller skriv mail til contact@livehouse.com

Livehouse A/S | Galoche Alle 14 | DK-4600 Køge


Et NATURligt valg Naturen er vores faste omdrejningspunkt og har altid været det. Men den smukke natur er blot en af mange grunde til at mødebookere vælger os – igen og igen. • 4-stjernede konferencefaciliteter midt i Danmark med over 800 gratis p-pladser • Komplette løsninger på alle størrelser arrangementer – én kontaktperson • Eventafdeling og aktivt pausekoncept med uanede muligheder

FN’s verdensmål Vi har specielt fokus på 3 verdensmål Følg os på vingsted.dk/FN17

Vi passer på naturen i alt hvad vi gør – og arbejder løbende på at nedbringe vores klimaaftryk. Ring på 7586 5533 eller læs mere på vingsted.dk

Vingsted Skovvej 2 · 7182 Bredsten · Tlf. 7586 5533 · info@vingsted.dk · vingsted.dk