Page 1

Vårens bøker 2017 www.omnipax.no

Kontaktinfo: omnipax@dreyersforlag.no – 23 13 69 35

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Gruffalo kokebok

24 morsomme oppskrifter fra den store, mørke skogen Lag din egen ugleiskrem, slangerøre eller ristet rev … eller hvorfor ikke Gruffalo kumle-krumle-pai? Gruffalo kokebok er full av søte godbiter, sunn snacks og enkle retter – alle inspirert av de populære bøkene om Gruffalo. Oppskriftene presenteres steg for steg, enkelt forklart og lett å følge, med mange gode tips.

Du kan lage

det

te!

ISBN 9788283150865 Kr 279,– Oversatt av Anne Horn

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

ZOG

Fru Drage drev en skole, for alle dragebarn må lære en masse drageting fra de er ganske små.

Ny klassiker fra radarparet bak Gruffalo!

Zog var aller ivrigst, han gjorde aldri no’ tull. Han øvde sent og tidlig for å få en stjerne av gull. Drage og prinsesse-fortelling med ny vri

ISBN 9788283150957 Kr 229,– Oversatt av Arne Ruste

På drageskolen lærer Zog og de andre dragene å fly, å brøle, sprute ild og fange prinsesser. Zog øver og øver, men er uheldig og skader seg stadig vekk. Heldigvis dukker det opp en jente med plaster for drageskrubbsår og pastiller for hese halser. Og tenk, hun er en ekte prinsesse! Men prinsesse Perle vil slett ikke gjøre prinsesseting. Og hun vil slett ikke reddes! Hun vil være lege.


Eva Eriksson og Lisa Moroni

Julia setter seg Julia spiser alt

Sjarmtrollet Julia er tilbake

ISBN 9788283150940 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

Mormor later som hun spiser sølekaker – men Julia spiser på ordentlig! Så da går de hjem for å spise ekte mat isteden. Men mens mormor lager middag, smaker Julia på plastelina og hundemat og godtepapir. Julia liker å prøve både det ene og det andre. Egentlig skal pappa følge henne til barnehagen, men Julia må sitte litt på dukkestolen, på trappa og på husken. Bare ikke i vogna!

ISBN 9788283150933 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

Bengt-Erik Engholm og Jojo Falck (ill.)

Lus

Har du hatt lus noen gang? Det har du sikkert. Om ikke i håret, så i alle fall i munnen. Det er ikke tull! Godteri og is har ofte et fargestoff i seg som kommer fra lus. Helt sant! Men ikke samme slags lus som du får i håret, selvfølgelig. ISBN 9788283150971 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn

Denne fargerike faktaboka får deg garantert til å klø. Les alt du ikke visste at du ville vite om lus!

Helenta Bross og Kadri Ilves (ill.)

På en øde øy

Ny lettlestbok om Axel og Omar i Solgata 1 Skolegården er full av morsomme vanndammer. En av dammene er kjempestor, nesten som et hav! Aksel og Omar lager en øy av sand i midten, og leker at det er en øde øy. Bøkene i Solgata 1-serien er frittstående fortellinger om vennene Aksel og Omar. Bøkene har svært lite tekst og STORE BOKSTAVER, og er midt i blinken for barn som nettopp har lært bokstavene. ISBN 9788283150964 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn


L

ifølge ivet anni D

Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.)

Oversatt til 20 språk!

Livet ifølge Danni

Sjarmerende sommerfortelling for småskolebarn

Danni er ferdig med første klasse og har sommerferie – den beste hittil! Hun er med bestevenninnen Ella Frida til sommerøya hennes. De bygger hytte, fisker og bader mellom fem og sju ganger om dagen. Og hver kveld prater Danni med pappa på telefonen. Men så kommer pappa til øya, og Danni blir ikke glad for overraskelsen han har med seg. Boka er en frittstående fortsettelse av Da jeg var lykkeligst i verden, Hjertet mitt hopper og ler og Mitt lykkelige liv. ISBN 9788283150759 Kr 199,– Oversatt av Anne Horn

F FOR

FUNNET

Elin Lindell

F for FUNNET Fjerde og siste bok i smart og morsom serie

«En 9 år gammel Bridget Jones» vi läser

Noen dager skjer det absolutt ingenting. Man spiser kanskje poteter til middag og piller seg litt i nesa. Det er alt. Andre dager skjer alt på en gang: Man forgifter rektor ved et uhell, får kjeft av fire nakne damer, lyver for sin egen pappa – og får en ny, spennende venn. Akkurat alt dette skjer med Jørdis en vanlig torsdag i mai. Boka er en frittstående fortsettelse av H for HEMMELIG, E for ETTERLYST og M for MISTET. Om den første boka, M for MISTET:

ISBN 9788283150896 Kr 199,– Oversatt av Nina Aspen

«En spennende historie med smil og latter. […] Anbefales på det varmeste.» elin solvang, aftenposten oppvekst

Sassa Buregren og Elin Lindell

Feminisme pågår

AT T EN HU NDRE OG TA LLET RI NGT E KE BA IL T VI LLE HA T! T SI KV IN NESY NET

Feminisme forklart for barn! Hva er feminisme, og hvorfor er det viktig? Her er kommer endelig en humoristisk, sammenfattende og enkel bok om feminisme! Et aktuelt tema som det utrolig nok ikke finnes barnebøker om på det norske markedet.

ISBN 9788283150902 Kr 229,– Oversatt og bearbeidet av Beate Muri

Feminisme pågår kom på svensk i 2016, og har fått fantastisk mottakelse i hjemlandet. Boka er lettlest, med korte kapitler og humoristiske illustrasjoner. «Feminisme i populærversjon. Sammenfattende, selvforklarende, enkelt. Med bitende tegninger.» arbetarbladet


Annelie Johansson, Lena Granfelt (foto) og Nadia Nörbom (ill.)

Så et frø!

Så og dyrk frø selv Her får du se hvor lett det er. Og hvordan det går til – fra du legger et frø i jorda, til du kan høste inn og høste frø til nye planter. Du trenger ikke engang en hage, det går fint å spire i et glass, eller dyrke blomster og nyttevekster i vinduskarmen og på balkongen. ISBN 9788283150926 Kr 249,–

Boka ble kåret til «Årets trädgårdsbok 2015» av Stockholms Gartner­ sällskap. Den norske utgaven er oversatt og tilrettelagt av botaniker Charlotte Sletten Bjorå og gartner Hanne Lene Skjeklesæther i Botanisk hage i Oslo.

Anne Thelle

Typisk japansk Hva er typisk japansk?

ISBN 9788283150919 Kr 229,–

Er det sushi, pokemon og animasjonsfilmer? Boka tar deg med på kryss og tvers i det langstrakte landet, som geografisk sett har mye til felles med Norge. Men som har en historie og en kultur som er helt annerledes enn vår. Vi møter unge japanere som forteller om Japan i dag, vi opplever sporene etter samuraikulturen, vi hører om geishaenes liv og vi møter cosplay-kulturen – og mye mer som er typisk japansk.

Magnus Buen Halvorsen magnus buen halvorsen

Dødball er mm

o ag k msl

to Nyt

ISBN 9788283150872 Kr 279,–

Dødball

Actionfylt fortelling om to brødre – og en families leting etter hverandre Johannes rømte hjemmefra for flere år siden. Nå er han tilbake i Oslo og ringer for å høre om lillebroren Henrik spiller dødball. Hva i all verden betyr det? Og hvor blir det av Johannes etterpå? 14-åringen Henrik legger alt annet til side – til og med følelsene for Tina – og starter jakten på broren. Men det er det flere som gjør. Dødball er en roman om forventninger og om å holde fasaden – både som 14-åring og som familie.

Jostein Sandsmark

Deadline

Handlingsdrevet og engasjerende thriller – 40 dager på å redde et barn!

ISBN 9788283150605 Kr 279,–

Beates ett år gamle niese ligger på sykehus, dødssyk. Legen anslår at lille Ina har 40 dager igjen å leve. Han tror sykdommen kan være fugleinfluensa virus to, fra en vaksine mot vannkopper. Beate, som nettopp er ferdig med videregående og er journalistlærling i VG, må forske på saken på egen hånd. Og jakten på viruset bringer henne til Tsjekkia, Irland, England, Ecuador og Kenya, hvor hun møter forskere og industrifolk, ambassadepersonale og politi. Vil Beate finne viruset – og motgiften – i tide?

Profile for Omnipax

Omnipax våren 2017  

Omnipax våren 2017  

Profile for omnipax3
Advertisement