__MAIN_TEXT__

Page 1

VARAAVAT TAKAT 2016


SISÄLLYSLUETTELO 3

Nordpeisin ja lämmittämisen historia

5

Salzburg - uudenlainen varaava takka

6

Salzburg ominaisuuksia

8

Salzburg M

10

Salzburg L

12

Salzburg C

14

Salzburg XL

16

Salzburg L ja C - Kiertoilmatoiminnon hyödyt

18

Modernia ajatonta muotoilua

19

Helppo asentaa

20

Tekniset tiedot

Nordpeis kehittää jatkuvasti tuotteitaan ja pidättää oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiinsa ilman etukäteisilmoitusta milloin tahansa. Kuvat on tuottanut www.bluemotion.it

2


NORDPEISIN JA LÄMMITTÄMISEN HISTORIA Tulisijalla on aina ollut erityinen sija norjalaisten sydämissä ja kodeissa. Norja on tunnettu kylmistä talvistaan ja pitkistä öistään, runsaasta lumentulosta ja jäätävistä tuulista. Tuli on aina ollut elintärkeä, täällä enemmän, kuin kenties missään muualla maailmassa. Tulisija on kodin sydän, tuiki tarpeellinen lämmön, valon ja turvallisuuden lähde. Voidaan sanoa, että olemme pysyneet hengissä tulen lämmön voimalla. Vallalla on yleinen käsitys, että norjalaiset itse ovat kylmiä. Tämä on myytti – kylmän ilmaston vuoksi tuli ei ainoastaan esiinny heidän historiassaan ja perinteissään, se virtaa myös heidän suonissaan.

VAHVAT JUURET NYKYAIKAISESSA MAASSA Nykyinen Norja on moderni korkean teknologian maa ja kylmä on siunaus – kaikille niille, jotka haluavat lämmitellä. Sitä norjalaiset totisesti haluavat ja käytettävissä olevasta uudesta tekniikasta huolimatta mikään ei ole korvannut elävän tulen luomaa lämpöä ja lämmintä tunnelmaa. Norjalaisten suhde elävään tuleen on vahva ja ikiaikainen ja tuleen he vieläkin luottavat. Norjassa on enemmän tulisijoja taloutta kohti, kuin missään muualla koko maailmassa. NORJAN HISTORIASTA NOUSSUT Lähes kolme vuosikymmentä toiminut Nordpeis on perustamisestaan lähtien valanut tulisijoihinsa Norjan historiaa ja vanhoja perinteitä. Yhdistettynä laatuun ja nykyaikaiseen tekniikkaan tämä on ollut menestyksemme avain. Laatua lupasimme tuolloin ja laatu on lupauksemme

edelleen. Tulisijoissamme yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni toimivuus. Tulen luoma tunnelma on entisellään, mutta tuotteemme täyttävät ankarimmatkin palamisen puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Tuloksena on norjalainen elämys – nautintoa, tehokasta lämmitystä ja puhdas omatunto. MUUTAKIN KUIN LÄMPÖÄ Tulisijan asema on muuttunut ajan myötä. Se ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan kotiemme keskeinen elementti. Tulisijamme ovat puhdaslinjaisia ja keskittävät katsojan päähuomion liekkeihin. Laaja perusvalikoimamme ja runsaat muuntelumahdollisuudet varmistavat sen, että voimme tarjota kaikille mieluisan tuotteen, ajattoman klassikon, joka muodostaa nykyaikaisen kodin luonnollisen keskipisteen.

3


4


SALZBURG UUDENLAINEN VARAAVA TAKKA Nordpeis Salzburg on täysin uudenlainen varaava takka. Salzburg täyttää uudet vaativat eurooppalaiset tulisijanormit ja on CE-merkitty. Uusi hieno palotekniikka tuottaa erinomaisen hyötysuhteen, takka antaa enemmän lämpöä vähemmällä puumäärällä ja pienemmillä päästöillä. Loistavasti lämpöä varaavat PowerStone-elementit takaavat erinomaisen lämmönvarauskyvyn.

LÄMMITYSTEHO SALZBURG M & XL LÄMMITYSJAKSO

LÄMMÖNLUOVUTUSJAKSO

Teho (kW)

Takassa on vakiona kaikki mitä tarvitset: tuplakierto, yläliitokset, sytytyspelti, savupelti, tuhkalaatikko, puhdaspalotekniikka, kaasutiiviis luukku. Salzburg-takan voit asentaa itse tai saat asennuspalvelun takkaliikkeistämme. 100%

50% 100%

Salzburg XL 4,3 kW*

50%

25% Salzburg M 2,4 kW*

25%

Tuntia

Kamiina

Salzburg XL Salzburg M miten * Keskiarvo lämmönluovutusjakson aikana Kiertoilmatakka Vieressä olevasta kuvasta nähdään, eri Salzburg-versiot sitovat lämpöä lämmityksen aikana ja luovuttavat sen sitten hitaasti.

5


SALZBURG OMINAISUUKSIA POWERSTONE SAVUPELTI Kun lämmitys on ohi, suljetaan savupelti, jotta takka varaa lämpöä mahdollisimman pitkään.

PowerStone on ainutlaatuinen Nordpeis-tuote. Se sitoo ja varastoi lämpöä ja luovuttaa sen sitten hitaasti ja tasaisesti ympäristöönsä. PowerStone varmistaa miellyttävän lämmön ja täydellisen takkatunnelman ilman, että huoneen lämpötila nousee liian korkeaksi.

SYTYTYSPELTI Sytytyspelti avataan sytytysvaiheessa. Savukaasut pääsevät suoraan savupiippuun ja takka alkaa heti vetää paremmin.

TEHOKAS TULIPESÄ

Takan kaasutiivis luukku pitää savut sisällänsä ja kunnolliseen vankkaan kahvaan on helppo tarttua. Tulipesän Thermotte-levyt takaavat loistavan palotapahtuman.

PUHDAS LASI

Salzburg-takan paloilma syötetään tulipesään yläkautta ja kuumana, tulistettuna. Tulipesän liekit kuumentavat paloilman metallikanavissa, joista ilma puhaltuu juuri oikeisiin kohtiin. Palotapahtuma on puhdas ja luukun lasi pysyy hyvin kirkkaana.

ERIKOISBETONIKUORI Nordpeis on Euroopan johtava takkakuorien valmistaja. Takkakuoremme koostuvat helposti asennettavista elementeistä. Ne voidaan toimittaa erilaisilla lisävarusteilla, kuten keraamisilla- tai lasiedustoilla ja korotusosilla varustettuina.

6

Suunniteltu moduulijärjestelmäksi, helppo asentaa ilman liimaa.

SALZBURG L JA C Varaava takka kiertoilmatoiminnolla. Sen lisäksi, että takka varaa lämpöä pitkään, se alkaa antaa lämpöä heti, kun tulet on sytytetty.Takan etuosan ritilästä puhaltuu kuumaa ilmaa, joka leviää nopeasti suurelle alalle. Tämä on tärkeää, kun halutaan saada kylmä tila nopeasti lämpimäksi. Kiertoilmatoiminto voidaan myös sulkea.


NYKYAIKAINEN PALOTEKNIIKKA Norja on teknisesti korkealle kehittynyt maa, jossa on voimassa erittäin tiukat puhdasta palamista koskevat vaatimukset. Kehityksen kärjessä pysyäkseen Nordpeis panostaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä uusiin teknologioihin. Tuotteemme täyttävät kaikki palamiselle asetetut ympäristövaatimukset ja tarjoavat upean tunnelman ja miellyttävän lämmön. • moderni palotekniikka säästää energiaa hyödyntämällä puun tehokkaasti • tulistettu paloilmansyöttö polttaa puun ympäristöystävällisemmin ja pienillä päästöillä • kaasutiivis luukku ja tulipesän Thermotte-levyt takaavat

PUHDAS LASI Salzburg-takan paloilma syötetään tulipesään yläkautta ja kuumana, tulistettuna. Tulipesän liekit kuumentavat paloilman metallikanavissa, joista ilma puhaltuu juuri oikeisiin kohtiin. Palotapahtuma on puhdas ja luukun lasi pysyy hyvin kirkkaana.

puhtaan palamisen

TEHOKAS TULIPESÄ Takan kaasutiivis luukku pitää savut sisällänsä ja kunnolliseen vankkaan kahvaan on helppo tarttua. Tulipesän Thermotte-levyt takaavat loistavan palotapahtuman.

7


NORDPEIS SALZBURG M

Salzburg M -takan varaava massa on juuri sopiva pitämään lämmön yön yli ja silti antamaan lämpöä myös nopeasti heti sytyttämisen jälkeen. Takka on parhaimmillaan pienissä tiloissa tai kun varauskyvyn lisäksi arvostat kaunista ja vähän tilaa vievää muotoilua. Kuva: Nordpeis Salzburg M on pienin varaava takkamme. Tässä mukana korotusosa (lisävaruste). 8


NORDPEIS SALZBURG M Korkeus/Leveys/Syvyys (mm): 1483 (+1): 1805 (+B): 1630 / 680 / 480 Palamisilmaliitäntä: Kyllä Polttopuiden max.pituus (cm): 30 Nimellisteho (kW): 2,4 (+1): 2,7 (+B): 2,4 Lämpöenergia (kWh): 39,4 (+1): 40,2 (+B): 39,4 Paino (kg): 610 (+1): 717 (+B): 651 Lisävarusteet Musta lasiedusta Rusty Brown keraaminen edusta Diamond Black keraaminen edusta Lattialevy kirkasta lasia Lattialevy mustaa lasia Korotusosa (max 1 kpl) Korotusosa takan alle (max 1 kpl) Säteilysuoja Paloilman asennussarja Paloilmanoton peiteritilä

(+1)

(+B) Salzburg M

Salzburg M +1

Salzburg M +B

Salzburg-takat erinomainen ja testattu palotekniikka takaa, että puuta kuluu vähän ja palaminen on puhdasta. Oikealla lämmityksellä lasiluukku pysyy kirkkaana. Vankkatekoinen luukku on taipumaton ja pitää tulipesän kaasutiiviinä vuosienkin käytön jälkeen. Kaikki Salzburg-takan voidaan liittää piippuun takaa, päältä tai sivuilta. Hormiliitoshalkaisija 150 mm. Paloilma voidaan tuoda myös ulkoa (lisävaruste). Värin ja pinnoituksen voit valita juuri sinulle sopivaksi.

Malli

Pesälliset

Lämmönvarauskyky

Salzburg M

5 x 2 kg

100 % 4,90 tunnin/ 50 % 14,1 tunnin/ 25 % 21,7 tunnin jälkeen

Salzburg M +1

5 x 2 kg

100 % 5,7 tunnin/ 50 % 13 tunnin/ 25 % 20,5 tunnin jälkeen

Salzburg M +B

5 x 2 kg

100 % 4,90 tunnin/ 50 % 14,1 tunnin/ 25 % 21,7 tunnin jälkeen

Salzburg M, musta lasiedusta (lisävaruste)

Salzburg M, keraaminen edusta Diamond Black (lisävaruste)

Keraaminen edusta Diamond Black

Keraaminen edusta Rusty Brown

Salzburg M, keraaminen edusta Rusty Brown (lisävaruste)

9


NORDPEIS SALZBURG L (Kiertoilmatoiminnolla)

Salzburg L-malli on varaava takka, jossa on kiertoilmatoiminto. Takan varaava massa pitää lämmön pitkään ja kiertoilmatoiminto alkaa lämmittää huonetta heti, kun tuli on sytytetty. Kiertoilmatoiminto voidaan sulkea, kun lämpötila huoneessa on tarpeeksi korkea. Kuva: Nordpeis Salzburg L, lattialevy kirkasta lasia. 10


NORDPEIS SALZBURG L (Kiertoilmatoiminnolla) Korkeus/Leveys/Syvyys (mm): 1740 (+1): 2140 / 800 / 550 Palamisilmaliitäntä: Kyllä Polttopuiden max.pituus (cm): 30 Nimellisteho (kW): 2 Lämpöenergia (kWh): 45,1 (+1): 45,1 Paino (kg): 980 (+1): 1273

(+1)

Lisävarusteet Musta lasiedusta Rusty Brown keraaminen edusta Diamond Black keraaminen edusta Lattialevy kirkasta lasia Lattialevy mustaa lasia Paloilman asennussarja Paloilmanoton peiteritilä Korotusosa (max 1 kpl)

Salzburg L

Lisää tietoa Salzburg L -takan hienosta kiertoilmatoiminnosta sivuilla 17. Malli

Pesälliset

Lämmönvarauskyky

Salzburg L

5 x 2,3 kg

100 % 4,4 tunnin/ 50 % 16,7 tunnin/ 25 % 27 tunnin jälkeen

Salzburg L +1

5 x 2,3 kg

100 % 4,4 tunnin/ 50 % 16,7 tunnin/ 25 % 27 tunnin jälkeen

Salzburg L, musta lasiedusta (lisävaruste)

Keraaminen edusta Diamond Black

Salzburg L, keraaminen edusta Diamond Black (lisävaruste)

Keraaminen edusta Rusty Brown

Salzburg L+1 korotusosalla

Salzburg L, keraaminen edusta Rusty Brown (lisävaruste)

11


NORDPEIS SALZBURG C UUTUUS! Lisätietoja on osoitteessa nordpeis.fi.

Salzburg C, kulmaluukullinen varaava takka kiertoilmatoiminnolla. Takka voidaan sijoittaa suoralle seinälle, kulmaan tai vapaastiseisovaksi. Kiertoilmatoiminto antaa lämpöä heti. Kuva: Salzburg C, vasen.

12


NORDPEIS SALZBURG C (Kiertoilmatoiminnolla) Korkeus/Leveys/Syvyys (mm): 1770 / 800 / 550 Palamisilmaliitäntä: Kyllä Polttopuiden max.pituus (cm): 40 Nimellisteho (kW): 3,6 Lämpöenergia (kWh): 54,6 Paino (kg): ca. 930 Lisävarusteet Lattialevy kirkasta lasia Lattialevy mustaa lasia Rusty Brown keraaminen edusta Diamond Black keraaminen edusta Diamond Silver keraaminen edusta Paloilman asennussarja Paloilmanoton peiteritilä

Salzburg C

Malli

Pesälliset

Lämmönvarauskyky

Salzburg C

3-5 kg

100 % 4,8 tunnin/ 50 % 11,8 tunnin/ 25 % 20,1 tunnin jälkeen

Salzburg C

Salzburg C

Salzburg C -takan kulmaluukusta tuli näkyy laajalle ja takan luukun suunta voidaan valita oikealle tai vasemmalle. Takan vakiovarusteisiin kuuluu kaasutiivis tulipesä, tuhkalaatikko, sytytyspelti ja savupelti.

Lisää tietoa Salzburg C -takan hienosta kiertoilmatoiminnosta sivuilla 17.

Salzburg C,

edusta Diamond Black (lisävaruste)

Keraaminen edusta Diamond Black

Salzburg C, edusta Diamond Silver

(lisävaruste)

Keraaminen edusta Rusty Brown

Salzburg C,

edusta Rusty Brown (lisävaruste)

Keraaminen edusta Diamond Silver

13


NORDPEIS SALZBURG XL

Salzburg XL on suurin varaava takkamme. Suuri koko ja paino tuovat myös pitkän lämmönvarauskyvyn. Leveään tulipesään mahtuu jopa 50 cm pituiset polttopuut. XL on näyttävä ja hallitseva sisutuselementti joka kokoaa ihmiset tulen ympärille 14


NORDPEIS SALZBURG XL Korkeus/Leveys/Syvyys (mm): 1650 (+1): 2050 (+2): 2450 / 1150 / 600 Palamisilmaliitäntä: Kyllä Polttopuiden max.pituus (cm): 50 Nimellisteho (kW): 3,9 (+1): 4,1 (+2): 4,3 Lämpöenergia (kWh): 87,2 (+1): 88,7 (+2): 90,2 Paino (kg): 1330 (+1): 1672 (+2): 2014

(+1)

Lisävarusteet Musta lasiedusta RustyBrown keraaminen edusta DiamondBlack keraaminen edusta Lattialevy kirkasta lasia Lattialevy mustaa lasia Paloilman asennussarja Paloilmanoton peiteritilä Korotusosa (max 2 kpl)

(+1)

(+1)

Salzburg XL+1

Salzburg XL+2

korotusosalla

kahdella korotusosalla

Kaikkien Salzburg-takkojen savukanavat ovat aina takan sisäelementeissä. Sisäelementtien ympärillä on erillinen kuorirakenne, joka tekee takasta turvallisen ja tiiviin. Salzburg-takkojen luukun ympärille voidaan asentaa musta lasikehys tai edustaksi keraamiset RustyBrown tai DiamondBlack edustat (lisävarusteita).

Malli

Pesälliset

Lämmönvarauskyky

Salzburg XL

5 x 4 kg

100 % 6,7 tunnin/ 50 % 10,6 tunnin/ 25 % 22,6 tunnin jälkeen

Salzburg XL +1

5 x 4 kg

100 % 6,9 tunnin/ 50 % 10,4 tunnin/ 25 % 21,7 tunnin jälkeen

Salzburg XL +2

5 x 4 kg

100 % 7 tunnin/ 50 % 10,1 tunnin/ 25 % 20,8 tunnin jälkeen

Salzburg XL, musta lasiedusta (lisävaruste)

Salzburg XL, keraaminen edusta Diamond Black (lisävaruste)

Keraaminen edusta Diamond Black

Keraaminen edusta Rusty Brown

Salzburg XL, keraaminen edusta Rusty Brown (lisävaruste)

15


16


KIERTOILMATOIMINNON HYÖDYT Salzburg L ja Salzburg C -takan kiertoilmatoiminto nopeuttaa lämmön leviämistä puhaltamalla huoneistoon lämmintä ilmaa heti tulen sytyttämisen jälkeen. Tämä on tärkeää varsinkin, kun aloitetaan viileän huoneiston lämmittäminen. Kiertoilmatoiminto myös levittää lämmön suuremmalle alalle nopeammin kuin perinteinen lämmön säteileminen varaavasta takasta. Salzburg L ja C - takan kiertoilmaritilän voi sulkea, kun lämpö on levinnyt tai jos ei halua käyttää kiertoilmatoimintoa. Esimerkkikuvien lämpötilat on saatu polttamalla takkaa käyttöohjeen mukaan. Esimerkkitapauksessa tilaan puhaltuvan ilman lämpötila on 53C astetta 10 minuuttia tulen sytyttämisen jälkeen ja 89C astetta 20 minuutin lämmittämisen jälkeen.

10-20 min Kiertoilmatoiminto on suljettu. Ainoastaan luukun lasin läpi säteilee lämpöä huoneeseen kun lämmitys aloitetaan. Tila lämpiää hitaasti.

Kiertoilmatoiminto on avoinna. Toiminto puhaltaa kuumaa ilmaa huoneeseen heti lämmityksen alkaessa ja lämpö säteilee luukun lasin läpi. Tila lämpiää nopeasti.

Salzburg L lämmönluovutus. Kiertoilmaritilä auki / kiinni. 25

2h40min 20

19C°

19C°

Lämpötila (°C)

4h20min

1.5-3 hrs

15 Auki Kiinni

10

Kun takan varaava massa on lämmennyt, lämpö alkaa säteillä huoneeseen. Kiertoilmatoiminnon voi nyt sulkea tai pitää auki.

5

0

1

2

3

4

Aika (tuntia)

Huoneen koko on ollut 90 m3 ja lämpötila huoneessa lämmityksen alkaessa 12C astetta. Tässä tapauksessa huoneen lämpötila nousi 19C asteeseen 1h 40 min nopeammin kiertoilmaritilä auki, kuin kiertoilmaritilä kiinni. 17


MODERNIA AJATONTA MUOTOILUA

Design on yksi kulmakivistämme, muoto ja toiminta ovat meille tärkeitä. Mallimme ovat yhdistelmä norjalaista takkaperinnettä ja skandinaavista muotoilua. Seuraamme myös eurooppalaisia suuntauksia. Takan eliniän aikana vaihdatte ehkä sohvan ja muutatte kotinne sisustusta. Sen takia ajaton muotoilu on tärkeää. Sen tulee olla modernia, mutta 18

samalla klassista, tyylikästä ja pysyvää. Nordpeis on oikea valinta nyt ja vuosiksi eteenpäin. Salzburg-takkojen kuorielementit toimitetaan betonin harmaina. Elementit voidaan maalata tai pinnoittaa niin kuin haluat. Takan korotusosilla, keraamisilla edustoilla ja mustilla lasikehyksillä Salzburg saadaan sopimaan

monenlaisiin tiloihin, juuri niin kuin itse haluat. Takan eteen voi valita lisävarusteena saatavan lasisen lattialevyn.


HELPPO ASENTAA Salzburg-takkojen elementit on valettu oikeisiin mittoihinsa ja valmisteltu asennusta varten jo tehtaalla. Tästä johtuen asennus on helppoa. Takan sisäelementit on valmistettu lämpöä hyvin varaavasta oliviinikivimassasta (Powerstone). Sisäelementteihin on liimattu tiiviste, elementtejä ei tarvitse asentaessa liimata tai muurata toisiinsa. Elementit ovat tarkkoja ja tarkistettuja. Kuvallista asennusohjetta seuraamalla sisäelementtien kerroksittainen kasaaminen onnistuu rakennustaitoiselta helposti. Takan ulkoelementit on valmistettu kevyemmästä erikoisbetonista. Keveydestä johtuen ne on helpompi nostaa paikoilleen. Erikoisbetoni on valettu tarkasti muotoonsa ja se on heti valmis maalattavaksi tai pinnoitettavaksi. Viimeistelytyötä on hyvin vähän. Takan pinnoituksen ja värin voit valita itse. Takan voit joko maalata tai laatoittaa. Pinnan rakenteen voi valita sileäksi ja tasaiseksi tai vaikka rapatuksi. Laattoina voit käyttää lisävarusteina saatavia RustyBrown ja DiamondBlack keraamisia edustoja. Takan pintaan voi myös kiinnittää muita laattoja tai kaakeleita. Takan tulipesän luukun ympärille on saatavana musta lasikehys.

19


TEKNISET TIEDOT

Korkeus

Leveys

Syvyys

Paino (kg)

Savukanavaliitäntä Ø (mm)

Päältä

Takaa

Sivulta

Palamisilmaliitäntä

Polttopuiden max. pituus (cm)

Päältä

Takaa

Nimellisteho (kW)

Lämpöenergia (kWh)

CO-partikkelit 13%:ssa O2

Hyötysuhde (%)

Savukaasujen ka. lämpötila 0C

Veto (pa)

SALZBURG

1483

680

480

610

150

x

x

x

Kyllä

30

1425 +/-20

1245 +/-20

2,4

39,4

0,10

84

157

12

Malli

Mitat (mm)

Salzburg M

20

Hormiliitos

Liitäntäkorkeus (mm)

Salzburg M +1

1805

680

480

717

150

x

x

x

Kyllä

30

1745 +/-20

1550 +/-20

2,7

40,2

0,09

85,5

133

12

Salzburg M +B

1630

680

480

629

150

x

x

x

Kyllä

30

1572 +/-20

1392 +/-20

2,4

39,4

0,10

84

157

12

Salzburg L

1740

800

550

980

150

x

x

x

Kyllä

40

1740 +/-20

1520 +/-20

2,0

45,1

0,07

90

113

12

Salzburg L +1

2168

800

550

1250

150

x

x

x

Kyllä

40

2097 +/-20

1920 +/-20

2,0

45,1

0,07

90

113

12

Salzburg XL

1650

1150

600

1330

150

x

x

x

Kyllä

50

1605

1450

3,9

87,2

0,09

87.6

161

12

Salzburg XL +1

2050

1150

600

1672

150

x

x

x

Kyllä

50

1985

1830

4,1

88,7

0,10

89

136

12

Salzburg XL +2

2450

1150

600

2014

150

x

x

x

Kyllä

50

2365

2210

4,3

90,2

0,10

90.5

114

12

Salzburg C

1770

800

550

930

150

x

x

x

Kyllä

40

1682

1561

3,6

54,6

0,1

84

140

12*


SALZBURG M

SALZBURG L

Fig 2 Salzburg L

Ilman säteilysuojaa.

=Brennbart materiale/Brændbart materiale/ Brännbart material/ Tulenarka materiaali/Combustible material/ Matières combustibles/Brennbarem Material/ Materiał palny

>100

150

>150

150

Säteilysuojan kanssa.

>50

20

150

>100

300

Fig 2A

500

500

NO

GB

FI

Skal ildstedet monteres frittstående uten varmeskjold i bakkant er minimum avstand fra ildstedets bakside til brennbart materiale 800mm. freestanding without the heat shield in the back, the minimum distance behind to combustible material is 800mm. Jos takka asennetaan vapaastiseisovaksi ilman taakse sijoitettavaa lämpökilpeä, minimi suojaetäisyys tulenarkaan materiaaliin on 800mm.

= Palomuuri

>50

>150

= Tulenarka materiaali

21


FIG 2 =Brennbart materiale/Brændbart materiale/ Brännbart material/ Tulenarka materiaali/Combustible material/ Matières combustibles/Brennbarem Material/ Materiał palny

SALZBURG C

SALZBURG XL

>150mm

>150mm

FIG 2

=Brennbart materiale/Brændbart materiale/ Brännbart material/ Tulenarka materiaali/Combustible material/ Matières combustibles/Brennbarem Material/ Materiał palny

>150mm

>50

>50

>150mm

>1000

>70mm

Fig 2

>50

>1000

>150mm

>1000 >1000

>70mm

>150mm

>550

200

Salzburg C

200

DE

FR

PL

Falls der Salzburg freistehend ohne Strahlungsschutzblech an der Hinterwand aufgebaut wird, beträgt der Mindestabstand hinten zu brennbarem Material 800 mm. Si le poêleFalls est installé indépendamment der Salzburg freistehend ohne DE sans bouclier thermiques au dos, an la der Strahlungsschutzblech distance de sécurité minimale derrière Hinterwand aufgebaut wird, beträgt der par rapport à un matériaux inflammable Mindestabstand hinten zu brennbarem est de 800mm. Material 800 mm. W przypadku kominków wolnostojących Si le poêle est installé indépendamment bez tylnej osłony termicznej, minimalna FR sans bouclier thermiques au dos, la odległość między tyłem kominka i matedistance de sécurité minimale derrière riałem palnym wynosi 800 mm. par rapport à un matériaux inflammable est de 800mm. W przypadku kominków wolnostojących bez tylnej osłony termicznej, minimalna odległość między tyłem kominka i matePalomuuri riałem palnym wynosi 800 mm.

PL

22 >1000

>50

>50

=

= Tulenarka materiaali


23


www.nordpeis.fi

Profile for Nordpeis

Nordpeis Salzburg Finland  

Nordpeis is one of the leading quality brands of fireplaces and stoves in Norway. In this brochure we present our collection of heat retaini...

Nordpeis Salzburg Finland  

Nordpeis is one of the leading quality brands of fireplaces and stoves in Norway. In this brochure we present our collection of heat retaini...

Profile for nordpeis