Page 1

NYHEDSBREV | NR. 38 | DECEMBER 2013 - APRIL 2014

Børne- og ungekultur i Odense

SIDE

SIDE

2

2

De Unges Forårsudstilling

Ballet for skolebørn

SIDE

SIDE

12

Sanseudstilling SIDE

3

Børnekulturhuset Fyrtøjet

30 år med Magasinfestival SIDE

Tinsoldaten

4

SIDE

Danmarks Jernbanemuseum SIDE

6

7

SIDE

9

Bogbotten.dk 6

Skolestart på biblioteket

SIDE

En fattig fornøjelse

H.C. Andersens Børnefødselsdag

SIDE

11

8

KulturCamp 2014

SIDE

10

Folkekirkens Skoletjeneste

Blues Brothers

5

En eventyrlig oplevelse på Slottet SIDE

SIDE

3

SIDE

13

Respekt


·: BALLET :·

Ballet for skolebørn Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense inviterer 0., 1. og 2. klasses skoleelever til balletforestilling med efterfølgende elev-workshop kids-to-kids. TIRSDAG DEN 14. JANUAR 2014 Forestillingen er baseret på ”Dyrenes Karneval” med musik af Camille Saint-Saëns. Varighed ca. ½ time. Efterfølgende workshop hvor balleteleverne underviser skolebørnene, ca. ½ time. Tilmelding på mail post@balletskolen-odense.dk eller mob. 2960 5976 – efter først-til-mølle princippet.

·: UDSTILLING :·

De Unges Forårsudstilling De Unges Forårsudstilling og Ungdommens Vårsalong er en tilbagevendende begivenhed, der startede som et samarbejde for over 11 år siden mellem Københavns Kommunes Ungdomsskole, ungdomsskolerne i Odense Kommune, Malmø Kommune og nu også Esbjerg og Århus. Navnet “Vårsalong” stammer fra den første udstilling i Malmø. Gennem de forløbne år har udstillingen i Odense, ”De Unges Forårsudstilling”, vokset sig større og større. Mange skoler, gymnasier, specialskoler og klubber tilrettelægger nu meget af deres kunstaktiviteter i forhold til udstillingen. I 2014 foregår udstillingen fra d. 14. - 19. marts, og emnet er “Hemmeligheder”. Alle unge mellem 13 og 19 år kan indlevere værker, som kan være alt lige fra tegninger og akvareller, til oliemalerier og fotos, grafik eller skulpturer. NYHEDSBREV | NR. 38

Yderligere information om fernisering og åbningstiderne findes på: www.odense.dk/deungesforårsudstilling eller ved at kontakte Dalum Ungdomsskole på tlf. 63 75 30 40.

DECEMBER 2013 - APRIL 2014

2

Børne- og ungekultur i Odense


·: FESTIVAL :·

Magasinfestival har 30 års jubilæum I dagene d. 6.-7. og 8. marts inviterer ungdomsskolerne i Odense til et brag af en festival på Magasinet i Farvergården!

grand prix hits i anledning af at Odense skal være vært for MGP 2014, samt musikken fra musicalen Blues Brothers mm.

Mere end 50 ungdomsskolebands vil ’fyre den af’ fra scenen og i anledning af festivalens 30 års jubilæum vil programmet desuden byde på flere flotte, sjove og anderledes indslag, herunder det fremadstormende odenseanske ungdomsband Boondigrashs, nye fortolkninger af kendte melodi

Dørene åbnes torsdag den 6. marts kl. 16. Tjek programmet ud på www.magasinfestival.dk (er klar i starten af februar 2014).

·: KULTUR & LEG :·

Fyrtøjet – et kulturhus for børn og deres voksne I 2014 er det scenografiske landskab i Fyrtøjet bygget op omkring eventyret Den standhaftige tinsoldat. En tapper og mild figur der holder stand mod alverdens farer og udfordringer. Han står i livet med højt løftet pande, et bankende hjerte for en ballerina og en stille humor. Og det endda kun på et ben.

Vores Eventyrland har undergået en forvandling og besjæles nu af Tinsoldatens univers. Der er soldatertårne og borgmure, ballerinaens papirslot med dansesal og brusende skørter. Den drillende trold regerer fra snustobaksdåsen, og det hele understøttes med nykomponeret musik og flot lysdesign. Den levende fortælling er helt central som udtryksform i Fyrtøjet og nu fortælles eventyret om Tinsoldaten og hans farefulde færd ind i fantasien verden. Se aktuelt dagsprogram museum.odense.dk. Atelieret byder sig til med vanlig overflod af lækre materialer og mange muligheder for kreativitet. Der er også hjælpsomme skabeloner af smukke papirslotte, seje soldaterborge eller masker til fastelavn og maskerade. Læs mere om Fyrtøjet på museum.odense.dk - herunder også vores tilbud til skoler og institutioner. Børnekulturhuset Fyrtøjet Hans Jensens Stræde 21 5000 Odense C

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

3

Børne- og ungekultur i Odense


·: OPLEVELSE :·

Nissejagt og juleklip

- Hele dec

ember

I anledning af julen får museet besøg af 15 togglade nisser, der har pyntet vores lokomotiver med juletræer og laver nisserløjer. Så derfor inviterer Danmarks Jernbanemuseum Odenses vuggestuer og børnehaver til et julebesøg på museet. Institutionerne har gratis adgang for både børn og voksne. Nisserne er meget interesserede i vores tog og har gemt sig rundt omkring i vores lokomotiver og vogne. Museet har derfor brug for børnenes hjælp til at finde dem igen. Som tak for hjælpen giver museet ungerne en lille præmie.

Efter den store nissejagt kan der julehygges mellem vores store damplokomotiver. Vi har sat et kæmpe juletræ op, som mangler julepynt. Museet håber derfor, at byens institutioner vil hjælpe os med at pynte træet. Vi har sat borde og stole op og gjort klar med sakse, pap og glanspapir, så der kan lave julepynt i lange baner – måske der kunne klippes et juletog til at hænge på juletræet? Hvis den lille sult melder sig, vil der være pebernødder til de juleglade julepyntsklippere. Der vil også være mulighed for at få en tur med museets minitog, som kører inde i den store remisehal.

Børnebanegården – Leg i lange baner. Vinterferien i uge 7 og 8

På børnebanegården er der masser af sjove og lærerige aktiviteter for børn. I lokomotivværkstedet kan ungerne eksempelvis bygge og konstruere deres eget lokomotiv i træ. Ligeledes kan børnene designe deres personlige postkort, som de kan sende direkte fra museets postvogn, - museet betaler portoen. Til lejligheden er postvognen bemandet med en ”postmand”. Vores store hal, spor 16- 19 på museet, bliver dækket op med et overflødighedshorn af sjove aktiviteter for børnene. Der vil være masser af togbaner i alle størrelser og former. Desuden bygger vi en stor rampe, hvor ungerne kan få lov til at brænde krudtet af på løbehjul, cykler og lignende. For enden af det store MY lokomotiv, der også står i hallen, laver vi en hyggelig biograf hvor vi viser tog-tegnefilm. De største børn kan prøve museets togløb, som kræver, at man tænker sig godt om. Alle svarene findes i udstillingen, men det bliver bestemt ikke let. Til gengæld trækker vi lod om en stor kasse chokolade blandt de rigtige svar.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

Danmarks Jernbanemuseum Dannebrogsgade 24 5000 Odense C jbmuseum@dsb.dk 66 13 66 30 www.jernbanemuseet.dk

4

Børne- og ungekultur i Odense


·: DET HAR VI OPLEVET :·

En eventyrlig oplevelse på Slottet Dronningens Asyl besøgte Odense Slot den 4. oktober 2013 Sammen med 12 børnehavebørn fra Dronningens Asyl gik turen gennem byen i retning mod Odense Slot, hvor vi var inviteret til en eventyrlig oplevelse. Der var livlig snak undervejs om hvor vidt det nu også kunne passe, at vi skulle ind og se et rigtigt kongeslot – for fandtes de virkelig og hvem mon boede der? Ja, forventningens glæde var stor og blev bestemt ikke mindre, da vi på slottets gårdsplads blev modtaget og budt velkommen først af en prinsesse og dernæst af en prins, der ikke alene så ud som, men også talte og opførte sig som de prinser og prinsesser, børnene kender fra eventyrerne. Børnene fik en kort introduktion til det eventyr, der snart skulle udspille sig på det store slot, og de blev hurtigt fanget af fortællingen. Herefter blev vi i samlet flok ført ind på slottet, og ved et bord hvor der stod Dronningens Asyl på, kunne børnene lægge deres overtøj, og vi blev så guidet gennem slottets store rum med højt til loftet. Alle var nu klar til at møde den ulykkelige prins og pigen, han var forelsket i, men som kongen havde forbudt ham at gifte sig med, da hun ikke var af adelig slægt. Dermed var ingredienserne til et godt eventyr på plads. Undervejs mødte vi bl.a. kongens kammertjener, der med sin tromme ledte os op af trapperne til prinsens værelse. Eventyret om den ulykkelige prins og den lige så ulykkelige og helt almindelige pige, som en af børnene beskrev hende, blev fremført med stor overbevisning og dialogen både inddrog og tryllebandt børnene fra start til slut. De var helt med! Også det overraskende møde med H.C. Andersen vakte undren og glæde i børnene - du er ham med den grimme ælling. Jo, de vidste skam godt, hvem herren med den store næse og høje hat var. Som pædagog var det en fornøjelse, at opleve børnene blive inddraget i fortællingen på en måde, der passede aldersgruppen rigtigt fint, og ikke mindst fik de deres ønske opfyldt; de fik set et rigtig kongeslot med prins og prinsesse, og det endda i deres egen by, Odense. NYHEDSBREV | NR. 38

Vi håber, at dette veltilrettelagte og vellykkede teater-arrangement vil gentage sig. Det var en god oplevelse, at se Odense Slot tage sig så eventyrligt ud! Line Eliasen, pædagog, Børnehuset Dronningens Asyl

DECEMBER 2013 - APRIL 2014

5

Børne- og ungekultur i Odense


·: BØGER :·

Bogbotten.dk Nyt anmeldelsessite www.bogbotten.dk er et nyt anmeldelsessite af børne- og ungelitteratur. Det er litfo.dk, der står bag sitet, der skal være et professionelt alternativt værktøj til lektørudtalelser. Sitet skal udbrede kendskabet til børne- og ungelitteraturen for de faggrupper, der formidler læselyst og læseoplevelser i deres arbejde, og som ikke automatisk har det med i deres uddannelsesforløb.

Bogbotten.dk vil have fokus på titlens brugsværdi, også i forhold til billedbøger og letlæsningsbøger. Anmelderne er alle fagfolk, såsom lærere, pædagoger, skole- og børnebibliotekarer og universitetsuddannede med speciale i børnelitteratur. Fælles for dem alle er, at de har en stor interesse i børne- og ungelitteratur og brænder for at formidle det bedste af slagsen videre til dem, der arbejder direkte med børns læselyst og de gode oplevelser. Se mere på www.bogbotten.dk

·: BIBLIOTEK :·

Skolestart på biblioteket – Hovedbiblioteket, Tarup og Vollsmose Hvis I sidder med en gruppe kommende skolebørn, der synes det med at begynde i skole, både er farligt og spændende og som både gruer det og samtidigt glæder sig, er der hjælp at hente på flere af bibliotekerne i byen. Vi har sat fokus på skolestarten og viser flere forskellige film, der kan give et billede af, hvordan det er at gå i skole, så børnene får et indtryk af skolelivet. Ligeledes kan man på hovedbiblioteket låne iPads, hvor på børnene kan prøve forskellige læringsapps, og selvfølgelig læser vi også forskellige bøger omkring det at gå i skole. I kan se film på følgende dage: Tarup Bibliotek Torsdag den 6. februar kl. 10.00 Torsdag den 13. februar kl. 10.00 Vollsmose Bibliotek Onsdag den 12. februar kl. 9.30 Onsdag den 12. marts kl. 9.30 Onsdag den 9. april kl. 9.30 Hovedbiblioteket Tirsdag den 4. februar kl. 10.00 I kan se, hvilke film vi skal se på www.odensebib.dk under arrangementer, ligesom det også er her, under de enkelte dage, I skal tilmelde jer. Det er selvfølgelig gratis, men vi har behov for at vide, hvor mange der gerne vil komme.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

6

Børne- og ungekultur i Odense


·: KULTUR & INFO :·

Møntergården – det er her du finder historien Vi byder børn og unge velkommen til udstillingen ”Fyn – midt i verden”, der i 11 temaer giver en fynsk fortolkning af Danmarks og verdens historie. Eleverne får brug for alle sanser i en udstilling, der bugner af moderne virkemidler, filmklip, lys og lyd. Vi arbejder i øjeblikket intenst på at skabe undervisningsforløb til udstillingen, som bygger på folkeskolens fælles mål og trinmål. Men allerede i dag er der mulighed for at booke en rundvisning, der tilrettelægges efter klassens behov.

En rundvisning varer ca. 45 minutter (max. 25 deltagere) og koster 550 kr. Book din rundvisning på tlf. 6551 4601 eller museum.odense.dk. Der er gratis entré for børn og unge under 18 år på Møntergården. Det samme gælder undervisere som led i undervisningen.

Besøg Møntergården – med din klasse i uge 7 eller tag SFO børnene med i uge 8 – en fattig fornøjelse! Tag på opgavejagt i Fyns fattige fortid, og følg museumsformidleren ind i de små lejlighedsudstillinger, der netop åbner til vinterferien. Her kommer I helt tæt på historien! På opgavejagten følger I børnene Johan og Caroline rundt på Møntergården, og skal klare livet som fattige gennem forskellige aktiviteter og opgaver. Se blandt andet om I kan fordele familiens sparsomme midler i bedste luksusfælde-stil, læs gamle skrifter og skriv med fjerpen. På turen rundt kommer I også forbi legetøjsværkstedet, hvor små og store kan lave deres eget historiske legetøj. Hver time fortæller museumsformidleren om livet i de små, fattige boliger ved Pernille Lykkes Boder, om hvordan det var at være fattig i gamle dage og hjælper alle godt i gang med aktiviteterne. Tid: Lørdag d. 8. feb. - søndag d. 9. feb. Tirsdag d. 11. feb. - torsdag d. 13. feb. Lørdag d. 15. feb. - søndag d. 16. feb. Tirsdag d. 18. feb. - torsdag d. 20. feb. Lørdag d. 22. feb. - søndag d. 23. feb.

Foto: Jensine Petrine Dorthea Jensen - 15 år, tjenestepige, født i Odense

Alle aktiviteter foregår fra kl. 11-15. Omvisning kl. 11, 12, 13 og 14. Museet har åbent fra kl. 10-16. Varighed: Omvisning ca. 15. min, aktivitetsspor og legetøjsværksted ca. 45 min. Målgruppe: 0. - 5. klasse. Entre: Gratis for skoler og institutioner (inkl. medfølgende pædagoger og lærere).

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

Møntergården Møntestræde 1, 5000 Odense C tlf: 6551 4601 museum.odense.dk/museer/moentergaarden

7

Børne- og ungekultur i Odense


·: KULTURCAMP :·

KulturCamp 2014 søger talenter Kender du en eller flere dygtige elever med talent og drømme inden for rap, streetdance og design – så opfordr dem til at melde sig til storworkshop i Odense d. 16. januar På workshoppen kan de sammen med andre unge i alderen 15 – 25 teste deres talent inden for de tre discipliner. De bedste bliver udvalgt til at komme på Kulturcamp 2014, der foregår i uge 8. Kendte frontfigurer Forbilleder rykker de unge talenter. Stærke navne som rapduoen UFO Yepha og Lucy Love er repræsenteret på KulturCamp. Street Style Studio sætter højt niveau for danserne, ligesom en række andre kræfter sikrer, at deltagerne på workshops og camp får kompetent undervisning. Forberedelse til camp På workshoppen har unge med fælles interesse mulighed for at dygtiggøre sig inden for genrerne rap, streetdance og design. De møder underviserne og får inspiration og udfordrin-

ger dagen igennem. Workshoppen afsluttes med en koncert med rapperen Marwan. Dagens øvelser synliggør, hvem der har talent og er klar til en fokuseret uge. Talenter går videre De mest talentfulde inden for de tre genrer bliver personligt inviteret videre til KulturCamp med intens undervisning i hele uge 8. Her er dagsordenen fælles fordybelse og dygtiggørelse. Egen videoproduktion er målet for ugen, der erfaringsmæssigt rykker de unge enormt. Tilmelding Workshoppen koster 100 kr. (incl. koncert) og tilmelding sker via Kulturregionfyn.dk Grib chancen! I 2014 er det tredje år KulturCamp bliver afholdt som en del af Kulturregion Fyns indsatsområde ’Kultur for børn og unge mod nye højder’. Hvert år er unge talenter blevet rykket og udviklet via professionel undervisning og mødet med ligestillede. KulturCamp er en unik chance for unge, der kan og vil.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

8

Børne- og ungekultur i Odense


·: MGP 2014 :·

Odense kommer til at syde af Grand Prix stemning Lørdag den 8. marts skal Danmark i fælleskab beslutte, hvem der får æren af at forsvare de danske farver på hjemmebane ved det store Eurovision-show i København i maj og lørdag den 15. marts er det børnenes tur til at bevise deres værd, når MGP løber af stablen.

Vi opfordrer til, at Grand Prix temaet tænkes ind i allerede eksisterende aktiviteter, fx som en del af musikundervisningen, til morgensang, lokale events og konkurrencer, mini koncert for det lokale plejecenter m.m. Kun fantasien sætter grænser.

I Odense holder vi af fest og farver, så vi glæder os til, at hele byen kommer til syde af Grand Prix-stemning.

Vi vil til gengæld sørge for, at de gode historier får medieomtale og lige nu arbejdes der på, at vi kan udlodde et antal børne-MGP billetter til generalprøven til udvalgte aktiviteter, samt at nogle af aktiviteterne kan få besøg af Grand Prix-artisterne.

I den forbindelse opfordres alle skoler, klubber og børnehuse til at lave musikkulturelle aktiviteter i uge 9-11 2014 med Melodi Grand Prix i fokus og på den måde være medvirkende til, at vi får skabt en fest for både store og små.

Vi informerer nærmere om dette, når vi kommer tættere på. Hold øje med indbakken.

·: H.C. ANDERSEN :·

H.C. Andersens børnefødselsdag den 2. april 2014

Traditionen tro inviterer Odense Kommune igen i 2014 til kæmpe børnefødselsdag i Odense Koncerthus, når byens store digter skal fejres den 2. april. Invitation til arrangementet udsendes til samtlige børnehuse og skoler pr. mail, så vær klar ved tasterne, da der plejer at være rift om billetterne, som uddeles efter førsttil-mølle princippet. Målgruppen for H. C. Andersens børnefødselsdag i Odense Koncerthus er indskolingen og de ældste børnegrupper i børnehusene.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

9

Børne- og ungekultur i Odense


·: FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE :·

Noas Ark – en musical Historien om Noas Ark som musical for 0. – 3. klasse, hvor klassen spiller og synger sig igennem nogle ørehængende og let lærte melodier og sange. Scene, kulisser, rekvisitter, kostumer, musikken, teksterne, drejebog og lærervejledning – alt gratis leveret og sat op. For 1-2 klasser på samme tid. Spilletid 20-25 min. Se mere og bestil på Folkekirkens Skoletjeneste Odense: www.skole-kirke-odense.dk

Din tro, min tro – og hvad vi fælles tror Få et gratis besøg af et gæstelærerteam bestående af en kristen og en muslim, der fortæller om:

det de tror på det de er fælles om og det der adskiller Gæstelærerne fortæller om kristendom og islam og medbringer forskellige effekter, der anvendes i det religiøse liv. Tilbuddet gælder overbygningen. Besøget er en dobbeltlektion med oplæg og dialog, hvor eleverne kan spørge om alt. Læs mere på projektets hjemmeside: www.dintromintro.dk. Bestil på Folkekirkens Skoletjeneste Odense: www.skole-kirke-odense.dk

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

10

Børne- og ungekultur i Odense


·: MUSICAL :·

”Blues Brothers - on a Mission from God” - velkommen til det glade vanvid! Dalum Ungdomsskoles traditionsrige musical er i år ”Blues Brothers”, som bygger på kultfilmen af samme navn. Og igen må vi konstatere, at der er mange talentfulde unge i Odense - for igen(!) præsterer de langt over, hvad man kunne forvente. De unge udfolder musicalens mange komiske situationer og vanvittige personer for os på Magasinets skrå brædder, krydret med flotte og frække danseoptrin. Musikken spiller en særdeles væsentlig rolle i denne forestilling, idet handlingens omdrejningspunkt jo er et band, der forsøger at gøre comeback - i musicalen med 18 af de mest kendte og råswingende sange.

5 forestillinger: Søn. d. 15. dec. kl. 20 Man. d. 16. dec. kl. 20 Tirs. d. 17. dec. kl. 20 Ons. d. 18. dec. kl. 20 Tors. d. 19. dec. kl. 19 (NB!) Sted: Magasinet, indgang fra Farvergården. Billetter på www.dalumungdomsskole.dk MusikTeaterSkolen – en del af Dalum Ungdomsskole

Vi får et kig indenfor i en vanvittig verden, hvor skæve eksistenser mødes. Det er en musical med barok humor, når den er allerværst, og sidst - men ikke mindst - er det en åbenlys kærlighedserklæring til den amerikanske blues-, soul- og rockmusik. Så ung eller ung af sind - kom og oplev Jake og Elwood og deres venner - og fjender!

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

11

Børne- og ungekultur i Odense


SANSEUDSTILLING 2014

PIXELADE OG DET SOVENDE KVÆG

Malene Bang og Katja Løgstrup-Hansen

10. JANUAR - 21. APRIL

·: UDSTILLING :·

Pixelade og det sovende kvæg Sanseudstilling 2014

Støttet af

www.brandts.dk

Hvad sker der egentlig inde i et computerspil, når ingen spiller? Og hvordan ville det være, hvis man i stedet for at sidde foran skærmen kunne komme ind i spillet? Computerspil bliver ofte beskyldt for at være årsag til, at børn sidder stille i stedet for at løbe rundt og lege. Den 26. sanseudstilling på Brandts, der har titlen Pixelade og det sovende kvæg, tager udgangspunkt i computerspillets univers, men her skal man ikke sidde stille og klikke på musen eller lade fingeren glide hen over skærmen. Her bliver børnene inviteret til fysisk udfoldelse, samarbejde og brug af alle sanser. Det hele finder sted bag computerens skærm, hvor en verden af farver og felter breder sig som et fysisk landskab, der venter på at blive udforsket.

Udstillingen har også nogle beboere, som slet ikke er firkantede: Nogle sære, søde og snorkende køer. Ingen ved helt, hvordan de har fundet vej ind i Pixelade, eller hvorfor de sover så tungt, men én ting er sikkert:De kan godt lide at blive krammet og klappet. Pixelade og det sovende kvæg er skabt af Malene Bang (f. 1978) og Katja Løgstrup-Hansen (f. 1983). De er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2012. Årets sanseudstilling er kørestolsvenlig.

Brandts Torv 1, 5000 Odense C www.brandts.dk, kunsthallen@brandts.dk

Pixels er blevet til store klodser, der kan bygges med. En vild verden med et interaktivt kuglespil gemmer sig inde i en farvestrålende høj. Og på lysende øer kan man skabe smukke billeder med firkanter af plexiglas og eksperimentere med farver.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

12

Børne- og ungekultur i Odense


·: DET HAR VI OPLEVET :·

RESPEKT I uge 41 i oktober 2013 lavede 6.a på Hunderupskolen en forstilling/musical i samarbejde med Erling Hjernø og Nana Schwartzlose som eleverne kaldte: RESPEKT Projektet tog med kyndig vejledning af Erling og Nana udgangspunkt i deres eget ”RÅSTOF”. Vi brugte en lille uge på projektet. Mandag til torsdag gik eleverne, Erling og Nana på jagt efter stof til forestillingen i elevernes egne fortællinger om deres liv og erfaringer. I en fantastisk proces i rummet mellem det narrative og det musikalske, lykkedes det at stable en forestilling på benene på bare fire dage. Torsdag aften d. 10. oktober kunne vi indbyde forældre og pårørende til en forestilling på skoletorvet på Hunderupskolen. Det blev en stor succes. Forældrene var meget begejstrede for elevernes performance og også over det bevægende nærvær, der var i teksterne. Eleverne var stolte af, det de havde præsteret, og vi lærere var imponeret af eleverne, men også over den tilgang de to professionelle, Erling og Nana, havde til eleverne – både pædagogisk og musikalsk. Med venlig hilsen Christina Thorsted og Per Haug Hunderupskolen

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

13

Børne- og ungekultur i Odense


Næste nyhedsbrev udkommer i april 2014 Nyhedsbrevet Børne- og ungekultur i Odense udkommer fire gange årligt. Redaktionsgruppen er sammensat af repræsentanter fra både By- og Kulturforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen. Målgruppen for nyhedsbrevet er alle voksne i Odense, der arbejder professionelt med eller interesserer sig for børne- og ungekultur. Nyhedsbrevet distribueres bl.a. til samtlige skoler, ungdomsskoler, børnehuse, gymnasier og kulturinstitutioner for børn og unge. Indlæg og gode ideer til indhold kan mailes til Ivan Løvstrup, Børne- & Ungekulturkoordinator, iloe@odense.dk. Deadline til det kommende nummer 39 af nyhedsbrevet Børne- og ungekultur i Odense er tirsdag den 7. april. Det kommende nummer 39 dækker perioden fra uge 17 til og med uge 22.

NYHEDSBREV | NR. 38 DECEMBER 2013 - APRIL 2014

Børne- og ungekultur i Odense

Nyhedsbrev38  
Advertisement