HorseServiceSalland

Page 1

HorseServiceSalland
Welkom bij

Welkom bij HorseServiceSalland

Bij Horse Service Salland bundelen Marijn Soetekouw en dierenarts Martijn van der Linden hun passie, kennis en ervaring om een uitgebreide service te bieden op het gebied van paardengeneeskunde, fokkerij en training. Met een focus op voortplanting bij paarden en het trainen van jonge paarden voor de springsport, staan wij ook komend dek- en keuringsseizoen weer voor u klaar!

Deze zomer hebben we de jonge hengsten Chocolatier van de Heffinck (Chacco Blue x Jos van d’Abdijhoeve), Do It van de Berghoeve Z (Dourkhan Hero Z x Carthago) en de ponyhengst Lex iedere dag vers beschikbaar. Via diepvriessperma is de fantastische Ermitage Kalone (Catoki x Kannan) exclusief te verkrijgen.

Diensten

• Merriebegeleiding (vers- en diepvriessperma)

• ET (embryo spoelen en overzetten in draagmerrie)

• Klinische- en röntgenologische keuringen

• Eerstelijnszorg

• Trainen voor keuringen en IBOP

• Uitbrengen wedstrijden Neem

voor meer
een kijkje op onze website!
informatie

Chocolatier van de Heffinck

(Chacco Blue x Jos van d’ Abdijhoeve x Quinn van de Heffinck)

Met Chocolatier van de Heffinck biedt Horse Service Salland u dit seizoen iets heel bijzonders aan! Niet alleen is hij een zoon van de immens populaire

Chacco Blue, maar zijn oma Maquinn van de Heffinck wordt beschouwd als

één van de beste jonge merries van België.

Vader Chacco Blue (Chambertin x Contender) behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Al jaren staat deze te vroeg overleden hengst bovenaan de ranglijst van springpaardenverervers.

De moeder van Chocolatier is de merrie Josje van de Heffinck (v.Jos van d’ Abdijhoeve) uit de eerder genoemde Maquinn van de Heffinck, die met de Belgische amazone Leonie Peeters op indrukwekkende wijze rondspringt op 1.50m niveau. Ondanks haar jonge leeftijd is Maquinn van de Heffinck de moeder van twee goedgekeurde hengsten; O-Chacco DDH en United van de Heffinck. Zelf stamt zij af van de 1.60m hengst Quinn van de Heffinck en het 1.50m paard

Isolde van de Heffinck. Ook Isolde van de Heffinck stamt af van een

merrie die in de sport is uitgebracht, Only Picobello Z, die op 1.40m niveau sprong. Zij heeft een hele reeks topspringpaarden voortgebracht, waaronder de volle broer van Isolde, Romeo 88, die met Harry Charles op 1.70m niveau springt en onder andere brons won met het Engelse team op het WK in Herning.

Chocolatier is een zeer fijne hengst om mee te werken en springt met veel overzicht, vermogen en een zeer goede techniek. Gezien zijn meer dan interessante moederlijn, fantastische

vader en het talent dat hij laat zien, denken wij dat het zeer aantrekkelijk kan zijn om de jonge Chocolatier van de Heffinck dit seizoen te gebruiken!

1.70 m • Geboren: 2020 • Bruin • AES

Dekgeld € 850,- // (€ 250,- bij 1e inseminatie en € 600,- bij dracht, levend veulen garantie). Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

Lex

(Brandy XIII x Anydale Ron x Tomatin Golden Gorse)

De New Forest pony die zelf ZZ sprong en Z1 dressuur liep en echt kinderpony’s geeft! De New Forest hengst Lex heeft een prachtige sportcarrière achter de rug. Onder verschillende ponyruiters behaalde hij mooie de successen in de springring, zelfs tot op ZZ-niveau. Daarnaast heeft hij op Z1-niveau dressuur gelopen. De nakomelingen van Lex staan bekend om hun fijne, evenwichtige karakter en worden beschouwd als echte kinderpony’s.

Hoewel er ook dressuurpony’s van Lex afstammen, ligt de nadruk van zijn nakomelingen toch op de springsport. Ze beschikken over een uitstekende instelling en techniek, en zijn bovendien goed te rijden voor kinderen.

Lex is een zeer moderne pony en kan nog steeds een zeer positieve bijdrage leveren aan de ponyfokkerij!

1.47 m • Geboren: 2001 • New Forest Dekgeld € 300,-

Do It van de Berghoeve Z

(Dourkhan Hero Z x Carthago x Caletto II)

De opvallende Do It van de Berghoeve is een zoon van Dourkhan Hero Z (Don’t Touch Tiji Hero x Zandor Z). Deze jonge superster van Christian Ahlmann is één van de meest opvallende verschijningen in het jonge paardencircuit.

De moeder van Do It, Baluka Hero, is een dochter van de alom bekende Carthago (Capitol I x Calando I) en de 1.50m springende Ulika (Caletto II x Consul). Baluka Hero heeft al een flinke lijst internationale springpaarden voortgebracht, zoals

A Golden Boy Hero

(1.40, en goedgekeurde hengst), Angelika Hero Z (1.50m), en drie 1.45m paarden. Van oorsprong is dit de Holsteiner stam 162, waar bovengemiddeld veel sportpaarden en dekhengsten uit voortkomen. Do It heeft zijn kwaliteiten laten zien in de Belgian Stallion Competition 2024.

Do It van de Berghoeve is een enorm leergierige en werkwillige hengst, die beschikt over een fantastisch, atletisch exterieur. Zijn galop is makkelijk en zeer gebalanceerd. Op de sprong toont hij veel vermogen en techniek. Do It van de Berghoeve is een hengst waar wij veel vertrouwen in hebben en die wij dan ook met trots aanbieden!

1.68 m • Geboren: 2020

• Zangersheide • Bruin

Dekgeld € 850,- // (€ 250,- bij 1e inseminatie en € 600,- bij dracht, levend veulen garantie).

Exclusief beschikbaar door middel van diepvriessperma

Ermitage Kalone

(Catoki x Kannan x Veloce de Favi X)

Met recht kan men Ermitage Kalone als een echte superster bestempelen. Waar hij ook verschijnt, weet hij het publiek te betoveren met zijn prachtige exterieur en bovengemiddelde springkwaliteiten.

Inmiddels zijn het ook de eerste nakomelingen van Ermitage Kalone die weten te imponeren. Twee jaar op rij werden zijn zonen uitgeroepen tot kampioen van de BWP hengstenkeuring.

De vader van Ermitage Kalone is de Holsteiner Catoki (Cambridge x Silvester). Aan moederskant zien we de legendarische Kannan (Voltaire x Nimmerdor), die zowel als stempelhengst als sportpaard een fantastische carrière heeft gehad. De oma van Ermitage Kalone sprong op 1.35m niveau en is de moeder van meerdere

internationale springpaarden. Deze van oorsprong Anglo-Arabische moederlijn is wijd vertakt en heeft een enorm aantal internationale springpaarden voortgebracht.

Ermitage Kalone heeft de X-factor door een fantastisch exterieur, een

werkwillig karakter, sprookjesachtige springkwaliteiten en een zeer interessante afstamming te combineren.

1.74 m • Geboren: 2014 • BWP - KWPN • Vos

Dekgeld € 1.800,- // (€ 300,- bij 1e inseminatie en € 1.500,- bij dracht).

Horse Service Salland

Keizersveldweg 15

8106 AG Mariënheem

Martijn van der Linden

Tel: 06 20 09 72 09

martijn@horseservice-salland.nl

Marijn Soetekouw

Tel: 06 52 10 25 40

marijn@horseservice-salland.nl

Horse-Service-Salland

horseservice-salland.nl

Horse Service Salland is een erkend dek- en inseminatiestation.

Alle binnen- en buitenlandse EU-hengsten zijn bij ons beschikbaar via verzendsperma ondermeer de overige hengsten van Karel Cox, Joris de Brabander en Stoeterij Zangersheide.

Bestellingen graag voor 09.00 uur doorgeven.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.