#16 Nights - NO

Page 1

16/2018

16 2018

...to be remembered...

A SK ER

JÄ MTLA NDSK PULS Fjell, skog, vidder og spa får hjertet til å slå i riktig takt på Frösön.

l

FRÖSÖN

SIDE 38

l

G ÖTEBORG l

DET GRØNNE OSLO Vi oppdager den beste vegetarmaten i Oslo.

JÖN KÖPI NG l

SIDE 48

L A RV IK l

FROKOSTMESTER NE Belgiske vafler? Økologisk grøt? Her er hotellene som er best på frokost.

M A L MÖ l

OSLO l

STAVA NGER

SIDE 55

l

STOCK HOL M

Italiensk oppskrift B LI M ED OSS TI L H OTE L CH RISTIAN IA TE ATERS VI D U N D ERLI GE VERD EN .

Bare for deg som elsker Nordic Choice Hotels


Live in a Work of Art Hello! My name is Pül Ross. I design unique, exclusive homes, and I accept only ten new projects every year. This gives me and my team the necessary time required for each customer, which is essential when designing a unique villa, wouldn’t you agree? The result of every new home is personal, just like the family who lives there.

www.ross.se


Making

your everyday

extra ordinary

Villa Viken. Limited edition

Right now I’m available for new projects this winter. In the mean time, I’d love to listen to your thoughts and ideas. Visit us at www.ross.se and be inspired by a selection of our more than 300 charismatic residences. You’ll also discover many topics for conversation, our fantastic team, and your future architect. Pål Ross, CEO, Founder & Architect SAR/MSA

AWARDED SWEDEN'S MOST BEAUTIFUL VILLA AWARDED BEST NEWBUILDING IN JÄMTLAND GOLD WINNER AT EUROPEAN PROPERTY AWARD SVANEN NORDIC ECOLABELLING LICENCE


48

IN NHOLD

16/2018

GRØNNE SMAKER Det er enklere enn ­noensinne å nyte vegetarisk mat i Oslo.

06

LEDER Vi nyter litt mer av sommeren.

09

CHECK IN Nå er Nordic Choice Hotels størst i Oslo.

30

KVELD PÅ TEATERET Italienske toner på Christiana Teater.

04

38 FINE FRÖSÖN Frösö Park Hotel er for dem som vil holde styr på pulsen.

55

FROKOSTMESTERNE Fem hoteller som er best på frokost.

61 MITT HOTELL Møt vennene på ­Comfort Hotel Square.

63

MEDLEMSNØKKELEN Våre partnere og dine fordeler.

66

HOTELLKARTET Nå har vi 197 hoteller.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


GJØR DEG KLAR FOR Å NYTE ENDA FLERE FORDELER.. Nå matcher vi ditt Nordic Choice Club-nivå i vårt lojalitetsprogram, Gold Plus Rewards. Få fordeler som gratis tilleggssjåfør, gå forbi køen og mye mer.. Logg inn på nordicchoicehotels.no og klikk på Hertz under “tilbud fra partnere” Husk at du som Nordic Choice Club-medlem alltid får 10% rabatt hos oss på leiebil over hele verden, pluss 1000 bonuspoeng per billeie i Norge, Sverige, Danmark og Finland.


Spa, trening eller en cocktail på Frösö Park Hotel, side 38.

V

elkommen tilbake til Nights. Det har vært en spennende høst, hvor mye har skjedd siden sist. Nye hotell har åpnet, og vi begynner å nærme oss åpningen av storslagne Clarion Hotel The Hub og det nye boutiquehotellet Amerikalinjen i Oslo. Begge hotellene ligger like ved Jernbanetorget i Oslo, der vi allerede er representert med Comfort Hotel Grand Central og Comfort Hotel Xpress Central Station. Clarion Hotel The Hub het tidligere Clarion Hotel Royal Christiania. Når det i mai åpner som Clarion Hotel The Hub, blir det ikke bare – med sine 810 rom – Oslos største hotell, men også den største og mest moderne arenaen for møter og kongresser i byen. Hotellet blir på mer enn 3000 kvadratmeter og får tre restauranter og barer. Akkurat nå arbeides det med å anlegge hager på hotellets tak, og disse skal i sesongen kunne forsyne hotellet med egne grønnsaker, urter og blomster. Les mer om de nye hotellene i Oslo på side 17. Et hotell som allerede har høstet sine takavlinger er Clarion Hotel Post i Gøteborg. For to år siden sådde de sine første frø, men det var først i år, etter at de begynte å samarbeide med Kajodlarna – lokale bønder fra Gøteborg – at avlingene begynte å gjøre noe ut av seg, og med det skapte forandring på tallerkenene og i glassene på hotellets to restauranter og barer. Mer om det på side 20.

06

LEDER

16/2018

Apropos tak: Det ble en sommer uten like, og i Stockholm gjorde takterrassene våre, TAK og SUS ved Brunkebergstorg, sitt aller beste for å skape et ekstravagant liv på toppene. På side 14 viser vi frem det herlige livet på takene i Stockholm. Et herligere liv og kortere reiser er også noe som opptar Lisa Farrar. Hun er digitalsjef for Nordic Choice Hotels, og arbeider sammen med teamet sitt for å skape teknologi som skal gjøre din reise til og på hotellene våre enklere. Kanskje har du allerede rukket å teste ut de mobile romnøklene våre, eller sjekket inn og ut på egen hånd ved hjelp av appen vår. Dette er bare to av nyvinningene som Lisa står bak. På side 22 forteller hun mer om hva som kommer til å skje i appen og på hotellene våre. Kos deg med lesingen, så sees vi igjen i mars!

CR EATI V E DIR ECTOR

Per Olsson per@ravudden.se

A RT DIR ECTOR

Staffan Frid

staffan@ravudden.se R EDA KTØR

Morten Ståle Nilsen morten@ravudden.se KOR R EKTU R

Jon Vidar Bergan jvid-ber@online.no A N NONSESA LG

Rävudden i Stockholm AB annons@ravudden.se

HEA D OF CR M & LOYA LT Y

Filip Holm

filip.holm@choice.no PROSJEKTLEDER

Anne Berit Lindstad anne.berit.lindstad@choice.no TRY K K & R EPRO

Forssa Print

NIGHTS GIS UT AV NORDIC CHOICE CLUB I SAMARBEID MED RÄVUDDEN I STOCKHOLM AB,

FILIP HOLM er ny Head of CRM & Loyalty på Nordic Choice Club. Hans favoritthotell er SKT. PETRI i København.

tre ganger i året. Meningene som uttrykkes i dette bladet står for artikkelforfatteren eller de intervjuedes regning, og uttrykker ikke nødvendigvis innstillingen til redaksjonen, Nordic Choice Club eller Rävudden i Stockholm AB. Nights tar ikke ansvar for materiale som ikke er bestilt. Vinnere er selv ansvarlige for eventuell skatt på premier. De som medvirker i Nights godkjenner at bladet lagres digitalt og at materialet kan publiseres igjen. Nordic Choice Club og Rävudden i Stockholm AB benytter et ISO 14001-trykkeri til produksjonen av Nights som også er Svanemerket. Papiret i Nights har sporbarhetssertifikat (FSC).

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


Elegance is an attitude

Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

Longines_HQ • Visual: SB7_CO26 • Magazine: Nights Fall_18 (DK) • Issue: 19/10/2018 Doc size: 210 x 280 mm • Calitho #: 10-18-132549 • AOS #: LON_18125 • AD 15/10/2018

www.longines.com

Simon Baker


Layered kombinerer det moderne hjemmet med ett tidløst designuttrykk og skaper tepper og møbler for alle rom. Skandinavisk design, eksklusive materialvalg og håndvevet kvalitet er utgangspunktet i hele produksjonen av tepper og møbler.

W W W. L AY E R E D . N O OSLO DECO

|

MILLA BOUTIQUE


Check In

R EDA KTØR A NNA OLAUSSON

Petter / Sommerminnene / 1187 nye hotellrom / 30 meter kunst / Hage på taket / Teknologileder / Jubileum /Osloguide

Lasse Eriksen setter de siste steinene på plass i Farris Bads nye badstue.

LASSES NYE SUPERBADSTUE

N

å innvier Farris Bad i Larvik sin nye badstue som kan ta opptil 80 gjester samtidig. Lasse Eriksens jobb på Farris Bad er å etter beste evne forsøke å se inn i fremtiden, og de siste årene har han sett en tydelig trend hva angår badstuebading. Det handler ikke lenger bare om det stille og ensomme badstuebesøket. Nå er opplevelsen mer sosial. – Vår nye badstue er ikke lenger et sted for meditering. Det skal bli en helt ny opplevelse der musikk, lys og badstueritualer står i sentrum. Faktisk er den bygget mer som et teater, der våre badstueverter står

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

som om det er på en scene. Farris Bad har i lang tid vært synonymt med badstuebad, og i år har to av spahotellets verter deltatt i VM i badstue. – Vårt spa har alltid hatt badstuen i sentrum, og med denne nye badstuen kommer vi til å få en opplevelse som kan sammenlignes med vårt aufgussbad og isbading i Skagerrak..

Hva kommer til å skje i den nye superbadstuen deres? – Vi kommer naturligvis til å kjøre våre populære badstueritualer, men de kommer til å bli forsterket av lyd og lys på en helt ny måte. En vanlig badstue har kan-

skje en høyttaler installert et eller annet sted. Vår nye badstue har topp moderne lydanlegg, med lyd som strømmer ut fra tak, vegger og gulv. Det vil komme til å bli som en konsertopplevelse. Jeg ser frem til tirsdagene i sjutiden på kvelden, for da skal vi kjøre AC/DC på høyt volum. I det hele tatt tror vi opplevelsen kan bli enda heftigere når det blir mange mennesker i badstuen. Farris Bad ligger et par timer med tog fra Oslo. Den nye badstuen kommer til å være åpen fra morgen til kveld i helgene, men også på hverdagskvelder eller når spaet og hotellet er fullt.

09


I høst startet Nordic Choice Hotels med hotellutdannelse, hva innebærer det? – Hotellbransjen skriker for tiden etter arbeidskraft. Innen 2022 trenger bare vi i Nordic Choice Hotels å rekruttere 25 000 nye medarbeidere. Vi bestemte oss for å gjøre noe med saken selv, noe som gjør oss til den første hotellkjeden med hotellutdannelse.

Hvordan foregår utdanningen? – Vi gjør dette i samarbeid med Realgymnasiet i Stockholm. Studentene tar de teoretiske fagene på Realgymnasiet, og etterpå læres de opp i det praktiske på Quality Hotel Globe i Stockholm. Utdanningen skal være attraktiv og gi mange muligheter. Men det som gjør at den er unik, faktisk unik for hele Norden, er at vi garanterer studentene som fullfører utdannelsen en seks måneders lang ansettelse hos Nordic Choice Hotels.

Hvor mange elever har begynt på utdanningen nå i høst? – Vi har startet med 20 elever per studieår i Stockholm, og har ambisjoner om å skape Sveriges beste hotellutdannelse.

I januar introduserte du Ali-hjelpen, som er en støtteordning for de av medarbeiderne dine som nylig er kommet til landet. Hva kan andre bedrifter lære av Nordic Choice

Hotels seriøse arbeid med integrering? – At et homogent arbeidsmiljø ikke er et bra arbeidsmiljø. Vi har for lengst forstått at mangfold blant våre ansatte gjør oss mer lønnsomme. Vi som er arbeidsgivere, har et ansvar for å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Mange ganger stopper det ved høye ambisjoner, men det er aldri nok. Som bedrift trenger man både verktøy og konkrete prosesser for å øke mangfoldet. Integrasjon og mangfold handler om bakgrunn, alder, erfaring og kompetanse. Ønsker man stor bredde på de ansatte, må man også våge å søke bredt. Det gjør vi med Talentjakten, som er blitt Nordens største rekrutteringsevent. Vi har arrangert Talentjakten i flere byer i Norge, Sverige og Finland, med stor suksess. Sammen med Clarion Hotel The Hub i Oslo fikk vi 2200 talenter til å vise hva de duger til. I Talentjakten gjelder alltid personlighet mer enn en imponerende CV i første fase av rekrutteringen.

Med de nye hotellene i Oslo blir Nordic Choice Hotels størst i byen. Dere har mye fokus på Oslo nå. – Oslo er en viktig by for oss. Vi har allerede 14 hotell i byen, fra åre Comfort Hotel på Karl Johan, via Quality Hotel 33 på Økern, til Clarion Hotel The Hub på Oslo S og The THIEF på Tjuvholmen. I mars innvier vi det ombygde Clarion Hotel The Hub, som

Størst i Oslo Petter A. Stordalen har hatt enda en hektisk høst, med hotellutdannelse og Ali-hjelpen. Samt nye hotell i Oslo, som gjør Nordic Choice Hotels størst på hotell i den norske hovedstaden. T EK S T P E R O L SSO N F OTO C A M I LL A LI N D QV I S T 10

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Fra neste vår vil Petter og Nordic Choice Hotels tilby sin hotellutdanning i Lund og Göteborg.

»Mange ganger stopper det ved høye ambisjoner, men det er aldri nok. Som foretak trenger man både verktøy og konkrete prosesser for å øke mangfoldet.« NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.15

11


»Med Clarion ­Hotel The Hub, Clarion Hotel Oslo og Amerikalinjen blir vi størst i Oslo.«

blir det største konferansehotellet i Oslo, med over 800 rom. Med boutiquehotellet Amerikalinjen og – til sommeren – det nye Clarion Hotel Oslo i Bjørvika, blir vi størst i Oslo.

I sosiale medier har man kunnet følge med i deres engasjement for Pride. Hva blir neste steg for å manifestere verdiene deres? – For oss handler det ikke om å støtte ett eller to viktige prosjekter som gjenspeiler våre verdier. Våre vurderinger og vår bedriftskultur gjennomsyrer alt vi gjør, hele året, og på alle hotellene våre. Det handler om å ta vare på mennesker, miljø og lønnsomhet, samtidig. En viktig del av arbeidet vårt består i å fremme mangfoldet hos Nordic Choice Ho-

12

tels og redusere ekskludering. I dag har Nordic Choice Hotels over 16 000 medarbeidere, og blant dem er 72 nasjonaliteter representert. Hos oss skal døren alltid være åpen for alle – uansett nasjonalitet, seksuell legning, om du har en funksjonshemming, er sykemeldt eller av andre grunner har problemer med å komme inn i arbeidslivet. Har du ikke noe lærlingbevis («certificate of apprenticeship»), kan vi hjelpe deg med det. Kan du ikke språket, kan du lære det hos oss. Har du aldri jobbet før og mangler arbeidserfaring, kan du likevel få mange bra år hos Nordic Choice Hotels. Les mer om de nye hotellene i Oslo på side 17.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Bestill Norges mest solgte skireise!

Alpe Inclusive® – reisen der alt er inkludert Tjen Nordic Choice Club-poeng

1 kr = 1 p Bestill i dag!

I Alpe Inclusive® inngår alltid: • Direktefly t/r inkl 20 kg bagasje • Overnatting på et av våre heisnære hoteller, 7 netter • Frokostbuffé, 7 dager • Gode treretters middager, 6 dager • Heiskort, 6 dager • Reiseleder service og guidet felles skikjøring Priseks: Ski Lodge Reineke, Bad Gastein.....fra 9 495 kr (Priseks gjelder overnatting i flersengsrom, avreise 26. jan., inklusive januarrabatt som gjelder i uke 2–6 og ved bestilling senest 31. okt, oppgi kode ”JAN–1000”.)

Slik bestiller du reisen og tjener bonuspoeng

Ved kjøp av reiser hos STS Alpereiser får du som Nordic Choice Clubmedlem ett bonuspoeng per brukte krone. Reisen bestiller du på www. choice.no/sts. For å oppnå bonuspoeng for reisen må du oppgi ditt Nordic Choice Club-nummer der du fyller inn kontaktinformasjonen din.

Bestill i dag på www.choice.no/sts


Sommer på takene

14

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


M

Med TAK og SUS (Stockholm under stjernene) er det blitt satt en helt ny standard for hva en takterrasse er. På én dag i sommer hadde TAK 6000 gjester. Totalt ble det servert mer enn 24 000 Aperol Spritz og 50 000 liter øl i løpet av sommermånedene.

I forbindelse med TAK og på toppen av At Six og Hobo finner du SUS.

Petter, du har proklamert deg selv som Taksjef på Nordic Choice Hotels. Når og hvor åpner du neste tak?

– I 2020 får Helsingborg et eget tak når Clarion Hotel Sea U åpner. I Oslo kommer vi til å åpne flere takbarer fremover. Akkurat nå pågår byggingen av flere nye hotell både i Sverige og Norge, og jeg kan love at gjestene våre kommer til å få se flere takterrasser de kommende årene. I Oslo skal vi bygge Sommerro House på Solli plass med takterrasse, og når Clarion Hotel Draken åpner dørene i 2022, får Göteborg en takterrasse med både bar og fantastisk utsikt, sier Petter A. Stordalen.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

15Nye hotellrom til Oslo

Området rundt Jernbanetorget er et knutepunkt i Oslo. Hit kommer tog, flytog og busser. Like ved, i Bjørvika, ligger landemerker som Barcode og Operahuset. Om ikke så lenge kommer det 1187 nye hotellrom her. Clarion Hotel The Hub, som tidligere het Clarion Hotel Royal Christiania, blir Oslos største hotell når det åpner i mars. Med 810 rom og en møtekapasitet på opptil 1850 møtedeltakere, setter hotellet Oslo på kartet som destinasjon for store internasjonale kongresser og møter. Det ultramoderne hotellet kommer med sin beliggenhet, restauranter, barer og kafeer til å bli en ny møteplass i Oslo. Blant annet vil det her komme en spektakulær takrestaurant. Når været tillater det vil denne holde åpen en terrasse med utsikt mot Oslofjordens båtliv, Operaen og Sentralstasjonen. På taket vil det også bli anlagt en hage, eller rettere sagt åkre, på totalt 200 kvadratmeter, som i sesongen skal forsyne barer og restauranter med grønnsaker og urter. Hotellet kommer også til å ha et treningssenter med tilbud om gruppetrening og personlige trenere. Bak hotellets arkitektur står anerkjente Lund+Slaatto. Interiørarkitekten Anemone Wille Wåge, som blant annet har innredet The

THIEF, har fått oppdraget med å innrede restaurantene og selskapslokalene. I mars åpner også boutiquehotellet Amerikalinjen i samme område. I en bygning fra 1919 blir det innredet 122 rom, der det gamle får møte det nye hva angår både arkitektur og innredning. Amerikalinjen får flotte, ekstravagante hotellrom med ekstra høyde under taket. I tillegg får det eget brasserie ved navn Atlas, en coctailbar, et flerbruks klubblokale, en frodig, grønn bakgård og treningssenter. Et steinkast unna i retning Oslofjorden, i området ved Operaen, åpner i juli Clarion Hotel Oslo, som kommer til å innta plassen som byens fremste kunsthotell. Hotellet får 255 rom og har en møtekapasitet på opptil 1500 personer, med blant annet et lokale som kan fungere som kino med plass til 400 gjester. Det blir et Clarion Hotel, og kommer følgelig også til å ha fokus på mat og drikke, i form av Kitchen & Table, Living Room og Shutter Bar.

Clarion Hotel Oslo

Clarion Hotel The Hub

Amerikalinjen

Ny stilig lobby på Clarion Hotel Oslo som åpner i juli 2019.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

17


SUNES VALG

Sune Nordgren er ansvarlig for kunsten hos Nordic Choice Hotels. Et av hotellene han har innredet på kunstsiden, er Clarion Hotel & Congress Malmö Live. På Clarion i Malmö møtes man av et fantastisk kunstverk som roper ut «Forever» i resepsjonen, hva er historien bak det? – Kunstverket i resepsjonen («For alltid») handler om vennskap og commitment – i dette tilfellet hotellets løfte til sine gjester: We are here for you – forever. Verket består av 325 innkapslede LED-lys som styres av et program, slik at bokstavene pulserer, og det ser ut som om blod drypper fra dem. Det er skapt av kunstnerparet Tim Noble og Sue Webster, født i 1966 og 1967. De tilhørte pionerene innenfor «Y.B.A.» («Young British Artists») på slutten av 1980-tallet, med venner som Damien Hirst, Tracey Emin og Sarah Lucas. De har med tiden utviklet en punkaktig stil som inneholder mye tekst, men også bevegelige bilder. «Bloody Forever», som er verkets hele tittel, er laget spesielt for Clarion Hotel Hoet & Congress Malmö Live av NeonCircus utenfor London.Så lenge strømmen er på, tar verket helt og holdent hånd om seg selv. Det er forsikret for 1,5 millioner kroner.

Når forsto du at det burde pryde hotellets resepsjon? – Da jeg så den mørke og stumme veggen bak den høye skranken, forsto jeg at jeg måtte finne et alternativ til de fire klokkene som viser tiden i Malmø, London, New York og Tokyo. Noe som kan fascinere gjestene som står i kø for å sjekke inn, noe som beveger seg og lyser opp.

Finnes det mer unik kunst på hotellet? – På Malmö Live henger det aller største kunstverket vi har i hele samlingen. Den argentinske kunstneren Fabian Marcaccios nesten 30 meter lange maleri «Re-Sketching Democracy» fra 2004. Vi visste at det ville bli vanskelig å plassere da vi kjøpte det, men i Malmö fikk det til slutt sin endelige plass, og det fungerer helt strålende mot de mørke skiferveggene mellom hotellet og konserthuset. Bildet viser et vilt, rasende og hemningsløst utbrudd, men har samtidig en fantastisk energi og nærvær, som li-

18

ver opp den stramme, men sjarmerende arkitekturen. På hotellet finnes også en vakker skulptur av svenske Gunilla Klingberg. Den består av bare speil, som til sammen danner fire piler som peker i forskjellige retninger. Lyskildene i rommet rundt blir reflektert og skaper et spennende sted i en ellers nokså kjedelig transportkorridor. Nå aktiveres i stedet plassen til en «selfie spot». I lobbybaren har vi også hengt opp imponerende fotografier av Vera Lutter og Axel Hütte.

Hva var tanken bak da dere valgte ut kunsten til hotellet? – For Petter A. Stordalen var det viktig å få inn Marcaccios gigantiske maleri. På Malmö Live fantes veggene som kunne ta imot de store formatene. Så vi ville gjerne opp i skala, men samtidig tilføre lys til det mørke interiøret. Vi ville også ha inn store signalverk som gjør det lettere å orientere seg blant de store blokkene og «gatene» som går mellom hotell, konferansebygg og konserthus.

Hvilke hotell jobber du med akkurat nå? – Oslo er skikkelig hett for tiden, hvor fire hotell er på gang samtidig. Nye Clarion Hotel The Hub får ny kunst som kompletterer den som allerede fantes der da det het Royal Christiania. Clarion Hotel Oslo i Bjørvika kommer til å samarbeide med det nye Munch-museet like ved, og kunsten på hotellet har Munch som tema. Nye Amerikalinjen ved Jernbanetorget blir en skikkelig perle med mye spesiell kunst. Ved Solli plass skal det fine, gamle Lysverket, et av de flotteste Art Deco-byggene i Oslo, bli et helt unikt hotell. Der har jeg bare vært inne en eneste gang, og jeg har akkurat så vidt begynt å fundere på hvordan alt det fine som allerede finnes der, kan utfordres og kompletteres med kunst. Som om dette ikke var nok skal også det vakre, gamle hovedpostkontoret i København få sin egen kunst. Her har vi planer om et slående inngangsparti!

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Bloody Forever, som er hele tittelen, ble spesielt bestilt for å pryde resepsjonen på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Re-Sketching fra 2004 er nesten 30 meter lang.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

Bilde av Vera Lutter i lobbyområdet.

Speilskulptur av Gunilla Klingberg.

19


Hagebruk på taket

For to år siden ble det anlagt en hage på et av takene på Clarion Hotel Post i Göteborg. Men det var først da de fikk hjelp av bybøndene Kajodlarna, at det ble skikkelig fart på hagen.

D

et var mange utfordringer da Martin Wiholm og Fredrik Blomberg på Clarion Hotel Post bestemte seg for å anlegge hage på hotelltaket. – Det første vi gjorde, var å teste takets bæreevne. Totalt trengte vi å bære opp 90 kubikkmeter jord, ca. 100 tonn. Så begynte vi å anlegge bedene, og deretter kunne vi begynne å planlegge hva vi skulle så, forteller Martin. Tanken bak takavlingene var at vi skulle forsyne hotellets to restauranter og barer med grønnsaker og urter. – Innledningsvis tenkte vi at det handlet om å så, vanne og høste. Vi forsto ikke at det krevdes helt andre kunnskaper enn dem vi var i besittelse av for å dyrke produkter på riktig måte. Mye av det vi sådde kunne vi ikke begynne å bruke før til høsten. Noe fikk vi for mye av, mens det både vi, kokkene og bartenderne ønsket oss mest, fikk vi for lite av. Omtrent samtidig som Clarion Hotel Post begynte å dyrke produktene sine, hadde to bybønder, Jonas Lindh og William Bailey, begynt å dyrke på en kai på havnen i Gøteborg, med gode resultater. Forutsetningene på kaien var ganske like dem på taket på Clarion Hotel Post,

Så, vann og høst. I år varte vekstsesongen på Clarion Hotel Post til oktober.

veldig gode. Denne sesongen har hagen forsynt kjøkkenet med romanosalat, og salaten har blitt brukt som base i mellom 400 og 500. En annen viktig ting jeg må nevne, er at vi har kunnet berike jorden med egen kompost. Det har ført til at vi har fått til en veldig god jordkvalitet. Bybøndene Jonas Lindh og William Bailey.

og hotellet tok imot hjelp fra Kajodlarna. – I stedet for at vi skulle ta hånd om dyrkingen selv, fikk vi dem til å overta, og så kjøpte vi alt de produserte på taket vårt. – Uansett hva man dyrker er det alltid en utfordring å dyrke i tråd med økologiske prinsipper. Man må alltid være på vakt mot skadedyr. I år fikk vi problemer med bladlus i drivhuset, men til slutt fant marihønene veien opp på taket og hjalp oss med å bekjempe dem forteller Jonas Lindh, som er humanøkolog. Sammen med kokkene, bartenderne, gartneren og Lindhs partner, William Bailey, diskuterte de hvordan de skulle få avlingene til å levere gjennom hele sesongen, fra mars til oktober. – I og med at vi befinner oss på et tak, finnes det ingen snegler. Dette har gjort at forholdene for kål og salat har vært

Hvordan skjer komposteringen? – Vi bruker en teknikk som heter bokashi. Det betyr at vi kan omdanne restaurantens matavfall til jord. Komposteringen foregår i lufttette spann, der man tilsetter bokashi, som består av fem mikroorganismer som igjen bryter ned avfallet og frigjør næringsstoffene som plantenes røtter kan ta opp. I 2018 har vi forvandlet 2,5 tonn matavfall fra hotellets restauranter til næringsrik jord.

Hva blir neste steg for hagebruket? – Vi kommer til å fortsette å berike jorden utover høsten og vinteren med bokashikompost. Til kommende sesong planlegger vi å finne noen flere flerårige arter som kan gi god avkastning til langt utpå høsten. I år har urter som shiso, ringblomster, kryddertagetes og Habanada-chili levert bra, i tillegg til salat og kål. NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Ringblomstene er en av de beste artene pĂĽ taket pĂĽ hotellet.


L I SA FA R R A R

I teknologiens tjeneste Når Lisa Farrar – Chief Digital Officer på Nordic Choice Hotels – og teamet hennes skaper fremtidens hotellopplevelser – da flyttes grensene hele tiden. T EK S T P E R O L SSO N F OTO E M I L FAGA N D E R Finnes det noe som ikke lar seg digitalisere?

Går det alltid så raskt å utvikle nye løsninger?

– Når teamet mitt utvikler nye produkter og tjenester, gjør vi det med utgangspunkt i at det ikke finnes noen egenverdi i å digitalisere. Vårt mål med å utvikle og tilføre teknologi til hotellopplevelsen er alltid å forsøke å gjøre ting enklere for gjestene og personalet vårt. Alt kan ikke styres av teknologi, men når vi ser at teknologi kan forbedre noe, da forsøker vi å få det til. Teknologien innenfor hotellbransjen kommer til å være en hygienefaktor i løpet av et par år.

– De tjenestene vi utvikler, skal jo brukes av mange. For eksempel romnøkkelen på mobilen. Da må teknologien og funksjonaliteten testes og justeres i flere omganger. Den tekniske løsningen fantes allerede for fem år siden. Vi ville ha den inn i appen vår, men den store utfordringen var å gjøre den helt funksjonell, da det viste seg vanskelig å få den rette vinkelen på mobiltelefonen når gjestene skulle låse opp hotelldøren. Da det problemet var løst, kunne vi lansere tjenesten.

Hvordan kan en slik teknologisk løsning se ut?

Appen får stadig nye funksjoner. Hva slags innhold kan vi forvente oss i fremtiden?

– Stemmestyring kommer til å utvikles enormt i de nærmeste årene. Enn så lenge er ikke teknologien godt nok utviklet, men Amazon har et produkt som heter Alexa, en stemmestyrt robotassistent. Vi kjøpte en slik og programmerte den med de vanligste spørsmålene som en hotellgjest har, for eksempel frokosttider, vekking, drosjebestilling og tilgang til egne Spotifylister. Så plasserte vi den i en suite på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Den modifiserte Alexa ble en suksess blant gjestene, avlastet personalet og fikk enormt mye omtale siden det var første gang den ble brukt spesifikt til hotelltjenester. I dag har vi utplassert den konferansemodifiserte Alexa i alle møterommene på våre Quality Hotel.

22

– Det som kommer til å forandre mye i appen blir den nye funksjonen «Choose a room». Den innebærer at du kan velge rommet du ønsker å bo på – ned til detaljene: Om det skal ligge langt fra heisen, nærme frokostsalen, ha en spesiell utsikt, ha vinduer eller ikke. Det gjøres på samme måte som når du velger sete på et fly. Ekstra kult er det at vi blir de første med denne funksjonen i Nord-Europa, og det kommer også til å gjøre det til en selvfølge at man booker hotellrom direkte i appen.

Jeg antar at ikke alle ideene derw har, blir realisert? – Det stemmer. Åtte av ti ideer går vi ikke videre med. Men i den verde-

nen vi beveger oss i finnes det ingen fasit, så derfor må vi prøve oss frem.

Finnes det et spennende pilotprosjekt som pågår i øyeblikket? – Ja. En av utfordringene i hotellbransjen er sentral beliggenhet. Dette er vanskelige å finne, og hotellene her blir dyre i drift. Derfor vil man utnytte arealet på slike eiendommer i størst mulig grad til hotellvirksomhet. Det innebærer at man ofte bygger rom uten vinduer. Disse rommene kan være vanskelige å leie ut og vanskelige å ta betalt for. På Hobo, på Brunkebergstorg i Stockholm, finnes det slike rom. Akkurat nå tester vi det å projisere utvalgte bilder og film på vegger og tak via mobil-oppkobling. Det betyr at du kan at du kan sovne og så våkne opp i fantastiske omgivelser, for eksempel jungelen i Amazonas, en fantastisk stjernehimmel eller bilder på veggene fra utstillingen på Fotografiska Museet, som er en av våre partnere. Vi har utviklet teknologien i samarbeid med KTH i Stockholm, og de gjør også målinger av hvordan gjestene har det på rommet.

Og hvordan har gjestene det etter en natt uten vinduer, men med en illusjon av å være i Amazonas? – Det har vist seg at de har det veldig bra! Og da har jo teknologien virkelig forbedret hotellopplevelsen.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


LISA FARR AR TITEL: Chief Digital Officer og CEO for Eberry by Nordic Choice Hotels ÅR I CHOICE: 3 FAVORITTHOTELL:

Comfort Hotel Karl Johan i Oslo er en perle, men elsker også den personlige servicen hos Clarion Collection Hotels


www.wonderlandbeds.com

-sovekomfort i toppklasse Wonderland senger gir deg den beste sovekomfort du kan tenke deg. Sengen former seg perfekt etter kroppen din og fordeler vekten optimalt. Skaff deg en god natt søvn...

Kontakt: info@wonderlandbeds.com Tel 71 22 78 00


U N I C E F 1 0Å R

Hurra f0r UNICEF

I år fyller Nordic Choice Hotels samarbeid med UNICEF 10 år. Siden starten har samarbeidet resultert i 32 millioner norske kroner i donasjoner til barn som er utsatt for menneskehandel.

I

2008 spurte ledelsen om hvilke partnere og hjertesaker de ønsket at selskapet engasjerte seg i. – Våre ansatte svarte entydig UNICEF og kampen mot menneskehandel av barn. Hvert år ser vi hvordan engasjementet øker blant både gjester og ansatte i Nordic Choice Hotels, og summen av initiativene har resultert i en donasjon på 32 millioner kroner, sier Nordic Choice Hotels CEO Torgeir Silseth. Gjennom Nordic Choice Hotels etiske retningslinjer får alle de ansatte verktøy som trengs for å hindre at menneskehandel og prostitusjon skal foregå på hotellene, og de varsler også om de ser at det forekommer utenfor hotellene. Som gjest kjenner du sikkert til Sweet Dreams, som innebærer at du kan hoppe NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

over romrengjøringen dersom du bor mer enn én natt. Hver gang du som gjest avstår fra rengjøring, donerer Nordic Choice Hotels 10 kr. De seneste åre har gjestene stått over 400 000 rengjøringer, og resultatet av dette er at Nordic Choice Hotels har donert fire millioner kroner til UNICEF, hvilket i sin tur har ført til at 100 000 barn har kunnet sove trygt.

som trenger det. Fram til denne julen har hotellene og hovedkontoret samlet inn mer enn 300 000 gaver. Vi har også solgt 43 000 armbånd som er laget på et senter for kvinner i Kambodsja. Inntektene, tre millioner kroner, har i sin helhet gått tilbake til kvinnene på senteret. Det eneste kravet vi har stilt, er at kvinnene skal sende barna sine på skole for pengene de får inn, sier Hedda Skaug som samarbeider med UNICEF hos Nordic Choice HoHva mer gjør dere sammen med tels. UNICEF? I 2017 bidro også Nordic Choice Clubs – Nå på høsten inviterer vi personalet medlemmer med 400 000 kroner, vårt og gjestene våre til Puls for for bonuspoeng som ble donert. UNICEF. Når personalet vårt I november vil det også bli har treningspuls i minst en halv mulig å kjøpe nøkkelringer time, gir Nordic Choice Hotels på hotellene, i tillegg til armen sum til UNICEF. Vi har dobåndene, og inntekten av disse nert 1 million kroner for 41 000 vil gå uavkortet til dem som har treningsøkter. Siden 2012 har hoHedda Skaug laget nøkkelringene. tellene samlet inn julegaver til dem

25


Astrup Fearnley på Tjuvholmen.

Cyrano på Nationaltheatret.

Kulturkveld i Oslo Kulturen sprudler i Oslo. Wilhelm Hartwig, hotelldirektør på Amerikalinjen, som åpner neste år, gir sine beste tips.

Jeg har lyst til å lytte til jazz i Oslo. Hvor går jeg da? – Da går du til Victoria Nasjonal Jazzscene på Karl Johan. Det er Oslos hovedscene for norsk jazz. Men du kan også stikke innom Herr Nilsen en lørdag formiddag, der man byr på førsteklasses jazz. Victoria Nasjonal Jazzscene, Karl Johans gate 35 Herr Nilsen, CJ Hambros plass 5

Hvilket konsertlokale syns du er det beste? – Min favoritt er Victoria, som har en fantastisk atmosfære. Der er det alltid god stemning, og du sitter nær scenen og kan oppleve den krystallklare lyden og den morsomme lyssettingen. Victoria Nasjonal Jazzscene, Karl Johans gate 35

Hvilken scene er best for up and coming-band? – Det finnes mange scener i Oslo. Jeg liker Røverstaden, et nytt og kult sted der du kan se mange spennende artister på vei opp. Røverstaden, Munkedamsveien 15

26

Gin & Tonic på Himkok.

Hvor finner jeg hip hop? – Jeg er selv hip-hop kid og har vokst opp med kulturen. For meg har de beste stedene alltid vært Blå og Rockefeller. Blå, Brenneriveien 9C Rockefeller, Badstugata 2

Hvis jeg vil se på kulturkjendiser, hvilken restaurant bestiller jeg bord på da? – Kunstnernes Hus er nok det sikreste kortet. På lørdagsmorgener kan du også støte på noen i køen på Åpent Bakeri på Damplassen i Ullevål Hageby. Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17 Åpent Bakeri, Damplassen 24-25

Og hvilken bar velger jeg? – Bar Boman på Hotel Continental. Det er der skuespillerne slukker tørsten etter forestillingene på Nationaltheatret. Bar Boman, Stortingsgaten 24-26

Hvilken teaterscene bør jeg ikke gå glipp av? – For meg har Nationaltheatret, med sin unike atmosfære og historie, alltid hatt spesiell betydning. Torshovteatret er også bra, med sin intime scene. Ryktene forteller også at Det Norske Teatret er i ferd med å etablere en

satellittscene i Groruddalen, i samarbeid med blant annet Rommen Scene. Det kommer til å bli spennende. Nationaltheatret, Johanne Dybwads plass 1 Torshovteatret, Vogtsgate 64

Hvilken teaterfoajé er verdt et besøk? – I tillegg til Nationaltheatret har også Folketeateret en fantastisk foajé. Nationaltheatret, Johanne Dybwads plass 1 Folketeateret, Storgata 21-23

Hvilket er Oslos beste kunstmuseum akkurat nå? – Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen. Et fantastisk bygg, designet av den italienske arkitekten Renzo Piano. Museet er en manifestasjon av hvordan kunst, arkitektur og miljø kan samarbeide og fungere sammen. Astrup Fearnley Museet, Strandpromenaden 2

Hvilke kunstgallerier bør jeg ikke gå glipp av? – Er du i Oslo før 13. januar 2019, bør du besøke Nasjonalgalleriet. Etter den datoen stenger museet, for å flytte til en ny praktbygning på Vestbanen. Høydepunktene her er verk av Edvard Munch, Harald Sohlberg og Christian Krohg. Nasjonalgalleriet, Universitetsgata 13 NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Wilhelm Hartwig kjenner sitt Oslo.

Richard Prince på The THIEF. FOTO: MA RCI N PATAC

Hvor går jeg hvis jeg vil kjøpe fotokunst?

Hvilken skulpturpark bør jeg ­besøke?

– Det skjer mye spennende i Kvadraturen. Min favoritt om jeg vil kjøpe fotokunst, er Fotografiets Hus. Fotografiens Hus, Rådhusgata 20

– Vigelandsparken er et obligatorisk stopp, med over 200 verk av kunstneren Gustav Vigeland. Den er den største skulpturparken i verden, med verk i bronse, granitt og smijern. Jeg blir fylt av stolthet hver gang jeg forteller at p­arken er åpen for alle, med gratis inngang. Vigelandsparken, Kirkeveien

Hvis jeg vil oppleve ekte kulturmiljøer i Oslo, hvor går jeg da? – Youngstorget, Grünerløkka og Grønland er bydeler som byr på mangfold, matsteder og kulturscener hver eneste dag hele uken.

I hvilke bydeler synes du at Oslos heftigste arkitektur finnes? – De siste ti årene har byens identitet gradvis forandret seg. Katalysatoren var den nye Operaen i Bjørvika og bygningene som ble reist i kjølvannet av den. Barcode er kontroversielt, men en god representant for en nyvunnet og etterlengtet selvtillit innenfor arkitektur. Oslo fremstår ikke lenger som Stockholm og Københavns lillebror hva arkitektur angår, men har kommet opp på samme nivå nå, med en egen, tydelig stemme.

Hvilken restaurant velger jeg hvis jeg vil oppleve ekte norsk husmannskost? – Jeg liker Smalhans på St. HanshauNO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

Unik arkitektur i Barcode.

gen, men det finnes masse gode og autentiske steder i byen som baserer maten sin på norske tradisjoner. Smalhans, Ullevålsveien 43

Hvilke klassiske barer bør jeg besøke? – Kjærligheten, kunnskapen og lidenskapen som du finner på min favorittbar, Himkok, er vanskelig å finne noe annet sted i byen. To andre steder er Andre til høyre og Torggata Botaniske. Himkok, Storgata 27 Andre til høyre, Youngs gate 19 Torggata Botaniske, Torggata 17B

Hvilket hotell byr på den beste kunstopplevelsen? – The THIEF! Det finnes ikke noe annet hotell som gjør det som The THIEF gjør. Det er en kompromissløs satsning som har gitt hotellet en helt unik posisjon i Oslo, både som hotell og som kunsthotell. The THIEF, Landgangen 1

vilken kino er den mest genuine i Oslo? – Gimle kino i Bygdøy Allé er et herlig sted, med store, behagelige lenestoler og egne bord, der det serveres vin og vises kvalitetsfilm. Gimle kino, Bygdøy allé 39

Og den mest genuine bok­ handelen? – Jeg har alltid likt Tronsmo. Her ­ nner du et variert tilbud av litterafi tur av høyeste kvalitet, men ved siden av mainstreamen. Vigelandsparken, Universitetsgata 12

Og morsomste platebutikk? – For vinylelskere er Råkk & Rålls i Stortingsgata en oase. Råkk and Rålls, Stortingsgata 8

27


Foto: Svein Finneide

ALWAYS

IMAGINE NICE SHOPPING STREETS WHERE ONLY TOP BRAND STORES ARE LYING SIDE BY SIDE. IMAGINE THAT EVERYTHING IS ON SALE. EVERY DAY!

NORWAY’S ONLY OUTLET CENTERS OFFER DISCOUNTS UP TO 70% ON SPORTSWEAR AND OUTDOOR CLOTHING, FASHION, SHOES, INTERIOR PRODUCTS AND BOOKS.

Norwegian Outlet Oslo: 20 min. south of Oslo along E6, exit Vestby N. Opening hours: Mon-Fri 10-21, Sat 10-19 Norwegian Outlet Stavanger: 25 min. south of Stavanger along E 39, at Ålgård. Open: Mon-Fri 10-20, Thu 10-21, Sat 10-18


16 2018

...to be remembered...

»Noen av dem som har plassert seg foran vinduene, har vanskelig for å holde blikket rettet mot skjermene sine. Det er et vakkert kontor, men utsikten distraherer.« BLI M ED I N N TI L 2 9 SI D ER M ED ITALI ENSK K VELD PÅ OSLOS KOSELI GSTE H OTELL, JÄMTL AN DSK PU L S PÅ FRÖSÖ N , SPEN N EN D E GRØ N N E SMAKER I D EN N O RSKE H OVEDSTADEN OG TI L FEM H OTELLER SO M ALLE ER FRO KOSTEKSPERTER .

NO R D I C C HO I C E N I G H TS 2 0 18 N O.15

29


PopulĂŚre seter under neonskiltene i foajeen til Christiania Teater.

30

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


EN KVELD PÅ TEATERET Kombinasjonen av 102 helt individuelle rom, en av byens beste pizzeriaer og beliggenhet midt i Oslo gjør Christiania Teater til et av byens flotteste hotell. TEK ST PER OLSSON FOTO EMIL FAGANDER

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

31


Fasaden og inngangen er diskré. I første etasje er det en resepsjon, foajé, bar og chambre separée. I andre etasje er Teatro.

32

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


J

eg tror jeg vet omtrent hvor Christiania Teater ligger. Ved Eidsvolls plass i enden av Karl Johans gate på vei mot slottet, og ganske nær Nationaltheatret. Det er en av høstens siste varme dager, og hele Oslo er ute i gatene, på uterestaurantene og i parkene. Jeg kan ikke skylde på fortaustrengselen, men uten å merke det har jeg passert det lille boutiqehotellet. Mens jeg går tilbake til Stortingsgata, ser jeg et stort flagg med teksten Teatro som vaier i den milde vinden som smyger seg opp gjennom gatene som fører ned til havnen og Oslofjorden. Christiania Teater ble bygget i begynnelsen av forrige århundre, som teater. De senere år har det vært hotell, men for tre år siden ble Christiania Teater omgjort til et eget varemerke, etter å ha vært et Clarion Collection Hotel i et par år. I forbindelse med det ble også Teatro bygget, med bar, et chambre separée og en pizzarestaurant av høy klasse. En av andelseierne i Teatro er superkokken Ole Jonny Eikefjord. Sporene etter det historiske teateret er tydelige, på flere steder er originalbelysningen beholdt, og det samme er et mektig trappehus og til og med teatersalongen. Men der teateret tidligere hadde tilhold i én bygning, strekker hotellets 102 rom seg over tre eiendommer og to trappehus. Innenfor den diskré hotellvestibylen treffer vi på noen som

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

ÖVER:

Ned trappen fra hovedinngangen er baren.

Jon-Andreas Lysebo har gjort suksess med sine pizzaer.

UNDER:

33


En rød pizza med biffilet og røkt chili, og en hvit pizza med røkt fisk, dill og creme fraiche.

»HETEN I DEN RØDE PIZZAEN VARMER OSS. MEN RØKT SIK PÅ HVIT BUNN VINNER TIL SLUTT.« 34

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


avrunder dagen med et glass vin mens de venter på at bordet deres skal bli klart på Teatro, to etasjer opp, i det åpne trappehuset. En etasje under blander en bartender et par drinker til noen hotellgjester som skal videre til første forestilling på Nationaltheatret. I etasjen ovenpå lukker et reklamebyrå sine bærbare datamaskiner for dagen. I rommet ved siden av lobbyen gjøres det klart for en privat vinsmaking.

V

i slår oss ned i den gamle teaterfoajeen som nå benyttes som lobby. Kunst og designdetaljer blandes med neontskilt, marmorvegger og speil, under det høye taket. At vi for et øyeblikk siden sto ute i Oslos gater, føles fjernt akkurat nå. Det føles mer som om vi er i ferd med å sjekke inn på et hotell i Napoli. Følelsen blir enda sterkere da en av servitørene smyger seg forbi med en nystekt pizza som skal serveres som snacks til paret som er på vei til teateret.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

På vei opp gjennom huset blir vi møtt av flere pizzaleveranser, denne gangen levert som romservice. I hver etasje finner vi også en liten lounge med sofaer, lenestoler og TV; populære fellesarealer for de av hotellgjestene som vil ha arbeidsro eller et arbeidsmøte. Totalt har Christiania Teater 102 rom, hvorav alle er fine med store bad, unikt møblerte og med ulike tapeter. Rommene høyt oppe, mot gaten og parken, byr på fin utsikt over Oslos hustak. Senere oppdager jeg at når vinduet står åpent, kommer den milde brisen inn sammen med lydene av mennesker og trikker nede på gaten, og det gir meg en fornemmelse av å befinne meg i en by ved Middelhavet. Etter at Teatro åpnet har det vært skrevet spaltemeter om den fantastiske pizzaen og iskremen deres. Det har gjort stedet til en obligatorisk og viktig del av restaurantlivet i Oslo sentrum. Restauranten er åpen sju dager i uken, og allerede i fi-

35


Rommene er store og individuelt innredet. Velværen i Teatros spisestue er ekstremt høyt.

VENSTRE: HØYRE:

retiden begynner den første bordsetningen. Helt siden den åpnet har restauranten vært drevet av Jon-Andreas Lysebo. – Det har vært fantastisk å få arbeide med pizza og iskrem. Vi kan servere den aller beste kvaliteten, og likevel holde prisene på et nivå som er slik at hele familien kan komme og spise hos oss på en hverdag. Det eneste vi savner er en terrasse, men det vil hotellgjestene våre kunne glede seg over til våren, når vi åpner en ny Teatro med stor terrasse nede ved Oslofjorden. Der vil Christiania Teaters gjester få prioritet på uteplassen. Fremdeles er det de mest kjente pizzaene som går unna raskest, som den med parmaskinke og chorizo. Men stadig flere har tatt skrittet videre til de hvite pizzaene på Teatro. De som ikke har et lag av tomatsaus underst, men i stedet kaviar av løyrom, blomkål eller røkt sik.

STØRSTE I OSLO l I 2019 blir Nordic Choice Hotels størst på hotell i Oslo. I løpet av 2019 åpner Clarion Hotel The Hub, Amerikalinjen og Clarion Hotel Oslo. Amerikalinjen kommer til å inngå i samme familie som The THIEF og Christiania Teater; Nordic Hotels & Resorts. Totalt finnes det 8 Clarion Hotel, 6 Quality Hotel, 5 Comfort Hotel og 2 Comfort Hotel Xpress i Oslo.

36

– Å utfordre med hvite pizzaer har vært en god idé. De fleste har jo alltid en favorittpizza, og den har de funnet på vanlige pizzeriaer. Kaviarpizzaen vår har vært med fra begynnelsen, og er blitt en stor favoritt blant stamgjestene våre. Teatro har en av Oslos mest omfattende vinlister. Med en rød temperert italiener fra distriktet Langhe i glasset, starter vi med en rød pizza med oksefilet og røkt chili, og en hvit med røkt sik og creme fraiche. Fra vindusbordet vårt titter vi utover Teatro, der forelskede par, hotellgjester og familier blir servert pizza og drikke. Den koselige matsalen med dempet belysning, stoppede møbler og hvite duker, skaper en intim atmosfære. Vi skjønner umiddelbart hvorfor Teatro drar fulle hus hver eneste kveld, for pizzaene våre smaker fantastisk. Sprø skorpe og perfekte smakskombinasjoner. Heten i den røde pizzaen varmer oss. Den røkte siken på hvit bunn går av med seieren til slutt. Med den røde pizzaen som alibi bestiller vi iskrem og sorbet fra kjøkkenets italienske iskremmaskin. På et trebrett får vi servert en symfoni av kuler, med smaker som yoghurt, valnøtt og honning, lakris og bringebær, marsipan og mørk sjokolade, hvit sjokolade og kirsebær, mascarpone og sitronsorbet. Nede i baren har flere mennesker samlet seg for å ta en drink etter maten, eller før. Her og der sitter en og annen hotellgjest og jobber seg gjennom dagens e-poster, fra chambre separée høres et surr av stemmer. Ute på gaten spaserer de som ikke kan få nok av Oslos kanskje siste milde høstkveld forbi. Det er kveld på teateret.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


» DET FØLES SOM OM VI SK A L SJEK K E INN PÅ ET HOTELL I N A POLI .«

Romservice. Spis din pizzaen i Teatro, foajeen eller bestill den til rommet.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

37


Den norrlandske præriens gudinne I ryggen: En flyplass. I favnen: Storsjön, skoger og jämtlandske fjell. Frösö Park balanserer perfekt mellom ro og høy puls. T E K S T P E R O L S S O N F O T O E M I L FA G A N D E R

38

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


Den gylne inngangen er ekstra innbydende om kvelden.

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

39


J

eg får akkurat tid til å få i meg en kopp te før vi skal lande. Flyet svever inn over Storsjön, og jeg ser at den første snøen allerede har lagt seg på fjelltoppene. Den solfylte dagen gjør det mulig å se helt ned til Härjedalen og Vemdalen i sør, og til Skutan i Åre i øst. Det er et mektig syn. Frösö Park kalles det, området som tidligere huset en flyflåte, F4. Sporene er tydelige fremdeles, til tross for at det er over 15 år siden militæret forlot området. En rekke hangarer står igjen, og her og der ligger en og annen kaserne, mellom velstelte veier, grøntområder og bjørketrær. Utenfor hotellet står de gamle stridsflyene Viggen og Tunnan på stolper, og vokter den tre år gamle hotellbygningen. Det tar cirka fem minutter fra jeg har hentet bagasjen på rullebåndet til jeg står i resepsjonen på hotellet. Den store lobbyen ånder av ro. I sittegruppene sitter noen og blar i morgenavisene. Noen gjester som er kommet før kollegaene sine – de skal på en konferanse – prøver å få shuffleboardsteinene til å stoppe i poengsonene. Det er travelt i resepsjonen, men jeg får likevel rommet mitt ganske raskt. På den siden av hotellet som ligger vendt mot skogen, Storsjön og fjellene, er naturen rammet inn av panoramavinduer. Noen av dem som har plassert seg ved de høye bordene foran vinduene, har vanskelig for å holde blikket rettet mot skjermene sine. Det er et vakkert kontor, men utsikten er nok i litt for stor grad egnet til å distrahere. Vel oppe på rommet mitt, fire etasjer opp, er det min tur til å bli forhekset av utsikten.

Ø V E R S T: Naturen er alltid til stede i Kavas spisestue. VENSTRE:

Ost fra Jämtland.

Den koselige baren i hotellets lobby.

HØYRE:

40

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


»Nå er det min tur til å bli fanget i utsikten.« NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

41


Hotellets militære hinderløype skaper sult og puls.

ØVERTS:

Personlig trener, treningstimer og mye treningsutstyr i hotellets gym.

VENSTRE:

Team Frösö Park Hotel kan tilby trening, spa, hotell, konferanse og mat.

HØYRE:


FRÖSÖ PARK HOTEL

ÖSTERSUND

Fra Quality Hotel til Nordic Hotels & Resort l Nå tar Frösö Park Hotel ned sitt Quality Hotel-skilt og blir i stedet et frittstående hotell innenfor Nordic Hotels & Resorts. – Innenfor Nordic Hotels & Resorts kommer vi til å kunne forbedre hotellopplevelsen vår på en helt annen måte enn før. Gjestene våre kommer ikke til å møte et nytt hotell, men et hotell som kommer til å tøye strikken i mye større grad enn før innenfor de områdene og de opplevelsene som vi vet at gjestene setter aller størst pris på hos oss – så som spa, trening, mat og arrangementer, forteller Björn Hemmingsson, direktør på hotellet siden det åpnet dørene. frosoparkhotel.se

NO R D I C C HO I C E N I G HTS 2 0 18

n o .15

En behagelig lenestol står perfekt plassert, slik at blikket mitt skal kunne hvile på Åreskutan, og når jeg lar blikket vandre tilbake mot Oviksfjellene, skimter jeg norske fjell i det fjerne langt borte. Jeg legger føttene i vindusposten og blir sittende en lang stund. Da det ble avgjort at den allerede nevnte flyflåten skulle få et nytt liv, ble det samtidig bestemt at det skulle bygges et hotell, som en kirke, midt i byen. Omkring om skulle det fylles på med bedrifter, og etter hvert også boliger. Man hadde også et håp om at flyplassterminalen skulle flyttes til hotellets side. Med store skoger, grøntområder og nærhet til Storsjön og Östersund, med en sterk idrettsprofil, ble det naturlig at hotellet skulle tilby gjestene sine aktiviteter som ville få opp pulsen. Løpestier, strandpromenader, sykkelstier, langrennsløyper. Det er bare noen få kilometer til skibakkene lenger borte på Frösön, og et velutstyrt treningssenter med tilbud om alt fra yoga til coreprogram og personlige trenere. Det er fremdeles en rekke spor etter det tidligere militære nærværet på området, i form av kaserner og hangarer. Den gamle messen fikk nytt liv da den ble forvandlet til hotellets resepsjon, restaurant og festlokale. De 139 rommene i fem bygninger ble ombygget til en helt ny hotelldel. Ved lunsjtid fylles hotellet av folk. Konferansegjestene blir plutselig synlige igjen, personalet fra bedrifter i nærheten hilser på oss, og de av gjestene som har lagt bak seg noen runder i hotellets militære hinderløype på baksiden har opparbeidet seg en skikkelig sult. I den vakkert innredde spisesalen serveres dagens rett, viltfarsebiff, stekt løk og potetmos, sammen med en stor salatbuffé. Det er lett å bli mett av den velsmakende maten. Det er også lett å bli sittende igjen i spisesalen. Den er stor og romslig, men akustikken er dempet og de mange lunsjgjestenes stemmer og prat høres bare som en lav dur. Etter kaffe og kake – hotellet har egen baker som baker alt fra rundstykker, rugbrød og knekkebrød til småkaker og kaker, til både frokost, lunsj og middag – blir det en etterlengtet spasertur gjennom skogen, ned mot den store sjøen. På veien ned mot Bynäset, et utrolig vakkert sanddelta ved Storsjöns strand, møter vi syklister og folk som løper. Hele området rundt hotellet ånder av helse og sunnhet. På snørike vintre har hotellet blitt et samlingssted for de som vil finslipe formen før vårens skirenn. Med bare to timers reise for folk i Stockholms-området lokker hotellet til seg de som vil komme

43


»Vi tar isbad og badstue, og blir fanget av en følelse av Jämtlands natur.«

Det pensjonerte kampflyet Draken i rampelyset på Frösö Park Hotels spa.

44

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


SENK PULSEN MED Varmt utendørsbad l Spa-ritual Aufguss (badstue-ritual) l Badstuebad Spabehandlinger l Cocktails i baren Utsikten l Spasertur til Bynäset Yoga l Shuffleboard

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

FÅ OPP PULSEN MED Løping l Militær hinderløype Treningsøkter l Sykling Utetrening l Langrenn Jämtlandske delikatesser på Kava

45


i form, eller de som bare ønsker å senke pulsen en helg. For det kan man også. Hotellet fikk for et par år siden bygget et 1200 kvadratmeter stort spa. Et fint tilskudd til den øvrige hotellopplevelsen. Vi går gjennom hotellet i myke badekåper, på vei mot spaet. En korridor der det spilles samisk-inspirert musikk i høyttalerne og med romantiske fotografier fra den mektige, jämtlandske fjellverdenen på veggene, setter oss i riktig stemning. Spaet, som er i to etasjer, har en lounge, åpen peis, senger og resepsjon en trapp ned. En trapp opp, der bjørk og jämtlandsk, svart kalkstein dominerer innredningen, signert Thomas Sandell, møtes vi av varmen. Vi ligger lenge i de spesialdesignede hvilestolene og ser utover fjellene. Deretter går vi i gang med badstueritualene. Vi tar badstue, vi tar vekselvarme bad, vi tar isbad, vi vasker oss, ligger i varme bad og får som lovet fornemmelse av den jämtlandske naturens varierte uttrykk. Favorittplassen vår blir det 37 grader varme utendørsbassenget, åpent året rundt, med stjernehimmelen som tak. Vi har egentlig ikke beveget oss noe særlig, men sulten begynner likevel å gjøre seg gjeldende igjen. Etter noen omganger med shuffleboard i lobbyen slår vi oss ned i favorittbåsen vår på Kava, som restauranten heter. Himmelen over fjellene brytes opp av dagens siste solstråler. Etter det jämtlandske «sjakkbrettet» med ost fra Oviken og Skärvången spiser vi saltbakt kålrabi med konfitert kålrot, rosenkål, poteter og myk, mild urtekrem. Vi nyter den lavmælte summingen av stemmer i spisesalen igjen, og etterpå er det vrimmel i den lange baren i hotellobbyen. Roen vi fant i spaet sitter fremdeles i kroppen. Det blir en tidlig kveld. Morgendagen har en lang frokost, militær hinderløype og enda en tur ned til det usannsynlig vakre Bynäset i vente. Frösö Park er et hotell for sjelen, en opplevelse som får hjertet til å slå i riktig takt. Både når det skal slå fort, og når det skal slå så sakte som det bare går an.

46

Ø V E R S T: Hyggelige lenestoler å hvile på mellom badstubadene.

Magisk utsikt fra rommene mot fjellene og Storsjön.

UNDER:

HØYRE:

Varme toner på innsiden av hotellet.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18

n o .16

47


Et grønnere Oslo 48

NOR DI C CHOI CE NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 5


Der Peppern Gror (som det også står på hindu på kjøkkenveggen) er et paradis for deg som vil spise vegetarisk.

Den grønne matbølgen har for alvor skylt inn over Oslo. Det er lett å finne spennende vegetarisk mat, både på gaten og på fine restauranter. T E K S T P E R O L S S O N F O T O E M I L FA G A N D E R

NO R D I C C HO I C E N I G HTS 2 0 18 N O.15

49


Brokkolijuice på Funky Fresh Food.

På kaia i havneområdet ligger Vippa, et matmarked med en av Oslos vakreste beliggenheter.

50

K

lokken er blitt fire, men vi er ikke de første som er på plass. I ti minutter har en håndfull forventningsfulle gjester tråkket utålmodig rundt utenfor inngangen til Der Peppern Gror. Fremdeles arbeides det med å dekke bordene, og i det åpne kjøkkenet smakes det på innholdet i de kjempestore grytene. Grillspydene trimmes med lam og kylling, urter sorteres, rives og legges i hauger. Deilige dufter holdes inne under lokket på den store leirovnen. Det dufter herlig av ingefær, spisskummen og chili. Vi kikker nysgjerrige inn på kjøkkenet, og en av kokkene vil at vi skal smake på en skje med Tadka Daal, en linsegryte med perfekt balanse mellom løk, chili, spisskummen og tomat. Kokken forteller at det er familiens egen oppskrift fra Punjab, og at mammaen i eierfamilien Sharma av og til selv står i kjøkkenet og gjør klar gryten. Da den indiske restauranten Der Peppern Gror åpnet i kvartalet ved Stortinget for et år siden, var ambisjonen å skape en moderne indisk restaurant med en meny som gikk langt utover de klassiske indiske rettene. Fokus skulle være på det som familien Sharma har som sin egen vegetariske hverdagskost,

pluss street food fra provinsen Punjab. Det viser seg at linsegryten hører hjemme i kategorien «Homestyle Cooking» på menyen. Men vi er ikke kjempesultne, så vi velger i stedet ut noen mindre street food-retter. Blant annet Vada Pao, en vegetarisk miniburger med fritert potetkake krydret med chili, sennepsfrø og gurkemeie, mellom to luftige brød. Sprøheten er perfekt, og retten er ganske sterk. Vi sluker den i to munnfuller. Så kommer servitøren med Gol Gappe, friterte semulegrynboller fylt med kikerter og poteter, og vi får selv helle over mynte eller tamarindsaus. Smakene er både søte og syrlige – en perfekt kontrast til de sterke burgerne. Før vi forlater Der Peppern Gror, får vi også servert potetkaker med yoghurt og chilichutney, Matar Tikki. Den indiske gatematen er en fulltreffer, og vi skulle ønske at sånne retter ble servert i tillegg til pølse og kebab på gatene våre. For et par år siden fikk Oslo-restauranten Maaemo tre stjerner i Michelin-guiden. Med sitt sterke, nordiske vegetariske kjøkken åpnet den opp for en tydelig grønn, økologisk trend på alle prisnivåer. I dag er det enkelt å spise spennende vegetarisk mat fra alle verdenshjørner. Et av stedene som tydelig har en sterk tro på det grønne kjøkkenet, er Vippa. Et multikulturelt matmarked som ligger helt ytterst på Vippetangen i Oslos havn.

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 6


Taco Republica, Oslos mest organiske meksikanske restaurant. Fra venstre: Tomas fra Irland, Natalia fra Polen, Lorenzo fra Mexico og Karin fra Norge.

NO R D I C C HO I C E N I G HTS 2 0 18

n o .15

51


Burgerspesialist Kverneriet har fått en vegetarisk smak med Asian Sensation.

»Mye er økologisk, og alt er vegetarisk.«


Grønn bar: Torggata Botaniske.

I et stort havnemagasin står det tett i tett med matboder fra hele verden. Her kan du spise spennende vegetariske retter fra det vietnamesiske, somaliske, koreanske, afghanske og meksikanske kjøkkenet. På solfylte dager har uteserveringen på Vippa Oslos beste bilfrie beliggenhet, med Oslofjorden ved sine føtter og byens fineste promenade tilbake til sentrum.

E

t på alle måter grønt sted er baren Torggata Botaniske, som åpnet for et par år siden. Her henger det planter og vekster både på veggene og under taket. Stedet har egne urteavlinger som blir høstet fra hver dag. Torggata Botaniske er blitt et av Oslos mest populære cocktailsteder. Vil du oppleve baren uten de faste stamgjestene, skal du besøke den i begynnelsen av uken. Da kan du i ro og mak lytte til rolig afrikansk pop, smake en deilig vodka fizz og nyte den herlige drivhusfølelsen som bare finnes her. I Torggata finner man også Taco Republica, som akkurat nå holder det meksikanske flagget høyest i Oslo. Med gode forbindelser til bønder, fiskere og dyrkere av forskjellige produkter i Oslo-området, tryller de frem sine magiske meksikanske retter med råvarer av aller høyeste kvalitet. All mat er økologisk, og så ofte som mulig er den også vegetarisk. I menyen for voksne er det mest sterke retter, men en god del av disse kan tilberedes slik at de passer for smaksløkene til de yngste i familien også. En av paraderettene er den hjemmelagde quesadillaen fylt til randen med smeltet oaxacaost.

Da Pjoltergeist på Grünerløkka stengte dørene tidligere i år, var det mange matinteresserte som sørget. Med hiphop i høyttalerne, menymøte mellom koreansk og islandsk kjøkken og bare naturvin i glassene, lokket restauranten til seg matelskere fra hele verden. Da kjøkkensjefen fra Pjoltergeist, Atli Mar Yngvason, i høst overrasket med å åpne en ny restaurant, jublet det samme publikummet. Atlis nye restaurant heter Katla og ligger fint plassert i Universitetsgata i sentrum. I en tidligere motebutikk har Atli og teamet hans bygget en moderne, avskallet restaurant, der det store kjøkkenet med åpen grill er plassert i midten. Her møter fine, norske og økologiske råvarer asiatiske og søramerikanske kryddere og matlagingsteknikker. Man må bestille bord i god tid, og det er kun en 8-retters meny som blir servert. Det finnes imidlertid også en barmeny med plasser som ikke kan bestilles på forhånd. På samme måte som på Pjoltergeist består rettene av en eller to råvarer. For eksempel den norske blekkspruten som serveres med tynnskåret Lardo, eller den deilige, sitronbakte artisjokken med dillsmør. Av Atli blir vi tipset om å prøve Bar Brutus. Dette er en ny naturvinbar på Tøyen, et område som inntil nå ikke har vært kjent for sine restauranter. Brutus har et stort utvalg naturviner som kan kjøpes i glass. Stedet er samtidig en bistro, der den grønne innflytelsen har fått mye å si på kjøkkenet. Vi får litt Pjoltergeist-vibber når vi lar vår franske naturvin få selskap av islandsk flatbrød med langkokte rødbeter, sjøgress og ferskost. Det blir et herlig møte. Akkurat slik som Oslo er, for den som ønsker å spise økologisk og vegetarisk på høyt nivå.


Håndlagde dumplings fylt med grønnsaker, bønner og glassnudler.

9 restauranter og barer med grønne kjøkken Kverneriet 1

Taco Republica 4

Funky Fresh Food 7

Nå er Kverneriet også å finne på Solli pllass. Klassikere på menyen er burgerne Umami og Cricket, og de overraskende sprø Potato Dan’s Original. Siden i sommer har også en ny burger gjort sin entré på klassikerlisten, nemlig den vegetariske Asian Sensation – som også finnes i veganvariant. Henrik Ibsens Gate 100

Den største stjernen på den meksikanske mathimmelen akkurat nå er Taco Republica. Med fingerspissfølelse for råvarer fra gårder rett utenfor Oslo, dagsfersk norsk fisk og den best tenkelige servicen, blir det dessverre lett til at man spiser mer enn man hadde tenkt. Torggata 30

På veganspesialisten Funky Fresh Food spiser man en velsmakende tallerken med Raw Food, eller man tar en kort pause med en styrkende, grønn broccolijuice på veien til eller fra Grünerløkka. Hausmanns gate 16

Der Peppern Gror

Torggata Botaniske 5

2

Den stilige indiske restauranten Der Peppern Gror har en innholdsrik meny. Mange retter henter sin inspirasjon fra Punjab, der familien som eier restauranten har sine røtter. Ønsker man en komplett vegetarisk opplevelse, velger man Street Food-meny. Fridtjof Nansens Plass 7

Kolonihagen Frogner

3

I en gammel stall i en bygård i den stille bydelen Frogner ligger en av Oslos aller koseligste lunsjrestauranter. Mye er vegetarisk, og alt er økologisk. En rett man bare må smake, er husets nybakte brød med hjemmekjernet smør. Frogneveien 33

54

Torggata Botaniske bruker sine egne urteavlinger og mikser cocktails av aller høyeste kvalitet. Innredningen består blant annet av grønne vekster som klatrer oppover vegger og tak. Musikken som strømmer fra høyttalerne er utvalgt med omhu, og alt dette, sammen med massevis med stamgjester, gjør baren til en helt spesiell opplevelse. Torggata 17b

Bar Brutus 6 En spasertur fra sentrum ligger bydelen Tøyen og naturvinbaren Bar Brutus. Innredningen er avskallet, og veggene bugner av moderne kunst. Her kan man la seg forføre av de biodynamiske drikkevarene eller spise en rimelig mellomrett. Eiriks gate 2

Vippa 8 I en gammel lagerbygning på Vippetangen har det en tid vært et matmarked. Men det er også et kultur- og utdanningssenter der nyankomne får tilbud om å drive egen matkiosk. Blant tilbudet finnes syrisk, somalisk, thailandsk og tysk mat. Åpent fra onsdag til søndag. Akershusstranda 25

Katla 9 Da den velkjente islandsk/koreanske restauranten Pjoltergeist stengte dørene, var det mange som ble lei seg. Nå har kokken fra Pjoltergeist, Atli Mar Yngvason, åpnet Katla i stedet. Med nordiske råvarer låner han smaker og teknikker fra Asia og Latin-Amerika. I kjøkkenet griller Atlis team skalldyr, sopp og rotgrønnsaker over åpen ild. Litt vanskelig å få bord, men i baren kan du bestille fra en egen spennende meny. Universitetsgate 2 NORDI C CHOI CE NI GHTS 2 0 1 8

n o .1 5


Best Akkurat Nå Jönköping / Stavanger / Asker / Oslo / Trondheim

Varme croissanter og ferskpresset juice på Christiania Teater.

Frokostkampen

Belgiske vafler, nypresset juice, perfekt eggerøre eller rykende ferskt brød. Hver dag kjemper 188 hoteller om å få høyest mulig frokostkarakter fra gjestene på Nordic Choice Hotels. Dette er listen over hotellene som topper innenfor Clarion Hotel, Clarion Collection, Quality Hotel, Comfort Hotel og Nordic Hotels & Resorts etter at 305 403 gjester har gitt sine karakterer til frokosten. NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

55


Mesternes mester i Jönköping CLARION COLLECTION HOTEL VICTORIA, JÖNKÖPING PLASSERING PÅ LISTEN: 1 ➽ KARAKTER: 9,68 ➽ ANTALL STEMMER: 1 795

Clarion Collection Hotel Victoria har ikke bare den beste karakteren blant Clarion Collection, men best karakter av alle de 188 hotellene. Spør man hotellet hva årsaken til de høye frokost-karakterene er, mener de at det er tre faktorer. Den første er den vakre matsalen der frokosten blir servert, en glassoverbygd bakgård som bringer tankene til Middelhavet. Den andre er måten den hardtarbeidende frokoststaben presenterer maten på. Den tredje er at de under hele frokosten sørger for at buffeen alltid er tipp topp.

Morgenfrisk i Stavanger CLARION HOTEL AIR, STAVANGER AIRPORT PLASSERING PÅ LISTEN: 5 ➽ KARAKTER: 9,48 ➽ ANTALL STEMMER: 1 194

Flyplasshotellet Clarion Hotel Air har gått oppover som en rakett på frokostlisten. Hotellet åpnet for to år siden, og byr på en stor frokost der det hjemmebakte brødet og de varme rettene har fått stor oppmerksomhet. Som på mange andre Clarion Hotel tilbyr Clarion Hotel Air sine frokostgjester nylaget omelett. Enklere frokost serveres fra 04:00. Klokken 06:00 åpnes hele buffeen.

56

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Fjordutsikt med påfyll QUALITY HOTEL LEANGKOLLEN, ASKER PLASSERING PÅ LISTEN: 8 ➽ KARAKTER: 9,46 ➽ ANTALL STEMMER: 878

Med sin vakre beliggenhet fører Quality Hotel Leangkollen gjestene høyt over Oslofjorden i Asker. Om sommeren kan frokosten inntas på terrassen, og om vinteren kan man kose seg innenfor de tykke tømmerveggene. Tilbudene er de samme som på alle andre Quality Hotels, men for å sette en ekstra spiss på frokostgjestenes morgen går personalet rundt med kaffe på termos. Slik kan man både få en kopp servert ved bordet, eller få påfyll, om man ønsker det.

Slik settes frokostkarakterene! Høyeste karakter er 10. Etter utsjekking setter gjestene karakterer på hotellets frokost etter fritt valg gjennom verktøyet Loopon. Den høyeste karakteren som er oppnådd hittil i 2018 er 9,68. Den laveste er 6,66. Hele 84 hotell har en gjennomsnittskarakter på mer enn 9. Totalt er det 188 hoteller som har fått karakterer av 305 403 gjester. Gjennomsnittskarakteren for alle hotellene til sammen er 8,36.


Oslos beste croissanter CHRISTIANIA TEATER, OSLO PLASSERING PÅ LISTEN: 21 ➽ KARAKTER: 9,36 ➽ ANTALL STEMMER: 1 494

I den koselige restauranten Teatro, med fin utsikt over Oslo sentrum idet byen våkner til en ny dag, blir frokosten på Christiania Teater ofte lang. Her kan man steke sine egne belgiske vafler, fråtse i nypresset appelsinjuice, sprø grønnsaker, velvalgt pålegg (som for eksempel skagenrøre), skikkelig brødbuffé og varme croissanter.

Hjemmelaget i Trondheim COMFORT HOTEL TRONDHEIM PLASSERING PÅ LISTEN: 62 ➽ KARAKTER: 9,11 ➽ ANTALL STEMMER: 2 315

Førsteplassen blant Comfort Hotel tar Comfort Hotel Trondheim. Den hjemmelagde havregrøten gir gjestene en bra start på dagen. Et annet populært innslag er yoghurt med bær som serveres i porsjonskopper.

58

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


THE

B R AND

NE W

S IL E X

EVERY ROAD IS YOURS

TJ E N 1 B ONUSP OE N G PE R KRO NE

NY SYKKEL? TJ E N B O N U S P O E N G PÅ ME R IDA ! Som Nordic Choice Club-medlem får du ett poeng per krone når du kjøper sykkel hos Meridastore.no. Dette gjelder uansett Nordic Choice Club-medlemsnivå, og uansett pris på sykkelen du velger. Du får også ett poeng per krone på ekstradeler, utstyr, bekledning og fitnessprodukter. Tilbudet gjelder kun nye bestillinger.


jharvestandfrost.com


MARI US RAMBJØRG BOR: Stavanger TITTEL: Barceptionist og Nordic

Choice Club Ambassador Mitt beste Stavanger-tips: Stikk innom EP Hair Studio og få deg byens beste og billigste hårklipp. Deretter drar du til Villa 22 og får deg en vedovnstekt pizza.

KAMBIZ SAFIN YA BOR: Houston , Texas STILLING : Group CEO, Visuray MEDLEMS STATUS: PLATINUM ANTALL HOTELLN ETTER PER ÅR: 80 BESTE STAVANG ER-TIPS: Ta med deg

regntøy.

Mitt hotell

Berceptionist Marius og oljedirektøren Kambiz har funnet hverandre på Comfort Hotel Square i Stavanger.

Comfort Hotel Square Stavanger Løkkeveien 41 Stavanger, Norge 194 rom og 388 senger +47 51 90 90 90 choice.no

Hvordan merker jeg at jeg er stamgjest på hotellet deres? – Det merker du raskt, ved at vi gir deg toppservice fra du kommer inn døren vår. Og hvis du ønsker det, står favorittrommet ditt alltid klart til deg.

Har du noe spesielt triks for å få gjestene til å føle seg hjemme hos dere?

– Mitt beste triks er å sjekke inn gjestene allerede når de kommer inn gjennom inngangsdøra, slik at de er helt klare til å installere seg på rommet sitt innen de kommer frem til vår barception.

Hvordan er du blitt kjent med Kambiz?

– Vi prater alltid sammen når vi treffes på hotellet. Og sist han bodde her, hadde han med sushi til meg fra restauranten der han nettopp hadde vært og spist middag.

Hva er det mest spesielle du har hjulpet en gjest med?

MARIUS R A MBJØRG Hvilken del av hotellet er din favoritt? – Den fantastiske takterrassen vår. Besøker den alltid når det er fint vær, og sitter gjerne der en stund med en bra bok, eller sammen med venner.

Hva synes du er mest unikt?

– Vi er ikke som andre hotell i Stavanger. Vi har bordtennisbord i lobbyen, og konferanserom som er innredet som en stue eller et kjøkken. Vi har også hele tiden hyggelige samarbeid, der vi innreder hotellet til festivalhotell, for eksempel. I tillegg har terrassen vår byens beste utsikt!

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

– Sist vinter hadde vi besøk av to gjester fra Australia. De kom til Stavanger for å se Preikestolen. De hadde ikke skaffet seg informasjon om at sesongen for båtene først startet mye senere. Men jeg ordnet en egen tur for dem. Jeg kjørte dem oppover langs Lysefjorden, og så tok jeg dem med opp på fjellet, til Preikestolen.

K A MBIZ SAFINYA Hva får deg til å komme tilbake til Comfort Hotel Square?? – Jeg liker energien og vennligheten blant personalet. Og at hotellrommene er rene, funksjonelle og rimelige.

Hvordan fant du hotellet i utgangspunktet? – Det var en ren tilfeldighet at jeg fant det, for det var selskapet jeg jobber i som booket rom til meg den første gangen.

Er det noe du synes gjør hotellet unikt?

– Ja, følelsen av «home away from home». Det er en herlig, uformell og omsorgsfull atmosfære på hotellet. Som en forlengelse av min egen familie.

Har du et favorittrom?

– Jeg er ikke så nøye på hvilket rom jeg får. Men blir glad når jeg oppgraderes til en suite med espressomaskin.

Hvor finner man deg oftest på hotellet?

– Takterrassen er et utmerket sted å meditere tidlig om morgenen. Jeg liker også lobbyen, det at den er sosial, men samtidig har båser der man kan sitte i fred og ro. Der kan man også ta en drink eller spise middag. Og den nye barceptionen er en genial idé som er perfekt for en nightcap, sammen med interessante gjester. Er jeg opplagt om kvelden, blir det en bordtennismatch.

Hvordan merker du at du er stamgjest? – Personalet kjenner meg, vi er venner!

Hva pleier du og Marius å prate om?

– Det meste. Iblant prater vi om privatlivet vårt, men som oftest snakker vi om det har kommet noe ny, spennende mat i byen.

Hva mener du man bør gjøre i Stavanger??

– Jeg elsker å ta meg en spasertur etter middag, rundt Mosvatnet. Det er en cirka tre kilometer lang tur til fots, og innsjøen er full av fine sjøfugler.

61


RASKERE OPPGRADERING AV MEDLEMSNIVÅ

Velkomstpoeng

Med Nordic Choice Club Mastercard får du en rekke fordeler • 10 000 velkomstpoeng når du gjør et kjøp innen 30 dager. Allerede fra 7 500 poeng får du en gratis hotellovernatting. • Bonuspoeng på alle kjøp. • Kortere vei til høyere medlemsnivå. For hver måned du gjør et kjøp med kortet, kommer du 2 netter nærmere neste medlemsnivå. • Reise- og avbestillingsforsikring. • Halv årsavgift det første året for nye kunder som søker om kortet innen 31. desember 2018 (Ordinær årspris: Silver 595,-, Gold 495,-, Platinum 295,-) Effektiv rente ved kreditt på 15 000 kroner / 12 mnd fra 27,78 % til 32,98 % (32,98 % ved årsavgift 595,-). Totalpris fra kr 16 984 til 17 284. Full utnyttelse av en økonomisk fordel forutsetter at utestående kreditt betales ved forfall, slik at det ikke påløper renter. Søk om kortet på choice.no/mastercard

choice.no


MEDLEMSNØKKEL

Vet du at

du som medlem får booke medlemspr is med 5% rabatt? Fo r å få denne rabatt en må du logge inn før du booker.

De enkle poengene! Poeng på hotellopphold, ­bonusnetter, fordeler og tilbud hos partnere. Et ­medlemskap i Nordic Choice Club gir deg mer for pengene og bedre opplevelser.

Fordeler med hotellrestaurantene

Booking og hotellopphold

Dagligvarer og drivstoff

Booking som lønner seg

Som medlem tjener du 1 bonuspoeng for hver krone du betaler for et hotellrom. Når du booker på choice.no eller i appen vår er du garantert laveste pris på våre hotell. Da får du også klubbprisen som gir 5% rabatt på ordinær rompris. I tillegg får alle medlem 10% ekstra bonuspoeng ved å booke på choice.no og i appen. SILVER-, GOLD- og PLATINUMmedlemmer får dessuten ekstra bonuspoeng per opphold i regi av sine medlemskap.

Fordeler på hotellet Mulighet for sen utsjekk, tidlig innsjekk og oppgradering er alle tilgjengelige for GOLD- og PLATINUM-medlemmer, i tillegg til flere andre fordeler. Sjekk hva som gjelder for deg for et enda bedre hotellopphold.

På Clarion Hotel®, Quality Hotel™ og frittstående hotell i Sverige og Finland får medlemmer en restaurant­ kupong per overnatting. Ved opphold på Clarion ­Hotel®, Quality Hotel™ eller frittstående hotell i Norge og Danmark gjelder i stedet ett bonuspoeng per betalte krone på all mat i hotellrestaurantene.

Hjem og fritid Som medlem kan du få 15 bonuspoeng for hver krone du har i Trumf-bonus. Tilbudet gjelder alle, uansett medlemsnivå. For å veksle poeng må du være både Trumf-medlem og Nordic Choice Club-medlem.

Ferie og reise Betal hotellopphold med bonuspoeng En bonusnatt hos Nordic Choice Hotels koster fra 7500 til 40 000 bonuspoeng. Du kan også bruke poengene dine på utvalgte hotell i Europa.

Cruise, strandferier og skireiser Før du bestiller din neste ferie kan det lønne seg å sjekke ut medlemstilbudene hos våre partnere. Dra til havs med Royal Caribbean, reis til varme strøk med TUI eller kjør ski i alpene med STS Alpereiser!

Gavekort på kofferter Bruk bonuspoeng på gavekort på kofferter hos Morris.

Poeng på alle kjøp Som ny korteier av et Nordic Choice Club Mastercard får du 10 000 velkomstpoeng når du gjør ditt første kjøp innen 30 dager. Du tjener også bonuspoeng på alle kjøp.

Sykler og treningsutstyr Terrengsykler, elsykler, utstyr og klær - tjen 1 bonuspoeng per krone hos Merida.

NY T T SIDEN SIST!

Ny partner: Trumf Hver gang du handler dagligvarer eller drivstoff med Trumf, sparer du bonus som du kan overføre og benytte på hotellovernatting. 1 krone Trumf-bonus = 15 Nordic Choice Club-poeng.

Alt om booking, hotellopphold, fordeler og medlemstilbud hos partnere finner du hos Nordic Choice Club på choice.no

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

63


MEDLEMSNØKKEL

Fordeler og ­tilbud hos våre partnere

NY PARTNER! La drømmen om alpene bli virkelig med vår partner STS Alpereiser.

Som medlem i Nordic Choice Club kan du benytte deg av en rekke tilbud og fordeler hos våre partnere. Ferie & reise

Leiebil

Vil du seile i fjerne farvann eller nyte sol og strand? Royal Caribbean gir deg 15 000 bonuspoeng per cruisebestilling, og hos TUI kan du både tjene bonuspoeng hos Nordic Choice Club og veksle inn poengene dine i TUI-gavekort. Om fjelltopper og snøgaranti lokker tjener du 1 bonuspoeng per krone på alle reiser med STS Alpereiser. Som medlem i Finnair Plus kan du veksle Finnair Plus-poeng til bonuspoeng i Nordic Choice Club.

Tjen bonuspoeng og få rabatter hos både Hertz og Avis. Du kan også bruke bonuspoeng på weekendleie av bil, og hos Hertz får du statusmatch av Nordic Choice Club-medlemskapet ditt.

Mastercard (Norge og Sverige) Som ny korteier av et Nordic Choice Club Mastercard får du 10 000 velkomstpoeng når du gjør ditt første kjøp innen 30 dager. Du tjener også bonuspoeng på alle kjøp - 30 bonuspoeng per 100 kr hos Nordic Choice Hotels, 20 bonuspoeng per 100 kr i utlandet og 10 bonuspoeng per 100 kr på alle øvrige kjøp.

Hjem & fritid

Som medlem kan du få 15 bonuspoeng for hver krone du har i Trumf-bonus. Hos Merida tjener du 1 bonuspoeng per krone på kjøp av sykler, utstyr, klær og fitnessprodukter på Merida Store. Du kan veksle inn bonuspoeng til gavekort på kofferter hos Morris. 3500 gir et gavekort på 100 kr, 10 000 gir et gavekort på 300 kr og 20 000 gir et gavekort på 600 kr.

Lesestoff Tjen bonuspoeng på å tegne abonnement på DN, Aftenposten og Aftenpostens magasiner.

Alt om medlemstilbud og linker for bestilling hos våre partnere finner du hos Nordic Choice Club på choice.no

64

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


Medlemsfordeler

Uansett om du er BLUE-, SILVER-, GOLD- eller PLATINUM-medlem er det mange fordeler å hente.

Upgrade by points Bor du ikke så ofte på våre hotell? Det er ikke lenger bare netter som gjelder. Du får også oppgradert medlemsnivået ditt basert på antall bonuspoeng i løpet av en tolvmånedersperiode. BONUSPOENG

SILVER GOLD PLATINUM

Blue.

Silver.

Gold.

Platinum.

Kvalifiserende netter for å oppnå nivå

0

5

30

60

Bonuspoeng for å oppnå nivå

0

15 000

50 000

100 000

500 000

1 000 000

Totalt antall poeng for å oppnå LIFETIME Du tjener ett bonuspoeng pr. krone du bruker på hotellovernatting

Gratis avis ved opphold

Gratis WiFi med personlig medlemsinnloggning

Bonuspoeng på mat ved restaurantbesøk på våre hotell i Norge og Danmark

35 kr / 4 EUR

75 kr / 8 EUR

125 kr / 13 EUR

125 kr / 13 EUR

Forkjøpsrett på kampanjer og personaliserte medlemstilbud

Muligheten til å tjene og bruke bonuspoeng hos en rekke partnere

Tilbud og fordeler med våre partnere

Mulighet til å booke på vår web/app uten å oppgi kredittkort

Ekstra bonuspoeng ved booking på www.choice.no og på vår mobilapp

10 %

10 %

10 %

10 %

Du får 5 % rabatt på ordinær rom- og frokost pris (Sammenligningspris på web)

200 kr, første året 0 kr

0 kr

0 kr

Five Star

President Circle

President Circle

Ekstra bonuspoeng per opphold

10 %

20 %

30 %

Mulighet for sen utsjekk kostnadsfritt. Husk å avtale med resepsjonen

16:00

18:00

Gtd 18:00

En gratis flaske mineralvann per natt

Mulighet til oppgradering til beste tilgjengelige romkategori hvis det er ledig kapasitet ved ankomst

Mulighet for kostnadsfri tidlig innsjekk

48 t

24 t

NETTER

15 000 5 50 000 30 100 000 60

Restaurantkupong i Sverige og Finland når du bor på Clarion Hotel®, Quality Hotel™, eller våre frittstående hotell

LIFETIME

Basert på dine totalt opparbeidede bonuspoeng har du mulighet til å oppnå GOLD LIFETIME og PLATINUM LIFETIME. Da vil du aldri rykke ned i medlemsnivå. I stedet beholder du medlemskapet ditt med alle fordelene – livet ut! LIFETIME GOLD

LIFETIME PLATINUM

BONUSPOENG

BONUSPOENG

500 000 1 000 000

Årsavgift for Nordic Choice Club MasterCard, kortet gir også 10 kvalifiserende netter per år Kostnadsfri avbestilling fram til klokken 21.00 på bestillinger gjort gjennom Nordic Choice Hotels. Gjelder ikke forhåndsbetaling Statusmatch hos Hertz

Garantert rom på destinasjonen hvis du bestiller via kundeservice minst 48/24 timer før ankomst. Unntak gjelder for bestemte perioder

Særskilte unntak og vilkår gjelder for medlemsfordeler. På choice. no finner du de komplette medlemsvilkårene. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil.

Gratis vask av en skjorte eller bluse per opphold

Garantert oppgradering av en romkategori

Garantert bonusuttak såfremt det finnes ledige standardrom

Gratis trening på våre hotell med treningsrom selv når du ikke bor

NO R D I C C HO I C E HOTE LS N IGHTS 2 0 18 N O.16

65


MEDLEMSNØKKEL

Finn ditt eget favoritthotell. Vi har 197! ARENDAL

Clarion Collection Hotel Victoria, side 55 Vox Hotel

ARLANDA

KALMAR

Clarion Hotel Tyholmen Clarion Hotel Arlanda Airport Quality Airport Hotel Arlanda

Clarion Collection Hotel Packhuset

ARVIKA

Clarion Collection Hotel Carlscrona

KARLSKRONA KARLSTAD

Clarion Collection Hotel Bristol

Clarion Collection Hotel Plaza Clarion Collection Hotel Drott Clarion Collection Hotel Bilan

ASKER Quality Hotel Leangkollen, side 55

BERGEN

KASTRUP

Clarion Collection Hotel Havnekontoret Clarion Hotel Bergen Airport Clarion Hotel Admiral Quality Hotel Edvard Grieg Comfort Hotel Bergen Airport Comfort Hotel Holberg Hotel No 13 Hotel Oleana

Clarion Hotel Copenhagen Airport Quality Airport Hotel Dan

KRISTIANSAND

Comfort Hotel Kristiansand Clarion Hotel Ernst

KRISTIANSTAD

Quality Hotel Grand, Kristianstad

BODØ

Quality Hotel Grand, Kristiansund Comfort Hotel Fosna

BORLÄNGE

Quality Hotel Grand

BORÅS

Quality Hotel Entry

Quality Hotel Bodensia

Clarion Hotel Energy Clarion Hotel Air, side 57 Comfort Hotel Stavanger Clarion Hotel Stavanger Clarion Collection Hotel Skagen Brygge Comfort Hotel Square, side 61 Quality Airport Hotel Stavanger Quality Hotel Pond

Clarion Collection Hotel Valdemars

SANDEFJORD

Clarion Collection Hotel Atlantic

SANDNES

KOLBOTN

Quality Hotel Galaxen

PORSGRUNN RIGA

KONGSBERG

Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Quality Hotel Sarpsborg

Comfort Hotel Porsgrunn (Åpner 2019)

KRISTIANSUND

BODEN

SARPSBORG

OSLO

Hotel Christiania Teater, side 30 Comfort Hotel Xpress Central Station Comfort Hotel Xpress Youngstorget Comfort Hotel Børsparken Comfort Hotel Karl Johan Comfort Hotel Grand Central Clarion Collection Hotel Folketeateret Clarion Collection Hotel Bastion Clarion Collection Hotel Savoy Clarion Collection Hotel Gabelshus Clarion Hotel The Hub, side 17 (Åpner 2019) THE THIEF Quality Hotel 33 Quality Hotel Expo Amerikalinjen, side 17 (Åpner 2019) Clarion Hotel Oslo, side 17 (Åpner 2019)

Quality Hotel Residence

SKELLEFTÅ

Quality Hotel Skellefteå Stadshotell

SKIEN

Clarion Collection Hotel Bryggeparken

SKJETTEN Quality Hotel Olavsgaard

SKÖVDE

Quality Hotel Prisma Clarion Collection Hotel Majoren

SON

Son Spa

SOGNDAL

Quality Hotel Sogndal

STAVANGER

Clarion Hotel Sign Clarion Hotel Stockholm Clarion Hotel Amaranten Clarion Collection Hotel Wellington Clarion Collection Hotel Tapto Quality Hotel Nacka Quality Hotel Globe Quality Hotel Friends Yasuragi

STRÖMSTAD

Strömstad Spa & Resort

SUNDSVALL

Quality Hotel Sundsvall Clarion Collection Hotel Grand Sundsvall

SUNNE

Selma Spa+

SVALBARD

Funken Lodge Quality Hotel Park Södertälje

TAASTRUP

Quality Hotel Høje Taastrup

TRELLEBORG

Clarion Collection Hotel Magasinet

STEINKJER

TROLLHÄTTAN

STJØRDAL

TROMSØ

BÅLSTA

Comfort Hotel Vesterbro SKT. PETRI

LANGESUND

DRAMMEN

Quality Hotel Skjærgården

STENUNGSUND

EIDFJORD

Quality Hotel Grand Farris Farris Bad, side 9

Quality Hotel Grand, Steinkjer

KÖPENHAMN

Comfort Hotel Jazz Quality Hotel Grand Borås Aronsborg Konferenshotel

Quality Airport Hotel Værnes Stenungsbaden Yacht Club

LARVIK

Clarion Collection Hotel Tollboden Comfort Hotel Union Brygge

STOCKHOLM

LILLEHAMMER

Quality Hotel Vøringfoss

Svalbard

ESKILSTUNA

Clarion Collection Hotel Hammer

FALUN

Quality Hotel Ekoxen Quality Hotel The Box Clarion Collection Hotel Slottsparken

FLORØ

LULEÅ

LINKÖPING

Comfort Hotel Eskilstuna Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell Clarion Collection Hotel Bergmästaren

At Six, side 14 Hobo, side 14 Hotel C Stockholm Nordic Light Comfort Hotel Xpress Stockholm Central Comfort Hotel Kista

FREDRIKSTAD

UMEÅ

Clarion Collection Hotel Uman Comfort Hotel Winn Comfort Hotel Umeå City

Clarion Collection Hotel Temperance Comfort Hotel Malmö Clarion Hotel & Congress Malmö Live, side 18 Quality Hotel View Quality Hotel The Mill (Åpner 2019)

GJØVIK

Quality Hotel Strand Clarion Collection Hotel Grand, Gjøvik

UPPSALA

Clarion Hotel Gillet

VARBERG

Clarion Collection Hotel Fregatten

MO I RANA

GÄLLIVARE

VILNIUS

Comfort Hotel Ole Tobias Clarion Collection Hotel Helma

Quality Hotel Lapland

GÄVLE

Clarion Hotel Winn

Comfort Hotel LT

MOLDE

VISBY

NARVIK

VRÅDAL

NOREFJELL

VÄNERSBORG

NORRKÖPING

VÄSTERÅS

Clarion Hotel Wisby

Quality Hotel Alexandra

GÖTEBORG

Avalon Hotel Comfort Hotel Göteborg Quality Hotel Panorama, Göteborg Quality Hotel 11 Quality Hotel Winn, Göteborg Clarion Hotel Post, side 20 Clarion Collection Hotel Odin

Quality Straand Hotel

Quality Hotel Grand Royal

Quality Hotel Vänersborg

Norefjell Ski & Spa

Clarion Collection Hotel Etage Comfort Hotel Västerås

Comfort Hotel Norrköping

NYKÖPING

VÄXJÖ

Clarion Collection Hotel Kompaniet

HALDEN

Clarion Collection Hotel Cardinal Quality Hotel Royal Corner

OSKARSHAMN

Clarion Collection Hotel Park Halden

Clarion Hotel & Congress Trondheim Quality Hotel Augustin Comfort Hotel Park Comfort Hotel Trondheim, side 55 Clarion Collection Hotel Grand Olav Quality Hotel Panorama, Trondheim

Quality Hotel Ulstein

MALMÖ

Clarion Hotel & Congress Oslo Airport Quality Airport Hotel Gardermoen Comfort Hotel RunWay

TRONDHEIM

ULSTEINVIK

Clarion Collection Hotel Planetstaden

GARDERMOEN

Clarion Hotel The Edge Comfort Hotel Xpress Tromsø Clarion Collection Hotel Aurora Clarion Collection Hotel With Quality Hotel Saga

Quality Hotel Klubben Quality Hotel Tønsberg

LUND

Quality Hotel Fredrikstad

Clarion Collection Hotel Kung Oscar

TØNSBERG

Comfort Hotel Arctic Quality Hotel Luleå Clarion Hotel Sense

Comfort Hotel Florø Quality Hotel Florø

HALMSTAD

Clarion Collection Hotel Post

Clarion Collection Hotel Norre Park

OPPDAL

HAMAR

Quality Hotel Skifer

Hamar

SÖDERTÄLJE

ÅLESUND

Hotel Brosundet Quality Hotel Waterfront Quality Hotel Ålesund

Clarion Collection Hotel Astoria

HANINGE

ÅRE

Quality Hotel Winn, Haninge

Trondheim

HARSTAD

Copperhill Mountain Lodge

Östersund

ÖREBRO

Clarion Collection Hotel Arcticus

Clarion Hotel Örebro Clarion Collection Hotel Borgen

HAUGESUND

ÖSTERSUND

Clarion Collection Hotel Amanda

Clarion Hotel Grand, Östersund Frösö Park Hotel, side 38

HELSINGBORG

Comfort Hotel Helsingborg Clarion Grand Hotel Helsingborg

HELSINGFORS

Clarion Hotel Helsinki Clarion Hotel Helsinki Airport Hotel F6

HUDIKSVALL

Quality Hotel Statt

HOLMSBU

Holmsbu Hotel & Spa

JÖNKÖPING

Comfort Hotel Jönköping

Oslo Stockholm

Stavanger

197 hoteller og tre ulike kjeder. Comfort Hotel® Quality Hotel™ Clarion Hotel® Nordic Hotels & Resorts (frittstående hoteller) Danmark: SKT. PETRI i Køpenhavn. Finland: Hotel F6 i Helsinki. Norge: Hotel Christiania Teater og THE THIEF i Oslo, Holmsbu Hotel & Spa, Farris Bad i Larvik, Norefjell Ski & Spa, Son Spa, Hotel Oleana og Hotel No 13 i Bergen, Hotel Brosundet i Ålesund og Funken Lodge på Svalbard. Sverige: Avalon Hotel i Göteborg, Yasuragi i Saltsjö Boo, At Six, Hobo, Hotel C Stockholm og Nordic Light i Stockholm, Selma Spa+ i Sunne, Stenungsbaden Yacht Club, Strömstad Spa & Resort, Vox Hotel i Jönköping, Copperhill Mountain Lodge i Åre, Frösö Park Hotel i Östersund og Aronsborg i Bålsta.

66

Göteborg Jönköping

Malmö

NORDI C CHOI CE HOTELS NI GHTS 2 0 1 8 N O.1 6


YOU DON’T NEED TO PAY MORE THAN YOU HAVE TO.

We give our guests what they need and skip the unnecessary. What’s left is a hotel that’s easy on the wallet, with ace locations. And with a carbon footprint that’s easy on the planet.


choice.no

CHOOSE COMFORT, QUALITY, CLARION HOTELS. CHOOSE TO BOOK DIRECT.

Choose the lowest price. Guaranteed. Choose to book direct. Choose choice.no


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.